WC Semifinals: Oklahoma City Thunder vs Denver Nuggets

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
yorgos

champion
Reactions: 4308
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Στηβ Νας
Αγαπημένη ομάδα: Peristeri
Προειδοποιήσεις: 0

Δευ Μάιος 12, 2025 6:41 pm

O Γιόκιτς δίνει 5 ασίστ μόνο επειδή οι συμπαίκτες τους χάνουν τα άχαστα. Μια χαρά μοιράζει τη μπάλα και τρώει και περισσότερο ξύλο από ποτέ, αλλά αν οι στημένοι δεν τα στάζουν τότε και η άμυνα κλείνει περισσότερο πάνω του και δε "γράφει" ασίστ.

3
3 Εικόνα
Οι επτά αδελφές, μια ξαδέρφη και η Ντάκα

https://tinyurl.com/4w6mec8d
Άβαταρ μέλους
reignman

allstar
Reactions: 3187
Αγαπημένος παίκτης: delete me
Αγαπημένη ομάδα: Chicago-Bulls
Προειδοποιήσεις: 1

Τρί Μάιος 13, 2025 12:38 pm

O Caruso συγκεκριμενα καθε φορα που "μαρκαρει" τον Jokic τον σαπιζει στη φαπα.

Κανενα guard δεν θα μπορουσε να μαρκαρει τον Jokic υπο νορμαλ συνθηκες... για καποιο λογο τωρα επιτρεπεται κανονικα.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
yorgos

champion

Τρί Μάιος 13, 2025 4:01 pm

reignman έγραψε:

Κανενα guard δεν θα μπορουσε να μαρκαρει τον Jokic υπο νορμαλ συνθηκες... για καποιο λογο τωρα επιτρεπεται κανονικα.
Εντάξει, γενικά επιτρέπουν ξύλο σε όλα τα πλέι οφ, σε όλους τους παίκτες, για να είμαστε δίκαιοι. Το ξύλο της αρκούδας πέφτει φέτος, αλλά ο Γιόκιτς τρώει το περισσότερο. Ε με τον Πόρτερ τραυματία να μην μπορεί να αποφορτίσει λίγο από την περιφέρεια είναι δθπλό θέμα.

0

Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar
Reactions: 2986
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Τρί Μάιος 13, 2025 4:03 pm

reignman έγραψε:
Έχει φάει ασύλληπτο μη μπασκετικό ξύλο ο Γιόκιτς. Γενικά το αφήνουν πολύ στα πλειοφφς, δεν με χαλάει, αλλά το παρακάνουν μερικές φορές.

1
1 Εικόνα
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion
Reactions: 667
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons

Τρί Μάιος 13, 2025 4:43 pm

Ο Σέρβος δεν μπορεί να πάρει τα πόδια του, τώρα αν πάλι φταίνει οι άλλοι εγώ πάω πάσο. :peace:

Πρώτον παίζει χωρίς back-up και δεύτερον δίετε λίγο την απόσταση που διανύει από ρακέτα σε ρακέτα . Δεν μπορεί να πάει πλέον στο post - κατά βαση λόγω δυνάμεων - και το έχει ρίξει στα τρίποντα και στο να δείχνει με τα χέρια όπως κάποτε...ο Κατσουράνης :bblove: Τα σουτ του οριακά φτάνουν στο στεφάνι και όπως είπε εχθές ο Kenny Smith οι κινήσεις του είναι σπασμωδικές όταν έχει την μπάλα, έχει χάσει αυτην την αρμονία που είχε.

0
Άβαταρ μέλους
reignman

allstar

Τρί Μάιος 13, 2025 4:49 pm

ssoulliss έγραψε:
Ο Σέρβος δεν μπορεί να πάρει τα πόδια του, τώρα αν πάλι φταίνει οι άλλοι εγώ πάω πάσο. :peace:

Πρώτον παίζει χωρίς back-up και δεύτερον δίετε λίγο την απόσταση που διανύει από ρακέτα σε ρακέτα . Δεν μπορεί να πάει πλέον στο post - κατά βαση λόγω δυνάμεων - και το έχει ρίξει στα τρίποντα και στο να δείχνει με τα χέρια όπως κάποτε...ο Κατσουράνης :bblove: Τα σουτ του οριακά φτάνουν στο στεφάνι και όπως είπε εχθές ο Kenny Smith οι κινήσεις του είναι σπασμωδικές όταν έχει την μπάλα, έχει χάσει αυτην την αρμονία που είχε.
Δεν νομιζω κανεις σωφρων να πει οτι φταιει ΜΟΝΟ το ξυλο. Απλα ΚΑΙ το ξυλο διχως αυριο που τρωει παιζει το ρολο του.

Η κυρια αιτια για εμενα ειναι πως τα τελευταια 2 χρονια επρεπε να κανει historical seasons για να καταφερουν οι Nuggets να παρουν πλεονεκτημα εδρας... χανοντας μολις ~7 παιχνιδια ανα σεζον.
Απο την μια ο Murray επαιζε ~60 παιχνιδια, απο την αλλη στα μισα ηταν πολυ καλος και στα αλλα μισα οριακα αορατος.
Τα ιδια ισχυουν και για τον MPJ , που αν και τις τελευταιες 2 season το availability του ειναι σταθερα πολυ καλο η αποδοση του ειναι παει from hero to zero και τουμπαλιν.

0
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar
Reactions: 2986
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Τρί Μάιος 13, 2025 5:29 pm

ssoulliss έγραψε:
Βρε συ ssouliss, μην δώσει κανείς καμία δικαιολογία για κάποιο λευκογάμπικο, κοκκινομαγούλικο, στρουμπουλό αγόρι, αμέσως πρέπει να μας βάλεις στη θέση μας :D

Δεν είπα ότι είναι καλός/κακός/άσχημος. Είπα απλά ότι τρώει της χρονιάς του. Το αν θα έπαιζε (αρκετά) καλύτερα σε πιο σοφτ περιβάλλον δεν μπορώ να το ξέρω.

1
1 Εικόνα
Εικόνα
ggr

allstar
Reactions: 173
Αγαπημένη θέση: SF, PF
Αγαπημένος παίκτης: Φ.Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Panionios
Αγαπημένη ομάδα: Πανιώνιος, Detroit Pistons

Τρί Μάιος 13, 2025 7:49 pm

nikolas_asteri έγραψε:
ssoulliss έγραψε:
Βρε συ ssouliss, μην δώσει κανείς καμία δικαιολογία για κάποιο λευκογάμπικο, κοκκινομαγούλικο, στρουμπουλό αγόρι, αμέσως πρέπει να μας βάλεις στη θέση μας :D

Δεν είπα ότι είναι καλός/κακός/άσχημος. Είπα απλά ότι τρώει της χρονιάς του. Το αν θα έπαιζε (αρκετά) καλύτερα σε πιο σοφτ περιβάλλον δεν μπορώ να το ξέρω.
Τα φετινά playoffs δικαιώνουν όσους υποστηρίζουν ( κι εγώ ανήκω σε αυτούς) ότι τα νούμερα των σημερινών παιχτών είναι αρκετά φουσκωμένα σε σχέση με των παλαιότερων παιχτών λόγω του λιγότερου physical τρόπου παιξίματος. Τώρα που πέφτουν ψιλες, μαζεύτηκαν και τα νούμερα. Το ξύλο είναι αρκετά εξαντλητικό και το λέω και από την εμπειρία μου ως παίχτης. Εννοώ όταν ήμουν σε καλή μπασκετική ηλικία και όχι τώρα, που όχι απλά έχω περάσει στην άλλη πλευρά του λόφου αλλά φτάνω και στους πρόποδες της.

3
1 Εικόνα 2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
yorgos

champion

Τετ Μάιος 14, 2025 11:27 am

Το ξύλο είναι όντως εξαντλητικό, επιβεβαιώνω κι εγώ από την εμπειρία μου ως σύζυγος.

8
7 Εικόνα 1 Εικόνα

Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion

Τετ Μάιος 14, 2025 11:40 am

"Τους εκτέλεσε ο Dort" θα μπορούσε να είναι η επικεφαλίδα του αγώνα. Ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι, ένα ντέρμπι μέχρι τα μέσα της τρίτης περιόδου, όταν και οι Nuggets ξέφυγαν με 12 (80-68) κυρίως χάρις στον Murray δείχνωντας ότι μπορούν να κάνουν πάλι το break. Στην τέταρτη περίοδο όμως οι Thunder κράτησαν περίπου 7 λεπτά χωρίς καλάθι τους Nuggets και με 3 συνεχόμενα τρίποντα του Καναδού το ματς ήρθε στα ίσα. Στο τέλος ό,τι και να έκανε ο Jokic (ήταν ο κορυφαιος του αγώνα) δεν ήταν αρκετό αφού στις φάσεις που ακολούθησαν οι Thunder σκόραραν κυριολεκτικά χωρίς άμυνα, απόρια (πάλι) της έλλειψης δυνάμεων των φιλοξενούμενων.

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
GK_23

allstar
Reactions: 2515
Αγαπημένος παίκτης: SGA, Andrew Bogut

Τετ Μάιος 14, 2025 12:37 pm

nikolas_asteri έγραψε:

O Jokic είναι όντως εξαντλημένος και δεν νομίζω ότι ευθύνεται το ξύλο που τρώει για όσες κακές εμφανίσεις έχει κάνει στη σειρά. Ούτε ο ίδιος ευθύνεται κατά τη γνώμη μου. Έχει τραβήξει μεγάλο "κουπί" τα τελευταία δύο χρόνια (τα έγραψε ο reignman παραπάνω), συν το γεγονός ότι η ομάδα του έχει πολύ μικρό βάθος στο roster της. Προσθέστε επίσης και ότι προέρχεται από ένα καλοκαίρι που έπαιξε με την εθνική του στους ΟΑ. Δεν θα εκπλαγώ αν κάνει skip το φετινό Ευρωμπάσκετ.

Δεν έχω δει το χθεσινό ματς αλλά η εξέλιξη του σκορ μαρτυράει ότι οι Nuggets ξέμειναν από ενέργεια στην 4η περίοδο.

0
Άβαταρ μέλους
reignman

allstar

Τετ Μάιος 14, 2025 4:28 pm

Ετσι για το γαμωτο ας παρουμε και τα advanced stats για τα παιχνιδια που εχουν παιξει μεχρι στιγμης στα playoffs οι "big 3" των Nuggets.

Jokic : 32 PER, .663 TS%, 12.7 OWS, 3.8 DWS, 16.4 WS, 9.9 OBPM, 3.3 DBPM, 13.3 BPM and 9.8 VORP
Murray : 15.8 PER, .563 TS%, 0.5 OWS, 0.3 DWS, 0.8 WS, 2.2 OBPM, 0.2 DBPM, 2.4 BPM and 0.5 VORP
Gordon : 16.8 PER, .606 TS%, 1.1 OWS, 0.2 DWS, 1.2 WS, 3.4 OBPM, -0.9 DBPM, 2.5 BPM, 0.5 VORP

Ο Murray αυτη η αρρωστημενη παιχτουρα.. παιρνει τη στιγμη που μιλαμε τα ιδια λεφτα με τον Jokic.

Just saying.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
yorgos

champion

Παρ Μάιος 16, 2025 9:47 am

reignman έγραψε:
Τετ Μάιος 14, 2025 4:28 pm
Ετσι για το γαμωτο ας παρουμε και τα advanced stats για τα παιχνιδια που εχουν παιξει μεχρι στιγμης στα playoffs οι "big 3" των Nuggets.

Jokic : 32 PER, .663 TS%, 12.7 OWS, 3.8 DWS, 16.4 WS, 9.9 OBPM, 3.3 DBPM, 13.3 BPM and 9.8 VORP
Murray : 15.8 PER, .563 TS%, 0.5 OWS, 0.3 DWS, 0.8 WS, 2.2 OBPM, 0.2 DBPM, 2.4 BPM and 0.5 VORP
Gordon : 16.8 PER, .606 TS%, 1.1 OWS, 0.2 DWS, 1.2 WS, 3.4 OBPM, -0.9 DBPM, 2.5 BPM, 0.5 VORP

Ο Murray αυτη η αρρωστημενη παιχτουρα.. παιρνει τη στιγμη που μιλαμε τα ιδια λεφτα με τον Jokic.

Just saying.
Μπήκε basketforum σήμερα ο Μάρεϊ κι είπε να δώσει απαντήσεις.

0

Andre_Miller

junior
Reactions: 53
Αγαπημένος παίκτης: Φανης, Λουκα
Αγαπημένη ομάδα: Minnesota-timberwolves
Αγαπημένη ομάδα: Minnesota Timberwolves

Παρ Μάιος 16, 2025 1:45 pm

Οι Νάγκετς βρήκαν σκορ στο κλείσιμο από ρολίστα με τον Στρόουντερ, όπως ακριβώς έκαναν οι Θάντερ με τους Ντορτ και Γουάλας στα προηγούμενα παιχνίδια. Ο Μάρεϊ είχε το δικό του flu game; :D

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion

Παρ Μάιος 16, 2025 3:36 pm

Andre_Miller έγραψε:
Παρ Μάιος 16, 2025 1:45 pm
Οι Νάγκετς βρήκαν σκορ στο κλείσιμο από ρολίστα με τον Στρόουντερ, όπως ακριβώς έκαναν οι Θάντερ με τους Ντορτ και Γουάλας στα προηγούμενα παιχνίδια. Ο Μάρεϊ είχε το δικό του flu game; :D
Πόσο δύσκολο ήταν τελικά να παίξουν φυσιολογικά 8 παίκτες, να πάρουν προσπάθειες και οι υπόλοιποι, να ξεκουράσει και αυτός ο έρμος ο Porter Jr. τον ώμο του λιγάκι; Όταν το 80-80 έγινε με 10 σερί πόντους του Strawther 90-80 νομίζω ότι μπήκε το νερό στο αυλάκι και τελικά οι Nuggets έφτασαν στη νίκη. Μέχρι εκείνο το σημείο υπήρχε ο Braun ο οποίος τα έβαλε, πήρε κρίσιμα ριμπάουντς και γενικά είχε πληγώσει τους Thunder. Ο Murray όσο είχε δυνάμεις ήταν αρκετά καλός, ενώ ο Jokic επιτέλους έκοψε τα 7-8 τρίποντα και πήγε στο post όπου και βοήθησε πολύ.

* Εντωμεταξύ στα ελληνικά sites διαβάζεις για "μυθικό Jokic" και αναρωτιέμαι αν είδαν τον αγώνα, το πως πήγε και πως κρίθηκε (αλλά αυτό είναι άλλη κουβέντα :P ).

* Στο επόμενο παιχνίδι (την Κυριακή το βράδυ) οι Thunder θα πρέπει να αποδείξουν ότι είναι καλύτερη ομάδα και να κάνουν την ψυχολογική (κυρίως) υπέρβαση που χρειάζονται ως σύνολο. Οι Nuggets πάνε χωρίς άγχος, έχοντας την εμπειρία τέτοιων αγώνων αλλά χρειάζονται περισσότερη βοήθεια (όπως σήμερα) από αρκετούς παίκτες.

2
2 Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “2025 NBA Playoffs and Finals”