Χαιρετώ τους φίλους του φόρουμ
Πάντα σιχαινόμουν τα σεντόνια σε ποστς αλλά αυτή τη φορά δεν μπορώ να το αποφύγω. Σόρρυ παιδιά.
Να πω τι έχω καταλάβει εγώ μέχρι στιγμής
* καθυβρίστηκα για μια καθαρά μπασκετική ερώτηση ως προβοκάτορας, οπαδός «χειρίστου είδους» και «κάφρος» από έναν κύριο που δεν γνωρίζω, τον αντμιν, έναν κύριο που το καλοκαίρι τόλμησα να του απαντήσω (κόσμια) διότι συνόδευε τις αναφορές του στην ελληνοποίηση του Γουόκαπ με την λέξη «σκάνδαλο» (flame post?) και φυσικά υπονοούσε ότι ευνοείται ο Ολυμπιακος έναντι της ομάδας του. Δεν υπάρχει καμιά «προϊστορία» μεταξύ μας όπως γράφτηκε, όποιος θέλει μπορεί να παρακολουθήσει όλη την σχετική ανταλλαγή ποστ (και όχι τμηματικά και έξω από το γενικότερο πνεύμα) στον παρακάτω σύνδεσμο:
viewtopic.php?f=188&t=1478&hilit=%CF%83 ... start=6285 \
και να βγάλει συμπεράσματα τι κακό είπα και αν ήμουν κόσμιος ή όχι.
* αποβλήθηκα από το φόρουμ με μια αυταρχική διαδικασία (;) δευτερολέπτων πριν τρεις ημέρες επειδή τόλμησα να πω την προσωπική μου άποψη ότι ο συγκεκριμένος κύριος, ο αντμιν, την δεδομένη στιγμή εκφράζει όχι τις θέσεις του φόρουμ αλλά τις δικές του οπαδικές πεποιθήσεις με το να βαφτίζει με δικά του υποκειμενικά κριτήρια μια κριτική στον Μπαλτσερόφσκι και παράλληλη στήριξη στον Παπαγιάννη, ως πράξη προβοκατόρων (στην ίδια κριτική είχε απαντήσει εκείνη τη στιγμή μπασκετικά και κοσμιότατα άλλος διαχειριστής, ο πάντα ευγενής pan24).
* παρακολούθησα στα επόμενα λεπτά της αποβολής μου έκπληκτος μια επίθεση με μυστηριώδεις εκφράσεις και υπονοούμενα περί «κολοτούμπας» ενάντια σε συμφορουμίτη, καθώς και παραινέσεις να «αποχωρήσει» όποιος δεν του αρέσει γιατί αυτό είναι το φόρουμ και σε όποιον αρέσει
* ενημερώθηκα ότι οι διαχειριστές του φόρουμ μετά απο «επαφές με όλες τις πλευρές» που φυσικά δεν περιλάμβαναν εμένα ως άμεσα θιγόμενο πήραν τις τελικές τους αποφάσεις. Εγώ επειδή δεν μπήκα ξανά στο φόρουμ τη Δευτέρα και επειδή μετά μου επιβλήθηκε αποκλεισμός δεν είδα ΚΑΝΕΝΑ pm και δεν είχα καμία επαφή με κανέναν από την διαχειριστική μέχρι χθες το βραδυ αργά που μου επιτράπηκε ξανά η είσοδος. Οπότε όλες οι αποφάσεις ελήφθησαν δίχως εμένα, παρόλο που ο stevenashidis έκανε τα αδύνατα δυνατά να εξομαλυνθεί η ένταση και τον ευχαριστώ.
Έτσι λοιπόν, έφτασα στο σημείο όπου έμαθα ότι το άμεσο παρελθόν μου ευθύνεται για όλα τα παραπάνω, με αποτέλεσμα αντί να με διώξει ο ένας από το φόρουμ, ο αντμιν, τελικά απλά να με τιμωρήσουν οι πολλοί. Εφτά χρόνια χωρίς φάουλ, χωρίς παρατήρηση αν θυμάμαι. Δεν έχω γράψει βλακείες στο φόρουμ; Πολλές. Δεν έχω κάνει καζούρα, δεν έχω τσακωθεί (κόσμια) με άλλους χρήστες; Αρκετές φορές. Είμαι οπαδός; Είμαι. Μέχρι και τον Γουόκαπ όταν τον πήραμε τον αποκαλούσα από την θητεία του στην Ζαλγκίρις «ξανθό Μάντζαρη» και πλακωνόμασταν με τον basket72. Ναι, τέτοιες μπασκετικές ιεροσυλίες έχω πει. Αλλά δεν με είπε κανένας προβοκάτορα τότε, ούτε εξέλαβε κανένας το σχόλιο ως προβοκατόρικο. Και αν με έλεγε κανείς προβοκάτορα, απλά θα του έλεγα έχεις οπαδικά γυαλιά και θα τελείωνε εκεί το θέμα. Ενόχλησα όμως ποτέ κανέναν προσωπικά; Επιτέθηκα με ανοίκειους χαρακτηρισμούς σε κάποιον χρήστη; Εν τέλει υπάρχει κάποιος εκτός από τον έναν που να πιστεύει ότι έκανε κακό στις συζητήσεις του φόρουμ η παρουσία μου;
Anyway, δεκτές οι αποφάσεις των διαχειριστών. Με προσωπική εργασία και προσωπικό κόστος διατηρούν στη ζωή ένα δύσκολο και αξιέπαινο εγχείρημά. Χάρηκα που υπήρξα μέλος αυτού του εγχειρήματος. Νόμιζα ότι με την παρουσία μου συνεισφέρω κι εγώ ένα ελαχιστότατο κομματάκι στο καλό επίπεδο του φόρουμ. Δυστυχώς όμως για λόγους που δεν μπορώ να εξηγήσω οι υπεύθυνοι του φόρουμ μεγαλοποιούν μια κατάσταση εναντίον μου και μου απευθύνονται με μια αυστηρότητα που δεν μου αξίζει, ιδίως αφού δεν δημιούργησα ΜΟΝΟΣ μου την παρούσα κατάσταση.
Ευχαριστώ για την μείωση της ποινής μου αλλά δεν θα κάνω χρήση αυτής. Δυστυχώς νιώθω ότι εφεξής θα υπάρχουν πάντα σκιές από πάνω μου που θα παρακολουθούν τα γραφόμενα μου με μηδενική ανοχή. Ευτυχώς οι σχέσεις διαχειριστών-χρηστών στο φόρουμ είναι αμφίδρομες και μπορούμε κι εμείς να καταλάβουμε πότε κάποιος είναι καλοπροαίρετος ή κακοπροαίρετος. Επίσης είναι δύσκολο για μένα να παραμείνω σε έναν χώρο όπου υπάρχει έντονη η αίσθηση αλλά και οι αναφορές περί «ιδιοκτησίας», όπου οι ιδιοκτήτες κάνουν ότι θέλουν. Όπως έγραψε και ο benchwarmer υπάρχουν καλύτερα πράγματα εκεί έξω από ένα φορουμ, δεν είναι ανάγκη να περιοριζόμαστε, λέω εγώ, κάπου όπου δε νιώθουμε ισότιμοι συμμετέχοντες. Προφανώς και ο χώρος ανήκει και λειτουργεί υπό τους κανόνες που ορίζουν οι άνθρωποι που τον τρέχουν. Αλλά νιώθω προσωπικά λίγο «καταπατητής» όταν με τόσο φανερό τρόπο μας λέτε ότι εντέλει ο ιδιοκτήτης είναι αυτός που θα κάνει ότι θέλει.
Σας ευχαριστώ για την φιλοξενία αλλά πλέον η ατμόσφαιρα του φόρουμ για μένα καθίσταται αποπνικτική και δεν θα μπορώ να εκφράσω ελεύθερα τις απόψεις μου. Ζητώ συγγνώμη αν κάποιος προσβλήθηκε απο κάποιο σχόλιο μου, δεν είχα αυτή την πρόθεση. Σας χαιρετώ, εύχομαι καλή συνέχεια στο εγχείρημα σας και παρακαλώ πολύ να διαγράψετε τον λογαριασμό μου ικανοποιώντας την αρχική απόφαση περί αποβολής μου.
Υ.Γ.: Στους φίλους που ένιωσαν την ανάγκη να με υποστηρίξουν ή να πάρουν έστω θέση σε αυτή την δυσάρεστη κατάσταση έχω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Τιμή μου που συνομιλήσαμε, διαφωνήσαμε, αστειευτήκαμε. Δεν θα σας αναφέρω προσωπικά, ξέρω και ξέρετε ποιοι είστε. Όσο αγαπάμε το μπάσκετ, ας είμαστε και οπαδοί, κάπου θα ξαναβρεθούμε.