2019-2021-Oλυμπιακός-Προτάσεις για ρόστερ

Συντονιστής: Captains

basket72
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 0

Πέμ Ιουν 25, 2020 8:08 pm

Redfly έγραψε:
Πέμ Ιουν 25, 2020 6:31 pm
O μαρτιν επαιζε πολύ σαν όνομα, εγω τον είχα δει απο εδώ που τον πρότειναν μαζί με 'άλλους αλλά τελικά η χρονιά δε πήγε όπως την περίμενε το αρθρο. Στα βίντεο παλιά ο παίκτης είχε άλλο σώμα, η μαμά του θα μας έλεγε περισσοτερα φαίνεται και συμπαθής φυσιογνωμία. Θα τον δούμε τον παίκτη, δικός μας είναι δε φεύγει, αν είναι αλτικός πάντως εδώ έχει μια αυστηρή κριτική, εμπεριστατωμένη όμως και με οπτικό υλικό και στη σωστή κατεύθυνση. Δεν ξεφεύγει πολύ από την άποψή μου.
Η παρουσίαση του Κουστένη που ανέβασα είναι πιο παλιά από το άρθρο του redpointguard.
Το ίδιο κι οι προτάσεις 2-3 από εμάς στο παλιό φόρουμ. Όχι ότι έχει καμιά σημασία ιδιαίτερη, απλώς για το ορθόν του πράγματος.

Σχετικά με την παρουσίαση του redpointguard που αναφέρεις, να σου πω ότι την είχα υπόψην μου και ήδη κάπου μες την άνοιξη είχα πει ότι κάνουν λάθος σχετικά με τα γρήγορα πόδια και κυρίως την έλλειψη άλματος. Ενδεχομένως να τους μπερδεύει το γεγονός ότι συχνά τελείωνε με λέι απ αντί για κάρφωμα. ΈΧει όμως την εξήγησή αυτό. Στην άμυνα παίρνει ριμπάουντς και κόβει όσο ελάχιστοι στην Ευρώπη. Δεν είναι τόσο εύκολο να βρεις σέντερ και να παίρνει τόσα ριμπ. και να βγαίνει για τόσες τάπες/αλλοιώσεις.

Στα κολλεγιακά του τον χαρακτήριζαν φουλ, αθλητικό παίκτη που παίζει με την αθλητικότητα (όχι μόνο δύναμη, αλλά κι όλα τα άλλα που εμπεριέχει ο όρος) ενώ και πριν έκανα λόγο για δήλωση συμπαικτών του ότι έχει τρομερό άλμα (συγκεκριμένα ¨μας δίνει την εντύπωση ότι αν πηδήξει θα βγει εκτός γηπέδου" - μπορεί να τη βρει κανείς στο κείμενο της Μπάκουλη).

Επιπλέον παίζουν πολλά βιντεάκια με τον Μάρτιν από τα κολλεγιακά του που είχε κάνει όνομα ως αθλητικός ψηλός.

Πέραν του πρώτου έτους μπορεί να δει κανείς ότι πάνω-κάτω είναι όπως είναι τώρα. Εξάλλου ανέβασα και φώτο του από τα κολλεγιακά του.

Για όποιον ενδιαφέρεται για εκτεταμένα στιγμιότυπα από την BBL υπάρχει το γερμανικό magenta sport.

Είναι κλασσικός ΜΑΠ. Δεν έχει τα πόδια του Χάινς και του Χάντερ αλλά και ποιοι τα έχουν αλήθεια;
Επιπλέον το άλμα είναι λάθος να το συσχετίζουμε με τα πλάγια βήματα. Εκεί δουλεύει ο κορμός.
Συνοψίζοντας, δεν είναι καθόλου βαρύς, δεν είναι και Μπιρτς, ούτε βέβαια και Μιλουτίνοβ από την άλλη.
ΘΑ παίξει άμυνα με αλλαγές θα μείνει και μέσα να κάνει αυτό που ξέρει όσο ελάχιστοι στην Ευρώπη.

Είναι κομπλέ από αθλητικότητα κι αν κάτι του λείπει είναι η πείρα κι αυτό γιατί ξεκίνησε αργά το μπάσκετ και γιατί δεν έχει παίξει Ευρωλίγκα. Εξού κι η προηγούμενη αναφορά μου, στο ότι το καλό το μπάσκετ θα το παίξει από τον χειμώνα και μετά κι από κει και μετά αυτός θα παίρνει τα περισσότερα λεπτά. Τον πιστεύω περισσότερο από τον Ελλις που κι αυτός είναι εξελίξιμος.

Εδώ διάλεξα να βάλω βίντεο από τα δύσκολα. Από το summer league, εκεί όπου βρίσκει καλούς παίκτες απέναντί του. Κάπου στο 3.30 του βίντεο παίρνει 2 συνεχόμενα επιθ. ριμπς και καπάκι στην επόμενη έρχεται τρέιλερ και καρφώνει από μακριά. :wink:

* Εννοείται ότι αυτή τη στιγμή είναι κάπου στα ίδια οι Μάρτιν -Έλλις. Εγώ πιστεύω ότι ο Έλλις θα παίρνει πιο πολλά λεπτά λόγω εμπειρίας στη διοργάνωση και λόγω δεύτερου (σχεδόν) χρόνου στην ομάδα. Στην πορεία αυτό λογικά θα αντιστραφεί- χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν τον πιστεύω τον Έλλις. Τουναντίον, βλέπω και τους 2 τους του χρόνου να έχουν θαυμαστές με φουσκωμένα πορτοφόλια. :wink:

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος basket72 την Πέμ Ιουν 25, 2020 8:15 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
fotis vlachopoulos

euroleague
Reactions: 947
Προειδοποιήσεις: 1

Πέμ Ιουν 25, 2020 8:09 pm

verycoco έγραψε:
Τετ Ιουν 24, 2020 12:12 am
Σίγουρα μεγάλη ξενέρα εάν ισχύσουν τα περι παραμονής Ρουμπιτ εν αντιθέση με όσα πιστέυαμε οτι θα αποκτηθεί κάτι καλό στη ρακέτα. Έχουμε αμελήσει πάρα πολύ τη θέση του 4 όλα αυτά τα χρόνια. Σίγουρα ένας παίκτης που ΚΑΙ αθλητικός να είναι ΚΑΙ να μπορεί να "σπρώξει" ΚΑΙ να έχει τουλάχιστον συμπαθητικό σουτ βρίσκεται όχι εύκολα και κοστίζει αλλά η φάση που έλεγε ότι πάμε με Χασαν-Ελις και Πριντ-Βεζε και θα έρθει να κολλήσει σε όλους αυτούς ένας ποιοτικός παικτης με έιχε ψήσει και μου φαινόταν πολύ λογική. Θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει καποιο report σοβαρό για τον Μάρτιν όπως και για τον Χάρισον για τον οποίο είχα διαβάσει πολύ θετικά λόγια κάπου τον απρίλιο αλλά δε το βρίσκω τωρα το άρθρο με τη συγκεκριμένη ανάλυση (σ.σ είχε να κάνει για γκαρντς που θα απασχολήσουν δικαίως στο μέλλον ομάδες τις Ευρωλίγκα)
ενα παικτη σαν τον κυριουλη στη φωτο σου θα θελαμε αλλα ....

1
1 Εικόνα
basket72
Reactions:

Πέμ Ιουν 25, 2020 8:12 pm

fotis vlachopoulos έγραψε:
Πέμ Ιουν 25, 2020 7:27 pm

καλησπερα , κοντα χερια εχει και ο περπερογλου αλλα μια χαρα καριερα εχει κανει το παιδι ,πες μου τωρα ειλικρινα πιστευεις οτι ο 25 βεζε3νκοφ θα μπορουσε να βγαλει μια προπονηση του 35 Πριντεζη η του 38χρονου Σπανουλη : Πιο πιθανο μου φαινεται να την εβγαζα εγω (ειμαι αθληταρας ,λεμε) . Ειναι καλος παικτης ο βεζενκοφ αλλα δεν γινεται ολοκληρη ομαδα να τον περιμενει να πει το ναι . Ας μεινει αν θελει ας κανει μια ΓΕΡΗ χρονια και μετα ας κανει τσαλιμακια οτι θελει να ειναι σταρτερ ...

Καλησπέρα φίλε μου. Έχω την εντύπωση ότι δεν έχει τόσο κοντά όσο ο ΒΟύλγαρος αλλά δεν θα επιμείνω γιατί μπορώ να κάνω λάθος.
ΠΟλύ καλό παράδειγμα πάντως ο ΣΤράτος. Παίκτης που πάντα έπαιζε με νεύρο και τσαγανό.

Σχετικά με τις προπονήσεις και την αντοχή του Σάσα, τι να πω;;; Λογικά δεν βγάζει αυτά που βγάζει ο Πρι και ο Σπαν. στα 30κάτι τους -30φεύγα. Δεν ξέρω. Από πλευράς έντασης εννοώ.
Από αυτή τη σκοπιά πιθανών να μη βγάζει ούτε την προπόνηση που κάνω εγώ σε άλλους (και συνήθως βγάζω κι εγώ, όλη ή μέρος της) στα 48 μου και σε πιο σκληρό άθλημα. και μιλώντα γι΄αυτό έφυγα πετώντας. :D

fotis vlachopoulos

euroleague
Reactions: 947

Πέμ Ιουν 25, 2020 8:15 pm

basket72 έγραψε:
Πέμ Ιουν 25, 2020 8:12 pm
fotis vlachopoulos έγραψε:
Πέμ Ιουν 25, 2020 7:27 pm

καλησπερα , κοντα χερια εχει και ο περπερογλου αλλα μια χαρα καριερα εχει κανει το παιδι ,πες μου τωρα ειλικρινα πιστευεις οτι ο 25 βεζε3νκοφ θα μπορουσε να βγαλει μια προπονηση του 35 Πριντεζη η του 38χρονου Σπανουλη : Πιο πιθανο μου φαινεται να την εβγαζα εγω (ειμαι αθληταρας ,λεμε) . Ειναι καλος παικτης ο βεζενκοφ αλλα δεν γινεται ολοκληρη ομαδα να τον περιμενει να πει το ναι . Ας μεινει αν θελει ας κανει μια ΓΕΡΗ χρονια και μετα ας κανει τσαλιμακια οτι θελει να ειναι σταρτερ ...

Καλησπέρα φίλε μου. Έχω την εντύπωση ότι δεν έχει τόσο κοντά όσο ο ΒΟύλγαρος αλλά δεν θα επιμείνω γιατί μπορώ να κάνω λάθος.
ΠΟλύ καλό παράδειγμα πάντως ο ΣΤράτος. Παίκτης που πάντα έπαιζε με νεύρο και τσαγανό.

Σχετικά με τις προπονήσεις και την αντοχή του Σάσα, τι να πω;;; Λογικά δεν βγάζει αυτά που βγάζει ο Πρι και ο Σπαν. στα 30κάτι τους -30φεύγα. Δεν ξέρω. Από πλευράς έντασης εννοώ.
Από αυτή τη σκοπιά πιθανών να μη βγάζει ούτε την προπόνηση που κάνω εγώ σε άλλους (και συνήθως βγάζω κι εγώ, όλη ή μέρος της) στα 48 μου και σε πιο σκληρό άθλημα. και μιλώντα γι΄αυτό έφυγα πετώντας. :D
καλη προπονηση φιλος , κιε φω σε λιγο μολις κλεισω το φαρμακειο παω για home Gym ...

0
Stavros83

junior
Reactions: 51
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Igor Kudelin
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 5

Πέμ Ιουν 25, 2020 9:23 pm

Toύρκοι δημοσιογράφοι αναφέρουν πως τελείωσε ο Σλούκας από Φενέρ αλλά ακόμα δεν υπάρχει αναρτημένη η είδηση από τα δικά μας μεγάλα αθλητικά Sites.
Του χρωστούσαν 4 μηνιάτικα και θέλησαν να του κάνουν ψαλίδι αλλά δε δέχτηκε.
Για να δούμε αν αύριο γίνει κάποια αναφορά.

0
Άβαταρ μέλους
Redfly

euroleague
Reactions: 401
Αγαπημένος παίκτης: Clyde the Glide
Αγαπημένη ομάδα: Protland-Trail-Blazers

Πέμ Ιουν 25, 2020 10:25 pm

basket72 έγραψε:
Πέμ Ιουν 25, 2020 8:08 pm

Η παρουσίαση του Κουστένη που ανέβασα είναι πιο παλιά από το άρθρο του redpointguard.
Το ίδιο κι οι προτάσεις 2-3 από εμάς στο παλιό φόρουμ. Όχι ότι έχει καμιά σημασία ιδιαίτερη, απλώς για το ορθόν του πράγματος.

Σχετικά με την παρουσίαση του redpointguard που αναφέρεις, να σου πω ότι την είχα υπόψην μου και ήδη κάπου μες την άνοιξη είχα πει ότι κάνουν λάθος σχετικά με τα γρήγορα πόδια και κυρίως την έλλειψη άλματος. Ενδεχομένως να τους μπερδεύει το γεγονός ότι συχνά τελείωνε με λέι απ αντί για κάρφωμα. ΈΧει όμως την εξήγησή αυτό. Στην άμυνα παίρνει ριμπάουντς και κόβει όσο ελάχιστοι στην Ευρώπη. Δεν είναι τόσο εύκολο να βρεις σέντερ και να παίρνει τόσα ριμπ. και να βγαίνει για τόσες τάπες/αλλοιώσεις.

Στα κολλεγιακά του τον χαρακτήριζαν φουλ, αθλητικό παίκτη που παίζει με την αθλητικότητα (όχι μόνο δύναμη, αλλά κι όλα τα άλλα που εμπεριέχει ο όρος) ενώ και πριν έκανα λόγο για δήλωση συμπαικτών του ότι έχει τρομερό άλμα (συγκεκριμένα ¨μας δίνει την εντύπωση ότι αν πηδήξει θα βγει εκτός γηπέδου" - μπορεί να τη βρει κανείς στο κείμενο της Μπάκουλη).

Επιπλέον παίζουν πολλά βιντεάκια με τον Μάρτιν από τα κολλεγιακά του που είχε κάνει όνομα ως αθλητικός ψηλός.

Πέραν του πρώτου έτους μπορεί να δει κανείς ότι πάνω-κάτω είναι όπως είναι τώρα. Εξάλλου ανέβασα και φώτο του από τα κολλεγιακά του.

Για όποιον ενδιαφέρεται για εκτεταμένα στιγμιότυπα από την BBL υπάρχει το γερμανικό magenta sport.

Είναι κλασσικός ΜΑΠ. Δεν έχει τα πόδια του Χάινς και του Χάντερ αλλά και ποιοι τα έχουν αλήθεια;
Επιπλέον το άλμα είναι λάθος να το συσχετίζουμε με τα πλάγια βήματα. Εκεί δουλεύει ο κορμός.
Συνοψίζοντας, δεν είναι καθόλου βαρύς, δεν είναι και Μπιρτς, ούτε βέβαια και Μιλουτίνοβ από την άλλη.
ΘΑ παίξει άμυνα με αλλαγές θα μείνει και μέσα να κάνει αυτό που ξέρει όσο ελάχιστοι στην Ευρώπη.

Είναι κομπλέ από αθλητικότητα κι αν κάτι του λείπει είναι η πείρα κι αυτό γιατί ξεκίνησε αργά το μπάσκετ και γιατί δεν έχει παίξει Ευρωλίγκα. Εξού κι η προηγούμενη αναφορά μου, στο ότι το καλό το μπάσκετ θα το παίξει από τον χειμώνα και μετά κι από κει και μετά αυτός θα παίρνει τα περισσότερα λεπτά. Τον πιστεύω περισσότερο από τον Ελλις που κι αυτός είναι εξελίξιμος.

Εδώ διάλεξα να βάλω βίντεο από τα δύσκολα. Από το summer league, εκεί όπου βρίσκει καλούς παίκτες απέναντί του. Κάπου στο 3.30 του βίντεο παίρνει 2 συνεχόμενα επιθ. ριμπς και καπάκι στην επόμενη έρχεται τρέιλερ και καρφώνει από μακριά. :wink:

* Εννοείται ότι αυτή τη στιγμή είναι κάπου στα ίδια οι Μάρτιν -Έλλις. Εγώ πιστεύω ότι ο Έλλις θα παίρνει πιο πολλά λεπτά λόγω εμπειρίας στη διοργάνωση και λόγω δεύτερου (σχεδόν) χρόνου στην ομάδα. Στην πορεία αυτό λογικά θα αντιστραφεί- χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν τον πιστεύω τον Έλλις. Τουναντίον, βλέπω και τους 2 τους του χρόνου να έχουν θαυμαστές με φουσκωμένα πορτοφόλια. :wink:
Δεν πολυκατάλαβα το ορθον του πραγματος που αναφέρεις φιλε. Εκανα ποστ το αρθρο του redpointguard ως πιο ολοκληρωμνενο αφου εχει κάνει πιο σοβαρη δουλεια και έχει ξοδέψει περισσοτερο χρονο απο την παραγραφο του hoopfellas. Δεν με πολυαπασχολει ποιος το εγραψε πρωτος και ποιος δευτερος. Σε καθε αρθρο πανω αριστερα γραφεται η ημερομηνια.
Σχετικα τώρα με τα αργα ποδια και την ελλειψη αλματος δεν νομιζω σοβαροι δημοσιογραφοι να μπερδευονται απο το αν τελειωνει με lay up. Ποιο πιθανο βλεπω να μπερδευεται καποιος απο το μεγεθος του παικτη και να μεγενθυνει στο μυαλο του καποια πραγματα. Δε πολυ διαφωνώ πάντως για το αλμα, δε φαινεται μπογρης ο ανθρωπος , τα αργα ποδια ομως που αναφερει ο redpg είναι πιο ανησυχητικά και που πραγματι φαινονται ότι στην αμυνα τον κρατανε πίσω.
Το βασικό παντως είναι ότι υπάρχουν αντίθετες απόψεις για τον παίκτη, και αναλύονται ικανοποιητικά στα άρθρα των site οπότε θα φανεί στο παρκέ τι θα κάνει ο μπαρτζώ. Πάντως σουπερ αθλητικος με σουπερ αλμα και ταχυτητα δεν είναι for sure.Βαρυς για ΜΑΠ είναι αλλά δεν το θεωρώ μειονέκτημα αυτό φέτος.
Παρεπιτπόντως ο λεντει εξακολουθεί να είναι πεντάρι για πολλους. :)
υ.γ. θα έχει λοξιγκα σήμερα ο χασαν. Δεν σχολιαζω αλλο τον παικτη.

0
basket72
Reactions:

Πέμ Ιουν 25, 2020 11:47 pm

Redfly έγραψε:
Πέμ Ιουν 25, 2020 10:25 pm
[

Παρεπιτπόντως ο λεντει εξακολουθεί να είναι πεντάρι για πολλους. :)
υ.γ. θα έχει λοξιγκα σήμερα ο χασαν. Δεν σχολιαζω αλλο τον παικτη.
To redpointguard δεν έχει δημοσιογράφους ή τέλος πάντων δεν έχει μόνο δημοσιογράφους. Στο λέω από πρώτο χέρι. Σοβαρό είναι, παρόλα αυτά. :wink:

Το ορθόν του πράγματος είναι έκφραση. Τίποτε περισσότερο. Απλώς κόλλαγε στη συγκεκριμένη πρόταση.

Ο Λεντέι μετά τους πρώτους μήνες στον Ολυμπιακό, καθιερώθηκε ως 4αρι. Τόσο στον Ολυμπιακό, όσο και στη Ζαλγκίρις, ενώ ως 4αρι έχει βγει στην αγορά. Μόνο στο Ισραήλ και σε μικρομεσαία ομάδα τα κατάφερε ως 5αρι. Χαλάλι του Μπλατ όμως, τού έχουν βγει τόσα άλλα "στοιχήματα" ας χάσει κι ένα.
Ως 4ρι θα βγάζει ψωμί τα επόμενα χρόνια στην Ευρωλίγκα.

Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion
Reactions: 4009
Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons

Παρ Ιουν 26, 2020 12:03 am

basket72 έγραψε:

Ο Λεντέι μετά τους πρώτους μήνες στον Ολυμπιακό, καθιερώθηκε ως 4αρι. Τόσο στον Ολυμπιακό, όσο και στη Ζαλγκίρις, ενώ ως 4αρι έχει βγει στην αγορά. Μόνο στο Ισραήλ και σε μικρομεσαία ομάδα τα κατάφερε ως 5αρι. Χαλάλι του Μπλατ όμως, τού έχουν βγει τόσα άλλα "στοιχήματα" ας χάσει κι ένα.
Δεν τον λες και πεντάρι τον Αυστραλό όμως, σωστά; Ψηλός και μακρύς PF είναι περισσότερο. Άρα μπορεί να θεωρηθεί και χρονιά πενταριού η φετεινή για τον Leday. Ep;ishw νομίζω η Ζαλγκίρις καθιέρωσε τα ψευτοπεντάρια. Αν θυμάμαι καλά είχε κάποια καλά διαστήματα και στον Milutinov δίπλα ο LeDay. :roll:

0
basket72
Reactions:

Παρ Ιουν 26, 2020 12:09 am

ssoulliss έγραψε:
Παρ Ιουν 26, 2020 12:03 am
basket72 έγραψε:

Δεν τον λες και πεντάρι τον Αυστραλό όμως, σωστά; Ψηλός και μακρύς PF είναι περισσότερο. Άρα μπορεί να θεωρηθεί και χρονιά πενταριού η φετεινή για τον Leday. Ep;ishw νομίζω η Ζαλγκίρις καθιέρωσε τα ψευτοπεντάρια. Αν θυμάμαι καλά είχε κάποια καλά διαστήματα και στον Milutinov δίπλα ο LeDay. :roll:
Στην Παρτίζαν 5 έπαιζε ο Λαντέηλ και στη Ζαλγκίρις το ίδιο. Ο Λεντέι έπαιζε έξω. Σωστά τα λες για τη συνύπαρξη Μίλου και Λεντέι. Από το 4 έκανε τα καλύτερα του παιχνίδια. Βασικά 2 χρονιές σερί έγινε το ίδιο. Πήραμε παίκτη για πίσω από τον Μίλου (αλλαγή στο 5) και τελικά τον βάλαμε δίπλα στον Σέρβο- ως 4ρι.

* Λάθος που τον αφήσαμε νε φύγει τον Λεντέι. Τα λέγαμε και στο παλιό το φόρουμ. Τον αφήσαμε και πήραμε παίκτη με τα ίδια χαρακτηριστικά αλλά χειρότερο και μεγαλύτερο.Άλλη μια κίνηση ΜΑΤ ( και ΜΕΑ μαζί :P ) τη τρολ-ο- χρονιά που πέρασε.

Άβαταρ μέλους
Redfly

euroleague

Παρ Ιουν 26, 2020 12:23 am

basket72 έγραψε:

To redpointguard δεν έχει δημοσιογράφους ή τέλος πάντων δεν έχει μόνο δημοσιογράφους. Στο λέω από πρώτο χέρι. Σοβαρό είναι, παρόλα αυτά. :wink:

Το ορθόν του πράγματος είναι έκφραση. Τίποτε περισσότερο. Απλώς κόλλαγε στη συγκεκριμένη πρόταση.

Οκ κατανοητή η επεξήγηση.
Το redpointguard το διαβαζω χρονια, αλλες φορες συμφωνω άλλες οχι, τώρα αν γραφει ο αλλος δημοσια αρθρα αλλά δεν πληρώνεται ως δημοσιογραφος το θεωρώ λεπτομέρεια.
Πάμε στον λεντει. Με είχε απασχολησει παρα πολυ η περίπτωσή του και ποιο πολυ όταν έφυγε. Είχα διαβάσει αυτό από αλλο πιο αγαπημένο site. Aν και πλέον παταω b και βγαίνει πρώτη επιλογη το basketforum το basetballguru το σέβομαι για διαφορα θεματα που δεν είναι επι του παρόντος. Γενικά το αρθρο λοιπον που εχουν για το θέμα, έχει πολλά αξιόλογα στοιχεία, δεν αναλύει επαρκώς βεβαια στον λεντει το αμυντικο θεμα και στον ρουμπιτ (που τον παρουσιαζει ως καθαρο πενταρι :shock: ) το επιθετικό κομματι.
Το ποιο σηματικό από το άρθρο που πρέπει να κρατήσουμε, είναι ακριβώς το ίδιο με τα αρθρα για τον μαρτιν(ς) (για τους φιλους του ποδοσφαιρου). Η θέση 4 και η θέση 5 είναι μπερδεμένη υπόθεση και όσο ποιο ποιοτικός είναι ένας παίκτης τόσο ποιο ελεύθερα θα κινείται σε οποιον χωρο επιλέγει ο προπονητης του . Ο βεζε πάντως είναι 4αρι και δεν υπαρχει θέμα συζητησης ως προς αυτό. Γενικά όταν διαβάζω κάτι απόλυτο με προβληματίζει και εδω ο guru είναι λιγο τετοιος, αλλά μαλλον κατι δεν έχει εξηγήσει καλά. Πάντως για τον guru ο λεντει βγάζει το παντεσπάνι του στο 5. Για μένα ο λεντει βγάζει το ψωμί του παίζοντας το μπασκετ στο χώρο που θέλει ο προπονητης του και με τους συμπαίκτες που τον πλαισιώνει.

0
basket72
Reactions:

Παρ Ιουν 26, 2020 12:31 am

Redfly έγραψε:
Παρ Ιουν 26, 2020 12:23 am

Οκ κατανοητή η επεξήγηση.
Το redpointguard το διαβαζω χρονια, αλλες φορες συμφωνω άλλες οχι, τώρα αν γραφει ο αλλος δημοσια αρθρα αλλά δεν πληρώνεται ως δημοσιογραφος το θεωρώ λεπτομέρεια.
Πάμε στον λεντει. Με είχε απασχολησει παρα πολυ η περίπτωσή του και ποιο πολυ όταν έφυγε. Είχα διαβάσει αυτό από αλλο πιο αγαπημένο site. Aν και πλέον παταω b και βγαίνει πρώτη επιλογη το basketforum το basetballguru το σέβομαι για διαφορα θεματα που δεν είναι επι του παρόντος. Γενικά το αρθρο λοιπον που εχουν για το θέμα, έχει πολλά αξιόλογα στοιχεία, δεν αναλύει επαρκώς βεβαια στον λεντει το αμυντικο θεμα και στον ρουμπιτ (που τον παρουσιαζει ως καθαρο πενταρι :shock: ) το επιθετικό κομματι.
Το ποιο σηματικό από το άρθρο που πρέπει να κρατήσουμε, είναι ακριβώς το ίδιο με τα αρθρα για τον μαρτιν(ς) (για τους φιλους του ποδοσφαιρου). Η θέση 4 και η θέση 5 είναι μπερδεμένη υπόθεση και όσο ποιο ποιοτικός είναι ένας παίκτης τόσο ποιο ελεύθερα θα κινείται σε οποιον χωρο επιλέγει ο προπονητης του . Ο βεζε πάντως είναι 4αρι και δεν υπαρχει θέμα συζητησης ως προς αυτό. Γενικά όταν διαβάζω κάτι απόλυτο με προβληματίζει και εδω ο guru είναι λιγο τετοιος, αλλά μαλλον κατι δεν έχει εξηγήσει καλά. Πάντως για τον guru ο λεντει βγάζει το παντεσπάνι του στο 5. Για μένα ο λεντει βγάζει το ψωμί του παίζοντας το μπασκετ στο χώρο που θέλει ο προπονητης του και με τους συμπαίκτες που τον πλαισιώνει.

Ο Λεντέι δεν μπορεί με τίποτε να παίξει 5αρια στην άμυνα. Στην επίθεση μπορεί. Εκεί ήταν και το θέμα μας πέρσι/πρόπερσι, που στους πρώτους μήνες ψάχναμε αντικαταστάτη (τότε που προτείναμε και τον Μάρτιν).

Το ίδιο που είδαμε φέτος/πέρσι με τον Ρούμπιτ.

Το μόνο που δεν φοβάμαι φέτος είναι το 5 μας, αναφορικά με την άμυνα, και το ριμπ. Το φοβάμαι για την απειρία και των 2 τους και το φοβάμαι κι από ποσοτικής πλευράς όμως. Ένας να τραυματιστεί για έναν μήνα, πάπαλα η χρονιά. Δεν μιλάμε και για τους 2 μαζί. Γιατί Ολυμπιακός είμαστε where the amazing happens. :hoho:
Το ίδιο θέμα (ποσοτικό) θα έχουμε και στο 1.

*Καλό είναι να κάνουμε μπασκετοσυζητήσεις όπως αυτή. Σίγουρα τα όρια πια είναι δυσδιάκριτα, απλώς τίθεται ένα θέμα δύναμης μεταξύ 4 και 5. Π.χ βλέπεις τον Ρούμπιτ με τα γυμναστηρικά τα χέρια και λες " εδώ είμαστε¨κι όμως να που δεν μπορεί το παιδί.
Επιπλέον έχει χάσει έκρηξη. Εγώ τον θυμάμαι στην Μπάμπεργκ να είναι πολύ πιο επιθετικός ως 5αρι με τον Ντόρελ Ράιτ ως 4αρι δίπλα του.

Το ίδιο από την αντίστροφη, μπορεί κανείς να πει για τον Βέζε. Πως θα πάει το παιδί στο 3; Τα έλεγα κι εγώ όταν τον πήραμε...αλλά φευ.
Θα τον περνάει ο Πάπι σαν σταματημένο μιλάμε.

Άβαταρ μέλους
Redfly

euroleague

Παρ Ιουν 26, 2020 12:58 am

Ξεκινάω για βεζε για να κλεινει ... το έχω διαβάσει σε άλλο φορουμ το βεζε στο 3 αλλά εδώ δεν νομίζω ότι υπάρχει ανθρωπος που να είπε τετοιο πράγμα. Δεν μπορεί ο παίκτης ούτε επίθεση οαύτε άμυνα να καλύψει αρκετες από τις απαιτήσεις των θέσεων. Παρ όλα αυτά τον θέλω στην ομάδα αν τα βρουν, γιατι δε θελω να σκεφτομαι καν τι έχουμε να τραβήξουμε χωρις σπαν πρι.
Ο λεντει δεν μπορει απλά στο 5, επιθετικά μόνο στο 5 μπορεί. Αμυντικά είχε θέματα. Ο μαρτινς είναι καθαρό πενταρι, αν είναι μαπ ή όχι θα το δούμε, αν έχει δίκιο rpg αλλά το πρόβλημα στο ποστάρισμα νομιζω να το είδες στα βιντεο (πολυ ασχημη εικονα σε αρκετα βιντεο). Οκ ίσως ο rpg να είναι υπερβολικός να θεωρεί τον Ελις καλύτερο συνολικά, ομως μπορώ να περιμένω να ξεκινήσουν οι αγώνες. Μαλλον και ο Μπαρτζω θελει να περιμένει και μετά θα δει τι θα κάνει :wink: .
Ο σουμποντις είπε ότι θα τον κανει ο μπαρτζω 4αρι. Είναι υπερβολικός ο σουμπο (το τηλεπαιχνιδι που βαραγε τριποντα πως το ελεγαν να το βρω στο utube) αλλά ποτε δε ξέρεις.

0
Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion
Reactions: 4009
Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons

Παρ Ιουν 26, 2020 1:04 am

Redfly έγραψε:
Ο σουμποντις είπε ότι θα τον κανει ο μπαρτζω 4αρι. Είναι υπερβολικός ο σουμπο (το τηλεπαιχνιδι που βαραγε τριποντα πως το ελεγαν να το βρω στο utube) αλλά ποτε δε ξέρεις.

:D :roofl: :roofl: :roofl: :roofl: :banana: :banana: :banana: :drunk: :bblove:

0
basket72
Reactions:

Παρ Ιουν 26, 2020 1:31 am

Redfly έγραψε:
Ξεκινάω για βεζε για να κλεινει ... το έχω διαβάσει σε άλλο φορουμ το βεζε στο 3 αλλά εδώ δεν νομίζω ότι υπάρχει ανθρωπος που να είπε τετοιο πράγμα. Δεν μπορεί ο παίκτης ούτε επίθεση οαύτε άμυνα να καλύψει αρκετες από τις απαιτήσεις των θέσεων. Παρ όλα αυτά τον θέλω στην ομάδα αν τα βρουν, γιατι δε θελω να σκεφτομαι καν τι έχουμε να τραβήξουμε χωρις σπαν πρι.
Ο λεντει δεν μπορει απλά στο 5, επιθετικά μόνο στο 5 μπορεί. Αμυντικά είχε θέματα. Ο μαρτινς είναι καθαρό πενταρι, αν είναι μαπ ή όχι θα το δούμε, αν έχει δίκιο rpg αλλά το πρόβλημα στο ποστάρισμα νομιζω να το είδες στα βιντεο (πολυ ασχημη εικονα σε αρκετα βιντεο). Οκ ίσως ο rpg να είναι υπερβολικός να θεωρεί τον Ελις καλύτερο συνολικά, ομως μπορώ να περιμένω να ξεκινήσουν οι αγώνες. Μαλλον και ο Μπαρτζω θελει να περιμένει και μετά θα δει τι θα κάνει :wink: .
Καλό αυτό με το τηλεπαιχνίδι του Σλόμπονταν. :hoho: Δεν το θυμάμαι ούτε εγώ, αλλά λογικά κάτι με τρίποντο θα είχε να κάνει σε σκηνοθεσία Μπιρσίμ (κλασσικά).

Όταν (κι αν) έχεις χρόνο/διάθεση δες 5λεπτα στιγμιότυπα από το γερμανικό κανάλι Magenta Sport. Τον έχω δει σε αρκετά τέτοια στιγμιότυπα τα τελευταία 2 χρόνια από τότε που τον μάθαμε ως παίκτη της Μπάιροιτ ενώ είδα και φάσεις από παιχνίδια της Μπουντούσνοστ επειδή έπαιζε εκεί ο Τζάστιν Κομπς που τον γουστάρω παικτικά. Ολόκληροπαιχνίδι του δεν έχω δει ποτέ.

Θέματα ο Χασάν έχει. Έχουν να κάνουν με το ότι ξεκίνησε αργά κι ίσως και να μην είχε και τους σωστούς προπονητές δίπλα του. Διαθέτει όμως τη λεγόμενη ηθική εργασίας και έχει τους 2 πλέον κατάλληλους ανθρώπους δίπλα του. Τον προπονητή που από τα χέρια του έχουν περάσει οι περισσότεροι από τους ψηλούς των τοπ ομάδων ( Χάντερ, Ντάνστον, Σίνκλετον, Μίκι) και τον Σπανούλη, τον παίκτη που έχει υπερδιπλασιάσει τα συμβόλαια των Χάινς,Ντόρσεϊ, Ντάνστον, Χάντερ, Μπιρτς.

Δίπλα στον Μπαρτζώκα θα κάτσει να μάθει πως να βγαίνει από τη θέση ευθύνης του (ζωγραφιστό) και να νιώθει άνετα κι όχι αμήχανα. Έχει όντως πρόβλημα έξω από το ζωγραφιστό αλλά δεν είναι τα φυσικά του προσόντα η αιτία. Δεν έχει μάθει να είναι "εκεί έξω" και ο κόουτς είναι από τους πλέον αρμόδιους να του διδάξει πως παίζεται η άμυνα με αλλαγές στα σκριν.
Και στην επίθεση έχει να μάθει, θέματα τακτικής και προσαρμοστικότητας.
Το πως προσαρμόστηκε ο Έλλις σε μια προβληματική ομάδα όπως ήταν ο Ολυμπιακός φέτος και σε τόσο ηψηλότερο επίπεδο από αυτό που είχε συνηθίσει, είναι μια πολύ καλή απεικόνιση της δουλειάς που κάνει ο κόουτς Μπι με τους ΜΑΠ.

Τέλος, το σχόλιο του Πίξι (έτσι δεν ήταν το παρατσούκλι του Σούμποτιτς:;) επιβεβαιώνει αυτά που λέμε. Ότι δεν φείδεται αθλητικότητας. Αλλιώς πως θα διανοούταν προπονητής του να πει ότι μπορεί και το 4, τη στιγμή που κάνουμε κουβέντα αν για το 5 είναι βαρύς. Εγώ δεν τον βλέπω στο 4 βέβαια, άλλο αυτό όμως...

Έχει λοιπόν πολλά να μάθει και φέτος το καλοκαίρι και κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Καληνυχτώ. :)

JohnnyPao

champion
Reactions: 2342
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star

Παρ Ιουν 26, 2020 3:56 am

Κατι ερυθρόλευκα σαιτ λενε για επιστροφή Ματζαρη.. το απεύχομαι! Χίλιες φορές να μεινει ο Κονιαρης για τον ρολο αυτο.

0
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”