Ελληνοποίηση ξένων αθλητών

Συντονιστής: Captains

Συμφωνείτε με την ελληνοποίηση ξένων αθλητών?

ΝΑΙ
20
29%
ΟΧΙ
39
57%
ΑΔΙΑΦΟΡΟ
10
14%

Σύνολο ψήφων: 69
Άβαταρ μέλους
georbap

a1greece
Reactions: 1036
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Παρ Ιουν 21, 2024 3:43 pm

Όσων αφορά τις ελληνοποιήσεις και εφόσον προβλέπεται από την σχετική νομοθεσία , το θέμα δεν τίθεται προς διαπραγμάτευση όταν πληρούνται οι απαιτούμενες προϋποθέσεις.

Από εκεί και πέρα το ποσό αυτό φαίνεται ηθικό , δίκαιο , σωστό κλπ είναι μια άλλη ιστορία , όπως μια άλλη ιστορία είναι και οι επιπτώσεις που μπορεί αυτό να επιφέρει μελλοντικά στο Ελληνικό μπασκετικό στοιχείο. Σχετικά με το δεύτερο σκέλος και κατά την προσωπική μου άποψη την οποία έχω αναφέρει και στο παρελθόν , το νόμισμα έχει δύο όψεις αλλά αυτό το έχουμε αναλύσει σε άλλο τοπικ.

Δυστυχώς το Ελληνικό δίπολο ΠΑΟ-ΟΣΦΠ και η τοξικότητα που το ακολουθεί , δεν αφήνει περιθώρια για δοκιμές και ρίσκα με σκοπό την μελλοντική εξέλιξη νέων παικτών.
Τώρα μας χαλάνε οι ελληνοποιήσεις , αλλά πείτε μου ειλικρινά. Πόσοι νομίζετε είναι αυτοί που μπορούν να αποδεχθούν το γεγονός ότι μπορούν να κάνουν 6-7 ήττες στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος ;
Ακόμα χειρότερα , πόσοι νομίζετε είναι εκείνοι που θα αποδεχθούν ως προτεραιότητα την εξέλιξη νέων παιδιών , θυσιάζοντας ακόμα και τον πιο ανούσιο τίτλο απέναντι στον "αιώνιο" ;

2
1 Εικόνα 1 Εικόνα
socrates13

junior
Reactions: 160
Προειδοποιήσεις: 2

Παρ Ιουν 21, 2024 3:45 pm

reignman έγραψε:
Παρ Ιουν 21, 2024 3:25 pm
shaq7 έγραψε:
Παρ Ιουν 21, 2024 12:40 pm
παντως αν οντως του δινουμε 3εκ και ενα καλο ροστερ για να παρει ευρωλιγκα σε μας θα ρθει θεωρω..δεν ξερω κατα ποσο θα του προσφερουμε το δευτερο βεβαια..
το ιδιο ροστερ με περσι
- canaan
+ Milu κολλητο, αδερφο, φιλαρακι, ψυχαρα
- Σλουκα
+ Goss

Μονο θεομουρλος θα ελεγε οχι σε αυτο.
Εχει να κάνει και με το συναισθηματικό υπόβαθρο του εκάστοτε ανθρώπου.

Τώρα αν η διαφορά είναι μεγάλη, τότε θα πρέπει απλά να κατανοούμε ότι το ίδιο πιθανότατα θα κάναμε και εμείς, δηλαδή αν μας έδιναν περισσότερα χρήματα από μία εταιρία, θα πηγαίναμε σε αυτον τον εργοδότη...
Ποιος ειναι περισσοτερο συναισθηματικα δεμενος με τον Ολυμπιακο, ο Πριντεζης ή ο Σασα?
Θυμασαι για ποσα "παραπανω" εφυγε ο Πριντεζης το 09 για την Μαλαγα? 3.400.000 για τρια χρονια +370.000 για επιτευξη στοχων (απιαστο) 4αδα πρωταθληματος, Κατακτηση Κοπα Ντελ Ρει + final four ευρωλιγκας vs τα 3.100.000 για τρια χρονια στον Ολυμπιακο.
Airman έγραψε:
Παρ Ιουν 21, 2024 2:47 pm

Φίλε, θα είναι πραγματικά ολέθριο για το ελληνικό μπάσκετ.... Το εξήγησα και στο σχετικό τόπικ... δεν έχει να κάνει με την ομάδα που τον ελληνοποιεί, αν θα χρησιμοποιεί έναν ξένο παραπάνω ή όχι... είναι ότι ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για να κάνουν κατά κόρον οι ομάδες αυτό το πράγμα... Φαλ, Μιλουτίνοφ, του χρόνου Γκριγκόνις, του παραχρόνου Λεσόρ και Χουάντσο και στο τέλος 12 ξένοι και 1 Έλληνας
στα 90ς και early 00ς αυτο γινοταν κατα κορον... σταματησε τους Ελληνες παιχτες απο το να βγαινουν? ΟΧΙ. Τις καλυτερες μας εθνικες ειχαμε σε αυτες τις περιοδους.
Ποια ηταν η διαφορα? Οτι δεν επαιρναν Ολυμπιακος και Παναθηναικος οτι 16-17χρονο κυκλοφορουσε με ταλεντο ωστε να το βαλουν να σαπιζει στον παγκο τους επειδη εχει Ελληνικο διαβατηριο.
Με αποτελεσμα αυτοι οι 16-17χρονοι να βρισκουν τον δρομο τους σε Αρη, Πανιωνιο, Ηρακλη, Μαρουσι, ΠΑΟΚ κτλ και εφοσων εγιναν established στα 23-24-25 εφταναν στους μεγαλους... ως σχεδον ολοκληρωμενοι και ετοιμοι παιχτες.

Παντα Ολυμπιακος και Παναθηναικος ειχαν τεραστιο πορτοφολι σε σχεση με τους υπολοιπους, δεν ανοιξε τωρα η ψαλιδα, απλα τοτε οι αλλοι ειχαν και νεαρους ταλαντουχους Ελληνες και εψαχναν και λαβρακια ξενους.

Δες πως ξεχωρισε ο Τολιοπουλος(εστω και αρκετα αργα... να ειναι καλα ο Ολυμπιακος που τον σαπησε στον παγκο για 3 χρονια και του εκοψε την εξελιξη) δες τον Χαραλαμποπουλο, τον Κονιαρη, τον Λουντζη και αρκετους αλλους που ποτε δεν θα μαθουμε ποιο ηταν το πραγματικο τους ταβανι.
Ωραια οποτε γιατι να κανουμε ελληνοποιησεις,δηλαδη οχι εμεις αλλα ο ολυμπιακος,και δεν βαζουμε ολους ξενους να τελειωνουμε?Ορισμενες φορες λεω Και τα λόγια αντιλαλήσαν τ’ αξεδιάλυτα οι σπηλιές και του γάμου τους τραγούδι το ’ψαλαν οι κοπελιές: Στον πατέρα μου καβάλα, τη μητέρα μου φορώ, κι ήπια, για να ξεδιψάσω, με το Χάρο μου νερό. πηγαινε και δωσε οχι 17 ,αλλα 22 μυρια και φερε βεζενκοφ...Ειναι τραγικο ο γαλλος φαλ που παιζει στην εθνικη γαλλιας να υπολογιζετε σαν ελληνας στο ροστερ σας,δηλαδη καπου ωπα

1
1 Εικόνα
Delpo1987

junior
Reactions: 275

Παρ Ιουν 21, 2024 3:52 pm

Airman έγραψε:
montechristo έγραψε:
Παρ Ιουν 21, 2024 2:40 pm
https://www.gazzetta.gr/basketball/euro ... a-elliniki

Φαινομενικά μας βολεύει.
Αυτό είναι που θέλουμε, όμως;
Εγώ λέω όχι.

Φίλε, θα είναι πραγματικά ολέθριο για το ελληνικό μπάσκετ.... Το εξήγησα και στο σχετικό τόπικ... δεν έχει να κάνει με την ομάδα που τον ελληνοποιεί, αν θα χρησιμοποιεί έναν ξένο παραπάνω ή όχι... είναι ότι ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για να κάνουν κατά κόρον οι ομάδες αυτό το πράγμα... Φαλ, Μιλουτίνοφ, του χρόνου Γκριγκόνις, του παραχρόνου Λεσόρ και Χουάντσο και στο τέλος 12 ξένοι και 1 Έλληνας
Θεωρώ ότι όλη η λογική σας για το καλό του ελληνικού μπάσκετ και τις ελληνοποιήσεις είναι εντελώς λάθος. Όσο έχεις περιορισμένο αριθμό ξένων και αναγκάζεις τις ομάδες να ψάχνουν με το κιάλι έξι Έλληνες για τη δωδεκάδα έχεις το πρωτάθλημα που βλέπουμε αυτή τη στιγμή, εφησυχασμένους Έλληνες και μέτριους ξένους δλδ. Είναι πιο εύκολο να φτιάξεις ανταγωνιστική ομάδα με 10 ή 12 Αμερικάνους των 50-60 χιλιάδων παρά με Μουράτο Κόνιαρη κτλ. Έτσι θα ανέβει το προϊόν (θεωρητικά πάντα) γιατί θα υπάρχουν ομάδες που με σωστό σκαουτινγκ θα μπορουν να κοντράρουν παιχνίδια και με τους αιώνιους ακόμα και κατ επέκταση όσοι Έλληνες θέλουν να βιοποριστούν από το μπάσκετ θα αναγκάζονται να δουλεύουν περισσότερο , να γίνονται κανονικοί μπασκετμπολίστες και να είναι στο επίπεδο του αντίστοιχου ξένου. Εκτος αν θεωρεί κάποιος ότι ο Λαρεντζάκης πχ θα έβρισκε συμβόλαιο 700+ πόσα παίρνει από εμάς σε οποιαδήποτε άλλη ευρωλιγκάτη ομάδα. Εγώ είμαι υπερ τις απελευθέρωσης των ξένων (ώστε να μην υπάρχει η γκρίνια για τις ελληνοποιήσεις) για το καλό του ελληνικού μπάσκετ. Την τελευταία δεκαετία πόσους παίχτες βγάλαμε που είναι εφάμιλλοι των Σλούκα , Παπανικολάου πχ δε μιλάω για Διαμαντίδη , Σπανούλη ή τους πιο παλιούς. Όσοι αξίζουν θα παίξουν.
Τώρα για εμάς μακάρι να προχωρήσει η ελληνοποίηση και των δύο (από τη στιγμή που γίνεται νόμιμα) , ώστε να μας λύσει τα χέρια στο σχεδιασμό και να μπορούμε πιο εύκολα να παρουμε 2-3 κρις τζοουνς :-? :-? και αντίστοιχα του χρόνου ας κάνει και ο ΠΑΟ Έλληνα τον γκριγκόνις πχ και οι ομάδες να γίνονται καλύτερες.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Airman

a1greece
Reactions: 863
Αγαπημένη θέση: PG, SG
Αγαπημένος παίκτης: N.Calathes &J.Hernangómez
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos BC

Παρ Ιουν 21, 2024 3:54 pm

reignman έγραψε:
shaq7 έγραψε:
Παρ Ιουν 21, 2024 12:40 pm
παντως αν οντως του δινουμε 3εκ και ενα καλο ροστερ για να παρει ευρωλιγκα σε μας θα ρθει θεωρω..δεν ξερω κατα ποσο θα του προσφερουμε το δευτερο βεβαια..
το ιδιο ροστερ με περσι
- canaan
- Σλουκα
+ Goss

Εχει να κάνει και με το συναισθηματικό υπόβαθρο του εκάστοτε ανθρώπου.

Τώρα αν η διαφορά είναι μεγάλη, τότε θα πρέπει απλά να κατανοούμε ότι το ίδιο πιθανότατα θα κάναμε και εμείς, δηλαδή αν μας έδιναν περισσότερα χρήματα από μία εταιρία, θα πηγαίναμε σε αυτον τον εργοδότη...
Ποιος ειναι περισσοτερο συναισθηματικα δεμενος με τον Ολυμπιακο, ο Πριντεζης ή ο Σασα?
Θυμασαι για ποσα "παραπανω" εφυγε ο Πριντεζης το 09 για την Μαλαγα? 3.400.000 για τρια χρονια +370.000 για επιτευξη στοχων (απιαστο) 4αδα πρωταθληματος, Κατακτηση Κοπα Ντελ Ρει + final four ευρωλιγκας vs τα 3.100.000 για τρια χρονια στον Ολυμπιακο.
Airman έγραψε:

στα 90ς και early 00ς αυτο γινοταν κατα κορον... σταματησε τους Ελληνες παιχτες απο το να βγαινουν? ΟΧΙ. Τις καλυτερες μας εθνικες ειχαμε σε αυτες τις περιοδους.
Ποια ηταν η διαφορα? Οτι δεν επαιρναν Ολυμπιακος και Παναθηναικος οτι 16-17χρονο κυκλοφορουσε με ταλεντο ωστε να το βαλουν να σαπιζει στον παγκο τους επειδη εχει Ελληνικο διαβατηριο.
Με αποτελεσμα αυτοι οι 16-17χρονοι να βρισκουν τον δρομο τους σε Αρη, Πανιωνιο, Ηρακλη, Μαρουσι, ΠΑΟΚ κτλ και εφοσων εγιναν established στα 23-24-25 εφταναν στους μεγαλους... ως σχεδον ολοκληρωμενοι και ετοιμοι παιχτες.

Παντα Ολυμπιακος και Παναθηναικος ειχαν τεραστιο πορτοφολι σε σχεση με τους υπολοιπους, δεν ανοιξε τωρα η ψαλιδα, απλα τοτε οι αλλοι ειχαν και νεαρους ταλαντουχους Ελληνες και εψαχναν και λαβρακια ξενους.

Δες πως ξεχωρισε ο Τολιοπουλος(εστω και αρκετα αργα... να ειναι καλα ο Ολυμπιακος που τον σαπησε στον παγκο για 3 χρονια και του εκοψε την εξελιξη) δες τον Χαραλαμποπουλο, τον Κονιαρη, τον Λουντζη και αρκετους αλλους που ποτε δεν θα μαθουμε ποιο ηταν το πραγματικο τους ταβανι.

Αρα φαντάζομαι ότι Ο φαλ από τα Σεπόλια και ο Γκριγκόνις από τη Σάμο θα είναι ένα θετικό στοιχείο για το ελληνικό μπάσκετ... αυτό μου λες....επειδή ο Παπανικολάου δεν θα παίζει πλέον στον ΟΣΦΠ, αλλά θα γηροκομηθεί στον Κολοσσό και επειδή ο Λαρυ δεν θα πάει ποτέ στον ΟΣΦΠ, αλλά θα παίζει στον Προμηθέα και τον Ακράτητο. :Amen:

Το ερώτημα όμως που τίθεται εδώ είναι γιατί να μην κάνει την ίδια διαδικασία και ο Κολοσσός πχ....Δηλαδή ο Γκάουντλακ πχ θέλει ακόμα 2 χρόνια να γίνει Ελληνας... Ο Φρίντρικσον για το Μαρούσι επίσης και πάει λέγοντας...

0
Άβαταρ μέλους
reignman

allstar
Reactions: 3187
Αγαπημένος παίκτης: delete me
Αγαπημένη ομάδα: Chicago-Bulls
Προειδοποιήσεις: 1

Παρ Ιουν 21, 2024 3:56 pm

socrates13 έγραψε:

Ωραια οποτε γιατι να κανουμε ελληνοποιησεις,δηλαδη οχι εμεις αλλα ο ολυμπιακος,και δεν βαζουμε ολους ξενους να τελειωνουμε?Ορισμενες φορες λεω Και τα λόγια αντιλαλήσαν τ’ αξεδιάλυτα οι σπηλιές και του γάμου τους τραγούδι το ’ψαλαν οι κοπελιές: Στον πατέρα μου καβάλα, τη μητέρα μου φορώ, κι ήπια, για να ξεδιψάσω, με το Χάρο μου νερό. πηγαινε και δωσε οχι 17 ,αλλα 22 μυρια και φερε βεζενκοφ...Ειναι τραγικο ο γαλλος φαλ που παιζει στην εθνικη γαλλιας να υπολογιζετε σαν ελληνας στο ροστερ σας,δηλαδη καπου ωπα
Αν ηταν εσθονοι που επαιζαν στην Σοβιετικη Ενωση ή Σερβοι θα ηταν καλυτερα? Το οτι ειναι Γαλλος που παιζει στην εθνικη Γαλλιας ειναι το προβλημα?

Συνεχιζε να κοιτας το δεντρο και ασε το δασος (νεαρα ταλεντα) να καιγονται στους παγκους των μεγαλων για να συμπληρωθει ο αριθμος των διαβατηριων.

Και παλι σε λιγα χρονια θα κλαιγομαστε γιατι δεν υπαρχουν παιχτες για την εθνικη και γιατι δεν βγαζει το ελαντα ταλεντα.
Αρα φαντάζομαι ότι Ο φαλ από τα Σεπόλια και ο Γκριγκόνις από τη Σάμο θα είναι ένα θετικό στοιχείο για το ελληνικό μπάσκετ... αυτό μου λες....επειδή ο Παπανικολάου δεν θα παίζει πλέον στον ΟΣΦΠ, αλλά θα γηροκομηθεί στον Κολοσσό και επειδή ο Λαρυ δεν θα πάει ποτέ στον ΟΣΦΠ, αλλά θα παίζει
Καψε ματζουκες, χαραλαμποπουλους, κονιαρηδες, λουτζηδες, τολιοπουλους, μουρατους, αβδαλες και μωραιτηδες ρε αγοριναρα μου.

Ολα καλα.

Μην συνεχιζουμε την κλαψα ομως γιατι δεν εχουμε εγχωριο ταλεντο. Εχουμε... απλα το σακατευουμε ή το σκοτωνουμε στα γεννοφασκια του.

0
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος reignman την Παρ Ιουν 21, 2024 3:59 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
giorgos45

a1greece
Reactions: 283
Προειδοποιήσεις: 3

Παρ Ιουν 21, 2024 3:58 pm

18 χρονια εκανε να το παρει ο κωστας αντεντο κ τωρα μπαμ μπαμ ρε τι γινετε

0
socrates13

junior
Reactions: 160
Προειδοποιήσεις: 2

Παρ Ιουν 21, 2024 3:59 pm

reignman έγραψε:
Παρ Ιουν 21, 2024 3:56 pm
socrates13 έγραψε:

Αν ηταν εσθονοι που επαιζαν στην Σοβιετικη Ενωση ή Σερβοι θα ηταν καλυτερα? Το οτι ειναι Γαλλος που παιζει στην εθνικη Γαλλιας ειναι το προβλημα?

Συνεχιζε να κοιτας το δεντρο και ασε το δασος (νεαρα ταλεντα) να καιγονται στους παγκους των μεγαλων για να συμπληρωθει ο αριθμος των διαβατηριων.

Και παλι σε λιγα χρονια θα κλαιγομαστε γιατι δεν υπαρχουν παιχτες για την εθνικη και γιατι δεν βγαζει το ελαντα ταλεντα.
Αρα φαντάζομαι ότι Ο φαλ από τα Σεπόλια και ο Γκριγκόνις από τη Σάμο θα είναι ένα θετικό στοιχείο για το ελληνικό μπάσκετ... αυτό μου λες....επειδή ο Παπανικολάου δεν θα παίζει πλέον στον ΟΣΦΠ, αλλά θα γηροκομηθεί στον Κολοσσό και επειδή ο Λαρυ δεν θα πάει ποτέ στον ΟΣΦΠ, αλλά θα παίζει
Καψε ματζουκες, χαραλαμποπουλους, κονιαρηδες, λουτζηδες, τολιοπουλους, μουρατους, αβδαλες και μωραιτηδες ρε αγοριναρα μου.

Ολα καλα.

Μην συνεχιζουμε την κλαψα ομως γιατι δεν εχουμε εγχωριο ταλεντο. Εχουμε... απλα το σακατευουμε ή το σκοτωνουμε στα γεννοφασκια του.
Οποτε συμφωνεις να το κανουμε αυτο και συμφωνεις να μην υπαρχει οριο ξενων παικτων,για να βγουν τα ταλεντα και να πανε σε μικροτερες ομαδες

0
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar
Reactions: 3010
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Παρ Ιουν 21, 2024 4:00 pm

socrates13 έγραψε:
reignman έγραψε:

το ιδιο ροστερ με περσι
- canaan
- Σλουκα
+ Goss

Αν είναι Έλληνας πολίτης νόμιμα γιατί όχι; Ίδια δικαιώματα με όλους. Αυτά έχουν προεκτάσεις στην κοινωνία, δεν είναι όλα Παο-Ολυ.

0
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
reignman

allstar
Reactions: 3187
Αγαπημένος παίκτης: delete me
Αγαπημένη ομάδα: Chicago-Bulls

Παρ Ιουν 21, 2024 4:01 pm

Τα ταλεντα πως επιβιωναν και εβγαιναν στις μικροτερες ομαδες στα 90s και 00s που οι κοουσμα, οι σοκ, οι τομιτς και οι γκουροβιτς αυτου του κοσμου επαιρναν ελληνικο διαβατηριο πριν καν πατησουν το ποδι τους στην Ελλαδα δεν μου λετε.

Πρεπει να αποφασισετε τι σας νοιαζει. Να βγουν Ελληνικα ταλεντα ωστε να εχουμε pool στο μελλον τοσο ολυμπιακος παναθηναικος οσο και η εθνικη?

Η να μην παιρνουν διαβατηρια οι ξενοι (του ολυμπιακου ειναι το προβλημα σας, τωρα υπαρχει καψα) γενικοτερα στο ελληνικο μπασκετ?

Γιατι υπαρχουν παραδειγματα 20ετιας που γινοταν και τα 2 ταυτοχρονα και σε μεγαλο βαθμο και δουλευε μια χαρα.

Ειχαμε Κορωνιο να μενει εκτος εθνικης γιατι δεν χωρουσε.
Ειχαμε Λιαδελη, Διαμαντοπουλο να μενουν εκτος εθνικης γιατι δεν χωρουσαν.

0
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος reignman την Παρ Ιουν 21, 2024 4:21 pm, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.
Delpo1987

junior
Reactions: 275

Παρ Ιουν 21, 2024 4:04 pm

socrates13 έγραψε:

Αυτό δεν ισχυεί για όλους τους πολίτες της ΕΕ , μόνο για τους αθλητές ισχύει; Ή θεωρείς ότι οφείλει ο Ολυμπιακός να αντιμετωπίσει το θέμα με βάση την ηθική (όπως την έχει στο μυαλό του ο καθένας) απέναντι στον ΠΑΟ με το συγκέκριμένο ιδιοκτήτη κιόλας (βλέπε απειλές κατά των διαιτητών, δολοφονία χαρακτήρα στον προπονητη, στριγκάκια παλιότερα, ευχές για καρκίνους κτλ) . Γιατί εδώ και 20 χρόνια οι δυο τους ανταγωνίζονται μόνο και δε φταίνε οι ξένοι για αυτό. Όποτε ειδικά αν απέναντι στον ΠΑΟ του Γιαννακόπουλου μπορούν να αποκτήσουν πλεονέκτημα με οποιοδήποτε νόμιμο τρόπο καλως να το κάνουν. Την ηθική την αφήνω στην άκρη , στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί.

4
3 Εικόνα 1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
karamelitsa

euroleague
Reactions: 1102
Αγαπημένος παίκτης: Ζιοβάνι
Αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός

Παρ Ιουν 21, 2024 4:08 pm

Για μένα απλά θα έπρεπε να καταργηθεί το όριο των ξένων, οποιος είναι καλός θα παίζει, καμία ζημιά δεν θα κάνει στα εγχώρια ταλέντα, δηλαδή τώρα είναι καλύτερα που παρκάρουμε στον πάγκο παίκτες Ελληνες που θα μπορούσαν να προσφέρουν και να εξελιχθούν σε μικρότερες ομάδες? ή είναι σωστό να δίνουμε 700Κ π.χ. στον Λαρετζάκη μόνο και μόνο επειδή είναι Ελληνας?? Με αυτά τα λεφτά θα βρίσκαμε χαλαρά καλύτερο ξένο που να πρόσφερε πραγματικά...

Δεν είμαι σύμφωνος με τις Ελληνοποιήσεις, άλλα δεν συμφωνώ με το όριο των ξένων....

Παίκτες όπως ο Λούτζης, ο Ματζούκας, ο Μωραίτης, ο Τανούλης κλπ. καίγονται στις 2 μεγάλες ομάδες ενώ θα εξελίσσονταν και θα έπαιζαν σε μικρότερες ομάδες, και αυτό γίνεται για τον καταραμένο κανονισμό των ξένων....

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Airman

a1greece

Παρ Ιουν 21, 2024 4:09 pm

reignman έγραψε:
Παρ Ιουν 21, 2024 4:01 pm
Τα ταλεντα πως επιβιωναν και εβγαιναν στις μικροτερες ομαδες στα 90s και 00s που οι κοουσμα, οι σοκ, οι τομιτς και οι γκουροβιτς αυτου του κοσμου επαιρναν ελληνικο διαβατηριο πριν καν πατησουν το ποδι τους στην Ελλαδα δεν μου λετε.
Κάνε μία αντιπαραβολή των ταλέντων των 00s με τα ταλέντα του τώρα να δεις πως επιβίωναν...
Δεν μιλάμε για το αν πρέπει συνταγματικά ο αγαπητός Μιλου ή ο Φαλ να πάρουν διαβατήριο... Λέω απλά ότι όπως το κάνει το δίπολο ΠΑΟ-ΟΣΦΠ στο οποίο αποκλειστικά εστιάζεις, έτσι μπορεί να το κάνει και η όποια ομάδα στην Ελλάδα... Εσύ δηλαδή θεωρείς ως δεδομένο ότι ο ΟΣΦΠ και ο ΠΑΟ θα παίζουν με 125 ξένους και απλά όλοι οι υπόλοιποι κομπάρσοι θα κάτσουν να σου εκκολάψουν τον εκάστοτε Μωραίτη ας πούμε και θα τον βάζουν 41 λεπτά ανά 40λεπτο μπας και γίνει σοβαρός παίχτης και σου κάνει εσένα κάποτε για να τον πάρεις στον ΟΣΦΠ / ΠΑΟ και να του δώσεις 13ο ρόλο, δηλαδή τον ίδιο με αυτόν που έχει τώρα.... και μάλιστα τώρα επειδή υπάρχει το 6+6 ο εκάστοτε Μωραίτης, Λάρι κτλ βγάζει και κάνα φράγκο... Αργότερα θα του λες, φίλε έχω τον Γκριγκόνις στα 36 για 13η επιλογή και θέλει 150.000...γιατί να πάρεις εσύ 151.000 ; :obey:

0
Άβαταρ μέλους
coach blue

euroleague
Reactions: 1374
Αγαπημένη θέση: PG

Παρ Ιουν 21, 2024 4:11 pm

Ας κανουν οτι θελουν . Εμενα σαν ολυμπιακος για να κρατησω την κουβεντα σε αθλητικο επιπεδο με ενδιαφερει η παρακαταθηκη που αφηνει ενας κοουτς .

Αν ο μπαρτζωκας δεν εχει προβλημα να παει με 10 ξενους ας το κανει .

Ο ντουντα εφτιαξε την μεγαλυτερη πολεμικη μηχανη της τελευταιας 15ετιας με νεαρους ελληνες και ξενους σε πρωταγωνιστικους ρολους .

Τι legacy να αφησουν 30+ ελληνοποιημενοι ξενοι στον ολυμπιακο ;
Το μονο κερδος ειναι οτι θα περνανε λιγοτερο ζημιογονες επιλογες τυπου σικμα και μπραζντεικις ...

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Airman

a1greece

Παρ Ιουν 21, 2024 4:11 pm

Delpo1987 έγραψε:
Παρ Ιουν 21, 2024 4:04 pm
socrates13 έγραψε:

Αυτό δεν ισχυεί για όλους τους πολίτες της ΕΕ , μόνο για τους αθλητές ισχύει; Ή θεωρείς ότι οφείλει ο Ολυμπιακός να αντιμετωπίσει το θέμα με βάση την ηθική (όπως την έχει στο μυαλό του ο καθένας) απέναντι στον ΠΑΟ με το συγκέκριμένο ιδιοκτήτη κιόλας (βλέπε απειλές κατά των διαιτητών, δολοφονία χαρακτήρα στον προπονητη, στριγκάκια παλιότερα, ευχές για καρκίνους κτλ) . Γιατί εδώ και 20 χρόνια οι δυο τους ανταγωνίζονται μόνο και δε φταίνε οι ξένοι για αυτό. Όποτε ειδικά αν απέναντι στον ΠΑΟ του Γιαννακόπουλου μπορούν να αποκτήσουν πλεονέκτημα με οποιοδήποτε νόμιμο τρόπο καλως να το κάνουν. Την ηθική την αφήνω στην άκρη , στο σπίτι του κρεμασμένου δε μιλάνε για σχοινί.
Mα δεν αποκτάς φίλε κανένα πλεονέκτημα...Φέτος έχει το δικαίωμα ο Φαλ, του χρόνου ο Γκριγκόνις...
Του παραχρόνου θα δώσει ο εκάστοτε πρόεδρος μισό μύριο με την μορφή αγοράς ακινήτου στον εκάστοτε Μπράουν και θα τον κάνει Ελληνα ελέω Golden VIsa... :dribble: ...

0
Άβαταρ μέλους
Coach Periklis

allstar
Reactions: 2254
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Σπανούλης , Kobe Bryant

Παρ Ιουν 21, 2024 4:12 pm

Ο,τι ισχύει για τον Φαλ ισχύει για όλους τους Ευρωπαίους που κατοικούν στην Ελλάδα

Από κει και πέρα εγώ είμαι αντίθετος σε αυτό, πρόκειται για παραθυράκι νόμου όσον αφορά το ελληνικό πρωτάθλημα μπάσκετ. Προτιμώ την αύξηση ξένων

Τα υπόλοιπα είναι πρόβλημα των Ελλήνων αθλητών όχι των ομάδων . Να προπονηθούν για να ανταπεξέλθουν στον ανταγωνισμό

Και ο Ιμπακα κονγκολεζος είναι, εκεί γεννήθηκε. Πήγε σε κάτι μικρές ομάδες της Ισπανίας πιτσιρικάς , τον έκαναν Ισπανό γιατί το δικαιούταν βάσει νομοθεσίας κι όλα καλά . Συμβαίνει

Δεν έφαγε το ψωμί κανενός Ισπανού παικταρα

1
1 Εικόνα
"ο Ολυμπιακός δεν αγοράζεται, είναι κάτι τεράστιο, είναι μία ιδέα"
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εθνική Ανδρών”