kojito έγραψε: ↑Παρ Αύγ 09, 2024 1:25 pm
Προχτές ανακοίνωσε και ο Τσαγκρώνης ότι θα κατέβει ως ανεξάρτητος υποψήφιος σύμβουλος, και μάλιστα απειλούσε πως θα κινηθεί...δικαστικά σε περίπτωση που οι εκλογές διεξαχθούν διαδικτυακά και όχι δια ζώσης.
Οι δηλώσεις του:
"Σας δηλώνω την πρόθεση μου να κατέβω ως ανεξάρτητος υποψήφιος σύμβουλος στις επικείμενες εκλογές της ΕΟΚ και με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι η ΓΣ για την εκλογή Προέδρου και ΔΣ της ΕΟΚ θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά. Για ποιο λόγο; Φοβάστε κάτι; Υπολογίζετε σε κάτι; Η ηλεκτρονική ψηφοφορία εισήχθη μεν με το άρθρο 45 ν.4778/21, σύμφωνα όμως με την σχετική αιτιολογική έκθεση η ως άνω δυνατότητα παρασχέθηκε αποκλειστικά και μόνο λόγω της πανδημίας COVID.
Υπάρχει τώρα τέτοιο θέμα ; Είναι δημοκρατικά ορθόδοξη αυτή η διαδικασία; Είναι διαφανής; Είναι, πια, νόμιμη; Σας καλώ, συνεπώς, να αναβάλετε την ΓΣ και να την προσδιορίσετε εκ νέου σε κατάλληλο τόπο και με ανοιχτή, διάφανη, δημοκρατική και προσβάσιμη δια ζώσης διαδικασία. Διαφορετικά είμαι υποχρεωμένος να προσφύγω στην δικαιοσύνη."
Το άρθρο του νόμου πάντως λέει αυτό:
Άρθρο 45
Χρήση μέσων Τ.Π.Ε. για τη διεξαγωγή γενικών συνελεύσεων και αρχαιρεσιών σε αθλητικές ενώσεις και ομοσπονδίες - Παράταση θητειών καταστατικών οργάνων αθλητικών ενώσεων
"1. Οι γενικές συνελεύσεις για τις αρχαιρεσίες των αθλητικών σωματείων, ενώσεων και ομοσπονδιών, δύναται να
διεξάγονται και με τη χρήση σύγχρονων μέσων Τεχνολογίας Πληροφορίας και Επικοινωνίας (Τ.Π.Ε.), με σκοπό
την απομακρυσμένη συμμετοχή των μελών τους. Όλες οι ψηφοφορίες επί των επιμέρους θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, συμπεριλαμβανομένων των ψηφοφοριών για την ανάδειξη των νέων καταστατικών οργάνων, διεξάγονται με τη χρήση του πληροφοριακού συστήματος «Ψηφιακή Κάλπη Ζευς» της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας Α.Ε.» (Ε.Δ.Υ.Τ.Ε. Α.Ε.). Η ανακήρυξη των υποψηφίων γίνεται τουλάχιστον πέντε (5) πλήρεις ημέρες πριν από την ημέρα διεξαγωγής των αρχαιρεσιών, εκτός αν από το οικείο καταστατικό προβλέπεται μεγαλύτερη προθεσμία, οπότε εφαρμόζεται η καταστατική πρόβλεψη."
Δεν βλέπω να έχει κάποια ημερομηνία λήξης ο νομος ή κάποια πρόβλεψη μόνο για τον Covid. Άρα θα προσφύγει στην δικαιοσύνη επειδή θα τηρηθεί ένας νόμος του κράτους; Δύσκολο μου φαίνεται. Ποιο πολύ για να κάνει θόρυβο μου ακούγεται.