Ολυμπιακός - Αγωνιστικά 2024-2025 (Α1 ΕΣΑΚΕ, Κύπελλο, Φιλικά, Toυρνουά)

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
kite26

nba
Reactions: 1296
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Muggsy Bogues
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Κυρ Νοέμ 10, 2024 11:21 pm

Μιας και κολλάει με το θέμα, θα αναφέρω την παρακάτω ιστορία και στο τέλος θα πω και το λόγο που την είπα.

Λοιπόν, πίσω στο 2011, Νοέμβρης ή Δεκέμβρης, κάπου εκεί, περνούσα ζόρικα, μιας και βρέθηκα πρώτη φορά Αθήνα και δη, Πειραιά. Τι να κάνω, δεν την πάλευα στο σπίτι μόνος. Ξεκινάω να πηγαίνω στο ΣΕΦ τακτικά, σε όλους τους αγώνες, μιας και εμένα πολύ κοντά. Βρέθηκα, λοιπόν, παρών σε ένα "ασήμαντο" ματσάκι με το Μαρούσι για την Α1. Μόνος σχεδόν εγώ στις κερκίδες, έβλεπα πρωτόγνωρα για μένα σκηνικά: κόντρα Γκαγκαλούδη με φιλάθλους για το χρώμα των παπουτσιών του (ροζ), ο Ίβκοβιτς να κατσαδιάζει το Χάουαρντ (τον θυμάστε;) στον πάγκο, κτλ. Κόκαλο εγώ! Την συνέχεια εκείνης της χρονιάς την ξέρετε.
Λοιπόν, πού θέλω να καταλήξω. Όλα αυτά τα φαινομενικά ασήμαντα, τώρα που έχουν περάσει τα χρόνια έμειναν για μένα βαθιά χαραγμένες αναμνήσεις (ήταν και η χρονιά της κούπας στην Πόλη, πριν ξεκινήσει η ομάδα την τρελή της πορεία).
Έτσι, λοιπόν, αν διαβάζει έστω και ένας αυτό το ποστ να ξέρει ότι ο αθλητισμός και ειδικότερα το μπάσκετ προσφέρει πάρα πολλά πράγματα που δεν αντικαθίστανται από την τηλεόραση, την κονσέρβα. Όσο μπορείτε να πηγαίνετε στο γήπεδο να βλέπετε την ομάδα, κάνει καλό σε όλους.

1
1 Εικόνα
Απ' όλες τις όμορφες που αγάπησα μια ήταν η πιο ναζιάρα, κάθε μέρα στο παρκέ εχόρευε και τ' ονομά της, πορτοκαλί σπυριάρα!
Άβαταρ μέλους
karamelitsa

euroleague
Reactions: 1122
Αγαπημένος παίκτης: Ζιοβάνι
Αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός

Κυρ Νοέμ 10, 2024 11:45 pm

shaq7 έγραψε:
Κυρ Νοέμ 10, 2024 11:07 pm
εχουμε 3-4χιλ πιστους που πανε σχεδον σε ολα τα ματς εδω και πολλα χρονια.. υποθετω με τοσα ματς που εχεις να δεις στην ευρωλιγκα δεν σου κανει αισθηση να δεις α1 ακομα και αν εχεις διαρκειας.Δηλαδη καποιος θα προτιμησει να παει με βιλερμπαν παρα με προμηθεα..Εμενα μου κανει εντυπωση που στα παιχνιδια ευρωλιγκας πολλες φορες με τις μικρες δεν μαζευει πανω απο 5-6χιλ..
Σήμερα πάντως δεν είχε με την καμία 3-4Κ. Αποκλείεται να ήταν πάνω από 1.800 άτομα…και γενικά max 3Κ έχει με τις μικρές ομάδες. Και όπως είπες και στην Ευρωλίγκα με τις μικρές δεν πάει πολύς κόσμος, να δούμε το κόσμο θα έχουμε με την Βιλερμπάν τώρα την άλλη εβδομάδα.

Για να το πω αλλιώς, αν σήμερα στην ίδια ώρα έπαιζε μπάσκετ Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός και στο ποδόσφαιρο Ολυμπιακός -Καλλιθέα…θα είχε το Καραϊσκάκη ούτε 2.000 κόσμο;;; Γιατί είμαι σίγουρος ότι θα είχε για πλάκα 10.000 άτομα…

0
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions: 7270
Αγαπημένη θέση: SG, C
Προειδοποιήσεις: 1

Κυρ Νοέμ 10, 2024 11:57 pm

karamelitsa έγραψε:
shaq7 έγραψε:
Κυρ Νοέμ 10, 2024 11:07 pm
εχουμε 3-4χιλ πιστους που πανε σχεδον σε ολα τα ματς εδω και πολλα χρονια.. υποθετω με τοσα ματς που εχεις να δεις στην ευρωλιγκα δεν σου κανει αισθηση να δεις α1 ακομα και αν εχεις διαρκειας.Δηλαδη καποιος θα προτιμησει να παει με βιλερμπαν παρα με προμηθεα..Εμενα μου κανει εντυπωση που στα παιχνιδια ευρωλιγκας πολλες φορες με τις μικρες δεν μαζευει πανω απο 5-6χιλ..
Σήμερα πάντως δεν είχε με την καμία 3-4Κ. Αποκλείεται να ήταν πάνω από 1.800 άτομα…και γενικά max 3Κ έχει με τις μικρές ομάδες. Και όπως είπες και στην Ευρωλίγκα με τις μικρές δεν πάει πολύς κόσμος, να δούμε το κόσμο θα έχουμε με την Βιλερμπάν τώρα την άλλη εβδομάδα.

Για να το πω αλλιώς, αν σήμερα στην ίδια ώρα έπαιζε μπάσκετ Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός και στο ποδόσφαιρο Ολυμπιακός -Καλλιθέα…θα είχε το Καραϊσκάκη ούτε 2.000 κόσμο;;; Γιατί είμαι σίγουρος ότι θα είχε για πλάκα 10.000 άτομα…
Δεν μπορει να συγκριθει το ποδοσφαιρο με το μπασκετ πως να το κανουμε..Στην μπαλα πανε 25χιλ κοσμος ακομα και με τα καφενεια.Δεν ειναι θεμα του ολυμπιακου αυτο απλα αλλη δημοφιλια εχει το ενα αθλημα αλλη το αλλο. Οταν εχουν παει τα εισιτηρια στον θεο ο κοσμος επιλεγει συγκεκριμενα ματς που θα δει(οι παναθηναικοι πχ δεν εχουν διλημμα στο που θα πανε αφου μπαλα δεν πανε) ,ακομα και τα 15ρια 20ρια της α1 ειναι ενα μεροκαματο..

0
Άβαταρ μέλους
karamelitsa

euroleague

Δευ Νοέμ 11, 2024 12:15 am

shaq7 έγραψε:
karamelitsa έγραψε:

Δεν μπορει να συγκριθει το ποδοσφαιρο με το μπασκετ πως να το κανουμε..Στην μπαλα πανε 25χιλ κοσμος ακομα και με τα καφενεια.Δεν ειναι θεμα του ολυμπιακου αυτο απλα αλλη δημοφιλια εχει το ενα αθλημα αλλη το αλλο. Οταν εχουν παει τα εισιτηρια στον θεο ο κοσμος επιλεγει συγκεκριμενα ματς που θα δει(οι παναθηναικοι πχ δεν εχουν διλημμα στο που θα πανε αφου μπαλα δεν πανε) ,ακομα και τα 15ρια 20ρια της α1 ειναι ενα μεροκαματο..
Ισχύουν όσα λες, απλά σκέψου οτι στα ματς της Α1 με μικρές ομάδες τα εισιτήρια είναι φτηνά…μια χαρά μπορεί να πάει ο κόσμος αλλά προτιμάει είτε να δει μπάλα είτε να πάει Cinema, για σουβλάκια, για καφέ κλπ. Παρά να πάει στο Σεφ να στηρίξει την ομάδα, και τέτοια εποχή ούτε ζέστη ειχε το Σεφ ούτε τίποτα, απλά ο κόσμος δεν γουστάρει μπάσκετ…αυτή είναι η αλήθεια…όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες..

0
Άβαταρ μέλους
georbap

a1greece
Reactions: 1124

Δευ Νοέμ 11, 2024 12:34 am

shaq7 έγραψε:

Να συμπληρώσω εδώ ότι είναι τόσο τεράστια πλέον η διαφορά στο αγωνιστικό επίπεδο μεταξύ των ομάδων που καταντά το θέαμα τελείως αντί εμπορικό.
Με όλο τον σεβασμό στην προσπάθεια όλων των ομάδων , αλλά είναι σαν να πηγαίνεις γήπεδο για να δεις μια δυνατή (και όχι πάντα) προπόνηση.
Για την δε τελική κατάταξη και το ποιες ομάδες θα είναι στους τελικούς, ας μην το συζητήσουμε καλύτερα.

Στο ποδόσφαιρο από την άλλη ακόμα και με την τελευταία ομάδα του πρωταθλήματος υπάρχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες για την έκπληξη, καθώς επίσης και η βαθμολογική συγκομιδή παίζει μεγάλο ρόλο για την συνέχεια και την τελική κατάταξη.

Σίγουρα η σημερινή εικόνα του ΣΕφ αν και υπάρχουν ελαφρυντικά ήταν αποκαρδιωτική , αλλά μην περιμένετε να αλλάξει κάτι δραματικά αν δεν αλλάξει τίποτα στο επίπεδο του πρωταθλήματος.

2
2 Εικόνα
redcard

senior
Reactions: 839
Αγαπημένος παίκτης: Roy

Δευ Νοέμ 11, 2024 12:50 am

Ζω εκτος Ελλαδος αρκετα χρονια, πηγαινω ΣΕΦ οποτε επιστρεφω (συνηθως κοντα στις γιορτες) οποτε ο.τι γραψω ειναι παρατηρησεις...εξω απο το χορο.

Προσωπικα δεν αδικω τον κοσμο και θα εξηγησω τι εννοω.

Αρχικα να θεσουμε τη βαση: ο μεσος Ελληνας ειναι και θα παραμεινει ποδοσφαιρικός οπως και οι περισσοτεροι οπαδοι στην Ευρωπη, το μπασκετ μπηκε στη ζωη του λογω των επιτυχιων. Βασει αυτης της λογικης, η καλυτερη εικονα του ΟΑΚΑ σε σχεση με το ΣΕΦ μονο εκπληξη δε πρεπει να προκαλει οσο η κατασταση στον ποδοσφαιρικο Παναθηναικο ειναι οπως ειναι.

Απο εκει και περα για να καταπολεμηθει αυτη η αντανακλαστικη συμπεριφορα του οπαδου, χρειάζεται να δοθει κινητρο. Η αγαπη στην ομαδα μετραει σαφως αλλα ειναι απελπιστικα μονη της στη μια μερια της πλαστιγγας. Απο την αλλη υπαρχει, καταρχας, η παντελης έλλειψη ανταγωνιστικοτητας και ενδιαφέροντος (σημερα το ματς ηταν σαν προπονηση, ξερετε πολλους που θα πληρωναν να δουν μια προπονηση;), επειτα οι υψηλες τιμες (που αναγκαζουν τον φιλαθλο να διαλεψει ματς) και last but not least οι γηπεδικες παροχες. Πριν ενα μηνα περιπου βρεθηκα στο Wembley για το ματς της Εθνικης ποδοσφαιρου και ενιωσα το συναισθημα που νιωθω στα εδω θεατρα - μπορει και καλυτερο. Το συναισθημα μου τη τελευταια φορα που ηρθα ΣΕΦ....ας το αφησουμε καλυτερα.

Εν κατακλειδι, αντιλαμβανομαι τη ξενερα αλλα το να τα βάζουμε με τον οπαδο ειναι η ευκολη λυση. Ειναι αρκετα που ειναι αποτρεπτικα γυρω του για να εμφανιστει σε ματς σαν το σημερινο, καποια μπορει να μη περνανε απο το χερι της ομαδας, καποια ομως περνανε.

ΥΓ: georbap πιασε κόκκινο

0
tokalytero3d

euroleague
Reactions: 1551
Προειδοποιήσεις: 3

Δευ Νοέμ 11, 2024 1:08 am

redcard έγραψε:
Δευ Νοέμ 11, 2024 12:50 am
Ζω εκτος Ελλαδος αρκετα χρονια, πηγαινω ΣΕΦ οποτε επιστρεφω (συνηθως κοντα στις γιορτες) οποτε ο.τι γραψω ειναι παρατηρησεις...εξω απο το χορο.

Προσωπικα δεν αδικω τον κοσμο και θα εξηγησω τι εννοω.

Αρχικα να θεσουμε τη βαση: ο μεσος Ελληνας ειναι και θα παραμεινει ποδοσφαιρικός οπως και οι περισσοτεροι οπαδοι στην Ευρωπη, το μπασκετ μπηκε στη ζωη του λογω των επιτυχιων. Βασει αυτης της λογικης, η καλυτερη εικονα του ΟΑΚΑ σε σχεση με το ΣΕΦ μονο εκπληξη δε πρεπει να προκαλει οσο η κατασταση στον ποδοσφαιρικο Παναθηναικο ειναι οπως ειναι.

Απο εκει και περα για να καταπολεμηθει αυτη η αντανακλαστικη συμπεριφορα του οπαδου, χρειάζεται να δοθει κινητρο. Η αγαπη στην ομαδα μετραει σαφως αλλα ειναι απελπιστικα μονη της στη μια μερια της πλαστιγγας. Απο την αλλη υπαρχει, καταρχας, η παντελης έλλειψη ανταγωνιστικοτητας και ενδιαφέροντος (σημερα το ματς ηταν σαν προπονηση, ξερετε πολλους που θα πληρωναν να δουν μια προπονηση;), επειτα οι υψηλες τιμες (που αναγκαζουν τον φιλαθλο να διαλεψει ματς) και last but not least οι γηπεδικες παροχες. Πριν ενα μηνα περιπου βρεθηκα στο Wembley για το ματς της Εθνικης ποδοσφαιρου και ενιωσα το συναισθημα που νιωθω στα εδω θεατρα - μπορει και καλυτερο. Το συναισθημα μου τη τελευταια φορα που ηρθα ΣΕΦ....ας το αφησουμε καλυτερα.

Εν κατακλειδι, αντιλαμβανομαι τη ξενερα αλλα το να τα βάζουμε με τον οπαδο ειναι η ευκολη λυση. Ειναι αρκετα που ειναι αποτρεπτικα γυρω του για να εμφανιστει σε ματς σαν το σημερινο, καποια μπορει να μη περνανε απο το χερι της ομαδας, καποια ομως περνανε.

ΥΓ: georbap πιασε κόκκινο
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να αγοράσεις εισιτήριο διαρκείας για να πας μόνο σε 5-10 ματς όλο τον χρόνο; 7000 διάρκειας δόθηκαν φέτος.
Ακατανόητο και το γεγονός ότι έπαιζε πάνω σε ποδοσφαιρικό ντέρμπι.
Παλιότερα είχε κάποιο αποτέλεσμα όταν βαζανε ματς πριν η μετα από ματς στο Καραϊσκάκη. Πολλοί λέγαν δεν βαριέσαι πάμε και στο μπάσκετ :D

0
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions: 7270
Αγαπημένη θέση: SG, C

Δευ Νοέμ 11, 2024 1:15 am

παντως σημερα εγω που στο μπασκετ βλεπω ακομα και τις προπονησεις που λεει ο λογος και μπαλα θα δω μονο κανα ευρωπαικο ματς κυριως ειχα βαλει στην τβ το ντερμπι και στο λαπτοπ το μπασκετ..Ε πιο πολυ το ποδοσφαιρο εβλεπα αφου το αλλο ειχε παει 35π διαφορα και παιζαν ο λαρε με τον μητρου μεσα..Να πας να σκασεις ενα 20ρικο το λιγοτερο να δεις προπονηση και να πας και σε γηπεδο χρεπι δυσκολα να το επιλεξεις,περιμενεις δυο μερες και πας με βιλερμπαν.

θα πρεπε να φτιαξουν ενα συστημα ποντων που αν πηγαινεις σε τετοια ματς να κερδιζεις καποια δωρα η προτεραιοτητα σε αγωρα εισιτηριων ντερμπι ξερω γω..τουλαχιστον να υπαρχει ενα κινητρο να πας.

Εδω και ενα εξαιρετικο βιντεακι για το μαεστρικο κοουτσαρισμα του σκακιστη μας.
Μολις βρεθει καλα το διδυμο φουρνιε μιλου θα οργωνει.

4
4 Εικόνα
tokalytero3d

euroleague
Reactions: 1551
Προειδοποιήσεις: 3

Δευ Νοέμ 11, 2024 2:50 am

shaq7 έγραψε:
Δευ Νοέμ 11, 2024 1:15 am
παντως σημερα εγω που στο μπασκετ βλεπω ακομα και τις προπονησεις που λεει ο λογος και μπαλα θα δω μονο κανα ευρωπαικο ματς κυριως ειχα βαλει στην τβ το ντερμπι και στο λαπτοπ το μπασκετ..Ε πιο πολυ το ποδοσφαιρο εβλεπα αφου το αλλο ειχε παει 35π διαφορα και παιζαν ο λαρε με τον μητρου μεσα..Να πας να σκασεις ενα 20ρικο το λιγοτερο να δεις προπονηση και να πας και σε γηπεδο χρεπι δυσκολα να το επιλεξεις,περιμενεις δυο μερες και πας με βιλερμπαν.

θα πρεπε να φτιαξουν ενα συστημα ποντων που αν πηγαινεις σε τετοια ματς να κερδιζεις καποια δωρα η προτεραιοτητα σε αγωρα εισιτηριων ντερμπι ξερω γω..τουλαχιστον να υπαρχει ενα κινητρο να πας.

Εδω και ενα εξαιρετικο βιντεακι για το μαεστρικο κοουτσαρισμα του σκακιστη μας.
Μολις βρεθει καλα το διδυμο φουρνιε μιλου θα οργωνει.
Εγώ και στο +50 το μπάσκετ έβλεπα.
Ας πάνε οι μισοί με τα εισιτήρια διαρκείας, 3.500 κόσμο με τον Προμηθέα καλά θα ήταν.

0
tarp7

allstar
Reactions: 2139

Δευ Νοέμ 11, 2024 8:41 am

Συμφωνώ μ αυτά που λέτε αλλά είναι τέτοια η διαφορά των αιωνίων με τους υπόλοιπους τι να πας να δεις κι εγώ βαριέμαι να δω τα παιχνίδια, άντε να δω το πρώτο ημίχρονο. Μόνο οικογένειες που έχουν διαρκείας για τα παιδιά έχει νόημα να πηγαίνουν.
Εντωμεταξύ η Α2 έχει γεμάτα γήπεδα σε αντίθεση με την Α1

0
Άβαταρ μέλους
golitog7

nba
Reactions: 1927
Αγαπημένη θέση: Bench
Αγαπημένος παίκτης: Spanoulis, Diamantidis

Δευ Νοέμ 11, 2024 11:26 am

Συνμφωνώ με τους φίλους πιο πάνω για τους λόγους που δεν γεμίζει το ΣΕΦ και τα υπόλοιπα γήπεδα. Όμως θεωρώ ότι δεν είναι μόνο αυτοί. Για την ακρίβεια θεωρώ ότι άλλος είναι ο βασικός λόγος. Και εξηγούμαι:
Ζω και εγώ στο εξωτερικό όπως ο φίλος από το Λονδίνο και κάθε φορά που πηγαίνω γήπεδο (εν προκειμένω στην Bayern) είτε Euroleague είτε Bundesliga αναρωτιόμουν πως γίνεται η Μπαγερν να γεμίζει το γήπεδο ΠΑΝΤΑ! Ούτε μεγαλύτερο κοινό έχει ούτε καλύτερη ομάδα. Και δεν είναι ότι πάντα τα παιχνίδια τους έχουν σασπενς. Πολλώ δε μάλλον στη Γερμανία που το μπάσκετ είναι στην καλύτερη 4ο άθλημα (μετά το ποδόσφαιρο, χάντμπολ, βόλευ ίσως και Ice Hockey).
Νομίζω η απάντηση είναι απλή. Διότι πολύ απλά δεν γεμίζει με φίλους της Bayern (βασικά όχι μόνο ,με φίλους της Bayern). Το κοινό ανακυκλώνεται, δεν είναι κάθε φορά οι ίδιοι. Είναι και φίλοι άλλων ομάδων και άκυροι που δεν βλέπουν μόνο μπάσκετ. Έχω ακούσει απίστευτες στοιχομυθίες δίπλα μου στις κερκίδες. Μιλάμε να μην ξέρουν ούτε τους βασικούς κανόνες του παιχνιδιού. Ο αθλητισμός στο τοπ επίπεδο είναι φανταστικός, όποιο άθλημα και να παρακολουθήσεις. Πήγα τυχαία να δω ice hockey (δεν ξέρω ούτε τους κανόνες). Έπαθα απλά πλάκα, φανταστικό θέαμα. Ε οι ξένοι την έχουν καταλάβει τη φάση, είναι και πιο αθλητικοί εν γένει από εμάς και γεμίζουν όλα τα γήπεδα. Βάλε και το γεγονός ότι αισθάνονται 100% ασφάλεια (δεν του περνάει καν από το μυαλό ότι μπορεί να κινδυνέψουν επειδή απλά πάνε να δούνε ένα ματς μπάσκετ).
Άρα εν κατακλείδι για να γεμίσουν τα γήπεδα μας πρέπει οι αγώνες και τα γήπεδα να γίνουν πιο πολύ θέαμα και εμπειρία. Αυτό προυποθέτει καλύτερα γήπεδα και καλύτερο μάρκετινγκ και να πάρουμε τα αποτελέσματα λίγο πιο χαλαρά, τουλάχιστον της κανονικής διάρκειας. Στα play of θα γεμίσει έτσι κ αλλιώς μόνο από φανατικούς της ομάδας που είναι και λογικό.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
karamelitsa

euroleague

Δευ Νοέμ 11, 2024 11:40 am

Παιδιά στο γήπεδο πας να δεις και να στηρίξεις την ομάδα σου, ειδικά όταν είναι το επόμενο ματς μετά από ένα εμφατικό διπλό εναντίον του Παναθηναικού.
Ουτε το ΄΄κακό'' Σεφ είναι δικαιολογία, καθώς μια χαρά γεμίζει σε ντέρμπι.
Στην τελική δεν είπαμε να πάνε 10.000 με τον Προμυθέα. Αλλα ξεφτίλα να μην έχουμε 4-5Κ..τα διαρκείας μόνο είναι 7Κ....είναι εικόνα αυτή Γηπέδου εχτές με 1.500 νοματέτους?? Επρεπε να ντρεπόμαστε...σκεφτείτε να είχαμε και κακή ομάδα και να βολοδέρναμε, ούτε οι συγγενείς των αθλητών δεν θα πηγαίνανε.

Με λίγα λόγια δικαιολογίες μποροουμε να βρούμε άπειρες, που κάποιες έχουν και υπόσταση, άλλα η αλήθεια είναι μια, ο κόσμος δεν γουστάρει το μπάσκετ, είναι πανηγυρτζιδες και πάνε στο γήπεδο μόνο αν έχουμε καλή ομάδα και σε ντέρμπι.

Οπως λεει ο λαός μας ΄΄όποιος δεν θέλει να ζυμώσει 10 μέρες κοσκινίζει''

1
1 Εικόνα
redcard

senior
Reactions: 839
Αγαπημένος παίκτης: Roy

Δευ Νοέμ 11, 2024 11:47 am

golitog7 έγραψε:
Συνμφωνώ με τους φίλους πιο πάνω για τους λόγους που δεν γεμίζει το ΣΕΦ και τα υπόλοιπα γήπεδα. Όμως θεωρώ ότι δεν είναι μόνο αυτοί. Για την ακρίβεια θεωρώ ότι άλλος είναι ο βασικός λόγος. Και εξηγούμαι:
Ζω και εγώ στο εξωτερικό όπως ο φίλος από το Λονδίνο και κάθε φορά που πηγαίνω γήπεδο (εν προκειμένω στην Bayern) είτε Euroleague είτε Bundesliga αναρωτιόμουν πως γίνεται η Μπαγερν να γεμίζει το γήπεδο ΠΑΝΤΑ! Ούτε μεγαλύτερο κοινό έχει ούτε καλύτερη ομάδα. Και δεν είναι ότι πάντα τα παιχνίδια τους έχουν σασπενς. Πολλώ δε μάλλον στη Γερμανία που το μπάσκετ είναι στην καλύτερη 4ο άθλημα (μετά το ποδόσφαιρο, χάντμπολ, βόλευ ίσως και Ice Hockey).
Νομίζω η απάντηση είναι απλή. Διότι πολύ απλά δεν γεμίζει με φίλους της Bayern (βασικά όχι μόνο ,με φίλους της Bayern). Το κοινό ανακυκλώνεται, δεν είναι κάθε φορά οι ίδιοι. Είναι και φίλοι άλλων ομάδων και άκυροι που δεν βλέπουν μόνο μπάσκετ. Έχω ακούσει απίστευτες στοιχομυθίες δίπλα μου στις κερκίδες. Μιλάμε να μην ξέρουν ούτε τους βασικούς κανόνες του παιχνιδιού. Ο αθλητισμός στο τοπ επίπεδο είναι φανταστικός, όποιο άθλημα και να παρακολουθήσεις. Πήγα τυχαία να δω ice hockey (δεν ξέρω ούτε τους κανόνες). Έπαθα απλά πλάκα, φανταστικό θέαμα. Ε οι ξένοι την έχουν καταλάβει τη φάση, είναι και πιο αθλητικοί εν γένει από εμάς και γεμίζουν όλα τα γήπεδα. Βάλε και το γεγονός ότι αισθάνονται 100% ασφάλεια (δεν του περνάει καν από το μυαλό ότι μπορεί να κινδυνέψουν επειδή απλά πάνε να δούνε ένα ματς μπάσκετ).
Άρα εν κατακλείδι για να γεμίσουν τα γήπεδα μας πρέπει οι αγώνες και τα γήπεδα να γίνουν πιο πολύ θέαμα και εμπειρία. Αυτό προυποθέτει καλύτερα γήπεδα και καλύτερο μάρκετινγκ και να πάρουμε τα αποτελέσματα λίγο πιο χαλαρά, τουλάχιστον της κανονικής διάρκειας. Στα play of θα γεμίσει έτσι κ αλλιώς μόνο από φανατικούς της ομάδας που είναι και λογικό.
+1

Η νοοτροπια πράγματι πασχει σοβαρα, στην Ελλαδα ενα αθλητικο γεγονος δεν ειναι τροπος διασκεδασης αλλα τροπος εκτονωσης.

Για να ειμαι ομως δικαιος, τη τελευταια φορα που πηγα στο ΣΕΦ με τη κοπελα μου, αναγκαστηκαμε να απλωσουμε χαρτομαντηλα στα καθισματα γιατι ηταν γεματα κουτσουλιες περιστεριων (σε οσους τρωνε, καλη ορεξη).

Καπου ώπα...

1
1 Εικόνα
tarp7

allstar
Reactions: 2139

Δευ Νοέμ 11, 2024 11:48 am

golitog7 έγραψε:
Το Γερμανικό πρωτάθλημα μπάσκετ από ότι είχα δει είναι το δεύτερο σε μ.ο. εισιτήρια στην Ευρώπη μετά το Ισπανικό.

0
Άβαταρ μέλους
karamelitsa

euroleague

Δευ Νοέμ 11, 2024 12:38 pm

redcard έγραψε:
Δευ Νοέμ 11, 2024 11:47 am
golitog7 έγραψε:
+1

Η νοοτροπια πράγματι πασχει σοβαρα, στην Ελλαδα ενα αθλητικο γεγονος δεν ειναι τροπος διασκεδασης αλλα τροπος εκτονωσης.

Για να ειμαι ομως δικαιος, τη τελευταια φορα που πηγα στο ΣΕΦ με τη κοπελα μου, αναγκαστηκαμε να απλωσουμε χαρτομαντηλα στα καθισματα γιατι ηταν γεματα κουτσουλιες περιστεριων (σε οσους τρωνε, καλη ορεξη).

Καπου ώπα...
Εμένα αυτό που με ενοχλεί κυρίως στα Ελληνικά Γήπεδα είναι οι ατελείωτες βρισιές και τα εμετικά συνθήματα. Οπως το είπες πάμε στο γήπεδο οχι για να διασκεδάσουμε, άλλα για εκτόνωση και ότι άλλο προκύψει στην πορεία. Είναι ένας λόγος αυτός που προτιμώ συνήθως να πηγαίνω σε ματς στο μπάσκετ με μικρές ομάδες. Στα ντέρμπι πέφτει το βρυσίδι της αρκούδας, τσακώνεσαι με τον άλλο που σου παίρνει την θέση με το έτσι θέλω, ο άλλος κάθεται όρθιος μπροστά σου και χειρονομεί χωρίς να βλέπεις τίποτα, άλλος έχει τις μπύρες στο χέρι του και όπως τις κουνάει ενώ βρίζει σε λούζει, και άλλα πολλά ωραία που έχω ζήσει στο ΣΕΦ.

Είναι καθαρά όπως είπες θέμα νοοτροπίας, δεν έχουμε αθλητική παιδία και δεν αντιμετωπίζουμε τον αθλητισμό σαν διασκέδαση.

0
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”