Heisenberg έγραψε: ↑Παρ Ιουν 14, 2024 11:44 amΣύγκρουση δυο κόσμων. Ο Ολυμπιακός ακολουθεί ως τώρα έναν δικό του τρόπο. Μετρημένο μπάτζετ, περισσότερο ομαδικό μπάσκετ και σκληρή άμυνα. Μπορεί να μην βγαίνει πρώτος αλλά 17ος δεν βγαίνει. Είναι μονίμως μέσα στα μεγάλα ραντεβού, χωρίς να πληρώνει τεράστια ποσά και να δημιουργεί υπεραξίες εκεί που δεν υπάρχουν.
Απο την άλλη έχουμε ξεκάθαρα το μπάσκετ που εξαρτάται από τα χρήματα που ρίχνει ο ιδιοκτήτης με αγορασμένες υπεραξίες κλπ. Γι αυτο και τόσα χρόνια με μικρότερο μπάτζετ δεν μπορούσε να πάει f4.
Παρότι φέτος γίνανε λάθη τρανταχτά στις επιλογές παικτών εγώ θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους δικούς μας παίκτες και προπονητή ανεξαρτήτους σημερινού αποτελέσματος, για την συνολική τους προσπάθεια φέτος και με τόσες ατυχίες.
Αν βγάλεις τα οπαδικά γυαλιά και τον ανταγωνιστικό συναισθηματισμό μπορείς να το δεις αυτό.
Απο αύριο είναι μια άλλη μέρα. και θεωρώ οτι αλλαγή πλεύσης θα υπάρξει στην ΚΑΕ. οχι στο άλλο άκρο φυσικά δεν χρειάζεται αλλα μια τομή που θα αποδειχτεί χρυσή.
Αυτό όμως είναι κάτι άλλο και δεν αναιρεί την σπουδαιότητα του εγχειρήματος ως τώρα.
Οι υπόλοιποι ολυμπιακοί καθήστε και μιλάτε για λουζερς, κράξτε τον Μπαρτζώκα και αφορίστε όλη την ομάδα. Γίνετε απο κόκκινοι πορτοκαλί.
Αυτό που κατάφερε η ομάδα με τον τρόπο που επέλεξε και ας μην συνοδεύτηκε με τις κούπες που θα θέλαμε είναι αν μη τι άλλο αξιοθαύμαστο και μοναδικό στο Ευρωπαικο μπάσκετ.
Μας αρκεί? οχι πιά. Συμφωνώ, πρέπει να προσθέσουμε ποιότητα και ταλέντο
παρόλα αυτά οφείλουμε να το αναγνωρίσουμε ως αξία.
Καλό τελικό χωρίς ευτράπελα.
Πάμε να δούμε λίγο φίλε μου το αφήγημα περί υπεραξιών και μικρού μπάτζετ. Θα αναφέρω δύο τρία πραγματάκια για να δούμε αν εν τέλει "δουλεύουν" όλα τόσο εύκολα όσο περιγράφεις. Σχετικά με το αφήγημα "ρίχνω πολλά λεφτά, δεν κάνω τίποτα άλλο και συνεπώς θα πάρω την ευρωλίγκα", θα σου αντιπαρατάξω την ΤΣΣΚΑ Μόσχας που κανονιά θα έπρεπε με αυτήν τη λογική να έχει πολύ περισσότερες κούπες από όσες έχει, την Μπαρτσελόνα, η οποία ουκ ολίγες φορές είχε αθροιστικά τα μπάτζετ ΠΑΟ και ΟΣΦΠ μαζί και φυσικά τη Μονακό, η οποία με τη λογική που αναγράφεις επίσης πληρώνει υπεραξίες, αλλά πέραν από ενα F4 (ας με διορθώσει κάποιος) δεν νομίζω ότι έχει καταφέρει πολλά περισσότερα. Το ότι ο ΠΑΟ με μικρό μπάτζετ βγαίνει 17ος ενώ ο ΟΣΦΠ με μικρό μπάτζετ πηγαίνει στο F4 δεν είναι τόσο ορθό, καθότι δε νομίζω ποτέ ο ΟΣΦΠ στις φορές που πήγε F4 να είχε τόσο μικρό μπάτζετ όσο ο ΠΑΟ τις προηγούμενες 3 χρονιές. Αντίστοιχα βέβαια, τις φορές που ο ΟΣΦΠ κατέκτησε το τρόπαιο, πιθανότατα να είχε μικρότερο μπάτζετ από τον ΠΑΟ, όταν ο δεύτερος πατούσε στο πιο ψηλό σκαλί.
Η προσέγγιση των Αφών καθαρά στο κομμάτι της Ευρώπης είναι μεν σεβαστή, αλλά η αλήθεια είναι ότι φέρει ένα διττό αποτέλεσμα εν τέλει για την ομάδα του ΟΣΦΠ. Πιθανότατα o ΟΣΦΠ με πολύ μικρές πινελιές να μπορούσε όλα αυτά τα χρόνια που έχει παρουσία στα F4 να έχει κατακτήσει 1-2 τίτλους ακόμα, δηλαδή αντί για 3 κούπες, να είχε 5 ή 6. Θα μου πεις και χωρίς τους Αφούς, μπορεί να είχα 1. Οκ, δεκτά όλα. Αυτό που έχει πετύχει ο ΟΣΦΠ είναι κάτι πολύ σημαντικό καθότι έχει αποτυπωθεί στον Ευρωπαίο φίλαθλο ως μία ομάδα επιπέδου F4, ως ένα μόνιμος F4 challenger. Φυσικά και ο κόουτς έχει κάνει καλή δουλειά και έχει μεγάλο μερίδιο σε αυτό. Σίγουρα βέβαια τα προηγούμενα χρόνια και όντας απαλλαγμένος από οποιονδήποτε τριγμό μπορεί να δημιουργήσει ο εσωτερικός ανταγωνισμός με έναν ισχυρό ΠΑΟ, όλη του η προσοχή και ο σχεδιασμός αφορούσαν την Ευρώπη, καθότι εντός τειχών ξεκινούσε με τους 2-3 τίτλους με το καλημέρα .
Σχετικά με την έννοια της υπεραξίας, θα σου δώσω ένα παράδειγμα για να καταλάβεις ότι όλα είναι σχετικά. Ας βάλουμε τον εαυτό σου πχ στη θέση του Βιλτνόζα, του οποίου το συμβόλαιο έληγε με τον Ερυθρό Αστέρα. Όταν τον προσεγγίσω σαν ΠΑΟ από την 17η θέση και του πω ότι την επόμενη χρονιά θα είμαι κανονικός Παναθηναϊκός, αλλά ακόμα δεν έχω προπονητή, γήπεδο, παίχτες κτλ, ο Βιλντόζα θα αναρωτηθεί γιατί να με πιστέψει και κυρίως γιατί να υπογράψει σε εμένα τόσο νωρίς, όταν πχ το 1 μύριο που αξίζει το βρίσκει και από άλλες ομάδες που δεν πάνε για ολικό rebuilding. Συνεπώς, θα πρέπει να τον δελεάσεις με χρήματα. Με τίποτα μα τίποτα άλλο.
Οταν θέλεις να εντάξεις στο δυναμικό σου έναν βασικό Ισπανό διεθνή παίχτη και τονίζω αυτήν τη μεταγραφή καθότι οι Ισπανοί παίχτες πέραν από το ΝΒΑ δεν αντιλαμβάνονται τίποτα άλλο σαν μπάσκετ παρά μόνο την ACB (απόδειξη ότι δεν θα δεις εύκολα διεθνή Ισπανό σε τέτοια ηλικία σε μη Ισπανικές ομάδες), θα πρέπει να αντιπαραβάλλεις και το project σου , αλλά και τα χρήματα. Πέραν τούτου, μπορείς να δώσεις, να ξοδέψεις αυτά που θεωρείς ότι μπορείς και να εισπράξεις. Το χαμηλότερο εισιτήριο του ΟΣΦΠ στους τελικούς ήταν αν δεν απατώμαι τα 20 ευρώ. Καλώς ή κακώς με 20 ευρώ στο ΟΑΚΑ δεν πήγαινες ούτε μέχρι το πάρκινγκ. Δεν λέω αν είναι ορθή αυτή η πρακτική, απλά κάποιες φορές οι υπεραξίες που πληρώνεις ή δύνασαι να πληρωσεις ορίζονται και από άλλα πράγματα (πχ κόστος εισιτηρίων και χωρητικότητα-πληρότητα γηπέδου, χορηγοί, πωλήσεις, ονοματοδοσία γηπέδου κτλ). Τέλος, το υπεραξία είναι πάντα μία σχετική έννοια στην ελεύθερη αγορά. Πχ ο Σλούκας αμοίβεται με ένα Α ποσό. Αν με ρωτάς αν το αξίζει, θα σου πω ναι γιατί με κουβάλησε σε πολύ δύσκολα παιχνίδια και κυρίως στον τελικό απέναντι στη Ρεάλ, έδωσε χαρακτήρα σε μία νεοσύστατη ομάδα παιχτών, δίνει ένα δυνατό ελληνικό διαβατήριο και αποτέλεσε το όνομά του εχέγγυο για παίχτες που αμφιταλαντεύονταν αν ο ΠΑΟ είναι ιδανικός ή μη προορισμός, συνεπώς είμαι ευτυχής για αυτήν την "υπεραξία" και τη βρήκα χρησιμότατη. Πιθανότατα εσύ να τον ήθελες με 1,5 μύριο στην ομάδα σου και πιθανότατα ο κόουτς Μπαρτζώκας να μην τον ήθελε καθόλου. Ολα είναι σχετικά...