georbap έγραψε: ↑Τετ Φεβ 19, 2025 11:54 pm
Σκοπίμως απέφυγα μετά τον τελικό να μπω στο forum ξέροντας ότι μετά από τέτοια παιχνίδια δεν το λες ότι επικρατεί και ιδιαίτερη ψυχραιμία (ακόμα και εδώ).
Μιας λοιπόν και βλέπω ότι άνοιξε ξανά η κουβέντα για τον coach , θα ήθελα να πω δύο πράγματα.
Πρώτα να διευκρινήσω πως ανέκαθεν η άποψή μου ήταν , "κανένας πάνω από την ομάδα" . Είτε μιλάμε για προπονητές, είτε για παίκτες, είτε για διοίκηση.
Παρόλα αυτά όμως υπάρχουν περιπτώσεις όπως του Μπαρτζώκα , που δεν μπορώ να μην στηρίξω αυτούς που με την σειρά τους στήριξαν την ομάδα και με πολύ δουλειά την διατηρούν στην elite για χρόνια. Πολλές φορές μάλιστα σκέφτομαι τον τρόπο που έφυγε μετά την πρώτη του θητεία και νιώθω διπλή ευγνωμοσύνη που επέστρεψε και μας χάρισε τόσο σπουδαίες μπασκετικές στιγμές.
Έχει το αλάθητο ή είναι υπεράνω κριτικής ;
Σε καμία απολύτως των περιπτώσεων , αλλά να με συμπαθάτε νιώθω και εγώ περίεργα όταν ανοίγουν τέτοιες συζητήσεις μεσούσης της σεζόν.
Δεκτή βέβαια και σεβαστή η κάθε άποψη , απλά έτσι νιώθω.
Στο δια ταύτα λοιπόν , θα επαναλάβω αυτό που έχω πει και στο παρελθόν.
Ο τελικός με την Ρεάλ έφερε την ομάδα πολύ πίσω και με κάποιο τρόπο σφηνώθηκε στο μυαλό όλων μια συνεχόμενη αμφισβήτηση σε όλα τα επίπεδα.
Ακόμα και η συμπεριφορά του κόσμου που βρίσκεται στο ΣΕΦ , δεν έχει καμία σχέση με αυτή που ήταν κατά τα πρώτα χρόνια του coach και ας παραμένει η ομάδα σε υψηλό επίπεδο.
Βλέπεις ότι παρά την στήριξη , οι περισσότεροι είναι σαν να μην το πιστεύουν.
Νομίζω ότι αυτό το συναίσθημα έχει σκεπάσει πλέον την ομάδα και αναπόφευκτα έχουν μπει στην εξίσωση ΟΛΟΙ , ειδικά από την στιγμή που επέστρεψε τόσο δυναμικά ο "αιώνιος" και ήρθε να προσθέσει έξτρα βάρος στο ήδη μεγάλο ΠΡΕΠΕΙ.
Εκεί είναι που εγώ προσωπικά θέλω το κάτι παραπάνω από τον coach . Αλλωστε στο καθαρά αγωνιστικά προπονητικό σκέλος δεν έχει πλέον να αποδείξει τίποτα και έχει κερδίσει όχι μόνο τον δικό μας σεβασμό, αλλά και όλης της μπασκετικής Ευρώπης.
Είναι δική του υποχρέωση και καθήκον να κάνει τους παίκτες του να πιστέψουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν και να βγάλουν επιτέλους αυτόν τον μπασκετικό εγωισμό που αποτελεί βασικό συστατικό για την επιτυχία.
Μπορεί όσα παραθέτω περί ψυχολογίας να ακούγονται πολύ γενικά και αόριστα , αλλά θεωρώ ότι όσοι παρακολουθούν συστηματικά τον Ολυμπιακό καταλαβαίνουν ακριβώς τι εννοώ.
Για να το κλείσω εδώ λοιπόν , αν και εφόσον έρθουν οι τίτλοι τότε η ομάδα και ο coach θα έχουν να δώσουν ακόμα πιο όμορφα πράγματα στο μέλλον.
Από την άλλη και εφόσον η ομάδα μείνει και φέτος μακρυά από τους στόχους της με κυριότερο την κατάκτηση της Euroleague ,τότε πιστεύω πως θα υπάρξει ζήτημα για τον προπονητή.
Όχι γιατί ο Ολυμπιακός θα μπορέσει να βρει κάποιον καλύτερο , αλλά κυρίως γιατί ο ίδιος ο Μπαρτζώκας ίσως δει ότι πρέπει πλέον να απεμπλακεί για το καλό της ομάδας που δεδομένα αγαπάει.
Προσωπικά ελπίζω στο πρώτο σενάριο και θα ήθελα ο κόσμος να στηρίξει και να πιστέψει στο φετινό πρότζεκτ , τουλάχιστον μέχρι να κλείσει η σεζόν.
Σόρυ για το σεντόνι.