Ολυμπιακός - Προτάσεις για ροστερ και μεταγραφές 2024-2025

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
coach blue

euroleague
Reactions: 1525
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Παρ Φεβ 21, 2025 9:12 pm

Αναλυτικοι πινακες , στατιστικα κλπ . Ωραια πραγματα

Το μπασκετ βεβαια παιζεται και στις δυο μεριες του παρκε και η συμπεριφορα στην μια πλευρα ειναι αλληλενδετη με την αλλη .

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
coach blue

euroleague
Reactions: 1525

Παρ Φεβ 21, 2025 9:19 pm

nikolakias έγραψε:
Παρ Φεβ 21, 2025 9:11 pm
Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, εγώ Τολιόπουλο θα ήθελα πολύ στην ομάδα μου. Ειδικά αντί για Λονγκ / Ντόρσεϋ.
Απο περυσι θεωρουσα οτι 10 ντορσει δεν κανουν εναν κανααν .

Τωρα για τολιοπουλο , αντε να του δωσω τρεις ντορσει . :wink:

2
2 Εικόνα
Slow horses 7

euroleague
Reactions: 917
Αγαπημένος παίκτης: Stef Curry
Αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός
Προειδοποιήσεις: 1

Παρ Φεβ 21, 2025 9:43 pm

nikolakias έγραψε:
Παρ Φεβ 21, 2025 9:11 pm
Δεν ξέρω τι λέτε εσείς, εγώ Τολιόπουλο θα ήθελα πολύ στην ομάδα μου. Ειδικά αντί για Λονγκ / Ντόρσεϋ.
Δικό μας παιδί ήταν και αυτό……απλά δεν του έκατσε το κατάλληλο timing! Μαζί με το ύψος βέβαια!!

0
Slow horses 7

euroleague
Reactions: 917
Αγαπημένος παίκτης: Stef Curry
Αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός

Παρ Φεβ 21, 2025 9:54 pm

steph.larry έγραψε:
Παρ Φεβ 21, 2025 9:08 pm
Slow horses 7 έγραψε:
Παρ Φεβ 21, 2025 7:49 pm

Βρε αδερφέ Conan ….. δεν είναι δυνατόν να μιλάμε ότι παίξαμε motion ειδικά με την Παρί που ο ίδιος ο κόουτς βγήκε σε τάιμ αουτ……..και λέει χτύπα το πολύ στην δεύτερη πάσα ( στον Φουρνιέ αν δεν κάνω λάθος) ………ή να λέμε ότι παίξαμε πάλι motion με την Μπάρτσα και τον Πάο………δηλαδή μόνο εγώ δεν είδα τέτοιο πράγμα??? Προσπάθεια για motion ναι, σαφέστατα και έγινε αλλά και ο Πεναρόγια και κυρίως ο Αταμάν μας την έσπασε εύκολα με τα ασφυκτικά heads out και την πίεση στην γωνία του γηπέδου (στις sidelines) στον μοναδικό μας χειριστή και στον Φουρνιε!!!!………..Motion με 2,8 πάσες εν τη απουσία Walkup απλά δεν υπάρχει……το ότι ο Μπαρτζώκας πήρε όμως αποτελέσματα εξαιτίας πολύ γενναίων προσαρμογών που έκανε στα 5-6 αυτά παιχνίδια, δείχνει γιατί είναι και ΤΟΠ προπονητής!!!! Όμως……..η ομάδα εδώ και μία τριετία Τετραετία βασίζεται στην motion δηλαδή σε Tomas-Fall και Παπ……..!!! Τέλος πάντων, ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΟ ΞΑΝΑΛΕΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΛΑΘΟΣ!!! Αλλά θεωρώ τον Θωμά το μοναδικό αναντικατάστατο γρανάζι της ομάδος ( βαρύ αλλά ναι, το πιστεύω)
……..Με Εκτίμηση αδερφέ Conan και στους λοιπούς που διαφωνείτε μαζί μου……..
Νομίζω η όποια παρανόηση έγινε λόγω της χρήσης των στατιστικών. Πάντως ούτε εγώ είδα να δουλεύει η motion απόντος του Γουόκαπ και ας μην έπεσε το offensive rating, απλώς η ομάδα ως ένα βαθμό προσαρμόστηκε και έκανε μεγάλες νίκες και λόγω προσωπικοτήτων (πχ με Μπάρτσα). Επίσης έχουν υπάρξει ματς φέτος που ήταν καταλυτικότατος, όταν έδωσε συμπληρωματικό σκορ σε κρίσιμα σημεία του αγώνα που οι σκορερ μας είχαν όλη την άμυνα πάνω τους, είτε βάζοντας λει απ είτε βάζοντας κάποια corner-3s που του έδιναν προκλητικά οι αντίπαλοι.
Πρόχειρα πρόχειρα, μου έρχονται τα παιχνίδια με Ρεάλ και Βιλερμπάν στο ΣΕΦ!!…….

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Giwrgos_AEK

nba
Reactions: 1089
Αγαπημένη θέση: PF
Αγαπημένη ομάδα: Aek

Παρ Φεβ 21, 2025 10:54 pm

με τη σημερινή του εμφάνιση ο Τολιόπουλος έκλεισε θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού

0
Άβαταρ μέλους
qspock

Honorary
Reactions: 583

Παρ Φεβ 21, 2025 10:56 pm

Conan1982 έγραψε:
Παρ Φεβ 21, 2025 6:21 pm
Slow horses 7 έγραψε:
Παρ Φεβ 21, 2025 6:05 pm

Οκ αδερφέ……..άρα ποιος Γουόκαπ και καλά , σωστά ??? Τότε, Μακάρι όλοι σας να έχετε δίκιο και εγώ να βγω φάουλ!! Με όλη την εκτίμηση όμως που σου έχω, αν δεν έχουμε καταλάβει την αξία που έχει ο Γουόκαπ στην μπασκετική μηχανή του Ολυμπιακού , ειδικά στην λειτουργία της motion επίθεσης και επιμερίζεται το όλο θέμα σε τυχαία αποτελέσματα 5-7 αγώνων ( που παρεμπιπτόντως ΔΕΝ ΕΠΑΙΞΕ motion η ομάδα ) έναντι μίας τριετίας αποτελεσμάτων ……….sorry αλλά καλύτερα να ρωτήσετε τον προπονητή για αυτό ( αν και ήδη……ΑΠΑΝΤΗΣΕ)!!!
Μα εσύ μόνος σου πήγες και παράθεσες το offensive rating ως παράδειγμα, τι σου φταίμε αν τελικά τα συγκεκριμένα νούμερα δεν σε δικαιώνουν.
Προσωπικά ήμουν από τους υποστηρικτές και του Καλάθη στον ΠΑΟ και του Γουόκαπ στον Ολυμπιακό. Αλλά πλέον με την εξέλιξη του παιχνιδιού, του ρυθμού που παίζεται και της σημασίας των τριπόντων τείνω να αλλάξω γνώμη. Συνεχίζει φυσικά να μ' αρέσει η άμυνα του και το πως οργανώνει το παιχνίδι έστω και χωρίς το ταλέντο του Σλούκα αλλά στην επίθεση θεωρώ πως μας περιορίζει πλέον, και μότιον παίξαμε αυτά τα παιχνίδια που λείπει και την μπάλα κυκλοφορήσαμε. Όχι ότι θεωρώ τον Γκος τον ιδανικό ενορχηστρωτή μιας επίθεσης αλλά νομίζω ότι ο Γουόκαπ έπρεπε ούτως ή άλλως να έρχεται συμπληρωματικά του Γκος και όχι το αντίθετο, μπορεί και να κάνω λάθος.
Κι εγω υποστηριζω πως ο Γουοκαπ μπορει να ειναι κορυφαιος αμυντικος, αλλα επιθετικα η ομαδα αντιμετωπιζει θεματα με αυτον μεσα.
Ενα θεμα ειναι πως κατεβαζει αργα την μπαλα, δεν εχει γρηγορα ποδια με την μπαλα στα χερια. Ακομα και σε fast forward, ο τυπος κανει πολλη ωρα να περασει το κεντρο...Σπαταλει τον μισο χρονο της επιθεσης!

Ενα αλλο ειναι οτι εχει θεμα με το σουτ κι ετσι σχεδον ΟΛΟΙ οι αντιπαλοι τον παιζουν under, αρα ειναι πιο κλειστη η αντιπαλη αμυνα και δυσκολοτερα διασπαται.
Αυτα τα θεματα ο Γουοκαπ δεν μπορει να τα λυσει και δεν προκειται να τα λυσει ποτέ.

Ο Καλαθης απο την αλλη πλευρα, το μονο κοινο που εχει με τον Γουοκαπ εκτος της καλης αμυνας ειναι οτι δεν ειναι δυνατος στο σουτ. Αν και τα τελευταια χρονια οταν τον αφηνουν δε δισταζει και η αληθεια ειναι πως τουβλαρει λιγοτερο.
Απο κει και περα, επιθετικα ο Καλαθης ειναι απολαυση, ο καλυτερος πασερ και ο καλυτερος οργανωτης. Φυσικα και εχει πολυ γρηγορα ποδια, ενω οι μπουκες του ειναι μεγαλη απειλη για την αντιπαλη αμυνα.

Ειναι πραγματικα αποριας αξιο γιατι δεν κινηθηκαν οι ελληνικες ομαδες για αυτον λογω και ελληνικου διαβατηριου...
Πιστευω πως η παρουσια Γουοκαπ στον Ολυμπιακο εκανε τον Μπαρτσωκα να διστασει να εχει 2 ασουτους ασσους, ενω ο Αταμαν εχει γενικη αλλεργια στους ασουτους...

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
slok

euroleague
Reactions: 1089

Παρ Φεβ 21, 2025 11:20 pm

qspock έγραψε:
Παρ Φεβ 21, 2025 10:56 pm
Conan1982 έγραψε:
Παρ Φεβ 21, 2025 6:21 pm

Μα εσύ μόνος σου πήγες και παράθεσες το offensive rating ως παράδειγμα, τι σου φταίμε αν τελικά τα συγκεκριμένα νούμερα δεν σε δικαιώνουν.
Προσωπικά ήμουν από τους υποστηρικτές και του Καλάθη στον ΠΑΟ και του Γουόκαπ στον Ολυμπιακό. Αλλά πλέον με την εξέλιξη του παιχνιδιού, του ρυθμού που παίζεται και της σημασίας των τριπόντων τείνω να αλλάξω γνώμη. Συνεχίζει φυσικά να μ' αρέσει η άμυνα του και το πως οργανώνει το παιχνίδι έστω και χωρίς το ταλέντο του Σλούκα αλλά στην επίθεση θεωρώ πως μας περιορίζει πλέον, και μότιον παίξαμε αυτά τα παιχνίδια που λείπει και την μπάλα κυκλοφορήσαμε. Όχι ότι θεωρώ τον Γκος τον ιδανικό ενορχηστρωτή μιας επίθεσης αλλά νομίζω ότι ο Γουόκαπ έπρεπε ούτως ή άλλως να έρχεται συμπληρωματικά του Γκος και όχι το αντίθετο, μπορεί και να κάνω λάθος.
Κι εγω υποστηριζω πως ο Γουοκαπ μπορει να ειναι κορυφαιος αμυντικος, αλλα επιθετικα η ομαδα αντιμετωπιζει θεματα με αυτον μεσα.
Ενα θεμα ειναι πως κατεβαζει αργα την μπαλα, δεν εχει γρηγορα ποδια με την μπαλα στα χερια. Ακομα και σε fast forward, ο τυπος κανει πολλη ωρα να περασει το κεντρο...Σπαταλει τον μισο χρονο της επιθεσης!

Ενα αλλο ειναι οτι εχει θεμα με το σουτ κι ετσι σχεδον ΟΛΟΙ οι αντιπαλοι τον παιζουν under, αρα ειναι πιο κλειστη η αντιπαλη αμυνα και δυσκολοτερα διασπαται.
Αυτα τα θεματα ο Γουοκαπ δεν μπορει να τα λυσει και δεν προκειται να τα λυσει ποτέ.

Ο Καλαθης απο την αλλη πλευρα, το μονο κοινο που εχει με τον Γουοκαπ εκτος της καλης αμυνας ειναι οτι δεν ειναι δυνατος στο σουτ. Αν και τα τελευταια χρονια οταν τον αφηνουν δε δισταζει και η αληθεια ειναι πως τουβλαρει λιγοτερο.
Απο κει και περα, επιθετικα ο Καλαθης ειναι απολαυση, ο καλυτερος πασερ και ο καλυτερος οργανωτης. Φυσικα και εχει πολυ γρηγορα ποδια, ενω οι μπουκες του ειναι μεγαλη απειλη για την αντιπαλη αμυνα.

Ειναι πραγματικα αποριας αξιο γιατι δεν κινηθηκαν οι ελληνικες ομαδες για αυτον λογω και ελληνικου διαβατηριου...
Πιστευω πως η παρουσια Γουοκαπ στον Ολυμπιακο εκανε τον Μπαρτσωκα να διστασει να εχει 2 ασουτους ασσους, ενω ο Αταμαν εχει γενικη αλλεργια στους ασουτους...
Γενικά μιλώντας..στις μέρες μας με ασουτους ποιντ γκαρντ τίτλους δύσκολα παίρνεις .. και ας είναι σε όλα τα αλλα απίστευτοι. Είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ μειονέκτημα

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions: 7275
Αγαπημένη θέση: SG, C

Παρ Φεβ 21, 2025 11:32 pm

στο σδνα παντως ειπανε οτι ο ολυμπιακος ειναι πολυ ζωηρος στην αγορα και οτι θα παρει γκαρντ..

0
Άβαταρ μέλους
reignman

Honorary
Reactions: 3235
Αγαπημένος παίκτης: delete me
Αγαπημένη ομάδα: Chicago-Bulls

Παρ Φεβ 21, 2025 11:38 pm

shaq7 έγραψε:
στο σδνα παντως ειπανε οτι ο ολυμπιακος ειναι πολυ ζωηρος στην αγορα και οτι θα παρει γκαρντ..
αν τα σκασουν beverley/reggie jackson
αν παμε οπως με Mensah τοτε βλεπω κανεναν Max Abmas απο g league.

βλεπω να μενουμε ως εχουμε ομως.

0
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions: 7275
Αγαπημένη θέση: SG, C

Σάβ Φεβ 22, 2025 2:40 am

reignman έγραψε:
shaq7 έγραψε:

τον τζακσον τον εγραψε και το σπορτ ταιμ..αυτος δεν ειναι λιγο μπετατζης?επισης δεν τον θυμαμαι να δημιουργει και ποτε..

υπαρχει και ο σαμπιεν λι που περσι εκανε κατι ματσαρες με την μακαμπι.

0
Christofis

euroleague
Reactions: 1472

Σάβ Φεβ 22, 2025 7:16 am

shaq7 έγραψε:
Σάβ Φεβ 22, 2025 2:40 am
reignman έγραψε:

τον τζακσον τον εγραψε και το σπορτ ταιμ..αυτος δεν ειναι λιγο μπετατζης?επισης δεν τον θυμαμαι να δημιουργει και ποτε..

υπαρχει και ο σαμπιεν λι που περσι εκανε κατι ματσαρες με την μακαμπι.
Αυτη τη σεζον τις εκανε πριν 2,5 μηνες εκτος και αν εννοεις το 2024. Δεν ξερω αν μπορει να παιξει ευρωλιγκα ομως

0
TakeshyKurosawa1

allstar
Reactions: 1502
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Vasilis Spanoulis
Προειδοποιήσεις: 2

Σάβ Φεβ 22, 2025 8:27 am

Θα πρέπει να αποκτηθεί ο Μπέβερλι πιστεύω αν το κατέχει ακόμα γιατί είναι παίχτης με παραστάσεις. Αν αποκτηθεί άλλος θα είναι στοίχημα και οι πιθανότητες με παίχτη στοίχημα είναι 80-20 με το 80 στο να μην βγει καλός. Παίρνουμε έναν καλό παίχτη που να μπορεί να παίξει κατευθείαν και να προσφέρει και περιμένουμε συντηριτικά να γυρίσει και ο Γουόκαπ μέχρι τα πολύ κρίσιμα. Γενικά πιστεύω ο παίχτης θέλει το χρόνο του να αναρρώσει. Ας είναι μέσα στο φάιναλ 4 αν φτάσουμε μέχρι εκεί που λογικά θα φτάσουμε και φέτος..

0
Άβαταρ μέλους
Tuvok

junior
Reactions: 191
Αγαπημένος παίκτης: Tarpley, Massey
Αγαπημένη ομάδα: Aris

Σάβ Φεβ 22, 2025 8:52 am

Giwrgos_AEK έγραψε:
με τη σημερινή του εμφάνιση ο Τολιόπουλος έκλεισε θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού
Ελπιζω να μην το κανει ο Τολιοπουλος αυτο. Θα παρει μεν καλυτερα λεφτα για ενα χρονο, αλλα θα σκουπιζει παγκο και δεν νομιζω να ειναι του χαρακτηρα του. Ειναι παιχτης μαχητης, οχι χειροκροτητης.

1
1 Εικόνα
Christofis

euroleague

Σάβ Φεβ 22, 2025 8:53 am

TakeshyKurosawa1 έγραψε:
Σάβ Φεβ 22, 2025 8:27 am
Θα πρέπει να αποκτηθεί ο Μπέβερλι πιστεύω αν το κατέχει ακόμα γιατί είναι παίχτης με παραστάσεις. Αν αποκτηθεί άλλος θα είναι στοίχημα και οι πιθανότητες με παίχτη στοίχημα είναι 80-20 με το 80 στο να μην βγει καλός. Παίρνουμε έναν καλό παίχτη που να μπορεί να παίξει κατευθείαν και να προσφέρει και περιμένουμε συντηριτικά να γυρίσει και ο Γουόκαπ μέχρι τα πολύ κρίσιμα. Γενικά πιστεύω ο παίχτης θέλει το χρόνο του να αναρρώσει. Ας είναι μέσα στο φάιναλ 4 αν φτάσουμε μέχρι εκεί που λογικά θα φτάσουμε και φέτος..
Εγω παντως αν μπορουσαμε βα παρουμε παικτη τυπου Σεμπιεν Λι θα τον επαιρνα με τα χιλια. Και ας μην παιζε πολυ. Ειναι ακριβως ο παικτης που μας λειπει. Ο ανακατοσουρας τυπου εντουαρντς, τυπου χαουαρντ, λαπροβιτολα, καμπατσο, λαρκιν και ας μην ειναι εννοειται στο επιπεδο τους

0
Christofis

euroleague

Σάβ Φεβ 22, 2025 8:55 am

Tuvok έγραψε:
Σάβ Φεβ 22, 2025 8:52 am
Giwrgos_AEK έγραψε:
Ελπιζω να μην το κανει ο Τολιοπουλος αυτο. Θα παρει μεν καλυτερα λεφτα για ενα χρονο, αλλα θα σκουπιζει παγκο και δεν νομιζω να ειναι του χαρακτηρα του. Ειναι παιχτης μαχητης, οχι χειροκροτητης.
Ο τολιοπουλος αν δεν ειχε διαρευσει το ηχητικο θα ηταν ηδη στην ομαδα. Δεν νομιζω να γυρισει ποτε στον ολυμπιακο οσο ειναι οι Αγγγελοπουλοι ιδιοκτητες

3
3 Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”