Ολυμπιακός vs Παναθηναϊκός, τελικοί Basket League 2023-24 (Game 4)

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
nikosvip

euroleague
Reactions: 424
Προειδοποιήσεις: 0

Τετ Ιουν 12, 2024 11:56 pm

Όταν μπήκε το buzzer του Γκραντ στο ημίχρονο, σκέφτηκα πως ίσως είναι κομβικό για την εξέλιξη του αγώνα.

Αν και μας πήρε τρία δεκάλεπτα, βρήκαμε το τρόπο να περιορίσουμε τα εύκολα καλαθια του Ολυμπιακού.

Γκριγκόνις κάκιστος, εδώ και πολύ καιρό από Μακαμπι σέρνεται και παραλίγο να μας στοιχίσει το ματς.

Χουαντσο κομβικός απλά, παίκτης κλειδί στην άμυνα στα ριμπάουντ και επιθετικά δεν ήταν κακός σήμερα.
Γκραντ η αποκάλυψη της χρονιάς, άλλο ένα μεγάλο ματς.

Σλουκας αν και φάνηκε να κουράζεται καλη εμφάνιση, Λεσορ όπως πάντα σκυλί του πολέμου.

Η μεγαλη διαφορά ανάμεσα στις 2 ομάδες ακούει στο όνομα Κεντρικ Ναν. Αν πάρει μπροστά απλά δε σταματιεται.

Θα γίνει δυνατό ματς στο Οακα δε θα παραδοθεί ευκολα ο Ολυμπιακός.

Το καλύτερο ντέρμπι στην Ευρώπη με διαφορά.

2
2 Εικόνα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nikosvip την Τετ Ιουν 12, 2024 11:58 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Penguin

junior
Reactions: 55
Αγαπημένη θέση: PG, SG
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός

karamelitsa έγραψε:
Τετ Ιουν 12, 2024 11:53 pm
Penguin έγραψε:
Τετ Ιουν 12, 2024 11:43 pm
Τετοια ξενερα θυμαμαι κατι τελικους με Παπαλουκα που ειχε επιστρεψει απο ΤΣΣΚΑ.
Παντως το μπασκετικο μας τμημα μας εχει προσφερει απιστευτες πικρες. Υπολειπεται πολλες φορες για λιγο. Αυτο το λιγο, που ειναι πολυ στην ουσια, το βρισκεις σε παιχτες με προσωπικότητα.
Άσε φιλε μου, από πέρυσι με τον τελικό με την Ρεάλ και μέχρι τώρα μια πίκρα είναι συνεχώς, ειδικά το φετινό από το F4 μέχρι που από 2-0 πάμε να το κάνουμε 2-3 είναι λες και ο θεός μας κάνει πλάκα….εχω απογοητευτεί από την ομάδα, ενώ είναι καλή, εκεί στα κρίσιμα πάντα κάτι γίνεται και χάνουμε, είναι ξεκάθαρο ότι μας λείπει ποιοτητα στα guards και ένα καλο και ποιοτικό 3αρι.

Ξενέρωσα γιατί περίμενα σήμερα να το καθαρίσουμε το ματσάκι ειδικά με το πως παίζαμε στο πρώτο ημίχρονο. Ειλικρινά αν χάσουμε και την Παρασκευή σκέφτομαι να παρατήσω εντελώς τον Ολυμπιακό στο μπάσκετ , είμαι και σε μια ηλικία που δεν αντέχω τέτοια πράγματα, κουραστικα απλά….
Το ματς την Παρασκευη, το θεωρω σιγουρα χαμενο. Εδω δεν πηραμε το σημερινο. Μεγαλη κηδεια. Ο,τι πληρωνεις παιρνεις. Εγω ειμαι μεγαλος φαν Μπαρτζωκα. Σιγουρα στελεχωσε λαθος την ομαδα. Το ροστερ ειναι γεματο μπετατζηδες, οι περισσοτεροι ειναι για οικοδομη, οχι για να βαλουν τριποντο. Αλλα και η διοικηση εχει μια λογικη που δυστυχως δεν με προϊδεαζει για κατι θετικο. Παλι στα ιδια θα παμε.

1
1 Εικόνα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Penguin την Τετ Ιουν 12, 2024 11:57 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
assistant

nba
Reactions: 1661
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Isiah Thomas
Προειδοποιήσεις: 2

Τετ Ιουν 12, 2024 11:57 pm

Γκραντ και Χουαντσο πηραν το απιχνιδι......

Μπαρτζωκας ηπιε θαλασσα ή κοιμοταν τον υπνο του δικαιου στο 2ο ημιχρονο

Βλεπω διπλο του Ολυ μες στο ΟΑΚΑ στο 5ο ματς.........

Γηπεδο ηρεμο,καμια υπερβολη μπραβο......

Διαιτητες μπραβο τους.....

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
kojito

Captain
Reactions: 2534
Αγαπημένη θέση: PF

Αυτό που παραδέχομαι στον Αταμάν είναι πως προετοιμάζει τις ομάδες του ψυχολογικά. Ο τύπος είναι ο ορισμός της αυτοπεποίθησης και το περνάει αυτό και στους παίκτες του. Καλά τα "είμαστε ομάδα, για μένα είστε ήδη νικητές που φτάσαμε μέχρι εδώ, σας πάω γιατί είστε όλοι αλτρουϊστές" κτλ του Μπαρτζώκα, αλλά ο Αταμάν είναι ίσως ο καλύτερος στην Ευρώπη σε αυτόν τον τομέα. Ο ΠΑΟ δεν ήταν πολύ καλύτερος στο σύνολο του αγώνα από τον Ολυμπιακό, απλά ακόμα και όταν ήταν πίσω με 10 πόντους έπαιζε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

Το παιχνίδι έκανε μπαμ ότι θα γυρίσει από την στιγμή που ο Ολυμπιακός άρχισε να χάνει τα αυγά και τα πασχάλια στο 3ο δεκάλεπτο, αγκομαχούσε να διατηρήσει μια διαφορά 5-6 πόντων και ταυτόχρονα ζεσταινόταν ο Nunn. Ο Ολυμπιακός δυστυχώς είναι πολύ κακός στην διαχείριση παιχνιδιών στα οποία έχει το προβάδισμα για μεγάλο διάστημα. Σχεδόν όλα τα κάνει ντέρμπι στο τέλος ή τα χάνει.

4
4 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
nikolas12

allstar
Reactions: 851
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Kobe Bryant, Σπανούλης

Τετ Ιουν 12, 2024 11:58 pm

Παίζεις με μια ομάδα που καλώς ή κακώς ξέρει να παίρνει αυτά τα παιχνίδια. Το έχει αποδείξει ότι μπορεί. Κατεβαίνεις στο πρώτο σούπερ σοβαρός και στο δεύτερο, στην υποψία ότι θα το πάρεις καταρρέεις. Χαμένες βολές, χαμένα ελεύθερα σουτ, κακές επιλογές. Έσφιξε λίγο η άμυνα του Παναθηναϊκού και κατευθείαν δεν είχαμε plan B να σκοράρουμε. Με την ψυχολογία υπέρ τους, αυτό θα γίνει και στο ΟΑΚΑ. Πολύ κρίμα να είσαι μπροστά 2-0 και να κάνεις τόσο κακή εμφάνιση στο τέλος του τρίτου και στο τέταρτο και να τελειώνεις τις ελπίδες σου. Η ομάδα αδίκησε τον εαυτό της με κάκιστες εμφανίσεις που δείχνουν κακή ψυχολογία.

4
4 Εικόνα
Για μουσική, σειρές, ταινίες, βιβλία και καφροραδιοφωνικές εκπομπές: anthem.gr

Επίσης μία στο τόσο γράφω κι εδώ: Super Hero News

Τσεκ :D
Άβαταρ μέλους
gkostas37

a1greece
Reactions: 470
Αγαπημένη θέση: SG, SF
Αγαπημένος παίκτης: Vince Carter
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star

Τετ Ιουν 12, 2024 11:59 pm

Επειδή διαβάζω πολλούς να λέτε για Τζέιμς, είστε σίγουροι ότι ο Τζέιμς μπορεί να συνυπάρξει με τον Μπαρτζώκα και το ανάποδο; Νομίζω αν έρθουν παίκτες τύπου Τζέιμς, θα έχει φύγει πρώτα ο Μπ... Δεν είναι τυχαίο ότι με εξαίρεση τον Σπανούλη, δεν φέρνει στις ομάδες του παίκτες με τέτοια νοοτροπία. Εδώ με τον Σλούκα που δεν είναι και ο πιο αντιδραστικός χαρακτήρας και τα έσπασε.

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
nikolakias

junior
Reactions: 330
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Tim Duncan, Steve Nash
Αγαπημένη ομάδα: San Antonio

Πέμ Ιουν 13, 2024 12:00 am

Τώρα που κάπως ηρέμησα σκέφτομαι πως όλα είναι ντόμινο των λαθων του καλοκαιριού, θεία δίκη. Μας αξίζει να τα τραβάμε αυτά όταν δεν περιμένουμε τον Ναν μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία και πληρώνουμε μπάι άουτ στον Μπραζντέικις να τον πιάσουμε πόρτα για τον χειμώνα. Δεν υπάρχει απαίτηση προφανώς να νικάει συνέχεια ο Ολυμπιακός. Αυτό που έχει σημασία όμως είναι να μην αδικείται η προσπάθεια της ομάδας. Οι ρολίστες που έχουμε τρυπάνε το ταβάνι τους συνεχώς κοντράροντας ομάδες πολύ ποιοτικότερες αλλά χρειάζεται κάποιος να τελειώνει τη δουλειά όταν σφίγγουν τα γάλατα. Ας το χάσουμε μεθαύριο στο ΣΕΦ μπας και πάρουν το μήνυμα αυτοί που πρέπει.

1
1 Εικόνα
Penguin

junior

Πέμ Ιουν 13, 2024 12:01 am

assistant77 έγραψε:
Γκραντ και Χουαντσο πηραν το απιχνιδι......

Μπαρτζωκας ηπιε θαλασσα ή κοιμοταν τον υπνο του δικαιου στο 2ο ημιχρονο

Βλεπω διπλο του Ολυ μες στο ΟΑΚΑ στο 5ο ματς.........

Γηπεδο ηρεμο,καμια υπερβολη μπραβο......

Διαιτητες μπραβο τους.....
Συμφωνω για Γκραντ και Χουαντσο, το γραψα και γω νωριτερα.
Σε ολη τη σειρα καναμε πολυ κακο κλεισιμο στα ματς. Οταν πιεζομασταν πιναμε θαλασσα. Ε σημερα, η πιεση ηταν μη διαχειρισιμη, ειδικα οταν δεν εχεις ποιοτικα γκαρντ. Εννοω γκαρντ πρωταγωνιστες.
Θα διαφωνησω για Παρασκευη. Καμια αισιοδοξια.
Παλι καλα που δεν εγιναν επεισοδια να ξενερωναμε ακομα περισσοτερο.

0
TakeshyKurosawa1

allstar
Reactions: 1446
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Vasilis Spanoulis
Προειδοποιήσεις: 2

Πέμ Ιουν 13, 2024 12:03 am

Ο Μπαρτζώκας γενικά είναι ένας προπονητής που οι ομάδες του χάνουν τα περισσότερα κρίσιμα ματς! Το ταβάνι του είναι προκρίσεις! Ο Αταμάν τον κερδίζει για μένα στη σειρά πλέον και από άποψη προπονητική. Τον κλειδώνει στην άμυνα και επιθετικά έχει χτίσει ο Μπαρτζώκας μία φτωχή ομάδα που η άμυνα του ΠΑΟ είναι υπεραρκετή για να τον βραχυκυκλώσει!

4
2 Εικόνα 2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
karamelitsa

euroleague
Reactions: 954
Αγαπημένος παίκτης: Ζιοβάνι
Προειδοποιήσεις: 1

Penguin έγραψε:
karamelitsa έγραψε:
Τετ Ιουν 12, 2024 11:53 pm

Άσε φιλε μου, από πέρυσι με τον τελικό με την Ρεάλ και μέχρι τώρα μια πίκρα είναι συνεχώς, ειδικά το φετινό από το F4 μέχρι που από 2-0 πάμε να το κάνουμε 2-3 είναι λες και ο θεός μας κάνει πλάκα….εχω απογοητευτεί από την ομάδα, ενώ είναι καλή, εκεί στα κρίσιμα πάντα κάτι γίνεται και χάνουμε, είναι ξεκάθαρο ότι μας λείπει ποιοτητα στα guards και ένα καλο και ποιοτικό 3αρι.

Ξενέρωσα γιατί περίμενα σήμερα να το καθαρίσουμε το ματσάκι ειδικά με το πως παίζαμε στο πρώτο ημίχρονο. Ειλικρινά αν χάσουμε και την Παρασκευή σκέφτομαι να παρατήσω εντελώς τον Ολυμπιακό στο μπάσκετ , είμαι και σε μια ηλικία που δεν αντέχω τέτοια πράγματα, κουραστικα απλά….
Το ματς την Παρασκευη, το θεωρω σιγουρα χαμενο. Εδω δεν πηραμε το σημερινο. Μεγαλη κηδεια. Ο,τι πληρωνεις παιρνεις. Εγω ειμαι μεγαλος φαν Μπαρτζωκα. Σιγουρα στελεχωσε λαθος την ομαδα. Το ροστερ ειναι γεματο μπετατζηδες, οι περισσοτεροι ειναι για οικοδομη, οχι για να βαλουν τριποντο. Αλλα και η διοικηση εχει μια λογικη που δυστυχως δεν με προϊδεαζει για κατι θετικο. Παλι στα ιδια θα παμε.
Κοίταξε αν πάμε στα ίδια να κάτσουν να δουν την ομάδα μόνοι τους, αν δεν δω στην ομάδα παίκτες του στιλ James, Βεζενκοφ κλπ. δεν την ξαναπατάω όπως φέτος, άκυρο από εμένα, δεν θα με κάνουν εμένα νευρικό και καρδιακό επειδή αυτοί κάνανε την λαλακια και δεν πήραν τον Ναν όταν μπορούσαμε και για να γλιτώσουν μερικές χιλιάδες ευρώ…και ο Μπαρτζωκας πρέπει να καταλάβει ότι στο μπάσκετ πρώτα παίρνεις παίκτες που βάζουν εύκολα την μπάλα στο καλάθι και μετά βρισκεις ρολιστες αμυντικούς κλπ…

Μόνο και μόνο που θα βλέπω τον Γιανακοπουλο να πανηγυρίζει στο ΟΑΚΑ το πρωτάθλημα μου έρχεται κυριολεκτικά να ξεράσω….

4
4 Εικόνα
Penguin

junior

Πέμ Ιουν 13, 2024 12:06 am

nikolas12 έγραψε:
Παίζεις με μια ομάδα που καλώς ή κακώς ξέρει να παίρνει αυτά τα παιχνίδια. Το έχει αποδείξει ότι μπορεί. Κατεβαίνεις στο πρώτο σούπερ σοβαρός και στο δεύτερο, στην υποψία ότι θα το πάρεις καταρρέεις. Χαμένες βολές, χαμένα ελεύθερα σουτ, κακές επιλογές. Έσφιξε λίγο η άμυνα του Παναθηναϊκού και κατευθείαν δεν είχαμε plan B να σκοράρουμε. Με την ψυχολογία υπέρ τους, αυτό θα γίνει και στο ΟΑΚΑ. Πολύ κρίμα να είσαι μπροστά 2-0 και να κάνεις τόσο κακή εμφάνιση στο τέλος του τρίτου και στο τέταρτο και να τελειώνεις τις ελπίδες σου. Η ομάδα αδίκησε τον εαυτό της με κάκιστες εμφανίσεις που δείχνουν κακή ψυχολογία.
Η κακη ψυχολογια προερχεται απο αυτογνωσια. Ξερουν οτι δεν μπορουν. Δεν ειναι τυχαιο.

3
3 Εικόνα
Penguin

junior

Πέμ Ιουν 13, 2024 12:07 am

karamelitsa έγραψε:
Penguin έγραψε:

Κοίταξε αν πάμε στα ίδια να κάτσουν να δουν την ομάδα μόνοι τους, αν δεν δω στην ομάδα παίκτες του στιλ James, Βεζενκοφ κλπ. δεν την ξαναπατάω όπως φέτος, άκυρο από εμένα, δεν θα με κάνουν εμένα νευρικό και καρδιακό επειδή αυτοί κάνανε την λαλακια και δεν πήραν τον Ναν όταν μπορούσαμε και για να γλιτώσουν μερικές χιλιάδες ευρώ…και ο Μπαρτζωκας πρέπει να καταλάβει ότι στο μπάσκετ πρώτα παίρνεις παίκτες που βάζουν εύκολα την μπάλα στο καλάθι και μετά βρισκεις ρολιστες αμυντικούς κλπ…

Μόνο και μόνο που θα βλέπω τον Γιανακοπουλο να πανηγυρίζει στο ΟΑΚΑ το πρωτάθλημα μου έρχεται κυριολεκτικά να ξεράσω….
Δεν φτανει ενας Τζειμς. Ειδικα περιφερεια πονανε τα ματια μας. Θες σουτερ. Καποιους να ανοιγουν το γηπεδο

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
karamelitsa

euroleague
Reactions: 954
Αγαπημένος παίκτης: Ζιοβάνι
Προειδοποιήσεις: 1

Πέμ Ιουν 13, 2024 12:09 am

Penguin έγραψε:
Πέμ Ιουν 13, 2024 12:06 am
nikolas12 έγραψε:
Η κακη ψυχολογια προερχεται απο αυτογνωσια. Ξερουν οτι δεν μπορουν. Δεν ειναι τυχαιο.
Ακριβώς αυτο, ψυχολογία την παίρνεις όταν ξέρεις ότι είσαι καλύτερος και θέλεις να το αποδείξεις στο γήπεδο. Οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν το έχουν αυτο, δεν είναι τυχαίο ότι και στα 4 ματς το τελευταίο δεκάλεπτο πάντα το χάνουμε, γιατί εκεί τα συστήματα πάνε περίπατο και μιλάει η προσωπικότητα των παικτών, βλέπεις π.χ. Τον Ναν να τουβλαρει, να κάνει λάθη αλλά στο τέλος μίλησε εκεί που έπρεπε, οι δικοί μας είναι το αντίθετο, βάζουν καλάθια στην αρχή άνετα και στο 4ο δεκάλεπτο απλά εξαφανίζονται…..

0
Penguin

junior

Πέμ Ιουν 13, 2024 12:11 am

Όσο παρακολουθω μπασκετικο Ολυμπιακο, απο εποχη Ιωαννιδη, θυμαμαι παραδοσιακα να εχουμε ομαδες με δυσκολια στην επαφη με το αντιπαλο καλαθι. Διαχρονικα. Φωτεινη εξαιρεση η ομαδα του Γκερσον με Ματσας, Ακερ, Ντομερκατ και εναν αλλο Αμερικανο που μου διαφευγει. Θυμαμαι πως ο,τι και να γινοταν καποιος θα τραβουσε το καρο. Αν θυμαμαι καλα ειχαμε χασει το ορωταθλημα με αυτη την ομαδα με το περιφημο νον κολ. Τεσπα.

0
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Penguin την Πέμ Ιουν 13, 2024 12:12 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Boston1

junior
Reactions: 140
Αγαπημένος παίκτης: Michael Jordan
Αγαπημένη ομάδα: Boston Celtics

Πέμ Ιουν 13, 2024 12:12 am

brandon_roy έγραψε:
Τετ Ιουν 12, 2024 11:54 pm
Θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα. Ο Γκριγκόνις φοβικός σε όλα τα μεγάλα ματς, σούταρε τη την μαμημένη και ας το χάσεις!
Εμείς οι Ολυμπιακοί τότε καλύτερα να μην αρχίζουμε να μετράμε πόσους φοβικούς παίκτες έχουμε. Αν εξαιρέσουμε Κάνααν και Λάρε, οι άλλοι είναι του κατηχητικού.

2
2 Εικόνα
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”