Παναθηναϊκός - Αγωνιστικά 2024-2025 (Α1 ΕΣΑΚΕ, Κύπελλο, Φιλικά, Toυρνουά)

Συντονιστής: Captains

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions: 4494
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 3

Δευ Σεπ 23, 2024 5:49 am

tokalytero3d έγραψε:
Δευ Σεπ 23, 2024 1:35 am
Προκύπτει απ την εικόνα του. Δεν ξέρω τι λένε τα στατιστικά. Εγώ όποτε τον έχω δει πίσω είναι τρύπα. Σίγουρα είναι δυνατό παιδί αλλά προτιμάει να το δείχνει μπροστά. Δεν είναι κακό αυτό, δεν χρειάζεται να κάνει τα πάντα απλά έπρεπε να έρθει ενας παίκτης να τον συμπληρώνει ο ιμπακα πχ όχι ενας χειρότερος αμυντικός.
προπονητικος κωνος να μου επιτρατει η εκφραση
η μαλλον ο κωνος ισως ειναι και πιο χρησιμος αφου μπορει και καποιος να κουτουλησει πανω του
ο λεσορ οταν κανει χεντς αουτ παει για φραπε στην μαρτινικα και μετα γυρναει στην θεση του

0
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion

Δευ Σεπ 23, 2024 5:51 am

shaq7 έγραψε:
Δευ Σεπ 23, 2024 1:43 am
τα στατιστικα επισης πως τα μετρατε με το + -? Αν παιζει 35λ και αυτος που μπαινει στην θεση του ειναι ο κωστακουμπο δεν μου βγαζει νοημα σαν στατιστικο,εκτος και κατι σκεφτομαι λαθος..Επισης και ο βεζενκοφ οταν ειναι μεσα η ομαδα σκοραρει περισσοτερο αποσα τρωει,αυτο κανει τον σασα καλο αμυντικο? Θα χαν ενα νοημα τα στατιστικα θεωρω αν επαιζε 20λεπτα ο λεσσορ και 20λ ο χψ φαλ ωστε να γινεται η συγκριση στους αριθμους.. Επισης σιγουρα θα υπαρχουν advanced stats που θα δειχνουν πχ αν ολη την δουλεια στην 5δα την κανει ο χουαντσο με τον γκραντ ... Ενδιαφερον θα χει αν καποιος τα βρει αυτα τα στατς και ξερει να τα αναλυσει κιολας..
σαν εκεινα που μας ειχαν αποδειξει οτι ο παπαγιαννης ηταν ο καλυτερος αμυντικος στην λιγκα το 22
και σαν εκεινα που ειχαν βγαλει τον χεζονια παραλια και τον χουγκαζ καλυτερο? :welcome:

0
fotis vlachopoulos

euroleague
Reactions: 1088
Προειδοποιήσεις: 1

Δευ Σεπ 23, 2024 11:35 am

agnwstos_nikos έγραψε:
Κυρ Σεπ 22, 2024 11:39 pm
Ήμουν χτες στο γήπεδο, ο Γιούρτσεβεν μου φάνηκε alter ego του..Παπαγιάννη. Κακός αμυντικός, η Παρτίζαν έκανε παρέλαση μπασιμάτων στα μούτρα του. Οι κινήσεις του μπροστά καλές, γνωρίζει μπάσκετ. Μακάρι το παιδί να μας διαψεύσει όλους, είναι πολύ άδικο να τον καταδικάζουμε από τώρα, αλλά φοβάμαι μήπως και φέτος πάμε με 35λεπτα Λεσόρ και τον σταυρό μας μην τραυματιστεί (προσφορά και μία μπουκάλα οξυγόνου).
Ο Οσμάν έχει ενέργεια, δύναμη, θεωρώ πως ένας καλός αμυντικός μας έλειπε στη θέση του και πιστεύω θα βοηθήσει. Επιθετικά όχι τίποτε το ιδιαίτερο, να δούμε μήπως είναι νωρίς και εγκληματιστεί καλύτερα.
εμενα παλι το παληκαρι μου αρεσει δεδομενης και της ηλικιας του . εχει πολυ καλες κινησεις , εχει μεγεθος, φιανεται να κατεχει καλα τα βασικα (απο το ελαχιστο που τον εχω δει) και ειναι νομιζω και πολυ καλος στο επιθετικο ριμπαουντ , δηλαδη για να δινει ανασες στο λεσσορ μια χαρα ειναι , αν γινει βεβαια καμια στραβη και τραυματιστει ο ματιας και μεινει 2-3 εβδομαδες εξω θα εχετε θεμα ,αλλα δεν υπηρχε περιπτωση να φερεις παικτη με μεγαλυτερο ιμπακτ και να τον ψησεις να κανει τα ρεπα του θηριου αδιαμαρτυρητα εκτος αν ηταν κανενας Χαντερ ξερωγω που θα ερχοταν για το εφ'απαξ του ...

0
Άβαταρ μέλους
kojito

Captain
Reactions: 2699
Αγαπημένη θέση: PF
Προειδοποιήσεις: 0

Τρί Σεπ 24, 2024 10:59 am

Πάντως στα φιλικά μέχρι τώρα οι Brown και Yurtseven έδειχναν σε καλή κατάσταση γενικά και έτοιμοι να βοηθήσουν άμεσα, στον βαθμό που μπορεί ο καθένας. Ο Osman μάλλον θέλει λίγο χρόνο ακόμα και σταδιακά θα μπαίνει στο rotation, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι παίκτης που θα συμπληρώνει την δωδεκάδα.

Λίγο οι παλιοί ίσως είναι το ερωτηματικό για τον ΠΑΟ εν'οψει Σούπερ Καπ και πρεμιέρας Euroleague την επόμενη εβδομάδα, κυρίως οι Lessort-Μήτογλου που είχαν και Εθνική το καλοκαίρι, ο Σλούκας που έχει χάσει κάποιες προπονήσεις και ματς, και ο Παπαπέτρου που θεωρητικά το καλοκαίρι ακολούθησε ειδική θεραπεία και προπονήσεις προκειμένου να ξεπεράσει τον τραυματισμό που τον είχε αφήσει εκτός αρκετούς μήνες πέρσι. Νομίζω πάντως ότι τις πρώτες εβδομάδες τώρα ο Ataman θα πάει με πιο σφιχτό rotation, στηριζόμενος κυρίως στους παίκτες που έχουν μείνει από πέρσυ ή/και που βρίσκονται σε ετοιμοπόλεμη κατάσταση.

0
big_lebowski

junior
Reactions: 204
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Μποντιρογκα

Τρί Σεπ 24, 2024 12:02 pm

shaq7 έγραψε:
τα στατιστικα επισης πως τα μετρατε με το + -? Αν παιζει 35λ και αυτος που μπαινει στην θεση του ειναι ο κωστακουμπο δεν μου βγαζει νοημα σαν στατιστικο,εκτος και κατι σκεφτομαι λαθος..Επισης και ο βεζενκοφ οταν ειναι μεσα η ομαδα σκοραρει περισσοτερο αποσα τρωει,αυτο κανει τον σασα καλο αμυντικο? Θα χαν ενα νοημα τα στατιστικα θεωρω αν επαιζε 20λεπτα ο λεσσορ και 20λ ο χψ φαλ ωστε να γινεται η συγκριση στους αριθμους.. Επισης σιγουρα θα υπαρχουν advanced stats που θα δειχνουν πχ αν ολη την δουλεια στην 5δα την κανει ο χουαντσο με τον γκραντ ... Ενδιαφερον θα χει αν καποιος τα βρει αυτα τα στατς και ξερει να τα αναλυσει κιολας..
Σαφώς και υπάρχουν advanced stats .Γενικώς υπάρχουν απόψεις κ απόψεις. Υπάρχει η evidence based ,υπάρχει και η αποψαρα (κλασσικό νεοελληνικο) τύπου "εεεγω θα σου πω τι είναι ο Λεσορ" σαν του τουλουμπα
Υπάρχει το defensive rating πχ ,δλδ πόσους πόντους ανά 100 κατοχες δέχεται η ομάδα με τον παίκτη στο παρκε.

Ο καλύτερος αμυντικός της Λίγκας πέρσι είχε 108,6

https://3stepsbasket.com/player/thomas- ... eague-2024

Ο ..."υπερβολικά κακός αμυντικος" Λεσορ είχε 110(καλύτερος από το 95% της λιγκας)

https://3stepsbasket.com/player/mathias ... eague-2024

Όπως είπε κ ο yorgos , απόψεις τύπου "εγώ αυτό βλέπω,κανει κακά hedge out" δεν έχουν πάντα κ πολύ σημασία διότι δε ξέρουν η καταλαβαίνουν πάντα όλοι τι βλέπουν

Υγ δεν υπάρχουν πουθενά advanced stats που να δείχνουν τον Παπαγιαννη καλύτερο αμυντικό στη λιγκσ το 22.Υπαρχουν ομως stats που δείχνουν πως μια υπερβολικα κακή αμυντικα ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός το 22-23 ήταν καλύτερος αμυντικα με τον Παπαγιαννη μέσα (κι αρκετά κιολας).

https://3stepsbasket.com/player/georgio ... eague-2023

Σε μια από τις χειρότερες αμυνες τις λιγκας ,ο Παπαγιαννης είχε drtg καλύτερο από το 90% της λιγκας.Ο καθένας μπορεί να το αναγνώσεις αυτό όπως ορίζει η (οποια) λογική του.

3
1 Εικόνα 2 Εικόνα
villiskabas

nba
Reactions: 532
Αγαπημένος παίκτης: Αλβερτης
Προειδοποιήσεις: 1

Τρί Σεπ 24, 2024 12:28 pm

Παντως ειναι οντως πολυ νωρις για να κρινουμε οτιδηποτε και το σουπερ καπ ειναι πολυ νωρις για οποιοδηποτε συμπερασμα..Καποιος ελεγε οτι η Ρεαλ παει τρενο στα φιλικα και χθες εχασε το σουπερ καπ με κατω τα χερια απο την Μαλαγα..αμφιβαλλω αν θα ξαναχασει φετος απο την Μαλαγα...οι ομαδες πρεπει να φορτσαρουν απο Γεναρη και μετα κανονικα αλλιως ξεφουσκωνουν ...συνηθως οχι παντα αλλα οκ... Τι να το κανω να πεταω τωρα και στα πλει οφ να σερνομαι? Οι ομαδες του Αταμαν ανεβαζουν τεμπο σταδιακα. Αυτο το λεω για οσους βιαστουν...βιαστουμε βαζω και εμενα μεσα να αναθεματισουν επειδη θα χασουμε το σουπερ καπ..εγω πιστευω θα το χασουμε..εξαλλου κανενας δεν θα το θυμαται στο τελος της χρονια αν κανεις back to back

0
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος villiskabas την Τρί Σεπ 24, 2024 12:30 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
tokalytero3d

euroleague
Reactions: 1363

Τρί Σεπ 24, 2024 12:29 pm

Galata - Pao στις 20:00
https://m.youtube.com/@GSTV1905/featured

0
Άβαταρ μέλους
slok

euroleague
Reactions: 1089

Τρί Σεπ 24, 2024 12:31 pm

big_lebowski έγραψε:
Τρί Σεπ 24, 2024 12:02 pm
shaq7 έγραψε:
Σαφώς και υπάρχουν advanced stats .Γενικώς υπάρχουν απόψεις κ απόψεις. Υπάρχει η evidence based ,υπάρχει και η αποψαρα (κλασσικό νεοελληνικο) τύπου "εεεγω θα σου πω τι είναι ο Λεσορ" σαν του τουλουμπα
Υπάρχει το defensive rating πχ ,δλδ πόσους πόντους ανά 100 κατοχες δέχεται η ομάδα με τον παίκτη στο παρκε.

Ο καλύτερος αμυντικός της Λίγκας πέρσι είχε 108,6

https://3stepsbasket.com/player/thomas- ... eague-2024

Ο ..."υπερβολικά κακός αμυντικος" Λεσορ είχε 110(καλύτερος από το 95% της λιγκας)

https://3stepsbasket.com/player/mathias ... eague-2024

Όπως είπε κ ο yorgos , απόψεις τύπου "εγώ αυτό βλέπω,κανει κακά hedge out" δεν έχουν πάντα κ πολύ σημασία διότι δε ξέρουν η καταλαβαίνουν πάντα όλοι τι βλέπουν

Υγ δεν υπάρχουν πουθενά advanced stats που να δείχνουν τον Παπαγιαννη καλύτερο αμυντικό στη λιγκσ το 22.Υπαρχουν ομως stats που δείχνουν πως μια υπερβολικα κακή αμυντικα ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός το 22-23 ήταν καλύτερος αμυντικα με τον Παπαγιαννη μέσα (κι αρκετά κιολας).

https://3stepsbasket.com/player/georgio ... eague-2023

Σε μια από τις χειρότερες αμυνες τις λιγκας ,ο Παπαγιαννης είχε drtg καλύτερο από το 90% της λιγκας.Ο καθένας μπορεί να το αναγνώσεις αυτό όπως ορίζει η (οποια) λογική του.
Kαλα αυτο το στατιστικο δεν ειναι και απολυτα ακριβες. Καμια φορα δε λενε ολη την αληθεια.

Οκ DRTG: Opponents points per 100 possessions με τον παιχτη αυτο στο παρκε. Αλλα ποιοι ηταν οι συμπαικτες του στις 100 αυτες κατοχες? Αν η ομαδα ειχε περιφεριακους κακους αμυντικους και τρως το ενα τριποντο μετα το αλλο?

Η αμυνα ειναι και ομαδικη υποθεση.

0
big_lebowski

junior

Τρί Σεπ 24, 2024 12:46 pm

Δε διαφωνώ,αλλά καλύτερο DRTG από το 95% δε γίνεται αν είσαι τρύπα όπως αυθαιρέτως παρουσιάζεται ο Λεσσορ.

Όπως επίσης δε γίνεται να είσαι μια πολυ κακή αμυντικα ομάδα (οπως ο προπέρσινος Παναθηναϊκός ),το οποίο σημαίνει πως δεν έχεις γενικά καλή αμυντική λειτουργία και να μπαίνει κάποιος που είναι "κακος" αμυντικός και οι πόντοι ανά 100 κατοχες να πέφτουν

Κανένα από τα παραπάνω δεν έχουν λογική και δε συμβαδίζουν με χαρακτηρισμους τύπου κώνος κλπ.Ειναι απλά αυθαίρετα συμπεράσματα που δείχνουν έλλειψη κατανόησης.Αυτο θέλω να πω

2
1 Εικόνα 1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion

Τρί Σεπ 24, 2024 12:49 pm

τα καλυτερα advanced stat ειναι αυτα που βλεπει κανεις στο γηπεδο

δηλαδη σχεδον σε ολους υπαρχει η αισθηση οτι πχ ο χουαντσο και ο γκραντ ειναι καλοι αμυντικοι
δεν χρειαζεται κανενα στατ το βλεπεις στο γηπεδο

για τον λεσορ βλεπεις οτι ειναι προβληματικος στην αμυνα αυτο ειναι δεδομενο
η συζητηση μπορει να γινει για τους λογους που ειναι κακος
δεν το εχει,βαριεται,κραταει δυναμεις

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion

Τρί Σεπ 24, 2024 12:50 pm

big_lebowski έγραψε:
Δε διαφωνώ,αλλά καλύτερο DRTG από το 95% δε γίνεται αν είσαι τρύπα όπως αυθαιρέτως παρουσιάζεται ο Λεσσορ.

Όπως επίσης δε γίνεται να είσαι μια πολυ κακή αμυντικα ομάδα (οπως ο προπέρσινος Παναθηναϊκός ),το οποίο σημαίνει πως δεν έχεις γενικά καλή αμυντική λειτουργία και να μπαίνει κάποιος που είναι "κακος" αμυντικός και οι πόντοι ανά 100 κατοχες να πέφτουν

Κανένα από τα παραπάνω δεν έχουν λογική και δε συμβαδίζουν με χαρακτηρισμους τύπου κώνος κλπ.Ειναι απλά αυθαίρετα συμπεράσματα που δείχνουν έλλειψη κατανόησης.Αυτο θέλω να πω
δηλαδη εσενα σε ερεθιζει η λεξη κωνος η τρυπα?

αν γραφαμε κακος αμυντικος θα ηταν οκ δηλαδη?

0
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar
Reactions: 3025
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Τρί Σεπ 24, 2024 12:51 pm

τουλουμπα έγραψε:
Scientists hate this one trick.

3
3 Εικόνα
Εικόνα
big_lebowski

junior

Τρί Σεπ 24, 2024 12:54 pm

Mε ερεθίζει η απαξίωση που κυριως προέρχεται από άγνοια

Ούτε κακός αμυντικος είναι όπως προκύπτει από πολλές παραμέτρους.Μια τέτοια παράμετρος δεν ειναι προφανώς το "εγώ αυτό θέλω να πιστευω"

1
1 Εικόνα
big_lebowski

junior

Τρί Σεπ 24, 2024 12:57 pm

τουλουμπα έγραψε:

δηλαδη σχεδον σε ολους υπαρχει η αισθηση οτι πχ ο χουαντσο και ο γκραντ ειναι καλοι αμυντικοι
δεν χρειαζεται κανενα στατ το βλεπεις στο γηπεδο

για τον λεσορ βλεπεις οτι ειναι προβληματικος στην αμυνα αυτο ειναι δεδομενο
η συζητηση μπορει να γινει για τους λογους που ειναι κακος
δεν το εχει,βαριεται,κραταει δυναμεις
Και κοίτα σύμπτωση

Τα advanced stats το επιβεβαιωνουν για Χουαντσο κ Γκραντ :welcome:

Δεν είναι καν άποψη.Απλη εμπάθεια ειναι

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions: 3558
Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Τρί Σεπ 24, 2024 1:01 pm

big_lebowski έγραψε:

Φαντάζομαι ότι τα παίρνεις από το 3stepbasket σωστά; Το ότι πέφτουν οι πόντοι ανά κατοχή όταν μπαίνει μέσα που το βλέπεις; Μετά που σταμάτησε το overbasket δεν έχω βρει κάπου αντίστοιχα.

0
Απάντηση

Επιστροφή στο “Παναθηναϊκός”