Ολυμπιακός - Προτάσεις για ροστερ και μεταγραφές 2024-2025

Συντονιστής: Captains

JohnnyPao

champion
Reactions: 2485
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 2

Κυρ Αύγ 18, 2024 12:40 pm

Christofis έγραψε:
Κυρ Αύγ 18, 2024 11:12 am
Στηβ Κερ έγραψε:
Κυρ Αύγ 18, 2024 10:42 am

Ενταξει κλαίω….Φανταζομαι Τζονυ να φτιάχνει καφέ και να λέει ας στείλω μια καλημέρα στα παιδιά και να ….μαζευει τα …dislike και μετά αφού τα δει με …cool ύφος…ενταξει καλα ειναι ολοι!
Ο τζονι ειναι πολυ καλος σχολιαστης απλα καποιες φορες κολλαει σε καποια θεματα οταν νομιζει οτι θιγεις την ομαδα του και τους παικτες της και τα σχολια του χωρις να το θελει πιστευω φαινονται να ειναι εριστικα με αποτελεσμα καποιοι να το παεακανουν με τα dislike.Αυτο καποιες φορες γινεται κουραστικο. Αλλα οταν μιλαει με αντικειμενικοτητα και επιχειρηματα ειναι απο τους πολυ καλους σχολιαστες του φορουμ
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, αλλά νομίζω είσαι λίγο άδικος. Καταρχάς δεν ξεκίνησα εγώ τη σύγκριση Γουοκαπ - Γκραντ, αντιθέτως το πρώτο μου σχόλιο επί του θέματος προς το παιδί που το έθιξε ήταν πως αδικεί τον Γουοκαπ και ότι τον θεωρώ πολύ καλύτερο παίχτη από ότι είδαμε φετος, αλλά ο Μπαρτζώκας του ζητάει να κάνει περισσότερα από όσα πρέπει. Μπορείς να ανατρέξεις 2-3 σελίδες πιο πίσω για να το επιβεβαιώσεις. Έγραψα κι ολας πως αν ο Γουόκαπ είχε τον ρόλο του Γκραντ, δηλαδή να ήταν μπακαπ ασος με μπροστινό του τον Κιναν Εβανς (θα έπαιζαν και ταυτόχρονα μαζι) θα έλαμπε. Μετά όμως πήγε στο άλλο άκρο η υποτίμηση προς το πρόσωπο του Γκραντ και ήθελα να ισορροπήσω τη κατάσταση (εννοείται ότι ο Γουοκαπ έχει και το επιπλέον θετικό του διαβατηρίου). Δεν με χαλάνε καθόλου βέβαια προσωπικά αυτές οι κουβέντες κι ας μην τα βρίσκουμε, δεν περνάει με τίποτα αλλιώς ο Αύγουστος.

ΥΓ. Δεν μου βάζουν γενικά dislikes κάποιοι, είναι συγκεκριμένου 3 που έχουν εμμονή μαζί μου, τέλος πάντων, προσπαθώ να τους αγνοώ.

ΥΓ1. Και εγώ είχα πολύ κακή άποψη για τον Γκραντ οταν ήρθε στον ΠΑΟ, με διέψευσε πλήρως.

ΥΓ2. Δυστυχώς δεν ειναι πια ενεργό το τοπικ μεταγραφών του ΠΑΟ (ειδικα αυτο του 23-24 ειχε φτάσει τις 1.500 σελιδες και τις 22.000 δημοσιεύσεις, συγκίνηση), αν ήταν όμως θα μπορούσατε να δείτε πως με τον ίδιο τρόπο συνομιλώ και με τους συνοπαδους μου, όχι για να υπερασπιστώ την ομάδα μου, αλλά την άποψη μου. Ο σκοπός της συζήτησης θα επρεπε να ειναι να βγάλουμε μαζί ένα καλύτερο συμπέρασμα για το μπασκετακι, να το βλέπουμε με καλύτερη ματιά.

3
1 Εικόνα 2 Εικόνα
big_lebowski

junior
Reactions: 226
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Μποντιρογκα
Προειδοποιήσεις: 0

Christofis έγραψε:
Κυρ Αύγ 18, 2024 9:14 am
JohnnyPao έγραψε:
Κυρ Αύγ 18, 2024 12:33 am

Πάντως επιβεβαιώνεις αυτό που έλεγα και προηγουμένως... ο ρόλος σου εδώ δεν είναι να λες την άποψη σου ούτε να κάνεις κριτική, είναι να υπερασπιζεσαι οποιοδήποτε μέλος του αθλητικού συλλόγου του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ. Μην και πει κανείς ότι ο Γκραντ ειναι καλύτερος παίχτης του Γουοκαπ ή ότι ο Αταμαν είναι καλύτερος προπονητής απτον Μπαρτζώκα. Τουλάχιστον αυτό απαγορεύεται στο τοπικ αυτό, κάτσε τώρα μπήκε και ο Djole (δεν έχω δει ποτέ σχόλιο του στο φορουμ) να ξεκινήσει να μου βάζει dislikes. Περιμένω και τον balkanwarrior, εσείς οι 3 είστε πλέον τα μοναδικά dislikes που παίρνω, μπορώ να το μαντεύω πλέον.

Πάντως απτη στιγμή που ο Γκραντ έκανε καλύτερη χρονιά, έγραψε καλύτερα νούμερα, βοήθησε την ομάδα του περισσότερο σε σύγκριση με τον Γουοκαπ. Είτε είναι καλύτερος ο ένας παιχτης απτον άλλον, είτε είναι ισάξιοι και απλώς τον έναν τον αξιοποιησε καλύτερα, πιο ορθά ο προπονητής του. Ούτε το ένα, ούτε το άλλο δεν γίνεται, το καταλαβαίνεις. Προς το παρόν τα αρνείσαι και τα δύο.
Δεν υπαρχει καμια συγκριση γκραντ με γουοκαπ. Ο δευτερος ειναι πολυ καλυτερος παικτης . Επειδη εκανε μια πολυ καλη σεζον στα 32ου δεν σημαινει οτι εγινε και παικταρας και ελιτ αμυντικος. Ειναι ενα πολυ σημαντικο γραναζι στην φαρετρα του Παο μεχρι εκει. Ο γουοκαπ εκανε προπερσι που ηταν ξεκουραστος παιχνιδια με 10 ασσιστ αυτα ο γκραντ δεν θα τα κανει ποτε. Δεν λετε οτι περυσι ο γουοκαπ επαιζε χωρις αναπνευστηρα γιατι ολη η γραμμη γκαρντ μας ηταν τραυματιες , ηταν απο γεματο καλοκαιρι, οτι επαιξε με δεμενη ποδοκνημικη γιατι ηταν το ποδι τουμπανο και ετρεχε απο πισω το ναν κ τον τζειμς και γενικα τον καλυτερο παικτη της ομαδας και επρεπε και να σκοραρει και να πασαρει γιατι δεν υπηρχαν οι καταλληλοι συμπαικτες για να τον αποσυμφωρησουν. Ο γκραντ οταν θα γυρισει στα 15λεπτα που επαιζε στην αρμανι πριν 3 χρονια με τημ ελευση του μπραουν θα δουμε ποσο αποδοτικος ειναι. Ο γουοκαπ παιζει τουλαχιστον σε επιπεδο ευρωλιγκας βασικος γκαρντ μια εξαετια .

Ο γκραντ ειναι καλος αμυντικος, κακος δημιουργος, μετριος σουτερ scoring first guard.

Πρώτον ξεχνάς ότι ,ενώ οι δύο παίκτες ειναι ιδια σειρά ο ένας ήταν undrafted ενω ο Γκραντ ήταν πρώτο γύρο νούμερο 19 ντραφτ κι έπαιξε σχεδόν 300 ματς ΝΒΑ ενόσω ο Γουοκαπ έκανε τα πρώτα του βήματα στην ευρωπη με Λουντσβιρμπουργκ κ Ζαλγκιρις .Κι αυτό ένδειξη ποιότητας ειναι ,οπότε αυτό το δεν υπαρχει σύγκριση δε τεκμαίρεται (ίσως μόνο με οπαδικο κριτηριο)

Δεύτερον ο Γουοκαπ έπαιζε 26,7 λεπτά ο Γκραντ 27,3 (χρόνοι ευρολιγκας) άρα ούτε το περι αναπνευστήρα ισχύει (η ισχύει και για τους δύο εστω)

Τρίτον εννοειται πως αν γυρισει ο Γκραντ σε 15 λεπτα θα ειναι λιγοτερο αποδοτικος.Το ιδιο ισχυει κ για τον Γουοκαπ ,αν πέσουν τα λεπτά του θα πέσουν τα νούμερα του.Το δεδομένο ειναι πως σε ίδια λεπτά συμμετοχης φετος ειχαν περιπου τα ιδια νουμερα (ελαφρως καλυτερα ο Γκραντ)
Το συμπερασμα και η αποψη μου ειναι πως ειναι προβλημα του Ολυμπιακου το οτι ζηταει απο ενα καλο εργαλειο αλλα οχι τοπ leading guard παραπανω πραγματα απο οτι μπορει αυτος να προσφερει.Και δε το λεω υποτιμητικα αυτο,ο Γουοκαπ θα ηταν πολυ καλυτερος εαν ειχε ρολο 3ου γκαρντ αναλογο του Γκραντ.Θα εβρισκε περισσότερους χωρους,θα είχε ακόμα ποιο πολύ ενέργεια στην άμυνα κλπ

3
1 Εικόνα 2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions: 6727
Αγαπημένη θέση: SG, C
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Κυρ Αύγ 18, 2024 12:49 pm

Ο γουοκαπ πως να πάρει 6dpoy? 3 χρόνια στον Ολυμπιακό τις 2 χρονιές έπρεπε να το πάρει και την μια ήταν στους υποψήφιους ..επίσης γιατί να πρέπει να περιμένω να τελειώσει μια καριέρα για την συγκρίνω ; Στην Ζαλγκίρις δεν του δίνανε βραβείο δε πα να ήταν και ο πιπεν..Επίσης όπως είναι λογικό επειδή ο μητσος ήταν πολύ καλύτερος και στα υπόλοιπα κομμάτια του παιχνιδιού ήταν πιο εύκολο να το πάρει .θυμαμαι χρόνια που χε μεγαλώσει που στην άμυνα είχε πέσει πολύ , αλλά μπροστά κουβάλαγε όλο τον Παναθηναϊκό.. ε του δώσανε dpoy.. ε ο γουοκαπ δεν πρόκειται ποτε να μπορέσει να κουβαλήσει έτσι ομάδα .

Εντωμεταξύ προφανώς η σύγκριση παικτών από άλλες εποχές δεν έχει και τόση βάση .. Θα έκανε τα ίδια ο μητσος αν έπαιζε 200αγωνες σερί σε τόσο γρήγορο τέμπο ; Εδώ στα 32 σταμάτησε την εθνική γιατί δεν άντεχε το σώμα του.Τοτε ούτε η δυσκολία ήταν ίδια ,έπαιζες σε ομίλους με καφενεία και όχι όλοι με όλους χ2 και ούτε σερί διαβολοβδομαδες.Αντε να χες 10 ντέρμπι την χρονια..

Εγώ την γενική εικόνα κοιτάω , ότι την άμυνα του γουοκαπ σε γκαρντ μόνο τον Διαμαντίδη έχω δει να μπορεί να την παίξει ( στην Ευρώπη φυσικά)

2
2 Εικόνα
JohnnyPao

champion
Reactions: 2485
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic

Κυρ Αύγ 18, 2024 12:59 pm

shaq7 έγραψε:
Ο γουοκαπ πως να πάρει 6dpoy? 3 χρόνια στον Ολυμπιακό τις 2 χρονιές έπρεπε να το πάρει και την μια ήταν στους υποψήφιους ..επίσης γιατί να πρέπει να περιμένω να τελειώσει μια καριέρα για την συγκρίνω ; Στην Ζαλγκίρις δεν του δίνανε βραβείο δε πα να ήταν και ο πιπεν..Επίσης όπως είναι λογικό επειδή ο μητσος ήταν πολύ καλύτερος και στα υπόλοιπα κομμάτια του παιχνιδιού ήταν πιο εύκολο να το πάρει .

Εντωμεταξύ προφανώς η σύγκριση παικτών από άλλες εποχές δεν έχει και τόση βάση .. Θα έκανε τα ίδια ο μητσος αν έπαιζε 200αγωνες σερί σε τόσο γρήγορο τέμπο ; Εδώ στα 32 σταμάτησε την εθνική γιατί δεν άντεχε το σώμα του.Τοτε ούτε η δυσκολία ήταν ίδια ,έπαιζες σε ομίλους με καφενεία και όχι όλοι με όλους χ2 και ούτε σερί διαβολοβδομαδες.

Εγώ την γενική εικόνα κοιτάω , ότι την άμυνα του γουοκαπ σε γκαρντ μόνο τον Διαμαντίδη έχω δει να μπορεί να την παίξει ( στην Ευρώπη φυσικά)
Διαφωνώ ΠΛΗΡΩΣ. Καταρχάς ο ΔΔ ήταν στην εθνική για 9 χρόνια (ο Σπαν για 10) δεν την ξεκίνησε στα 32 του, οπότε προφανώς ήθελε τα καλοκαίρια κενά για να δουλέψει (όπως στην αντίστοιχη ηλικία πήρε την απόφαση κι ο Σπαν). Πλέον υπάρχουν καλύτερα προγράμματα εκγύμνασης, φυσικής κατάστασης, αποθεραπείας κλπ στις ομάδες, δεν συγκρινονται τα πράγματα με τότε. Επίσης θεωρώ πως τα γκαρντ της εποχής μας δεν συγκρίνονται ούτε στο ελάχιστο με τα ιερά τέρατα εκείνης της εποχής, το ότι μπορούσε ο ΔΔ να μαρκάρει αυτούς, τον πάει από μόνο του σαν γεγονός σε άλλο λεβελ από τον Γουοκαπ. Επίσης ο Διαμαντιδης έπαιζε 28 λεπτά ανά ματς επί 10 χρόνια συνεχόμενα στον ΠΑΟ, ο Γουοκαπ πρώτη φορά έπαιξε 26' και λέτε ότι ήθελε φιάλες οξυγόνου. Ούτε το επιχείρημα πως μόνο 3 χρόνια ήταν στον οσφπ στέκει, καταρχάς ας το είχε πάρει και πέρσι, να είχε έστω 2 τέτοια βραβεία. Αν ήταν τόσο καλή η άμυνα του, ας έβρισκε σοβαρή ομάδα στη Γιούρολιγκ νωρίτερα... Με δύο και τρεις καλές χρονιές αμυντικά δεν μπορεί να συγκριθεί με τον καλύτερο αμυντικό γκαρντ (δεν ήταν μόνο αυτό εννοείται) στην Ευρώπη, δεν μπορεί καν να συγκριθεί με τον Νικ Καλαθη!

Είναι σαν να λέω πως ο Nunn είναι εξίσου καλός σκόρερ με τον Σπανουλη. Πείτε μου την γνώμη σας για αυτο.

4
1 Εικόνα 3 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion

Κυρ Αύγ 18, 2024 1:05 pm

Τον ναν τον είδαμε 5 μήνες , μπορεί και να ναι μπορεί και όχι… ο τζειμς που τον έχουμε δει αρκετά ίσως είναι και καλύτερος σκόρερ του Σπανούλη ..Συγκεκριμένα όμως και μόνο στο σκοράρισμα και όχι σε clutchness η σε οτιδήποτε άλλο

2
2 Εικόνα
Στηβ Κερ

euroleague
Reactions: 1207

Κυρ Αύγ 18, 2024 1:24 pm

JohnnyPao έγραψε:
Κυρ Αύγ 18, 2024 12:59 pm
shaq7 έγραψε:
Ο γουοκαπ πως να πάρει 6dpoy? 3 χρόνια στον Ολυμπιακό τις 2 χρονιές έπρεπε να το πάρει και την μια ήταν στους υποψήφιους ..επίσης γιατί να πρέπει να περιμένω να τελειώσει μια καριέρα για την συγκρίνω ; Στην Ζαλγκίρις δεν του δίνανε βραβείο δε πα να ήταν και ο πιπεν..Επίσης όπως είναι λογικό επειδή ο μητσος ήταν πολύ καλύτερος και στα υπόλοιπα κομμάτια του παιχνιδιού ήταν πιο εύκολο να το πάρει .

Εντωμεταξύ προφανώς η σύγκριση παικτών από άλλες εποχές δεν έχει και τόση βάση .. Θα έκανε τα ίδια ο μητσος αν έπαιζε 200αγωνες σερί σε τόσο γρήγορο τέμπο ; Εδώ στα 32 σταμάτησε την εθνική γιατί δεν άντεχε το σώμα του.Τοτε ούτε η δυσκολία ήταν ίδια ,έπαιζες σε ομίλους με καφενεία και όχι όλοι με όλους χ2 και ούτε σερί διαβολοβδομαδες.

Διαφωνώ ΠΛΗΡΩΣ. Καταρχάς ο ΔΔ ήταν στην εθνική για 9 χρόνια (ο Σπαν για 10) δεν την ξεκίνησε στα 32 του, οπότε προφανώς ήθελε τα καλοκαίρια κενά για να δουλέψει (όπως στην αντίστοιχη ηλικία πήρε την απόφαση κι ο Σπαν). Πλέον υπάρχουν καλύτερα προγράμματα εκγύμνασης, φυσικής κατάστασης, αποθεραπείας κλπ στις ομάδες, δεν συγκρινονται τα πράγματα με τότε. Επίσης θεωρώ πως τα γκαρντ της εποχής μας δεν συγκρίνονται ούτε στο ελάχιστο με τα ιερά τέρατα εκείνης της εποχής, το ότι μπορούσε ο ΔΔ να μαρκάρει αυτούς, τον πάει από μόνο του σαν γεγονός σε άλλο λεβελ από τον Γουοκαπ. Επίσης ο Διαμαντιδης έπαιζε 28 λεπτά ανά ματς επί 10 χρόνια συνεχόμενα στον ΠΑΟ, ο Γουοκαπ πρώτη φορά έπαιξε 26' και λέτε ότι ήθελε φιάλες οξυγόνου. Ούτε το επιχείρημα πως μόνο 3 χρόνια ήταν στον οσφπ στέκει, καταρχάς ας το είχε πάρει και πέρσι, να είχε έστω 2 τέτοια βραβεία. Αν ήταν τόσο καλή η άμυνα του, ας έβρισκε σοβαρή ομάδα στη Γιούρολιγκ νωρίτερα... Με δύο και τρεις καλές χρονιές αμυντικά δεν μπορεί να συγκριθεί με τον καλύτερο αμυντικό γκαρντ (δεν ήταν μόνο αυτό εννοείται) στην Ευρώπη, δεν μπορεί καν να συγκριθεί με τον Νικ Καλαθη!

Είναι σαν να λέω πως ο Nunn είναι εξίσου καλός σκόρερ με τον Σπανουλη. Πείτε μου την γνώμη σας για αυτο.
Ο Ναν που είδαμε ειναι σκόρερ που σε όλους έκανε εντύπωση ποσο….ευκολο το έκανε να φαίνεται το…καλάθι (ειδικα το μιντρειντζ)με εντυπωσιακή ποικιλία.Απο την άλλη ήταν και…μηχανή λαθών και ουτε διάβαζε και…κτακτοποιουσε το παιχνιδι της ομαδας(βλέπε Σλούκας) και η πασα φάνηκε τουλαχιςτον να ειναι κυρίως στον ψηλό….διπλα του.Ο Σπαν δεν ήταν αυτο είχε πέρα απο αξία ηγετική φυσιογνωμία εντός κ εκτος παρκέ με επιρροή σε πολλούς τομέις του παιχνιδιού,Τον Ναν περιμένουμε να τον δούμε τουλαχιςτον άλλες δυο χρονιές για να έχουμε ολοκληρωμένη γνώμη για το….αποτυπωμα του στο παιχνιδι .Νομιζω ΑΚΟΜΑ λίγο….ακαιρη σύγκριση .Εγω προσωπικά θεωρώ οτι ειναι απο τις,,,,,ατραξιόν που περιμένουμε όλη με πολύ ενδιαφέρον τη χρονια που έρχεται!

Ο Σπαν είχε και ενα σπάνιο χαρακτηριστικό να …προσπαθεί να βελτιωνεται και ν αλλάζει με τη δουλειά του πολλά χαρακτηριστικά του παιχνιδιού.Θυμιζω οτι ξεκίνησε κυρίως σα δυάρι με βασικό χαρακτηριστικό το δυνατό μπάσιμο κ λιγότερο το τρίποντο ,να μην πω την πασα.Περα απο τα στέπαπ τρίποντα που δούλεψε ακόμα κ το…χτίσιμο σώματος ,τη δουλειά που έκανε στην πασα και με τους άλλους παίκτες ,πχ Σπανουλης πλει,πικενρολ κλπ την ντρίπλα κ την πασα θα θυμίσω μια …λεπτομέρεια οτι τον είδαμε στα…30(νομίζω ) να βάζει την ντρίμπλα μαστίγιο του Μποντιρογκα!!!!Σπανιο Γουόρκεθικ μέχρι ακόμα και τα …τελευταια του!

2
2 Εικόνα
Στηβ Κερ

euroleague

Κυρ Αύγ 18, 2024 1:27 pm

montechristo έγραψε:
Κυρ Αύγ 18, 2024 11:54 am
Στηβ Κερ έγραψε:
Κυρ Αύγ 18, 2024 10:47 am
Χαίρομαι πάντως που το φόρουμ δεν μένει….απραγο!πιστευα οτι μετά το Πίτερς Βεζενκοφ στην ίδια πεντάδα κ ο Πίτερς στο τρία είχε …κλείσει η …ανάλυση αλλα ενταξει το…βρήκαμε !
Σύγκριση Τομας με όλα τα γκαρντ!

Προσκυνώ !
Έχεις σκεφτεί ότι κοινός παρονομαστής σε όλα τα παραπάνω είναι ο ίδιος, που ξεκινάει το εκάστοτε θέμα και μετά τσιμπάνε και άλλοι;
Ποιός να είναι; Ποιός να είναι;
SteveNashidis…

(Να σπάσει το…τείχος της σιωπής επιτέλους !!!! :roofl: )

0
Άβαταρ μέλους
qspock

allstar
Reactions: 572

Κυρ Αύγ 18, 2024 1:37 pm

shaq7 έγραψε:
Κυρ Αύγ 18, 2024 1:38 am
Αυτό με τα ντισλαικ δεν θα πρεπε να το παίρνετε τόσο σοβαρά ,εγώ δεν κάνω ποτε για να μην παρεξηγηθεί ο άλλος αλλά στην ουσία είναι πολύ χρήσιμα αν το πάρεις σαν διαφωνώ και να μην κάθεσαι να απαντάς .. εντωμεταξύ πολλές φορές μου κάνουν και Ολυμπιακοί ..οκ λογικό είναι να διαφωνούμε .. Δεν το λέω για τον τζονυ γιατί αυτόν τον είχαν ρημάξει κάτι μέρες, καλημέρα έγραφε και είχε 10 χεράκια..
Η διαφωνία γίνεται με quote και παράθεση.
Θα πρέπει να πεις πάνω σε τι διαφωνείς. Όταν κάνεις dislike χωρίς επεξήγηση, είναι κάτι το οποίο μένει έτσι, οπότε δεν μπορεί να απαντηθεί. Και φυσικά γίνεται καταχρηση χωρίς λόγο.
Γενικα το κάτω χεράκι θα πρέπει κάποιοι που το έχουν ψωμοτύρι να σκεφτούν τι άλλο μπορούν να βάλουν η να απαντήσουν με διάλογο αντί απλά να λεν ότι διαφωνούν κ χωρίς καν να φαινονται. Είναι σα να βαθμολογούν αρνητικά ένα ποστ. Και σίγουρα δεν είναι ευχάριστο.
Στοιχειώδεις κανόνες ευγενειας και σεβασμού οφείλουν όλοι να έχουν παντού για να παραμένει σε κόσμια επίπεδα ο διάλογος.

Αλλιώς δημιουργούνται τριβές, εύλογα...

6
1 Εικόνα 5 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
reignman

allstar
Reactions: 3190
Αγαπημένος παίκτης: delete me
Αγαπημένη ομάδα: Chicago-Bulls
Προειδοποιήσεις: 1

Κυρ Αύγ 18, 2024 3:27 pm

shaq7 έγραψε:

Αν δεν σακατευοταν ο καημενος ο Βασιλοπουλος ισως γινοταν ο καλυτερος αμυντικος που εχει περασει ποτε απο την Ευρωλιγκα 3-4αρι που να μπορει να μαρκαρει 4 θεσεις απο 1-4 δεν εχω ξαναδει στην Ευρωπη...

3
3 Εικόνα
Στηβ Κερ

euroleague

Κυρ Αύγ 18, 2024 5:05 pm

reignman έγραψε:
Κυρ Αύγ 18, 2024 3:27 pm
shaq7 έγραψε:

Αν δεν σακατευοταν ο καημενος ο Βασιλοπουλος ισως γινοταν ο καλυτερος αμυντικος που εχει περασει ποτε απο την Ευρωλιγκα 3-4αρι που να μπορει να μαρκαρει 4 θεσεις απο 1-4 δεν εχω ξαναδει στην Ευρωπη...
Ίσως το μεγαλύτερο what if….ο τραυματισμός του στη μέση μια βδομάδα πριν το φ4 του Βερολίνου μπορει να άλλαξε και τη ροη της ιστορίας των επόμενων χρόνων….θυμιζω οτι ο ρόλος του ήταν ο αντίστοιχος του Παπ στις καλές ομάδες του Ολυμπιακού πάνω κάτω ,ο …γκλου γκαι της τότε ομάδας του Γιαννάκη.Το πιο άσχημο ,για το παιδί πάνω απο όλα,ήταν οτι οταν γύρισε και ήταν στα καλα του Στάνταρντ και φαινόταν να έχει αποβάλλει και το…γνωστό του δισταγμό στα σποτ σουτ παθαίνει ζημιά στο γόνατο ,χειρουργείται και μολύνεται το χειρουργημένο γόνατο καταστρέφοντας στην ουσία την καριέρα του.
Παρόλα αυτά γύρισε ,εστω και σε χαμηλότερο επιπεδο,έπαιξε και το παιδί του τον είδε να παίζει μέχρι και με την εθνική σε μεγάλη ηλικία πια σε μια απο τις πιο συγκινητικές αλλα κ διδακτικές ιστορίες του ελληνικού μπαςκετ .

4
3 Εικόνα 1 Εικόνα
Christofis

euroleague
Reactions: 1305

Κυρ Αύγ 18, 2024 5:35 pm

JohnnyPao έγραψε:
Κυρ Αύγ 18, 2024 12:29 pm
Christofis έγραψε:

Δεν υπαρχει καμια συγκριση γκραντ με γουοκαπ. Ο δευτερος ειναι πολυ καλυτερος παικτης . Επειδη εκανε μια πολυ καλη σεζον στα 32ου δεν σημαινει οτι εγινε και παικταρας και ελιτ αμυντικος. Ειναι ενα πολυ σημαντικο γραναζι στην φαρετρα του Παο μεχρι εκει. Ο γουοκαπ εκανε προπερσι που ηταν ξεκουραστος παιχνιδια με 10 ασσιστ αυτα ο γκραντ δεν θα τα κανει ποτε. Δεν λετε οτι περυσι ο γουοκαπ επαιζε χωρις αναπνευστηρα γιατι ολη η γραμμη γκαρντ μας ηταν τραυματιες , ηταν απο γεματο καλοκαιρι, οτι επαιξε με δεμενη ποδοκνημικη γιατι ηταν το ποδι τουμπανο και ετρεχε απο πισω το ναν κ τον τζειμς και γενικα τον καλυτερο παικτη της ομαδας και επρεπε και να σκοραρει και να πασαρει γιατι δεν υπηρχαν οι καταλληλοι συμπαικτες για να τον αποσυμφωρησουν. Ο γκραντ οταν θα γυρισει στα 15λεπτα που επαιζε στην αρμανι πριν 3 χρονια με τημ ελευση του μπραουν θα δουμε ποσο αποδοτικος ειναι. Ο γουοκαπ παιζει τουλαχιστον σε επιπεδο ευρωλιγκας βασικος γκαρντ μια εξαετια .

Ο γκραντ ειναι καλος αμυντικος, κακος δημιουργος, μετριος σουτερ scoring first guard.
Δεν καταλαβαίνω γιατί να πεις 32χρονο τον Γκραντ, την ίδια ηλικία έχουν με τον Γουοκαπ. Αν θες να πεις ότι έκανε πρώτη φορά μια καλή σεζόν ο Γκραντ σε αυτή την ηλικία, ενώ ο Γουοκαπ ειναι σε αυτό το επίπεδο εδώ και μια 3ετια, μάλλον θα διαφωνήσω. Γιατί όσο ο Γουοκαπ ήταν στην Ζαλγκιρις, ο Γκραντ πέρασε μια 5ετια με κανονικό ρόλο στο ΝΒΑ και πέρσι έκανε παπάδες στο γιουροκαπ.

Ο Γουοκαπ ειναι πολυ καλός αμυντικός, μετριος δημιουργός, μέτριος σουτερ, κακός σκόρερ.
Ο γουοκαπ ειχε 6ετια βασικος στην Ευρωλιγκα. Ο γκραντ επαιξε την τελευταια πενταετια σε ομαδες γιουροκαπ, μιση σεζον στην αρμανι χωρις επιτυχια και την περασμενη χρονια στον Παο. Αυτο ειπα . Το οτι επαιξε στο ΝΒΑ δεν μου λεει κατι. Απο το ΝΒΑ στον προμηθεα πηγε.

Δεν διαφωνω στα χαρακτηριστικα του Γουοκαπ και παλι ειναι πιο χρησιμος απο τον γκραντ για μενα

6
5 Εικόνα 1 Εικόνα
Christofis

euroleague

Κυρ Αύγ 18, 2024 7:20 pm

big_lebowski έγραψε:
Christofis έγραψε:

Πρώτον ξεχνάς ότι ,ενώ οι δύο παίκτες ειναι ιδια σειρά ο ένας ήταν undrafted ενω ο Γκραντ ήταν πρώτο γύρο νούμερο 19 ντραφτ κι έπαιξε σχεδόν 300 ματς ΝΒΑ ενόσω ο Γουοκαπ έκανε τα πρώτα του βήματα στην ευρωπη με Λουντσβιρμπουργκ κ Ζαλγκιρις .Κι αυτό ένδειξη ποιότητας ειναι ,οπότε αυτό το δεν υπαρχει σύγκριση δε τεκμαίρεται (ίσως μόνο με οπαδικο κριτηριο)

Δεύτερον ο Γουοκαπ έπαιζε 26,7 λεπτά ο Γκραντ 27,3 (χρόνοι ευρολιγκας) άρα ούτε το περι αναπνευστήρα ισχύει (η ισχύει και για τους δύο εστω)

Τρίτον εννοειται πως αν γυρισει ο Γκραντ σε 15 λεπτα θα ειναι λιγοτερο αποδοτικος.Το ιδιο ισχυει κ για τον Γουοκαπ ,αν πέσουν τα λεπτά του θα πέσουν τα νούμερα του.Το δεδομένο ειναι πως σε ίδια λεπτά συμμετοχης φετος ειχαν περιπου τα ιδια νουμερα (ελαφρως καλυτερα ο Γκραντ)
Το συμπερασμα και η αποψη μου ειναι πως ειναι προβλημα του Ολυμπιακου το οτι ζηταει απο ενα καλο εργαλειο αλλα οχι τοπ leading guard παραπανω πραγματα απο οτι μπορει αυτος να προσφερει.Και δε το λεω υποτιμητικα αυτο,ο Γουοκαπ θα ηταν πολυ καλυτερος εαν ειχε ρολο 3ου γκαρντ αναλογο του Γκραντ.Θα εβρισκε περισσότερους χωρους,θα είχε ακόμα ποιο πολύ ενέργεια στην άμυνα κλπ
Τα στατιστικα ειναι ο ευκολος τροπος να πουμε ψεματα. Ο Γουοκαπ επαιζε με αναπνευστηρα 1.γιατι οσο ηταν στο παρκε η μπαλα ηταν στα χερια του περισσοτερο απο οτι στον γκραντ παρ’ολη την κινηση της μπαλας γιατι ηταν ο πρωτος πολος εκτηλωσης της επιθεσης ενω του εμενε και η μπαλα περισσοτερο στα χερια σε επιθεσεις που τεν πηγαιναν καλα με αποτελεσμα να ειχε πολυ χειροτερα ποσοστα 2. Γιατι ολο το καλοκαιρι το εβγαλε με 30λεπτα στην εθνικη, 3. Γιατι στην αμυνα με αλλαγες του Ολυμπιακου πολλες φορες χρειαζοταν να μαρκαρει τον αντιπαλο ψηλο. 4. Επαιζε τραυματιας για μεγαλο διαστημα της σεζον 5. Ειχε πολυ μεγαλυτερη συμμετοχη στον τροπο παιχνιδιου της ομαδας.

Ο γκραντ ηταν δευτερος ή τριτος πολος επιθεσης αρα και λιγοτερη κοπωση, ειχε μια ξεκουραστη καλοκαιρινη περιοδο, δεν ειχε τραυματισμο, ηταν καταλυτικος στην αμυνα του παναθηναικου αλλα δεν χρειαζοταν να βρισκεται σχεδον παντου οπως ο γουοκαπ και την τελευταια τετραετια πριν τον Παο επαιζε σε επιπεδο γιουροκαπ αρα ειχε πολυ μικροτερη καταπονηση απο οτι ο θωμας. Επισης ειχε πολυ επιθετικα ικανοτερους συμπαικτες.
Αρα οταν μιλαμε για το ποιος ειναι καλυτερος με
Συγκριση ΜΟΛΙΣ μια σεζον πρεπει να τα λαμβανουμε ολα υποψιν. Ο γουοκαπ για ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ ειναι πολυ πιο χρησιμος απο τον γκραντ. Για ΝΒΑ για γουροκαπ για κινα ή για μεσαια ομαδα μπασκετλιγκ ο γκραντ θα ηταν πιο χρησιμος γιατι ειναι καλυτερος σκορερ απο το γουοκαπ και αυτο χρειαζονται συνηθως σε αυτο το επιπεδο.

Για το ΝΒΑ το οτι επαιξε 270 παιχνιδια τοσα επαιξαν παικτες πολυ χειροτεροι του γκραντ και του γουοκαπ αρα δεν με απασχολει καθολου. Για το ντραφτ να σου θυμισω οτι ο Αντετοκουμπο βγηκε νουμερο 15 και ο παπαγιαννης 13 και για να στονθεσω και πιο κατανοητα ο Γκραντ εγινε ντραφτ 19 και ο Ναν ειναι undrafted

0
Christofis

euroleague

Κυρ Αύγ 18, 2024 7:29 pm

JohnnyPao έγραψε:
Christofis έγραψε:
Κυρ Αύγ 18, 2024 11:12 am

Ο τζονι ειναι πολυ καλος σχολιαστης απλα καποιες φορες κολλαει σε καποια θεματα οταν νομιζει οτι θιγεις την ομαδα του και τους παικτες της και τα σχολια του χωρις να το θελει πιστευω φαινονται να ειναι εριστικα με αποτελεσμα καποιοι να το παεακανουν με τα dislike.Αυτο καποιες φορες γινεται κουραστικο. Αλλα οταν μιλαει με αντικειμενικοτητα και επιχειρηματα ειναι απο τους πολυ καλους σχολιαστες του φορουμ
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, αλλά νομίζω είσαι λίγο άδικος. Καταρχάς δεν ξεκίνησα εγώ τη σύγκριση Γουοκαπ - Γκραντ, αντιθέτως το πρώτο μου σχόλιο επί του θέματος προς το παιδί που το έθιξε ήταν πως αδικεί τον Γουοκαπ και ότι τον θεωρώ πολύ καλύτερο παίχτη από ότι είδαμε φετος, αλλά ο Μπαρτζώκας του ζητάει να κάνει περισσότερα από όσα πρέπει. Μπορείς να ανατρέξεις 2-3 σελίδες πιο πίσω για να το επιβεβαιώσεις. Έγραψα κι ολας πως αν ο Γουόκαπ είχε τον ρόλο του Γκραντ, δηλαδή να ήταν μπακαπ ασος με μπροστινό του τον Κιναν Εβανς (θα έπαιζαν και ταυτόχρονα μαζι) θα έλαμπε. Μετά όμως πήγε στο άλλο άκρο η υποτίμηση προς το πρόσωπο του Γκραντ και ήθελα να ισορροπήσω τη κατάσταση (εννοείται ότι ο Γουοκαπ έχει και το επιπλέον θετικό του διαβατηρίου). Δεν με χαλάνε καθόλου βέβαια προσωπικά αυτές οι κουβέντες κι ας μην τα βρίσκουμε, δεν περνάει με τίποτα αλλιώς ο Αύγουστος.

ΥΓ. Δεν μου βάζουν γενικά dislikes κάποιοι, είναι συγκεκριμένου 3 που έχουν εμμονή μαζί μου, τέλος πάντων, προσπαθώ να τους αγνοώ.

ΥΓ1. Και εγώ είχα πολύ κακή άποψη για τον Γκραντ οταν ήρθε στον ΠΑΟ, με διέψευσε πλήρως.

ΥΓ2. Δυστυχώς δεν ειναι πια ενεργό το τοπικ μεταγραφών του ΠΑΟ (ειδικα αυτο του 23-24 ειχε φτάσει τις 1.500 σελιδες και τις 22.000 δημοσιεύσεις, συγκίνηση), αν ήταν όμως θα μπορούσατε να δείτε πως με τον ίδιο τρόπο συνομιλώ και με τους συνοπαδους μου, όχι για να υπερασπιστώ την ομάδα μου, αλλά την άποψη μου. Ο σκοπός της συζήτησης θα επρεπε να ειναι να βγάλουμε μαζί ένα καλύτερο συμπέρασμα για το μπασκετακι, να το βλέπουμε με καλύτερη ματιά.
Απλα να διευκρινισω οτι δεν ειπα οτι ξεκινησες την συνομιλια

0
Christofis

euroleague

Κυρ Αύγ 18, 2024 7:34 pm

Για να επανελθω στα του τοπικ. Ο γιαμπουσελε παει Sixers γράφεται παντου. Αν ειναι ετσι καταλαβαινεται οτι το να εχεις Βεζενκοφ Πιτερς και Πετρουσεφ στην θεση 4 ισως ειναι τελικα ευλογια. Και επειδη δεν κυκλοφορουν και τεσσερια δεν αφηνεις κανεναν παικτη με συμβολαιο να παει σε ανταγωνιστη. Αν θελει παικτη μας ας μας δωσουν 1,5 μυριο να φερουμε και εμεις παικτη επιπεδου φουρνιε στο 3

3
3 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion

Κυρ Αύγ 18, 2024 8:37 pm

Πάμε για το κόλπο γκροσο.. δίνεις Πίτερς στην Ρεάλ για μούσα που θα τους φύγει του χρόνου ..και μετά φτιάχνουμε την δυναστεία των Μπουλς :shot:

4
1 Εικόνα 3 Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”