Ολυμπιακός - Αγωνιστικά 2024-2025 (Α1 ΕΣΑΚΕ, Κύπελλο, Φιλικά, Toυρνουά)

Συντονιστής: Captains

Απάντηση
big_lebowski

junior
Reactions: 204
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Μποντιρογκα
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 0

Πέμ Μάιος 08, 2025 12:32 pm

big_lebowski έγραψε:
Τρί Οκτ 01, 2024 7:36 pm
Η ρηξη επιγονατιδικου τις αυξάνει πολύ περισσότερο

Υπάρχει έρευνα στο Am J Sp Med για το NFL όπου κατηγοριοποιει το αποτέλεσμα των ποιο συνηθισμενων ορθοπεδικων διαδικασιών και την επίδραση στη καριέρα. Το database ειναι περίπου 600 παικτες(τραυματισμοι)

Ο χειροτερος by far είναι η ρηξη επιγονατιδικου με 50% return to play(δλδ εν ολίγοις γύρισαν μολις οι μισοι)

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27311414/

Αν θες ολόκληρο το άρθρο μπορώ να στο δώσω, αυτό εινσι abstract

Υπάρχει κι ανάλογη έρευνα για το ΝΒΑ που το ποσοστό είναι 25% (αλλά μικρό δείγμα, 13 ρήξεις νομιζω)

Αρθρογραφία Υπάρχει μπόλικη κ για τα mechanics και πόσο ιδιαίτερος είναι ο μηχανισμος-τροχαλια του επιγονατιδικου.Τεσπα να μη πλατιαζω,αλλά γνωρίζω τι γραφω.
Κι εδώ η τελευταία που είχα κάνει με μια ακόμα έρευνα

Είναι προφανές ότι γνωρίζω τι γραφω

0
big_lebowski

junior

Πέμ Μάιος 08, 2025 12:34 pm

Προσωπικά πιστεύω πως θα φύγει το καλοκαιρι

1
1 Εικόνα
tarp7

allstar
Reactions: 2121

Πέμ Μάιος 08, 2025 12:39 pm

Jeight έγραψε:
Πέμ Μάιος 08, 2025 12:16 pm
golitog7 έγραψε:
Πέμ Μάιος 08, 2025 11:25 am

Ο Έβανς της Ζαλγκίρις. Λες να μπορεί να παίξει τώρα και ο Μπαρτζώκας να μην θέλει ένα τέτοιο υπερόπλο? Τρελός είναι?
Το οτι δεν μπορει να παιξει απο που προκυπτει? Γιατι η εσωτερικη πληροφορηση που εχει ενα παιδι εδω αλλα λεει. Ο Μπαρτζωκας δεν υπηρχε περιπτωση να βαλε σε playoffs παικτη που εχει να παιξει ενα χρονο. Τρελοσ ειναι?
Από το προπονητή της ομάδας .

0
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar
Reactions: 3016
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Πέμ Μάιος 08, 2025 12:41 pm

Συγγνώμη που επεμβαίνω χωρίς να ξέρω αλλά το conclusion του paper που έδωσες Dude καταλήγει:

Patellar tendon tears were not associated with diminished efficiency-adjusted performance, as measured by PER, games played, minutes per game played, points per 36 minutes, and rebounds per 36 minutes. However, decreases in total minutes played were observed following patellar tendon tear.

Αν καταλαβαίνω καλά, δεν παρατηρείται κάποια συσχέτιση. Αυτό πως το εξηγείς λαμβάνοντας υπόψη αυτά που είπες παραπάνω; Εννοώ οκ, έπεσαν οι χρόνοι αλλά δεν είναι δεδομένο ότι αυτή η πτώση μεταφέρεται αυτούσια (δεδομένου πως το παιχνίδι στην Ευρώπη είναι αρκετά μικρότερο).

0
Εικόνα
Christofis

euroleague
Reactions: 1298
Προειδοποιήσεις: 1

Πέμ Μάιος 08, 2025 12:47 pm

big_lebowski έγραψε:
Πέμ Μάιος 08, 2025 12:26 pm
big_lebowski έγραψε:
Πέμ Ιούλ 25, 2024 12:14 pm
Τον Έβανς δε θα τον έβαζα σε πιθανά ροστερ ακόμα.Ως επαγγελματίας της αποκατάστασης σας λέω πως είναι πιθανόν carreer ending τραυματισμός η ρηξη επιγονατιδικου.. Κι αν όχι carreer ending σίγουρα δε θα είναι αυτος που ηταν

Υπάρχουν έρευνες όπως πχ

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6187427/

Στη παραπάνω θα δείτε πως σε δείγμα 13 αθλητών ΝΒΑ το 25 % δε γυρισε ποτέ ΝΒΑ.Αυτοι που γύρισαν, μια σεζόν μετά ενώ το PER δεν έχει στατιστικά σημαντική διαφορά με μια σεζόν πριν εν τούτοις παίζανε σημαντικά λιγότερα λεπτά κ λιγότερα ματς.Οι δε έρευνες που έχουν γίνει στο NFL για αυτον τον τραυματισμο(υπάρχουν στα references του παραπάνω αρθρου) δείχνουν ακόμα χειρότερα αποτελέσματα και σε ο,τι αφορά την απόδοση όσων επιστρέφουν και σε ο,τι αφορά το πόσους επιστρέφουν από αυτό τον τραυματισμό (50% ,δλδ οι μισοί περιπου)

Η μεταγραφη Βεζενκοφ είναι τεράστια κίνηση προφανώς.Τα νούμερα που έγραψε στην mvp χρόνια του λίγοι τα έχουν γράψει στην ευρολιγκα.Το μόνο θέμα είναι πως δεν είναι closer,είναι κ αυτό που στοίχισε στον Ολυμπιακο στα 2 φ4 στα οποία πήγε με τον Βεζενκοφ.Κατα τα άλλα η εκτίμηση μου για τον Βεζενκοφ είναι τεράστια,ειναι προφανώς στους 3-4 καλύτερους της Λίγκας
Αυτή ήταν η δημοσίευση μου τον ιουλιο
Η ερευνα ειναι αναδρομικη, επιδημιολογικη απο δημοσια βαση δεδομενων δεν συγκρινει τεχνικες που εχουν χρησιμοποιηθει αλλα και το σημειο της ρηξης του επιγονατιδικου. Αφορα δεδομενα που ξεκινησαν να συλλεγονται 26 χρονια πριν εως 10 χρονια πριν.

Θα στο πω λιγο ωμα. Στον ιατρικο κοσμο τις ερευνες αυτες δεν τις λαμβανει κανενας υποψιν καθως δεν ειναι τιποτα αλλο παρα ιστορικη καταγραφη.

Πριν 26 χρονια υπηρχαν αλλες τεχνικες, αλλα υλικα και αλλοι τροποι αποθεραπειας σε συγκριση με σημερα οπως το ιδιο ισχυει και για μια δεκαετια πριν. Πολλα πραγματα που ισχυαν πριν 10 χρονια στην ιατρικη φετος θεωρουνται λανθασμενες αντιληψεις.

Πιο σημαντικη μελετη θα ηταν μια πολυκεντρικη μελετη οπου χρησιμοποιηθηκε η ιδια τεχνικη σε τραυματισμο αναλογα με το σημειο τραυματισμου του συνδεσμου τενοντα. Αυτο προφανως ειανι δυσκολο να γινει σε τοσο σπανιους τραυματισμους σε αθλητες.

Για να στο θεσω αλλιως και ο χιαστος και ο αχιλλειος πριν 20 χρονια ηταν carreer ending.

1
1 Εικόνα
Christofis

euroleague

Πέμ Μάιος 08, 2025 12:57 pm

big_lebowski έγραψε:
Πέμ Μάιος 08, 2025 12:30 pm
big_lebowski έγραψε:
Τρί Οκτ 01, 2024 5:00 pm
Δεν σχολίασα ούτε χειρουργικές τεχνικές, ούτε το ότι όλες οι περιπτώσεις δεν είναι ίδιες(που δεν ειναι).

Σαφής ήμουν.Η ρηξη επιγονατιδικου είναι τραυματισμός που αυξάνει πολύ τις πιθανότητες ο αθλητης να μην ξαναπαίξει στο επίπεδο που ήταν.Υπαρχει έρευνα κι αρθρογραφία μπόλικη στο pubmed.

Στους 8 μήνες σε πλήρη φόρμα ΔΕ παιζει με τίποτα.Μπορω να σ βάλω και στοίχημα :P
Και αυτή τον οκτωμβριο σε σένα νομίζω(και δε πηγές και το στοίχημα :P)

Επιμένεις να συγκρίνεις τον επιγονατιδικο με άλλους τενοντες όταν είναι πολύ ειδική περίπτωση λόγω εμβιομηχανικης

Το decline στη αθλητικη ικανότητα που προκαλεί είναι μεγάλο αυτό ήταν το point ,είναι ερευνητικά καταγεγραμμενο
Ο επιγονατιδικος δεν ειναι τενοντας και δεν τον συγκρινα με τους αλλους τενοντες. Εσυ θελω να μου εξηγησεις πως ο παικτης δεν μπορει νανπαιξει φετος ενω κανει 1 μηνα προπονησεις. Αν ημασταν αλλη ομαδα ο εβανς θα επαιζε ηδη. Και δεν το λεω εγω αλλα γιατρος απο το τιμ της ομαδας. Δεν μετεφερα ποτε προσωπικη αποψη. Δεν ειμαι ειδικος επι του θεματος δεν το εχω δηλωσει ποτε αυτο. Απλα μεταφερω νεα απο πηγες πολυ πιο αξιοπιστες απο οτι λεει ο καθε ανιδεος δημοσιογραφος. Φιλικα παντα. Επισης το αν ξερεισς τι γραφεις πολυ αμφιβαλω . Και εγω εχω διδακτορικο στην υπογονιμοτητα που οφειλεται σε ανδρικο χειρουργικο προβλημα (γιατι το ξεκινησα πριν την ειδικοτητα της πλαστικης) και ειμαι πλαστικος χειρουργος δεν το παιζω ειδημονας ανδρολογος ομως

1
1 Εικόνα
Jeight

junior
Reactions: 140
Αγαπημένος παίκτης: Kobe
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos

big_lebowski έγραψε:
Πέμ Μάιος 08, 2025 12:32 pm
big_lebowski έγραψε:
Τρί Οκτ 01, 2024 7:36 pm
Η ρηξη επιγονατιδικου τις αυξάνει πολύ περισσότερο

Υπάρχει έρευνα στο Am J Sp Med για το NFL όπου κατηγοριοποιει το αποτέλεσμα των ποιο συνηθισμενων ορθοπεδικων διαδικασιών και την επίδραση στη καριέρα. Το database ειναι περίπου 600 παικτες(τραυματισμοι)

Ο χειροτερος by far είναι η ρηξη επιγονατιδικου με 50% return to play(δλδ εν ολίγοις γύρισαν μολις οι μισοι)

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/27311414/

Αν θες ολόκληρο το άρθρο μπορώ να στο δώσω, αυτό εινσι abstract

Υπάρχει κι ανάλογη έρευνα για το ΝΒΑ που το ποσοστό είναι 25% (αλλά μικρό δείγμα, 13 ρήξεις νομιζω)

Αρθρογραφία Υπάρχει μπόλικη κ για τα mechanics και πόσο ιδιαίτερος είναι ο μηχανισμος-τροχαλια του επιγονατιδικου.Τεσπα να μη πλατιαζω,αλλά γνωρίζω τι γραφω.
Κι εδώ η τελευταία που είχα κάνει με μια ακόμα έρευνα

Είναι προφανές ότι γνωρίζω τι γραφω
Ολα αυτα δεκατιες πριν. Ο Εβανς την επεμβαση την εκανε ενα χρονο πριν. Μην τον κλαψουμε ακομα τον μακαριτη....

0
big_lebowski

junior

Πέμ Μάιος 08, 2025 12:59 pm

Christofis έγραψε:
big_lebowski έγραψε:
Πέμ Μάιος 08, 2025 12:30 pm

Και αυτή τον οκτωμβριο σε σένα νομίζω(και δε πηγές και το στοίχημα :P)

Επιμένεις να συγκρίνεις τον επιγονατιδικο με άλλους τενοντες όταν είναι πολύ ειδική περίπτωση λόγω εμβιομηχανικης

Το decline στη αθλητικη ικανότητα που προκαλεί είναι μεγάλο αυτό ήταν το point ,είναι ερευνητικά καταγεγραμμενο
Ο επιγονατιδικος δεν ειναι τενοντας και δεν τον συγκρινα με τους αλλους τενοντες. Εσυ θελω να μου εξηγησεις πως ο παικτης δεν μπορει νανπαιξει φετος ενω κανει 1 μηνα προπονησεις. Αν ημασταν αλλη ομαδα ο εβανς θα επαιζε ηδη. Και δεν το λεω εγω αλλα γιατρος απο το τιμ της ομαδας. Δεν μετεφερα ποτε προσωπικη αποψη. Δεν ειμαι ειδικος επι του θεματος δεν το εχω δηλωσει ποτε αυτο. Απλα μεταφερω νεα απο πηγες πολυ πιο αξιοπιστες απο οτι λεει ο καθε ανιδεος δημοσιογραφος. Φιλικα παντα. Επισης το αν ξερεισς τι γραφεις πολυ αμφιβαλω . Και εγω εχω διδακτορικο στην υπογονιμοτητα που οφειλεται σε ανδρικο χειρουργικο προβλημα (γιατι το ξεκινησα πριν την ειδικοτητα της πλαστικης) και ειμαι πλαστικος χειρουργος δεν το παιζω ειδημονας ανδρολογος ομως
Όπως νομίζεις
Πάντως μεταξύ των δύο μας εγώ έπεσα μέσα εν προκειμένω και το χα γράψει και επιμονα

Προσωπικά δε δίνω κ μεγάλη σημασία στα inside info σε κουβέντες στο νετ

0
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions: 3558
Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic

Πέμ Μάιος 08, 2025 1:02 pm

Ασχέτως το τι νομίζει ο καθένας μας για την εγκυρότητα της έρευνας να σταθώ πάντως κι εγώ στο συμπέρασμα όπως τον Νικόλα, που είναι ότι στατιστικά η απόδοση δεν μειώνεται αλλά πέφτει ο χρόνος, αν και φαίνεται γενικά να υπάρχει μεγάλη διακύμανση. Πως εξηγείται αυτό; Ο παίκτης δηλαδή μπορεί να παίζει στο ίδιο επίπεδο αλλά ότι για πολλά σχετικά λεπτά;

0
Jeight

junior
Reactions: 140
Αγαπημένος παίκτης: Kobe

Πέμ Μάιος 08, 2025 1:13 pm

Conan1982 έγραψε:
Ασχέτως το τι νομίζει ο καθένας μας για την εγκυρότητα της έρευνας να σταθώ πάντως κι εγώ στο συμπέρασμα όπως τον Νικόλα, που είναι ότι στατιστικά η απόδοση δεν μειώνεται αλλά πέφτει ο χρόνος, αν και φαίνεται γενικά να υπάρχει μεγάλη διακύμανση. Πως εξηγείται αυτό; Ο παίκτης δηλαδή μπορεί να παίζει στο ίδιο επίπεδο αλλά ότι για πολλά σχετικά λεπτά;
Ο χρονος μπορει να πεφτει λογω ηλικιας η για αλλους χιλιους δυο λογους.

0
Christofis

euroleague

Πέμ Μάιος 08, 2025 1:18 pm

Conan1982 έγραψε:
Θα το πω απλοικα. Γιατι στον αθλητισμο μετα απο τραυματισμο το πας σιγα σιγα. Στα πρωτα παιχνιδια θα παιξει 5-6 λεπτα στα επομενα 10, στα επομενα 25. Αυτο μειωνει τους χρονους ποσο μαλλον πριν 20 χρονια. Τελος παντων επειδη η συγκεκριμενη μελετη δεν λεει τιποτα ουσιαστικο.

Για τον εβανς τωρα το οτι δεν εχει μπει να παιξει προφανως και δικαιωνει το Lebowski. Το οτι δεν θα ξαναπαιξει στο ιδιο επιπεδο ή οτι θα φυγει ή οτι δεννθα μπορουσε να παιξει φετος ποιος τους το εχει πει οταν ο ιδιος ο Μπαρτζωκας εχει πει οτι δεν τον βαζει να παιξει γιατι δεν θελει να το προσθεσει εξτρα βαρος λογω της κρισιμης χρονικα περιοδου.

0
big_lebowski

junior

Πέμ Μάιος 08, 2025 1:50 pm

Eνταξει σε αυτό με τους χρόνους δε θα επιμείνω,λογικό είναι κι αυτό που γράφει ο Christofis(αν κι αφορούν ακόμα κ 2 έτη μετα,λιγο δυσκολο για σταδιακη επανενταξη)

Η όλη κουβέντα και η απόλυτη θέση μου αφορούσε στο αν θα παίξει φέτος (από εκεί ξεκίνησε και η κουβεντα) κι οτι σε 8 μηνες θα ειναι πισω κλπ,ε νομίζω από τον Ιούλιο έλεγα πως για φέτος ξεχάστε τον

Τέλος,Andre Roberson,Victor Oladipo,Jeremy Lin.
Just for reference

Δεν είναι 20 έτη πριν αυτοί,μπορείτε όλη να δείτε πόσο έμειναν έξω και ποια η καριέρα τους μετά τον τραυματισμό

1
1 Εικόνα
manhac

senior
Reactions: 232

Πέμ Μάιος 08, 2025 2:07 pm

Ο Έβανς συμμετέχει κανονικά στις προπονήσεις του Ολυμπιακού αρκετό διάστημα τώρα. Ούτε ενοχλήσεις έχει ούτε πρηξίματα, μόνο αποχή απο το άθλημα με οτι αυτό συνεπάγεται. Η απόφαση να μην παίξει είναι καθαρά θέμα Ολυμπιακού και ιατρικού τιμ. Με βάση τα τωρινά δεδομένα υπολογίζεται κανονικά για του χρόνου. Επίσης επειδή γενικά τα προηγούμενα χρόνια είχε υπάρξει αυστηρή κριτική στο ιατρικό τιμ του Ολυμπιακού, κάποιες φορές όχι αδίκως, η διαχείριση των τραυματισμών τα τελευταία έτη είναι εξαιρετική. Αρκεί κάποιος να συγκρίνει Γκος φέτος και τα προηγούμενα έτη.

1
1 Εικόνα
Christofis

euroleague

Πέμ Μάιος 08, 2025 10:28 pm

big_lebowski έγραψε:
Πέμ Μάιος 08, 2025 1:50 pm
Eνταξει σε αυτό με τους χρόνους δε θα επιμείνω,λογικό είναι κι αυτό που γράφει ο Christofis(αν κι αφορούν ακόμα κ 2 έτη μετα,λιγο δυσκολο για σταδιακη επανενταξη)

Η όλη κουβέντα και η απόλυτη θέση μου αφορούσε στο αν θα παίξει φέτος (από εκεί ξεκίνησε και η κουβεντα) κι οτι σε 8 μηνες θα ειναι πισω κλπ,ε νομίζω από τον Ιούλιο έλεγα πως για φέτος ξεχάστε τον

Τέλος,Andre Roberson,Victor Oladipo,Jeremy Lin.
Just for reference

Δεν είναι 20 έτη πριν αυτοί,μπορείτε όλη να δείτε πόσο έμειναν έξω και ποια η καριέρα τους μετά τον τραυματισμό
1. Andre roberson:
Roberson ruptured his patellar tendon in his left knee in January 2018 while elevating to catch a lob on a backdoor cut. His initial timetable had him set to return in November 2018, but he had a setback when a loose suture caused irritation and required an additional surgery.

Επιπλοκη χειρουργειου

2. Victor olandipo:

On April 23, 2023, in Game 3 of the NBA playoffs series against the Milwaukee Bucks, Oladipo suffered a torn patellar tendon in his left knee.

This will be Oladipo's 3rd major surgery in just over 4 years, the previous 2 coming after a quadriceps injury over his right knee

Ηδη επιβαρυμμενο γονατο απο δυο χειρουργια

3. Jeremy Lin

According to Fortius’ lead physiotherapist, Ryan Murray, when someone ruptures the patella tendon, everything around it tends to tear, too. Lin had “pretty extensive” connective tissue tearing around the knee. In addition to his patella tendon having to be repaired, the surgeons needed to repair the retinaculum, a band around tendons that holds them in place, and he had to have his ITB, the thick band of tissue that provides stability for the knee, replaced, according to Murray.

Εκτεταμενη βλαβη με πολλαπλα θεματα εκτος απο τη ρξη του επιγονατιδικου σε ενα γονατου που ειχε κανει αρθροσκοπηση καμια πενταετια πριν.

Πολυ ευκολα να τα βρεις ολα αυτα!! Δεν ειναι ολες οι περιπτωσεις ιδιες και δεν σημαίνει οτι ο εβανς δεν θα επανελθει.

0
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ολυμπιακός”