xomitsious έγραψε: ↑Δευ Απρ 15, 2024 9:13 am
Οι κόντρες που προκύπτουν είναι από οπαδικα συναισθήματα και τείνουν να κάνουν μια κατάσταση πολύ πιο περίπλοκη από ότι πραγματικά είναι.
Σλούκας και Μπαρτζώκας είχανε θέμα μεταξύ τους. Τα εγώ και των δύο παίξανε το ρόλο τους.
Ο Ολυμπιακός επέλεξε να στηρίξει τον προπονητή του και καλά έκανε, σύμφωνα με τους φίλους της ομάδας. Μετά από χρήσιμες προσθήκες παραμένει ανταγωνιστικός και σε αυτό το σημείο κανένας Ολυμπιακός δεν λέει, αχ να είχαμε το Σλούκα.
Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία, και προσέθεσε στο ρόστερ του έναν παίκτη που είχε μεγάλη ανάγκη και έχει βοηθήσει σημαντικά στην καλή φετινή πορεία. Κανένας Παναθηναϊκός δε λέει αχ να είχαμε κάποιον άλλο στη θέση του ή να του δίναμε λιγότερα χρήματα.
Ο ίδιος ο Σλούκας, που ούτως ή άλλως θα πήγαινε σε δυνατή ομάδα, δέχτηκε την πρόταση του Παναθηναϊκού και ούτε αυτός δείχνει να το μετανιώνει.
Συνεπώς όντως η κατάσταση αποδείχθηκε win-win για όλους. Το να λέμε εμείς ότι θα ήταν καλύτερος ο Ολυμπιακός αν τον κράταγε ή να λένε οι Ολυμπιακοί ότι πιαστηκαμε κορόιδα που του δώσαμε τόσα πολλά είναι τελείως άστοχο και απλά λέγεται για οπαδικους λόγους.
Εξαιρετική άποψη και συμφωνώ μέχρι τελείας.
Θεωρώ τον Σλούκα τον καλύτερο Έλληνα γκαρντ αυτήν την στιγμή. Και μπορεί να μεγαλώνει αλλά η αξία του δεν μειώνεται, είναι άδικο να αποδομουμε έναν παίκτη που ωριμάζει μπασκετικά.
Μισθολογικά τα τρία μύρια ίσως να είναι πολύ πιο πάνω από τα τρία μύρια που θα έπαιρνε ένας Αμερικανός με ίδια νούμερα αλλά αν ελληνική ομάδα έχει βλέψεις για κάτι καλό στην Ευρώπη, πρέπει να στηριχθεί σε Έλληνες παίκτες κατά το ήμισυ του ρόστερ. Αυτό αναγκαστικά αλλάζει και την τιμή των παικτών από Ελλάδα ( βλ αξία Μητογλου, Παπαπέτρου, Κώστα)
Πάντως κρατάω μια επιφύλαξη στο ποια ή πόσο μεγάλη ήταν η διαφωνία Μπαρτζώκα Σλούκα. Αν ήταν τόσο μεγάλη όσο εύκολα λέμε τώρα δε θα συζητούσαν τόσες μέρες ή 4 ώρες συνεχόμενα.
Εγώ θέλω να πιστεύω ότι προσπάθησαν να τα βρούνε. Αλλιώς θα είχαμε ένα πιο γρήγορο διαζύγιο μεταξύ ΟΣΦΠ και Σλούκα και σίγουρες διαρροές από ατζέντη του παίκτη προς άλλες ομάδες για κάποια προσφορά.
Η αιτία ότι έφυγε γιατί ήθελε παραπάνω ρόλο ή παραπάνω παιχνίδι για μένα δεν ευσταθεί γιατί ο παίκτης δεν μπορεί να το κάνει αυτό και δεν έχω δει να το κάνει ποτέ συνεχόμενα σε μία χρονιά . Ή περισσότερες από μία χρονιά να παίζει 30+ λεπτά .
Η μοναδικότητα του Σλούκα είναι ότι μπαίνει 20-25 λεπτά και αλλάζει το παιχνίδι της ομάδας που αγωνίζεται.
Steve Nash. 2× NBA ΜVP (2005, 2006)
SSOL- Seven Second or Less Len - 2006-07 : True champions