Κάνω ένα σύντομο guest

, για τη σεζόν και κάποια πράγματα που μου έκαναν εντύπωση.
- Αρχικά η σεζόν θυμίζει αρκετά αυτή του 1994 AKA Τελ-Αβιβ. Τότε ήταν 3 τα φαβορί, 3 είναι και τώρα οι ίδιες ομάδες - ανεξαρτήτως κατάταξης αυτή τη στιγμή - με το final-4 να διεξάγεται σε αραβικό έδαφος - ελπίζω να μη με πυροβολήσουν τίποτα φίλοι Εβραίοι για αυτό!
- Οι ομάδες αυτές είναι οι δύο δικές μας και η Ρεάλ, με τη διαφορά ότι ο τότε Ολυμπιακός ήταν κυριαρχικός σε όλη τη σεζόν, ενώ τώρα μάλλον οι διαφορές των ομάδων είναι αρκετά μικρές.
- Ο Nunn είναι όπως ήταν ο 37χρονος τότε Γκάλης - κάμμια η σύγκριση των παικτών - άλλωστε όπως γράφτηκε και εχθές εγίναν και οι δύο οι μοναδικοί πρώτοι σκόρερς που φόρεσαν τη φανέλα του Παναθηναϊκού.
- Όποια από τις 3 ομάδες δεν πάει στο final-4 θα μιλάμε για κάζο, για σούπερ αποτυχία. Τότε - το 1994 - η Ρεάλ έμπλεξε με τις απεργίες και κατέβηκε πολύ νωχελικά στα play-offs κόντρα στην μετέπειτα πρωταθλήτρια Badalona. Το "κακό" για τη διοργάνωση είναι πως πλην της Paris δε φαίνεται να υπάρχει άλλη ομάδα που να μπορεί να θεωρηθεί ως έκπληξη, αν φτάσει μέχρι το τέλος φυσικά.
- Μιλώντας για τη διοργάνωση, προσωπικά είμαι κατά του υπάρχοντος συστήματος και επιλογής ομάδων, φτάσαμε στο σημείο να μη θυμάσαι τι έγινε πριν 4-5 παιχνίδια και να μην έχει κανένα νόημα η κανονική περίοδος, όταν όλα παίζονται σε 2 μόνο αγώνες. Τι τρίτος, τι έκτος, τι έβδομος το ένα και το αυτό.
- Επίσης καλό είναι να σκεφτούν σοβαρά να πάνε σπίτι τους - ή στην καλύτερη να αναθεωρήσουν αρκετά από αυτά που έχουν στο κεφάλι τους - οι κ.κ. Messina, Obradovic, Trinchieri και Laso (υπάρχουν και άλλοι

). Ο Σικελός είναι ο ορισμός της συεχιζόμενης αποτυχίας την τελευταία 15ετία, όπου πάει διαλύει τα πάντα και ο επόμενος - πάντα όμως - πάει καλύτερα με το ίδιο υλικό. Για τον δημοφιλή στη χώρα μας Σέρβο, η τριετία αυτή είναι ο ορισμός της αποτυχίας. Τι να το κάνω ότι στήνεις π.χ. ωραία ζον-πρες όταν έχεις αναθεωρήσει αυτά που πίστευες κάποτε (θυμόμαστε όλοι τους πύρινους λόγους σε προβοκατόρικες συνεντεύξεις τύπου) και τώρα τα λούζεσαι στα γεράματα; Ο Βάσκος φέτος όπως πάει θα μείνει εκτός play-offs και στην Ισπανία με μεγάλο μπάτζετ αλλά πολύ ξερό κεφάλι στις αποφάσεις του. Κλείνω με τον Ιταλοκροάτη όπου δεν έχω να προσθέσω κάτι παρά μόνο τις δηλώσεις ένος παλιού του
παίκτη:
"Ο Τρινκιέρι είναι ο καλύτερος κόουτς, αλλά ο χειρότερος άνθρωπος με τον οποίο δούλεψα".
- Χαίρομαι για τον παικταρά τον Feliz, ο οποίος το τελευταίο διάστημα - κανά δίμηνο τώρα - έχει ανεβει πολύ και βοηθά πραγματικά τη Ρεάλ. Ξεκίνησε με τραυματισμό σε χρονιά αποχωρήσεων αλλά τελευταία είναι σούπερ!
- Χαίρομαι για τον Shorts που αυτά που κάνει, τα έκανε παλιότερα ο Edney της Ζαλγκίρις για όσους θυμούνται. Με τη διαφορά ότι τα κάνει για 3 συνεχόμενα χρόνια σε όποια ομάδα και να είναι, με όποιον προπονητη και αν είναι, σε όποια διοργάνωση και αν παίζει (Bonn, Paris, Βόρεια Μακεδονία, BCL, Eurocup, Euroleague).
Αυτά από εμένα και συνιστώ ψυχραίμία για ότι ακολουθήσει.