Ελληνοποίηση ξένων αθλητών

Συντονιστής: Captains

Συμφωνείτε με την ελληνοποίηση ξένων αθλητών?

ΝΑΙ
20
29%
ΟΧΙ
39
57%
ΑΔΙΑΦΟΡΟ
10
14%

Σύνολο ψήφων: 69
Άβαταρ μέλους
SteveNashidis

Site Admin
Reactions: 3286
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Steve Nash, Devin Booker
Αγαπημένη ομάδα: Phoenix-Suns
Προειδοποιήσεις: 0

Δευ Μαρ 24, 2025 10:25 pm

Οσο υπάρχει Γιάννης και Σπανούλης το mentality στην Εθνική ανεβαίνει σε υψηλά επίπεδα.
Το θέμα είναι να υπάρχει πλήρης απαρτία και υγεία.
Οι παίκτες δηλώνουν εδώ και καιρό ότι καλό γίνεται και ο στόχος είναι ψηλός.

Στοίχημα η υγεία το καλοκαίρι πολλών.

0
Steve Nash. 2× NBA ΜVP (2005, 2006)SSOL- Seven Second or Less Len - 2006-07 : True champions
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions: 2544
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Δευ Μαρ 24, 2025 10:27 pm

GK_23 έγραψε:
Δευ Μαρ 24, 2025 7:48 pm
Conan1982 έγραψε:
Δευ Μαρ 24, 2025 6:42 pm
Με πρόλαβε ο GK-23 πάνω που ήθελα να γράψω τα ίδια και μάλιστα τα είπε πολύ καλύτερα.
Τα πάντα είναι μια συμφωνία "κυρίων", αφού οι ίδιοι τα ψηφίζουν και έχουν αποφασίσει και να το σεβαστούν (παραδόξως)
ΟΙ 2 αιώνιοι είναι δεδομένο ότι δεν ενδιαφέρονται για το καλό του Ελληνικού μπάσκετ και πιθανότατα τα περισσσότερα μέλη του ΕΣΑΚΕ.
Back to the topic, η τωρινή διοίκηση της ΕΟΚ προσπαθεί, μέσω της express ελληνοποίησης κάποιου καλού Αμερικανού, να εξαντλήσει τις όποιες πιθανότητες έχει η απερχόμενη γενιά Ελλήνων παικτών (Καλάθης, Σλούκας, Παπανικολάου) παρεά με το Γιάννη, για να πετύχουν κάτι μεγάλο σε μια διεθνή διοργάνωση. Ίσως πιστεύει ότι μια τέτοια επιτυχία θα ανεβάσει το ενδιαφέρον για το μπάσκετ στη χώρα. Εγώ προσωπικά διαφωνώ με τη συγκεκριμένη προσέγγιση. Άσχετα αν θεωρώ ότι ο Grant θα ήταν, αγωνιστικά, εξαιρετική προσθήκη στην εθνική ομάδα.
Ακριβώς αυτό προσπαθεί να κάνει και αν και δεν συμφωνώ με τον τρόπο που το κάνουν όλοι με τους νατουραλιζέ είναι λογικό...

Έχουμε 16 χρόνια να πάρουμε μετάλλιο και τώρα μάλλον είναι η τελευταία ευκαιρία γιατί μετά και με νατουραλιζέ ακόμα θα είμαστε τυχεροί αν πάρουμε σε...άλλα 16.

Μετά από φέτος που θα σταματήσει αυτή η φουρνιά οι καλύτεροι θα είναι οι Παπαγιάννης, Μήτογλου, Ρογκαβόπουλος οι οποίοι θα είναι και οι μοναδικοί παίκτες επιπέδου Ευρωλίγκας συν ο Γιάννης που όμως φέτος θα γίνει 31 και οι υπόλοιποι παίκτες επιπέδου Eurocup. Από τους μικρούς γύρω στα 20, ζήτημα 1-2 να μπορούν να έχουν σημαντική συνεισφορά σε επίπεδο εθνικής σε 2-3 χρόνια, από τους μικρότερους θα χρειαστούν αρκετά χρόνια ακόμα.
Κυρίως στα γκάρντ εμφανίζεται μεγάλη ένδεια, μόνο ο Αβδάλας αν καταφέρει να φτάσει σε τοπ επίπεδο και αυτό αν το κάνει ως γκάρντ και οχι ως 3αρι.

Οπότε το βλέπω πολύ λογικό να πάμε τώρα για τον καλύτερο νατουραλιζέ που μπορούμε να βρούμε. Το ενδιαφέρον βέβαια είναι ότι απ'όσο ξέρουμε η ΕΟΚ δεν πληρώνει για νατουραλιζέ. Λογικό γιατί που να τα βρει τα λεφτά, το κράτος δεν δίνει για τέτοια όπως πχ στην Τουρκία και δύσκολο να βρεις χορηγό να πει πληρώνω για να φέρεις...τον Ναν στην Εθνική.
Κάποιος που παίζει ή θα παίξει σε ελληνική ομάδα πληρώνεται έμμεσα γιατί λόγω διαβατηρίου παίρνει μεγαλύτερο συμβόλαιο και μπορείς να το πουλήσεις και λίγο περισσότερο ηθικά ότι έχει δεθεί με τη χώρα και τέτοια. Αλλά πέρα από το ηθικό, μπορείς να πείσεις κάποιον που παίζει σε άλλη χώρα να έρθει χωρίς λεφτά με μόνο αντάλλαγμα ένα ευρωπαικό διαβατήριο; Θα έλεγα πως οχι.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
τουλουμπα

champion
Reactions: 4459
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 3

Δευ Μαρ 24, 2025 10:35 pm

shaq7 έγραψε:
Δευ Μαρ 24, 2025 10:25 pm
τουλουμπα έγραψε:
Δευ Μαρ 24, 2025 10:18 pm

και οι ελληνες μπασκετμπολιστες οταν παιζουν με αντιστοιχες σκωτιες ετοιμοι για νβα φαινονται

οι παιχτες της εθνικης ποδοσφ φαινονται ελπιδοφοροι αλλα μενει να δουμε ποσοι και που ολοι αυτοι θα φτασουν

αν τους παρεις τωρα και τους βαλεις με αντιστοιχου επιπεδου ομαδες οπως παιζουν οι του μπασκετ θα τα μετρανε με το κιλο

ο καλος παιχτης σε οποια συνθηκη σε οποια ομαδα και να παιξει θα ξεχωρισει

στο ποδοσφαιρο η εθνικη βγαζει αισιοδοξια και ευχαριστηση στο μπασκετ βγαζει μιζερια και ασχημη μυρωδια
δεν νομιζω οτι βλεπεις πολυ ποδοσφαιρο..οκ ουτε εγω βλεπω αλλα η σκωτια δεν ειναι χαμηλου επιπεδου ενω κερδισαν και την αγγλια μεσα στην εδρα τους.Το επιπεδο που ειναι οι 20χρονοι της μπαλας δεν το ειχαν ουτε στον υπνο τους δδ σπανουλης παπαλουκας στην αντιστοιχη ηλικια.
και η ελλαδα δεν ειχε κερδισει πριν 3-4 μηνες την αγγλια?
επισης εδω μεσα χασαμε απτην σκωτια

δεν ξερω αν το επιπεδο του ειναι υψηλοτερο απτου σπανουλη δδ κτλ αλλα ξερω οτι το επιπεδο τους απτους αντιστιχους νεους μπασκετμπολιστες του τωρα ειναι πολυ μεγαλυτερο
βεβαια οι νεοι μπασκετμπολιστες του σημερα δεν εχουν καν επιπεδο ειναι ενα με το πατωμα πιο κατω δεν παει δηλαδη

0
Άβαταρ μέλους
georbap

a1greece
Reactions: 1036
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

Δευ Μαρ 24, 2025 11:10 pm

Έχω γράψει και στο παρελθόν την άποψή μου και μάλιστα έχω ψηφίσει "όχι" στο pol του συγκεκριμένου νήματος και ας έχει ευνοηθεί (και) η ομάδα μου από τις κατά καιρούς Ελληνοποιήσεις.
Ο λόγος λοιπόν που επέλεξα το όχι , δεν έχει να κάνει τόσο με το καθαρά αγωνιστικό ή το ποιος τελικά θα ζημιωθεί ή θα ευνοηθεί από την εν λόγω διαδικασία, αλλά επειδή διαφωνώ γενικά με τα κάθε είδους παραθυράκια που δίνουν το δικαίωμα παράκαμψης των εκάστοτε κανονισμών και όχι μόνο στο μπάσκετ.

Τώρα εφόσον πρέπει να αποδώσουμε ευθύνες για τους λόγους που έφθασε το Ελληνικό μπάσκετ σε αυτό το σημείο, θα πω ότι παρά το οποίο μερίδιο αναλογεί στον καθένα, το πράγμα είναι αρκετά πιο απλό και ας μην θέλουμε εμείς οι μπασκετόφιλοι να το δούμε γιατί μας στενοχωρεί.
Γιατί μας στενοχωρεί;
Γιατί πολύ απλά το μπάσκετ όχι μόνο δεν έχει την απήχηση που (θέλουμε να) πιστεύουμε πως έχει , αλλά ειδικότερα στα μεγάλα και δυναμικά κοινά της Ευρώπης είναι σε δεύτερη ή τρίτη μοίρα στην καλύτερη των περιπτώσεων. Συνέπεια αυτού είναι και τα ισχνά οικονομικά δεδομένα που αποτρέπουν ή δυσκολεύουν την σοβαρή επαγγελματική ενασχόληση με το άθλημα και πάει λέγοντας.
Όλα λοιπόν είναι μια αλυσίδα και ο εκάστοτε κανονισμός που αφορά των περιορισμό ξένων είναι σταγόνα στον ωκεανό.
Τρανό πλέον παράδειγμα η ευθεία σύγκριση με το ποδόσφαιρο όπου οι κανονισμοί στο κομμάτι αυτό είναι απείρως ελαστικότεροι και την στιγμή που μιλάμε , η Εθνική έχει μια από τις πιο ταλαντούχες και πολλά υποσχόμενες φουρνιές νέων παικτών , την ίδια στιγμή που στο μπάσκετ δεν φαίνεται να υπάρχει καμία ελπίδα μετά και τους τελευταίους που απέμειναν από τις προηγούμενες γενιές.
Από τους 11 παίκτες που αγωνίστηκαν εχθές στην Σκωτία και με μέσο όρο ηλικίας τα 23 έτη , πολύ πάνω από τους μίσους είναι ήδη στο εξωτερικό και σε ομάδες και πρωταθλήματα που έχουν επενδύσει σοβαρά στην εξέλιξη τους .
Την στιγμή ίδια στιγμή στο μπάσκετ θεωρείται οριακά αποτυχημένος οποιοσδήποτε Έλληνας αθλητής δεν αγωνίζεται σε κανέναν εκ των δύο μεγάλων (ΟΣΦΠ-ΠΑΟ) και η αλήθεια είναι πως πράγματι οι περισσότερες ομάδες στην Ευρώπη είναι κάτω από το επίπεδο των "αιωνίων" ως ακόμα μια τρανή απόδειξη για το πόσο υπολογίζεται το άθλημα στα μέρη μας.

Ζητώ συγνώμη που έβαλα το ποδόσφαιρο στην κουβέντα , αλλά δεν ωφελεί να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας.
Δεν ξέρω αν μελλοντικά υπάρχει τρόπος να μπει το μπάσκετ έστω και λίγο περισσότερο στην ζωή των Ευρωπαίων , αλλά ως ώρας φαίνεται να ανοίγει τόσο πολύ η ψαλίδα που σε λίγο καιρό θα θεωρείται ήρωας όποιος επιμένει να επενδύει στο άθλημα που αγαπάμε.

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar
Reactions: 3010
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Δευ Μαρ 24, 2025 11:55 pm

georbap έγραψε:
Δευ Μαρ 24, 2025 11:10 pm
Ζητώ συγνώμη που έβαλα το ποδόσφαιρο στην κουβέντα , αλλά δεν ωφελεί να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας.
Δεν ξέρω αν μελλοντικά υπάρχει τρόπος να μπει το μπάσκετ έστω και λίγο περισσότερο στην ζωή των Ευρωπαίων , αλλά ως ώρας φαίνεται να ανοίγει τόσο πολύ η ψαλίδα που σε λίγο καιρό θα θεωρείται ήρωας όποιος επιμένει να επενδύει στο άθλημα που αγαπάμε.
Μα όπως αναφέρθηκε πιο πάνω υπάρχει σαφές οικονομικό όφελος από την ανάπτυξη ποδοσφαιριστών. Είναι με τέτοιο τρόπο δομημένο το άθλημα και η αγορά που ομάδες θα δώσουν εκατομμύρια για να πάρουν ένα παίκτη από μία ομάδα. Στο μπάσκετ δεν υπάρχει αυτό. Επίσης, οι παίκτες δουλεύοντας στο ποδόσφαιρο έχουν ευκαιρία να βγάλουν πολλά παραπάνω λεφτά απ'ότι στο μπάσκετ. Κάτι απίθανοι ποδοσφαιριστές στον παναθηναικό παίρνουν 500κ. Στο μπάσκετ ο αντίστοιχος απίθανος θα παίρνει 100κ. Ε τόσα παίρνουν σε Παο/Όλυ οι μικροί.

Γι'αυτούς τους λόγουσ νομίζω η σύγκριση δεν μπορεί να γίνει. Είναι πολλές τάξεις μεγέθους διαφορετικά όλα.

2
2 Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions: 6635
Αγαπημένη θέση: SG, C
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 2

Τρί Μαρ 25, 2025 12:10 am

βεβαια τελειως αλλος ανταγωνισμος ..πχ για να παιξεις στην ρεαλ στην μπαλα πρεπει να εισαι εξωγηινο ταλεντο,εχεις να ανταγωνιστεις ολον τον πλανητη που παιζει μπαλα..στο μπασκετ πχ ειναι πολυ ευκολο να παρεις τα λεφτα που παιρνει ο τσιμικας πχ στην λιβερπουλ.Επισης γιατι βγαζουμε το ΝΒΑ απεξω..ο γιαννης πως βρεθηκε να παιρνει τετοια ποσα δηλαδη?Ο ποκου επειδη ειναι 2.15 ποσο ειναι και σκαει μπαλα βρεθηκε να φερνει 1εκ στον ολυμπιακο και ο ιδιος να παιρνει κανα 5ρι συνολο?Τα λεφτα που θα μαζεψει ο σασα δυσκολα να τα παρει ελληνας ποδοσφαιριστης..

0
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar

Τρί Μαρ 25, 2025 12:22 am

shaq7 έγραψε:
Τρί Μαρ 25, 2025 12:10 am
βεβαια τελειως αλλος ανταγωνισμος ..πχ για να παιξεις στην ρεαλ στην μπαλα πρεπει να εισαι εξωγηινο ταλεντο,εχεις να ανταγωνιστεις ολον τον πλανητη που παιζει μπαλα..στο μπασκετ πχ ειναι πολυ ευκολο να παρεις τα λεφτα που παιρνει ο τσιμικας πχ στην λιβερπουλ.Επισης γιατι βγαζουμε το ΝΒΑ απεξω..ο γιαννης πως βρεθηκε να παιρνει τετοια ποσα δηλαδη?Ο ποκου επειδη ειναι 2.15 ποσο ειναι και σκαει μπαλα βρεθηκε να φερνει 1εκ στον ολυμπιακο και ο ιδιος να παιρνει κανα 5ρι συνολο?Τα λεφτα που θα μαζεψει ο σασα δυσκολα να τα παρει ελληνας ποδοσφαιριστης..
Βρε συ Σακ 2.5εκ τον χρόνο έπαιρνε ο Τσιμίκας και την επόμενη 3ετία θα παίρνει 4. Πόσοι στην Ευρωλίγκα παίρνουν τόσα που είναι εύκολο; Πρέπει να είσαι τοπ5 παίκτης στην Ευρώπη για να δεις αυτά τα λεφτά. Ο Μπακασέτας παίρνει 1.6. O Βεζενκοφ που αναφέρεις είναι ίσως ο καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη. Δεν νομίζω ότι είναι σωστές οι συγκρίσεις.

Τον ανταγωνισμό δεν τον μετράω γιατί για να είναι πιο εύκολες οι πράξεις θεωρώ ότι ο μεγαλύτερος ανταγωνισμός εξισορροπείται από τις πολύ περισσότερες διαθέσιμες θέσεις.

2
2 Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion
Reactions: 681
Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons

Τρί Μαρ 25, 2025 12:32 am

Επειδή το διαβάζω και δε συμφωνώ. Θέλω να ρωτήσω κάτι:

Πραγματικά πιστεύευτε όρισμένοι φίλοι ότι ο Walkup έστω έμμεσα και κάτω από το τραπέζι δεν πληρώθηκε από την ΕΟΚ; Πιστεύετε ότι του έγινε 4ετές συμβόλαιο (από τα 30 του στα 34, όχι από τα 27 στα 31 πχ που είναι το prime του) από τον Ολυμπιακό χωρίς υπάρχει κάποια εξτρά αμοιβή από άλλη μπάντα; Αν το πιστεύετε μπορείτε να μου θυμίσετε αντίστοιχο 4ετές συμβόλαιο πρωτοκλασσάτου ξένου στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ (σε οποιαδήποτε ομάδα); Ουτέ καν ο Μπάνε δεν πρέπει να είχε τέτοιο συμβόλαιο, που λογιζόταν ως μη ξένος από ένα σημείο και μετά. Πιστεύετε επίσης ότι εφόσον προσέγγισαν τον Grant ή τον Nunn ή το οποιοδήποτε ξένο, δε συζητήσαν για αμοιβη; Έστω και μαύρα; Δηλαδή ο Λιόλιος πριν δύο καλοκαίρια τα βρήκε με το μάνατζερ του και συμφώνησαν για το καλό της πατρίδας; Και ταυτόχρονα ανανεώθηκε το συμβόλαιο του με την ομάδα του;

Δεν έχω καμμία απόδειξη για τα παραπάνω την αίσθηση μου σας λέω περισσότερο, αλλά δεν μπορώ να διαβάζω ότι δεν πουλάμε διαβατήρια όπως οι άλλοι. Εντάξει σίγουρα δεν είμαστε Σλοβενία, Βοσνία ή Μαυροβούνιο αλλά με το Walkup κάναμε ακριβώς αυτό. Και το βαφτήσαμε τιμητική πολιτογράφηση για να ακουστεί εύηχα, στα ουδέτερα αυτιά.

* Ο παίκτης εντωμεταξύ έχει προσφέρει όχι το 100% των δυνάμεων του στην εθνική, αλλά ακόμη περισσότερο και το λιγότερο που μπορώ να πω είναι, ότι είναι αξιέπαινος.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar

Τρί Μαρ 25, 2025 12:41 am

ssoulliss έγραψε:

Πραγματικά πιστεύευτε όρισμένοι φίλοι ότι ο Walkup έστω έμμεσα και κάτω από το τραπέζι δεν πληρώθηκε από την ΕΟΚ;
Ναι εγώ θεωρώ ότι με την έλλειψη καλών Ελλήνων παικτών, δεν υπήρχε λόγος να του δώσει έξτρα η ΕΟΚ. Η διευκόλυνση που προσφέρει στην στελέχωση της ομάδας είναι αρκετή ώστε να του δώσει το κατιτίς παραπάνω η ομάδα. Ο Παο ας πούμε εύκολα (imo) θα έδινε 4ετές στον 30χρονο Grant αν είχε ελληνικό διαβατήριο.

Φυσικά δεν έχω κάποια απόδειξη για αυτό που λέω απλά θα μου φαινόταν λίγο δύσκολο να κρατηθεί κρυφό κάτι τέτοιο.

1
1 Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion

Τρί Μαρ 25, 2025 12:46 am

nikolas_asteri έγραψε:
Τρί Μαρ 25, 2025 12:41 am
ssoulliss έγραψε:

Πραγματικά πιστεύευτε όρισμένοι φίλοι ότι ο Walkup έστω έμμεσα και κάτω από το τραπέζι δεν πληρώθηκε από την ΕΟΚ;
Ναι εγώ θεωρώ ότι με την έλλειψη καλών Ελλήνων παικτών, δεν υπήρχε λόγος να του δώσει έξτρα η ΕΟΚ. Η διευκόλυνση που προσφέρει στην στελέχωση της ομάδας είναι αρκετή ώστε να του δώσει το κατιτίς παραπάνω η ομάδα. Ο Παο ας πούμε εύκολα (imo) θα έδινε 4ετές στον 30χρονο Grant αν είχε ελληνικό διαβατήριο.

Φυσικά δεν έχω κάποια απόδειξη για αυτό που λέω απλά θα μου φαινόταν λίγο δύσκολο να κρατηθεί κρυφό κάτι τέτοιο.
Ούτε έγω γνωρίζω αλλά με προβληματίζει το ποιοι έκαναν τη δουλειά, η ταχύτητα που διεκπεραιώθηκε και το ότι τη σήμερον ημέραν ο τζάμπας έχει πεθάνει ειδικά για επαγγελματίες. Και μου φαίνεται ότι η ίδια λούπα φέρεται να πήγε να επαναληφθεί με τον παίκτη του Παναθηναϊκού.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar

Τρί Μαρ 25, 2025 12:52 am

ssoulliss έγραψε:
Ούτε έγω γνωρίζω αλλά με προβληματίζει το ποιοι έκαναν τη δουλειά, η ταχύτητα που διεκπεραιώθηκε και το ότι τη σήμερον ημέραν ο τζάμπας έχει πεθάνει ειδικά για επαγγελματίες. Και μου φαίνεται ότι η ίδια λούπα φέρεται να πήγε να επαναληφθεί με τον παίκτη του Παναθηναϊκού.
Μα δεν θεωρώ πως είναι τζάμπα. Απλά δεν πιστεύω ότι χρειάζεται να δώσει η ΕΟΚ. Το θεωρώ πολύ λογικό να είπε ο Ολυμπιακός "Κοίτα, με ελληνικό διαβατήριο μπορούμε να σου δώσουμε έναν έξτρα χρόνο/100κ παραπάνω τον χρόνο" (κάτι τέτοιο τελοσπάντων). Η γνώμη μου στηρίζεται στο ότι η διευκόλυνση είναι τέτοια, που μπορεί η ομάδα να ξηγήθηκε κάτι έξτρα. Εδώ λέμε ότι παίρνει λεφτά ο ένας και ο άλλος (Ντόρσει, Παπαγιάννης, Σλούκας κλπ) λόγω διαβατηρίου, γιατί όχι και ο Ουόκαπ;

0
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion

Τρί Μαρ 25, 2025 12:58 am

nikolas_asteri έγραψε:
Τρί Μαρ 25, 2025 12:52 am
ssoulliss έγραψε:
Μα δεν θεωρώ πως είναι τζάμπα. Απλά δεν πιστεύω ότι χρειάζεται να δώσει η ΕΟΚ. Το θεωρώ πολύ λογικό να είπε ο Ολυμπιακός "Κοίτα, με ελληνικό διαβατήριο μπορούμε να σου δώσουμε έναν έξτρα χρόνο/100κ παραπάνω τον χρόνο" (κάτι τέτοιο τελοσπάντων). Η γνώμη μου στηρίζεται στο ότι η διευκόλυνση είναι τέτοια, που μπορεί η ομάδα να ξηγήθηκε κάτι έξτρα. Εδώ λέμε ότι παίρνει λεφτά ο ένας και ο άλλος (Ντόρσει, Παπαγιάννης, Σλούκας κλπ) λόγω διαβατηρίου, γιατί όχι και ο Ουόκαπ;
Εγώ από την άλλη θεωρώ πολύ "λογικό" ο π.χ. ένας χρόνος από τα 4 του συμβολαίου να είναι δωράκι του Λιόλιου. :D

0
tarp7

allstar
Reactions: 2120

Τρί Μαρ 25, 2025 10:35 am

shaq7 έγραψε:
Δευ Μαρ 24, 2025 10:02 pm
tarp7 έγραψε:
Δευ Μαρ 24, 2025 9:32 pm

Υπάρχει μια τεράστια διαφορά μπάσκετ και ποδοσφαίρου. Στο ποδόσφαιρο ;αν μία ομάδα βγάλει έναν καλό παίκτη μπορεί να κερδίσει πολλά χρήματα όπως π.χ.ο Ολυμπιακός με τον Τσιμικα , ο ΠΑΟΚ με τον Πέλκα κλπ....Στο μπάσκετ στην Ελλάδα δεν έχει κίνητρο καμία ομάδα να βγάλει παίκτες ακόμη και οι μικρές. Πάνω από τους μισούς παίκτες της Εθνικής ποδοσφαίρου παίζουν στο εξωτερικό
Δεν πάει και ανάποδα όμως ; Αν τον βγάλει δεν έχει φόβο να του φύγει .. Αν και αν είναι κάποιος τόσο καλός όσο ο τσιμικας θα πάρει NBA out .ας βάζουνε μεγάλες ρήτρες ..
Ο Αμποσι κι ο Ροζακεας έφυγαν για το NCAA κι Ολυμπιακός δεν παίρνει τίποτα και όταν τελειώσουν το πανεπιστήμιο μπορούν να πάνε όπου θέλουν και στην Ευρώπη να γυρίσουν. Κι αν για τον Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό δεν τρέχει τίποτα, για τις άλλες ομάδες είναι σημαντικό πρόβλημα. Στο ποδόσφαιρο αυτό δεν υπάρχει

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
chainsaw

euroleague
Reactions: 952
Προειδοποιήσεις: 5

Τρί Μαρ 25, 2025 11:09 am

tarp7 έγραψε:
Τρί Μαρ 25, 2025 10:35 am
shaq7 έγραψε:
Δευ Μαρ 24, 2025 10:02 pm

Δεν πάει και ανάποδα όμως ; Αν τον βγάλει δεν έχει φόβο να του φύγει .. Αν και αν είναι κάποιος τόσο καλός όσο ο τσιμικας θα πάρει NBA out .ας βάζουνε μεγάλες ρήτρες ..
Ο Αμποσι κι ο Ροζακεας έφυγαν για το NCAA κι Ολυμπιακός δεν παίρνει τίποτα και όταν τελειώσουν το πανεπιστήμιο μπορούν να πάνε όπου θέλουν και στην Ευρώπη να γυρίσουν. Κι αν για τον Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό δεν τρέχει τίποτα, για τις άλλες ομάδες είναι σημαντικό πρόβλημα. Στο ποδόσφαιρο αυτό δεν υπάρχει
Καλά, και τα τροφεία στο ποδόσφαιρο είναι αστεία. Έχω ακούσει περιπτωσεις με 20 χιλιάρικα. Για 17χρονους που έχουν περασει όλη την παιδική τους ηλικία στην ακαδημία.

Η διαφορά στο μπάσκετ είναι ότι τα παιδιά δελεαζονται από την προοπτικη μπάσκετ και σπουδών που προσφέρει τα αμερικανικό σύστημα. Στο ποδόσφαιρο τα παιδιά παίζουν στις ακαδημίες και τελειώνουν απλώς την υποχρεωτική εκπαιδευση. Βέβαια ακόμα και έτσι, αρκετα ελληνόπουλα πάνε σε ξένες ακαδημίες ποδοσφαίρου. Απλώς πάνε σε πολύ νεοτερη ηλικία και επιλέγονται μόνο αν έχουν εξαιρετικό ταλέντο. Για αυτό ίσως δεν ακούγεται τόσο.

0
Άβαταρ μέλους
pan24

Moderator
Reactions: 2544
Αγαπημένη ομάδα: Milwaukee-Bucks

Τρί Μαρ 25, 2025 12:28 pm

ssoulliss έγραψε:

Πραγματικά πιστεύευτε όρισμένοι φίλοι ότι ο Walkup έστω έμμεσα και κάτω από το τραπέζι δεν πληρώθηκε από την ΕΟΚ; Πιστεύετε ότι του έγινε 4ετές συμβόλαιο (από τα 30 του στα 34, όχι από τα 27 στα 31 πχ που είναι το prime του) από τον Ολυμπιακό χωρίς υπάρχει κάποια εξτρά αμοιβή από άλλη μπάντα; Αν το πιστεύετε μπορείτε να μου θυμίσετε αντίστοιχο 4ετές συμβόλαιο πρωτοκλασσάτου ξένου στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ (σε οποιαδήποτε ομάδα); Ουτέ καν ο Μπάνε δεν πρέπει να είχε τέτοιο συμβόλαιο, που λογιζόταν ως μη ξένος από ένα σημείο και μετά. Πιστεύετε επίσης ότι εφόσον προσέγγισαν τον Grant ή τον Nunn ή το οποιοδήποτε ξένο, δε συζητήσαν για αμοιβη; Έστω και μαύρα; Δηλαδή ο Λιόλιος πριν δύο καλοκαίρια τα βρήκε με το μάνατζερ του και συμφώνησαν για το καλό της πατρίδας; Και ταυτόχρονα ανανεώθηκε το συμβόλαιο του με την ομάδα του;

Δεν έχω καμμία απόδειξη για τα παραπάνω την αίσθηση μου σας λέω περισσότερο, αλλά δεν μπορώ να διαβάζω ότι δεν πουλάμε διαβατήρια όπως οι άλλοι. Εντάξει σίγουρα δεν είμαστε Σλοβενία, Βοσνία ή Μαυροβούνιο αλλά με το Walkup κάναμε ακριβώς αυτό. Και το βαφτήσαμε τιμητική πολιτογράφηση για να ακουστεί εύηχα, στα ουδέτερα αυτιά.

* Ο παίκτης εντωμεταξύ έχει προσφέρει όχι το 100% των δυνάμεων του στην εθνική, αλλά ακόμη περισσότερο και το λιγότερο που μπορώ να πω είναι, ότι είναι αξιέπαινος.
Εγώ θεωρώ ότι πληρώνεται έμμεσα για αρκετούς λόγους, οι βασικοί δύο είναι ότι η ΕΟΚ δεν έχει λεφτά να πληρώσει κάποιο ποσό αρκετά σημαντικό για να τους δελεάσει αλλά και γιατί δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να βγει σημαντικό ποσό από το ταμείο χωρίς να καταγραφεί κάπου με την διαύγεια και τα σχετικά.
Μπορεί να φανεί σε κάποιον άσχετο κωδικό δαπάνης αλλά θα πρέπει να φανεί, δεν μπορούν να σηκώσουν τα λεφτά και να του τα δώσουν σε σακούλα ούτε θα κινδυνεύσει κανείς της ομοσπονδίας να βρεθεί κατηγορούμενος για κακουργήματα για να έχει έναν νατουραλιζέ ούτε θα έχει ο κάθε Λιόλιος τέτοια κάψα για διάκριση να τον πληρώσει από την τσέπη του από το ταμείο της εταιρείας του.

Πιστεύω ότι η αμοιβή προέρχεται μέσω της ομάδας και εκεί είναι που χρειάζεται και η "συνεργασία" της. Έχουμε άπειρα παραδείγματα Ελλήνων παικτών που παίρνουν ή πήραν από τους αιώνιους 200-300-400 χιλιάρικα παραπάνω από ότι θα έπαιρναν αν δεν ήταν Έλληνες.
Εκεί θα μπορούσε να είναι η συναλλαγή, να είπε δηλαδή ο Ολυμπιακός στον Γουόκαπ η προσφορά μας για ανανέωση είναι x τον χρόνο, αν πάρεις και διαβατήριο είναι x + 200. Η ομάδα πληρώνει κάποια λεφτά παραπάνω αλλά κερδίζει +1 ξένο.

Αυτό είναι που μπορεί να αρνήθηκε ο Παναθηναικός για τον Γκράντ γιατί πράγματι κανένας Αμερικάνος δεν θα θυσιάζει τα καλοκαίρια του να παίζει για μια ξένη εθνική χωρίς αντάλλαγμα.

1
1 Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εθνική Ανδρών”