Semi Final F4: Olympiacos vs Monaco

Συντονιστής: Captains

manhac

senior
Reactions: 232
Προειδοποιήσεις: 0

Παρ Μάιος 23, 2025 11:54 pm

polykos έγραψε:
Παρ Μάιος 23, 2025 11:14 pm
Εντάξει αφου υπάρχει βίντεο που δειχνει το Φουρνιέ να κλαίει, αυτό σημαίνει οτι έπαιξε και στο ματς.
Κι αφού οι παίκτες του ολύμπιακού σουτάρανε χειρότερα κι απο παίδες και φοβόντουσαν να πασάρουν κάθετα στη ρακετα, φταίει ο Μπαρτζώκας.
Βρείτε τα....
Μπαρτζώκα και Αφούς και ας μην ξαναδώ κούπα ποτέ. Η μεγαλύτερη πληγή του Ολυμπιακού είναι ότι δεν έχει μπασκετικούς φιλάθλους, αλλά κατά πλειοψηφία "κακομαθημένους" ποδοσφαιρόφιλους. Στην αποτυχία να φύγουν όλοι και να έρθουν άλλοι και στην επιτυχία παλαμάκια και αποθέωση. Οι ίδιοι που λένε τώρα να φύγει ο Φαλ πχ, θα έκραζαν τους Αφούς αν δεν τον είχαν ανανεώσει, όπως έγινε με το Χάινς. Απέτυχε να σηκώσει ευρωλίγκα και φέτος και δεν ξαναπατάνε γήπεδο και δεν ξαναβλέπουν για φέτος μπάσκετ. Το μόνο λάθος που καταλογίζω στους Αφούς είναι ότι τους λάμβαναν υπόψιν. Όχι τίποτα άλλο, τρίβουν και τα χέρια τους ο εύσωμος με τον υιό. Δυστυχώς είναι πολύ πιθανό πλέον το σενάριο αλλαγής φρουράς και στη διοίκηση πέρα από προπονητή.

5
3 Εικόνα 2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
montechristo

euroleague
Reactions: 1879
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 4

Παρ Μάιος 23, 2025 11:55 pm

Θα πω κι εγώ μερικά λόγια, τώρα που το τοπίο δείχνει να καθάρισε ως προς την διεκδίκηση της ευρωκούπας. Θα είμαι ψύχραιμος, χωρίς κραυγές, και χωρίς να θέλω να τσακωθώ με κανέναν από τους γνωστούς "σασταλεγάκηδες":

Η σεζόν για τον Ολυμπιακό στην ευρωλίγκα ολοκληρώθηκε χωρίς την κατάκτηση της κορυφής. Αυτό από μόνο του δεν συνιστά αποτυχία. Το πρόβλημα, όμως, δεν είναι το αποτέλεσμα, αλλά το πώς φτάσαμε σε αυτό. Ο Ολυμπιακός δεν παρουσιάστηκε ποτέ έτοιμος να διεκδικήσει με συνέπεια το τρόπαιο. Υπήρξε αστάθεια, έλλειψη φρεσκάδας, και μια ομάδα που έμοιαζε να κυνηγά την περσινή της σκιά. Αυτό, κατά τη γνώμη μου, καθιστά την πορεία φέτος αποτυχημένη, όχι επειδή δεν πήραμε την κούπα, αλλά γιατί δεν μπήκαμε στη μάχη με ρεαλιστικές πιθανότητες να την πάρουμε.

Παραμένοντας υποστηρικτής του Γιώργου Μπαρτζώκα και αναγνωρίζοντας το τεράστιο έργο του τα τελευταία χρόνια, πιστεύω πως ο κύκλος του στον πάγκο της ομάδας έχει ολοκληρωθεί. Οι μεγάλες πορείες, η κατάκτηση τίτλων, η αλλαγή επιπέδου του συλλόγου, όλα αυτά έχουν τη σφραγίδα του. Όμως, όταν η ομάδα δείχνει κορεσμό και στασιμότητα, τότε το ταβάνι έχει φτάσει και χρειάζεται ανανέωση όχι μόνο στο ρόστερ αλλά και στην τεχνική ηγεσία.

Το μεγάλο ζήτημα, βέβαια, είναι ποιος μπορεί να αναλάβει αυτή την τεράστια ευθύνη. Στο μπασκετικό τοπίο αυτή τη στιγμή, δεν φαίνεται να υπάρχει πιο κατάλληλος διάδοχος από τον Βασίλη Σπανούλη. Ένας άνθρωπος που γνωρίζει τον Ολυμπιακό όσο λίγοι, έχει αρχίσει να χτίζει την προπονητική του φιλοσοφία, δείχνει φιλοδοξία και έχει, ήδη, δείγματα γραφής στη Μονακό. Ωστόσο, δεσμεύεται με συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο.

Λαμβάνοντας όλα αυτά υπόψη, θεωρώ πως η αποχώρηση του Μπαρτζώκα, όσο κι αν μοιάζει αναγκαία, δεν πρέπει να γίνει τώρα. Ο φετινός απολογισμός πρέπει να γίνει ψύχραιμα και στρατηγικά. Ο κόουτς Μπαρτζώκας και η διοίκηση έχουν μπροστά τους μία τελευταία αποστολή: να "ξεσκαρτάρουν" το ρόστερ, να προχωρήσουν σε στοχευμένες προσθήκες εκεί που υπάρχει πρόβλημα και να στήσουν μια ομάδα φρέσκια, με ξεκάθαρη αγωνιστική ταυτότητα.

Μια τέτοια ομάδα, δουλεμένη και σταθερή, θα μπορεί την επόμενη χρονιά να παραδοθεί στον διάδοχό του, εφόσον τότε θα είναι διαθέσιμος ο Σπανούλης, ώστε να κάνει το δικό του ξεκίνημα με την ομάδα που μεγαλούργησε ως παίκτης με τις καλύτερες βάσεις.

Ο Ολυμπιακός οφείλει να σκεφτεί στρατηγικά και όχι παρορμητικά. Και αυτό, ενίοτε, σημαίνει να πάρεις δύσκολες αποφάσεις... την κατάλληλη στιγμή.

Το ρόστερ θέλει ξεσκαρτάρισμα και στοχευμένες προσθήκες, αλλά αυτά θα τα πούμε άλλη φορά, όταν θα ολοκληρωθεί και το ελληνικό πρωτάθλημα, που πιστεύω πως έχουμε όλα τα φόντα για να το κατακτήσουμε.

Αυτά προς το παρόν.

6
6 Εικόνα
Vasiliki37

junior
Reactions: 147
Αγαπημένος παίκτης: Luka Doncic

Να πω την αλήθεια μου, έχω χτίσει τις άμυνες μου και δεν κάθομαι να σκάω πια για τέτοια. Νευρίασα και μετά από μισή ώρα άρχισα να σκέφτομαι τα πλάνα του ΣΚ. Όταν είδα αυτό όμως, λύγισα. Όχι γιατί έχει ανάγκη από λύπηση ο Φουρνιε. Αλλά για όλα όσα μπορεί να αντιπροσωπεύει αυτό το βίντεο (μπορεί διαφορετικά πράγματα για καθένα από εμάς)
https://www.facebook.com/share/v/16HFqvJ4Ns/

3
3 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
coach blue

euroleague
Reactions: 1363
Αγαπημένη θέση: PG

Παρ Μάιος 23, 2025 11:57 pm

Coach Periklis έγραψε:
Παρ Μάιος 23, 2025 11:36 pm
Sabenlee έγραψε:
Παρ Μάιος 23, 2025 11:04 pm
Σημερα το συστημα ήταν η μπάλα στον Φουρνιε να κάνει ότι θέλει. Με πρωην παικτες Φαλ, μακισικ, παπ. Με μπετατζη Γουοκαπ.
νομίζω αυτό συνέβη επειδή κοίταζε δίπλα του ο καημένος ο Φουρνιέ και έβλεπε τρεμάμενους , δε νομίζω να ήταν πρόθεση του παγκου

αλλα τι να κάνει ; ποιον να εμπιστευθεί ; Μας εφτασε μέχρι -6 και δεν μπορούσαν οι άλλοι ούτε από εκεί να παλέψουν ενώ τον έβλεπαν να είναι ξεσηκωτικός
Αυτο ειχε γινει και στην σειρα με την ρεαλ αλλα θεωρησαμε οτι περασαμε ευκολα επειδη για ενα χαμενο σουτ ηρθε 3-1 .

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Sokos

euroleague
Reactions: 550
Αγαπημένος παίκτης: Vince Carter

Παρ Μάιος 23, 2025 11:58 pm

redcard έγραψε:
Παρ Μάιος 23, 2025 11:42 pm
Δε θα γινει κανενα parking, αυτα τα ονειρεύονται οι διαφοροι γνωστοι και μη εξαιρεταιοι.
Αν χάσουμε το πρωτάθλημα φέτος πιστεύεις δεν θα τρίζει η καρέκλα του Β σε κάθε ήττα;

Αν χάσουμε πχ το super cup και ένα ενδεχόμενο ματς από ΠΑΟ νωρίς στη σεζον για Α1 ή Ευρώπη μπορεί να μην έχουμε parking (εννοείται δεν υποστηρίζω τέτοιες κινήσεις) αλλά θα πάει η γιούχα σύννεφο.

Απλά θέμα χρόνου είναι να φύγει ο Β. Ή το καλοκαίρι θα ναι ή μέχρι τα Χριστούγεννα.

Είναι που είναι περιορισμένες οι επιλογές σε ποιοτικούς κοουτς, μέσα στη σεζόν θα ναι αδύνατο να βρούμε κάποιον.

0
tokalytero3d

euroleague
Reactions: 1331
Αγαπημένη θέση: PG
Προειδοποιήσεις: 3

Σάβ Μάιος 24, 2025 12:02 am

Ρε παιδιά ημαρτον με το ρόστερ. Δεν φταίει κανένα ρόστερ. Φταιει το πως διαχειρίζεσαι το ρόστερ σου.
Και για το φάιναλ φορ παίζουν και άλλα ρόλο.
Σιγά τα ρόστερ που έχει η Φενέρ και η Μονακό που πάνε για κούπα.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Coach Periklis

allstar
Reactions: 2251
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Σπανούλης , Kobe Bryant

Σάβ Μάιος 24, 2025 12:04 am

chainsaw έγραψε:
Παρ Μάιος 23, 2025 11:26 pm
Coach Periklis έγραψε:
Παρ Μάιος 23, 2025 11:24 pm

απλά εσείς έχετε 7 ευρωπαικα ,, 1/2 στη "νεα εποχή" και το πηρες περυσι

δεν εχεις 0/6 στη δεκαετια

εχει διαφορά , χωρίς να θέλω να μειώσω τη στεναχωρια σου προφανώς , δεν έχω κακό σκοπό
Φοβερά μαθηματικά. Γιατί βάζεις 0/6 και δε βάζεις 0/12 αν το πάμε έτσι; Και να βάλεις και 0/11 για τον Παναθηναϊκό πριν το περσινό. Να καθόμαστε επίτηδες δηλαδή να αποκλειομαστε στα πλέι οφ ή στη ρεγκιουλαρ για να μην μας πουν λουζερ χαχαχ.
μωρε όπως και να τα μετρήσεις τα ευρωπαϊκά μας ίδια παραμένουν από το 2013

0
"ο Ολυμπιακός δεν αγοράζεται, είναι κάτι τεράστιο, είναι μία ιδέα"
Jamesharden13

senior
Reactions: 236
Αγαπημένος παίκτης: Span,hackett,law
Προειδοποιήσεις: 1

manhac έγραψε:
Παρ Μάιος 23, 2025 11:54 pm
polykos έγραψε:
Παρ Μάιος 23, 2025 11:14 pm
Εντάξει αφου υπάρχει βίντεο που δειχνει το Φουρνιέ να κλαίει, αυτό σημαίνει οτι έπαιξε και στο ματς.
Κι αφού οι παίκτες του ολύμπιακού σουτάρανε χειρότερα κι απο παίδες και φοβόντουσαν να πασάρουν κάθετα στη ρακετα, φταίει ο Μπαρτζώκας.
Βρείτε τα....
Μπαρτζώκα και Αφούς και ας μην ξαναδώ κούπα ποτέ. Η μεγαλύτερη πληγή του Ολυμπιακού είναι ότι δεν έχει μπασκετικούς φιλάθλους, αλλά κατά πλειοψηφία "κακομαθημένους" ποδοσφαιρόφιλους. Στην αποτυχία να φύγουν όλοι και να έρθουν άλλοι και στην επιτυχία παλαμάκια και αποθέωση. Οι ίδιοι που λένε τώρα να φύγει ο Φαλ πχ, θα έκραζαν τους Αφούς αν δεν τον είχαν ανανεώσει, όπως έγινε με το Χάινς. Απέτυχε να σηκώσει ευρωλίγκα και φέτος και δεν ξαναπατάνε γήπεδο και δεν ξαναβλέπουν για φέτος μπάσκετ. Το μόνο λάθος που καταλογίζω στους Αφούς είναι ότι τους λάμβαναν υπόψιν. Όχι τίποτα άλλο, τρίβουν και τα χέρια τους ο εύσωμος με τον υιό. Δυστυχώς είναι πολύ πιθανό πλέον το σενάριο αλλαγής φρουράς και στη διοίκηση πέρα από προπονητή.
αγγιζει τα ορια της παρανοιας παντως μετα το σημερινο να υπαρχουν ακομα υποστηρικτες του μπαρτζωκα. Και οχι δεν ειναι η ηττα το προβλημα.

2
2 Εικόνα
polykos

nba
Reactions: 779

Σάβ Μάιος 24, 2025 12:05 am

Είμαι Μπαρτζώκας, γιατί να παραιτηθώ?
Είμαι Σπανούλης, γιατί να έρθω στον Ολυμπιακό?

Αυτά διαβάζω στις προηγούμενες 10 σελίδες και δεν είμαι σίγουρος οτι ισχυουν

1
1 Εικόνα
Manager FREE Zone
Old-school For Ever
Άβαταρ μέλους
prime7

euroleague
Reactions: 936

Σάβ Μάιος 24, 2025 12:06 am

tokalytero3d έγραψε:
Ρε παιδιά ημαρτον με το ρόστερ. Δεν φταίει κανένα ρόστερ. Φταιει το πως διαχειρίζεσαι το ρόστερ σου.
Ρε φίλε δεν έχεις έναν άσσο της προκοπής. Κτεβαζε ο Fournie την μπάλα γιατί οι άλλοι έτρεμαν τα χέρια τούς και επειδή το κατάλαβε πήρε πρωτοβουλία και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να του την κλέβουν. Δεν έχουμε 3αρι. Με Παπ και Σακ παίζουμε που όλη την χρονιά είναι για γέλια. Το δίδυμο Σασα Πίτερς δεν λειτουργεί. Πρώτα φταίει ο Μπαρτζώκας και μετά και το ρόστερ έχει θέματα.

Στα παντα η κεφάλι ευθύνεται και για τα καλά και για τα κακα. Οι Αφοί πρέπει να αλλάξουν Ρότα.

4
4 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
reignman

allstar
Reactions: 3187
Αγαπημένος παίκτης: delete me
Αγαπημένη ομάδα: Chicago-Bulls

Σάβ Μάιος 24, 2025 12:07 am

αυτο το πηρε πρεφα κανεις?

2
1 Εικόνα 1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Sokos

euroleague
Reactions: 550
Αγαπημένος παίκτης: Vince Carter

Σάβ Μάιος 24, 2025 12:07 am

montechristo έγραψε:
Θα πω κι εγώ μερικά λόγια, τώρα που το τοπίο δείχνει να καθάρισε ως προς την διεκδίκηση της ευρωκούπας. Θα είμαι ψύχραιμος, χωρίς κραυγές, και χωρίς να θέλω να τσακωθώ με κανέναν από τους γνωστούς "σασταλεγάκηδες":

Η σεζόν για τον Ολυμπιακό στην ευρωλίγκα ολοκληρώθηκε χωρίς την κατάκτηση της κορυφής. Αυτό από μόνο του δεν συνιστά αποτυχία. Το πρόβλημα, όμως, δεν είναι το αποτέλεσμα, αλλά το πώς φτάσαμε σε αυτό. Ο Ολυμπιακός δεν παρουσιάστηκε ποτέ έτοιμος να διεκδικήσει με συνέπεια το τρόπαιο. Υπήρξε αστάθεια, έλλειψη φρεσκάδας, και μια ομάδα που έμοιαζε να κυνηγά την περσινή της σκιά. Αυτό, κατά τη γνώμη μου, καθιστά την πορεία φέτος αποτυχημένη, όχι επειδή δεν πήραμε την κούπα, αλλά γιατί δεν μπήκαμε στη μάχη με ρεαλιστικές πιθανότητες να την πάρουμε.

Παραμένοντας υποστηρικτής του Γιώργου Μπαρτζώκα και αναγνωρίζοντας το τεράστιο έργο του τα τελευταία χρόνια, πιστεύω πως ο κύκλος του στον πάγκο της ομάδας έχει ολοκληρωθεί. Οι μεγάλες πορείες, η κατάκτηση τίτλων, η αλλαγή επιπέδου του συλλόγου, όλα αυτά έχουν τη σφραγίδα του. Όμως, όταν η ομάδα δείχνει κορεσμό και στασιμότητα, τότε το ταβάνι έχει φτάσει και χρειάζεται ανανέωση όχι μόνο στο ρόστερ αλλά και στην τεχνική ηγεσία.

Το μεγάλο ζήτημα, βέβαια, είναι ποιος μπορεί να αναλάβει αυτή την τεράστια ευθύνη. Στο μπασκετικό τοπίο αυτή τη στιγμή, δεν φαίνεται να υπάρχει πιο κατάλληλος διάδοχος από τον Βασίλη Σπανούλη. Ένας άνθρωπος που γνωρίζει τον Ολυμπιακό όσο λίγοι, έχει αρχίσει να χτίζει την προπονητική του φιλοσοφία, δείχνει φιλοδοξία και έχει, ήδη, δείγματα γραφής στη Μονακό. Ωστόσο, δεσμεύεται με συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο.

Λαμβάνοντας όλα αυτά υπόψη, θεωρώ πως η αποχώρηση του Μπαρτζώκα, όσο κι αν μοιάζει αναγκαία, δεν πρέπει να γίνει τώρα. Ο φετινός απολογισμός πρέπει να γίνει ψύχραιμα και στρατηγικά. Ο κόουτς Μπαρτζώκας και η διοίκηση έχουν μπροστά τους μία τελευταία αποστολή: να "ξεσκαρτάρουν" το ρόστερ, να προχωρήσουν σε στοχευμένες προσθήκες εκεί που υπάρχει πρόβλημα και να στήσουν μια ομάδα φρέσκια, με ξεκάθαρη αγωνιστική ταυτότητα.

Μια τέτοια ομάδα, δουλεμένη και σταθερή, θα μπορεί την επόμενη χρονιά να παραδοθεί στον διάδοχό του, εφόσον τότε θα είναι διαθέσιμος ο Σπανούλης, ώστε να κάνει το δικό του ξεκίνημα με την ομάδα που μεγαλούργησε ως παίκτης με τις καλύτερες βάσεις.

Ο Ολυμπιακός οφείλει να σκεφτεί στρατηγικά και όχι παρορμητικά. Και αυτό, ενίοτε, σημαίνει να πάρεις δύσκολες αποφάσεις... την κατάλληλη στιγμή.

Το ρόστερ θέλει ξεσκαρτάρισμα και στοχευμένες προσθήκες, αλλά αυτά θα τα πούμε άλλη φορά, όταν θα ολοκληρωθεί και το ελληνικό πρωτάθλημα, που πιστεύω πως έχουμε όλα τα φόντα για να το κατακτήσουμε.

Αυτά προς το παρόν.
Πρώτη φορά συμφωνώ τόσο πολύ με ποστ σου. Είναι απίστευτα δύσκολο όμως να συμβεί αυτό που λες.

Ουσιαστικά μιλάμε να πάμε για να «βγει η χρονιά». Να πάμε όπως όπως, να περάσει ο καιρός μέχρι να έρθει ο Σπανουλης.

Πιστεύω πλέον ότι κι ο Μπαρτζωκας έχει πειστεί ότι «δεν το χει». Με αυτό σαν δεδομένο και επειδή τον θεωρώ αξιοπρεπή άνθρωπο (παρά τα καντήλια), αλλά και βαμμένο γαύρο θα σηκωθεί να φύγει μόνος του.

0
Jamesharden13

senior
Reactions: 236
Αγαπημένος παίκτης: Span,hackett,law

Σάβ Μάιος 24, 2025 12:08 am

prime7 έγραψε:
tokalytero3d έγραψε:
Ρε φίλε δεν έχεις έναν άσσο της προκοπής. Κτεβαζε ο Fournie την μπάλα γιατί οι άλλοι έτρεμαν τα χέρια τούς και επειδή το κατάλαβε πήρε πρωτοβουλία και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να του την κλέβουν. Δεν έχουμε 3αρι. Με Παπ και Σακ παίζουμε που όλη την χρονιά είναι για γέλια. Το δίδυμο Σασα Πίτερς δεν λειτουργεί. Πρώτα φταίει ο Μπαρτζώκας και μετά και το ρόστερ έχει θέματα.

Στα παντα η κεφάλι ευθύνεται και για τα καλά και για τα κακα. Οι Αφοί πρέπει να αλλάξουν Ρότα.
ενταξει απλα ειανι λιγο περιεργο ο γκος πριν 2 χρονια να επαιξε μια χαρα στον τελικο και σημερα να ετρεμαν τα χερια του.Το ιδιο ισχυει και για τον βιλντοζα περυσι και φετος. Ο τυπος ειναι τρομακτικα επικυνδινος.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
chainsaw

euroleague
Reactions: 952
Προειδοποιήσεις: 5

Σάβ Μάιος 24, 2025 12:08 am

prime7 έγραψε:
tokalytero3d έγραψε:

Οι αφοί γιατί φταίνε ακριβως; Στήριξαν ομάδα και προπονητή, πρόσφεραν ο,τι ήταν δυνατόν σε υλικά και μη υλικά αγαθά. Αυτή είναι η δουλειά ενος προέδρου.

2
2 Εικόνα
polykos

nba
Reactions: 779

Σάβ Μάιος 24, 2025 12:10 am

Jamesharden13 έγραψε:

αγγιζει τα ορια της παρανοιας παντως μετα το σημερινο να υπαρχουν ακομα υποστηρικτες του μπαρτζωκα. Και οχι δεν ειναι η ηττα το προβλημα.
Παρανοοικος δεν είμαι, εχω χαρτί.
Ολυμπιακός δεν είμαι, ούτε και παναθηναικός
Δεν είμαι λωτοφάγος και δεν ξεσκίζω ανθρώπους
Ναι η ήττα είναι το πρόβλημα πολλών

2
2 Εικόνα
Manager FREE Zone
Old-school For Ever
Απάντηση

Επιστροφή στο “Euroleague”