Ολυμπιακός - Αγωνιστικά 2024-2025 (Α1 ΕΣΑΚΕ, Κύπελλο, Φιλικά, Toυρνουά)

Συντονιστής: Captains

Dimmitz

allstar
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Δευ Σεπ 16, 2024 10:23 am

Μας ζαλίσατε όλο το καλοκαίρι οι περισσότεροι ότι η ομάδα δεν έχει τον παίκτη στα γκάρντ που θα κάνει την διαφορά, ότι οι Άγγελοπουλοι δεν βάζουν το χέρι στην τσέπη, ότι μας λείπει ο closer και μπλα, μπλα, μπλα. Μάλιστα, επειδή το όνομα του Φουρνιέ ακούστηκε νωρίς ως επιλογή, οι πιο πολύ παρακαλάγατε να έρθει αυτός ο παίκτης στον Ολυμπιακό. Και να που έγινε. Και ξαφνικά, μετά απο δυο φιλικά (!!) οι ίδιοι που παρακαλάγατε, λέτε τον Φουρνιέ πρώην παίκτη. Θα τρελαθώ.

Ο Φουρνιέ θα κάνει μεγάλη καριέρα στον Όλυμπιακο. Σε καμία περίπτωση δεν είναι πρώην παίκτης και είμαι σίγουρος ότι θα αφήσει το στίγμα του. Και εξηγώ τους λόγους:

1. Οι δηλώσεις που έκανε: αν ήθελε να κολλήσει ένσημα, θα εμένε στο nba ή θα πήγαινε στην Παρί. Ακόμα και σε μας να ερχόταν, δεν θα έκανε τις δηλώσεις που έκανε, θα περιοριζόταν σε πιο τυπικές δηλώσεις.
2. Η νοοτροπία του: δεν έχω δει παίκτη που να έχει πετύχει τόσα πράγματα στην καριέρα του να βάζει το εγώ του πολύ πιο κάτω από την επιτυχία της ομάδας. Αυτό φάνηκε από τον τρόπο που αγωνίστηκε σε αυτά τα δυο φιλικά. Φαίνεται ξεκάθαρα από όποιον ξέρει μπάσκετ ότι τον ενδιαφέρει να εγκλιματιστεί στο σύνολο και στα συστήματα του Μπαρτζώκα και όχι να κάνει τον ήρωα και να έχει την νοοτροπία δώστε μου την μπάλα να σουτάρω. Θα μπορούσε κάλλιστα στα δυο πρώτα φιλικά να έχει 2/17 σουτ, αλλά δεν πήρε προσπάθειες όχι επειδή φοβάται μην γίνει ρεζίλι επειδή είναι εκτός ρυθμού και άστοχος, αλλά επειδή τον νοιάζει περισσότερο πρώτα να καταλάβει τον ρόλο του στο σύστημα. Καμία εντολή Μπαρτζώκα δεν είναι αυτό. Μόνος του το αποφάσισε. Βλέπουμε παίκτες όπως ο Σάσα ή ο Ντόρσει, ακόμα και ο Γκός να περνούν τραβηγμένες προσπάθειες και να τα σπάνε από το τρίποντο, γιατί αντικειμενικά όλοι εκτός ρυθμού είναι. Ο Φουρνιέ επιλέγει εσκεμμένα να μην το κάνει αυτό γιατί καταλαβαίνει ότι είναι πιο σημαντικό να εγκλιματιστεί στην ομάδα, πάρα να βρει ρυθμό και να είναι εύστοχος. Ξέρει ότι το δεύτερο είναι θέμα χρόνου. Το πρώτο όμως είναι θέμα δουλειάς.
3. Ο τρόπος που αγωνίστηκε στην άμυνα: ο παίκτης δεν ήρθε να κλέψει και να το παίξει ηγέτης τύπου δεν μαρκαρω επειδή είμαι ο Φουρνιέ. Έπαιξε τρομερή άμυνα και σκίζεται στις αλλαγές, γενικά βάζει ωραία το σώμα του.

Ξεχνάτε όλοι ότι ο Ναν τον 1ο μήνα ήταν άλλου νταλου, έπαιρνε πολλές προσπάθειες και ήταν υπερβολικά άστοχος. Ο Άταμαν παρόλαυτα τον άφηνε στο παρκέ για να βρει ρυθμό όπως και έγινε. Του πήρε χρόνο, αλλά μετά από 1 μήνα ρόλαρε. Ειλικρινά δεν με νοιάζει αν ο Φουρνιέ έχει 5 πόντους μ.ο., με λίγες προσπάθειες μέχρι τα Χριστούγεννα. Αυτό που με νοιάζει είναι να βγει μπροστά τον Μάιο, που θα βγει. Ο παίκτης δεν ξέχασε το μπάσκετ. Η μηχανική του σουτ δεν ξεχνιέται. Μιλάμε για παίκτη που σκόραρε τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα στους Νικς μέσα σε μια σεζόν. Αν νομίζετε ότι θα ειναι άστοχος στην Ευρωλίγκα τότε δεν ξέρετε μπάσκετ. Ο coach δεν είναι βλάκας, ξέρει πως να εκμεταλλευτεί ένα τέτοιο asset. Θα βγάλει plays ειδικά για τον Φουρνιέ τύπου Σπανουλης play. Σημασία έχει για μένα να ρολάρει η ομάδα σαν σύνολο σε αυτή την φάση και όχι αν ο Φουρνιέ παίζει ή όχι καλά. Πιο πολύ εκνευρίζομαι με τραβηγμένες προσπάθειες που πήραν κάποιοι παίκτες, ακόμα και ο Σάσα από το τρίποντο, πάρα από την άστοχος του Φουρνιέ. Γι αυτό μου αρέσει ο Πίτερς, γιατί είναι οικονομικός στις προσπάθειες του. Θα με χάλαγε περισσότερο αν έβλεπα τον Φουρνιέ να παίρνει τραβηγμένες προσπάθειες και να προσπαθεί να το παίξει ήρωας από τα πρώτα φιλικά.

Ζήτω προκαταβολικά συγγνώμη για τον τόνο μου, αλλά έχω βαρεθεί την νοοτροπία του Έλληνα καναπέδακια φιλάθλου που κρίνει τον κάθε παίκτη στην πρώτη ευκαιρία και δεν είναι ευχαριστημένος με τίποτα. Έλεος ρε παιδιά!

Άβαταρ μέλους
j-kidd13

Honorary
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Jordan,Kidd,Kobe,T-mac
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star

Δευ Σεπ 16, 2024 10:24 am

TakeshyKurosawa1 έγραψε:
Δευ Σεπ 16, 2024 10:13 am
Ο Φουρνιέ δεν ήρθε για τουρισμό και σύνταξη. Το προσπαθεί κανονικά. Το θέμα καθαρά έχει να κάνει με την ικανότητα του. Εδώ και 2-3 χρόνια έχει χάσει την εκτελεστική του δυνότητα. Αν δεν την βρει θα είναι απλά ένας πολύ μέτριος παίχτης για την ομάδα μας.
Και για τουρισμο να ηρθε ο Φουρνιε,εχει τετοια ποιοτητα που παλι θα ειναι πρωταγωνιστης.

TakeshyKurosawa1

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Vasilis Spanoulis
Προειδοποιήσεις: 2

Δευ Σεπ 16, 2024 10:28 am

j-kidd13 έγραψε:
TakeshyKurosawa1 έγραψε:
Δευ Σεπ 16, 2024 10:13 am
Ο Φουρνιέ δεν ήρθε για τουρισμό και σύνταξη. Το προσπαθεί κανονικά. Το θέμα καθαρά έχει να κάνει με την ικανότητα του. Εδώ και 2-3 χρόνια έχει χάσει την εκτελεστική του δυνότητα. Αν δεν την βρει θα είναι απλά ένας πολύ μέτριος παίχτης για την ομάδα μας.
Και για τουρισμο να ηρθε ο Φουρνιε,εχει τετοια ποιοτητα που παλι θα ειναι πρωταγωνιστης.
Την έχει ακόμα άραγε? Και ο Κεμπά είχε ποιότητα..

Άβαταρ μέλους
j-kidd13

Honorary
Reactions:

Δευ Σεπ 16, 2024 10:44 am

TakeshyKurosawa1 έγραψε:
j-kidd13 έγραψε:

Η ποιοτητα δεν χανεται. Η σωματικη κατασταση, η αθλητικοτητα,και κυριως η ορεξη και η διαθεση ειναι τα ζητουμενα. Ο Φουρνιε δεν στηριζε το παιχνιδι του στην αθλητικοτητα και την εκρηκτικοτητα,οπως ο Κεμπα(που ηταν και φουλ ποιοτικος εννοειται),οποτε θεωρω οτι θα επιρρεαστει λιγοτερο απο τα χρονια που περνανε και το οτι ηταν πισω σε αγωνιστικη δραση τις τελευταιες σεζον.

SleeperMonk

senior
Reactions:

Δευ Σεπ 16, 2024 10:57 am

τουλουμπα έγραψε:
Δευ Σεπ 16, 2024 5:12 am
manhac έγραψε:
Κυρ Σεπ 15, 2024 3:47 pm

Οι παίχτες/χτριες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην εθνική Κύπρου, δεν λογίζονται σαν ξένοι στην Ελλάδα. Αυτό ισχύει σε όλα τα αθλήματα νομίζω.
Ο οσφπ για μπλεκτει στην κυπριοποιηση του ραιτ εχει κατι να κερδισει αλλιως δεν ειχε νοημα να ασχοληθει

2 περιπτωσεις υπαρχουν

εχει παρει διαβεβαιωση οτι θα περασει κανονισμος στην μπασκετ λιγκ που το κυπριακο διαβατηριο δεν θα μετραει σαν ξενο

η εχει βρει καποιο παραθυρακι οπου θα κανει τον ραιτ απο κυπριο ελληνα πιο ευκολα πχ δεν θα χρειαστει να περασει τις εξετασεις θα θεωρειται οτι ηδη ειναι οκ αφου περασε τις κυπριακες η κατι παρομοιο

ο οσφπ εχει μεγαλη εμπειρια και γνωσεις στις ελληνοποιησεις οποτε τιποτα δεν θα ειναι τυχαιο
Θα περάσουν χρόνοι 100 απο την ελληνοποίηση του Γουοκαπ και ακόμα θα ακούμε για τους Αγγελοπουλους που ψάχνουν κάθε τρόπο να κάνουν έλληνες τους πάντες στην ομάδα. Τόνοι μελάνης έχουν χυθεί και ακόμα η μόνη ελληνοποίηση είναι ο Γουοκαπ και μάλλον έτσι θα μείνει

Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
Mood:

Δευ Σεπ 16, 2024 11:10 am

SleeperMonk έγραψε:
Δευ Σεπ 16, 2024 10:57 am
τουλουμπα έγραψε:
Δευ Σεπ 16, 2024 5:12 am

Ο οσφπ για μπλεκτει στην κυπριοποιηση του ραιτ εχει κατι να κερδισει αλλιως δεν ειχε νοημα να ασχοληθει

2 περιπτωσεις υπαρχουν

εχει παρει διαβεβαιωση οτι θα περασει κανονισμος στην μπασκετ λιγκ που το κυπριακο διαβατηριο δεν θα μετραει σαν ξενο

η εχει βρει καποιο παραθυρακι οπου θα κανει τον ραιτ απο κυπριο ελληνα πιο ευκολα πχ δεν θα χρειαστει να περασει τις εξετασεις θα θεωρειται οτι ηδη ειναι οκ αφου περασε τις κυπριακες η κατι παρομοιο

ο οσφπ εχει μεγαλη εμπειρια και γνωσεις στις ελληνοποιησεις οποτε τιποτα δεν θα ειναι τυχαιο
Θα περάσουν χρόνοι 100 απο την ελληνοποίηση του Γουοκαπ και ακόμα θα ακούμε για τους Αγγελοπουλους που ψάχνουν κάθε τρόπο να κάνουν έλληνες τους πάντες στην ομάδα. Τόνοι μελάνης έχουν χυθεί και ακόμα η μόνη ελληνοποίηση είναι ο Γουοκαπ και μάλλον έτσι θα μείνει
Η πιο απλή εξήγηση είναι ότι ο ίδιος ο Ράιτ θέλει κοινοτικό διαβατήριο για τις χώρες που αυτό έχει σημασία, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Ισπανία που υπάρχει περιορισμός ως προς τους ξένους αλλά όχι προς τους κοινοτικούς (και κάμποσα άλλα κράτη που υπάγονται σε μια συνθήκη). Η Κύπρος για τον Ράιτ είναι και μια καλή ευκαιρία γιατί ούτως ή άλλως δεν θα έχει παρουσία σε τελικές φάσεις.

SleeperMonk

senior
Reactions:

Δευ Σεπ 16, 2024 11:11 am

Παιδιά η ομάδα, στο αγωνιστικό επίπεδο, δεν περίμενε μεσσία και για αυτό ο Φουρνιε είναι καλή επιλογή, γιατί το αγωνιστικό του στυλ δεν είναι μεσσιανικό και η νοοτροπιά του επίσης δεν είναι τέτοια. Πιο πολύ το χρειαζόμασταν για να νιώσουμε οτι όντως πάμε για την κορυφή, χωρις μα μου.

Θυμίζω οτι η ομάδα ήταν πλήρης πριν τον φουρνιε, είχαμε και σουτ και παίχτες με την ικανότητα να πάρουν φάσεις εκτός συστήματος.

Αυτό που θέλουμε απο φουρνιέ είναι να είναι κέντρο βάρους στην επίθεση μας, ώστε να έχουμε χώρο δράσης. Εκεί αρχίζουν και τελειώνουν τα αγωνιστικά κοινά με τον Ναν.

Τέλος, εδώ περιμέναμε τον κάνναν σχεδόν μια ολόκληρη χρονιά, πριν ολοκαυτος αρχίσει να βομβαρδίζει, τον φουρνιέ δεν θα περιμένουμε, την στιγμή που έχουμε και γεμάτο ρόστερ;

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C

Δευ Σεπ 16, 2024 11:20 am

Μου φάνηκαν αρκετά αστεία τα σχόλια για τους ειδικούς στις ελληνοποιήσεις αφούς αλλα και για τον φουρνιε.. Για το πρώτο θα πω που ξέρουμε για αρχή ότι μπλέχτηκε ο Ολυμπιακός ; Δεν γίνεται να ήρθε η Κύπρος και να του είπε να παίξει για την εθνική τους ; Για την ισπανοποιηση του μπραουν πχ πάλι οι αφοι μπορεί να είναι από πίσω να το ψάξουμε ..

Για τον φουρνιε θα αφήσω απλά τον χρόνο να μιλήσει ..ο άνθρωπος δεν έχει φυσική κατάσταση γιαυτο και δεν του μπαίνουν τα σουτ ..είναι κάτι που το ξέραμε εξαρχής ..σε κανα 2 μήνες ξανά μιλάμε

TakeshyKurosawa1

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Vasilis Spanoulis
Προειδοποιήσεις: 2

Δευ Σεπ 16, 2024 11:22 am

j-kidd13 έγραψε:
TakeshyKurosawa1 έγραψε:

Η ποιοτητα δεν χανεται. Η σωματικη κατασταση, η αθλητικοτητα,και κυριως η ορεξη και η διαθεση ειναι τα ζητουμενα. Ο Φουρνιε δεν στηριζε το παιχνιδι του στην αθλητικοτητα και την εκρηκτικοτητα,οπως ο Κεμπα(που ηταν και φουλ ποιοτικος εννοειται),οποτε θεωρω οτι θα επιρρεαστει λιγοτερο απο τα χρονια που περνανε και το οτι ηταν πισω σε αγωνιστικη δραση τις τελευταιες σεζον.
Χάνεται και η ποιότητα. Βλέπε Σπανούλη,Ναβάρο και πόσες άλλες περιπτώσεις παιχτών που μεγαλώνουν και χάνουν το σουτ τους δεν πετυχαίνουν ελέφαντα στα 2 μέτρα.

Άβαταρ μέλους
j-kidd13

Honorary
Reactions:

Δευ Σεπ 16, 2024 11:28 am

TakeshyKurosawa1 έγραψε:
Δευ Σεπ 16, 2024 11:22 am
j-kidd13 έγραψε:

Χάνεται και η ποιότητα. Βλέπε Σπανούλη,Ναβάρο και πόσες άλλες περιπτώσεις παιχτών που μεγαλώνουν και χάνουν το σουτ τους δεν πετυχαίνουν ελέφαντα στα 2 μέτρα.
Επειδη σωματικα δεν μπορουν να ανταπεξελθουν,κουραζονται,και δεν εχουν την ιδια ανθεκτικοτητα απεναντι στην αμυνα.Και αυτο εγινε σε προχωρημενη ηλικια.
Ο Σπανουλης και ο Ναβαρο στην ηλικια του Φουρνιε , θεριζαν.

Άβαταρ μέλους
forest79

senior
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Michael Jordan
Αγαπημένη ομάδα: Chicago-Bulls

Δευ Σεπ 16, 2024 11:33 am

Dimmitz έγραψε:
Μας ζαλίσατε όλο το καλοκαίρι οι περισσότεροι ότι η ομάδα δεν έχει τον παίκτη στα γκάρντ που θα κάνει την διαφορά, ότι οι Άγγελοπουλοι δεν βάζουν το χέρι στην τσέπη, ότι μας λείπει ο closer και μπλα, μπλα, μπλα. Μάλιστα, επειδή το όνομα του Φουρνιέ ακούστηκε νωρίς ως επιλογή, οι πιο πολύ παρακαλάγατε να έρθει αυτός ο παίκτης στον Ολυμπιακό. Και να που έγινε. Και ξαφνικά, μετά απο δυο φιλικά (!!) οι ίδιοι που παρακαλάγατε, λέτε τον Φουρνιέ πρώην παίκτη. Θα τρελαθώ.

Ο Φουρνιέ θα κάνει μεγάλη καριέρα στον Όλυμπιακο. Σε καμία περίπτωση δεν είναι πρώην παίκτης και είμαι σίγουρος ότι θα αφήσει το στίγμα του. Και εξηγώ τους λόγους:

1. Οι δηλώσεις που έκανε: αν ήθελε να κολλήσει ένσημα, θα εμένε στο nba ή θα πήγαινε στην Παρί. Ακόμα και σε μας να ερχόταν, δεν θα έκανε τις δηλώσεις που έκανε, θα περιοριζόταν σε πιο τυπικές δηλώσεις.
2. Η νοοτροπία του: δεν έχω δει παίκτη που να έχει πετύχει τόσα πράγματα στην καριέρα του να βάζει το εγώ του πολύ πιο κάτω από την επιτυχία της ομάδας. Αυτό φάνηκε από τον τρόπο που αγωνίστηκε σε αυτά τα δυο φιλικά. Φαίνεται ξεκάθαρα από όποιον ξέρει μπάσκετ ότι τον ενδιαφέρει να εγκλιματιστεί στο σύνολο και στα συστήματα του Μπαρτζώκα και όχι να κάνει τον ήρωα και να έχει την νοοτροπία δώστε μου την μπάλα να σουτάρω. Θα μπορούσε κάλλιστα στα δυο πρώτα φιλικά να έχει 2/17 σουτ, αλλά δεν πήρε προσπάθειες όχι επειδή φοβάται μην γίνει ρεζίλι επειδή είναι εκτός ρυθμού και άστοχος, αλλά επειδή τον νοιάζει περισσότερο πρώτα να καταλάβει τον ρόλο του στο σύστημα. Καμία εντολή Μπαρτζώκα δεν είναι αυτό. Μόνος του το αποφάσισε. Βλέπουμε παίκτες όπως ο Σάσα ή ο Ντόρσει, ακόμα και ο Γκός να περνούν τραβηγμένες προσπάθειες και να τα σπάνε από το τρίποντο, γιατί αντικειμενικά όλοι εκτός ρυθμού είναι. Ο Φουρνιέ επιλέγει εσκεμμένα να μην το κάνει αυτό γιατί καταλαβαίνει ότι είναι πιο σημαντικό να εγκλιματιστεί στην ομάδα, πάρα να βρει ρυθμό και να είναι εύστοχος. Ξέρει ότι το δεύτερο είναι θέμα χρόνου. Το πρώτο όμως είναι θέμα δουλειάς.
3. Ο τρόπος που αγωνίστηκε στην άμυνα: ο παίκτης δεν ήρθε να κλέψει και να το παίξει ηγέτης τύπου δεν μαρκαρω επειδή είμαι ο Φουρνιέ. Έπαιξε τρομερή άμυνα και σκίζεται στις αλλαγές, γενικά βάζει ωραία το σώμα του.

Ξεχνάτε όλοι ότι ο Ναν τον 1ο μήνα ήταν άλλου νταλου, έπαιρνε πολλές προσπάθειες και ήταν υπερβολικά άστοχος. Ο Άταμαν παρόλαυτα τον άφηνε στο παρκέ για να βρει ρυθμό όπως και έγινε. Του πήρε χρόνο, αλλά μετά από 1 μήνα ρόλαρε. Ειλικρινά δεν με νοιάζει αν ο Φουρνιέ έχει 5 πόντους μ.ο., με λίγες προσπάθειες μέχρι τα Χριστούγεννα. Αυτό που με νοιάζει είναι να βγει μπροστά τον Μάιο, που θα βγει. Ο παίκτης δεν ξέχασε το μπάσκετ. Η μηχανική του σουτ δεν ξεχνιέται. Μιλάμε για παίκτη που σκόραρε τα περισσότερα εύστοχα τρίποντα στους Νικς μέσα σε μια σεζόν. Αν νομίζετε ότι θα ειναι άστοχος στην Ευρωλίγκα τότε δεν ξέρετε μπάσκετ. Ο coach δεν είναι βλάκας, ξέρει πως να εκμεταλλευτεί ένα τέτοιο asset. Θα βγάλει plays ειδικά για τον Φουρνιέ τύπου Σπανουλης play. Σημασία έχει για μένα να ρολάρει η ομάδα σαν σύνολο σε αυτή την φάση και όχι αν ο Φουρνιέ παίζει ή όχι καλά. Πιο πολύ εκνευρίζομαι με τραβηγμένες προσπάθειες που πήραν κάποιοι παίκτες, ακόμα και ο Σάσα από το τρίποντο, πάρα από την άστοχος του Φουρνιέ. Γι αυτό μου αρέσει ο Πίτερς, γιατί είναι οικονομικός στις προσπάθειες του. Θα με χάλαγε περισσότερο αν έβλεπα τον Φουρνιέ να παίρνει τραβηγμένες προσπάθειες και να προσπαθεί να το παίξει ήρωας από τα πρώτα φιλικά.

Ζήτω προκαταβολικά συγγνώμη για τον τόνο μου, αλλά έχω βαρεθεί την νοοτροπία του Έλληνα καναπέδακια φιλάθλου που κρίνει τον κάθε παίκτη στην πρώτη ευκαιρία και δεν είναι ευχαριστημένος με τίποτα. Έλεος ρε παιδιά!
Κανείς φίλαθλος είτε της ομάδας σου είτε αντίπαλης ομάδας δεν λέει πως ο ΦΟΥΡΝΙΕ είναι παλτό ,όλοι γνωρίζουνε την αξία του ως αθλητή.
Ο λόγος που γίνεται η κριτική είναι τι σχέση παικτικα έχει ο ΦΟΥΡΝΙΕ προ 5ετιας με τον ΦΟΥΡΝΙΕ της περιόδου 2024-25.
Αν παρατηρήσεις την ιστορία του θα δεις ότι έχει μεγάλη καθίζηση (άλλωστε αυτός είναι ο λόγος που δεν πήρε νεο συμβόλαιο στο ΝΒΑ)
Ακόμα είναι νωρίς να κριθεί αλλά έχοντας ένα τόσο μεγάλο συμβόλαιο (από τα μεγαλύτερα στη Λίγκα) η ανυσηχια μεγαλώνει .
Εμένα η άποψη μου είναι ότι ο παίκτης σίγουρα δεν θα είναι παλτό ,θα βρει τα πατήματα του στην ομάδα αλλά δεν θα είναι αυτό που οραματιζόντουσαν κάποιοι φίλοι της ομάδας σας. Εγώ βρίσκω θετικό στη παρούσα φάση ότι δεν εκβιάζει σουτ και προσπάθειες για να πάρει πόντους .
Νομίζω ότι τα μέσο όρο του θα κινηθούν από 9 έως 12 πόντους (εξαρτάται από το σουτ που θα έχει 9 με 35% 12 με 40%) .

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C

Δευ Σεπ 16, 2024 11:52 am

9π ο φουρνιε θα τους έχει από το ζέσταμα .. 12με 15 και 4ασσιστ είναι πιο φυσιολογικό .Σε 25λ εννοώ τώρα αν παίζει παραπάνω η λιγότερο αλλάζουν.σιγουρα θα δούμε και αρκετά ματς με 20ρες αν τον αφήνει μέσα.

Αποτι έχουμε δει ο φουρνιε δεν θα ναι σε ρόλο ναν δώστε μου την μπάλα να το πάρω μόνος μου ούτε θα εκβιάσει σουτ. Θα μοιράσει παιχνίδι θα παίξει άμυνα και μπροστά θα πάρει τα σουτ που του αναλογούν .ετσι μπορεί να μην έχει τους σούπερ ντουπερ αριθμούς αλλα συνολικά θα ναι σούπερ θετικός για την ομάδα

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος shaq7 την Δευ Σεπ 16, 2024 11:59 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Δευ Σεπ 16, 2024 11:58 am

forest79 έγραψε:
Dimmitz έγραψε:

Κανείς φίλαθλος είτε της ομάδας σου είτε αντίπαλης ομάδας δεν λέει πως ο ΦΟΥΡΝΙΕ είναι παλτό ,όλοι γνωρίζουνε την αξία του ως αθλητή.
Ο λόγος που γίνεται η κριτική είναι τι σχέση παικτικα έχει ο ΦΟΥΡΝΙΕ προ 5ετιας με τον ΦΟΥΡΝΙΕ της περιόδου 2024-25.
Αν παρατηρήσεις την ιστορία του θα δεις ότι έχει μεγάλη καθίζηση (άλλωστε αυτός είναι ο λόγος που δεν πήρε νεο συμβόλαιο στο ΝΒΑ)
Ακόμα είναι νωρίς να κριθεί αλλά έχοντας ένα τόσο μεγάλο συμβόλαιο (από τα μεγαλύτερα στη Λίγκα) η ανυσηχια μεγαλώνει .
Εμένα η άποψη μου είναι ότι ο παίκτης σίγουρα δεν θα είναι παλτό ,θα βρει τα πατήματα του στην ομάδα αλλά δεν θα είναι αυτό που οραματιζόντουσαν κάποιοι φίλοι της ομάδας σας. Εγώ βρίσκω θετικό στη παρούσα φάση ότι δεν εκβιάζει σουτ και προσπάθειες για να πάρει πόντους .
Νομίζω ότι τα μέσο όρο του θα κινηθούν από 9 έως 12 πόντους (εξαρτάται από το σουτ που θα έχει 9 με 35% 12 με 40%) .
Προφανώς και ο τωρινός Φουρνιέ δεν έχει σχέση με τον προ 5ετιας Φουρνιέ που έκανε σεζόν με σχεδόν 20 πόντους μέσο όρο στο nba.

Δεν περιμένω να είναι αυτός που θα βάζει 15-20 πόντους κάθε παιχνίδι με ατομικές ενέργειες, δεν χρειάζεται αυτός ο ρόλος στο μπάσκετ του Μπαρτζώκα.

Αυτό που χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη η κίνηση είναι όταν η επίθεση έχει κολλήσει ή όταν όλοι ψάχνουν ποιος θα πάρει την κρίσιμη επίθεση να βγαίνει μπροστά και να το παίρνει πάνω του αντι να περιμένεις από τον Γκος ή τον Γουόκαπ να πάρουν το τελευταίο σουτ.

Αν το κάνει αυτό με συνέπεια θα τα έχει βγάλει τα λεφτά του με το παραπάνω και ας μην έχει 20 πόντους μέσο όρο.
Πιστεύω τελικά 12-15 πόντους μέσο όρο θα έχει ανάλογα και πόσα λεπτά θα παίζει αλλά δεν σημαίνει ότι με 15 πόντους μέσο όρο θα είναι επιτυχημένος. Θα είναι αν αποδείξει ότι μπορεί να είναι ο ηγέτης της περιφέρειας.

Τώρα οκ το ότι με 2 φιλικά έναν παίκτη τον βγάζουμε Τζόρνταν ή παλτό αυτό το κάνουμε όλοι σε όλα τα αθλήματα λίγο πολύ.

Άβαταρ μέλους
Sokos

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Vince Carter

Δευ Σεπ 16, 2024 12:06 pm

Να πω κι εγω τις αμπελοσοφίες μου μετά τα πρώτα 3 φιλικά που είδα (έστω κι όχι ολόκληρα).

- Η ομάδα είναι σαφέστατα μπερδεμένη και χρειάζεται χρόνο για να ρολάρει σωστά. Νομίζω είναι αναμενόμενο και θεμιτό σε αυτή τη φάση της σεζόν. Αν δεν δοκιμάσει τώρα πράγματα ο Β, πότε θα τα δοκιμάσει. Το να πήγαινε ομάδα με τόσους νέους παίκτες στον αυτόματο μέσα Σεπτεμβρίου θα ταν κάπως περίεργο.

- Η ποιοτική αναβάθμιση σε σχέση με πέρυσι φαίνεται από χιλιόμετρα. Και στα 3 φιλικά η ομάδα μάζεψε διαφορές και κέρδισε χωρίς να παίξει κάποιο σπουδαίο μπάσκετ. Αυτό θα ναι και πάρα πολύ χρήσιμο μέσα στη σεζόν που δεν θα χρειάζεται να παίζουμε στα κόκκινα να πνίξουμε τον αντίπαλο στην άμυνα μπας και καταφέρουμε να κερδίσουμε το ματς. Θα μπορούμε πιστεύω να κερδίζουμε ακόμα κι αν δεν παίζουμε καλά, γλιτώνοντας και τον πονόματο σε μεγάλο βαθμό.

- Χωρίς να μαι από τους μεγαλύτερους θαυμαστές του Fournier (πιστεύω ότι θα ταίριαζε περισσότερο ένας Mykhailiuk ή ο Nwora της Efes) νομίζω είναι πάρα πολύ νωρίς να βγει το οποιοδήποτε συμπέρασμα. Ο Fournier των Magic ή των προηγούμενων καλοκαιριών με την Γαλλία δεν υπάρχει σαν επιλογή. Δεν θα πατούσε ποτέ Ευρώπη. Το να περιμένουμε ότι με το καλημέρα θα πετάει 15-20 πόντους σβηστός και θα ναι ο καλύτερος παίκτης του παρκέ είναι αφελές. Χρειάζεται χρόνο να προσαρμοστεί σε ικανοποιητικό βαθμό (νομίζω το δήλωσε κι ο ίδιος). Θα αποτελεί μόνιμη απειλή για την αντίπαλη άμυνα κι αυτό από μόνο του είναι πολύ χρήσιμο. Προσωπικά θα μαι ευχαριστημένος αν μπορεί να προσφέρει 10-15 πόντους με σχετική οικονομία χωρίς να ναι τρύπα στην άμυνα. Ας θυμηθούμε και τον πρώτο μήνα του Nunn, όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω (χωρίς να περιμένω ότι θα έχει το ίδιο impact). Ευτυχώς η ομάδα φαίνεται να έχει την απαραίτητ ποιότητα ώστε να μην εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από εκείνον, τουλάχιστον για το πρώτο διάστημα της σεζόν.

Delpo1987

senior
Reactions:

Δευ Σεπ 16, 2024 12:16 pm

forest79 έγραψε:
Dimmitz έγραψε:

Ο Φουρνιέ πήρε ένα από τα μεγαλύτερα συμβόλαια στη λιγκα γιατί είναι το μεγαλύτερο όνομα που ήρθε φέτος και ίσως το μεγαλύτερο γενικά βάση καριέρας, το πως θα αποδώσει είναι άλλο θέμα. Αν ήταν ο παίχτης που ήταν πριν 3 και όχι 5 χρόνια όπως επίτηδες γράφεις δε θα ερχόταν ποτέ στην Ευρώπη, αντίστοιχα και ο Ναν του Μαϊαμι και πάει λέγοντας. Το επιχείρημα ότι δεν πήρε συμβόλαιο στο ΝΒΑ δε στέκει σε καμία περίπτωση, γιατι 1ον είχε επίσημη πρόταση απο τους Wizards , αλλά επέλεξε τον Ολυμπιακό και 2ον ο Ναν πέρυσι, ο Οσμαν ή ο Νουόρα της Εφες φέτος είναι κακοί παίχτες ή κακές μεταγραφές επειδή αυτοί όντως δεν είχαν καμία πρόταση και ήρθαν από τα αζήτητα της από εκεί πλευράς. Ο τύπος είναι παίχτης κλάσης και φαίνεται ακόμα και τώρα που είναι εκτός ρυθμού, τώρα τα παλαίμαχος στα 32 ή δε θα κάνει τη διαφορά κτλ θα φανούν στο γήπεδο. Στην Ολυμπιάδα πάντως όταν έκαιγε η μπάλα όλοι η Γάλλοι τον Φουρνιέ έψαχναν παρότι ήταν φανερά εκτός ρυθμού σε όλο το τουρνουά.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”