Kώστας Σλούκας - Ο αρχηγός του ΠΑΟ

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar
Reactions: 2731
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks
Προειδοποιήσεις: 0

Δευ Ιουν 17, 2024 4:04 pm

Coach Periklis έγραψε:
Δευ Ιουν 17, 2024 3:50 pm
Το σχόλιο ότι ο Γκάλης δεν μπορούσε να παίξει στα 80ς ΝΒΑ ενώ ο Γιάννης είναι στους κορυφαίους εν έτει 2024 δεν με βρίσκει σύμφωνο. Στα 80ς πόσοι ευρωπαϊοι επαιζαν ΝΒΑ ; Schrempf;;;
Με κάλυψε ο germany96 εδώ αλλά για να γίνω ακόμα πιο συγκεκριμένος, ο Γκάλης είχε γίνει draft ήδη (68ος). Αμερικανοθρεμμένος ήταν, δεν ήταν κάποιος που "θα έκανε το άλμα" για το ΝΒΑ. Στη γειτονιά της πεθεράς μου έπαιξε κολλέγιο :D Αν μπορούσε να παίξει, θα έπαιζε.

0
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Coach Periklis

allstar
Reactions: 2043
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Σπανούλης , Kobe Bryant
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Δευ Ιουν 17, 2024 4:09 pm

Και ευτυχώς για την Ελλάδα δεν έπαιξε

3
3 Εικόνα
"ο Ολυμπιακός δεν αγοράζεται, είναι κάτι τεράστιο, είναι μία ιδέα"
germany96

euroleague
Reactions: 193

Δευ Ιουν 17, 2024 4:18 pm

Εννοείται πως το μεγαλύτερο λαχείο έπιασε το άθλημα στην χώρα μας, με τον ερχομό του Νικ στα μέρη μας. Γκαλόσημα θα έπρεπε να αποδίδονται ακόμα και τέσσερις και πέντε δεκαετίες αργότερα από μπασκετόκοσμο και μπασκετοκοσμάκη.

Προς mods, είμαστε καρά off topic εδώ και αρκετά posts με τις συζητήσεις για τους παιδικούς μας ήρωές αλλά θα πρότεινα να έμεναν εδώ τα posts. Νομίζω ότι είναι καλύτερα να είμαστε στο πνεύμα του forum και να διυλίζεται το βιτριόλι των προηγούμενων ημερών, παρά να επιστρέψουμε στο να πετάμε βελάκια στην φωτό του Σλούκα ή να την λέμε στα άλλα παιδάκια στο προαύλιο του forum με όχημα τις εμφανισάρες του Κώστα.

1
1 Εικόνα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος germany96 την Δευ Ιουν 17, 2024 4:36 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Coach Periklis

allstar
Reactions: 2043
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Σπανούλης , Kobe Bryant
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Δευ Ιουν 17, 2024 4:20 pm

germany96 έγραψε:
παρά να επιστρέψουμε στο να πετάμε βελάκια στην φωτό του Σλούκα
Τιναφτορε

Με καραμπίνα ρίχνουμε στη φωτογραφία του. Έχουμε κάψει φανέλες , έχουμε βάλει Χ στη φάτσα του σε ομαδικές φωτογραφίες τι βελάκια λες :P :mrgreen:

2
2 Εικόνα
"ο Ολυμπιακός δεν αγοράζεται, είναι κάτι τεράστιο, είναι μία ιδέα"
Άβαταρ μέλους
SteveNashidis

Site Admin
Reactions: 3656
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Steve Nash, Devin Booker
Αγαπημένη ομάδα: Phoenix-Suns

Δευ Ιουν 17, 2024 4:41 pm

germany96 έγραψε:
Εννοείται πως το μεγαλύτερο λαχείο έπιασε το άθλημα στην χώρα μας, με τον ερχομό του Νικ στα μέρη μας. Γκαλόσημα θα έπρεπε να αποδίδονται ακόμα και τέσσερις και πέντε δεκαετίες αργότερα από μπασκετόκοσμο και μπασκετοκοσμάκη.

Προς mods, είμαστε καρά off topic εδώ και αρκετά posts με τις συζητήσεις για τους παιδικούς μας ήρωές αλλά θα πρότεινα να έμεναν εδώ τα posts. Νομίζω ότι είναι καλύτερα να είμαστε στο πνεύμα του forum και να διυλίζεται το βιτριόλι των προηγούμενων ημερών, παρά να επιστρέψουμε στο να πετάμε βελάκια στην φωτό του Σλούκα ή να την λέμε στα άλλα παιδάκια στο προαύλιο του forum με όχημα τις εμφανισάρες του Κώστα.
Θα μπορούσε να φτιαχτεί ένα νέο thread με κάποιον τίτλο, να μεταφερθούν εκεί.

Περιμένω τις εμπνεύσεις σας στον τίτλο...

0
Steve Nash. 2× NBA ΜVP (2005, 2006)SSOL- Seven Second or Less Len - 2006-07 : True champions
Εικόνα
ggr

allstar
Reactions: 1863
Αγαπημένη θέση: SF, PF
Αγαπημένος παίκτης: Φ.Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Panionios
Αγαπημένη ομάδα: Πανιώνιος, Detroit Pistons

Δευ Ιουν 17, 2024 5:35 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Coach Periklis έγραψε:
Δευ Ιουν 17, 2024 3:50 pm
Το σχόλιο ότι ο Γκάλης δεν μπορούσε να παίξει στα 80ς ΝΒΑ ενώ ο Γιάννης είναι στους κορυφαίους εν έτει 2024 δεν με βρίσκει σύμφωνο. Στα 80ς πόσοι ευρωπαϊοι επαιζαν ΝΒΑ ; Schrempf;;;
Με κάλυψε ο germany96 εδώ αλλά για να γίνω ακόμα πιο συγκεκριμένος, ο Γκάλης είχε γίνει draft ήδη (68ος). Αμερικανοθρεμμένος ήταν, δεν ήταν κάποιος που "θα έκανε το άλμα" για το ΝΒΑ. Στη γειτονιά της πεθεράς μου έπαιξε κολλέγιο :D Αν μπορούσε να παίξει, θα έπαιζε.
Μπορούσε να παίξει αλλά τα χρήματα που θα έπαιρνε στον Άρη ήταν περισσότερα και επέλεξε να φύγει. Αργότερα, του έγιναν προτάσεις από Lakers και Sixers αλλά δεν ήθελε να αφήσει αυτό που είχαν χτίσει τότε στον Άρη. Τις ικανότητες τις είχε, ήταν απλά θέμα προσωπικής επιλογής. Δεν ξέρω πόσο ψηλά θα έφτανε βέβαια με δεδομένο ότι μιλάμε για την καλύτερη δεκαετία του ΝΒΑ .

1
1 Εικόνα
panpav

junior
Reactions: 95
Αγαπημένη θέση: PF
Αγαπημένος παίκτης: LARRY BIRD
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Αγαπημένη ομάδα: BOSTON CELTICS

Δευ Ιουν 17, 2024 5:48 pm

Sluka Magic έγραψε:
Δευ Ιουν 17, 2024 1:25 pm
slok έγραψε:
Δευ Ιουν 17, 2024 12:13 pm
Και για να κανω και μια λιστα απο παιχτικη και μονο σκοπια τους Ελληνες παιχτες (ποιος ειναι καλυτερος σαν μπασκετμπολιστας καθαρα):

1)Γιαννης

2)Γκαλης

3)Σπανουλης, Διαμαντιδης

4)Σλουκας, Παπαλουκας
Ο Γκάλης ούτε κατά διάνοια δεν ηταν καλύτερος από τον Διαμαντίδη.
Δεν είμαι της άποψης πως συγκρίνονται οι εποχές.
Ο Γκάλης ήταν ο καλύτερος της γενιάς του.
Ο Διαμαντιδης της δικιάς του.

Αλλά σαφώς πιο ολοκληρωμένος παίκτης ο Διαμαντιδης, ο Γκάλης μόνο σκόρερ μέσης απόστασης ήταν!

Ο σπανουλης βρέθηκε στη καλύτερη εθνική εβερ, αργότερα μόνος του οταν έμεινε δε την οδήγησε πουθενά , μόνο σε ήττες
Υπάρχουν κάποια ιερά δισκοπότηρα, τα όποια τα έχεις στο σπίτι σου, περηφανεύεσαι για αυτά και δεν τα αγγίζεις από σεβασμό.
Αυτό είναι ο Νίκος Γκάλης για τον Ελληνικό αθλητισμό, όχι μόνο για το μπάσκετ, καλό είναι να αποφεύγεις συγκρίσεις αδόκιμες και παράταιρες.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar

Δευ Ιουν 17, 2024 6:01 pm

ggr έγραψε:
nikolas_asteri έγραψε:

Μπορούσε να παίξει αλλά τα χρήματα που θα έπαιρνε στον Άρη ήταν περισσότερα και επέλεξε να φύγει. Αργότερα, του έγιναν προτάσεις από Lakers και Sixers αλλά δεν ήθελε να αφήσει αυτό που είχαν χτίσει τότε στον Άρη. Τις ικανότητες τις είχε, ήταν απλά θέμα προσωπικής επιλογής. Δεν ξέρω πόσο ψηλά θα έφτανε βέβαια με δεδομένο ότι μιλάμε για την καλύτερη δεκαετία του ΝΒΑ .
Έχεις δίκιο το "δεν μπορούσε" ίσως να μην ήταν η σωστή έκφραση. Απλά νομίζω ότι δεν είναι και κάποιο λογικό άλμα να υποθέσουμε ότι θα ήταν το πολύ ένας τίμιος ρολίστας στο ΝΒΑ.

0
Εικόνα
old boy

junior
Reactions: 200
Αγαπημένος παίκτης: MJ, Saras, DerrickRose
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos

Δευ Ιουν 17, 2024 6:28 pm

nikolas_asteri έγραψε:
ggr έγραψε:

Έχεις δίκιο το "δεν μπορούσε" ίσως να μην ήταν η σωστή έκφραση. Απλά νομίζω ότι δεν είναι και κάποιο λογικό άλμα να υποθέσουμε ότι θα ήταν το πολύ ένας τίμιος ρολίστας στο ΝΒΑ.
Τίμιος ρολιστας στο ΝΒΑ ο goat της Ευρώπης (στο peak του ) και ο τύπος που οδήγησε την Εθνική σε μπασκετικο άθλο το 87... Εμένα για καρά-άλμα μου φαίνεται.
Βέβαια έχω παρατηρήσει πως οι κάτω των 35 σπανίως έως ποτέ δεν θεωρούν τον Γκάλη goat σε αντίθεση με τους boomers. Υποθέτω λοιπόν πως είσαι στην πρώτη ηλικιακή ομάδα.

0
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar

Δευ Ιουν 17, 2024 6:38 pm

old boy έγραψε:
nikolas_asteri έγραψε:

Τίμιος ρολιστας στο ΝΒΑ ο goat της Ευρώπης (στο peak του ) και ο τύπος που οδήγησε την Εθνική σε μπασκετικο άθλο το 87... Εμένα για καρά-άλμα μου φαίνεται.
Βέβαια έχω παρατηρήσει πως οι κάτω των 35 σπανίως έως ποτέ δεν θεωρούν τον Γκάλη goat σε αντίθεση με τους boomers. Υποθέτω λοιπόν πως είσαι στην πρώτη ηλικιακή ομάδα.
Λυπάμαι αλλά όχι :cry:

Τεσπα, αυτές οι συζητήσεις δεν νομίζω πως μπορούν να έχουν κάποιο ουσιαστικό συμπέρασμα. Η δική μου γνώμη μου είναι πως (χοντρικά) η αξία σου αντανακλάται στον μισθό σου. Οι καλοί παίκτες στο ΝΒΑ πληρώνονται. Πληρώνονται πολύ πάνω από όσο έπαιρνε ο Γκάλης στον Άρη. Άρα συμπεραίνω (μπορεί να είναι και λάθος) ότι δεν του προσφέρθηκε συμβόλαιο σταρ ποτέ.

0
Εικόνα
old boy

junior
Reactions: 200
Αγαπημένος παίκτης: MJ, Saras, DerrickRose
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos

Δευ Ιουν 17, 2024 6:47 pm

nikolas_asteri έγραψε:
old boy έγραψε:

Τεσπα, αυτές οι συζητήσεις δεν νομίζω πως μπορούν να έχουν κάποιο ουσιαστικό συμπέρασμα. Η δική μου γνώμη μου είναι πως (χοντρικά) η αξία σου αντανακλάται στον μισθό σου. Οι καλοί παίκτες στο ΝΒΑ πληρώνονται. Πληρώνονται πολύ πάνω από όσο έπαιρνε ο Γκάλης στον Άρη. Άρα συμπεραίνω (μπορεί να είναι και λάθος) ότι δεν του προσφέρθηκε συμβόλαιο σταρ ποτέ.
Συμφωνούμε για το συμπέρασμα - δεν βγαίνει.
Συμφωνώ και για τον μισθό - ο Γκαλής στην ψωροκωσταινα Ελλάδα έπαιρνε φαραωνικό μισθό.
Το αν του προσφέρθηκε ΝΒΑ σταρ συμβόλαιο ή όχι ή αν το απέρριψε δεν είναι γνωστό οπότε πως θα το λάβουμε υπόψη;
Ειλικρινής απορία :έχεις παρακολουθήσει αρκετά παιχνίδια του Γκάλη; το athleticism του ήταν πάνω απ το μέσο όρο του nba για να μην μιλήσουμε για την τεχνική κατάρτιση.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar

Δευ Ιουν 17, 2024 7:18 pm

old boy έγραψε:
nikolas_asteri έγραψε:

Συμφωνώ και για τον μισθό - ο Γκαλής στην ψωροκωσταινα Ελλάδα έπαιρνε φαραωνικό μισθό.
Το αν του προσφέρθηκε ΝΒΑ σταρ συμβόλαιο ή όχι ή αν το απέρριψε δεν είναι γνωστό οπότε πως θα το λάβουμε υπόψη;
Ειλικρινής απορία :έχεις παρακολουθήσει αρκετά παιχνίδια του Γκάλη; το athleticism του ήταν πάνω απ το μέσο όρο του nba για να μην μιλήσουμε για την τεχνική κατάρτιση.
Έχεις δίκιο ότι δεν μπορούμε να ξέρουμε. Έκατσα και τα κοίταξα (λίγο μπακαλίστικα) τα νούμερα, με τον μισθό που έπαιρνε όταν πήγε Παναθηναικό νομίζω θα ήταν κάπου >50ος στη λίστα (παίζει να έχει γίνει και λάθος με ισοτιμίες). Ναι έχω παρακολουθήσει αρκετά παιχνίδια του Γκάλη. Και όντως είχε τρομερό athleticism για Ευρώπη 80ς-90ς. Δεν ξέρω πως υπολογίζεται ο μέσος όρος αθλητικότητας του ΝΒΑ ώστε να μπορώ να βγάλω κάποιο συμπέρασμα, αυτά συνήθως φαίνονται σχετικά (δηλαδή αν τον δεις δίπλα στον άλλο).

Δεν έχω κάτι να προσθέσω, πιστεύεις ότι ο Γκάλης θα ήταν σταρ στο ΝΒΑ στα 90ς. Οκ, δικαίωμα σου, δεν έχω τρόπο να δείξω ότι δεν ισχύει.

0
Εικόνα
germany96

euroleague
Reactions: 193

Δευ Ιουν 17, 2024 7:37 pm

nikolas_asteri έγραψε:
...
Μισθολογικά το ΝΒΑ τότε δεν είχε καμία μα καμία σχέση με το σήμερα. Ο Bird και ο Magic σχεδόν όλη την δεκαετία του 80, είχαν κάτω από 2 εκατομμύρια δολλάρια μισθό (εώς πολύ παρακάτω τις περισσότερες σεζόν). Σύμφωνα με τον Μητρούδη * του Άρη (με ότι αξιοπιστία έχει αυτό), ο Γιαννάκης είχε μισθό 2 εκατομμύρια δολάρια και ο Γκάλης 3,5 εκ.

Ακόμα και την δεκαετία του 90 οι μισθοί στο ΝΒΑ είχαν πολλές ανισότητες καθώς σιγά σιγά έπαιρναν την ανηφόρα, ο Kemp όταν έπαιζε στους τελικούς του ΝΒΑ είχε μισθό 3 εκ. και ο Pippen τις εποχές των three-peat, κατά μ.ο. ήταν κάτω από τα 3εκ.

Αυτό δεν σημαίνει ότι συμμερίζομαι την άποψη ότι ο Γκάλης θα μπορούσε να γίνει ΝΒΑ star, αλλά πάντως σίγουρα το ΝΒΑ δεν ήταν δυνατό να του προσφέρει συγκρίσιμους με την χώρα μας μισθούς καθώς ο Γκάλης φυσικά και δεν θα είχε εκεί την σημασία που είχε για εμάς.

Νομίζω έρχεται η ώρα να μας στείλουν σιγά-σιγά οι mods στο Σλουκας VS Maradona και άλλοι ημίθεοι.

* https://basketballaris.gr/%CE%B1%CF%80% ... %B1%CE%BD/

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
SteveNashidis

Site Admin
Reactions: 3656
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Steve Nash, Devin Booker
Αγαπημένη ομάδα: Phoenix-Suns

Δευ Ιουν 17, 2024 7:45 pm

nikolas_asteri έγραψε:
ggr έγραψε:

Aυτο έρχεται σε αντιδιαστολή με την δήλωση του Aurebach oτι ο Γκάλης ήταν το μεγαλύτερο του λάθος.
https://www.celticslife.com/2021/02/fla ... ed-50.html

Galis was selected by the Boston Celtics with the 68th pick in the 1979 Draft. The Celtics front office had decided to put emphasis on Bird. The team'S GM, Red Auerbach, would deeply regret this move, as he stated in an interview. When asked about the biggest mistake of his career, he replied: "Not giving Galis a contract was the biggest mistake of my career."

https://basketnews.com/news-192911-niko ... emony.html

3
3 Εικόνα
Steve Nash. 2× NBA ΜVP (2005, 2006)SSOL- Seven Second or Less Len - 2006-07 : True champions
Εικόνα
ggr

allstar
Reactions: 1863
Αγαπημένη θέση: SF, PF
Αγαπημένος παίκτης: Φ.Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Panionios
Αγαπημένη ομάδα: Πανιώνιος, Detroit Pistons

Δευ Ιουν 17, 2024 8:31 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Δευ Ιουν 17, 2024 7:18 pm
old boy έγραψε:

Έχεις δίκιο ότι δεν μπορούμε να ξέρουμε. Έκατσα και τα κοίταξα (λίγο μπακαλίστικα) τα νούμερα, με τον μισθό που έπαιρνε όταν πήγε Παναθηναικό νομίζω θα ήταν κάπου >50ος στη λίστα (παίζει να έχει γίνει και λάθος με ισοτιμίες). Ναι έχω παρακολουθήσει αρκετά παιχνίδια του Γκάλη. Και όντως είχε τρομερό athleticism για Ευρώπη 80ς-90ς. Δεν ξέρω πως υπολογίζεται ο μέσος όρος αθλητικότητας του ΝΒΑ ώστε να μπορώ να βγάλω κάποιο συμπέρασμα, αυτά συνήθως φαίνονται σχετικά (δηλαδή αν τον δεις δίπλα στον άλλο).

Δεν έχω κάτι να προσθέσω, πιστεύεις ότι ο Γκάλης θα ήταν σταρ στο ΝΒΑ στα 90ς. Οκ, δικαίωμα σου, δεν έχω τρόπο να δείξω ότι δεν ισχύει.
Οι τρεις ομάδες που του είχαν προτείνει συνεργασία (Celtics, Lakers, Sixers) ήταν από τις τοπ των 80's, οπότε κάτι θα είχαν εκτιμήσει. Μόνο από εμάς ξέφυγε αλλά περισσότερο θα μας ταίριαζε ο Λυπηριδης :P

2
2 Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Παναθηναϊκός”