nikolas_asteri έγραψε: ↑Κυρ Φεβ 02, 2025 4:29 pm
Αν θα μπορούσες να μου παραθέσεις μερικούς θα σου ήμουν ευγνώμων. Δεν βρίσκω κάτι με κάποια γρήγορα ψαξίματα. Προς το παρόν πάρα πολλοί παίκτες στο ΝΒΑ έχουν εκφράσει κάποιου είδους απορία/έκπληξη.
Το να έιχαν στοχεύσει τον AD χωρίς να έχουν ιδέα τι θέλουν να προσφέρουν άλλες ομάδες μου φαίνεται τρελό. Ειλικρινά δεν ξέρω πως δεν απορείτε. Εδώ εγώ πρόσφατα ήθελα να πουλήσω την τηλεόραση μου και την έβαλα σχετικά φθηνά για να φύγει γρήγορα. Όταν άρχισα να έχω προτάσεις για αρκετά παραπάνω με έκανε να σκεφτώ μήπως την κοστολόγησα πολύ χαμηλά
Το All Star game είναι beauty pageant, δεν λέει πολλά. Καλύτερο είναι το framing του ο ένας είναι 25 χρονών 1st teamer και ο άλλος είναι 32 χρονών 2nd teamer. Η ηλικία λέει πολλά για τα franchises όπως ξέρεις καλύτερα από μένα. Πρόσφατα trades έχουν δείξει ότι υπάρχουν πολλά θύματα στο ΝΒΑ. Οι Μαβς δεν έψαξαν να βρουν κανένα.
Η διατύπωση μου δεν ήταν σωστή, αν εξαιρέσεις τον Perk κανείς δεν βγήκε να πει ξεκάθαρα πως οι Mavs είναι οι κερδισμένοι του trade. Αρκετοί όμως αιτιολόγησαν το σκεπτικό τους πίσω από αυτήν την κίνηση, χωρίς να κάνουν λόγο για τρελή ή παράλογη κίνηση του Dallas. Ρισκαδόρικη κίνηση σίγουρα αλλά όχι παράλογη και σίγουρα όχι "στημένη". Πριν το ρίξουμε στη ...συνωμοσιολογία ας θυμηθούμε πως τη σεζόν 2022-23, οι Mavs του Luka δεν μπήκαν στα playoffs. Στη συνέχεια ο Nico Harrison έφερε στην ομάδα τον Kyrie, ντράφταρε τον Lively και έφερε πριν το περσινό trade deadline τους Washington και Gafford, οι οποίοι βελτίωσαν σημαντικά την αμυντική εικόνα της ομάδας. Φυσικά ο ηγέτης τους πέρυσι ήταν ο Luka αλλά χωρίς τις παραπάνω κινήσεις του GM δεν θα είχαν φτάσει στους τελικούς της Δύσης.
Συγκεκριμένα, στο έκτακτο σημερινό podcast του Windhorst, ειπώθηκαν τα παρακάτω λόγια:
"He was in the high 260s (pounds) this season, they shed him down and he shed some weight. He had a really nice run; there was a game in San Francisco where he absolutely looked MVP candidate. Then gets hurt again; these calf injuries... Number one: he strained his calf before training camp. There was a contusion, that's what they reported. There was also a strain, I am telling you that as a fact. So, this calf srain happened four times, same calf, in the last three years, twice this season. The reaction within the Mavs was extreme frustration that this is the result of not caring or not taking the actions that show you care about things like diet, conditioning and lifestyle."
O Tim McMahon, συνεργάτης του Windhorst, έγραψε επίσης το παρακάτω:
Οι προβληματισμοί των Mavs σχετικά με τον Luka είναι 100% δικαιολογημένοι, κατά την άποψή μου. Ειδικά από τη στιγμή που ο Luka ήταν διαθέσιμος για supermax 5ετές συμβόλαιο, συνολικής αξίας 350 εκατομμυρίων, φέτος το καλοκαίρι. Το Dallas λοιπόν αποφάσισε πως δεν αξίζει να σπαταλήσει τόσα χρήματα για τον Luka, θεωρώντας, για τους λόγους που ανέφερα παραπάνω, ότι την επόμενη 5ετία ο Luka δεν θα είναι ο παίκτης που ήταν τις προηγούμενες σεζόν ή δεν θα είναι διαθέσιμος για τον αριθμό ματς που απαιτούνται για να δικαιολογήσουν ένα τόσο τεράστιο συμβόλαιο. Ναι το ρίσκο είναι μεγάλο αλλά νομίζω ότι οι Mavs είχαν όλα τα δεδομένα και τις αναλύσεις που χρειάζονταν για να πάρουν μια τόσο σοβαρή απόφαση.
Υ.Γ.: Αν μπορεί κάποιος mod ας σβήσει το αμέσως προηγούμενο post μου, δεν κατάλαβα ακριβώς τι παίχτηκε και πόσταρα πριν ολοκληρώσω την απάντησή μου