Ολυμπιακός Off Topic

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
SteveNashidis

Site Admin
Reactions: 3658
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Steve Nash, Devin Booker
Αγαπημένη ομάδα: Phoenix-Suns
Προειδοποιήσεις: 0

Σάβ Ιαν 11, 2025 8:20 am

tsoureki έγραψε:
Παρ Ιαν 10, 2025 11:48 pm
Conan1982 έγραψε:
Παρ Ιαν 10, 2025 11:34 pm

Ναι είστε εξίσου υπεύθυνοι αν νομίζετε ότι κάποιο ποστ έχει κάτι μπορείτε να κάνετε αναφορά. Το ότι θεωρείτε σωστό να μετατρέπετε ένα θέμα σε μπαχαλο για μένα είναι χειρότερο και το κάνετε αδιαφορώντας για τους συμφορουμιτες σας που θέλουν να μιλήσουν για μπάσκετ,
και τους μοντ που πρέπει να αφιερώνουν χρόνο να διαγραφούν ποστ. Το ίδιο πάει και για τους οπαδούς των 2 ομάδων, και για μένα αυτό το να κατατασομαστε σε στρατόπεδα το θεωρώ μεγάλη αποτυχία του φόρουμ, μια παρέα έπρεπε να είμαστε που μιλάμε για μπάσκετ.
Χωρίς ίχνος ειρωνείας, με σεβασμό για τον κόπο σας στο σάιτ και με μπόλικη δόση αγανάκτισης αλλά μας δουλεύετε;
Συγνώμη αν ακούγομαι απότομος και προσπαθω χωρίς να χρησιμοποιήσω απρεπή γλώσσα αλλά έτσι νιώθω ειλικρινά.
Προφανώς και δεν θα πω όνομα γιατί όλοι ξέρουμε ποιος είναι και τι κάνει.
Μάλιστα είχε αποκλειστεί για κάνα χρόνο και για χριστουγεννιάτικο δωράκι είπατε να του δώσετε μια ευκαιρία.
Και μπαίνει και κάνει το ίδιο.
Και προσωπικά τον έχω αναφέρει πολλές φορές.
Και πάλι τα ίδια.
Δηλαδή, μετά από κάποιο σημείο φταίει αυτός; Αφού αυτό ξέρει να κάνει, αυτό κάνει και δεν τιμωρείται.
Φταίμε εμείς που τον δουλεύουμε; Μια, δυο, τρεις πόσες φορές μπορεί να το κάνει και να μην σχολιάζουμε;
Εμείς τους δώσαμε το ελεύθερο;
Δεν θέλετε να μοιράζεται φάουλ αλλά τελικά αντί να δώσετε προτιμάτε να δώσετε πέντε;
Είναι λογική η αγανάκτηση σας και εξαιρετικά κόσμια η κριτική προς εμάς.
Μάλλον η δεύτερη ευκαιρία που δόθηκε δεν λειτούργησε θετικά γιατί δεν θέλουμε μέλη να αποκλείονται.

Billypao οι φίλοι του ΠΑΟ χάρηκαν όταν επέστρεψες για τις συζητήσεις που θα έκανες. Αν θέλεις να αναλωθεις στο ότι οι ταδε δεν τιμωρούνται ή αδικουμαι και δεν ήθελα να πω αυτό, μπορείς να το κάνεις.

Απλά θα είναι η τελευταία φορά που θα ασχοληθούμε με αυτό το θέμα ως διαχειριστική ομάδα.

2
2 Εικόνα
Steve Nash. 2× NBA ΜVP (2005, 2006)SSOL- Seven Second or Less Len - 2006-07 : True champions
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
berry

allstar
Reactions: 1470
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Magic
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Τετ Ιαν 15, 2025 9:44 pm

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
montechristo

euroleague
Reactions: 1643
Προειδοποιήσεις: 4

Παρ Ιαν 17, 2025 3:05 pm

SteveNashidis έγραψε:
Παρ Ιαν 17, 2025 2:24 pm
1 φάουλ και μια εβδομάδα εκτός στον Gerasimos Moraitis για ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς.
Συγγνώμη, αλλά δεν νομίζω πως ο συγκεκριμένος φίλος είχε πρόθεση να κάνει ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς.
Απλώς, πήρε ένα γνωστό ποίημα του ποιητή Νίκου Καββαδία (το γνωστό "Ένα μαχαίρι" που το έχει μελοποιήσει ο Θάνος Μικρουτσικος στον "Σταυρό του Νότου" με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου) και το παράφρασε χιουμοριστικά για να ταιριάξει με την περίσταση.

Η πρώτη στροφή από το εν λόγω ποίημα είναι:

"Απάνω μου έχω πάντοτε στη ζώνη μου σφιγμένο
ένα μικρό αφρικάνικο ατσάλινο μαχαίρι
- όπως αυτά που συνηθούν και παίζουν οι Αραπάδες-
που από έναν γέρο έμπορο αγόρασα στ’ Αλγέρι."

Είμαι σίγουρος πως ο φίλος δεν ήθελε ούτε να προκαλέσει ούτε να εκφραστεί ρατσιστικά.

Παρακαλώ να επανεξεταστεί η ποινή που επιβλήθηκε, γιατί κατά τη γνώμη μου είναι άδικη.
Μην φτάσουμε στις αμερικάνικες ακρότητες "politically correct" που έφτασαν μέχρι και να λογοκρίνουν και να απαγορεύουν τον Όμηρο και τον Σαίξπηρ!

4
4 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar
Reactions: 2732
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Παρ Ιαν 17, 2025 3:16 pm

montechristo έγραψε:
Μην φτάσουμε στις αμερικάνικες ακρότητες "politically correct"
Το να σκέφτεσαι ένα δευτερόλεπτο για εκφραστείς με έναν τρόπο που δεν πληγώνει ομάδες ανθρώπων δεν καταλαβαίνω γιατί κουβαλάει αρνητική χροιά στην πρόταση σου.

0
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
SteveNashidis

Site Admin

Παρ Ιαν 17, 2025 3:30 pm

montechristo έγραψε:
SteveNashidis έγραψε:
Παρ Ιαν 17, 2025 2:24 pm
1 φάουλ και μια εβδομάδα εκτός στον Gerasimos Moraitis για ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς.
Συγγνώμη, αλλά δεν νομίζω πως ο συγκεκριμένος φίλος είχε πρόθεση να κάνει ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς.
Απλώς, πήρε ένα γνωστό ποίημα του ποιητή Νίκου Καββαδία (το γνωστό "Ένα μαχαίρι" που το έχει μελοποιήσει ο Θάνος Μικρουτσικος στον "Σταυρό του Νότου" με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου) και το παράφρασε χιουμοριστικά για να ταιριάξει με την περίσταση.

Η πρώτη στροφή από το εν λόγω ποίημα είναι:

"Απάνω μου έχω πάντοτε στη ζώνη μου σφιγμένο
ένα μικρό αφρικάνικο ατσάλινο μαχαίρι
- όπως αυτά που συνηθούν και παίζουν οι Αραπάδες-
που από έναν γέρο έμπορο αγόρασα στ’ Αλγέρι."

Είμαι σίγουρος πως ο φίλος δεν ήθελε ούτε να προκαλέσει ούτε να εκφραστεί ρατσιστικά.

Παρακαλώ να επανεξεταστεί η ποινή που επιβλήθηκε, γιατί κατά τη γνώμη μου είναι άδικη.
Μην φτάσουμε στις αμερικάνικες ακρότητες "politically correct" που έφτασαν μέχρι και να λογοκρίνουν και να απαγορεύουν τον Όμηρο και τον Σαίξπηρ!
Eυχαριστώ για τις διευκρινήσεις. Και εγώ απόρησα με τα γραφόμενα ενός συνετού μέλους.
Η ποινή μειώνεται σε απλό φάουλ για απρεπείς χαρακτηρισμούς (για τις παραφράσεις) χωρίς αποκλεισμό.
Απλά τέτοιες παραφράσεις ευαισθητοποιούν πολλών την καταγωγή και δε θα ήθελα να ξεκινήσει νέα διαμάχη στο φόρουμ μετά τη διαιτησία.

3
3 Εικόνα
Steve Nash. 2× NBA ΜVP (2005, 2006)SSOL- Seven Second or Less Len - 2006-07 : True champions
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
montechristo

euroleague
Reactions: 1643
Προειδοποιήσεις: 4

nikolas_asteri έγραψε:
Παρ Ιαν 17, 2025 3:16 pm
montechristo έγραψε:
Μην φτάσουμε στις αμερικάνικες ακρότητες "politically correct"
Το να σκέφτεσαι ένα δευτερόλεπτο για εκφραστείς με έναν τρόπο που δεν πληγώνει ομάδες ανθρώπων δεν καταλαβαίνω γιατί κουβαλάει αρνητική χροιά στην πρόταση σου.
Είμαστε σε έδαφος οφ τόπικ, αλλά θέλω να σου απαντήσω.
Δεν μιλάμε για χαρακτηρισμούς που απευθύνονται σε κάποιες ομάδες ή μεμονωμένους ανθρώπους.
Εκεί να το δεχτώ, να προσέχουμε πώς μιλάμε.
Εδώ, όμως, το θέμα είναι άλλο.
Τι θα κάνουμε, εν προκειμένω, με τα λογοτεχνήματα (μερικά, μάλιστα, της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς) που γράφτηκαν σε κάποια άλλη εποχή και περιέχουν τέτοιους όρους, που απομονωμένοι και χρησιμοποιούμενοι σήμερα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως ρατσιστικοί ή σεξιστικοί ή ομοφοβικοί κλπ;
Θα τα αγνοήσουμε λες και δεν υπάρχουν, θα τα θάψουμε ή θα τα κάψουμε, θα τα απαγορεύσουμε, θα τα αλλάξουμε/προσαρμόσουμε στη σύγχρονη "κορεκτίλα" μας; Τι απ' όλα;

Με δυό λόγια:
Να σκεφτώ και εκατό δευτερόλεπτα προτού μιλήσω, ώστε να μην θίξω κανέναν.
Αλλά δεν θα σκεφτώ καθόλου, αν θέλω να χρησιμοποιήσω ένα καταξιωμένο λογοτεχνικό απόσπασμα. Θα το χρησιμοποιήσω όπως έχει. Δεν έχουμε Ιερά Εξέταση ούτε ζούμε στο σύμπαν του Φαρενάιτ 451!!!

3
3 Εικόνα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος montechristo την Παρ Ιαν 17, 2025 3:45 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
JohnnyPao

champion
Reactions: 2342
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 1

Παρ Ιαν 17, 2025 3:40 pm

Tsilarxos έγραψε:
Παρ Ιαν 17, 2025 2:35 pm
Δηλώσεις Ματέο: Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος και κέρδισε δίκαια το παιχνίδι.

Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του
https://www.sport24.gr/basket/tavares-g ... 44034.html

0
Άβαταρ μέλους
βήματα εκτός φάσης

a1greece
Reactions: 1410
Αγαπημένη ομάδα: Askatuak

Σωστά και εύλογα τα ερωτήματα του Κόμη. Κατά τη γνώμη μου βλέπουμε το πλαίσιο μέσα στο οποίο χρησιμοποιούνται οι έννοιες και κρίνουμε κάθε φορά ανάλογα. Δε νομίζω ότι είναι δύσκολο να καταλάβουμε από τα συμφραζόμενα (τουλάχιστον όσοι έχουν δύο δράμια μυαλό στο κεφάλι τους) από ποια σκοπιά μπορεί να γίνει ένα φαινομενικά αμφιλεγόμενο σχόλιο. Στην προκειμένη πολύ σωστά αναφέρθηκε ότι εδώ έχουμε μια χιουμοριστική παράφραση ενός πολύ γνωστού τραγουδιού από έναν εμβληματικό δίσκο της ελληνικής δισκογραφίας που δεν έχει σχέση με ρατσιστικά υπονοούμενα, αλλά περισσότερο με τις κοσμοπολίτικες εμπειρίες του γνωστού ναυτικού-ποιητή.

3
3 Εικόνα
Slow horses 7

a1greece
Reactions: 515
Αγαπημένος παίκτης: Stef Curry
Αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός

Παρ Ιαν 17, 2025 3:55 pm

JohnnyPao έγραψε:
Tsilarxos έγραψε:
Παρ Ιαν 17, 2025 2:35 pm
Δηλώσεις Ματέο: Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος και κέρδισε δίκαια το παιχνίδι.

Κάθε κατεργάρης στον πάγκο του
Αν και έχω μάθει να σέβομαι την γνώμη του άλλου, πραγματικά τι σχέση έχει αυτό το λινκ που παραθέτεις σε αντιδιαστολή με την επίσημη εξεφρασμένη άποψη του προπονητή της ηττημένης ομάδας?? Εξυπηρετεί κάτι πέραν του ότι να πεις συγκεκαλυμμένα ότι ευνοείται ο Ολυμπιακός??? Παρακαλώ τους admins να επιληφθούν του θέματος, γιατί σιγά σιγά γινόμαστε gazzetta

3
3 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
SteveNashidis

Site Admin

Παρ Ιαν 17, 2025 3:59 pm

Εδώ οργανισμοί εκατομμυρίων έχουν κάνει χαμό στην ευρωλίγκα για την διαιτησία.
Εμείς προσπαθούμε στο φόρουμ να κοντρολάρουμε την συζήτηση. :banana:

Ρε Ταβάρες....ρε Μποζίκα

1
1 Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar
Reactions: 2732
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

montechristo έγραψε:
Τι θα κάνουμε, εν προκειμένω, με τα λογοτεχνήματα (μερικά, μάλιστα, της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς) που γράφτηκαν σε κάποια άλλη εποχή και περιέχουν τέτοιους όρους, που απομονωμένοι και χρησιμοποιούμενοι σήμερα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως ρατσιστικοί ή σεξιστικοί ή ομοφοβικοί κλπ;
Θα τα αγνοήσουμε λες και δεν υπάρχουν, θα τα θάψουμε ή θα τα κάψουμε, θα τα απαγορεύσουμε, θα τα αλλάξουμε/προσαρμόσουμε στη σύγχρονη "κορεκτίλα" μας; Τι απ' όλα;
Μπορούμε για αρχή να μην τα χρησιμοποιούμε προς χάριν αστεϊσμού. Κατανοώ ότι είναι άλλες οι εποχές και τα βιώματα όμως η γλώσσα όπως και ο κόσμος γύρω μας αλλάζει. Και αλλάζουμε κι εμείς μαζί. Αν δηλαδή με το καλό ο Χουάντσο περάσει χειροπέδες στον Σάσα την Δευτέρα, θα ήταν οκ να χρησιμοποιήσω κάποιο ποίημα με ομοφοβικούς χαρακτηρισμούς για τον Βεζένκοφ επειδή απλά είναι πολιτιστική κληρονομιά; Χρησιμοποιείς πάλι τον όρο "κορεκτίλα" σε εισαγωγικά δίνοντας αρνητική χροιά. Η εμπειρία μου λέει ότι οι περισσότεροι που διαμαρτύρονται για wokeness και political correctness και δεν ξέρω γω τι άλλο είναι συνήθως άνθρωποι που απλά πλέον δεν μπορούν να λένε άφιλτρα ό,τι γουστάρουν χωρίς κάποιος να τους πει "ώπα".
montechristo έγραψε:
Με δυό λόγια:
Να σκεφτώ και εκατό δευτερόλεπτα προτού μιλήσω, ώστε να μην θίξω κανέναν.
Αλλά δεν θα σκεφτώ καθόλου, αν θέλω να χρησιμοποιήσω ένα καταξιωμένο λογοτεχνικό απόσπασμα. Θα το χρησιμοποιήσω όπως έχει. Δεν έχουμε Ιερά Εξέταση ούτε ζούμε στο σύμπαν του Φαρενάιτ 451!!!
Τελικά θα το χρησιμοποιήσεις όπως έχει ή θα το αλλάξεις έξυπνα ώστε να περάσεις το μήνυμα που θέλεις με τον μανδύα και την ασπίδα της "πολιτιστικής κληρονομιάς"; Ιερά Εξέταση δεν έχουμε γιατί δεν μπαίνεις φυλακή για αυτά που λες. Δικαίωμα σου είναι να λες. Όμως μπορώ να σου πω γιατί θεωρώ πως είναι λάθος. Επίσης το φόρουμ δεν είναι η πλατεία του χωριού. Δεν είναι δημόσιος χώρος. Μπορεί να έχει κανόνες ξεχωριστούς. Επίσης η αναφορά στο Farenheit 451 είναι άστοχη γιατί δεν είπα ποτέ για καταστροφή αυτών των έργων.
βήματα εκτός φάσης έγραψε:
Δε νομίζω ότι είναι δύσκολο να καταλάβουμε από τα συμφραζόμενα (τουλάχιστον όσοι έχουν δύο δράμια μυαλό στο κεφάλι τους) από ποια σκοπιά μπορεί να γίνει ένα φαινομενικά αμφιλεγόμενο σχόλιο.
Δεν σημασία ποιοι καταλαβαίνουμε και τι καταλαβαίνουμε όταν δεν ξέρουμε τι έχει στο κεφάλι του ο διπλανός που μπορεί να μην νοιάζεται για το nuance που δίνεις εσύ. Πάρε για παράδειγμα την διαιτησία στο παρόν φόρουμ. Μπορεί να γίνει μια φαινομενικά οκ συζήτηση σε συγκεκριμένα πλαίσια με συγκεριμένους ανθρώπους αλλά πρακτικά έχεις δει τι συμβαίνει.

1
1 Εικόνα
Εικόνα
JohnnyPao

champion

Παρ Ιαν 17, 2025 4:03 pm

Slow horses 7 έγραψε:
Παρ Ιαν 17, 2025 3:55 pm
JohnnyPao έγραψε:

Αν και έχω μάθει να σέβομαι την γνώμη του άλλου, πραγματικά τι σχέση έχει αυτό το λινκ που παραθέτεις σε αντιδιαστολή με την επίσημη εξεφρασμένη άποψη του προπονητή της ηττημένης ομάδας?? Εξυπηρετεί κάτι πέραν του ότι να πεις συγκεκαλυμμένα ότι ευνοείται ο Ολυμπιακός??? Παρακαλώ τους admins να επιληφθούν του θέματος, γιατί σιγά σιγά γινόμαστε gazzetta
Πιστεύω πως κάνεις δεν διαφωνεί για το ότι ο οσφπ πήρε χθες αξία τη νίκη, αυτό είπε ο Ματέο. Και το fadeaway σουτ που μέτρησαν στον Μιλου ενώ είχε λήξει ο χρόνος πριν σουτάρει δεν έχει καμία σημασία γιατί η διαφορά ήταν ήδη στο +18. Αλλά επειδή έγραψε ο φίλτατος για κάθε κατεργάρη στον πάγκο του, εγώ πάω στον πάγκο μου και ληγω τη κουβέντα, αλλά για να μην νομίζετε ότι μόνο η πορτοκαλί αρρώστια γράφει για εύνοια του οσφπ, αφήνω εδώ τις δηλώσεις του Ταβαρες. Δεν χρειάζεται να είσαι επιθετικός chillpill.gif.

2
2 Εικόνα
JohnnyPao

champion

Παρ Ιαν 17, 2025 4:06 pm

SteveNashidis έγραψε:
Εδώ οργανισμοί εκατομμυρίων έχουν κάνει χαμό στην ευρωλίγκα για την διαιτησία.
Εμείς προσπαθούμε στο φόρουμ να κοντρολάρουμε την συζήτηση. :banana:

Ρε Ταβάρες....ρε Μποζίκα

Έλα ντε :wave:

0
Άβαταρ μέλους
SteveNashidis

Site Admin

Παρ Ιαν 17, 2025 4:09 pm

JohnnyPao έγραψε:
Παρ Ιαν 17, 2025 4:06 pm

Έλα ντε :wave:
Δημιουργική ασάφεια τα ποσταρίσματα σου. :)

Εμείς είμαστε με τον Σίλβερ του ΝΒΑ. Αναφορά στην διαιτησία και 50.000 $ προστιμο.

1
1 Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
βήματα εκτός φάσης

a1greece
Reactions: 1410
Αγαπημένη ομάδα: Askatuak

Παρ Ιαν 17, 2025 4:24 pm

nikolas_asteri έγραψε:
βήματα εκτός φάσης έγραψε:
Δε νομίζω ότι είναι δύσκολο να καταλάβουμε από τα συμφραζόμενα (τουλάχιστον όσοι έχουν δύο δράμια μυαλό στο κεφάλι τους) από ποια σκοπιά μπορεί να γίνει ένα φαινομενικά αμφιλεγόμενο σχόλιο.
Δεν σημασία ποιοι καταλαβαίνουμε και τι καταλαβαίνουμε όταν δεν ξέρουμε τι έχει στο κεφάλι του ο διπλανός που μπορεί να μην νοιάζεται για το nuance που δίνεις εσύ. Πάρε για παράδειγμα την διαιτησία στο παρόν φόρουμ. Μπορεί να γίνει μια φαινομενικά οκ συζήτηση σε συγκεκριμένα πλαίσια με συγκεριμένους ανθρώπους αλλά πρακτικά έχεις δει τι συμβαίνει.
Δεν χρειάζεται να γνωρίζουμε εκ των προτέρων τι έχει ο καθένας στο μυαλό του (αν και σε ένα φόρουμ που ανταλλάζονται διαρκώς απόψεις, αυτό είναι πιο εύκολο να γίνει σε βάθος χρόνου). Σε κάθε περίπτωση όταν βλέπουμε κάτι που φαίνεται αμφιλεγόμενο, ζητούμε διευκρινίσεις και όσο ξετυλίγεται η σκέψη του άλλου, γίνεται πιο καθαρό αυτό που θέλει να πει αλλά δεν γνωρίζει τον τρόπο να το κάνει σωστά ή απλά προσπαθεί με διάφορους νομικίστικους ακροβατισμούς να το κρύψει.

0
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”