Το ότι πέρα από το γήπεδο πήρε και ένα τετράγωνο με μαγαζιά δεν το βρίσκεις εξοργιστικο? Μια ομάδα χρειάζεται ένα γήπεδο δικό της. Οκ. Τα πάρκινγκ και τα μαγαζιά που κολλάνε? Όποιος υπέγραψε τέτοια σύμβαση για να κάνει ένα πλούσιο πλουσιότερο πρέπει να κάτσει στο σκαμνί της δικαιοσύνης..με πιο δικαίωμα χαρίζει έκταση κρατική σε ένα ιδιώτη?xomitsious έγραψε: ↑Σάβ Ιούλ 27, 2024 11:46 pm1. Όχι δεν έχω διαβάσει τη συμβαση της παραχώρησης του ΟΑΚΑ. Θυμάμαι να διαβάζω άρθρα που έλεγαν ότι ένας όρος ήταν να δαπανηθεί συγκεκριμένο ποσό (νομίζω 15 εκ. σε τρία χρόνια) για έργα ανακαίνισης. Το ότι τη συντήρηση την αναλαμβάνει ο ΠΑΟ το θεωρώ αυτονόητο.Mathematician92 έγραψε: ↑Σάβ Ιούλ 27, 2024 11:11 pm
Εγώ που (θέλω να πιστεύω ότι) δεν είμαι τυφλός οπαδός, να κάνω κάποιες παρατηρήσεις στα λεγόμενα σου.
1. Γνωρίζεις τι σύμβαση υπεγράφη για την παραχώρηση του ΟΑΚΑ; Γιατί γράφεις με βεβαιότητα. Αν γνωρίζεις θα ήθελα ένα link με στοιχεία για να μελετήσω κι εγώ τα δεδομένα της σύμβασης. Δεν το λέω ειρωνικά, ειλικρινά θα ήθελα να μελετήσω τους όρους.
2. Αν δεχτούμε ότι ισχύουν αυτά που λες στο 100%. Ότι δηλαδή παραχωρήθηκε στον ΠΑΟ το ΟΑΚΑ και οι γύρω χώροι προς εκμετάλλευση, με αντάλλαγμα τόσο τη συντήρηση όσο και την ανακαίνιση του και την επιπλέον αναβάθμιση του. Να δεχτώ επίσης ότι ο Ολυμπιακός δεν το δέχεται αυτό για το ΣΕΦ, αλλά ζητάει πρώτα την ανακαίνιση του και έπειτα την παραχώρηση του. Εσύ θεωρείς ότι κοστίζει το ίδιο η συντήρηση και η ανακαίνιση του ΟΑΚΑ με τα αντίστοιχα για το ΣΕΦ;; Στην κατάσταση που είναι τώρα τα γήπεδα;; Όπως έγραψα και σε προηγούμενο σχόλιο μου, δεν γνωρίζω αν αυτά τα χρόνια ο ΠΑΟ πλήρωνε πολλά για τη συντήρηση του ΟΑΚΑ, οπότε έπαιξε κι αυτό ρόλο στην οποία σύμβαση υπεγράφη. Αλλά μη γελιόμαστε. Τα γήπεδα είναι η μέρα με τη νύχτα. Το ΣΕΦ χρειάζεται πολλά εκατομμύρια για να πλησιάσει την κατάσταση του ΟΑΚΑ, όταν αυτό παραχωρήθηκε στον ΠΑΟ.
3. Και μία ερώτηση. Αν το κράτος έλεγε στην ΚΑΕ Ολυμπιακός, δε σας παραχωρούμε το ΣΕΦ, αλλά ένα μικρό συνοικιακό γηπεδακι κάπου στον Πειραιά με χωρητικότητα 2000 άτομα, θα ήταν δίκαιο; (Ναι το τραβάω από τα μαλλιά, ναι δεν έχει καμία σχέση με την υπάρχουσα κατάσταση, απλά θέλω να τονίσω το point μου περί τελείως διαφορετικής κατάστασης των 2 γηπέδων).
ΥΓ. Δε θα ήθελα να γίνει ΚΑΜΙΑ χάρη στους Αγγελόπουλους. Δεν τα γράφω αυτά επειδή θέλω να υπερασπιστώ συμφέροντα τους. Απλά μη λέμε ότι η πρόταση να πάρουν το ΣΕΦ, είναι η ίδια με την αντίστοιχη στον ΠΑΟ για το ΟΑΚΑ.
2. Ιδέα δεν έχω για τη σύγκριση του κόστους για κάθε γήπεδο. Θεωρώ όμως ότι όταν δύο ομάδες χρησιμοποιούν τα γήπεδα σαν έδρα για χρόνια θα ήταν περίεργο να έδιναν στον ΟΣΦΠ το ΟΑΚΑ και στον ΠΑΟ το ΣΕΦ.
3. Όχι δεν θα ήταν δίκαιο. Θα ήταν περίεργο όπως στο παραπάνω.
Όσο για το υγ. ποτέ δεν ισχυρίστηκα ότι το ΣΕΦ και το ΟΑΚΑ είναι ισάξια. Και ούτε θα είχα αντίρρηση να γίνει αυτό που είπε κάποιος να πάρουν το ΟΑΚΑ μισό μισό. Άσχετα ότι μάλλον δε θα δούλευε κάτι τέτοιο.
Πολλοί από τους καινούριους στο φόρουμ ίσως να αγνοούν ότι ο ΔΠΓ έχει ακούσει πάρα πολλά από φίλους του ΠΑΟ εδώ μέσα για τις άπειρες κοτσανες που έχει κάνει. Το πρώτο μου φάουλ το έφαγα κράζοντας τον όταν ήθελε να αποσύρει την ομάδα από την Ευρωλίγκα.
Αν ζητούσε να του πληρώσουμε την ανακαίνιση του ΟΑΚΑ θα το έβρισκα εξίσου εξοργιστικο. Και όποιος θέλει το πιστεύει.
Γήπεδο χρειάζεται μια ομάδα και εκεί οκ ας το παραχωρήσει.Αλλα ως εκεί.