Group A : CAN - GRE- AUS - ESP

Συντονιστής: Captains

Στηβ Κερ

euroleague
Reactions: 1207
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Ιούλ 28, 2024 10:23 am

Ομάδα που αξίζει την ….αγαπη μας ανεξάρτητα αποτελέσματος για πολλούς λόγους.Και κάπου ….ωπα να ζητάμε απο Παπαγιαννη ,Λαρυ ,Καλαϊτζάκη να παίξουν καλύτερα κ να κερδίσουν παίκτες που ο καθένας μόνος του θα έκανε πλάκα στην Ευρώπη στην θέση του.ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΜΙΑΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ.
Το θέμα ειναι να υπάρχει …αναμενη η φλόγα της εθνικής και για τους επόμενους πάνω απο όλα!
Αγάπη ΜΟΝΟ Γι αυτά τα παιδιά κ ας …ψιλό γκρινιάζουμε !

2
2 Εικόνα
Στηβ Κερ

euroleague
Reactions: 1207

Κυρ Ιούλ 28, 2024 10:28 am

shaq7 έγραψε:
Κυρ Ιούλ 28, 2024 1:57 am
τουλουμπα έγραψε:
Κυρ Ιούλ 28, 2024 1:52 am

καποτε η ελλαδα ομαδες στυλ καναδα και καγκουρο τις καθαριζε πριν μπει στο γηπεδο
τωρα καταντησαμε να λεμε μπραβο για την προσπαθεια
και εχουμε και τον καλυτερο παιχτη στον κοσμο (και καλα) στην συνθεση μας
καθαριζε η ελλαδα ποτε πριν μπει στο γηπεδο ομαδα με 10 ΝΒΑερς και τον αλεξαντερ μεσα?! Εγω θυμαμαι με την αργεντινη πχ που ηταν τετοιου μεγεθους να τα βρισκουμε σκουρα.. Απλα παλιοτερα το ΝΒΑ δεν μαζευε τοσο κοσμο εκτος αμερικης και να τους βελτιωνει τοσο.Μην πουμε για την ισπανια που μας κερδιζε απο τα αποδυτηρια με 1-2 ΝΒΑερς μονο.
Τότε που μας είχαν…πείσει οτι είμαστε καλύτεροι απο την …Ισπανία των Γκασολ,Ναβάρο κλπ κ οτι μας κερδίζουν ….αδικα !
Ειδικα για Καναδά καμία σχέση η ομάδα που έχουν τώρα με τότε που….κερδιζαμε με Φασουλα και λοιπούς !

0
McRae

Reactions: 64

Κυρ Ιούλ 28, 2024 11:48 am

Στο μεταξυ ποτε ακριβως καθαριζε η Ελλαδα τα καγκουρο πριν καν βγει απο τα αποδυτηρια; Τρια ματς θυμαμαι να εχουμε παιξει(μπορει να εικαι και αλλα που ξεχναω),το 96 στην Ατλαντα μας διελυσαν (103-62 !!!) και δυο νικες για την Ελλαδα το 2004 και 2006(με τριποντο στο τελος) οπου ειχαμε σαφως καλυτερο ροστερ πριν αυτοι βγαλουν Μπογκουτ,Μιλς κλπ.Δεν το λες οτι ειναι και οι μεγαλυτεροι πελατες.

4
4 Εικόνα
TakeshyKurosawa1

allstar
Reactions: 1502
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Vasilis Spanoulis
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 2

Κυρ Ιούλ 28, 2024 12:01 pm

Το ματς το χτυπήσαμε καθαρά από την άμυνα! Περιμένω καλύτερη εμφάνιση με την Ισπανία. Αυτό είναι το νοκ άουτ.
Δεν πιάνει το μάτι στα γκαρντ μας για κάθετο παιχνίδι (να μπουν για ντράιβ) ή να ξεμαρκαριστούν και να βαρέσουν σουτ μετά από τρίπλα με τέτοιους αντιπάλους όπως ο Καναδάς.. Παρόλα αυτά μπορούσαμε να πάρουμε ακόμα και το παιχνίδι αν πχ δεν χάναμε βολές. Με Ισπανία δεν νομίζω πάλι να μας πλακώσει το άγχος γιατί είναι μικρότερου βεληνεκούς παίχτες! Λογικά θα μπορούμε να ξεδιπλώσουμε και επιθετικές αρετές.

2
2 Εικόνα
TakeshyKurosawa1

allstar

Κυρ Ιούλ 28, 2024 12:13 pm

Ξέρετε που μπορούμε να βλέπουμε όλους τους αγώνες μπάσκετ? Υπάρχει κάποιο σάιτ με πληρωμή?

0
Άβαταρ μέλους
j-kidd13

Honorary
Reactions: 1707
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Jordan,Kidd,Kobe,T-mac
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star

Κυρ Ιούλ 28, 2024 12:18 pm

O Καναδας ειναι με διαφορα μπροστα στο υλικο, και η ηττα ηταν αναμενονη, προσωπικα περιμενα ηττα με πανω απο 10 ποντους.
Το παλεψε το ματς η εθνικη,και σττο τελος θα μπορουσε να εχει παρει και την νικη.

Δεν εχω γραψει κατι για την προσπαθεια της εθνικης, προσωπικα δεν πιστευα και δεν πιστευω οτι η εθνικη θα περασει στην επομενη φαση, για να ειμαι ειλικρινης εβλεπα να κανει 3 ηττες.Μπορει να εχουμε τον Γιαννη,αλλα συνολικα μας θεωρω την χειροτερη ομαδα. Τωρα να κατεβεις Ολυμπιακους αγωνες με Χουγκαζ-Μωραιτη-Καλαιτζακη-Λαρεντζακη-Χαραλαμποπουλο-Τολιοπουλο, ε δεν χρειαζεται να πουμε κατι παραπανω. Οι Ισπανοι ειναι ανωτεροι,και η Αυστραλια δεν μας ταιριαζει,μακαρι να βγω λαθος,και να κανουμε τουλαχιστον 1 νικη στα 2 επομενα ματς,αλλα ειμαι παντελως απαισιοδοξος.

1
1 Εικόνα
JohnnyPao

champion
Reactions: 2439
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic

Κυρ Ιούλ 28, 2024 12:35 pm

JohnnyPao έγραψε:
Κυρ Ιούλ 28, 2024 4:20 am
Είναι η πρώτη φορά που βλέπω τον SGA να πέφτει πάνω σε μπετό στο isolation. Δεν ξέρω τι να πω για τον Καλαϊτζάκη!

Η Εθνική μας χρειάζεται επιτέλους μια μεγάλη νίκη, μια πραγματικά μεγάλη νίκη, μια νίκη που ούτε που θυμάμαι πόσα χρόνια έχουμε να πετύχουμε (15 ίσως;). Περιμέναμε πολύ. Είναι η ώρα μας.
Εικόνα

Ποιος είναι αυτός ο Shai?

0
JohnnyPao

champion
Reactions: 2439
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic

Κυρ Ιούλ 28, 2024 1:03 pm

Η εθνική είναι μια ομάδα πολύ καλή αμυντικά, με μέταλλο, αλλά και πολύ ασουτίαση. Είπαμε να ελληνοποιήσουμε παίχτη και το κάναμε με κάποιον πολύ καλό αμυντικά, με μέταλλο, αλλά και πολύ άσουτο. Και λέμε μετά για αθέμιτο ανταγωνισμό... δηλαδή θα μπορούσαμε να έχουμε τον Baldwin ή τον Nunn και κριναμε πως σε αυτή την ομάδα λείπει παιχτης σαν τον Walkup.

Εγω έχω αποδεχθεί τους νατουραλιζέ αφού το κάνουν όλοι, αλλά η επιλογή παίχτη είναι τουλάχιστον ύποπτη και εν τελει ταβανιαζει την οποία προσπάθεια της ομαδας. Ακόμα κι έτσι εγώ αν ήμουν στη θέση του Σπανουλη, οσο υπάρχει ο Καλάθης στο ροστερ θα επέλεγα τον Ντόρσεϊ. Επίσης από πλευράς του Σπαν δεν μπορώ να καταλάβω αυτο τον έρωτα προς τον Λαρεντζάκη, το παιδί ήταν άθλιο χθες, κακές επιλογές σε σουτ, λάθη και μια μόνιμη μανούρα. Καλύτερα να έπαιζε περισσότερο ο Καλαϊτζάκης.

Φαίνεται να εμπιστεύεται, πλην του Γιάννη, τους 7 Ευρωλιγκατους που έχει + τον Τολιοπουλο για το σουτ του. Τους Χαραλαμπόπουλο, Χουγκάζ και Μωραΐτη δεν νομίζω να τους δούμε καθόλου, σκεφτείτε αν αντι για αυτούς τους 3 είχαμε Σλούκα, Αντετοκουμπο και Ρογκαβόπουλο.

Οφείλουμε να κάνουμε μια εμφατική νίκη με τους Ισπανούς και να δώσουμε τα ρέστα μας μετα στο ματς με την Αυστραλία, πιστεύω πως μπορούμε. Παίξαμε καλύτερα από όσο περίμενα χθες, αν μπουν και άλλοι στην εξίσωση (Ντινος/Καλαθης) και παραμείνουν το ίδιο εξαιρετικοί οι Γιάννης και Παπ μπορούμε και παραπάνω. Εγώ θα εμπιστευομουν για λίγο και τον Μωραΐτη, έχει καλό σουτ και καλύτερη άμυνα απτον Τολιόπουλο.

2
1 Εικόνα 1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions: 4435
Προειδοποιήσεις: 3

Κυρ Ιούλ 28, 2024 1:25 pm

tarp7 έγραψε:
Κυρ Ιούλ 28, 2024 9:59 am

Οι 3 που έχεις από Ευρωλίγκα είναι ρολιστες ,με το Καλάθη στη δύση της καριέρας του και οι υπόλοιποι Eurocup και κατω Με την καλύτερη ομάδα που κατεβάσαμε ποτέ στους ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου με παίκτες πρωταγωνιστές κι όχι ρολιστες της Ευρωλίγκας και Eurocup μέχρι οκτάδα μπήκαμε. Το άθλημα είναι ομαδικό δεν φτάνει ένας παίκτης. Έχουν περάσει οι εποχές που ένας παίκτης έπαιρνε τα παιχνίδια . Ο Αντετοκούμπο δεν θεωρείται αυτή τη στιγμή ο καλύτερος παίκτης του κόσμου και η Καναδοί έχουν αντίστοιχο αξίας παίκτη
ενω στον καναδα ολοι ειναι Mvp του νβα ας πουμε
εκτος απο 2 οι υπολοιποι ρολιστες και σκουπιστες παγκου ειναι

αν εχει περασει η εποχη που ενας παιχτης παιρνει τα παιχνιδια να μην μας ζαλιζουν τον ερωτα με αντεντοκουμπιαδα καθε χρονο και αν θα ερθει να παιξει η οχι

επισης δεν μιλαμε για να παρουμε το χρυσο αλλα σχολιαζουμε οτι με αυτο το ροστερ η απλη συμμετοχη σε ολυμπιακους θεωρειται υπερβαση

1
1 Εικόνα
TakeshyKurosawa1

allstar

Κυρ Ιούλ 28, 2024 1:28 pm

JohnnyPao έγραψε:
Κυρ Ιούλ 28, 2024 1:03 pm
Η εθνική είναι μια ομάδα πολύ καλή αμυντικά, με μέταλλο, αλλά και πολύ ασουτίαση. Είπαμε να ελληνοποιήσουμε παίχτη και το κάναμε με κάποιον πολύ καλό αμυντικά, με μέταλλο, αλλά και πολύ άσουτο. Και λέμε μετά για αθέμιτο ανταγωνισμό... δηλαδή θα μπορούσαμε να έχουμε τον Baldwin ή τον Nunn και κριναμε πως σε αυτή την ομάδα λείπει παιχτης σαν τον Walkup.

Εγω έχω αποδεχθεί τους νατουραλιζέ αφού το κάνουν όλοι, αλλά η επιλογή παίχτη είναι τουλάχιστον ύποπτη και εν τελει ταβανιαζει την οποία προσπάθεια της ομαδας. Ακόμα κι έτσι εγώ αν ήμουν στη θέση του Σπανουλη, οσο υπάρχει ο Καλάθης στο ροστερ θα επέλεγα τον Ντόρσεϊ. Επίσης από πλευράς του Σπαν δεν μπορώ να καταλάβω αυτο τον έρωτα προς τον Λαρεντζάκη, το παιδί ήταν άθλιο χθες, κακές επιλογές σε σουτ, λάθη και μια μόνιμη μανούρα. Καλύτερα να έπαιζε περισσότερο ο Καλαϊτζάκης.

Φαίνεται να εμπιστεύεται, πλην του Γιάννη, τους 7 Ευρωλιγκατους που έχει + τον Τολιοπουλο για το σουτ του. Τους Χαραλαμπόπουλο, Χουγκάζ και Μωραΐτη δεν νομίζω να τους δούμε καθόλου, σκεφτείτε αν αντι για αυτούς τους 3 είχαμε Σλούκα, Αντετοκουμπο και Ρογκαβόπουλο.

Οφείλουμε να κάνουμε μια εμφατική νίκη με τους Ισπανούς και να δώσουμε τα ρέστα μας μετα στο ματς με την Αυστραλία, πιστεύω πως μπορούμε. Παίξαμε καλύτερα από όσο περίμενα χθες, αν μπουν και άλλοι στην εξίσωση (Ντινος/Καλαθης) και παραμείνουν το ίδιο εξαιρετικοί οι Γιάννης και Παπ μπορούμε και παραπάνω. Εγώ θα εμπιστευομουν για λίγο και τον Μωραΐτη, έχει καλό σουτ και καλύτερη άμυνα απτον Τολιόπουλο.
Επειδή παίζει Ολυμπιακό ελληνοποιήθηκε ο Γουόκαπ.. χαχα. Δεν τον διάλεξαν. Δεν κάνει καν νατουραλιζέ η Ελλάδα. Ο Ντόρσι έχει Έλληνα γονιό και ο Μήτρου Λονγκ. Ο Γουόκαπ αν δεν έπαιζε Ολυμπιακό δεν θα είχε ελληνοποιηθεί.

0
Panathas_13

junior
Reactions: 138
Προειδοποιήσεις: 5

Κυρ Ιούλ 28, 2024 1:30 pm

Και στο φιναλε ας εκαναν Ελληνα στον Γουοκαπ και ας διαλεγαν αλλον αμερικανο για νατουραλιζε που διαθετει σουτ και ντριπλα.Νομιζω εχουμε το δικαιωμα.

0
TakeshyKurosawa1

allstar

Κυρ Ιούλ 28, 2024 1:33 pm

τουλουμπα έγραψε:
tarp7 έγραψε:

Οι 3 που έχεις από Ευρωλίγκα είναι ρολιστες ,με το Καλάθη στη δύση της καριέρας του και οι υπόλοιποι Eurocup και κατω Με την καλύτερη ομάδα που κατεβάσαμε ποτέ στους ολυμπιακούς αγώνες του Πεκίνου με παίκτες πρωταγωνιστές κι όχι ρολιστες της Ευρωλίγκας και Eurocup μέχρι οκτάδα μπήκαμε. Το άθλημα είναι ομαδικό δεν φτάνει ένας παίκτης. Έχουν περάσει οι εποχές που ένας παίκτης έπαιρνε τα παιχνίδια . Ο Αντετοκούμπο δεν θεωρείται αυτή τη στιγμή ο καλύτερος παίκτης του κόσμου και η Καναδοί έχουν αντίστοιχο αξίας παίκτη

αν εχει περασει η εποχη που ενας παιχτης παιρνει τα παιχνιδια να μην μας ζαλιζουν τον ερωτα με αντεντοκουμπιαδα καθε χρονο και αν θα ερθει να παιξει η οχι

επισης δεν μιλαμε για να παρουμε το χρυσο αλλα σχολιαζουμε οτι με αυτο το ροστερ η απλη συμμετοχη σε ολυμπιακους θεωρειται υπερβαση
Έχουν 5-6 κανονικούς NBAers. Gilgeous,Barret,Murray,Brooks,Olynyk ,Dort και πάει λέγοντας..

2
2 Εικόνα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος TakeshyKurosawa1 την Κυρ Ιούλ 28, 2024 1:35 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions: 4435
Προειδοποιήσεις: 3

Κυρ Ιούλ 28, 2024 1:33 pm

Panathas_13 έγραψε:
Κυρ Ιούλ 28, 2024 1:30 pm
Και στο φιναλε ας εκαναν Ελληνα στον Γουοκαπ και ας διαλεγαν αλλον αμερικανο για νατουραλιζε που διαθετει σουτ και ντριπλα.Νομιζω εχουμε το δικαιωμα.
η μπορει να σταματησει η γελοιοτητα των ελληνοποιησεων που στην τελικη δεν προσφερει και τιποτα αφου η εθνικη ειναι πατος

0
tarp7

allstar
Reactions: 2115

Κυρ Ιούλ 28, 2024 1:36 pm

τουλουμπα έγραψε:
tarp7 έγραψε:

Ο Γιάννης είναι ο καλύτερος μας παίκτης χωρίς αυτόν δεν θα περνάγαμε, ανεβάζει την ομάδα 2 επίπεδα, αλλά σαφώς δεν παίζει μόνος του άλλο αυτό.
Για τον Καναδά δεν έχεις δίκιο και κοίτα σε τι ομάδες παίζουν οι δικοί μας. Σε ατομική ποιότητα δεν συγκρίνονται. Να έχουμε αίσθηση της πραγματικότητας ανεξάρτητα των συμπαθειων μας η αντιπάθεια που έχουμε

2
2 Εικόνα
old boy

junior
Reactions: 200
Αγαπημένος παίκτης: MJ, Saras, DerrickRose
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos

Κυρ Ιούλ 28, 2024 1:40 pm

Γκρινιάρηδες καθ’ έξιν και κατ’ επάγγελμα. Κάποιο καζάνι στη κόλαση πρέπει να υπάρχει, δε μπορεί.

Στο πιο δύσκολο ματς του ομίλου, απέναντι σε ροστερ ΝΒΑ, ένα γκαρντ απ’ τα κορυφαία του κόσμου και γκρίζα ανοχή στο φιζικαλ-εως-ξυλο παιχνίδι του Καναδά , χάσαμε με 7 πόντους διαφορά. Και γκρινιάζουμε. Εντάξει, λίγη επαφή με την πραγματικότητα δεν βλάπτει.

Βγάλαμε τρομερές άμυνες, παίξαμε με πάθος, φέραμε το παιχνίδι σχεδόν στα μέτρα μας και αν είχαμε έναν ακόμα παίκτη σε καλή μέρα στην επίθεση ίσως και να ‘χαμε κερδίσει.

Ο Γιάννης δεν έβλεπε κανένα, έπαιξε σαν θηρίο και φαινόταν πόσο το ήθελε. Και ναι ρε τουλούμπα, έπαιξε σαν τον καλύτερο παίκτη του κόσμου - όχι των εθνικοβαρεμένων δημοσιογράφων αλλά των μπασκετικων φιλάθλων. Ωστόσο το άθλημα είναι ομαδικό λέμε, δεν κερδίζεις το παιχνίδι μόνος σου.

Μπράβο και στον Σπανουλη, πολύ καλό κοουτσαρισμα κατά τη γνώμη μου.
Πρώτο βήμα λοιπόν, θετικό. Μακάρι να συνεχίσουμε έτσι και θα έρθουν και οι νίκες.

9
5 Εικόνα 4 Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Paris 2024 - Basketball Tournament”