Redoctor_33 έγραψε: ↑Τρί Οκτ 03, 2023 6:56 pm
Υπερβολική ποινή αν μη τι άλλο.
Υπάρχει θέμα και με το πράσινο moderating αφού παίζει ναναι μόνος του ο Σόκρατες.
Ε τα φόρουμ γενικά πάνε προς εξαφάνιση είναι η αλήθεια. Οπότε αντίστοιχα οι mods είναι είδος προς εξαφάνιση.
Και λόγω σοσιαλ αλλά και λόγω τσατ απ. Οι περισσότεροι πλέον έχουμε γκρουπακια viber-messenger κλπ για να λέμε εκεί το μακρύ και το κοντό μας με φίλους-γνωστους. Στο τέλος θα μείνουν μόνο κατι νοσταλγοί του ροκ εν ρολ να πετάνε φελους στο βαρέλι
Έχει πάρα πολύ ενδιαφέρον αυτό που λες από πολλές απόψεις.
Αυτό που με τράβηξε τώρα, είναι ότι ακριβώς επειδή συμβαίνει αυτό που λες με τα μικρά γκρουπ και όντας σε μια εποχή που η διάθεση για διάλογο με αντιπαράθεση είναι σε πτώση, καταλήγουμε τελικά να μιλάμε με τους εαυτούς μας.
Για παράδειγμα, στο γκρουπ φίλων που έχω εγώ και σχολιάζω τα αθλητικά (και όχι μόνο), δεν υπάρχει περίπτωση να διαβάσω κάποιες από τις απόψεις που διαβάζω εδώ. Όχι -απαραίτητα- επειδή διαφωνώ τόσο κάθετα που θα μου ήταν αφόρητη οποιαδήποτε συζήτηση με το συγκεκριμένο άτομο και άρα δεν θα ήταν σε γκρουπ φίλων, αλλά και επειδή απλά έτσι τυχαίνει. Σε ένα φόρουμ με δεκάδες ενεργά μέλη καθημερινά, προφανώς θα διαβάσεις περισσότερες απόψεις και θα μάθεις περισσότερα πράγματα για το τι συμβαίνει γύρω σου.
Αλλιώς, καταλήγεις να φτάνει η μέρα των εκλογών και να λες "μα καλά, που βρέθηκαν όλοι αυτοί από ΝΔ και δεξιότερα; αφού όλοι όσοι μίλησα θα ψήφιζαν Χ ή Ψ". Παράδειγμα λέω, όχι ότι αυτό ακριβώς έπαθα.
Θέλω να πω ότι τελικά στην μετάβαση της νέας εποχής (από άποψη επικοινωνίας) το να υπάρχουν πλατφόρμες, φόρουμ σαν αυτό (και να μπορεί να γίνεται διάλογος όταν διαφωνούμε), είναι τεράστιας σημασίας και σπουδαιότητας πράγμα.
Τα σοσιαλ μίντια πλέον έχουν μεταμορφωθεί με τρόπο που οι φούσκες μεταξύ ανθρώπων που αισθάνονται άνετα μεταξύ τους στον ψηφιακό κόσμο είναι ο κανόνας και ο - ευπρεπης και γόνιμος - διάλογος μεταξύ αγνώστων σπάνιο φαινόμενο.
Εμείς οι αριστερούληδες διαβάζουμε, ακούμε και μοιραζόμαστε press project κτλ, άλλοι διαβάζουν καθημερινή, άλλοι πρώτο θέμα και iefimerida, άλλοι Στέφανο Χίο ή Βελοπουλο (καλά μην πιάσουμε τις διασπάσεις στα άκρα δεξιά δεν έχει νόημα), αλλά ΟΛΟΙ έχουμε "εκπρόσωπο" στα σοσιαλ που αλληλοτρώγονται κάτω από μια είδηση, ακόμα και life style.
Όλοι εμείς ζούμε στην ίδια κοινωνία, στην ίδια πόλη ή και γειτονιά, αλλά έχουμε εντελώς διαφορετικά στο κεφάλι μας τα ΓΕΓΟΝΟΤΑ για τόσο πολύ καιρό, που έρχεται αυτό να πατήσει σε υπαρκτές ιδεολογικές διάφορες και πλέον έχουμε απλώς δημιουργήσει κώδικες επικοινωνίας πολέμου ως προς ολόκληρες θεματικές (πχ προσφυγικό).
Στα αθλητικά βέβαια είναι περισσότεροι οι άνθρωποι που θα διαβάσουν και "του αντιπάλου" τα φερεφωνα, αλλά και εκεί ακόμα το βλέπεις. Κάποιος που επιλέγει να ενημερώνεται/θεωρεί αξιόπιστο το SDNA, μετά από λίγο καιρό, έχοντας κρίνει όλα τα γεγονότα που έγιναν την σεζόν μέσα από αυτό το πρίσμα, θα έχει δημιουργήσει πεποιθήσεις που είναι για αυτόν γεγονότα και θα βλέπει τα επόμενα μέσα από αυτό. Αφού ο Μπαρτζω είναι κομπλεξικός, προφανώς και πήγε να κάνει ψυχανάλυση στον Σλούκα, μου είπες προχτές φίλος. Και όταν αναρωτήθηκα από που προκύπτει ότι είναι κομπλεξικός, μου απάντησε "α καλά εντάξει κατάλαβα, άστο μη τσακωθούμε".
Με οοοοοοόλα αυτά τα οφφ τοπικ στο οφφ τοπικ του οφφ τοπικ, θέλω να πω ότι μη μαλακίζεστε ρε, ΓΑΜΑΕΙ το φόρουμ, ΓΑΜΑΕΙ το μοίρασμα με άγνωστους πάνω σε θέματα που γουστάρουμε οπότε (εδώ ή άλλου, συνεχίστε) και κατά γενική ομολογία (wait for it) Γ Α Μ Α Ε Ι ο τρόπος που συμβαίνει εδώ μέσα, οπότε ας πράξουμε τα δέοντα ο καθείς από τη γωνιά του για να μείνει έτσι αυτό.
Υγ: Θα σας παρακαλέσω να διατηρήσετε το κείμενο μου ως έχει και να μου δώσετε το φάουλ που μου αναλογεί. Είναι όμως σημαντικό να μείνει το γαμαει ως κάτι που περιγράφει κάτι ωραίο, όπως είναι για τους περισσότερους ανθρώπους το γαμήσι και όχι ως κάτι που έρχεται ως εκδίκηση, όταν ας πούμε λέμε σε κάποιον ότι θα τον γ.... (να βλέπεις, σε αυτό το πλαίσιο ούτε εγώ δε το λέω).