Group A : CAN - GRE- AUS - ESP
Συντονιστής: Captains
- Gerasimos Moraitis
- Reactions: 491
- Αγαπημένη θέση: SG
- Αγαπημένος παίκτης: Νικ Γεωργαλής, M. Jordan
- Αγαπημένη ομάδα:
- Αγαπημένη ομάδα: Chicago Bulls
- Προειδοποιήσεις:
1
0
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Gerasimos Moraitis την Τρί Ιούλ 30, 2024 2:15 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- pan24
- Reactions: 2542
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Τώρα και ειδικά σε περίπτωση αποκλεισμού θα αρχίσουν διάφορα.
Σε άλλους θα φταίει ο Γιάννης που δεν είναι Τζόρνταν, σε άλλους ο Γουόκαπ, σε άλλους ο Σπανούλης, σε άλλους ο Λιόλιος κλπ.
Σε ένα ομαδικό άθλημα παίζουν και άλλοι και μπορεί να χάσεις επειδή ο αντίπαλος είναι καλύτερος, μερικές φορές είναι τόσο απλό χωρίς να σηκώνει πολύ ανάλυση.
Δεν έχουμε την ποιότητα και το βάθος των Καναδών, δεν έχουμε τις προσωπικότητες και το δέσιμο των Ισπανών(οι οποίο με το ίδιο ρόστερ πήραν χρυσό στο ευρωπαικό πρόπερσι).
Εμείς με τον Καναδά παίξαμε με 2 παίκτες(Γιάννη, Παπανικολάου), σήμερα πάλι με 2(Γιάννη, Τολιόπουλο).
Ε απέναντι σε καλές ομάδες με 2 παίκτες δύσκολο να κερδίσεις...
Εύκολο δεν θα είναι σίγουρα αλλά μπορούμε.
Ίσως να μην μας αρκεί καν αυτό βέβαια, θα δείξει.
Σε άλλους θα φταίει ο Γιάννης που δεν είναι Τζόρνταν, σε άλλους ο Γουόκαπ, σε άλλους ο Σπανούλης, σε άλλους ο Λιόλιος κλπ.
Σε ένα ομαδικό άθλημα παίζουν και άλλοι και μπορεί να χάσεις επειδή ο αντίπαλος είναι καλύτερος, μερικές φορές είναι τόσο απλό χωρίς να σηκώνει πολύ ανάλυση.
Δεν έχουμε την ποιότητα και το βάθος των Καναδών, δεν έχουμε τις προσωπικότητες και το δέσιμο των Ισπανών(οι οποίο με το ίδιο ρόστερ πήραν χρυσό στο ευρωπαικό πρόπερσι).
Εμείς με τον Καναδά παίξαμε με 2 παίκτες(Γιάννη, Παπανικολάου), σήμερα πάλι με 2(Γιάννη, Τολιόπουλο).
Ε απέναντι σε καλές ομάδες με 2 παίκτες δύσκολο να κερδίσεις...
Είναι πιο σοβαροί αλλά πολύ λιγότερο ταλέντο και βάθος από τους Καναδούς και δεν έχουν το μέταλλο των Ισπανών ούτε την αλεπού (σε εθνικές) Σκαριόλο.
Εύκολο δεν θα είναι σίγουρα αλλά μπορούμε.
Ίσως να μην μας αρκεί καν αυτό βέβαια, θα δείξει.
1
1

- Reaper
- Reactions: 1879
- Αγαπημένη θέση: SG, Bench
- Αγαπημένος παίκτης: Luka Doncic
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
1
Βαλε τον Γιαννη σε μια ομαδα επιπεδου Eurocup που απλα σουταρει καλα, και δεν ειναι καλη σε τιποτα αλλο, και θα παρει μεταλλια σε καθε διοργανωση.kite26 έγραψε: ↑Τρί Ιούλ 30, 2024 2:13 pmΔεν μου αρέσει σαν παίκτης καθόλου. Ψέματα να πω; Είναι υπεραθλητής, εντάξει. Από εκεί και πέρα, δεν κολλάει με την γενικότερη αμπαλοσύνη των υπολοίπων. Απλά είναι τα πράγματα, ή βγάζεις νέους Έλληνες παίκτες, ή δε θα είσαι ποτέ για πολλά. Αυτό, και σε όποιον αρέσει. Πάμε παρακάτω.
Π.χ. στη Λετονια ή στην Ιταλια.
Απλα εδω εχει μπλεξει με τους μπετατζηδες που το ενα πραμα που πρεπει να εχουν για να τον κανουν ανικητο, δε το εχει κανεις εκτος απ τον γκαρντ του Αρη!
7
6
1

Noone remembers how. Everyone remembers if you won or you lost.
Αυτό είναι τίμιο που λες .. Και εμένα δεν μου αρέσει σαν παίκτης, ασχέτως αν τον υποστηρίζω και τον γουστάρω λόγω υποκειμενικών κριτηρίων, και ουσιαστικά της προσωπικής του πορείας, όχι επειδή παίζει με την εθνική Ελλάδας..kite26 έγραψε: ↑Τρί Ιούλ 30, 2024 2:13 pmΔεν μου αρέσει σαν παίκτης καθόλου. Ψέματα να πω; Είναι υπεραθλητής, εντάξει. Από εκεί και πέρα, δεν κολλάει με την γενικότερη αμπαλοσύνη των υπολοίπων. Απλά είναι τα πράγματα, ή βγάζεις νέους Έλληνες παίκτες, ή δε θα είσαι ποτέ για πολλά. Αυτό, και σε όποιον αρέσει. Πάμε παρακάτω.
Άσχετα όμως από τα υποκειμενικά κριτήρια, αντικειμενικά αν το δει κανείς, βάσει του impact που έχει σε μια ομάδα, είναι τοπ παίκτης σε παγκόσμιο επίπεδο, ασχέτως αν αρέσει το μπασκετικό στυλ του ή όχι σε κάποιον. Και ο Λεμπρόν δεν μου αρέσει προσωπικά, και αυτός σε μεγάλο βαθμό στηρίζεται στο γεγονός πως είναι υπεραθλητής, αλλά δεν μπορείς να μην αναγνωρίσεις το πόσο επιδραστικός είναι.
2
2

-
- Reactions: 1502
- Αγαπημένος παίκτης: Vasilis Spanoulis
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
2
- GK_23
- Reactions: 2520
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένος παίκτης: SGA, Andrew Bogut
- Προειδοποιήσεις:
0
Ο Σπανούλης τον έβαλε ξανά τον Τολιόπουλο στο τέλος, μην γράφετε ότι να ναι. Χρειάζονται και ανάσες οι παίκτες δεν είναι ρομπότ. Ο Τολιόπουλος δεν έχει παίξει σε τέτοιο επίπεδο ποτέ ξανά στη ζωή του.
Το ματς χάθηκε στο δεύτερο δεκάλεπτο που χάσαμε με επιμέρους σκορ 28-13. Δεν έμπαιναν τα σουτ στην επίθεση και αυτό μας χάλασε το μυαλό μας στην άμυνα. Δώσαμε πολλές αχρείαστες βοήθειες στην άμυνα, στο διάστημα αυτό. Δεν πήραμε σχεδόν καθόλου βοήθεια από τον πάγκο, πέρα από τον Τολιόπουλο. Με 7 παίκτες ουσιαστικά βγάλαμε το ματς. Δεν γίνεται να έχεις διάρκεια στην απόδοσή σου με τόσο μικρό rotation. Οι άλλοι έφερναν από τον πάγκο τον Γιουλ, τον Ρούντι και τον Γκαρούμπα.
Όταν έχεις φάει 49 πόντους στο ημίχρονο, πρέπει να κάνεις υπεράνθρωπη προσπάθεια για να επιστρέψεις σε τέτοιο ματς. Και εμείς την κάναμε. Στο τρίτο δεκάλεπτο έχουμε παίξει άμυνα από άλλο πλανήτη. Οι Ισπανοί τελείωσαν το ματς με 15 λάθη, αν κοιτάξετε τα νούμερα της Ισπανίας διαχρονικά ο αριθμός αυτός είναι αρκετά υψηλός.
Επίσης οι Ισπανοί είχαν 48% στα τρίποντα σήμερα. Ομάδα που σουτάρει τόσο καλά, δεν γίνεται να χάσει.
Με βάση το υλικό της, η εθνική έχει παίξει πολύ καλό μπάσκετ φέτος το καλοκαίρι και έχει πετύχει τον βασικό της στόχο. Όσοι πίστεψαν/πιστεύουν τα περί μεταλλίων και λοιπών ευφάνταστων ιστοριών που γράφουν κάθε καλοκαίρι γνωστοί-άγνωστοι δημοσιογράφοι, τότε το πρόβλημα το έχουν αυτοί και όχι η εθνική ομάδα.
Οι Καλάθης-Παπανικολάου έπαιξαν 34 και 36 λεπτά αντίστοιχα στο σημερινό ματς. Από του χρόνου (ίσως και από φέτος ο Νικ) αυτοί οι παίκτες δεν θα είναι στην εθνική ομάδα. 'Οσοι τους "κράζουν", ας ρίξουν μια ματιά στους "παικταράδες" που έρχονται από πίσω.
Το ματς χάθηκε στο δεύτερο δεκάλεπτο που χάσαμε με επιμέρους σκορ 28-13. Δεν έμπαιναν τα σουτ στην επίθεση και αυτό μας χάλασε το μυαλό μας στην άμυνα. Δώσαμε πολλές αχρείαστες βοήθειες στην άμυνα, στο διάστημα αυτό. Δεν πήραμε σχεδόν καθόλου βοήθεια από τον πάγκο, πέρα από τον Τολιόπουλο. Με 7 παίκτες ουσιαστικά βγάλαμε το ματς. Δεν γίνεται να έχεις διάρκεια στην απόδοσή σου με τόσο μικρό rotation. Οι άλλοι έφερναν από τον πάγκο τον Γιουλ, τον Ρούντι και τον Γκαρούμπα.
Όταν έχεις φάει 49 πόντους στο ημίχρονο, πρέπει να κάνεις υπεράνθρωπη προσπάθεια για να επιστρέψεις σε τέτοιο ματς. Και εμείς την κάναμε. Στο τρίτο δεκάλεπτο έχουμε παίξει άμυνα από άλλο πλανήτη. Οι Ισπανοί τελείωσαν το ματς με 15 λάθη, αν κοιτάξετε τα νούμερα της Ισπανίας διαχρονικά ο αριθμός αυτός είναι αρκετά υψηλός.
Επίσης οι Ισπανοί είχαν 48% στα τρίποντα σήμερα. Ομάδα που σουτάρει τόσο καλά, δεν γίνεται να χάσει.
Με βάση το υλικό της, η εθνική έχει παίξει πολύ καλό μπάσκετ φέτος το καλοκαίρι και έχει πετύχει τον βασικό της στόχο. Όσοι πίστεψαν/πιστεύουν τα περί μεταλλίων και λοιπών ευφάνταστων ιστοριών που γράφουν κάθε καλοκαίρι γνωστοί-άγνωστοι δημοσιογράφοι, τότε το πρόβλημα το έχουν αυτοί και όχι η εθνική ομάδα.
Οι Καλάθης-Παπανικολάου έπαιξαν 34 και 36 λεπτά αντίστοιχα στο σημερινό ματς. Από του χρόνου (ίσως και από φέτος ο Νικ) αυτοί οι παίκτες δεν θα είναι στην εθνική ομάδα. 'Οσοι τους "κράζουν", ας ρίξουν μια ματιά στους "παικταράδες" που έρχονται από πίσω.
6
6

-
- Reactions: 1076
- Προειδοποιήσεις:
1
οκ καλη ομαδα οι Ισπανοι αλλα αν δεν εβαζε δυο κουλα τριποντα ο σιχα... εεεε συγνωμη ο ρουντι αλλα θα λεγαμε τωρα .το παιχνιδι χαθηκε οταν αντι να το κυνηγησουμε με διποντα αρχισαμε τα αψυχολογητα σουτ απο τα 8 μετρα . ολοι θελησαν να γινουν ηρωες αλλα δεν παει ετσι το θεμα ... τεσπα αντε να δουμε τι θα κανουμε με αυστραλια μεθαριο ...δυστυχως αυτη η φουρνια της Εθνικης ουσιαστικα ολοκληρωσε τον κυκλο της χωρις να καταφερει κατι σημαντικο περα απο την προκριση στους ολυμπιακους ...
2
2

-
- Reactions: 1502
- Αγαπημένος παίκτης: Vasilis Spanoulis
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
2
Για ποιον παίχτη λες?kite26 έγραψε: ↑Τρί Ιούλ 30, 2024 2:13 pmΔεν μου αρέσει σαν παίκτης καθόλου. Ψέματα να πω; Είναι υπεραθλητής, εντάξει. Από εκεί και πέρα, δεν κολλάει με την γενικότερη αμπαλοσύνη των υπολοίπων. Απλά είναι τα πράγματα, ή βγάζεις νέους Έλληνες παίκτες, ή δε θα είσαι ποτέ για πολλά. Αυτό, και σε όποιον αρέσει. Πάμε παρακάτω.
1
1

-
- Reactions: 2445
- Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
2
Μακάρι αλλά δεν νομίζω να τον ξεφορτωθουμε σύντομα απτην εθνική...Coach Periklis έγραψε: ↑Τρί Ιούλ 30, 2024 1:47 pmΛαρεντζάκης αστείος μπασκετμπολίστας
Χάσαμε για πάντα νομίζω Λαρεντζάκη
0
Όλοι ΞΈΡΟΥΜΕ τι γίνεται στις ακαδημίες των μεγάλων ομάδων μας !!! Με βύσμα όλοι οι πιτσιρικάδες ή με λεφτά του ΜΠΑΜΠΑ γιατί όλοι νομίζουν ότι έχουν τον νέο Τζόρνταν για γιο... Και μιλάω και εκ πείρας με δικό μου άνθρωπο που είχε τον γιο του σε μια από τις μεγάλες ομάδες...
Μίζερη χώρα του συστήματος και του ξέρεις ποιος είμαι εγώ ....
Μίζερη χώρα του συστήματος και του ξέρεις ποιος είμαι εγώ ....
0
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος SteveNashidis την Τρί Ιούλ 30, 2024 2:48 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Λόγος: Offtopic
Λόγος: Offtopic
- kite26
- Reactions: 1143
- Αγαπημένος παίκτης: Muggsy Bogues
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
1
Εγώ δε λέω να μην εκμεταλλευτείς το τυχερό να έχεις nbaer στην Εθνική ομάδα. Θα έπρεπε όμως να αντιμετωπίζεται ως κάτι δευτερεύον ή τριτεύον, αφού το σημαντικό όπως είπα και πριν είναι να βγουν και να προωθηθούν νέα ταλέντα. Αν ξεκινήσει η συζήτηση για αυτό όμως, δεν συμφέρει πολλούς. Πού είναι για παράδειγμα τα γήπεδα μπάσκετ σε κάθε πόλη; Εγώ έμπαινα στον εξωτερικό χώρο ενός σταδίου παλιά για να ρίξω κάνα σουτ μόνος μου και μου κάνανε παρατήρηση γιατί μπήκα πριν ανοίξουν οι πόρτες. Ε, μετά πώς περιμένεις με τέτοια νοοτροπία να έχεις στην εθνική σου σουτέρ; Δεν το αξίζεις. Δημιουργείς γήπεδα μπάσκετ παντού, να έρχονται σε επαφή τα νέα παιδιά με το άθλημα και όχι με τις καφετέριες και αλλάζεις λίγο τον τρόπο που δουλεύουν οι ακαδημίες. Κάτι γίνεται λάθος στην παραγωγή ταλέντων, δεν είναι τυχαίο ότι άλλες χώρες έχουν το know how να παράξουν νέους παικταράδες. Μέσω του αθλητισμού θα φτάσεις και στον πρωταθλητισμό.
1
1

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος kite26 την Τρί Ιούλ 30, 2024 2:32 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Απ' όλες τις όμορφες που αγάπησα μια ήταν η πιο ναζιάρα, κάθε μέρα στο παρκέ εχόρευε και τ' ονομά της, πορτοκαλί σπυριάρα!
- SteveNashidis
- Reactions: 3278
- Αγαπημένος παίκτης: Steve Nash, Devin Booker
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Απλά δεν έπρεπε να είναι αλλαγή ο Γουοκαπ εφόσον ήθελε να ξεκουράσει Τολιο.
Έπρεπε να ήταν ένας άλλος.
Μόλις είδαν οι Ισπανοί το Καλάθης Γουοκαπ ήξεραν τι έπρεπε να κάνουν στην άμυνα.
Όταν ήταν έξω βρίσκαμε περισσότερα στην επίθεση.
Αυτή η αλλαγή μας κόστισε το μισό παιχνίδι.
Το δεύτερο δεκάλεπτο τελείωσε και γυρίσαμε το παιχνίδι. Δεν ευθύνεται αυτό για την ήττα. Φτάσαμε στον πόντο και στην πιο κρίσιμη στιγμή επιλέξαμε το αυτοκαταστροφικό δίδυμο. Στην crunch time δεν έπρεπε να μπει απλά.
Πάμε παρακάτω.
Πονάμε 20 χρόνια από τους Ισπανούς αλλά αγαπάμε εθνική όσο τίποτα.
Μαθήματα για όλους μας όλα αυτά που γίνονται, όπως γίνονται. Με υπογραφή Τολιοπουλου και οι συνθήκες της βελτίωσης του ο μόνος δρόμος να αλλάξουμε πορεία στο μπάσκετ της χώρας μας.
2
2

Steve Nash. 2× NBA ΜVP (2005, 2006)SSOL- Seven Second or Less Len - 2006-07 : True champions

-
- Reactions: 532
- Αγαπημένος παίκτης: Αλβερτης
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
1
το Νοτιο Σουδαν το εχεις δει να παιζει?εχει ομαδαρα παντωςkojito έγραψε: ↑Τρί Ιούλ 30, 2024 1:56 pmΠροκρίνονται και οι δύο καλύτεροι τρίτοι. Λογικά όλοι θα έχουν από μια νίκη και μετράνε οι διαφορές πόντων μετά νομίζω. Εμείς θεωρητικά είμαστε σε καλή μοίρα γιατί είμαστε στο -14 τώρα. Το Νότιο Σουδάν είναι στο +11 τώρα, αλλά το πιο πιθανό είναι ότι αφού παίξει με Σερβία και ΗΠΑ θα είναι αρκετά πιο κάτω από εμάς.Sharp Shooter έγραψε: ↑Τρί Ιούλ 30, 2024 1:53 pm
Εξήγησέ το λίγο αυτό αν μπορείς. Αφού ο όμιλος θα είναι:
Καναδάς: 3-0
Ισπανία, Ελλάδα, Αυστραλία: 1-2
Δεν θα κριθεί στις διάφορες πόντων;
0
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος villiskabas την Τρί Ιούλ 30, 2024 2:43 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- montechristo
- Reactions: 1893
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
4