Ολυμπιακός - Αγωνιστικά 2024-2025 (Α1 ΕΣΑΚΕ, Κύπελλο, Φιλικά, Toυρνουά)

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
reignman

allstar
Reactions: 3190
Αγαπημένος παίκτης: delete me
Αγαπημένη ομάδα: Chicago-Bulls
Προειδοποιήσεις: 1

Τετ Φεβ 19, 2025 11:35 pm

Slow horses 7 έγραψε:
Τετ Φεβ 19, 2025 10:53 pm
TakeshyKurosawa1 έγραψε:
Τετ Φεβ 19, 2025 10:37 pm
Εγώ βλέπω τα πράγματα διαφορετικά. Μετράνε οι στιγμές και τα συναισθήματα αλλά το βλέπω ότι είμαστε Ολυμπιακός και θέλουμε την κούπα. Δεν θέλω να μαστε λαβαριακος ούτε πρωταθλητές στα χαμένα φάιναλ 4. Ούτε θέλω να βλέπω να χάνουμε από τα αποδυτήρια κάθε νοκ αουτ
Αναφαίρετο δικαίωμα σου…….αλλα δεν βλέπεις ότι είμαστε, πως να το πω πιο εύπεπτα βρε αδερφέ………και λίγο «γκαντεμόσαυροι»??? Φάγαμε το 23 ένα μανταρίνι του Μέγα ΓΙΟΥΛ που σε νορμάλ συνθήκες δεν μπαίνει, ο Σλούκας χάνει καπάκι ένα πολύ πιο εύκολο σουτ σε σχέση με του Σέρχιο, ήδη έχεις απωλέσει άλλους 3 τελικούς διότι ήσουνα τυπικά φιλοξενούμενος, επίσης δεν έχει τύχει να παίξεις ένα ρημάδι φάιναλ φορ στην έδρα σου, ……..και για κερασάκι έχασες άλλο ένα Ευρωπαϊκό από τον Κορνήλιους τον Τομπσον…….ε είμαστε αδερφέ μου λίγο «γκαντεμοσαυροι»……ΑΣ ΖΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ, ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ?. :D :D
ολα τα "μανταρινια" που φαγαμε (με εφες και ρεαλ) τα φαγαμε ακριβως με τον τροπο που ηθελαν οι αντιπαλοι προπονητες να τα παρουν.
παιρνοντας σε αλλαγη στην περιφερεια τον Σασα ή τον Φαλ. Δεν το λες και ακριβως ατυχια αυτο tbh.

3
3 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
nikolakias

senior
Reactions: 374
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Tim Duncan, Steve Nash
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Αγαπημένη ομάδα: San Antonio
Προειδοποιήσεις: 0

Τετ Φεβ 19, 2025 11:37 pm

montechristo έγραψε:
Τετ Φεβ 19, 2025 11:27 pm
nikolakias έγραψε:
Τετ Φεβ 19, 2025 11:01 pm

Επαναλαμβανόμενη σύμπτωση παύει να είναι σύμπτωση. Το μανταρίνι του Γιουλ το φάγαμε γιατί πρώτα είχαν προηγηθεί κάμποσες επιθέσεις μας πεταμένες στα σκουπίδια. Και πες ότι αυτό οκ, συνέβη, μπορούμε να δώσουμε ελαφρυντικό στα πόδια των άπειρων που έτρεμαν (πρώτος τελικός για Σάσα κλπ). Το ότι ο Φαλ, ωστόσο, δίνει τον δεξιό διάδρομο στον Γιουλ δείχνει ξεκάθαρη σύγχυση, είτε από πλευράς προπονητή είτε παίκτη. Εν πάσει περιπτώσει, ας μην προβάλλουμε ο,τι μας βολεύει –γκαντεμιά– στην πραγματικότητα για να ευλογησουμε τα γένια μας. Ποια είναι αυτή η πραγματικότητα; Ότι οι σωστές ομάδες, μια στις τρεις τουλάχιστον, μπαίνουν με το μαχαίρι στα δόντια και καθαρίζουν τα ματς ώστε αυτά, εν συνεχεία, να μη φτάσουν στο σουτ και στα "βαλ' το αγόρι μου" με προσευχές. Ε, λοιπόν, εμείς δεν έχουμε αποδείξει ακόμα ότι είμαστε τέτοια ομάδα, πώς να το κάνουμε δηλαδή.
Έχω κατεβάσει από το πατάρι όλες τις εγκυκλοπαίδειες του μπάσκετ, αλλά αυτόν τον κανόνα δεν τον βρήκα πουθενά, ότι δηλαδή "οι σωστές ομάδες μία στις τρεις μπαίνουν με το μαχαίρι στα δόντια και καθαρίζουν τα ματς ώστε αυτά εν συνεχεία να μη φτάσουν στο σουτ και στα βαλ' το αγόρι μου με προσευχές".
Μετά το καλοσκέφτηκα και βρήκα ότι μπορεί να έχεις και δίκιο. Οπότε, όταν πήραμε την κούπα το 2012 με τον Ντούντα δεν ήμασταν σωστή ομάδα και τζάμπα πανηγυρίζαμε, η εθνική μας το 1987 δεν ήταν σωστή ομάδα και τζάμπα πανηγυρίζαμε, ένα σωρό ομάδες που νικάνε σε κλειστά παιχνίδια και στον πόντο δεν είναι σωστές ομάδες και τζάμπα πανηγυρίζουνε κλπ κλπ.
Το μία στις τρεις αναγνωρίζεις, φαντάζομαι, ότι δεν είναι απόλυτο, έτσι δεν είναι; Προσπαθώ να χρησιμοποιώ όσο το δυνατόν απλά ελληνικά για να καταλαβαίνετε όλοι αλλά τα μαθηματικά, τι να κάνουμε, είναι παγκόσμια γλώσσα και, άρα, ενιαία. Αν δεν σκαμπάζεις δε θα κάτσω να σε μάθω πιθανότητες, λυπάμαι.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
georbap

a1greece
Reactions: 1036

Τετ Φεβ 19, 2025 11:54 pm

Σκοπίμως απέφυγα μετά τον τελικό να μπω στο forum ξέροντας ότι μετά από τέτοια παιχνίδια δεν το λες ότι επικρατεί και ιδιαίτερη ψυχραιμία (ακόμα και εδώ).
Μιας λοιπόν και βλέπω ότι άνοιξε ξανά η κουβέντα για τον coach , θα ήθελα να πω δύο πράγματα.

Πρώτα να διευκρινήσω πως ανέκαθεν η άποψή μου ήταν , "κανένας πάνω από την ομάδα" . Είτε μιλάμε για προπονητές, είτε για παίκτες, είτε για διοίκηση.
Παρόλα αυτά όμως υπάρχουν περιπτώσεις όπως του Μπαρτζώκα , που δεν μπορώ να μην στηρίξω αυτούς που με την σειρά τους στήριξαν την ομάδα και με πολύ δουλειά την διατηρούν στην elite για χρόνια. Πολλές φορές μάλιστα σκέφτομαι τον τρόπο που έφυγε μετά την πρώτη του θητεία και νιώθω διπλή ευγνωμοσύνη που επέστρεψε και μας χάρισε τόσο σπουδαίες μπασκετικές στιγμές.

Έχει το αλάθητο ή είναι υπεράνω κριτικής ;
Σε καμία απολύτως των περιπτώσεων , αλλά να με συμπαθάτε νιώθω και εγώ περίεργα όταν ανοίγουν τέτοιες συζητήσεις μεσούσης της σεζόν.
Δεκτή βέβαια και σεβαστή η κάθε άποψη , απλά έτσι νιώθω.

Στο δια ταύτα λοιπόν , θα επαναλάβω αυτό που έχω πει και στο παρελθόν.
Ο τελικός με την Ρεάλ έφερε την ομάδα πολύ πίσω και με κάποιο τρόπο σφηνώθηκε στο μυαλό όλων μια συνεχόμενη αμφισβήτηση σε όλα τα επίπεδα.
Ακόμα και η συμπεριφορά του κόσμου που βρίσκεται στο ΣΕΦ , δεν έχει καμία σχέση με αυτή που ήταν κατά τα πρώτα χρόνια του coach και ας παραμένει η ομάδα σε υψηλό επίπεδο.
Βλέπεις ότι παρά την στήριξη , οι περισσότεροι είναι σαν να μην το πιστεύουν.
Νομίζω ότι αυτό το συναίσθημα έχει σκεπάσει πλέον την ομάδα και αναπόφευκτα έχουν μπει στην εξίσωση ΟΛΟΙ , ειδικά από την στιγμή που επέστρεψε τόσο δυναμικά ο "αιώνιος" και ήρθε να προσθέσει έξτρα βάρος στο ήδη μεγάλο ΠΡΕΠΕΙ.

Εκεί είναι που εγώ προσωπικά θέλω το κάτι παραπάνω από τον coach . Αλλωστε στο καθαρά αγωνιστικά προπονητικό σκέλος δεν έχει πλέον να αποδείξει τίποτα και έχει κερδίσει όχι μόνο τον δικό μας σεβασμό, αλλά και όλης της μπασκετικής Ευρώπης.
Είναι δική του υποχρέωση και καθήκον να κάνει τους παίκτες του να πιστέψουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν και να βγάλουν επιτέλους αυτόν τον μπασκετικό εγωισμό που αποτελεί βασικό συστατικό για την επιτυχία.

Μπορεί όσα παραθέτω περί ψυχολογίας να ακούγονται πολύ γενικά και αόριστα , αλλά θεωρώ ότι όσοι παρακολουθούν συστηματικά τον Ολυμπιακό καταλαβαίνουν ακριβώς τι εννοώ.
Για να το κλείσω εδώ λοιπόν , αν και εφόσον έρθουν οι τίτλοι τότε η ομάδα και ο coach θα έχουν να δώσουν ακόμα πιο όμορφα πράγματα στο μέλλον.
Από την άλλη και εφόσον η ομάδα μείνει και φέτος μακρυά από τους στόχους της με κυριότερο την κατάκτηση της Euroleague ,τότε πιστεύω πως θα υπάρξει ζήτημα για τον προπονητή.
Όχι γιατί ο Ολυμπιακός θα μπορέσει να βρει κάποιον καλύτερο , αλλά κυρίως γιατί ο ίδιος ο Μπαρτζώκας ίσως δει ότι πρέπει πλέον να απεμπλακεί για το καλό της ομάδας που δεδομένα αγαπάει.
Προσωπικά ελπίζω στο πρώτο σενάριο και θα ήθελα ο κόσμος να στηρίξει και να πιστέψει στο φετινό πρότζεκτ , τουλάχιστον μέχρι να κλείσει η σεζόν.

Σόρυ για το σεντόνι. :-|

4
2 Εικόνα 2 Εικόνα
steph.larry

senior
Reactions: 276
Αγαπημένη θέση: PG, PF

Τετ Φεβ 19, 2025 11:58 pm

georbap έγραψε:
Σκοπίμως απέφυγα μετά τον τελικό να μπω στο forum ξέροντας ότι μετά από τέτοια παιχνίδια δεν το λες ότι επικρατεί και ιδιαίτερη ψυχραιμία (ακόμα και εδώ).
Μιας λοιπόν και βλέπω ότι άνοιξε ξανά η κουβέντα για τον coach , θα ήθελα να πω δύο πράγματα.

Πρώτα να διευκρινήσω πως ανέκαθεν η άποψή μου ήταν , "κανένας πάνω από την ομάδα" . Είτε μιλάμε για προπονητές, είτε για παίκτες, είτε για διοίκηση.
Παρόλα αυτά όμως υπάρχουν περιπτώσεις όπως του Μπαρτζώκα , που δεν μπορώ να μην στηρίξω αυτούς που με την σειρά τους στήριξαν την ομάδα και με πολύ δουλειά την διατηρούν στην elite για χρόνια. Πολλές φορές μάλιστα σκέφτομαι τον τρόπο που έφυγε μετά την πρώτη του θητεία και νιώθω διπλή ευγνωμοσύνη που επέστρεψε και μας χάρισε τόσο σπουδαίες μπασκετικές στιγμές.

Σε καμία απολύτως των περιπτώσεων , αλλά να με συμπαθάτε νιώθω και εγώ περίεργα όταν ανοίγουν τέτοιες συζητήσεις μεσούσης της σεζόν.

Ο τελικός με την Ρεάλ έφερε την ομάδα πολύ πίσω και με κάποιο τρόπο σφηνώθηκε στο μυαλό όλων μια συνεχόμενη αμφισβήτηση σε όλα τα επίπεδα.
Ακόμα και η συμπεριφορά του κόσμου που βρίσκεται στο ΣΕΦ , δεν έχει καμία σχέση με αυτή που ήταν κατά τα πρώτα χρόνια του coach και ας παραμένει η ομάδα σε υψηλό επίπεδο.
Νομίζω ότι αυτό το συναίσθημα έχει σκεπάσει πλέον την ομάδα και αναπόφευκτα έχουν μπει στην εξίσωση ΟΛΟΙ , ειδικά από την στιγμή που επέστρεψε τόσο δυναμικά ο "αιώνιος" και ήρθε να προσθέσει έξτρα βάρος στο ήδη μεγάλο ΠΡΕΠΕΙ.

Εκεί είναι που εγώ προσωπικά θέλω το κάτι παραπάνω από τον coach . Αλλωστε στο καθαρά αγωνιστικά προπονητικό σκέλος δεν έχει πλέον να αποδείξει τίποτα και έχει κερδίσει όχι μόνο τον δικό μας σεβασμό, αλλά και όλης της μπασκετικής Ευρώπης.
Είναι δική του υποχρέωση και καθήκον να κάνει τους παίκτες του να πιστέψουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν και να βγάλουν επιτέλους αυτόν τον μπασκετικό εγωισμό που αποτελεί βασικό συστατικό για την επιτυχία.

Μπορεί όσα παραθέτω περί ψυχολογίας να ακούγονται πολύ γενικά και αόριστα , αλλά θεωρώ ότι όσοι παρακολουθούν συστηματικά τον Ολυμπιακό καταλαβαίνουν ακριβώς τι εννοώ.
Για να το κλείσω εδώ λοιπόν , αν και εφόσον έρθουν οι τίτλοι τότε η ομάδα και ο coach θα έχουν να δώσουν ακόμα πιο όμορφα πράγματα στο μέλλον.
Από την άλλη και εφόσον η ομάδα μείνει και φέτος μακρυά από τους στόχους της με κυριότερο την κατάκτηση της Euroleague ,τότε πιστεύω πως θα υπάρξει ζήτημα για τον προπονητή.
Όχι γιατί ο Ολυμπιακός θα μπορέσει να βρει κάποιον καλύτερο , αλλά κυρίως γιατί ο ίδιος ο Μπαρτζώκας ίσως δει ότι πρέπει πλέον να απεμπλακεί για το καλό της ομάδας που δεδομένα αγαπάει.
Προσωπικά ελπίζω στο πρώτο σενάριο και θα ήθελα ο κόσμος να στηρίξει και να πιστέψει στο φετινό πρότζεκτ , τουλάχιστον μέχρι να κλείσει η σεζόν.

Εξαιρετικό σχόλιο, και ναι, προσωπικά καταλαβαίνω 100% τι εννοείς και σίγουρα δεν είμαι ο μόνος.

0
Slow horses 7

a1greece
Reactions: 812
Αγαπημένος παίκτης: Stef Curry
Αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός

Πέμ Φεβ 20, 2025 12:05 am

reignman έγραψε:
Τετ Φεβ 19, 2025 11:35 pm
Slow horses 7 έγραψε:
Τετ Φεβ 19, 2025 10:53 pm

Αναφαίρετο δικαίωμα σου…….αλλα δεν βλέπεις ότι είμαστε, πως να το πω πιο εύπεπτα βρε αδερφέ………και λίγο «γκαντεμόσαυροι»??? Φάγαμε το 23 ένα μανταρίνι του Μέγα ΓΙΟΥΛ που σε νορμάλ συνθήκες δεν μπαίνει, ο Σλούκας χάνει καπάκι ένα πολύ πιο εύκολο σουτ σε σχέση με του Σέρχιο, ήδη έχεις απωλέσει άλλους 3 τελικούς διότι ήσουνα τυπικά φιλοξενούμενος, επίσης δεν έχει τύχει να παίξεις ένα ρημάδι φάιναλ φορ στην έδρα σου, ……..και για κερασάκι έχασες άλλο ένα Ευρωπαϊκό από τον Κορνήλιους τον Τομπσον…….ε είμαστε αδερφέ μου λίγο «γκαντεμοσαυροι»……ΑΣ ΖΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ, ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ?. :D :D
ολα τα "μανταρινια" που φαγαμε (με εφες και ρεαλ) τα φαγαμε ακριβως με τον τροπο που ηθελαν οι αντιπαλοι προπονητες να τα παρουν.
παιρνοντας σε αλλαγη στην περιφερεια τον Σασα ή τον Φαλ. Δεν το λες και ακριβως ατυχια αυτο tbh.
Ειπα βρε γίγαντα και πριν……μπαίνει το σουτ γίνεσαι ήρωας σαν επιτιθέμενος και looser ο αμυνόμενος προπονητής, αστοχεί ο επιτιθέμενος στο τελευταίο σουτ ….. winner o αμυνόμενος προπονητής και looser O επιτιθέμενος και ΤΟΥΜΠΑΛΙΝ…….έτσι είναι δυστυχώς ο επαγγελματικός αθλητισμός. Αναγνωρίζω βέβαια και αυτό που λες περί λάθος προσέγγισης, καθώς υπήρξε τόσο το λάθος του Φαλ που έδωσε αφελέστατα τον δεξί διάδρομο στον Γιουλ, Όσο και η πλήρης ασυνεννοησία μεταξύ Γουοκαπ και Σασα στην άμυνα πάνω στον Μισιτς (είχανε πήξει μεταξύ τους και κάνανε ανάποδη αλλαγή στο μαρκάρισμα αν θυμάσαι)!! Έτσι όμως είναι το ρημάδι το άθλημα……μικρολεπτομέρειες και ΤΥΧΗ φυσικά!!!

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
nikolakias

senior
Reactions: 374
Αγαπημένος παίκτης: Tim Duncan, Steve Nash
Αγαπημένη ομάδα: San Antonio

Πέμ Φεβ 20, 2025 12:13 am

georbap έγραψε:

Αυτό ακριβώς. Θα πρέπει να έχει πολύ κοντή μνήμη κάποιος για να μην πιστώσει στον Μπαρτζώκα ότι μας έβαλε ξανά στον μπασκετικό χάρτη και δε νομίζω να υπάρχει κανείς που να μην τον θέλει στο τιμόνι της ομάδας, την προκείμενη στιγμή ή μελλοντικά, δοθέντων διακρίσεων. Έστω και με την εσωστρέφεια που, κατά τη γνώμη μου, τον συνοδεύει και, κατ' επέκταση, παίρνει μπάλα και τη φιλοσοφία του οργανισμού.

Όσο για το όλο θέμα με Σπανούλη, τουλάχιστον εγώ, το εθιξα ξεκάθαρα έχοντας κατά νου το απώτερο μέλλον. Δυστυχώς όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται. Ο χρόνος μόνο θα δείξει, αυτό είναι το μόνο σίγουρο σε τελική ανάλυση – είτε μας αρέσει είτε όχι!

0
TakeshyKurosawa1

allstar
Reactions: 1502
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Vasilis Spanoulis
Προειδοποιήσεις: 2

Πέμ Φεβ 20, 2025 7:05 am

Χάνουμε τα φάιναλ 4 κυρίως γιατί η ομάδα έχει χτυπητές αδυναμίες είτε σε άμυνα είτε σε επίθεση. Πέρσι πχ στην άμυνα είμασταν καλοί αλλά δεν είχαμε ποιότητα. Άλλες χρονιές είμασταν καλοί στην επίθεση αλλά δίναμε ανοίγματα στους άλλους διεκδικητές να μας χτυπάνε στην άμυνα.. Γενικά ποτέ δεν έχουμε κάνει μία κυριαρχική χρονιά. Ίσως και τα χρόνια 2012-2013 να μην παίρναμε κούπα αν είχε η ευρωλίγκα αυτό το φορμάτ..

0
manos_89

senior
Reactions: 147

Πέμ Φεβ 20, 2025 7:26 am

TakeshyKurosawa1 έγραψε:
Χάνουμε τα φάιναλ 4 κυρίως γιατί η ομάδα έχει χτυπητές αδυναμίες είτε σε άμυνα είτε σε επίθεση. Πέρσι πχ στην άμυνα είμασταν καλοί αλλά δεν είχαμε ποιότητα. Άλλες χρονιές είμασταν καλοί στην επίθεση αλλά δίναμε ανοίγματα στους άλλους διεκδικητές να μας χτυπάνε στην άμυνα.. Γενικά ποτέ δεν έχουμε κάνει μία κυριαρχική χρονιά. Ίσως και τα χρόνια 2012-2013 να μην παίρναμε κούπα αν είχε η ευρωλίγκα αυτό το φορμάτ..
Δεν μπορείς να πεις ότι φταίει αυτό όταν έχετε χάσει έναν ημιτελικό και έναν τελικό στο σουτ. Φταίει ότι ο αντίστοιχος Σπανούλης είναι σε αντίπαλη ομάδα.
Σε μονούς αγώνες παίζουν τεράστιο ρόλο οι προσωπικότητες και ο Ολυμπιακός υστερούσε σε αυτές (ο Σλούκας του Ολυμπιακού δεν έχει σχέση με τον Σλούκα του Παναθηναϊκού).

1
1 Εικόνα
TakeshyKurosawa1

allstar

Πέμ Φεβ 20, 2025 7:30 am

manos_89 έγραψε:
TakeshyKurosawa1 έγραψε:
Δεν μπορείς να πεις ότι φταίει αυτό όταν έχετε χάσει έναν ημιτελικό και έναν τελικό στο σουτ. Φταίει ότι ο αντίστοιχος Σπανούλης είναι σε αντίπαλη ομάδα.
Σε μονούς αγώνες παίζουν τεράστιο ρόλο οι προσωπικότητες και ο Ολυμπιακός υστερούσε σε αυτές (ο Σλούκας του Ολυμπιακού δεν έχει σχέση με τον Σλούκα του Παναθηναϊκού).
Θα συμφωνήσω με την οπτική σου. Απλά αν έχεις dominant ομάδα δεν χρειάζεται να φτάσεις στο τελευταίο σουτ..

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar
Reactions: 3025
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Πέμ Φεβ 20, 2025 8:31 am

Πραγματικά το να στεκόμαστε στο τελευταίο σουτ του Γιουλ νομίζω δεν έχει κάποιο νόημα. Το πρόβλημα ήταν ότι ενώ η Ρεάλ έπαιζε ταμπούρι που ούτε στα τοπικά δεν έχω δει, ο Ολυμπιακός έχτιζε οικοδομές. Αν το παιχνίδι πάει στο τελευταίο σουτ, ε δεν γίνεται να έχεις και πολλές απαιτήσεις.

Αν είναι να το ρίχνουμε στην «ατυχία» για τον χαμένο τίτλο του 2023 τότε νομίζω θα πρέπει να ευχαριστήσουμε την «τύχη» για το 2012 και αυτό υποβαθμίζει την προσπάθεια της ομάδας.

0
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
chainsaw

euroleague
Reactions: 952
Προειδοποιήσεις: 5

Πέμ Φεβ 20, 2025 8:38 am

manos_89 έγραψε:
TakeshyKurosawa1 έγραψε:
Ο Σλούκας δηλαδή απέκτησε προσωπικότητα στα 34 του...μάλιστα. Δεν είχε προσωπικότητα ή ταλεντο όταν έβαζε το μπαζερ μπιτερ στη Φενέρ ή στη Μαδριτη.

Άλλο περιβάλλον, άλλοι συμπαίκτες, άλλες συγκυρίες που επηρεάζουν προφανώς την απόδοση και κυριως το Impact ενός παικτη. Τόσο απλό. Για παράδειγμα ο Σλούκας στον Ολυμπιακό έπαιρνε ελάχιστες προσπαθείς catch N shoot και δεν υπήρχε δίπλα του χειριστής με επιθετικό ταλέντο.
Δεν καταλαβαίνω γιατι πρέπει σώνει και καλά να μειώσουμε την πορεία του παίκτη στην προηγούμενη ομάδα του και να εξυψωσουμε την πορεία του στην τωρινή...Ούτε ο ίδιος σου ο αγαπημένος ηγέτης θα χαιρόταν να διαβάζει τέτοια θεωρώ...

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
chainsaw

euroleague
Reactions: 952
Προειδοποιήσεις: 5

Πέμ Φεβ 20, 2025 8:47 am

nikolas_asteri έγραψε:
Πραγματικά το να στεκόμαστε στο τελευταίο σουτ του Γιουλ νομίζω δεν έχει κάποιο νόημα. Το πρόβλημα ήταν ότι ενώ η Ρεάλ έπαιζε ταμπούρι που ούτε στα τοπικά δεν έχω δει, ο Ολυμπιακός έχτιζε οικοδομές. Αν το παιχνίδι πάει στο τελευταίο σουτ, ε δεν γίνεται να έχεις και πολλές απαιτήσεις.

Αν είναι να το ρίχνουμε στην «ατυχία» για τον χαμένο τίτλο του 2023 τότε νομίζω θα πρέπει να ευχαριστήσουμε την «τύχη» για το 2012 και αυτό υποβαθμίζει την προσπάθεια της ομάδας.
Σωστά. Δεν θα έπρεπε να είχε φτάσει το ματς στο τελευταίο σουτ. Ο Κανααν ο οποίος βρισκόταν το φτερό και ήταν πάντα μόνος του, δεν πήρε καμία προσπάθεια, παρόλο που ήταν ο τελευταίος παίκτης που είχε σκοράρει..Δε νομίζω ότι χρειάζεται να πούμε κάτι καλό για το επιθετικό σκέλος. Στην άμυνα δε, τρώγαμε στο τελευταίο 2 λεπτό καλάθι σε κάθε φάση σε σετ παιχνίδι.

1
1 Εικόνα
TakeshyKurosawa1

allstar

Πέμ Φεβ 20, 2025 8:52 am

Υπήρχε κόντρα Σλούκα Μπαρτζώκα όπως υπάρχει και κόντρα Μιλουτινοφ Μπαρτζώκα.. Όχι σαν προσωπικότητες αλλά στο πώς αντιλαμβάνονται το μπάσκετ. Ο Μπαρτζώκας έπαιρνε το 60-70 τοις εκατό του Σλούκα ενώ ο Αταμάν το 100. Γενικά είναι μια αδυναμία του κοουτς να μπαίνουν οι παίχτες με τον αέρα του αουτσάιντερ στα κρίσιμα ματς. Εγώ αυτό παρατηρώ

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
karamelitsa

euroleague
Reactions: 1102
Αγαπημένος παίκτης: Ζιοβάνι
Αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός

Πέμ Φεβ 20, 2025 8:58 am

chainsaw έγραψε:
Πέμ Φεβ 20, 2025 8:47 am
nikolas_asteri έγραψε:

Σωστά. Δεν θα έπρεπε να είχε φτάσει το ματς στο τελευταίο σουτ. Ο Κανααν ο οποίος βρισκόταν το φτερό και ήταν πάντα μόνος του, δεν πήρε καμία προσπάθεια, παρόλο που ήταν ο τελευταίος παίκτης που είχε σκοράρει..Δε νομίζω ότι χρειάζεται να πούμε κάτι καλό για το επιθετικό σκέλος. Στην άμυνα δε, τρώγαμε στο τελευταίο 2 λεπτό καλάθι σε κάθε φάση σε σετ παιχνίδι.
Έτσι είναι, δυστυχώς κοντεύουν 2 χρόνια και ακόμα δεν μπορούμε να το ξεπεράσουμε, προσωπικά δεν το έχω ξεπεράσει και από τότε όσον αφορά το μπάσκετ δεν έχω την ίδια χαρά και όρεξη….για μένα τουλάχιστον μόνο με την κατάκτηση της Ευρωλίγκας θα πάει αυτός ο καταραμένος τελικός με την Ρεάλ πιο πίσω στο μυαλό μου. Πορείες, F4, ωραίο μπάσκετ κλπ. Χόρτασα….ευρωκουπα είναι που θέλω και αυτό που με νοιάζει πλέον….ολα τα άλλα τα έχουμε…βέβαια με τον τραυματισμό του Γουοκαπ νιώθω ότι και αυτή η χρονιά δεν θα μας φέρει πίσω αυτό που θέλουμε….

1
1 Εικόνα
manos_89

senior
Reactions: 147

Πέμ Φεβ 20, 2025 9:11 am

chainsaw έγραψε:
Πέμ Φεβ 20, 2025 8:38 am
manos_89 έγραψε:

Ο Σλούκας δηλαδή απέκτησε προσωπικότητα στα 34 του...μάλιστα. Δεν είχε προσωπικότητα ή ταλεντο όταν έβαζε το μπαζερ μπιτερ στη Φενέρ ή στη Μαδριτη.

Άλλο περιβάλλον, άλλοι συμπαίκτες, άλλες συγκυρίες που επηρεάζουν προφανώς την απόδοση και κυριως το Impact ενός παικτη. Τόσο απλό. Για παράδειγμα ο Σλούκας στον Ολυμπιακό έπαιρνε ελάχιστες προσπαθείς catch N shoot και δεν υπήρχε δίπλα του χειριστής με επιθετικό ταλέντο.
Δεν καταλαβαίνω γιατι πρέπει σώνει και καλά να μειώσουμε την πορεία του παίκτη στην προηγούμενη ομάδα του και να εξυψωσουμε την πορεία του στην τωρινή...Ούτε ο ίδιος σου ο αγαπημένος ηγέτης θα χαιρόταν να διαβάζει τέτοια θεωρώ...
Ναι, δεν είπα το αντίθετο. Πάντα είχε προσωπικότητα ο Σλούκας αλλά στον Παναθηναϊκό παίζει στο 100% στα κρίσιμα. Φταίει ο ρόλος; Το ότι είναι και αισθάνεται αρχηγός; Το στυλ παιχνιδιού; Λίγο από όλα; Δεν μας αφορά αυτό αλλά το ότι έχει τεράστιο impact στα κρίσιμα πλέον.

Στο άλλο θέμα, δεν μπορείς να ποντάρεις ότι έχεις τόσο καλή ομάδα που θα πάρει αέρα τον ημιτελικό και τελικό του φάιναλ 4. Είναι πολλές οι συγκυρίες και είναι ένα παιχνίδι. Δεν λέω ότι δεν γίνεται, αλλά ότι κυρίως δεν εξαρτάται από την ποιότητα της ομάδας. Θα πρέπει η διαφορά δυναμικότητας να είναι αντίστοιχη του Αμερική - Σερβία στους φετινούς ολυμπιακούς. Ακόμα και σε τελικούς που κρίθηκαν με +10 διαφορά (όπως πέρσι :D ), μέχρι και 3 λεπτά πριν το τέλος το παιχνίδι ήταν στους 5-6 πόντους μαξ διαφορά.
Σαν Παναθηναϊκός πάντως, ο μόνος τελικός που αισθανόμουν ότι δεν χάνεται είναι του 11 με την Μακάμπι

1
1 Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”