Δεν το στηρίζω τόσο στην έλλειψη καλών φωνών ή μουσικών, υπήρχαν και υπάρχουν, όσο στη δυσκολία της γλώσσας μας (μου το έχει εξηγήσει αυτό μουσικός) να εκφράσει τη ροκ μουσική.

Συντονιστής: Captains
Ενδιαφέρουσα άποψη. Εγώ πάλι -που για μένα το τραγούδι είναι 70% στίχος, 25% μουσική και 5% φωνή- να πω ότι αγγλικό στίχο της προκοπής δεν έχω ακούσει ποτέ μου. Επίσης εκπλήσσομαι για τα Ξύλινα Σπαθιά: πολύ ωραία μουσική ναι και πρωτοποριακός ήχος για την εποχή του, αλλά ο στίχος μου θύμιζε εκείνα τα αστειάκια με τους στίχους από το έντεχνο που βάζεις μήνα και μέρα γέννησης και σου βγαίνει ένας στίχος κουκουρούκου του στιλ "το βράδυ που μάτωσε η τσουκνίδα" και "ο πεταλωμένος ζητιάνος του Μονακό".ssoulliss έγραψε: ↑Τρί Ιουν 16, 2020 1:13 amΣαν αιρετικός που είμαι να γράψω πως ελληνικό ροκ, ελληνικό στίχο δεν υφίσταται- πλην του Σιδηρόπουλου. Φυσικά μου αρέσουν κομμάτια από διάφορα συγκροτήματα, τα έχετε αναφέρει σχεδόν όλα, αλλά το θεωρία υπερβολικό να μιλάμε για υπάρξη ελληνικού ροκ. Θα μπορούσαμε να πούμε για ελληνικό ροκ με ξένο στίχο, εκεί θα συμφωνήσω.
Δεν το στηρίζω τόσο στην έλλειψη καλών φωνών ή μουσικών, υπήρχαν και υπάρχουν, όσο στη δυσκολία της γλώσσας μας (μου το έχει εξηγήσει αυτό μουσικός) να εκφράσει τη ροκ μουσική.![]()
Φαντάσου να ακούς δημοτικά τραγούδια στη γερμανική ή στην ιταλική ή στην αγγλική γλώσσα. Το πιθανότερο είναι να γελάσεις.yorgos έγραψε: ↑Τρί Ιουν 16, 2020 1:22 amΕνδιαφέρουσα άποψη. Εγώ πάλι -που για μένα το τραγούδι είναι 70% στίχος, 25% μουσική και 5% φωνή- να πω ότι αγγλικό στίχο της προκοπής δεν έχω ακούσει ποτέ μου. Επίσης εκπλήσσομαι για τα Ξύλινα Σπαθιά: πολύ ωραία μουσική ναι και πρωτοποριακός ήχος για την εποχή του, αλλά ο στίχος μου θύμιζε εκείνα τα αστειάκια με τους στίχους από το έντεχνο που βάζεις μήνα και μέρα γέννησης και σου βγαίνει ένας στίχος κουκουρούκου του στιλ "το βράδυ που μάτωσε η τσουκνίδα" και "ο πεταλωμένος ζητιάνος του Μονακό".
Λυσσάξτε τσαούσες.
Δεν σε εχει πιασει ποτε φαγουρα στο μαγουλο, οταν τρως παγωτο που εχει λιωσει στο χερι σου, γι αυτο και δεν καταλαβαινεις τους στιχουςyorgos έγραψε: ↑Τρί Ιουν 16, 2020 1:22 am
Ενδιαφέρουσα άποψη. Εγώ πάλι -που για μένα το τραγούδι είναι 70% στίχος, 25% μουσική και 5% φωνή- να πω ότι αγγλικό στίχο της προκοπής δεν έχω ακούσει ποτέ μου. Επίσης εκπλήσσομαι για τα Ξύλινα Σπαθιά: πολύ ωραία μουσική ναι και πρωτοποριακός ήχος για την εποχή του, αλλά ο στίχος μου θύμιζε εκείνα τα αστειάκια με τους στίχους από το έντεχνο που βάζεις μήνα και μέρα γέννησης και σου βγαίνει ένας στίχος κουκουρούκου του στιλ "το βράδυ που μάτωσε η τσουκνίδα" και "ο πεταλωμένος ζητιάνος του Μονακό".
Λυσσάξτε τσαούσες.
Ενδιαφέρον αυτό. Για πες ...
Παρεμπιπτόντως το Λιωμένο Παγωτό είναι ένα από τα δύο τραγούδια τους που βγάζω νόημα στο τι θέλει να πει ο ποιητής. Στα υπόλοιπα νομίζω είναι darts.Δεν σε εχει πιασει ποτε φαγουρα στο μαγουλο, οταν τρως παγωτο που εχει λιωσει στο χερι σου, γι αυτο και δεν καταλαβαινεις τους στιχους. Αν δεν εχεις εμπειριες ζωης αυτα παθαινεις.
Τastes are these.Δεν ειναι κακο, ετσι ειναι η μουσική, καλυτερα παντως απο τον δηθεν ψαγμενο στιχο καποιων αλλων.
Καλά με άσπρα φουστάνια και σφαίρες τα έχει μπλέξει λίγο ο Παυλίδης ανάμεσα στα γκομενάκια και τις φωτιές, αλλά τέλος πάντων: