Είμαι κι εγώ απ' αυτούς που δεν τους αρέσει αυτό που γίνεται με τα τρίποντα και χειροτερεύει κάθε χρόνο αλλά για την Παρί διαφωνώ. Μπορεί να μην ψάχνει τα μισματς ή να γυρίσει την μπάλα μέχρι να βρεθεί το τέλειο σουτ αλλά οι παίκτες δεν τρέχουν απλώς και σουτάρουν. Το έχω γράψει ξανά ότι εμένα μ αρέσει ως ένα βαθμό, είναι μια ομάδα που παίζει απλά αλλά όχι άναρχα, οι παίκτες είναι προσανατολισμένοι να δημιουργήσουν χώρους στον παίκτη που έχει την μπάλα είτε είναι ο σορτς είτε άλλος και αυτός να πάει σε επίθεση και αν τον μαρκάρουν περισσότεροι από 2 να βρει με πάσα τον ελεύθερο παίκτη, συχνά μέσα στην ρακέτα.plo koon έγραψε: ↑Πέμ Φεβ 06, 2025 12:29 amΠερί Παρί. Οι επιλογές της και το πλάνο της μου φαίνεται ότι βγήκε από κάποια βαθιά μελέτη advanced stats. Το μπάσκετ ήδη αντιμετωπίζει πρόβλημα με το 3ποντο και την επηροή του, δε χρειάζεται να γεμίσουμε ομάδες με κοντορεβυθούλιδες τρεχαντίρια που θα την πετάξουν 50 φορές από το τρίποντο και αν μπουν οι 10 χάνουν, ενώ αν μπουν οι 20 κερδίζουν.nikolas_asteri έγραψε: ↑Πέμ Φεβ 06, 2025 12:08 am
Δεν πιστεύω ότι είναι το «μπάσκετ του μέλλοντος». Υπάρχουν ομάδες που έχουν παίξει έτσι πριν 25 χρόνια. Μέχρι και η δική μου ομάδα έπαιζε έτσι (μεγάλε Σγουρίτσα)![]()
Το «ελεύθερο» μπάσκετ έχει πάρα πολλούς κανόνες, γεωμετρία, και αρμονία και το εκτιμάω. Απλά σε αυτό το επίπεδο πρέπει να είσαι πολύ πιο consistent στο σκορ και να παίζεις πολύ πιο πιεστική άμυνα από αυτό που κάνει η Παρί.
Καλύτερα να μαζευόμαστε στη σέντρα, να παίζουμε 100 πέτρα, ψαλίδι, χαρτί και αν μη χάνουμε και το χρόνο μας.
Μου φαίνεται ότι αυτό που κάνει η Παρί είναι κάτι που εύκολα μπορεί να γίνει ρεπλικα και να καταλήξουν όλες οι ομάδες ίδιες.
Μάλιστα από τις ομάδες που φέτος έχουν "ξεφύγει" στον αριθμό των τριπόντων που εκτελούν η Παρί έχει την μικρότερη αναλογία εκτελεσμένων τρίπόντων προς δίποντα. (Από Μπάγερν, Ρεάλ, Φενέρ, Ζαλγκίρις)
Για το ματς τώρα ο Ολυμπιακός ήταν διαβασμένος, αποφάσισε για άλλη μια διαβολοβδομάδα να παίξει καλή άμυνα και σε 3 περιόδους, 1η, 2η, 4η κράτησε την Παρί στους 15, 16 και 14 πόντους αντίστοιχα! Εντυπωσιακό.
Ο Μιλού είχε διάθεση και μου έκανε εντύπωση πόσο ψηλά πηδούσε συχνά στην προσπάθεια του να κόψει τους αντιπάλους έστω και ανεπιτυχώς, φοβήθηκα σε κάποιες φάσεις βλέποντας τον ότι θα χτυπούσε στην προσγείωση, δεν ξέρω αν κάποιος άλλος είχε την ίδια αίσθηση.
Ο Λαρεντζάκης άξιζε μεν χρόνο παραπάνω αλλά από την άλλη γλύτωσε τα ...μπινελίκια όταν αναπόφευκτα θα έκανε καμία γκάφα.

Δεν απειληθήκαμε στην ουσία ποτέ και τώρα πάμε για την Μπάρτσα, που δεν τρομάζει μεν, αλλά στην έδρα της δεν είναι και ο ευκολότερος αντίπαλος