montechristo έγραψε: ↑Τρί Φεβ 04, 2025 1:36 pm
Θεωρητικά μιλώντας, ένας καλός αμυντικός που γίνεται σκιά στον αντίπαλο σκόρερ, κλείνει διαδρόμους κλπ, αν δεν έχει πόντους και ασίστ, θα έχει κακή αξιολόγηση, αλλά βλέποντας το ματς καταλαβαίνεις πως η παρουσία του ήταν καταλυτική.
Συμφωνώ. Αυτό όμως που κοιτάμε είναι η επίδοδη του αντίπαλου ανά θέση. Δηλαδή δεν έχει σημασία το PIR του Μάντζαρη σε αυτή την περίπτωση, κοιτάμε το PIR του αντιπάλου. Αν ο Μάντζαρης είναι καλός στην άμυνα, τότε ο αντίπαλος θα έχει PIR κάτω του μέσου όρου του. Ο τουλούμπας ισχυρίστηκε ότι οι αντίπαλοι ψηλοί κάνουν βραδιές καριέρας βασισμένος στο αλάνθαστο eye test του. Τα στατιστικά λένε ότι οι αντίπαλοι C είναι ακριβώς στους μέσους όρους τους όταν παίζουν με Παναθηναικό άρα είναι λάθος αυτό που λέει. Τώρα το τι λέει μετά για να καλύψει το λάθος του δεν θα το κρίνω, νομίζω είναι οφθαλμοφανές (με το δικό μου αλάνθαστο eye test

).
slok έγραψε: ↑Τρί Φεβ 04, 2025 1:01 pm
Δε το πιανω αυτο το γραφημα, η μαλλον το πιανω αλλα δε συμφωνω. Πως διαχωριζει PG-SG ή PF-C ? λιγο μπακαλικο μου φαινεται .
Ειδικα στην αμυνα με τοσες αλληλοκαλυψεις οι θεσεις αυτες δεν ειναι αποκλειστικα υπευθυνες για τον παιχτη τους.
Παραδειγμα: Βγαινει hedge out ο ψηλος, περναει πασα στη ρακετα, βγαινει το αμυντικο 4αρι(πχ houantso) να καλυψει , πασα στο 4αρι και καλαθι.
Κακο rating για το 4 καλο για το 5?
Έχεις δίκιο πως δεν είναι αποκλειστικά υπεύθυνη η κάθε θέση. Άρα τελικά όταν λέει ο τουλούμπας ότι οι ψηλοί κάνουν βραδιές καριέρας τελικά φταίει ο ψηλός ή όχι;
Αυτό που λες είναι ένα πολύ πραγματικό σενάριο και όντως η ομαδική λειτουργία της ομάδας είναι σημαντικότερη (συνήθως) από το αμυντικό ένστικτο/ικανότητα του εκάστοτε παίκτη. Ο Παναθηναικός (σαν ομάδα) φαίνεται ότι κρατάει τους ψηλούς στους μέσους όρους τους. Άρα πως γίνεται να πούμε ότι έχει κακή αμυντική λειτουργία ο Λεσόρ (γιατί αυτό εννοεί ο τουλούμπας) όταν (εκτός του SF) τα πάμε καλά;