Δεν το γνωρίζω αλλά λογικό μου φαίνεται. Δεν έχω πάει ποτέ σε γήπεδο και να μην είναι γεμάτο ή σχεδόν γεμάτο.tarp7 έγραψε: ↑Δευ Νοέμ 11, 2024 11:48 amΤο Γερμανικό πρωτάθλημα μπάσκετ από ότι είχα δει είναι το δεύτερο σε μ.ο. εισιτήρια στην Ευρώπη μετά το Ισπανικό.golitog7 έγραψε: ↑Δευ Νοέμ 11, 2024 11:26 amΣυνμφωνώ με τους φίλους πιο πάνω για τους λόγους που δεν γεμίζει το ΣΕΦ και τα υπόλοιπα γήπεδα. Όμως θεωρώ ότι δεν είναι μόνο αυτοί. Για την ακρίβεια θεωρώ ότι άλλος είναι ο βασικός λόγος. Και εξηγούμαι:
Ζω και εγώ στο εξωτερικό όπως ο φίλος από το Λονδίνο και κάθε φορά που πηγαίνω γήπεδο (εν προκειμένω στην Bayern) είτε Euroleague είτε Bundesliga αναρωτιόμουν πως γίνεται η Μπαγερν να γεμίζει το γήπεδο ΠΑΝΤΑ! Ούτε μεγαλύτερο κοινό έχει ούτε καλύτερη ομάδα. Και δεν είναι ότι πάντα τα παιχνίδια τους έχουν σασπενς. Πολλώ δε μάλλον στη Γερμανία που το μπάσκετ είναι στην καλύτερη 4ο άθλημα (μετά το ποδόσφαιρο, χάντμπολ, βόλευ ίσως και Ice Hockey).
Νομίζω η απάντηση είναι απλή. Διότι πολύ απλά δεν γεμίζει με φίλους της Bayern (βασικά όχι μόνο ,με φίλους της Bayern). Το κοινό ανακυκλώνεται, δεν είναι κάθε φορά οι ίδιοι. Είναι και φίλοι άλλων ομάδων και άκυροι που δεν βλέπουν μόνο μπάσκετ. Έχω ακούσει απίστευτες στοιχομυθίες δίπλα μου στις κερκίδες. Μιλάμε να μην ξέρουν ούτε τους βασικούς κανόνες του παιχνιδιού. Ο αθλητισμός στο τοπ επίπεδο είναι φανταστικός, όποιο άθλημα και να παρακολουθήσεις. Πήγα τυχαία να δω ice hockey (δεν ξέρω ούτε τους κανόνες). Έπαθα απλά πλάκα, φανταστικό θέαμα. Ε οι ξένοι την έχουν καταλάβει τη φάση, είναι και πιο αθλητικοί εν γένει από εμάς και γεμίζουν όλα τα γήπεδα. Βάλε και το γεγονός ότι αισθάνονται 100% ασφάλεια (δεν του περνάει καν από το μυαλό ότι μπορεί να κινδυνέψουν επειδή απλά πάνε να δούνε ένα ματς μπάσκετ).
Άρα εν κατακλείδι για να γεμίσουν τα γήπεδα μας πρέπει οι αγώνες και τα γήπεδα να γίνουν πιο πολύ θέαμα και εμπειρία. Αυτό προυποθέτει καλύτερα γήπεδα και καλύτερο μάρκετινγκ και να πάρουμε τα αποτελέσματα λίγο πιο χαλαρά, τουλάχιστον της κανονικής διάρκειας. Στα play of θα γεμίσει έτσι κ αλλιώς μόνο από φανατικούς της ομάδας που είναι και λογικό.
Πάρτε για παράδειγμα το ποδόσφαιρο που είναι και το πρώτο άθλημα στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι η τρίτη εθνική στη Γερμανία (για να μην πω η τέταρτη) έχει μεγαλύτερη κατά μέσο όρο προσέλευση από την Α εθνική μας. Τι ψάχνεις να βρεις.