Euroleague Round 25, Paris Basketball vs Olympiakos Piraeus B.C.

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions: 3284
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Πέμ Φεβ 06, 2025 1:27 pm

βήματα εκτός φάσης έγραψε:
Πέμ Φεβ 06, 2025 1:13 pm
Η Παρί δεν παίζει άναρχο μπάσκετ (απορώ από που προέκυψε αυτή εντύπωση αφού δεν το έχει αναφέρει κανένας στη συζήτηση). Παίζει σίγουρα αντισυμβατικό μπάσκετ. Είναι αυτό το στυλ όμορφο; Εντάξει κάποιοι απολαμβάνουν να τρώνε πατατάκια με μερέντα, στο μπάσκετ της Παρί θα κολλήσουμε; :roll:
Εμείς που μας αρέσει μαζί με τα πατατάκια να τρώμε και κανά ...Caprice εντασσόμαστε στη κατηγορία αυτή; :P

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
plo koon

euroleague
Reactions: 725
Αγαπημένος παίκτης: Papaloukas

Πέμ Φεβ 06, 2025 1:41 pm

Το πρόβλημά μου με την Παρί είναι ότι τους θεωρώ μπασκετικούς «τρομοκράτες». Όταν έχεις μία ομάδα που:

• Θα κοιτάξει να σε χτυπήσει σε αιφνιδιασμό μετά από επαναφορά και
• Θα σουτάρει σε οποιαδήποτε στιγμή, ανεξαρτήτως συνθηκών

Αρχίζεις και γίνεσαι παρανοικός και μετά σε σκοτώνουν στα close out. Χωρίς να είμαι γκουρού, νιώθω ότι ο πιο σωστός τρόπος να παίξεις την Παρί στην άμυνα είναι με 5 γοργοπόδαρους παίκτες ανεξαρτήτως ύψους.

Εν κατακλείδι, δε νομίζω ότι ο τρόπος που παιζει η Παρί είναι skilled. Απλά χρησιμοποιούν το κακό shot selection ως όπλο και αν τους βγει τους βγήκε. Παιχνίδι αριθμών δλδ.

3
3 Εικόνα
:hammer: je suis jazz thrillos :hammer:
Άβαταρ μέλους
βήματα εκτός φάσης

a1greece
Reactions: 1397
Αγαπημένη ομάδα: Askatuak

Πέμ Φεβ 06, 2025 1:47 pm

Conan1982 έγραψε:
Εμείς που μας αρέσει μαζί με τα πατατάκια να τρώμε και κανά ...Caprice εντασσόμαστε στη κατηγορία αυτή; :P
Κανονικά και με το νόμο... Δίπλα σ' αυτούς που βάζουν φέτα στις φακές (σίδηρος + ασβέστιο= εγγυημένη συνταγή αποτυχίας) :cool:
plo koon έγραψε:
Πέμ Φεβ 06, 2025 1:41 pm
Το πρόβλημά μου με την Παρί είναι ότι τους θεωρώ μπασκετικούς «τρομοκράτες». Όταν έχεις μία ομάδα που:

• Θα κοιτάξει να σε χτυπήσει σε αιφνιδιασμό μετά από επαναφορά και
• Θα σουτάρει σε οποιαδήποτε στιγμή, ανεξαρτήτως συνθηκών

Αρχίζεις και γίνεσαι παρανοικός και μετά σε σκοτώνουν στα close out. Χωρίς να είμαι γκουρού, νιώθω ότι ο πιο σωστός τρόπος να παίξεις την Παρί στην άμυνα είναι με 5 γοργοπόδαρους παίκτες ανεξαρτήτως ύψους.

Εν κατακλείδι, δε νομίζω ότι ο τρόπος που παιζει η Παρί είναι skilled. Απλά χρησιμοποιούν το κακό shot selection ως όπλο και αν τους βγει τους βγήκε. Παιχνίδι αριθμών δλδ.
Και χωρίς ματσάρισμα στην αθλητικότητα σημαντικός είναι ο έλεγχος του ρυθμού. Έτσι την κατέβαλλαν μέσα στην έδρα της Μπάρτσα, Ρεάλ και Ολυμπιακός.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions: 5637
Αγαπημένη θέση: SG, C
Προειδοποιήσεις: 1

Πέμ Φεβ 06, 2025 1:54 pm

Της Παρί πρέπει να της κάνεις ότι ο ολυμπιακός στο πρώτο δεκάλεπτο … να την παίξεις γρήγορα να την πατήσεις κάτω και να της κάνεις outscoring! Ο ολυμπιακός μπορεί να βάλει 90 για πλάκα , η Παρί πρέπει να είναι στην μέρα της .. Στο πρώτο ματς πήγαμε να της ρίξουμε τον ρυθμό κάτι που δεν γίνεται .. και χτες όταν κουραστήκαμε μας φτάσαν

0
Christofis

euroleague
Reactions: 1164
Προειδοποιήσεις: 1

Πέμ Φεβ 06, 2025 4:38 pm

Η παρι το ειπα και σε προηγουμενο ποστ δεν παιζει αναρχα παιχει γρηγορα. Δεν ψαχνει το ιδανικο σουτ ψαχνει το γρηγορο και ας μην ειναι το ιδανικο για να μην προλαβει ο πιο ποιοτικος αντιπαλος νανπροσαρμοστει. Εμενα προσωπικα δεν μου αρεσει αυτο το στυλ παιχνιδιου καθολου για αυτο και εχω σταματησει να παρακολουθω τοσο πολυ οσο παλιοτερα(ειχα και περισσοτερο χρονο η αληθεια) ΝΒΑ. Δεν θεωρω αυτον τον τρόπο παιχνιδιου ωραιο. Αυτα ομως ειναι γουστα και σε καποιους αρεσει και ειδικα σε καποιους που αναζητουν κατι φρεσκο. Κανενας παικτης της πλην Σορτα και Χειζ δεν θα μπορουσε να παιξει σε παραδοσιακη τοπ ομαδα με τον δευτερο να ειναι συμπληρωματικος.Αυτο λεει πολλα για αυτο που εχουν πετυχει μεχρι τωρα.

0
TakeshyKurosawa1

allstar
Reactions: 1444
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Vasilis Spanoulis
Προειδοποιήσεις: 2

Πέμ Φεβ 06, 2025 4:57 pm

Το μπάσκετ της Παρί ξεφούσκωσε γιατί πολύ απλά παιδιά δεν έχουν το ταλέντο σαν παίχτες να το στηρίξουν. Είναι μπάσκετ που βασίζεται στο ατομικό ταλέντο. Ο Ντουράντ με έναν παίχτη ηγέτη της acb τα ίδια θα κάνουν πάνω κάτω στην Α2 της Ελλάδος αλλά αν σφίξουν οι άμυνες ο ένας θα είναι ο Ντουράντ και θα βάζει ακόμα 40 πόντους με γαντσωμένους πάνω του και ο άλλος θα βάζει 5-6 πόντους..

0
NikBot

junior
Reactions: 97

Πέμ Φεβ 06, 2025 4:59 pm

H Παρί όπως γράφτηκε παίζει με τα νούμερα, μπορεί να έχει πχ 13/40 τρίποντα που δεν είναι καλό ποσοστό, αλλά δεν την νοιάζει το "στα 40" αλλά το ότι έβαλε τελικά 13. Μια πιο συμβατική ομάδα μπορεί να σούταρε μόνο 30. Τα 10 παραπάνω που θα ρίξει η Παρί είναι από έξτρα κατοχές, που τις επιτυγχάνει είτε κάνοντας επιθέσεις στα 8 (και κάτω) δευτερόλεπτα, ακόμα και μετά από επαναφορά, είτε κυνηγώντας έντονα τα επιθετικά ριμπάουντ για να έχει δεύτερες, τρίτες, τέταρτες ευκαιρίες. Οπότε είναι σημαντικό όπως έγραψαν και άλλοι, να μην αφήσεις το παιχνίδι να πάει σε πολύ μεγάλο αριθμό κατοχών (όσο γίνεται), να μην ξεφύγει σε ρυθμό. Δεν νιώθουν άνετα να παίζουν σε πιο συμβατικό ρυθμό μπάσκετ. Το βλέπουν λίγο σαν μαθηματικά, αν μειώσω τον χρόνο επίθεσης μου κατά Χ (θυσιάζοντας το shot selection), θα βγάλω Υ παραπάνω κατοχές στο παιχνίδι, αν δεν κάνω λάθη και αυτές καταλήξουν σε σουτ, ε κάποια θα μπουν, θα πάρω παραπάνω πόντους, θα χαλάσω και λίγο το μυαλό του αντιπάλου που δεν έχει συνηθίσει να παίζει έτσι, θα κερδίσω.

0
Leo_98

a1greece
Reactions: 503
Αγαπημένος παίκτης: Michael Jordan

Πέμ Φεβ 06, 2025 5:22 pm

Όντως το μπάσκετ της Παρί δεν είναι ακριβώς άναρχο, παρότι συχνά έτσι φαίνεται στο μάτι.
Δεν είναι ότι παίζουν τουρλουμπούκι, απλά αντιπροσωπεύουν ένα συγκεκριμένο στυλ που βασίζεται στην ταχύτητα και την αθλητικότητα.

Έτσι, με γρήγορες επιθέσεις και όντας δυνατοί στα ριμπάουντ, οδηγούν το παιχνίδι σε πολλές κατοχές κι αν τους μπουν τα σουτ μπορούν να κερδίσουν τον οποιονδήποτε.

Γενικά πρεσβεύουν έναν, πρωτότυπο για την Ευρωλίγκα, τρόπο παιχνιδιού, ο οποίος έχει καλύψει σε μεγάλο βαθμό την έλλειψη ποιότητας του ρόστερ τους.

0
Άβαταρ μέλους
slok

euroleague
Reactions: 1089

Πέμ Φεβ 06, 2025 5:26 pm

TakeshyKurosawa1 έγραψε:
Το μπάσκετ της Παρί ξεφούσκωσε γιατί πολύ απλά παιδιά δεν έχουν το ταλέντο σαν παίχτες να το στηρίξουν. Είναι μπάσκετ που βασίζεται στο ατομικό ταλέντο. Ο Ντουράντ με έναν παίχτη ηγέτη της acb τα ίδια θα κάνουν πάνω κάτω στην Α2 της Ελλάδος αλλά αν σφίξουν οι άμυνες ο ένας θα είναι ο Ντουράντ και θα βάζει ακόμα 40 πόντους με γαντσωμένους πάνω του και ο άλλος θα βάζει 5-6 πόντους..
H παρι εχασε γιατι εβαλε μονο13 τριποντα , ασχετως με το ποσα σουταρε .. καθαρα μαθηματικα...

Τα εχασε ειτε γιατι δεν ηταν η μερα τους, ειτε γιατι ο Ολυμπιακος επαιξε καλη αμυνα.....κατα τη γνωμη μου λιγο και απο τα δυο. Οχι γιατι ειναι κακοι παιχτες μονο. Εγω χτες ειδα οτι μπετωσαν αρκετα τριποντα που βγηκαν υπο καλες προυποθεσεις μεσα απο τον τροπο που παιζουν παντα.

0
Άβαταρ μέλους
Sokos

euroleague
Reactions: 502
Αγαπημένος παίκτης: Vince Carter

Πέμ Φεβ 06, 2025 6:06 pm

slok έγραψε:
TakeshyKurosawa1 έγραψε:
H παρι εχασε γιατι εβαλε μονο13 τριποντα , ασχετως με το ποσα σουταρε .. καθαρα μαθηματικα...

Τα εχασε ειτε γιατι δεν ηταν η μερα τους, ειτε γιατι ο Ολυμπιακος επαιξε καλη αμυνα.....κατα τη γνωμη μου λιγο και απο τα δυο. Οχι γιατι ειναι κακοι παιχτες μονο. Εγω χτες ειδα οτι μπετωσαν αρκετα τριποντα που βγηκαν υπο καλες προυποθεσεις μεσα απο τον τροπο που παιζουν παντα.
Όντως χθες έχασαν και αρκετά ελεύθερα. Δεν συμφωνώ με τον Μποζίκα δηλαδή ότι δεν τους αφήσαμε να πάρουν αμαρκάριστα σουτ. Και πάλι βέβαια, αυτό δεν ακυρώνει την πολύ καλή εμφάνιση και την ξεκάθαρη νίκη.

0
SleeperMonk

senior
Reactions: 466

Πέμ Φεβ 06, 2025 6:18 pm

Sokos έγραψε:
Πέμ Φεβ 06, 2025 6:06 pm
slok έγραψε:

Όντως χθες έχασαν και αρκετά ελεύθερα. Δεν συμφωνώ με τον Μποζίκα δηλαδή ότι δεν τους αφήσαμε να πάρουν αμαρκάριστα σουτ. Και πάλι βέβαια, αυτό δεν ακυρώνει την πολύ καλή εμφάνιση και την ξεκάθαρη νίκη.
Κοίτα, ξέρεις πως πάνε αυτά, αν σε έχει βγάλει ο άλλος απο το comfort zone σου, μετά ακόμα και τα ελευθέρα γίνονται πιο δύσκολα. Επίσης νομίζω οτι και το γεγονός οτι στα ριμπαουντ γίνοταν σφαγή, ακόμα και αν δεν τα κερδίζαμε όλα, τους εβγαλε και αυτό που τον ρυθμό τους.

0
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions: 3284
Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic

Πέμ Φεβ 06, 2025 6:30 pm

βήματα εκτός φάσης έγραψε:
Πέμ Φεβ 06, 2025 1:47 pm
Conan1982 έγραψε:
Κανονικά και με το νόμο... Δίπλα σ' αυτούς που βάζουν φέτα στις φακές (σίδηρος + ασβέστιο= εγγυημένη συνταγή αποτυχίας) :cool:
Εντάξει, σήμερα με ...βαράς αλύπητα. Μα φακές χωρίς φέτα; Θα το πάρουμε τον σίδηρο από τις ζωικές τροφές. Μ' αρέσει και ο τζουλαμάς, googlαρέ το, έχω απορία τι θα πεις.

Για την Παρί έφτιαξα και 2 γραφήματα στο 3step.
Εικόνα

H Παρί είναι η 4η καλύτερη ομάδα στο να κατεβάζει τα ποσοστά των αντιπάλων της στα τρίποντα και η 7η καλύτερη στο να κατεβάζει τα ποσοστά των αντιπάλων στα δίποντα.

Εικόνα

Συγχρόνως ενώ είναι η 5η ομάδα με το μεγαλύτερο τριπόντα/συνολικές προσπάθειες είναι η ομάδα με το 2ο μικρότερο ratio τρίποντα/συνολικές προσπάθειες των αντιπάλων που σημαίνει ότι τους δυσκολεύει πολύ το τρίποντο και τους δίνει τα δίποντα.

0
Άβαταρ μέλους
Dimitris L

junior
Reactions: 60
Αγαπημένος παίκτης: Διαμαντίδης
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star

Πέμ Φεβ 06, 2025 6:31 pm

φετος ο ολιμπιακος θα σηκωσει την κουπα στο ρελαντι και προβλεπω triple crown.

0
Άβαταρ μέλους
Dimitris L

junior
Reactions: 60
Αγαπημένος παίκτης: Διαμαντίδης
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star

Πέμ Φεβ 06, 2025 6:33 pm

BillyPao έγραψε:
Πέμ Φεβ 06, 2025 12:38 am
tokalytero3d έγραψε:
Πέμ Φεβ 06, 2025 12:34 am
Να αναφερουμε επισης και τις πολυ καλες διαιτησιες που εχουν και οι δυο ελληνικες ομαδες φετος.

το ακουσαμε κι αυτο.. μαλλον δεν βλεπεις και πολυ τα ματσ του παο. :drunk:

0
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Dimitris L την Πέμ Φεβ 06, 2025 6:34 pm, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
TakeshyKurosawa1

allstar
Reactions: 1444
Αγαπημένος παίκτης: Vasilis Spanoulis
Προειδοποιήσεις: 2

Πέμ Φεβ 06, 2025 6:34 pm

slok έγραψε:
TakeshyKurosawa1 έγραψε:

Ακριβώς αυτό φίλε. Έχουν σφίξει οι άμυνες γενικά και έχουν ξεφουσκώσει.

1
1 Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”