Ολυμπιακός - Προτάσεις για ροστερ και μεταγραφές 2024-2025

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
chainsaw

euroleague
Reactions: 952
Προειδοποιήσεις: 5

Παρ Φεβ 21, 2025 4:43 pm

Conan1982 έγραψε:
Παρ Φεβ 21, 2025 1:12 pm
Slow horses 7 έγραψε:
Παρ Φεβ 21, 2025 1:05 pm

Nαι βρε αρχηγέ, περίμενε λίγο, γιατί τα έχω κάνει σαλατερί με τις εικόνες στα pm! ……Αλλά θα το βρω, που θα πάει??? Στο κύπελλο δεν νομίζω να ήταν τόσο χαμηλό πάντως, αλλά προφανώς για να το γράφεις θα το έχεις εξακριβώσει από πολλές διαφορετικές πηγές……εγώ με μια , το πολύ δύο συμπορεύομαι πάντως( πολύ δημοφιλείς στους μπασκετικούς κύκλους, απλά για ευνόητους λόγους ας μην αναφερθώ)!!!……
Από καμία πηγή, από το boxscore, Πόντοι/(προσπάθειες για σουτ+0,44*ελεύθερες βολές+λάθη-επιθετικά ριμπάουντ) και όλ αυτό επί 100.
Υπάρχει η προφανής ανακρίβεια του 0,44*βολές. Αυτός ο τύπος είναι εμπειρικος. Μόνο από το play by play μπορείς να ξέρεις σε πόσες κατοχες αντιστοιχούν οι βολές.

Επίσης στη στατιστικη, για να βγάλεις το off rating της σεζόν ή ενός Χ αριθμού αγώνων δεν προσθέτεις όλα τα off rating της σεζόν, γιατί αυτά ήδη έχουν μέσα προσέγγιση επί τοις εκατο. Το σωστό είναι να προσθέσεις ολους τους πόντους και τις κατοχές όλων των ματς, να τα διαιρεσεις και μετά επί 100.

Αν υπάρχει κάτι ακόμα, περιμένουμε insight από τον slow horses :)

0
Slow horses 7

euroleague
Reactions: 917
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Stef Curry
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός
Προειδοποιήσεις: 1

Παρ Φεβ 21, 2025 5:22 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Παρ Φεβ 21, 2025 4:25 pm
Slow horses 7 έγραψε:
Παρ Φεβ 21, 2025 4:18 pm
Για το boxscore όπως προείπα έχω άλλη άποψη…….υπάρχει πολύ μεγαλύτερη συνθετότητα στις παραμέτρους εξέτασης βάση στατιστικής, από όσο νομίζουμε εμείς οι κοινοί θνητοί……ακόμα και στο ομαδικό off rating!
Πάντως αν έχεις χρόνο δεν θα με ενοχλούσε να εξηγήσεις γιατί στο ομαδικό rating δεν είναι επαρκές το boxscore. Για το πόσο τεχνικά θέλεις να μιλήσεις μπορώ να σου πω ότι έχω γνώση στατιστικής (χοντρικά σε μεταπτυχιακό επίπεδο) αλλά δεν το έκανα επάγγελμα (αν αλλάζει κάτι).
Φίλε μου, θα προσπαθήσω με την πρώτη ευκαιρία να σου πω τις αντιρρήσεις που έχω, το να εξηγήσω όπως λες, το θεωρώ μάλλον λίγο υπερβολικό καθόσον όπως λες αναφέρεις ότι κατέχεις γνώση στατιστικής μεταπτυχιακού επιπέδου……εμένα οι γνώσεις μου είναι επιπέδου πάμπολλων ερωτήσεων σε start up εταιρεία φίλων που ασχολούνται με το αντικείμενο ( προφανώς σε υψηλότατο επίπεδο) , από υπερβολικό αριθμό ερωτήσεων σε αυτούς μέσω ενός single malt (Lagavulin) και παρακολούθησης εκατοντάδων αγώνων μεταξύ μας (καθόσον είμαστε κολλητάρια και παλαιοί αθλητές από μικροί) και σε ένα ανελλιπώς ψαχτήρι γιατί είμαι αρρωστάκι γενικώς με το μπάσκετ!!! …….. Μόλις βρω χρόνο θα μιλήσουμε εννοείται, αρκεί βέβαια μην μου κάνεις κοπτοραπτική πάλι ότι προκαλώ σε σχόλια, όπως την άλλη φορά ( οκ…πλάκα κάνω)…. :roofl:

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
reignman

Honorary
Reactions: 3239
Αγαπημένος παίκτης: delete me
Αγαπημένη ομάδα: Chicago-Bulls
Προειδοποιήσεις: 0

Παρ Φεβ 21, 2025 5:31 pm

Conan1982 έγραψε:
Παρ Φεβ 21, 2025 11:16 am
Slow horses 7 έγραψε:
Πέμ Φεβ 20, 2025 1:36 pm

Αδερφέ επειδή σε παρακολουθώ και θεωρώ πολύ ωραία και μπασκετικά τα ποσταρίσματά σου, επέτρεψε μου να επιχειρηματολογήσω λίγο σεντονάτα…… :D Συμφωνώ καταρχήν με την λογική του ποσταρίσματος σου, με τις εξής βέβαια υποσημειώσεις :
1) Motion επίθεση χωρίς Walkup δεν υφίσταται, πολύ απλά διότι έχει σχεδιαστεί εδώ και μία τριετία εξαρχής πάνω σε αυτόν , τον Φαλ και δευτερευόντως στον Παπ…….
Χωρίς να σε πρήζω και με πολύ απλά λόγια, στην συνήθη μορφή της motion επίθεσης μας η μπάλα αλλάζει κατά μέσο όρο 7,8 κατοχές ( πάσες εννοώ) ανά 24 δευτερόλεπτα ( όταν την τρέχει ο Θωμάς)……σε αυτές τις 40 ημέρες που είναι απών, παίζουμε περίπου στις 2,9!!!……δηλαδή η motion πήγε περίπατο, ή μάλλον δεν παίζουμε motion!!! Μακροπρόθεσμα αυτό θα επηρεάσει τον Σάσα και γενικά τους off ball παίκτες μας!!!
Οπότε για αυτούς που ψάχνουν τα αίτια της ήττας στο κύπελλο, ας κοιτάξουν λίγο και τα παραπάνω……διότι όσο λείπει ο Θωμάς αυτό θα επαναληφθεί και με άλλες ομάδες, διότι χάνεται το απρόβλεπτο της επίθεσης μας.
2) Offensive Rating Ολυμπιακού (με Θωμά) στο εξωπραγματικό 124,4 και πρώτο σε όλη την Ευρώπη …..τις τελευταίες 40 ημέρες ( (Μαντέψτε ποιός έλειπε) έπεσε στο 109,8!!! Μία Εξωπραγματική επίθεση δηλαδή μετατράπηκε σε average!!!
Καλημέρα, είτε έκανες λάθος στους υπολογισμούς είτε η ιστοσελίδα που τα δημοσίευσε ήταν αναξιόπιστη.
Το Offensive Rating για όλη την χρονιά είναι 123,5
Στα παιχνίδια που έχει λείψει ο Γουόκαπ (δηλαδή από την Μπάγερν και μετά, συμπεριλαμβανομένου της Μπάγερν είναι 129,7! Στα παιχνίδια ως την 19η αγωνιστική είχαμε 121,2

Αν βγάλω της Μπάγερν που ήταν μια στατιστική ανωμαλία με offensive Rating 152,7 στα παιχνίδια από την 21η αγωνιστική ήταν 125,8
Άρα αν θεωρήσουμε το δείγμα αξιόπιστο χωρίς τον Γουόκαπ μια πολύ καλή επίθεση βελτιώθηκε και άλλο.
Για τις πάσες δεν μπορώ να βρω στοιχεία, δεν ξέρω αν έχεις πρόσβαση σε κάποιου είδους συνδρομητική υπηρεσία αλλά επίσης δεν μου φαίνεται σωστό.

Το Offensive Rating ανά αγώνα από την 20η αγωνιστική και μετά:
BAYERN 152,7
BASKONIA 133,6
REAL 119,2
FENER 109,6
EFES 125,5
PARIS 137,3
BARCA 130,8

Μόνο με την Φενέρ που και χάσαμε πέσαμε στο νούμερο που αναφέρεις.
Εικόνα
Εικόνα

δεξι κλικ και Open image in a new tab για οσους δεν μπορουν να το δουν καθαρα.

3
2 Εικόνα 1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar
Reactions: 3415
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Παρ Φεβ 21, 2025 5:37 pm

Slow horses 7 έγραψε:
Μόλις βρω χρόνο θα μιλήσουμε εννοείται, αρκεί βέβαια μην μου κάνεις κοπτοραπτική πάλι ότι προκαλώ σε σχόλια, όπως την άλλη φορά ( οκ…πλάκα κάνω)…. :roofl:
Μάλλον δεν ήταν εμφανές το αστείο μου εκείνη τη φορά. Απλά είχες "δεν θα κάτσω Σάββατο βράδυ να εξηγώ" και τελικά το έγραφες κάθε λίγο και λιγάκι :D

1
1 Εικόνα
Εικόνα
Slow horses 7

euroleague

Παρ Φεβ 21, 2025 5:58 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Παρ Φεβ 21, 2025 5:37 pm
Slow horses 7 έγραψε:
Μόλις βρω χρόνο θα μιλήσουμε εννοείται, αρκεί βέβαια μην μου κάνεις κοπτοραπτική πάλι ότι προκαλώ σε σχόλια, όπως την άλλη φορά ( οκ…πλάκα κάνω)…. :roofl:
Μάλλον δεν ήταν εμφανές το αστείο μου εκείνη τη φορά. Απλά είχες "δεν θα κάτσω Σάββατο βράδυ να εξηγώ" και τελικά το έγραφες κάθε λίγο και λιγάκι :D
Έλα βρε αδερφέ……χαβαλέ κάνουμε! Sorry μην το παίρνεις τοις μετρητοίς!!!! Εννοείται δεν παρεξηγώ τίποτα, ειδικά από παιδιά σαν εσένα που ούτε προκαλούν ούτε τίποτα!!!

0
Slow horses 7

euroleague

Παρ Φεβ 21, 2025 6:05 pm

reignman έγραψε:
Conan1982 έγραψε:
Παρ Φεβ 21, 2025 11:16 am

Καλημέρα, είτε έκανες λάθος στους υπολογισμούς είτε η ιστοσελίδα που τα δημοσίευσε ήταν αναξιόπιστη.
Το Offensive Rating για όλη την χρονιά είναι 123,5
Στα παιχνίδια που έχει λείψει ο Γουόκαπ (δηλαδή από την Μπάγερν και μετά, συμπεριλαμβανομένου της Μπάγερν είναι 129,7! Στα παιχνίδια ως την 19η αγωνιστική είχαμε 121,2

Αν βγάλω της Μπάγερν που ήταν μια στατιστική ανωμαλία με offensive Rating 152,7 στα παιχνίδια από την 21η αγωνιστική ήταν 125,8
Άρα αν θεωρήσουμε το δείγμα αξιόπιστο χωρίς τον Γουόκαπ μια πολύ καλή επίθεση βελτιώθηκε και άλλο.
Για τις πάσες δεν μπορώ να βρω στοιχεία, δεν ξέρω αν έχεις πρόσβαση σε κάποιου είδους συνδρομητική υπηρεσία αλλά επίσης δεν μου φαίνεται σωστό.

Το Offensive Rating ανά αγώνα από την 20η αγωνιστική και μετά:
BAYERN 152,7
BASKONIA 133,6
REAL 119,2
FENER 109,6
EFES 125,5
PARIS 137,3
BARCA 130,8

Μόνο με την Φενέρ που και χάσαμε πέσαμε στο νούμερο που αναφέρεις.
Εικόνα
Εικόνα

Οκ αδερφέ……..άρα ποιος Γουόκαπ και καλά , σωστά ??? Τότε, Μακάρι όλοι σας να έχετε δίκιο και εγώ να βγω φάουλ!! Με όλη την εκτίμηση όμως που σου έχω, αν δεν έχουμε καταλάβει την αξία που έχει ο Γουόκαπ στην μπασκετική μηχανή του Ολυμπιακού , ειδικά στην λειτουργία της motion επίθεσης και επιμερίζεται το όλο θέμα σε τυχαία αποτελέσματα 5-7 αγώνων ( που παρεμπιπτόντως ΔΕΝ ΕΠΑΙΞΕ motion η ομάδα ) έναντι μίας τριετίας αποτελεσμάτων ……….sorry αλλά καλύτερα να ρωτήσετε τον προπονητή για αυτό ( αν και ήδη……ΑΠΑΝΤΗΣΕ)!!!

0
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions: 3703
Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic

Παρ Φεβ 21, 2025 6:11 pm

chainsaw έγραψε:
Conan1982 έγραψε:
Παρ Φεβ 21, 2025 1:12 pm

Από καμία πηγή, από το boxscore, Πόντοι/(προσπάθειες για σουτ+0,44*ελεύθερες βολές+λάθη-επιθετικά ριμπάουντ) και όλ αυτό επί 100.
Υπάρχει η προφανής ανακρίβεια του 0,44*βολές. Αυτός ο τύπος είναι εμπειρικος. Μόνο από το play by play μπορείς να ξέρεις σε πόσες κατοχες αντιστοιχούν οι βολές.

Επίσης στη στατιστικη, για να βγάλεις το off rating της σεζόν ή ενός Χ αριθμού αγώνων δεν προσθέτεις όλα τα off rating της σεζόν, γιατί αυτά ήδη έχουν μέσα προσέγγιση επί τοις εκατο. Το σωστό είναι να προσθέσεις ολους τους πόντους και τις κατοχές όλων των ματς, να τα διαιρεσεις και μετά επί 100.

Αν το λες για τα νούμερα που παράθεσα, για το σύνολο των 6-7 αγώνων και χωρίς αυτών, δεν είναι ο μ.ο των επιμέρους αγώνων, έκανα κανονικά τα σύνολα όπως αναφέρεις
Για το 0,44 συμφωνώ, όχι ότι θα μπορούσα να διαφωνήσω κιόλας, το ίδιο και στο true shooting, όμως δίνει αρκετή ακρίβεια.
Και στο παρελθόν είχαμε κάνει μια παρόμοια συζήτηση για το boxscore και το play by play:
viewtopic.php?f=128&t=848&p=28642&hilit ... %AE#p28642

Τελικά δεν βρέθηκαν ενδιαφερόμενες ομάδες; Γιατί; Είχαν πρόσβαση σε άλλα συνδρομητικά μέσα ή απλώς δεν ενδιαφερόταν;

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin

Παρ Φεβ 21, 2025 6:21 pm

Slow horses 7 έγραψε:
reignman έγραψε:

Εικόνα
Εικόνα

Οκ αδερφέ……..άρα ποιος Γουόκαπ και καλά , σωστά ??? Τότε, Μακάρι όλοι σας να έχετε δίκιο και εγώ να βγω φάουλ!! Με όλη την εκτίμηση όμως που σου έχω, αν δεν έχουμε καταλάβει την αξία που έχει ο Γουόκαπ στην μπασκετική μηχανή του Ολυμπιακού , ειδικά στην λειτουργία της motion επίθεσης και επιμερίζεται το όλο θέμα σε τυχαία αποτελέσματα 5-7 αγώνων ( που παρεμπιπτόντως ΔΕΝ ΕΠΑΙΞΕ motion η ομάδα ) έναντι μίας τριετίας αποτελεσμάτων ……….sorry αλλά καλύτερα να ρωτήσετε τον προπονητή για αυτό ( αν και ήδη……ΑΠΑΝΤΗΣΕ)!!!
Μα εσύ μόνος σου πήγες και παράθεσες το offensive rating ως παράδειγμα, τι σου φταίμε αν τελικά τα συγκεκριμένα νούμερα δεν σε δικαιώνουν.
Προσωπικά ήμουν από τους υποστηρικτές και του Καλάθη στον ΠΑΟ και του Γουόκαπ στον Ολυμπιακό. Αλλά πλέον με την εξέλιξη του παιχνιδιού, του ρυθμού που παίζεται και της σημασίας των τριπόντων τείνω να αλλάξω γνώμη. Συνεχίζει φυσικά να μ' αρέσει η άμυνα του και το πως οργανώνει το παιχνίδι έστω και χωρίς το ταλέντο του Σλούκα αλλά στην επίθεση θεωρώ πως μας περιορίζει πλέον, και μότιον παίξαμε αυτά τα παιχνίδια που λείπει και την μπάλα κυκλοφορήσαμε. Όχι ότι θεωρώ τον Γκος τον ιδανικό ενορχηστρωτή μιας επίθεσης αλλά νομίζω ότι ο Γουόκαπ έπρεπε ούτως ή άλλως να έρχεται συμπληρωματικά του Γκος και όχι το αντίθετο, μπορεί και να κάνω λάθος.

4
4 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions: 7278
Αγαπημένη θέση: SG, C

Παρ Φεβ 21, 2025 6:27 pm

παντως οπως τα παιχνιδια του γκος μεχρι πριν 2 μηνες δεν ηταν αντιπροσωπευτικα ετσι νομιζω ειναι και τα τελευταια του..Δηλαδη δεν νομιζω οτι μπορει ο γκος να κρατησει τετοια εικονα και αριθμους σε βαθος χρονου.

0
Άβαταρ μέλους
chainsaw

euroleague
Reactions: 952
Προειδοποιήσεις: 5

Παρ Φεβ 21, 2025 6:34 pm

Conan1982 έγραψε:
Παρ Φεβ 21, 2025 6:11 pm
chainsaw έγραψε:

Αν το λες για τα νούμερα που παράθεσα, για το σύνολο των 6-7 αγώνων και χωρίς αυτών, δεν είναι ο μ.ο των επιμέρους αγώνων, έκανα κανονικά τα σύνολα όπως αναφέρεις
Για το 0,44 συμφωνώ, όχι ότι θα μπορούσα να διαφωνήσω κιόλας, το ίδιο και στο true shooting, όμως δίνει αρκετή ακρίβεια.
Και στο παρελθόν είχαμε κάνει μια παρόμοια συζήτηση για το boxscore και το play by play:
viewtopic.php?f=128&t=848&p=28642&hilit ... %AE#p28642

Τελικά δεν βρέθηκαν ενδιαφερόμενες ομάδες; Γιατί; Είχαν πρόσβαση σε άλλα συνδρομητικά μέσα ή απλώς δεν ενδιαφερόταν;
Εκατσες και εκανες ολες αυτους τους υπολογισμους για το χαβαλε ρε θηριο; Ωραιος.

Για τις ομαδες τωρα, θα σε γελασω. Μαλλον δεν ενδιαφερθηκαν. Σε οσα μηνυματα εστειλα εγω σε ομαδες ευρωλιγκας, δεν έλαβα ποτε απαντηση.
Αρχικα εμεις σαν εταιρεια ξεκινησαμε να βγαζουμε τα στατιστικα για την Mπαγερν Μοναχου. Ενα ατομο του τεχνικου τιμ τους υπολογιζε καποια στατιστικα με το χερι εως τοτε. Τιποτα περισσοτερο. Απ'oτι μας ειπαν, ελαβαν υπ'οψην τους καποιες φορες τα δεδομενα μας για προετοιμασια αγωνων, αλλα δεν ξερω σε τι βαθμο. Επιισης ηθελαν νουμερα για σκαουτινγκ παικτων απο το bcl και το eurocup.

0
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin

Παρ Φεβ 21, 2025 6:50 pm

chainsaw έγραψε:
Παρ Φεβ 21, 2025 6:34 pm

Εκατσες και εκανες ολες αυτους τους υπολογισμους για το χαβαλε ρε θηριο; Ωραιος.

Για τις ομαδες τωρα, θα σε γελασω. Μαλλον δεν ενδιαφερθηκαν. Σε οσα μηνυματα εστειλα εγω σε ομαδες ευρωλιγκας, δεν έλαβα ποτε απαντηση.
Αρχικα εμεις σαν εταιρεια ξεκινησαμε να βγαζουμε τα στατιστικα για την Mπαγερν Μοναχου. Ενα ατομο του τεχνικου τιμ τους υπολογιζε καποια στατιστικα με το χερι εως τοτε. Τιποτα περισσοτερο. Απ'oτι μας ειπαν, ελαβαν υπ'οψην τους καποιες φορες τα δεδομενα μας για προετοιμασια αγωνων, αλλα δεν ξερω σε τι βαθμο. Επιισης ηθελαν νουμερα για σκαουτινγκ παικτων απο το bcl και το eurocup.
Είχα χρόνο σήμερα :D
έναν τύπο εφτιαξα και μερικά αθροίσματα σε excelάκι.

Αν απευθυνθήκατε σε ομάδες της Euroleague λογικό είναι να μην λάβετε απάντηση οι περισσότερες πρέπει να πληρώνουν πλέον συνδρομή στο Synergy που δεν είναι απλώς από τα play by play αλλά κάνει video tracking τις φάσεις και μπορεί να σου βγάλει ότι απίθανο στατιστικό ατομικά και ομαδικά φανταστείς, π.χ. πόσους πόντους ανά κατοχή σουτάρει ο τάδε παίκτης σε iso καταστάσεις όταν πηγαίνει από τα δεξιά. πόσο με step back πόσο όταν ο αμυντικός είναι κολλημένος επάνω του και πόσο όταν είναι στα 2 μετρα κ.ο.κ. και δεν έχουν πρόβλημα φαντάζομαι να πληρώνουν μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ που φημολογείται ότι είναι η συνδρομή. Θα ήταν όμως χρήσιμο ίσως σε ομάδες μικρότερου βεληνεκούς.

1
1 Εικόνα
Slow horses 7

euroleague

Παρ Φεβ 21, 2025 7:49 pm

Conan1982 έγραψε:
Slow horses 7 έγραψε:

Μα εσύ μόνος σου πήγες και παράθεσες το offensive rating ως παράδειγμα, τι σου φταίμε αν τελικά τα συγκεκριμένα νούμερα δεν σε δικαιώνουν.
Προσωπικά ήμουν από τους υποστηρικτές και του Καλάθη στον ΠΑΟ και του Γουόκαπ στον Ολυμπιακό. Αλλά πλέον με την εξέλιξη του παιχνιδιού, του ρυθμού που παίζεται και της σημασίας των τριπόντων τείνω να αλλάξω γνώμη. Συνεχίζει φυσικά να μ' αρέσει η άμυνα του και το πως οργανώνει το παιχνίδι έστω και χωρίς το ταλέντο του Σλούκα αλλά στην επίθεση θεωρώ πως μας περιορίζει πλέον, και μότιον παίξαμε αυτά τα παιχνίδια που λείπει και την μπάλα κυκλοφορήσαμε. Όχι ότι θεωρώ τον Γκος τον ιδανικό ενορχηστρωτή μιας επίθεσης αλλά νομίζω ότι ο Γουόκαπ έπρεπε ούτως ή άλλως να έρχεται συμπληρωματικά του Γκος και όχι το αντίθετο, μπορεί και να κάνω λάθος.
Βρε αδερφέ Conan ….. δεν είναι δυνατόν να μιλάμε ότι παίξαμε motion ειδικά με την Παρί που ο ίδιος ο κόουτς βγήκε σε τάιμ αουτ……..και λέει χτύπα το πολύ στην δεύτερη πάσα ( στον Φουρνιέ αν δεν κάνω λάθος) ………ή να λέμε ότι παίξαμε πάλι motion με την Μπάρτσα και τον Πάο………δηλαδή μόνο εγώ δεν είδα τέτοιο πράγμα??? Προσπάθεια για motion ναι, σαφέστατα και έγινε αλλά και ο Πεναρόγια και κυρίως ο Αταμάν μας την έσπασε εύκολα με τα ασφυκτικά heads out και την πίεση στην γωνία του γηπέδου (στις sidelines) στον μοναδικό μας χειριστή και στον Φουρνιε!!!!………..Motion με 2,8 πάσες εν τη απουσία Walkup απλά δεν υπάρχει……το ότι ο Μπαρτζώκας πήρε όμως αποτελέσματα εξαιτίας πολύ γενναίων προσαρμογών που έκανε στα 5-6 αυτά παιχνίδια, δείχνει γιατί είναι και ΤΟΠ προπονητής!!!! Όμως……..η ομάδα εδώ και μία τριετία Τετραετία βασίζεται στην motion δηλαδή σε Tomas-Fall και Παπ……..!!! Τέλος πάντων, ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΛΑΘΟΣ!!! Αλλά θεωρώ τον Θωμά το μοναδικό αναντικατάστατο γρανάζι της ομάδος ( βαρύ αλλά ναι, το πιστεύω)
……..Με Εκτίμηση αδερφέ Conan και στους λοιπούς που διαφωνείτε μαζί μου……..

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
steph.larry

a1greece
Reactions: 459
Αγαπημένη θέση: PG, PF

Παρ Φεβ 21, 2025 8:46 pm

nikolakias έγραψε:
Παρ Φεβ 21, 2025 4:14 pm
steph.larry έγραψε:
Παρ Φεβ 21, 2025 2:38 pm
Κάποια στιγμή το προηγούμενο διήμερο ανέφερε ο Ζέρβας ότι ο Ολυμπιακός αν θα πάρει παίχτη, θα είναι ένας μόνο. Δηλαδή δε θα πάρει και κοντό και ψηλό. Το πιο πιθανό είναι ότι τα βγάζει από το κεφάλι του, αλλά αν υποθέσουμε ότι 1 στο εκατομμύριο έτσι όπως λέει είναι τα πράγματα, τότε ασυζητητί πρέπει να πάρουμε ψηλό (ιδανικά αθλητικό 5άρι που να μπορεί θεωρητικά να πατήσει και στο 4) όσο και αν μας(με) πονάει η απουσία Γουόκαπ.

Όχι μόνο έχουμε μείνει με τους 2 δεινοσαύρους, όχι μόνο είναι αμφότεροι ευπαθείς σε τραυματισμούς και ντεφορμαρίσματα, ΑΛΛΑ παίζουμε και την άμυνα με αλλάγες που μόνο περισσότερη ταλαιπωρία θα τους προκαλεί, ειδικά τώρα χωρίς τον Τόμας στην εξίσωση. Μακάρι να φάω τη γλώσσα μου αλλά 1ον, πιστεύω είναι θέμα χρόνου να τραυματιστεί και να μείνει αρκετές μέρες off ένας από τους δύο (αν δεν παίζει ήδη κάτι σημαντικό με τον Μιλού) και 2ον, ότι και να έχει ο Ράιτ, το βλέπω απίθανο να γυρνάει φέτος και να είναι σε θέση να παίξει σε ικανοποιητικό επίπεδο μετά από όλο αυτό το διάστημα αποχής.

Τώρα για Μένσα τι να πούμε; Προσωπικά νοστάλγησα μέχρι και Jamario Moon με την πάρτη του.
Αναρωτιέμαι, αν υπήρχε κάτι υποσχόμενο στην αγορά θα είχαμε καταλήξει στον Μένσα; Αντίστοιχα, ο Παναθηναϊκός που έχει και ο ίδιος, αν όχι μεγαλύτερη, τουλάχιστον εξίσου κραυγαλέα έλλειψη στο '5' δε θα είχε φέρει παίχτη μέχρι τώρα; Υπάρχει λειψανδρία στη θέση, εγώ αυτό συμπεραίνω.
Σαφώς υπάρχει λειψανδρία. Από την άλλη, αδυνατώ και να πιστέψω ότι η καλύτερη δυνατή επιλογή ήταν ο Μένσα. Υπήρχε ο Γκέμπριελ ας πούμε, πριν τον χτυπήσει ο ΠΑΟ. Αλλά ακόμη και αν δεν θέλανε "γνωστό" όνομα για τον χ,ψ λόγο, πόσο δύσκολο ήταν να βρεθεί ένα ταυρί να κάνει 2-3 βασικά πράγματα καλά, όπως ριμπάουντ, άμυνα με αλλαγές και rim protection; Έστω και από τα βάθη της Τουρκίας, όπως ψαρέψαμε πέρυσι τον Ράιτ.

0
Άβαταρ μέλους
steph.larry

a1greece
Reactions: 459
Αγαπημένη θέση: PG, PF

Παρ Φεβ 21, 2025 9:08 pm

Slow horses 7 έγραψε:
Παρ Φεβ 21, 2025 7:49 pm
Conan1982 έγραψε:

Βρε αδερφέ Conan ….. δεν είναι δυνατόν να μιλάμε ότι παίξαμε motion ειδικά με την Παρί που ο ίδιος ο κόουτς βγήκε σε τάιμ αουτ……..και λέει χτύπα το πολύ στην δεύτερη πάσα ( στον Φουρνιέ αν δεν κάνω λάθος) ………ή να λέμε ότι παίξαμε πάλι motion με την Μπάρτσα και τον Πάο………δηλαδή μόνο εγώ δεν είδα τέτοιο πράγμα??? Προσπάθεια για motion ναι, σαφέστατα και έγινε αλλά και ο Πεναρόγια και κυρίως ο Αταμάν μας την έσπασε εύκολα με τα ασφυκτικά heads out και την πίεση στην γωνία του γηπέδου (στις sidelines) στον μοναδικό μας χειριστή και στον Φουρνιε!!!!………..Motion με 2,8 πάσες εν τη απουσία Walkup απλά δεν υπάρχει……το ότι ο Μπαρτζώκας πήρε όμως αποτελέσματα εξαιτίας πολύ γενναίων προσαρμογών που έκανε στα 5-6 αυτά παιχνίδια, δείχνει γιατί είναι και ΤΟΠ προπονητής!!!! Όμως……..η ομάδα εδώ και μία τριετία Τετραετία βασίζεται στην motion δηλαδή σε Tomas-Fall και Παπ……..!!! Τέλος πάντων, ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΛΑΘΟΣ!!! Αλλά θεωρώ τον Θωμά το μοναδικό αναντικατάστατο γρανάζι της ομάδος ( βαρύ αλλά ναι, το πιστεύω)
……..Με Εκτίμηση αδερφέ Conan και στους λοιπούς που διαφωνείτε μαζί μου……..
Νομίζω η όποια παρανόηση έγινε λόγω της χρήσης των στατιστικών. Πάντως ούτε εγώ είδα να δουλεύει η motion απόντος του Γουόκαπ και ας μην έπεσε το offensive rating, απλώς η ομάδα ως ένα βαθμό προσαρμόστηκε και έκανε μεγάλες νίκες και λόγω προσωπικοτήτων (πχ με Μπάρτσα). Επίσης έχουν υπάρξει ματς φέτος που ήταν καταλυτικότατος, όταν έδωσε συμπληρωματικό σκορ σε κρίσιμα σημεία του αγώνα που οι σκορερ μας είχαν όλη την άμυνα πάνω τους, είτε βάζοντας λει απ είτε βάζοντας κάποια corner-3s που του έδιναν προκλητικά οι αντίπαλοι.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
nikolakias

senior
Reactions: 449
Αγαπημένος παίκτης: Tim Duncan, Steve Nash
Αγαπημένη ομάδα: San Antonio

Παρ Φεβ 21, 2025 9:11 pm

Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, εγώ Τολιόπουλο θα ήθελα πολύ στην ομάδα μου. Ειδικά αντί για Λονγκ / Ντόρσεϋ.

1
1 Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”