Euroleague 2024-2025 offtopic

Συντονιστής: Captains

tarp7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Προειδοποιήσεις: 0

Παρ Απρ 11, 2025 1:22 pm

yawn.brigade έγραψε:
Παρ Απρ 11, 2025 11:40 am
έπεσε το μάτι μου σε ένα σχόλιο ενός Κούβαρη που απ' ότι είδα γράφει στο gazzetta (είναι δημοσιογράφος δηλαδή και όχι οπαδός) που έλεγε "σκάνδαλο αν δεν βγει MVP ο Ναν" και μου δημιουργήθηκε η απορία για το πώς βγαίνει ο MVP.

από το σάιτ της Ευρωλίγκας :
Voting for the All-EuroLeague Team will be open from Monday, March 31 and will run through Monday, April 14, right after the Regular Season has concluded and before the Play-In Showdown starts. This season, the votes of head coaches and team captains will each account for 35% of the total, while media members will make up another 20% and the fan vote will be worth 10%.

Upon completion of all voting, the player with the most votes will become this season's Turkish Airlines EuroLeague MVP. He and the next four top vote-getters will comprise the All-EuroLeague First Team and the next five will make up the All-EuroLeague Second Team.
μου είναι προσωπικά αδιάφορο για το ποιος θα βγει MVP, γνώμη μου είναι πως και ο Ναν και ο Βεζένκοφ το αξίζουν, αλλά είναι εντυπωσιακό το πόσο εύκολα χρησιμοποιούμε τη λέξη "σκάνδαλο" σε αυτή τη χώρα. και μετά αναρωτιόμαστε από πού ξεφυτρώνουν οι ούγκανοι.

Ο Κούβαρης είναι πρώτα οπαδός και μετά δημοσιογράφος . όχι ότι δεν αξίζει ο ναν το βραβείο mvp αλλά όχι και σκάνδαλο.

Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Mood:

Παρ Απρ 11, 2025 2:01 pm

yawn.brigade έγραψε:
Παρ Απρ 11, 2025 11:40 am
έπεσε το μάτι μου σε ένα σχόλιο ενός Κούβαρη που απ' ότι είδα γράφει στο gazzetta (είναι δημοσιογράφος δηλαδή και όχι οπαδός) που έλεγε "σκάνδαλο αν δεν βγει MVP ο Ναν" και μου δημιουργήθηκε η απορία για το πώς βγαίνει ο MVP.

από το σάιτ της Ευρωλίγκας :
Voting for the All-EuroLeague Team will be open from Monday, March 31 and will run through Monday, April 14, right after the Regular Season has concluded and before the Play-In Showdown starts. This season, the votes of head coaches and team captains will each account for 35% of the total, while media members will make up another 20% and the fan vote will be worth 10%.

Upon completion of all voting, the player with the most votes will become this season's Turkish Airlines EuroLeague MVP. He and the next four top vote-getters will comprise the All-EuroLeague First Team and the next five will make up the All-EuroLeague Second Team.
μου είναι προσωπικά αδιάφορο για το ποιος θα βγει MVP, γνώμη μου είναι πως και ο Ναν και ο Βεζένκοφ το αξίζουν, αλλά είναι εντυπωσιακό το πόσο εύκολα χρησιμοποιούμε τη λέξη "σκάνδαλο" σε αυτή τη χώρα. και μετά αναρωτιόμαστε από πού ξεφυτρώνουν οι ούγκανοι.
Ηλιθιότητα λίγο το σύστημα που έχουν κλέψει από το NBA μάλλον, και μπορείς να ψηφίζεις κάθε μέρα. Μπήκα μια φορά και ψήφισα (τον Σάσα, σόρυ Ναν) αλλά δεν θα μπαίνω και κάθε μέρα.

Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons
Mood:

Σάβ Απρ 12, 2025 4:00 pm

Κάνω ένα σύντομο guest :twisted: , για τη σεζόν και κάποια πράγματα που μου έκαναν εντύπωση.

- Αρχικά η σεζόν θυμίζει αρκετά αυτή του 1994 AKA Τελ-Αβιβ. Τότε ήταν 3 τα φαβορί, 3 είναι και τώρα οι ίδιες ομάδες - ανεξαρτήτως κατάταξης αυτή τη στιγμή - με το final-4 να διεξάγεται σε αραβικό έδαφος - ελπίζω να μη με πυροβολήσουν τίποτα φίλοι Εβραίοι για αυτό! :P

- Οι ομάδες αυτές είναι οι δύο δικές μας και η Ρεάλ, με τη διαφορά ότι ο τότε Ολυμπιακός ήταν κυριαρχικός σε όλη τη σεζόν, ενώ τώρα μάλλον οι διαφορές των ομάδων είναι αρκετά μικρές.

- Ο Nunn είναι όπως ήταν ο 37χρονος τότε Γκάλης - κάμμια η σύγκριση των παικτών - άλλωστε όπως γράφτηκε και εχθές εγίναν και οι δύο οι μοναδικοί πρώτοι σκόρερς που φόρεσαν τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

- Όποια από τις 3 ομάδες δεν πάει στο final-4 θα μιλάμε για κάζο, για σούπερ αποτυχία. Τότε - το 1994 - η Ρεάλ έμπλεξε με τις απεργίες και κατέβηκε πολύ νωχελικά στα play-offs κόντρα στην μετέπειτα πρωταθλήτρια Badalona. Το "κακό" για τη διοργάνωση είναι πως πλην της Paris δε φαίνεται να υπάρχει άλλη ομάδα που να μπορεί να θεωρηθεί ως έκπληξη, αν φτάσει μέχρι το τέλος φυσικά.

- Μιλώντας για τη διοργάνωση, προσωπικά είμαι κατά του υπάρχοντος συστήματος και επιλογής ομάδων, φτάσαμε στο σημείο να μη θυμάσαι τι έγινε πριν 4-5 παιχνίδια και να μην έχει κανένα νόημα η κανονική περίοδος, όταν όλα παίζονται σε 2 μόνο αγώνες. Τι τρίτος, τι έκτος, τι έβδομος το ένα και το αυτό. :P

- Επίσης καλό είναι να σκεφτούν σοβαρά να πάνε σπίτι τους - ή στην καλύτερη να αναθεωρήσουν αρκετά από αυτά που έχουν στο κεφάλι τους - οι κ.κ. Messina, Obradovic, Trinchieri και Laso (υπάρχουν και άλλοι :D ). Ο Σικελός είναι ο ορισμός της συεχιζόμενης αποτυχίας την τελευταία 15ετία, όπου πάει διαλύει τα πάντα και ο επόμενος - πάντα όμως - πάει καλύτερα με το ίδιο υλικό. Για τον δημοφιλή στη χώρα μας Σέρβο, η τριετία αυτή είναι ο ορισμός της αποτυχίας. Τι να το κάνω ότι στήνεις π.χ. ωραία ζον-πρες όταν έχεις αναθεωρήσει αυτά που πίστευες κάποτε (θυμόμαστε όλοι τους πύρινους λόγους σε προβοκατόρικες συνεντεύξεις τύπου) και τώρα τα λούζεσαι στα γεράματα; Ο Βάσκος φέτος όπως πάει θα μείνει εκτός play-offs και στην Ισπανία με μεγάλο μπάτζετ αλλά πολύ ξερό κεφάλι στις αποφάσεις του. Κλείνω με τον Ιταλοκροάτη όπου δεν έχω να προσθέσω κάτι παρά μόνο τις δηλώσεις ένος παλιού του παίκτη:

"Ο Τρινκιέρι είναι ο καλύτερος κόουτς, αλλά ο χειρότερος άνθρωπος με τον οποίο δούλεψα".

- Χαίρομαι για τον παικταρά τον Feliz, ο οποίος το τελευταίο διάστημα - κανά δίμηνο τώρα - έχει ανεβει πολύ και βοηθά πραγματικά τη Ρεάλ. Ξεκίνησε με τραυματισμό σε χρονιά αποχωρήσεων αλλά τελευταία είναι σούπερ!

- Χαίρομαι για τον Shorts που αυτά που κάνει, τα έκανε παλιότερα ο Edney της Ζαλγκίρις για όσους θυμούνται. Με τη διαφορά ότι τα κάνει για 3 συνεχόμενα χρόνια σε όποια ομάδα και να είναι, με όποιον προπονητη και αν είναι, σε όποια διοργάνωση και αν παίζει (Bonn, Paris, Βόρεια Μακεδονία, BCL, Eurocup, Euroleague). :cool:

Αυτά από εμένα και συνιστώ ψυχραίμία για ότι ακολουθήσει. :)

Christofis

allstar
Reactions:

Δευ Απρ 14, 2025 10:22 am

Καλημερα!!

Ειδα μολις ενα post του basketnews στο facebook που λεει εχουν μεινει λιγα δευτερολεπτα για ενα σουτ για να κερδισεις τον τιτλο ποιον θα επελεγες:

1. Ναναρο
2. Διαμαντιδη
3. Σπανουλη
4. Γιουλ

Ο πιο ανωθος σκορερ στη ευρωλιγκα;

Ο παικτης που εχει βαλει το μεγαλυτερο σουτ στην ελληνικη μπασκετικη ιστορια;

Ο Ισπανος που γκρεμισε τα ονειρα της πιο fun to watch ομαδας της τελευταιας πενταετιας του Ολυμπιακοθ του 2023

Ο καταλανος που κατεστρεφε καθε καλοκαιρι τα ονειρα των ελληνων για καποιο μεταλιο σε μεγαλη διοργανωση ;

Νομιζω απο τις πιο δυσκολες ερωτησεις να απαντηθουν. Τι λετε;

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

champion
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Δευ Απρ 14, 2025 11:11 am

Christofis έγραψε:
Δευ Απρ 14, 2025 10:22 am
Ειδα μολις ενα post του basketnews στο facebook που λεει εχουν μεινει λιγα δευτερολεπτα για ενα σουτ για να κερδισεις τον τιτλο ποιον θα επελεγες:

1. Ναναρο
2. Διαμαντιδη
3. Σπανουλη
4. Γιουλ
Χωρίς να έχω ψάξει στατιστικά, θα έλεγα αυτόν τον πρήχτη τον Ναβάρο. Σου έδινε την εντύπωση ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί απλά να αρχίσει να μην χάνει τίποτα.

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
golitog7

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: Bench
Αγαπημένος παίκτης: Spanoulis, Diamantidis

Δευ Απρ 14, 2025 11:31 am

Εγώ μάλλον θα πήγαινα ή με Γιουλ ή με Σπανούλη. Πράγματι ο Ναβάρο σου έδινε την εντύπωση ότι άμα του ανοίξει δεν σταματιέται ούτε με Λάσο (Πάμπλο) :D
Ώμος παραδόξως δεν έχω συγκρατήσει κανένα μεγάλο μπάζερ του στο μυαλό μου. Σε αντίθεση με τον Γιουλ και τον Σπανούλη που σε τέτοιες καταστάσεις φαίνονταν καλύτεροι σουτέρ απ ότι ηταν γενικά.

Christofis

allstar
Reactions:

Δευ Απρ 14, 2025 12:34 pm

Το βαλτο αγορι μου ομως μου εχει σημαδεψει την ζωη. Μαζι με την περιγραφη του Χελακη για το euro ειναι οι αθλητικες μεταδοσεις στιγμες που εχουν χαρακτει στη μνημη μου ανεξιτιλα ακομη περισσοτερο και απο το περαχταρι του Πριντεζη.

Στιγνα χωρις συναισθημα θα πηγαινα σε Ναβαρο και εγω παντως καθβς με τον τυπο δεν ηξερες πως θα σουταρει. Με κανονικο σουτ, με το ενα χερι , πεφτωντας και η μπαλα λες και ειχε μαγνητη με το δυχτακι

Άβαταρ μέλους
golitog7

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: Bench
Αγαπημένος παίκτης: Spanoulis, Diamantidis

Δευ Απρ 14, 2025 3:47 pm

Έψαξα για τα καλύερα plays του Ναβάρο στην Ευρωλίγκα και ιδοού:

Μόνο ένα ουσιαστικό μπάζερ με την Λόκο του Μπαρτζώκα. Για τον Σπανούλη μου έρχονται από μνήμης καμιά 6-7.

JohnnyPao

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 4

Τετ Απρ 16, 2025 4:23 pm

Ρε μάγκες... μπήκα στο τοπικ για τα Play In, βλέπω ότι έχουν γραφτεί και 13 σελίδες, πάω προς στιγμή να χαρώ που έχει γίνει τόση συζήτηση για τους χθεσινους αγώνες! Και βλέπω τελικά πως έχετε μετατρέψει το τοπικ σε "ποιος είναι ο καλύτερος αντίπαλος για τον οσφπ", οκκ το καταλάβαμε η πλειοψηφία του φόρουμ είστε Ολυμπιακοί (και η πλειοψηφία των μοντς), αλλά δεν περιστρέφεται ο μπασκετικός κόσμος γύρω από την ομάδα σας. Εδώ και 9 σελίδες γράφετε αν είναι καλύτερη η Ρεαλ ή η Μπαγερν, τώρα ο άλλος ρωτάει και με ποιον θα πέσετε στο φαιναλ 4 αν περάσετε. Ικανοί έιστε να πάτε και στο τοπικ της σειράς Μονακο - Μπαρτσα και να γράφετε ποιον προτιμάτε στον ημιτελικο. Ήμαρτον! Αν σβηστούν τα οφφ τοπικ πάω στοίχημα ότι θα πάει στις 3 σελίδες απτις 13...

Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:

Τετ Απρ 16, 2025 4:38 pm

JohnnyPao έγραψε:
Ρε μάγκες... μπήκα στο τοπικ για τα Play In, βλέπω ότι έχουν γραφτεί και 13 σελίδες, πάω προς στιγμή να χαρώ που έχει γίνει τόση συζήτηση για τους χθεσινους αγώνες! Και βλέπω τελικά πως έχετε μετατρέψει το τοπικ σε "ποιος είναι ο καλύτερος αντίπαλος για τον οσφπ", οκκ το καταλάβαμε η πλειοψηφία του φόρουμ είστε Ολυμπιακοί (και η πλειοψηφία των μοντς), αλλά δεν περιστρέφεται ο μπασκετικός κόσμος γύρω από την ομάδα σας. Εδώ και 9 σελίδες γράφετε αν είναι καλύτερη η Ρεαλ ή η Μπαγερν, τώρα ο άλλος ρωτάει και με ποιον θα πέσετε στο φαιναλ 4 αν περάσετε. Ικανοί έιστε να πάτε και στο τοπικ της σειράς Μονακο - Μπαρτσα και να γράφετε ποιον προτιμάτε στον ημιτελικο. Ήμαρτον! Αν σβηστούν τα οφφ τοπικ πάω στοίχημα ότι θα πάει στις 3 σελίδες απτις 13...
Συμφωνώ με τα οφτοπικ μερικές φορές ξεφεύγει η κατάσταση.

Για να ξεκολλήσουμε λίγο το τοπικ, με την διαφαινόμενη αλλά
Όχι σίγουρη επικράτηση της Ρεάλ , διαμορφώνεται μια τετράδα αγώνα στα πλέι οφ που θα είναι όλα από α και άμμος ! Φέτος η Ευρωλίγκα είναι η πιο απρόβλεπτη εβερ, όλοι μπορούν να χάσουν από όλους. Και η υπάρχει αυτό το μπλακ Χιρς η Παρί που θυμίζει άλλες εποχες, Ζαλγκίρις , Μακάμπι κλπ. Μακάρι να ήταν κάθε χρόνο τόσο ανταγωνιστική η λίγκα.

:bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball:
11/4/1996 : Paris - 20/4/2000 : Thessaloniki
5/5/2002 : Bologna - 6/5/2007 : Athens - 3/5/2009 : Berlin
8/5/2011 : Barcelona - 26/5/2024 : Berlin
Άβαταρ μέλους
Airman

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG, SG
Αγαπημένος παίκτης: N.Calathes &J.Hernangómez
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos BC

Πέμ Απρ 17, 2025 10:22 am

kein έγραψε:
JohnnyPao έγραψε:

Όχι σίγουρη επικράτηση της Ρεάλ , διαμορφώνεται μια τετράδα αγώνα στα πλέι οφ που θα είναι όλα από α και άμμος ! Φέτος η Ευρωλίγκα είναι η πιο απρόβλεπτη εβερ, όλοι μπορούν να χάσουν από όλους. Και η υπάρχει αυτό το μπλακ Χιρς η Παρί που θυμίζει άλλες εποχες, Ζαλγκίρις , Μακάμπι κλπ. Μακάρι να ήταν κάθε χρόνο τόσο ανταγωνιστική η λίγκα.

Το ερώτημα όμως φίλε μου είναι το εξής ... παρά το απρόβλεπτο της κατάστασης στην φετινή λίγκα, έχει ανέβει το επίπεδό της ; Βλέπεις καλύτερο μπάσκετ;

Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:

Πέμ Απρ 17, 2025 10:40 am

Airman έγραψε:
kein έγραψε:

Το ερώτημα όμως φίλε μου είναι το εξής ... παρά το απρόβλεπτο της κατάστασης στην φετινή λίγκα, έχει ανέβει το επίπεδό της ; Βλέπεις καλύτερο μπάσκετ;
Ναι βλέπω, Ομάδες σαν την Πάρι, Μπαγερν, ΠΑΟ, ΟΣΦΠ, ΕΦΕΣ είναι απολαυστικές να τις παρακολουθείς όταν πιάνουν υψηλά στάνταρ απόδοσης. Βλέπεις πλέον σκόρ μεγαλύτερα, και περισσότερο θέαμα (δεν μιλάω για πολύ πίσω, ας πούμε 5-10 χρόνια πίσω). Εντάξει δεν είμαστε ΝΒΑ, άλλα γενικά το θέμα έχει ανέβει. Δεν νομίζω αλώστε να θέλουμε να γίνουμε ΝΒΑ, δηλαδή να έχουμε μια εντελώς χαλαρή regular και να σοβαρεύουμε στα πλέι οφ. Θέλουμε να κρατήσουμε και το χαρακτήρα του every game matters που χαρακτηρίζει την λίγκα. Βέβαια οι διαβολοβδομαδες και η αύξηση των ομάδων έχει τα αρνητικά της, αλλά σε γενικές γραμμές ναι βλέπουμε καλύτερο θέμα, σίγουρα, πέρα από το ενδιαφέρον που δημιουργεί η ανταγωνιστικότητα.

:bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball:
11/4/1996 : Paris - 20/4/2000 : Thessaloniki
5/5/2002 : Bologna - 6/5/2007 : Athens - 3/5/2009 : Berlin
8/5/2011 : Barcelona - 26/5/2024 : Berlin
tarp7

champion
Reactions:

Πέμ Απρ 17, 2025 11:08 am

kein έγραψε:
Airman έγραψε:

Ναι βλέπω, Ομάδες σαν την Πάρι, Μπαγερν, ΠΑΟ, ΟΣΦΠ, ΕΦΕΣ είναι απολαυστικές να τις παρακολουθείς όταν πιάνουν υψηλά στάνταρ απόδοσης. Βλέπεις πλέον σκόρ μεγαλύτερα, και περισσότερο θέαμα (δεν μιλάω για πολύ πίσω, ας πούμε 5-10 χρόνια πίσω). Εντάξει δεν είμαστε ΝΒΑ, άλλα γενικά το θέμα έχει ανέβει. Δεν νομίζω αλώστε να θέλουμε να γίνουμε ΝΒΑ, δηλαδή να έχουμε μια εντελώς χαλαρή regular και να σοβαρεύουμε στα πλέι οφ. Θέλουμε να κρατήσουμε και το χαρακτήρα του every game matters που χαρακτηρίζει την λίγκα. Βέβαια οι διαβολοβδομαδες και η αύξηση των ομάδων έχει τα αρνητικά της, αλλά σε γενικές γραμμές ναι βλέπουμε καλύτερο θέμα, σίγουρα, πέρα από το ενδιαφέρον που δημιουργεί η ανταγωνιστικότητα.
Συμφωνώ. Θέαμα δεν είναι μόνο η επίθεση, το NBA χωρίς άμυνα δεν βλέπετε είναι σα φιλικά τα παιχνίδια

Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
Mood:

Πέμ Απρ 17, 2025 1:03 pm

kein έγραψε:
Airman έγραψε:

Δεν συμφωνώ και πολύ ούτε για την αύξηση του ανταγωνισμού ούτε για το θέαμα.
Για την αύξηση του ανταγωνισμού δεν παρατηρώ κάποια αξιοσημείωτη διαφορά
οι 9 τελευταίες ομάδες έκαναν:
2024-2025: 118 Νίκες
2023-2024: 114 Νίκες
2022-2023: 117 Νϊκες
202-2021: 115 Νίκες
Μικρές διαφορές, κυρίως η αύξηση του ανταγωνισμού οφείλεται νομίζω ότι στην κορυφή δεν υπάρχουν 1-2 ομάδες φόβητρα και όχι στα πιο κάτω κλιμάκια.
Για το θέμα και την αύξηση του σκορ, θεωρώ (προσωπική εκτίμηση ξεκάθαρα) ότι φταίνε οι κατευθύνσεις που δίνουν στην διαιτησία, είναι ο σκοπός τους να αυξήσουν τεχνητά το σκορ και έχουν ξεχειλώσει τον κανονισμο΄με το act of shoot, πλέον οι παίκτες δεν τολμούν να παίξουν άμυνα και να κάνουν φάουλ γιατί ο επιτιθέμενος κάνει ότι σουτάρει και τον πηγαίνουν στις βολές. Για μένα αυτό έχει επηρεάσει πολύ το παιχνίδι φέτος.
Θέλω υψηλό σκορ αλλά με τις άμυνες να μπορούν να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν, όχι να τις περιορίζουν.

Άβαταρ μέλους
Airman

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG, SG
Αγαπημένος παίκτης: N.Calathes &J.Hernangómez
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos BC

Πέμ Απρ 17, 2025 1:34 pm

Conan1982 έγραψε:
Πέμ Απρ 17, 2025 1:03 pm
kein έγραψε:

Δεν συμφωνώ και πολύ ούτε για την αύξηση του ανταγωνισμού ούτε για το θέαμα.
Για την αύξηση του ανταγωνισμού δεν παρατηρώ κάποια αξιοσημείωτη διαφορά
οι 9 τελευταίες ομάδες έκαναν:
2024-2025: 118 Νίκες
2023-2024: 114 Νίκες
2022-2023: 117 Νϊκες
202-2021: 115 Νίκες
Μικρές διαφορές, κυρίως η αύξηση του ανταγωνισμού οφείλεται νομίζω ότι στην κορυφή δεν υπάρχουν 1-2 ομάδες φόβητρα και όχι στα πιο κάτω κλιμάκια.
Για το θέμα και την αύξηση του σκορ, θεωρώ (προσωπική εκτίμηση ξεκάθαρα) ότι φταίνε οι κατευθύνσεις που δίνουν στην διαιτησία, είναι ο σκοπός τους να αυξήσουν τεχνητά το σκορ και έχουν ξεχειλώσει τον κανονισμο΄με το act of shoot, πλέον οι παίκτες δεν τολμούν να παίξουν άμυνα και να κάνουν φάουλ γιατί ο επιτιθέμενος κάνει ότι σουτάρει και τον πηγαίνουν στις βολές. Για μένα αυτό έχει επηρεάσει πολύ το παιχνίδι φέτος.
Θέλω υψηλό σκορ αλλά με τις άμυνες να μπορούν να κάνουν ότι καλύτερο μπορούν, όχι να τις περιορίζουν.

Φίλε μου, συμφωνώ κατά γράμμα και για αυτό ακριβώς έκανα και την ερώτηση στον φίλο. Μπορεί να του φαίνεται μεγάλος ο ανταγωνισμός ομως το επίπεδο έχει πέσει. Παίχτες που ανακυκλώνονται με ελάχιστες ποιοτικές προσθήκες από το ΝΒΑ και ομάδες που επί της ουσίας έχουν ελάχιστες διαφορές μεταξύ τους. Δεν μπορείς να πεις ότι ο ΟΣΦΠ ή ΠΑΟ είναι καλύτεροι από Εφές ή Φενέρ.

Για το κομμάτι των σφυριγμάτων που γράφεις, το έχεις ψιλαφίσει άψογα το θέμα. Επί της ουσίας πάμε σε μία ΝΒΑ-ποίηση του αθλήματος και εδώ. Αν δούμε τους πόντους
που επιτυγχάνονται ανά 100 κατοχές, το νούμερο στο ΝΒΑ και στην Ευρωλίγκα είναι σχεδόν το ίδιο, συνεπώς το αφήγημα περί physical game, που εδώ παίζουμε άμυνα και εκεί όχι, είναι μία παπάτζα και τίποτα παραπάνω. Η οδηγία είναι αυτή ακριβώς που περιέγραψες και που έχει δοθεί εδώ και κάποια χρόνια στο ΝΒΑ (με στόχο εκεί την γέννηση ηρώων και περσόνων για το άθλημα μετά την φυγή Τζόρνταν, Πίπεν, Μπάρκλει και αυτής της γενιάς). Δηλαδή τα πάντα υπέρ του επιτιθέμενου.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Euroleague Season 2024-2025”