Τι έγινε ρε παιδιά σήμερα;; Δούλευα όλη μέρα και έχω εδώ και μια ώρα που προσπαθώ να κάνω catch up στα σχόλια

. Καλώς όρισε ο Εβάν!! Απ' ότι διαβάζω φεύγει και ο Philip, αναμενόμενη εξέλιξη. Ας ξεκινήσω με το depth chart, όπως αυτό διαμορφώνεται τελικά, και θα ακολουθήσουν κάποιες σκόρπιες σκέψεις μου.
1. Walkup, Goss, MitrouLong
2. Dorsey, Vildoza, Evans (από τη νέα χρονιά)
2-3 Fournier, Λαρεντζάκης
3. Παπανικολάου, McKissik
4. Βεζενκοφ, Peters
5. Milutinov, Fall, Wright
1. Πρόκειται, κατά την ταπεινή μου γνώμη, για το πληρέστερο ρόστερ της ομάδας όλων των εποχών. Σκεφτείτε ότι (αν είναι όλοι υγιείς) μένουν εκτός 12αδας (!!!) οι Λαρεντζάκης - McKissik - MitrouLong, και ο 11ος και 12ος παίκτης μας θα είναι οι Vildoza και Wright αντίστοιχα! Στο μυαλό μου αυτό είναι παρανοϊκό!
2. Το ρόστερ πλέον είναι πολύ πιο ορθολογικό απ' ότι μέχρι πριν λίγες ώρες και δεν ακούω κουβέντα επ' αυτού. Προσέξτε, δε λέω καλύτερο, λέω πιο ορθολογικό.
3. Αν ο Γάλλος δεν έχει έρθει για να γνωρίσει την παραλιακή της Αθήνας και έχει κίνητρο να αποδείξει πράγματα, θεωρώ ότι θα κάνει σεζόν MVP. Χαλαρά κιόλας. Δεν είναι παίκτης που κουράζει την μπάλα και πιστεύω θα ταιριάξει απόλυτα στο πολυδιαφημισμένο motion του Μπαρτζώκα. Ναι, δεν είναι στην κατάσταση που ήταν πριν από κάποια χρόνια, αλλά αν πιάσει ένα 70% στην Ευρώπη δε θα τον βλέπουν. Ξέρω, είναι ένα ρίσκο, αλλά "ευχάριστο" ρίσκο και το προτιμώ απ' το έτερο ρίσκο του να παίζει 25 λεπτά στο 3 ο Peters.
4. Ο Vildoza είναι ο ριγμένος της όλης υπόθεσης (για 2η χρονιά). Ειλικρινά, μετά και από την υπογραφή του Fournier, δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο που αποκτήθηκε. Δεν ήθελαν να περιμένουν; Φοβόντουσαν ότι δε θα βρούνε αξιόλογο παίκτη απ' το NBA;; Το θεώρησαν τρομερή ευκαιρία, τύπου βρήκα το περσινό iPhone καινούργιο στα 300€;; Για εμένα έπρεπε να υπογράψουν έναν εκ των Vildoza - Evans, όποιον πιστεύουν περισσότερο (εγώ θα έπαιρνα το ρίσκο με τον Evans). Αλλά και οι δύο είναι overkill, από τη στιγμή που σκόπευαν σε μία ακόμα ηχηρή κίνηση. Και δεν ακούω τα "έκατσε η ευκαιρία με τον Fournier, αλλιώς δε σκόπευαν να πάρουν παίκτη". Ακόμα και να μην επανακάμψει ο Evans, ο Vildoza δε βλέπω πως θα παίρνει πάνω από 10-15 λεπτά σε κάθε παιχνίδι. Εκτός κι αν πάρει το χρόνο του Goss (κερδίζοντας τον φυσικά) και στείλει τον τελευταίο στην άκρη του πάγκου. Δε θα με χαλούσε.
5. Αν γυρίσει ο Evans και πιάσει καλά επίπεδα απόδοσης, τότε σίγουρα ένας εκ των Goss - Vildoza θα ξεχάσει τι θα πει αγώνας Euroleague και προφανώς θα αποχωρήσει στο τέλος της σεζόν.
6. Οι Λαρεντζάκης - McKissik - MitrouLong θα έχουν πολύ άχαρο ρόλο, είτε να συμπληρώνουν την αποστολή σε περίπτωση τραυματισμού, είτε να κάθονται με φόρμες στην άκρη του πάγκου καθώς θα είναι εκτός 12αδας. Οι δύο Έλληνες βέβαια θα έχουν χρόνο στα εγχώρια παιχνίδια, οπότε ίσως να την παλέψουν κάπως.
7. Ο Μπαρτζώκας έχει να διαχειριστεί ένα υπερπλήρες ρόστερ και πλέον δεν υπάρχουν οι δικαιολογίες για μπάτζετ, τραυματισμούς και τα σχετικά. Κανένας όμως, ΚΑΝΕΝΑΣ, δεν έχει συμβόλαιο με την επιτυχία. Υπάρχουν και άλλες πολύ δυνατές ομάδες, η μία εξ αυτών στην ίδια χώρα, και η γραμμή μεταξύ επιτυχίας και αποτυχίας είναι πολλές φορές δυσδιάκριτη. Τι θα ήθελα εγώ για τη νέα χρονιά; Να δω ολοκληρωτικό μπάσκετ εφάμιλλο της προπερσινης χρονιάς, η ομάδα να φτάσει στον τελικό της Euroleague παίζοντας ωραίο και κυριαρχικό μπάσκετ και μακάρι να έρθει επιτέλους και το τρόπαιο. Αλλά ξαναλέω, συμβόλαιο με τους τίτλους ΔΕΝ έχει κανείς! Σε κάθε άλλη περίπτωση (αποτυχία να φτάσει η ομάδα στο Final4, όχι ωραίο μπάσκετ κτλ) η ευθύνη θα βαραίνει μόνο τον κοουτς (εκτός κι αν έρθουν εξωγήινοι και απαγάγουν τη μισή ομάδα).
8. Πιστεύω θα δούμε έναν άλλο Walkup. Περιμένω σταθερότητα, αξιοπιστία, την κλασσική άμυνα του, καλό διάβασμα του παιχνιδιού και πάνω απ' όλα να μην πάρει ΟΥΤΕ ΜΙΑ επίθεση στη λήξη του χρόνου

. Πλέον υπάρχουν πάρα πολλοί παίκτες να φορτωθούν αυτό το ρόλο.
Αυτά νομίζω για τώρα. Τεράστιο το σεντόνι και πάλι και ευχαριστώ πολύ όποιον κάνει τον κόπο να το διαβάσει. Είμαι τρέλα ενθουσιασμένος με την ομάδα και περιμένω πως και πως να ξεκινήσει η σεζόν! Καλή σεζόν λοιπόν να έχουμε με φανταστικά ντέρμπι τόσο στη Euroleague, όσο και εγχώρια, γιατί πλέον οι δύο καλύτερες ομάδες θα είναι στην Ελλάδα!