slok έγραψε: ↑Παρ Μαρ 15, 2024 10:26 am
Conan1982 έγραψε: ↑Παρ Μαρ 15, 2024 10:19 am
Εντάξει, άλλο δεν είναι σε καλή κατάσταση και άλλο το είμαι αλλού.
Για μένα φταίει η εικόνα που είχε ο Παπαπέτρου για τον εαυτό του. ο Πιτίνο είχε αντιληφθεί πλήρως τις δυνατότητες και τις είχε αξιοποιήσει μέσα σε ένα ομαδικό πλαίσιο που ο Παπαπέτρου ήταν πολύ καλός και αποτελεσματικός. Αυτός όμως ήθελε να είναι ηγέτης, να έχει την μπάλα στα χέρια του, είναι γνωστή άλλωστε και η άρνηση του να παίξει ως 4 στον Ολυμπιακο, και στον Παναθηναϊκό του "πέρασε", ανέβασε προσωρινά τα βασικά του στατιστικά, είχε την μπάλα στα χέρια του, έπαιρνε προσπάθειες, ρίχνοντας την αποτελεσματικότητα του όμως. Ε, από εκεί τον πήρε η κάτω βόλτα, νομίζω έχει καταλάβει ποια στην Παρτιζάν αλλά και στον Παναθηναϊκό ότι τέτοιο ρόλο δεν πρόκειται να έχει και έχει "ξενερώσει". Αυτά μην τα παίρνετε ως δεδομένα, είναι δικές μου απλώς σκέψεις. Νομίζω ότι είναι στο χέρι του να το ξεπεράσει, να παίξει άμυνες, να παλέψει, να δείξει ότι είναι παίκτης και όχι παλαίμαχος, 30 χρονών είναι μόνο.
Ξερει πολυ μπασκετ αλλα μπασκετ που παιζοταν 15 χρονια πριν. Σωματικα δε μπορει να ακολουθησει σε τοπ λεβελ. Αργος , χωρις αλμα με μετριο σουτ σε μια εποχη που η ταχυδυναμη και ο υψηλος ρυθμος ειναι το παν.
Ειναι αυτο που λεμε θελει το μυαλο αλλα το σωμα δεν ακολουθει.
Ειναι δυσκολο να συνειδητοποιησεις κατι τετοιο σα παιχτης.
Μα για αυτό πήγε να τον κάνει τεσσάρι στον Ολυμπιακό ο Σφαιρόπουλος μετά από 2-3 χρόνια. Επειδή είδε ότι ο Παπαπέτρου είναι αργός, χωρίς σουτ και χωρίς ντρίμπλα για να παίξει στο 3 (και ο Παπανικολάου δεν έχει ντρίμπλα για τριάρι ούτε μεγάλο επιθετικό ρεπερτόριο, αλλά στην άμυνα μπορεί να μαρκάρει από το 1 μέχρι και το 3 σε πολλές περιπτώσεις και στην επίθεση να σουτάρει με ένα υποτυπώδες 40%, έστω και σε λίγες προσπάθειες, συν το γεγονός ότι μπορεί να διαβάζει πολύ καλά τις αντίπαλες άμυνες). Δεν μπόρεσε/μπορεί να γίνει ούτε ένας 3&D παίκτης. Έχει όμως δύναμη για να παίξει στο 4 και να ποστάρει αντιπάλους και το μπασκετικό IQ του δεν το λες και χαμηλό. Ε αυτός δεν ήθελε και η συνέχεια γνωστή.
Τώρα στα 30 του δεν νομίζω ξαφνικά να αλλάξει και να πάρει τα πάνω του. Καλώς ή κακώς θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι για να παραμείνει σε αυτό το επίπεδο για 3-4 χρόνια ακόμα θα πρέπει να συμβιβαστεί με τον ρόλο του χρήσιμου ρολίστα που θα έρχεται από τον πάγκο για 15 λεπτά, θα ρίχνει λίγο ξύλο και στην επίθεση θα είναι η τριτοτέταρτη επιλογή.