Semi Final F4: Olympiacos vs Monaco

Συντονιστής: Captains

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
Ευγενές αέριο

Reactions: 14
Αγαπημένη θέση: Bench
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 0

Παρ Μάιος 23, 2025 1:35 pm

Χαρακτηριστική νομίζω η έκφραση του Μπαρτζώκα στη φωτογραφία από τη συνέντευξη τύπου.

https://www.euroleaguebasketball.net/en ... onference/

Αυτή η αντίθεση όπου όλοι χασκογελάνε και αυτός είναι σοβαρός μου φάνηκε ενδιαφέρουσα. Εμένα με παραπέμπει σε αδιαφορία ως προς το σόου, το οποίο μάλλον το βλέπει εντελώς διεκπεραιωτικά και δεν τον συγκινεί καθόλου πλέον. Όχι πως ήταν και κανάς σόουμαν γενικά αλλά νομίζω είχε άλλο ύφος στα προηγούμενα. Βέβαια ομολογώ πως δεν είδα ολόκληρο το βίντεο, ούτε έχω δει άλλα, οπότε το στιγμιότυπο μπορεί να με ξεγελάει. Σα λεζάντα πάντως θα έβαζα
"άντε πάμε να παίξουμε, να το σηκώσουμε να τελειώνουμε". Βέβαια αν παίξουμε ως αντίπαλοι στον τελικό ελπίζω να μη του βγει :D :boxing:

0
Slow horses 7

a1greece
Reactions: 787
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Stef Curry
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός
Προειδοποιήσεις: 1

Παρ Μάιος 23, 2025 1:50 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Παρ Μάιος 23, 2025 12:45 pm
Δεν χάνει ο Ολυμπιακός σήμερα. Ακόμα και (πολύ) καλά να μην παίξει, δεν έχει παίκτες η Μονακό να πάρουν αυτό το ματς. Υπάρχει μεγάλη διαφορά στον πλουραλισμό και στην εμπειρία. Ο Παπανικολάου μόνος του πρέπει να έχει την τριπλάσια εμπειρία από τέτοια ματς απ'όσο όλη η Μονακό μαζί.
Μονά παιχνίδια είναι…και με σχετικά κοντινές σε αξία ομάδες!Μόνο
εικασίες μπορούμε να κάνουμε, αν και προσωπικά συμφωνώ με την άποψή σου, αλλά δεν παύει όπως είπα να αποτελούν εικασίες και μόνο!!! Υπάρχουν τόσοι πολλοί αστάθμητοι παράγοντες που τα πάντα ανατρέπονται……..

1
1 Εικόνα
Slow horses 7

a1greece

Παρ Μάιος 23, 2025 1:52 pm

Ευγενές αέριο έγραψε:
Χαρακτηριστική νομίζω η έκφραση του Μπαρτζώκα στη φωτογραφία από τη συνέντευξη τύπου.

Αυτή η αντίθεση όπου όλοι χασκογελάνε και αυτός είναι σοβαρός μου φάνηκε ενδιαφέρουσα. Εμένα με παραπέμπει σε αδιαφορία ως προς το σόου, το οποίο μάλλον το βλέπει εντελώς διεκπεραιωτικά και δεν τον συγκινεί καθόλου πλέον. Όχι πως ήταν και κανάς σόουμαν γενικά αλλά νομίζω είχε άλλο ύφος στα προηγούμενα. Βέβαια ομολογώ πως δεν είδα ολόκληρο το βίντεο, ούτε έχω δει άλλα, οπότε το στιγμιότυπο μπορεί να με ξεγελάει. Σα λεζάντα πάντως θα έβαζα
"άντε πάμε να παίξουμε, να το σηκώσουμε να τελειώνουμε". Βέβαια αν παίξουμε ως αντίπαλοι στον τελικό ελπίζω να μη του βγει :D :boxing:
Εμένα να σου πω την αμαρτία μου, η στάση του πιο πολύ για υπέρμετρο άγχος μου φάνηκε!! Anyway……Παρασκευή κοντή γιορτή!!!

0
Άβαταρ μέλους
karamelitsa

euroleague
Reactions: 1093
Αγαπημένος παίκτης: Ζιοβάνι

Παρ Μάιος 23, 2025 2:43 pm

Slow horses 7 έγραψε:
Ευγενές αέριο έγραψε:

Εμένα να σου πω την αμαρτία μου, η στάση του πιο πολύ για υπέρμετρο άγχος μου φάνηκε!! Anyway……Παρασκευή κοντή γιορτή!!!
Και εμένα άγχος μου δείχνει, και λογικό είναι, ίσως σήμερα από το αποτέλεσμα του ματς να κρίνεται μέχρι και το μέλλον του ως προπονητής του Ολυμπιακού...

0
Slow horses 7

a1greece

Παρ Μάιος 23, 2025 3:08 pm

karamelitsa έγραψε:
Παρ Μάιος 23, 2025 2:43 pm
Slow horses 7 έγραψε:

Και εμένα άγχος μου δείχνει, και λογικό είναι, ίσως σήμερα από το αποτέλεσμα του ματς να κρίνεται μέχρι και το μέλλον του ως προπονητής του Ολυμπιακού...
Όχι μωρέ…..δεν το εννοώ από αυτή την άποψη, απλά λογικό είναι με τόσα που έχει δεχθεί δικαίως και αδίκων , plus ότι ενώ αντικειμενικά έχει παρουσιάσει πολύ καλές και fun to watch ομάδες βλέπει ότι δεν φθάνει μέχρι τέλους!!……καθαρά από τύχη έχει συμβεί αυτό, αλλά οκ είναι η άποψη μου!!! Λογικό το άγχος του….

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
yawn.brigade

senior
Reactions: 528

Παρ Μάιος 23, 2025 3:22 pm

εγώ παιδιά αισθάνομαι ότι σε αυτό το φάιναλ 4 θα δούμε μπαρτζωκικό τόταλ μπάσκετμπολ.

εκείνο που με οδήγησε σε αυτό το συμπέρασμα είναι οι μπύρες που ξεκινήσαμε πριν από δύο ώρες :drunk:

4
2 Εικόνα 1 Εικόνα 1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
kein

a1greece
Reactions: 796

Παρ Μάιος 23, 2025 3:25 pm

Μετά το πράσινο σεντόνι για τον πρώτο ημιτελικό, ο κυρ-kein θα σας ξαναζαλίσει τα ούμπαλα, αυτή τη φορά με ερυθρόλευκη ανάλυση. 

:peace:

Μιας και είμαι παναθηναϊκός, προφανώς ότι γράψω μπορεί να αντιμετωπιστεί με καχυποψία, για αυτό θα δηλώσω εδώ στην πρώτη παράγραφο, ξεκάθαρα, πως ο Ολυμπιακός είναι αναμφίβολα το πρώτο φαβορί, τόσο στον ημιτελικό όσο και στον τελικό, ανεξάρτητου αντιπάλου. Αν μια ομάδα είχε την μεγαλύτερη σταθερότητα μέσα στην σεζόν ήταν αυτός. Κατά διαστήματα έπαιξε πολύ θελκτικό μπάσκετ, ενώ ακόμα και στα ντεφορμαρίσματα του κατάφερε να βγει αλώβητος. Πέραν αυτού θα παραταχθεί στο τουρνουά πιο πλήρης και ετοιμοπόλεμος από όλες τις άλλες ομάδες. 

Όπως είναι φυσικό, δεν υπάρχουν και πολύ βάσιμα επιχειρήματα που να υποστηρίζουν ότι δεν θα κατακτήσει τον τίτλο, ωστόσο αυτά τα λίγα θα τα αναφέρω απλά και μόνον για την κουβέντα :
Η πίεση είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο, και είναι εμφανής, δεν την έχει κρύψει ούτε ο ιδίως ο Μπαρτζώκας. Αυτή δυνητικά μπορεί να σου κάνει διάφορα παιχνίδια στο μυαλό και να σου βάλει δύσκολα. Μα ας είμαστε ειλικρινείς, ο ολυμπιακός πρέπει ήδη να την έχει συνηθίσει, και αν κάποιοι παίχτες ενδεχομένως λυγίσουν από αυτήν, η ομάδα έχει μεγάλο ροτέσιον για να την παρακάμψει. Οι υπόλοιποι παράγοντες είναι εντελώς άνευ ουσίας, δηλαδή η παράδοση (3 τίτλοι στα 13 ή 14 Φ4 αν θυμάμαι καλά) και η κατάρα που κυνηγάει τον πρώτο της ρέγκιουλαρ σίζον. Κλαιν μάιν δηλαδή, και τα άστρα ίσως και οι βιορυθμοί και το φενγκ σούι .. 

:mrgreen:

Αγωνιστικά, αναφερόμενος στον ημιτελικό, δεν βρίσκω ρεαλιστικό σενάριο που να κερδίζει η Μονακό, αν ο ολυμπιακός είναι σοβαρός και δεν καταπιεί θάλασσα. Υπερέχει σε ταλέντο, σε εμπειρία, σε ηγέτες, σε κόσμο στην εξέδρα και μάλλον και σε δίψα για την κούπα. 

Η Μονακό, από την άλλη έχει την αύρα του Σπανούλη, και την έλλειψη πίεσης. Το δεύτερο μάλιστα πρέπει να είναι το κύριο αγωνιστικό της πλάνο. Να μπει δυνατά, να μην έχει τίποτα να χάσει, και να μπουν τα σουτ από νωρίς. Αυτό ας πούμε ότι είναι το μόνο σενάριο που θα μπορούσε να της δώσει ελπίδες. 

Ο Ολυμπιακός υπερέχει και το ξέρει, θα φροντίσει από το πρώτο δευτερόλεπτο να δείξει ποιος έχει το πάνω χέρι. Θα γυρίσει αρκετά τη μπάλα, θα πάει σε επιθέσεις αργές στην δεύτερη ή τρίτη περιστροφή και θα ρίξει “μπασκετικό ξύλο” σε αυτούς που χρειάζεται για να γίνει η "δουλειά". Βλέπω να παίζει αρκετό τάισμα” του Μιλουτινοφ όταν τον ευνοούν τα ματσαρίσματα (στα πλει οφ, εν αντίθεση με την ρέγκιουλαρ είχε τροφοδοτηθεί αρκετά). Με λίγα λόγια αν φροντίσει να ελέγξει τον ρυθμό, να μην δώσει το διάδρομο στον άξονα στον Οκόμπο και κόψει την δημιουργία του Τζέιμς, δεν θα έχει πρόβλημα. Πρέπει να μην την αφήσει να τρέξει και να ποστάρει χωρίς δισταγμό κάθε φορά που θα του παρουσιάζεται η ευκαιρία. Ο Γκος για μένα θα είναι κομβικός, γιατί η άμυνα των Μονεγάσκων δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στο πικ εν ρολ και ο χειριστής που επιτίθεται θα βρει σχετικά εύκολα διάδρομο για να επιτεθεί κάθετα. Αν μπουν τα σποτ σουτ, θα καθαρίσει νωρίς το ματς, αν δεν μπουν, δεν θα μου κάνει εντύπωση να δούμε στο 3 τον Πίτερς. Ομοίως δεν θα μου κάνει εντύπωση αν δούμε να παίρνει αρκετό χρόνο κι ο Ράιτ. Όπως και να χει, ο ολυμπιακός πρέπει να γυρίσει υπομονετικά τη μπάλα ή να τροφοδοτήσει την ρακέτα και να δώσει έμφαση στην άμυνα, προσπαθώντας να κόψει τις συνεργασίες τους, που είναι η βασική απειλή.

Στον αντίποδα η Μονακό, με όπλο την αθλητικότατα, θα προσπαθήσει να πάει το παιχνίδι σε γρήγορο ρυθμό, να επιβάλει τις δικές του επαφές, να παίξει δυνατά με χέρια πάνω στη μπάλα, στα όρια του φάουλ. Βλέπω να ρίχνει πάνω στον Βεζένκοφ τον Ντιαλό και στον Φουρνιέ να εναλλάσσει τους άλλους δυο διαθέσιμους καμικάζι, ελπίζοντας να σταματήσει επιθετικά τουλάχιστον έναν από τους δύο. Επίσης θα πάει στην δοκιμασμένη συνταγή των δυο παιχνιδιών της ρέγκιουλαρ, όπου ο Τζέιμς έδωσε προτεραιότητα στην πάσα και αν δεν κάνω λάθος τέλειωσε με double double και 11-12 ασίστ. Ένας ακόμα σημαντικός παράγοντας για να έχει ελπίδες η Μονακό είναι πάση θυσία να μην φορτωθεί με φάουλ ο Τάις όπως στο ματς του Σεφ. Αν δεν προσέξει και υποπέσει γρήγορα σε αχρείαστα φάουλ, το έργο του ολυμπιακού θα γίνει πολύ ευκολότερο. Στο ματς του Σεφ επίσης ο Τάις ήταν άστοχος από μακριά, και αν συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο, η τελετή θα λήξει με συνοπτικές διαδικασίες. Τον Παπαγιάννη (παρότι έκανε τρομερό παιχνίδι στο 5ο της σειράς) δεν τον βλέπω να έχει ενεργό ρόλο στο ματς, παρά μόνο αν ο Ταις είναι σκιά του αυτού του. Βασικά συνοψίζοντας : ο Οκόμπο από τον άξονα, ο Τζέιμς στην δημιουργία και η παρουσία του Τάις είναι οι κίνδυνοι που πρέπει να αποφύγει ο ολυμπιακός για να περάσει στον τελικό. 

Τέλος αν κερδίσει ο Ολυμπιακός (το πιο λογικό να συμβεί) θα έβλεπα mvp του αγώνα είτε τον Βεζένκοφ είτε τον Φουρνιέ και X-Factor τον Μιλουτίνοφ ή τον Πίτερς.
Αντίστοιχα αν νικήσει η Μονακό, θα έβλεπα πιθανό mvp Τζέιμς ή Τάις και X-Factor τον Ντιαλό, αν καταφέρει να περιορίσει τον Σάσα. 

Αυτά τα ολίγα, άκρως μπασκετικά, από έναν τρόπον τινά ουδέτερο παρατηρητή, που θα δει το ματς με μηδέν άγχος, αδιαφορώντας για το αποτέλεσμα, όπως κάνω πάντα στα ματς σας. Για την ιστορία και πέρσι, έτσι είδα τον ημιτελικό με την Ρεαλ, δεν με ενδιαφέρει ποιος θα είναι αντίπαλος αν είμαστε στον τελικό. Όταν θες να λογίζεσαι μεγάλη ομάδα δεν σε ενδιαφέρει ο αντίπαλος, καλείσαι απλά να νικήσεις τον καλύτερο για να γίνεις πρωταθλητής.

3
2 Εικόνα 1 Εικόνα
:bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball:
11/4/1996 : Paris - 20/4/2000 : Thessaloniki
5/5/2002 : Bologna - 6/5/2007 : Athens - 3/5/2009 : Berlin
8/5/2011 : Barcelona - 26/5/2024 : Berlin
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions: 6566
Αγαπημένη θέση: SG, C
Προειδοποιήσεις: 2

Παρ Μάιος 23, 2025 3:26 pm

Ευγενές αέριο έγραψε:

να ξερεις περιμενω πως και πως να γραψεις κατι ''αγενες΄΄ για να σου πω.. ΄΄Χα!δεν εισαι τελικα και τοσο ευγενες αεριο΄΄
:sorry: εχω ξεκινησει και εγω τις μπυρες :drunk:

0
steph.larry

senior
Reactions: 267
Αγαπημένη θέση: PG, PF

Παρ Μάιος 23, 2025 4:15 pm

Πάνω από όλα χρειάζεται ψυχραιμία σύγγαυροι. Κάθε F4 είναι διαφορετικό και πέρα από την προσωπική μας προδιάθεση, δε νομίζω να επηρεάζει κάτι άλλο. Όπως όταν στρίβεις νόμισμα και έρχεται διαδοχικά είτε κορώνα είτε γράμματα, αυτό δεν έχει καμιά επίπτωση στο επόμενο στρίψιμο. Συνεπώς το τι έγινε πέρυσι, πρόπερσι κτλ πρέπει να και όντως είναι άνευ ουσιαστικής σημασίας.

Κατά τα άλλα τα ξέρουμε. Είναι μονά ματς, χρειάζεται και η τύχη και το καλό φεγγάρι. Μακάρι να είναι με το μέρος μας φέτος, είμαι αισιόδοξος πάντως.

Υ.Γ. Αν συμφωνώ με κάτι, είναι η θέση του Shaq περί Φουρνιέ. Θα είναι παράγοντας X για την κατάκτηση του τροπαίου.

1
1 Εικόνα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος steph.larry την Παρ Μάιος 23, 2025 4:32 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
βήματα εκτός φάσης

a1greece
Reactions: 1699
Αγαπημένη ομάδα: Askatuak

Παρ Μάιος 23, 2025 4:25 pm

Η Μονακό θα κατέβει στο ματς έτοιμη για σκυλομαχία με μπασκετικό ξύλο (ή και μη μπασκετικό) και ξερό ψωμί γιατί αυτή είναι η die hard νοοτροπία του Βασίλη Σπανούλη. Ο Ολυμπιακός, λογικά, δεν θα μασήσει, θα σηκώσει το γάντι και θα δούμε ωραίο ημιτελικό. Αν ω μη γένοιτο μασήσει και αρχίσει να πνίγεται από το άγχος του, θα κλάψουνε μανούλες.

Υπάρχει πάντα και η πιθανότητα να μπει, να ελέγξει εξαρχής τον ρυθμό και να κυλήσει το παιχνίδι σε στυλ Ρώμη'97 με την Ολίμπια Λιουμπλιάνα.

Οι πιθανότητες για νίκη-πρόκριση είναι στο 52-48 υπέρ του Ολυμπιακού.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion

Παρ Μάιος 23, 2025 4:29 pm

το μπασκετικο ξυλο η μονακο με ποιους θα το ριξει ομως?με τζειμς οκομπο στραζελ?Η θα βαλει τον ταρπευ?Αυτοι που δερνουν ειναι ντιαλλο(εχει πει θα ναι πανω στον σασα ολο το ματς) μπλοσομγκειμ και ταις..Στα 5 φαουλ ειναι εξω να υπενθυμισω..2 φαουλ γρηγορα να παρει του ντιαλλο ο σασα τελειωσε το ματς.εντωμεταξυ του ριχνει 1-2 κεφαλια ο σασα να δω πως θα τον σταματησει μεσα στην ρακετα.

Αμα παει στο ξυλο το ματς εχει χασει η μονακο απο τα αποδυτηρια..ο ολυμπιακος εχει γαλουχηθει τοσα χρονια να δερνει.

Αν ημουν σπανουλης θα το πηγαινα στο τρεξιμο το ματς ελπιζοντας οτι ο ολυμπιακος θα χει κακα ποσοστα λογω αγχους ενω οι ελπιδες μου θα ταν να μου ανοιξει εμενα να εχω 50% να κλεψω το ματς.

1
1 Εικόνα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος shaq7 την Παρ Μάιος 23, 2025 4:36 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
βήματα εκτός φάσης

a1greece

Παρ Μάιος 23, 2025 4:36 pm

Η νοοτροπία της σκυλομαχίας είναι αυτή που θα θέλει ο Σπανούλης να παρουσιάσει η ομάδα του στο ματς. Αν τώρα αυτή μπορεί να ανταπεξέλθει ή όχι σ' αυτή την προσδοκία είναι κάτι που θα το δούμε στο παρκέ. Αν κατέβουν με φρου-φρου και αρώματα, free style, run&gun και άλλα τέτοια ωραία, θα φάνε δεδομένα γερή καρπαζιά από τον Ολυμπιακό.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
shaq7

champion

Παρ Μάιος 23, 2025 4:38 pm

φαγαν ξυλο απο την μπαρτσα παντως του χερνανογκομεθ και του αμπρινεθ..Δεν το λες καλη ιδεα να πας να δειρεις γκος γουοκαπ παπ μιλου κτλ :lol:

0
Άβαταρ μέλους
Ευγενές αέριο

Reactions: 14
Αγαπημένη θέση: Bench

Παρ Μάιος 23, 2025 4:39 pm

shaq7 έγραψε:
Παρ Μάιος 23, 2025 3:26 pm
Ευγενές αέριο έγραψε:

να ξερεις περιμενω πως και πως να γραψεις κατι ''αγενες΄΄ για να σου πω.. ΄΄Χα!δεν εισαι τελικα και τοσο ευγενες αεριο΄΄
:sorry: εχω ξεκινησει και εγω τις μπυρες :drunk:
Άσε γιατί αυτό που είπες το σκέφτομαι κ γω. Και το λέω γιατί όταν επέλεξα το νικ επουδενί αποσκοπούσα στο να πλασαριστώ ως ευγενής. Μου μεινε η ρετσινιά όμως και τώρα πάω τοίχο τοίχο να τιμήσω τα ράσα που μου φόρεσα. Ευγενές αέριο και 4 φάουλ δεν πάνε άλλωστε. Βέβαια μπορεί να το παίζω ευγενικός τώρα που είμαι ακόμα νέος, και ολιγον τι ξένος στο φόρουμ αλλά αργά ή γρήγορα..ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιο. Πάρε 4-5 ευγενη αέρια μαζεμένα (τί άλλο θα πούμε για να φύγει η νευρικότητα της ημέρας).

2
1 Εικόνα 1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
βήματα εκτός φάσης

a1greece

Παρ Μάιος 23, 2025 4:40 pm

shaq7 έγραψε:
Παρ Μάιος 23, 2025 4:38 pm
φαγαν ξυλο απο την μπαρτσα παντως του χερνανογκομεθ και του αμπρινεθ..Δεν το λες καλη ιδεα να πας να δειρεις γκος γουοκαπ παπ μιλου κτλ :lol:
Ο Σπανούλης αυτό ξέρει, αυτό εμπιστεύεται!

1
1 Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Euroleague”