Η παρουσίαση του Κουστένη που ανέβασα είναι πιο παλιά από το άρθρο του redpointguard.Redfly έγραψε: ↑Πέμ Ιουν 25, 2020 6:31 pmO μαρτιν επαιζε πολύ σαν όνομα, εγω τον είχα δει απο εδώ που τον πρότειναν μαζί με 'άλλους αλλά τελικά η χρονιά δε πήγε όπως την περίμενε το αρθρο. Στα βίντεο παλιά ο παίκτης είχε άλλο σώμα, η μαμά του θα μας έλεγε περισσοτερα φαίνεται και συμπαθής φυσιογνωμία. Θα τον δούμε τον παίκτη, δικός μας είναι δε φεύγει, αν είναι αλτικός πάντως εδώ έχει μια αυστηρή κριτική, εμπεριστατωμένη όμως και με οπτικό υλικό και στη σωστή κατεύθυνση. Δεν ξεφεύγει πολύ από την άποψή μου.
Το ίδιο κι οι προτάσεις 2-3 από εμάς στο παλιό φόρουμ. Όχι ότι έχει καμιά σημασία ιδιαίτερη, απλώς για το ορθόν του πράγματος.
Σχετικά με την παρουσίαση του redpointguard που αναφέρεις, να σου πω ότι την είχα υπόψην μου και ήδη κάπου μες την άνοιξη είχα πει ότι κάνουν λάθος σχετικά με τα γρήγορα πόδια και κυρίως την έλλειψη άλματος. Ενδεχομένως να τους μπερδεύει το γεγονός ότι συχνά τελείωνε με λέι απ αντί για κάρφωμα. ΈΧει όμως την εξήγησή αυτό. Στην άμυνα παίρνει ριμπάουντς και κόβει όσο ελάχιστοι στην Ευρώπη. Δεν είναι τόσο εύκολο να βρεις σέντερ και να παίρνει τόσα ριμπ. και να βγαίνει για τόσες τάπες/αλλοιώσεις.
Στα κολλεγιακά του τον χαρακτήριζαν φουλ, αθλητικό παίκτη που παίζει με την αθλητικότητα (όχι μόνο δύναμη, αλλά κι όλα τα άλλα που εμπεριέχει ο όρος) ενώ και πριν έκανα λόγο για δήλωση συμπαικτών του ότι έχει τρομερό άλμα (συγκεκριμένα ¨μας δίνει την εντύπωση ότι αν πηδήξει θα βγει εκτός γηπέδου" - μπορεί να τη βρει κανείς στο κείμενο της Μπάκουλη).
Επιπλέον παίζουν πολλά βιντεάκια με τον Μάρτιν από τα κολλεγιακά του που είχε κάνει όνομα ως αθλητικός ψηλός.
Πέραν του πρώτου έτους μπορεί να δει κανείς ότι πάνω-κάτω είναι όπως είναι τώρα. Εξάλλου ανέβασα και φώτο του από τα κολλεγιακά του.
Για όποιον ενδιαφέρεται για εκτεταμένα στιγμιότυπα από την BBL υπάρχει το γερμανικό magenta sport.
Είναι κλασσικός ΜΑΠ. Δεν έχει τα πόδια του Χάινς και του Χάντερ αλλά και ποιοι τα έχουν αλήθεια;
Επιπλέον το άλμα είναι λάθος να το συσχετίζουμε με τα πλάγια βήματα. Εκεί δουλεύει ο κορμός.
Συνοψίζοντας, δεν είναι καθόλου βαρύς, δεν είναι και Μπιρτς, ούτε βέβαια και Μιλουτίνοβ από την άλλη.
ΘΑ παίξει άμυνα με αλλαγές θα μείνει και μέσα να κάνει αυτό που ξέρει όσο ελάχιστοι στην Ευρώπη.
Είναι κομπλέ από αθλητικότητα κι αν κάτι του λείπει είναι η πείρα κι αυτό γιατί ξεκίνησε αργά το μπάσκετ και γιατί δεν έχει παίξει Ευρωλίγκα. Εξού κι η προηγούμενη αναφορά μου, στο ότι το καλό το μπάσκετ θα το παίξει από τον χειμώνα και μετά κι από κει και μετά αυτός θα παίρνει τα περισσότερα λεπτά. Τον πιστεύω περισσότερο από τον Ελλις που κι αυτός είναι εξελίξιμος.
Εδώ διάλεξα να βάλω βίντεο από τα δύσκολα. Από το summer league, εκεί όπου βρίσκει καλούς παίκτες απέναντί του. Κάπου στο 3.30 του βίντεο παίρνει 2 συνεχόμενα επιθ. ριμπς και καπάκι στην επόμενη έρχεται τρέιλερ και καρφώνει από μακριά.

* Εννοείται ότι αυτή τη στιγμή είναι κάπου στα ίδια οι Μάρτιν -Έλλις. Εγώ πιστεύω ότι ο Έλλις θα παίρνει πιο πολλά λεπτά λόγω εμπειρίας στη διοργάνωση και λόγω δεύτερου (σχεδόν) χρόνου στην ομάδα. Στην πορεία αυτό λογικά θα αντιστραφεί- χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν τον πιστεύω τον Έλλις. Τουναντίον, βλέπω και τους 2 τους του χρόνου να έχουν θαυμαστές με φουσκωμένα πορτοφόλια.