Dimmitz έγραψε: ↑Τετ Οκτ 30, 2024 11:00 am
ΤΑΣΟΣ7 έγραψε: ↑Τετ Οκτ 30, 2024 12:04 am
Ειναι τριαντατεσσαρων χρόνων,παίρνει το ένα τρίτο των λεφτων που περνούν οι άλλοι, παίζει πολύ λιγότερο από όλους και το καλοκαίρι πολλοί έλεγαν αν ειναι να αδειάσει λιγο το ροστερ να είναι αυτός που πρέπει να φύγει πρώτος.. Κούνια που μας κούναγε.. Ευτυχώς που ο κοουτσ δεν το διανοηθηκε καν...Ολυμπιακός και Μακισικ πάνε πακέτο και αυτό γιατί Ολυμπιακός σημαίνει ψυχη,σημαίνει ενότητα, σημαίνει πάνω από όλα η ομάδα,σημαίνει αγέλη...Ο Μακισικ είναι όλα αυτά στο έπακρο...Σήμερα ήρθε από τον πάγκο και έδειξε και στους συμπαίκτες τους αλλά και σε όλους όσους ασχολούνται με το άθλημα και γενικά με τον ομαδικο αθλητισμό πως όταν το πιστεύεις μπορείς να πάρεις ένα ματσ ακόμα και μόνος σου...,ακόμα και αν ο αντίπαλος είναι η βασίλισσα της Ευρώπης..Μακισικ respect...!!!
Δεν έχω λόγια να περιγράψω το respect που έχω γι αυτόν τον παίκτη. Το καλοκαίρι είδε να έρχονται στην θέση του, όχι ένας αλλά τρεις παίκτες! Είδε τον Κάνααν να αποχωρεί από την ομάδα με την λήξη του συμβολαίου του, όντας 33 χρόνων. Ο ίδιος βασίζει στα 34 και το κακοκαιρί λήγει το συμβόλαιο του. Όλοι πιστεύαμε ότι θα είναι μεταξύ πάγκου και εξέδρας φέτος. Ακόμα και ο coach πιστεύω για εκεί το πήγαινε. Παρολαυτα ο παίκτης μπήκε με το μαχαίρι στα δόντια από τα φιλικά! Είναι μακράν από τον 2ο ο πιο X factor παίκτης μας μέχρι στιγμής στην σεζόν. Έχει κερδίσει επάξια τον χρόνο του και την αναβάθμιση του στο ροτεισον.
Ο Μπαρτζωκας έκανε χτες μια δήλωση που είναι μεγάλη αλήθεια. Όταν κάποιοι είναι χρόνια σε μια ομάδα έχουμε βαρεθεί τα πρόσωπα τους και να τους βλέπουμε (πχ. φουρτούνης στην μπάλα). Ο οπαδός θέλει πάντα το καινούργιο παίκτη, την ανανέωση, το κάτι διαφορετικό. Τώρα το καταλαβαίνω, ότι σε ένα βαθμό έχω βαρεθεί να βλέπω Ουόκαπ - Σακ - Παπ κτλ. Όμως, αυτοί είναι οι κολόνες της ομάδας μας. Αν θέλουν οι καινούργιοι γκάρντ ας ανταγωνιστούν τον Σακ και αν μπορούν ας κερδίσουν τον χρόνο τους.
Η Ρεάλ ήταν σε πολύ κακό βράδυ, σαν να μην την ενδιέφερε να διεκδικήσει το παιχνίδι. Δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Η νίκη είναι νίκη. Μια νίκη που ο σύλλογος είχε πολύ μεγάλη ανάγκη. Με Μπάρτσα θα είναι πολύ πιο δύσκολο, αλλά η ψυχολογία που πήραμε από χτες θα μας δώσει φτερά.
Στα του παιχνιδιού έχω να πω τα εξής:
1. Μου έκανε πολύ θετική εντύπωση ο Βιλτόζα σε ένα ταιμ ουτ. Ενώ είχε 3 φουλ και ήξερε ότι δεν θα ξαναμπεί, καθόταν πάνω από τον coach και προσπαθούσε να καταλάβει τις εντολές που έδινε. Από τους παγκίτες μόνο τον Βιλτόζα και τον Παπ είδα. Ο Βιλτόζα μπορεί να αργήσει αλλά θα παίξει μπασκετάρα στην ομάδα.
2. Ο Πίτερς γαμώτο είναι πολύ αδικημένος και στεναχωριέμαι. Ίσως ο Μπαρτζωκας πρέπει να αλλάξει λίγο την διαχείριση με Σάσα. Να το κάνει όπως ο Άταμαν με Ναν. Όταν δεν έχει ρυθμό να τον πετάξει έξω για 1-2 λεπτά να πάρει καμία ανάσα και να ξεθολώσει, πάρα να τον έχει μέσα συνεχόμενα 17 λεπτά.
3. Έχω να δω τόσο μεγάλο παίκτη στην ομάδα μας από την εποχή του Σπανούλη. Για τον Φουρνιέ μιλάω ναι. Ο τύπος είναι σε άλλο level και θα παίξει κομβικό ρόλο για τις κούπες που θα πάρουμε φέτος. Οποιαδήποτε σύγκριση Φουρνιέ - Ναν είναι πολύ άδικη (ο ένας μόλις ήρθε, ο άλλος παίζει δεύτερη σεζόν στην Ευρωλίγκα). Το μόνο που με εκνευρίζει και, δυστυχώς, νομίζω ότι είχε και το ίδιο πρόβλημα στο NBA είναι αυτά τα εκνευρίστικα φλόατερς που χάνει. Θα αρχίσω να αναπολώ τα φλοατερς του Γκός. Θα πρέπει να κάτσει να το δουλέψει πολύ αυτό στις προπονήσεις και είναι επιτακτικό να βρει τρόπο να απειλήσει και μα δίποντο.
4. Ο Θωμάς θα πρέπει να γίνει πιο aggressive στην επίθεση. Μπορεί να σκοράρει όλο το βράδυ με αυτό το τύπου mid range σουτάκι που κάνει. Φτάνει κάτω από την ρακέτα και δεν τον μαρκάρει κάνεις γιατί όλοι περιμένουν ότι θα πασάρει. Άνετα 10-12 πόντους μπορεί να βάζει έτσι. Δεν χρειάζεται να βαράει τρίποντα.
5. Έτσι όπως είδα την ομάδα με την επιστροφή του Γκός, τελευταίοι στο ροτέισον έχουν μείνει ο Βιλτόζα με τον Ντόρσει. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα τους διαχειριστεί χωρίς να τους κάψει.