nikolas_asteri έγραψε: ↑Δευ Ιουν 17, 2024 6:38 pm
...
Τεσπα, αυτές οι συζητήσεις δεν νομίζω πως μπορούν να έχουν κάποιο ουσιαστικό συμπέρασμα. Η δική μου γνώμη μου είναι πως (χοντρικά) η αξία σου αντανακλάται στον μισθό σου. Οι καλοί παίκτες στο ΝΒΑ πληρώνονται. Πληρώνονται πολύ πάνω από όσο έπαιρνε ο Γκάλης στον Άρη. Άρα συμπεραίνω (μπορεί να είναι και λάθος) ότι δεν του προσφέρθηκε συμβόλαιο σταρ ποτέ.
Μισθολογικά το ΝΒΑ τότε δεν είχε καμία μα καμία σχέση με το σήμερα. Ο Bird και ο Magic σχεδόν όλη την δεκαετία του 80, είχαν κάτω από 2 εκατομμύρια δολλάρια μισθό (εώς πολύ παρακάτω τις περισσότερες σεζόν). Σύμφωνα με τον Μητρούδη * του Άρη (με ότι αξιοπιστία έχει αυτό), ο Γιαννάκης είχε μισθό 2 εκατομμύρια δολάρια και ο Γκάλης 3,5 εκ.
Ακόμα και την δεκαετία του 90 οι μισθοί στο ΝΒΑ είχαν πολλές ανισότητες καθώς σιγά σιγά έπαιρναν την ανηφόρα, ο Kemp όταν έπαιζε στους τελικούς του ΝΒΑ είχε μισθό 3 εκ. και ο Pippen τις εποχές των three-peat, κατά μ.ο. ήταν κάτω από τα 3εκ.
Αυτό δεν σημαίνει ότι συμμερίζομαι την άποψη ότι ο Γκάλης θα μπορούσε να γίνει ΝΒΑ star, αλλά πάντως σίγουρα το ΝΒΑ δεν ήταν δυνατό να του προσφέρει συγκρίσιμους με την χώρα μας μισθούς καθώς ο Γκάλης φυσικά και δεν θα είχε εκεί την σημασία που είχε για εμάς.
Νομίζω έρχεται η ώρα να μας στείλουν σιγά-σιγά οι mods στο Σλουκας VS Maradona και άλλοι ημίθεοι.
*
https://basketballaris.gr/%CE%B1%CF%80% ... %B1%CE%BD/