Ολυμπιακός - Αγωνιστικά 2024-2025 (Α1 ΕΣΑΚΕ, Κύπελλο, Φιλικά, Toυρνουά)
Συντονιστής: Captains
- Conan1982
- Reactions: 3551
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Με κίνδυνο να γίνω κουραστικός θα επαναλάβω ότι στην άμυνα μας πρέπει να στηριχτούμε, ναι ξέρω πλέον τα παιχνίδια κρίνονται από την επίθεση κλπ, αλλά δεν γίνεται να μπαίνουμε έτσι, ο Ολυμπιακός έμπαινε στα περισσότερα παιχνίδια για να ματώσει ώστε ο αντίπαλος να μην σκοράρει, και αν έμπαιναν όλα τα σουτ του αντιπάλου συνέχιζε να προσπαθεί. Φέτος απλώς δεν το κάνουμε, είναι και θέμα χημείας, συνοχής κλπ αλλά δεν βλέπω τους παίκτες να σκοτώνονται να σπάσουν τα σκριν, να τρέχουν να μην αφήσουν το αμαρκάριστο σουτ. Εγώ νομίζω ότι και οι καινούριοι, Βιλντόζα, Ντόρσεϊ μπορούν να παίξουν δυνατή άμυνα, να μπούμε μέσα με Ρεάλ και Μπαρτσελόνα και να θυμίσουμε αυτόν τον Ολυμπακό, η motion, οι αυτοματισμοί, τα plays, οι ρόλοι θα βρεθούν με τον καιρό, άμυνα μπορούμε να παίξουμε και τώρα.
0
- shaq7
- Reactions: 6568
- Αγαπημένη θέση: SG, C
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
2
και στην αμυνα παλι αυτο που παμε να κανουμε δεν δουλευει.Τον ραιτ τον βαζουμε να παιζει ντροπ,τον σασα με τον φαλ να μαρκαρουν τα γκαρντ τους...παρα πολλες αλλαγες συνεχεια..Δηλαδη περιμενουμε ο σασα να μπορει να μαρκαρει κοντο?Γιογιο τον εχουνε κανει ολοι..ο φαλ επισης εκτιθεται αφου δεν εχει ανασες.Δεν εχουμε δοκιμασει καθολου χεντζ. Η δευτερη 5δα επισης οταν εχεις στην πρωτη γουοκαπ παπ φαλ δεν ξερω πως μπορει να δουλεψει.. Γενικα ο μπαρτζωκας εχει τρελη δουλεια να κανει,οι παικτες οτι τους λεει κανουν ,αυτος πρεπει να βρει τις λυσεις.
0
-
- Reactions: 787
- Αγαπημένος παίκτης: Stef Curry
- Αγαπημένη ομάδα:
- Αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός
- Προειδοποιήσεις:
1
Ξαναγράφω δύο επισημάνσεις μου που έκανα σε προηγούμενο άρθρο του φόρουμ….
1) Αφενός υπάρχει ένα μεγάλο μπέρδεμα στην ομάδα μας για το τι μπάσκετ αρχικά θέλουμε να παίξουμε!! Μπέρδεμα το οποίο επιμηκύνεται , διότι υπάρχουν παίκτες σε τελείως διαφορετικά επίπεδα φόρμας και φυσικής κατάστασης, πχ οι Παπ, Γουόκαπ, Φαλ και Μιλουτίνοφ είναι σε άθλια κατάσταση πραγματικά για την εποχή, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας!!
2) Αν ο Έβανς δεν είναι σε θέση να επιστρέψει πλήρως καλά τον Ιανουάριο, τότε θεωρώ ότι ομάδα πρέπει να αγοράσει έναν ελίτ Γκαρντ δίπλα στον Φουρνιέ το καλοκαίρι + επιστροφή Πετρούσεφ και τίποτα άλλο (και σχεδιασμένες αποδεσμεύσεις φυσικά).
Υγ1. Ο Γκος είναι υπεραπαραίτητος παίκτης και καλό είναι να μην τον υποτιμούμε τόσο πολύ!!! Όσο για το αν έλλειψε ή όχι ειδικά στο χθεσινό ντέρμπι………τα συμπεράσματα δικά σας!
Υγ2. Να σταματήσουμε τα ανάθεμα και να στηρίξουμε ΤΩΡΑ που το χρειάζεται την ομάδα και τον coach! Ναι θα συμφωνήσω ότι υπάρχουν αρκετές αστοχίες, ναι κάποιοι κομβικοί μας παίκτες είναι για διαφορετικούς λόγους απλή αναφορά στα φύλλα αγώνων (Παπ, Γουόκαπ, Φαλ, Μιλουτίνοφ,), ναι ο coach δεν έχει κατασταλάξει σε ρόλους και συστήματα και δείχνει γενικώς μπερδεμένος, αλλά βρε ΜΑΓΚΕΣ…….Τέλη Οκτώβρη έχουμε, υπομονή!!!…….και στην τελική μπορεί και να μην βγει το εφετινό πείραμα!! Δηλαδή δεν δικαιούται η ομάδα μας μία αστοχία σε μία χρονιά??? ……..ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΜΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΓΙΑ ΕΦΕΤΟΣ!!!!
Υγ3. Τουλάχιστον 1/2 περιμένω την διαβολοεβδομάδα……θεωρώ ότι θα βγάλει αντίδραση η ομάδα!
1) Αφενός υπάρχει ένα μεγάλο μπέρδεμα στην ομάδα μας για το τι μπάσκετ αρχικά θέλουμε να παίξουμε!! Μπέρδεμα το οποίο επιμηκύνεται , διότι υπάρχουν παίκτες σε τελείως διαφορετικά επίπεδα φόρμας και φυσικής κατάστασης, πχ οι Παπ, Γουόκαπ, Φαλ και Μιλουτίνοφ είναι σε άθλια κατάσταση πραγματικά για την εποχή, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας!!
2) Αν ο Έβανς δεν είναι σε θέση να επιστρέψει πλήρως καλά τον Ιανουάριο, τότε θεωρώ ότι ομάδα πρέπει να αγοράσει έναν ελίτ Γκαρντ δίπλα στον Φουρνιέ το καλοκαίρι + επιστροφή Πετρούσεφ και τίποτα άλλο (και σχεδιασμένες αποδεσμεύσεις φυσικά).
Υγ1. Ο Γκος είναι υπεραπαραίτητος παίκτης και καλό είναι να μην τον υποτιμούμε τόσο πολύ!!! Όσο για το αν έλλειψε ή όχι ειδικά στο χθεσινό ντέρμπι………τα συμπεράσματα δικά σας!
Υγ2. Να σταματήσουμε τα ανάθεμα και να στηρίξουμε ΤΩΡΑ που το χρειάζεται την ομάδα και τον coach! Ναι θα συμφωνήσω ότι υπάρχουν αρκετές αστοχίες, ναι κάποιοι κομβικοί μας παίκτες είναι για διαφορετικούς λόγους απλή αναφορά στα φύλλα αγώνων (Παπ, Γουόκαπ, Φαλ, Μιλουτίνοφ,), ναι ο coach δεν έχει κατασταλάξει σε ρόλους και συστήματα και δείχνει γενικώς μπερδεμένος, αλλά βρε ΜΑΓΚΕΣ…….Τέλη Οκτώβρη έχουμε, υπομονή!!!…….και στην τελική μπορεί και να μην βγει το εφετινό πείραμα!! Δηλαδή δεν δικαιούται η ομάδα μας μία αστοχία σε μία χρονιά??? ……..ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΜΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΣ ΓΙΑ ΕΦΕΤΟΣ!!!!
Υγ3. Τουλάχιστον 1/2 περιμένω την διαβολοεβδομάδα……θεωρώ ότι θα βγάλει αντίδραση η ομάδα!
0
- Mathematician92
- Reactions: 459
- Αγαπημένος παίκτης: Παπαλουκάς
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Αυτό ακριβώς περίμενα κι εγώ να συμβεί στο χθεσινό παιχνίδι και έκανα την πρόβλεψη που έκανα. Ειδικά χθες που το παιχνίδι ήταν με τον Παναθηναϊκό και είχε ένα κάποιο μεγαλύτερο "πρεστίζ" για τους φιλάθλους. Αλλά με απογοήτευσαν οι περισσότεροι παίκτες και η ομάδα ως σύνολο. Πρέπει να το βρούνε σαν ομάδα, να αρχίσουν να φαίνονται ένα σύνολο στο παρκέ και όχι 5 μεμονωμένες μονάδες που ο καθένας κάνει του κεφαλιού του. Ειδικά η εικόνα του Παπ χθες, όσον αφορά αυτό το κομμάτι, ήταν πολύ κακή, σχεδόν απαράδεκτη. Και τονίζω τον αρχηγό γιατί από αυτόν τουλάχιστον περιμένεις άλλη νοοτροπία. Να είναι όλοι οι υπόλοιποι αλλού γι αλλού κι αυτός να τους συντονίζει όσο μπορεί.Conan1982 έγραψε: ↑Δευ Οκτ 28, 2024 2:32 pmΜε κίνδυνο να γίνω κουραστικός θα επαναλάβω ότι στην άμυνα μας πρέπει να στηριχτούμε, ναι ξέρω πλέον τα παιχνίδια κρίνονται από την επίθεση κλπ, αλλά δεν γίνεται να μπαίνουμε έτσι, ο Ολυμπιακός έμπαινε στα περισσότερα παιχνίδια για να ματώσει ώστε ο αντίπαλος να μην σκοράρει, και αν έμπαιναν όλα τα σουτ του αντιπάλου συνέχιζε να προσπαθεί. Φέτος απλώς δεν το κάνουμε, είναι και θέμα χημείας, συνοχής κλπ αλλά δεν βλέπω τους παίκτες να σκοτώνονται να σπάσουν τα σκριν, να τρέχουν να μην αφήσουν το αμαρκάριστο σουτ. Εγώ νομίζω ότι και οι καινούριοι, Βιλντόζα, Ντόρσεϊ μπορούν να παίξουν δυνατή άμυνα, να μπούμε μέσα με Ρεάλ και Μπαρτσελόνα και να θυμίσουμε αυτόν τον Ολυμπακό, η motion, οι αυτοματισμοί, τα plays, οι ρόλοι θα βρεθούν με τον καιρό, άμυνα μπορούμε να παίξουμε και τώρα.
Είμαι σίγουρος ότι αυτό θα συμβεί αργά ή γρήγορα. Μακάρι η αρχή να γίνει σε κάποιο από τα επόμενα δύο παιχνίδια αυτής της εβδομάδας. Εγώ θα χαρώ ακόμα κι αν χαθούν και τα δύο παιχνίδια, ΑΝ δω αλλαγή στη φιλοσοφία των παικτών, αλλαγή στο μοίρασμα των χρόνων (που να πω την αλήθεια φάνηκε μια αλλαγή χθες σε αυτό το κομμάτι), αν δω "υγεία" και τους παίκτες να ευχαριστιούνται το παιχνίδι. Να τους δω να χαίρονται, να πανηγυρίζουν σαν "οικογένεια". Κλισέ, το ξέρω, αλλά αυτό θα μου δείξει ότι το τσιπακι γύρισε.
1
1

Μακριά από μένα η τοξικότητα, ο φανατισμός και ο τυφλός οπαδισμός.

Μακάρι φίλε. Λες εγώ να θέλω να μην τα σηκώσουμε όλα ; Δεν μίλησα για διάλυση αλλά ναι,θεωρώ τον Παο με αυτά τα γκαρντ και εμείς με τα αντίστοιχα δικά μας δεν μπορείς να του πάρεις κούπες. Να τον νικήσεις ναι,σε κάποιους αγώνες θα τον νικήσεις. Το μόνο που μπορώ να δω είναιDimmitz έγραψε: ↑Δευ Οκτ 28, 2024 2:00 pmΕντωμεταξύ ο ΠΑΟ δεν νικιέται και πριν ένα μήνα νικήθηκε κατά κράτος. Απλά ο Ντόρσει ξεκίνησε με 4/4 όπως ο Λορέντσο στο Σεφ. Πιο ηττοπαθές σχόλιο από το παραπάνω δεν έχω διαβάσει.golitog7 έγραψε: ↑Δευ Οκτ 28, 2024 1:56 pm
Ρε συ πως δε νικιέται. Πέρυσι πήγαμε να πάρουμε το πρωτάθλημα με έναν ψηλό, τον Μίλου που έπαιξε 5 ματς σε 8 ημέρες!!! Μην είστε τόσο άδικοι με την ομάδα. Επίσης ν σημειώσω ότι επειδή οι ομάδες είναι διαφορετικα στημμένες (εμείς συστηματοκεντρική και ο Παο προσωποκεντρική) είναι ξεκάθαρο ποιος από τους δύο χρειάζεται περισσότερο την τύχη.
Παράδειγμα: τι θα γίνει αν τραυματιστεί ο Λεσόρ ή ο Σλούκας ή ο Ναν?
Εμείς έχουμε αποδείξει ότι όποιος παίκτης και να τραυματιστει μπορούμε να το αντέξουμε. ΓΤο αντέξαμε πέρυσι πυ δεν είχαμε βάθος, δε θα το αντέξουμε φέτος?
Πιστεύεις δλδ ότι αν πέρυσι ο Παο έπαιζε χωρίς δύο ψηλούς (ας πούμε χωρίς Λεσόρ, Μπαλτσρόφσκι) θα πήγαινε 3-2 το σκορ? Το ότι δεν τραυματίστηκε κανείς πέρυσι δεν σημαίνει ότι θα γίνει το ίδιο φέτος.
Επίσης λες ότι είναι λανθασμένα στημμένο το ρόστερ. Δεν νομίζεις ότι πρέπει να τους δώσουμε χρόνο να βρεθούν μεταξύ τους και μετά να το πούμε αυτο?
Λίγο πίστωση χρόνου στην ομάδα. Πέρυσι σε κάποια φάση παίζαμε με πεντάρι Σικμα και άσο τον Μακίσικ από την λειψανδρία και δεν διαλυθήκαμε.
1. Να δέσει η ομάδα σε βάθος χρόνου
2. Φουρνιε να παίζει σε επίπεδο Ναν-Σλουκα
3. Οπωσδήποτε επιστροφή Έβανς σε υψηλά επίπεδα
Με τα παραπάνω ναι μπορούμε να χτυπήσουμε τα πάντα.
Άλλο να στρώσει η ομάδα να πάει Final 4 και άλλο όντως να σηκώσει τα τρόπαια. Και διαφορετικό η ηττοπάθεια με την προσγείωση στην πραγματικότητα.
0
-
- Reactions: 1719
- Αγαπημένος παίκτης: Karl Malone
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0
Σειρά διαφωνιών με τον Σάκ7 σήμερα 
Εγώ νομίζω ότι μοσιον παίξαμε κατά κύριο λόγο και με Φενέρ και με Μονακό και με Ρεαλ. Όπως σε κάθε ματς, υπήρχαν διαστήματα που είτε αυτό μπούκωνε, είτε πήγαμε να παίξουμε κάτι άλλο το οποίο μόνο σε εκείνο το ένα ματς στο τέλος με τα 2 τρελά σουτ μας βγήκε σε καλό, όλες τις άλλες φορές που καταλήξαμε να παίζουμε έτσι δεν μας βγήκε.
Πχ τα 3 ματς που κερδίσαμε ήταν το 1ο που παίξαμε το μπάσκετ μας (ο Σλούκας έπαιξε 17'), το 3ο που λέμε ότι κερδίσαμε με χίροου μπολ (με 23' Σλούκα εκεί είπε το τι ηγέτης) στο τέλος αλλά και εκεί με μοσιον φτάσαμε μέχρι το τέλος και το 5ο που πάλι το μπάσκετ μας παίξαμε και τα pnr με σουτ εκτός ροής να είναι συμπληρωματικό. Εκεί ο Σλούκας έπαιξε 28', το περισσότερο στην σειρά.
Και με Μονακό έτσι κερδίσαμε, στο 2ο δεκάλεπτο δεν μας βγήκε που χάλασε το μυαλό μας και πήραμε κακά σουτ, μπήκαμε στο 3ο με άμυνα τανάλια και μόσιον και τους σκορπίσαμε.
Με Ρεαλ πάλι όσο παίζαμε το μπάσκετ μας κερδίζαμε άνετα, στο τέλος δεν είναι ότι έσφιξε η Ρεαλ, το δικό μας μυαλό χάλασε πάλι και πήγαμε σε χίροου μπολ να τελειώσουμε το ματς. Δε μας βγήκε, η συνέχεια γνωστή.
Νομίζω λοιπόν ότι είναι μύθος και το ότι παίζουμε ΜΟΝΟ μόσιον και το ότι όταν σφίγγει το πράγμα μας την κόβουν οπότε αναγκαστικά πάμε σε χίροου μπολ. Μα ό,τι σύστημα και να παίξεις μπορεί να μην σου βγει κάποια στιγμή του ματς και τότε όντως θα πάρεις δύσκολο σουτ, έτσι είναι πάντα. Φέτος έχεις την έξτρα ασφάλεια ότι έχεις παίχτες που βάζουν ΚΑΙ τέτοια σουτ, αλλά σίγουρα δεν μπορεί το πλάνο σου να είναι να κερδίζεις από αυτό. Μέσω μόσιον τείνουν να βγαίνουν περισσότερα και καλύτερα σουτ, απλώς θέλει χρόνο και δουλειά να μάθει ο κάθε παίχτης σε κάθε κατάσταση ποιες είναι οι 3 επιλογές που έχει και να αρχίσει πάντα να παίρνει την καλύτερη. Μόλις αρχίσει να ρολαρει θα παίρνει (πάλι από τα 8 μέτρα) καλύτερα σουτ ο Σάσα και θα τα βάζει. Θα είναι εντός ροής και όχι απόφαση της στιγμής.
Θα πυκνώσουν τα μπασιματα και τα άλει του Βιλντοζα, θα μπουν περισσότερα σουτ μέσης απόστασης από τον Φουρνιε κτλ πράγμα που θα βάλει δύσκολα ακόμα και στις καλύτερες άμυνες. Και εννοείται ότι μέσα στο ματς βάζει και pnr και άλλα πράγματα, σχεδιάζει συγκεκριμένα πλέι ανάλογα τα δεδομένα του αγώνα κτλ. Ακόμα και iso μπορεί να δώσει καμιά φορά εντολή να παίξει ο Φουρνιε πχ ή ο Ντόρσεϊ ή ο Ράιτ.

Εγώ νομίζω ότι μοσιον παίξαμε κατά κύριο λόγο και με Φενέρ και με Μονακό και με Ρεαλ. Όπως σε κάθε ματς, υπήρχαν διαστήματα που είτε αυτό μπούκωνε, είτε πήγαμε να παίξουμε κάτι άλλο το οποίο μόνο σε εκείνο το ένα ματς στο τέλος με τα 2 τρελά σουτ μας βγήκε σε καλό, όλες τις άλλες φορές που καταλήξαμε να παίζουμε έτσι δεν μας βγήκε.
Πχ τα 3 ματς που κερδίσαμε ήταν το 1ο που παίξαμε το μπάσκετ μας (ο Σλούκας έπαιξε 17'), το 3ο που λέμε ότι κερδίσαμε με χίροου μπολ (με 23' Σλούκα εκεί είπε το τι ηγέτης) στο τέλος αλλά και εκεί με μοσιον φτάσαμε μέχρι το τέλος και το 5ο που πάλι το μπάσκετ μας παίξαμε και τα pnr με σουτ εκτός ροής να είναι συμπληρωματικό. Εκεί ο Σλούκας έπαιξε 28', το περισσότερο στην σειρά.
Και με Μονακό έτσι κερδίσαμε, στο 2ο δεκάλεπτο δεν μας βγήκε που χάλασε το μυαλό μας και πήραμε κακά σουτ, μπήκαμε στο 3ο με άμυνα τανάλια και μόσιον και τους σκορπίσαμε.
Με Ρεαλ πάλι όσο παίζαμε το μπάσκετ μας κερδίζαμε άνετα, στο τέλος δεν είναι ότι έσφιξε η Ρεαλ, το δικό μας μυαλό χάλασε πάλι και πήγαμε σε χίροου μπολ να τελειώσουμε το ματς. Δε μας βγήκε, η συνέχεια γνωστή.
Νομίζω λοιπόν ότι είναι μύθος και το ότι παίζουμε ΜΟΝΟ μόσιον και το ότι όταν σφίγγει το πράγμα μας την κόβουν οπότε αναγκαστικά πάμε σε χίροου μπολ. Μα ό,τι σύστημα και να παίξεις μπορεί να μην σου βγει κάποια στιγμή του ματς και τότε όντως θα πάρεις δύσκολο σουτ, έτσι είναι πάντα. Φέτος έχεις την έξτρα ασφάλεια ότι έχεις παίχτες που βάζουν ΚΑΙ τέτοια σουτ, αλλά σίγουρα δεν μπορεί το πλάνο σου να είναι να κερδίζεις από αυτό. Μέσω μόσιον τείνουν να βγαίνουν περισσότερα και καλύτερα σουτ, απλώς θέλει χρόνο και δουλειά να μάθει ο κάθε παίχτης σε κάθε κατάσταση ποιες είναι οι 3 επιλογές που έχει και να αρχίσει πάντα να παίρνει την καλύτερη. Μόλις αρχίσει να ρολαρει θα παίρνει (πάλι από τα 8 μέτρα) καλύτερα σουτ ο Σάσα και θα τα βάζει. Θα είναι εντός ροής και όχι απόφαση της στιγμής.
Θα πυκνώσουν τα μπασιματα και τα άλει του Βιλντοζα, θα μπουν περισσότερα σουτ μέσης απόστασης από τον Φουρνιε κτλ πράγμα που θα βάλει δύσκολα ακόμα και στις καλύτερες άμυνες. Και εννοείται ότι μέσα στο ματς βάζει και pnr και άλλα πράγματα, σχεδιάζει συγκεκριμένα πλέι ανάλογα τα δεδομένα του αγώνα κτλ. Ακόμα και iso μπορεί να δώσει καμιά φορά εντολή να παίξει ο Φουρνιε πχ ή ο Ντόρσεϊ ή ο Ράιτ.
1
1

-
- Reactions: 787
- Αγαπημένος παίκτης: Stef Curry
- Αγαπημένη ομάδα:
- Αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός
- Προειδοποιήσεις:
1
Ακριβώς αυτά που λες για τον Παπ, είναι οφθαλμοφανή και σε εμένα από την αρχή της χρονιάς εφέτος!! Με έχει απογοητεύσει όσο δεν πάει……..ξέρεις ο ρόλος του Αρχηγού σε έναν κολοσσό όπως ο Ολυμπιακός ίσως δεν ταιριάζει το ίδιο σε όλους!!!!……στα άλλα που γράφεις πάντως και εγώ θεωρώ ότι με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το τσιπάκι θα αλλάξει κάποια στιγμή!……την εβδομάδα αυτή θέλουμε οπωσδήποτε μία νίκη!!!Mathematician92 έγραψε: ↑Δευ Οκτ 28, 2024 3:14 pmΑυτό ακριβώς περίμενα κι εγώ να συμβεί στο χθεσινό παιχνίδι και έκανα την πρόβλεψη που έκανα. Ειδικά χθες που το παιχνίδι ήταν με τον Παναθηναϊκό και είχε ένα κάποιο μεγαλύτερο "πρεστίζ" για τους φιλάθλους. Αλλά με απογοήτευσαν οι περισσότεροι παίκτες και η ομάδα ως σύνολο. Πρέπει να το βρούνε σαν ομάδα, να αρχίσουν να φαίνονται ένα σύνολο στο παρκέ και όχι 5 μεμονωμένες μονάδες που ο καθένας κάνει του κεφαλιού του. Ειδικά η εικόνα του Παπ χθες, όσον αφορά αυτό το κομμάτι, ήταν πολύ κακή, σχεδόν απαράδεκτη. Και τονίζω τον αρχηγό γιατί από αυτόν τουλάχιστον περιμένεις άλλη νοοτροπία. Να είναι όλοι οι υπόλοιποι αλλού γι αλλού κι αυτός να τους συντονίζει όσο μπορεί.Conan1982 έγραψε: ↑Δευ Οκτ 28, 2024 2:32 pmΜε κίνδυνο να γίνω κουραστικός θα επαναλάβω ότι στην άμυνα μας πρέπει να στηριχτούμε, ναι ξέρω πλέον τα παιχνίδια κρίνονται από την επίθεση κλπ, αλλά δεν γίνεται να μπαίνουμε έτσι, ο Ολυμπιακός έμπαινε στα περισσότερα παιχνίδια για να ματώσει ώστε ο αντίπαλος να μην σκοράρει, και αν έμπαιναν όλα τα σουτ του αντιπάλου συνέχιζε να προσπαθεί. Φέτος απλώς δεν το κάνουμε, είναι και θέμα χημείας, συνοχής κλπ αλλά δεν βλέπω τους παίκτες να σκοτώνονται να σπάσουν τα σκριν, να τρέχουν να μην αφήσουν το αμαρκάριστο σουτ. Εγώ νομίζω ότι και οι καινούριοι, Βιλντόζα, Ντόρσεϊ μπορούν να παίξουν δυνατή άμυνα, να μπούμε μέσα με Ρεάλ και Μπαρτσελόνα και να θυμίσουμε αυτόν τον Ολυμπακό, η motion, οι αυτοματισμοί, τα plays, οι ρόλοι θα βρεθούν με τον καιρό, άμυνα μπορούμε να παίξουμε και τώρα.
Είμαι σίγουρος ότι αυτό θα συμβεί αργά ή γρήγορα. Μακάρι η αρχή να γίνει σε κάποιο από τα επόμενα δύο παιχνίδια αυτής της εβδομάδας. Εγώ θα χαρώ ακόμα κι αν χαθούν και τα δύο παιχνίδια, ΑΝ δω αλλαγή στη φιλοσοφία των παικτών, αλλαγή στο μοίρασμα των χρόνων (που να πω την αλήθεια φάνηκε μια αλλαγή χθες σε αυτό το κομμάτι), αν δω "υγεία" και τους παίκτες να ευχαριστιούνται το παιχνίδι. Να τους δω να χαίρονται, να πανηγυρίζουν σαν "οικογένεια". Κλισέ, το ξέρω, αλλά αυτό θα μου δείξει ότι το τσιπακι γύρισε.
0
- kojito
- Reactions: 2697
- Αγαπημένη θέση: PF
- Προειδοποιήσεις:
0
Έβλεπα ένα ενδιαφέρον στατιστικό σχετικά με τις 44 διαφορετικές πεντάδες που έχουμε χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα στην Euroleague. Η "αρχική" μας πεντάδα (Walkup-Fournier-Παπανικολάου-Βεζένκοφ-Fall) είχε την 5η ή 6η χειρότερη επίδοση σε +/-. Αντίθετα, η πεντάδα που παίζει συχνά στις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου και κάποιες φορές στο τέταρτο επίσης (Vildoza-Dorsey-McKissic-Peters-Wright) έχει την καλύτερη επίδοση. Ξέρω ότι οι αριθμοί πολλές φορές δεν λένε την πλήρη αλήθεια και ό,τι μέχρι τώρα λόγω απουσιών κτλ ο Μπαρτζώκας έχει πειραματιστεί κιόλας, αλλά σιγά-σιγά μπορεί να αποκτάει μια εικόνα ποια σχήματα είναι δόκιμα και ποια όχι.
Η άμυνα με αλλαγές επίσης που παίζουμε δεν είναι καθόλου αποδοτική. Παρ'οτι καλύπτουμε σχετικά καλά τα miss match που δημιουργούνται στην ρακέτα, ούτε ο Βεζένκοφ ούτε ο Peters μπορούν να ακολουθήσουν εύκολα στις αλλαγές εκρηκτικά γκαρντ όπως ο Nunn, o Baldwin, o Edwards κτλ. με αποτέλεσμα να φτάνουν εύκολα στο καλάθι ή με ένα kick out να βρίσκουν ελεύθερα τρίποντα. Ταυτόχρονα και τον Fall να βγάλεις στο τρίποντο μπορεί να κλείσει λίγο το οπτικό πεδίο, αλλά μιλάμε και για ένα σχετικά δυσκίνητο κορμί ύψους 2,20 και βάρους 120 κιλών. Συν ότι μετά η ρακέτα είναι άδεια και χάνονται ριμπάουντ. Υπάρχουν επίσης παίκτες όπως ο McKissic και ο Wright που στην άμυνα συχνά βγαίνουν σε κακές ή αχρείαστες βοήθειες, δημιουργώντας έτσι ανισορροπίες.
Η άμυνα με αλλαγές επίσης που παίζουμε δεν είναι καθόλου αποδοτική. Παρ'οτι καλύπτουμε σχετικά καλά τα miss match που δημιουργούνται στην ρακέτα, ούτε ο Βεζένκοφ ούτε ο Peters μπορούν να ακολουθήσουν εύκολα στις αλλαγές εκρηκτικά γκαρντ όπως ο Nunn, o Baldwin, o Edwards κτλ. με αποτέλεσμα να φτάνουν εύκολα στο καλάθι ή με ένα kick out να βρίσκουν ελεύθερα τρίποντα. Ταυτόχρονα και τον Fall να βγάλεις στο τρίποντο μπορεί να κλείσει λίγο το οπτικό πεδίο, αλλά μιλάμε και για ένα σχετικά δυσκίνητο κορμί ύψους 2,20 και βάρους 120 κιλών. Συν ότι μετά η ρακέτα είναι άδεια και χάνονται ριμπάουντ. Υπάρχουν επίσης παίκτες όπως ο McKissic και ο Wright που στην άμυνα συχνά βγαίνουν σε κακές ή αχρείαστες βοήθειες, δημιουργώντας έτσι ανισορροπίες.
3
3

- shaq7
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
2
kojito έγραψε: ↑Δευ Οκτ 28, 2024 3:39 pm
αυτη εδω η αλλαγη ειναι απο τις χειροτερες που χω δει..χωρις κανενα λογο ο γουοκαπ δινει τον ναν στον σασα που τον χορευει δυο ζεμπεκιες σαν σε προπονηση..
Σε μια φαση κιολας ειχε ο ναν την μπαλα στα χερια και σε 5΄ τον μαρκαρε ο γουοκαπ μετα ο σασα και μετα ο φαλ..ηταν αστειο ακομα και στο ματι πως αλλαζανε οι παικτες πανω του.
1
1

-
- Reactions: 891
- Αγαπημένος παίκτης: Doncic
- Προειδοποιήσεις:
5
Καλά εδώ είναι καθαρό λάθος Μπαρτζώκα και μόνο. Δεν μπορεί να σου διαλύει την άμυνα το αεροσκριν του Κώστα του Σλούκα κάτι δεν πάει καλάshaq7 έγραψε: ↑Δευ Οκτ 28, 2024 3:45 pmkojito έγραψε: ↑Δευ Οκτ 28, 2024 3:39 pm
αυτη εδω η αλλαγη ειναι απο τις χειροτερες που χω δει..χωρις κανενα λογο ο γουοκαπ δινει τον ναν στον σασα που τον χορευει δυο ζεμπεκιες σαν σε προπονηση..
Σε μια φαση κιολας ειχε ο ναν την μπαλα στα χερια και σε 5΄ τον μαρκαρε ο γουοκαπ μετα ο σασα και μετα ο φαλ..ηταν αστειο ακομα και στο ματι πως αλλαζανε οι παικτες πανω του.
1
1

- shaq7
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
2
δεν ξερω αν απλα ο γουοκαπ θολωσε η αυτη ηταν η οδηγια..παντως εγινε πολλες φορες χτες,οποτε κατι παει πολυ λαθος που πρεπει να φτιαχτει.HackerBaby έγραψε: ↑Δευ Οκτ 28, 2024 3:50 pmΚαλά εδώ είναι καθαρό λάθος Μπαρτζώκα και μόνο. Δεν μπορεί να σου διαλύει την άμυνα το αεροσκριν του Κώστα του Σλούκα κάτι δεν πάει καλά
0
-
- Reactions: 1054
- Αγαπημένος παίκτης: Σπανούλης
- Αγαπημένη ομάδα:
- Αγαπημένη ομάδα: Olympiakos
- Προειδοποιήσεις:
5
Αυτό το πρόβλημα είναι γενικό και εντολή Μπαρτζώκα. Αλλάζει σε κάθε σκριν είτε γίνεται καλό σκριν είτε σκριν της πλάκας. Αυτό το πράγμα δεν δουλεύει. Η Μπάγερν μας εξέθεσε στο πικ εν ρολ,το ίδιο έγινε και σήμερα. Αν θες να αλλάζεις σε κάθε σκριν κοντό με ψηλό,ο ψηλός πρέπει να είναι σαν το Χάινς που έχει ταχύτητα Κοντού για να μην υπάρχει πρόβλημα και να μην τον περνάει στο πρώτο βήμα το γκαρντ δημιουργώντας αμυντική ανισορροπία.
0
- golitog7
- Reactions: 1824
- Αγαπημένη θέση: Bench
- Αγαπημένος παίκτης: Spanoulis, Diamantidis
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
1
Χαχαχα. Ότι πιο αστείο έχω δει από χθες. Ο Γουόκαπ, ο Γουόκαπ ξαναλέω, δεν μπορεί να σπάσει σκριν του Σλούκα???shaq7 έγραψε: ↑Δευ Οκτ 28, 2024 3:45 pmkojito έγραψε: ↑Δευ Οκτ 28, 2024 3:39 pm
0
- coach blue
- Reactions: 1363
- Αγαπημένη ομάδα:
- Προειδοποιήσεις:
0