Ολυμπιακός - Προτάσεις για ροστερ και μεταγραφές 2025-2026

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
yawn.brigade

senior
Reactions: 494
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Δευ Ιουν 09, 2025 12:38 pm

ο Έβανς δεν αποτελεί ρίσκο, τουλάχιστον όχι στο βαθμό που συζητιέται.

είναι ένα χρόνο στην ομάδα, κάνει ομαδικές προπονήσεις εδώ και κάνα τρίμηνο και ξέρουν τα πάντα για τη σωματική και ψυχολογική του κατάσταση, δεν είναι πια μεταγραφή ενός παίκτη που έρχεται τώρα στην ομάδα προερχόμενος από τραυματισμό.

αν κρίνουν ότι πρέπει να μείνει σημαίνει ότι μπορεί να ανταποκριθεί σωματικά και ψυχολογικά.

αν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα σε ένα από τα δύο προφανώς δε θα τον κρατήσουν.

το αν θα είναι καλός ή όχι ή αν θα έχει τραυματισμούς είναι άλλη κουβέντα και ισχύει για οποιονδήποτε παίκτη.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
kein

a1greece
Reactions: 739
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star

Δευ Ιουν 09, 2025 12:40 pm

tarp7 έγραψε:
Δευ Ιουν 09, 2025 12:28 pm
Erether έγραψε:
Δευ Ιουν 09, 2025 12:13 pm
Μερικές σκόρπιες σκέψεις. Όσο ρίσκο ενέχει η επιλογή του Εβανς για βασικό άσσο, άλλο τόσο επιτακτική ανάγκη είναι. Εκτός του Μίσιτς δεν υπάρχει τέτοιος παίκτης στην αγορά.
Ο Μπαμπ μόνο σαν βοηθητικός στη θέση του Λι θα ταίριαζε. Να παίρνει λίγο χρόνο από τον Έβανς και τον Γουοκαπ στον άσσο και λίγο δίπλα τους σε αμυντικό ρόλο. Θα γεμίσουμε πάλι μέτρια γκαρντ που παίζουν αμυνα και θα παρκάρουμε τον Ντορσευ;
Στο 4-5 δε βγαίνει η σεζόν με 4 παίκτες. Ειδικά αν ο ένας εξ'αυτων είναι ο Πιτερς. Έλληνα παίκτη δε μετραω. Θέλουμε 5 για Ευρωλίγκα. Φαντάζει μονοδρομος στα μάτια του η παραμονή του Πίτερς και η αγορά 2 ψηλών που ο ένας να παίζει και στις 2 θέσεις
Δεν .μπορούμε να πάμε με Έβανς βασικό θα είναι τρατζικ
Πολύ μεγάλο το ρίσκο.

2
2 Εικόνα
:bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball:
11/4/1996 : Paris - 20/4/2000 : Thessaloniki
5/5/2002 : Bologna - 6/5/2007 : Athens - 3/5/2009 : Berlin
8/5/2011 : Barcelona - 26/5/2024 : Berlin
Άβαταρ μέλους
berry

allstar
Reactions: 1681
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Magic
Αγαπημένη ομάδα: Knicks

Δευ Ιουν 09, 2025 12:44 pm

0
Άβαταρ μέλους
coach blue

euroleague
Reactions: 1331
Αγαπημένη θέση: PG

Δευ Ιουν 09, 2025 12:47 pm

berry έγραψε:
https://www.basketball-reference.com/pl ... lbo01.html

Τουλάχιστον βάζεις πιο εύκολα ονόματα. Ιτς ε σταρτ :D

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
nikolakias

senior
Reactions: 351
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Tim Duncan, Steve Nash
Αγαπημένη ομάδα: San Antonio

Δευ Ιουν 09, 2025 12:50 pm

berry έγραψε:
https://www.basketball-reference.com/pl ... lbo01.html

Περιφερειακή άμυνα από τα lidl και φοβάται να μπει μέσα ρε berry. Άλλον Παπαγιάννη θα φέρουμε;

Παρεμπιπτόντως αν φύγει Μιλου, παίδες, εγώ θεωρώ ότι θα πρέπει να βγάλουμε από τη μύγα ξιγκι για να συμπληρώσουμε 3άδα ψηλών. Ο Booker ωστόσο είναι μια πολύ καλή αρχή.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
berry

allstar

Δευ Ιουν 09, 2025 1:16 pm

1
1 Εικόνα
Rivers15

junior
Reactions: 83

Δευ Ιουν 09, 2025 1:20 pm

Redoctor_33 έγραψε:
Δευ Ιουν 09, 2025 12:17 pm
Καλώς θα πάμε για 1 γκαρντ+ μπαμπ. Απτην άλλη πως θα χωρέσουν όλοι;
Μπαμπ, Ουοκαπ, Λι
Φουρνιε, Μεταγραφή, Έβανς, Ντόρσεϊ;;
+ Μακκισικ στο 3 για συνταξιμο αλλά οκ εκεί μπορεί να δεχτεί αυτόν τον ρόλο ο σακ,
Αμφιβαλλω πως θα παμε για 2 γκαρντ αν οντως μεινουν Λι και Εβανς. Εκτος αν ο Εβανς μεινει παλι με μειωμενες αποδοχες κ πανε σε λογικη του wait and see. Διαφορετικα ο εβανς παιρνει θεση Γκος και αλλαζεις τον Βιλντοζα με καποιον αλλο (Μπαμπ?). Κατα τη γνωμη μου πρεπει να αλλαξει και ο Λι αλλα δεν ξερω ποσο ευκολο θα ειναι να απαλλαγεις.

2
2 Εικόνα
Heisenberg

euroleague
Reactions: 1217
Αγαπημένος παίκτης: Gary Payton
Προειδοποιήσεις: 2

Δευ Ιουν 09, 2025 1:24 pm

εγω ξερω οτι ο λι δεν θα μεινει, θα δοθει δανεικος, ετσι χωρανε 2 γκαρντ ακομη που ειπα.
τωρα να αλλαξουν γνωμη και να τον κρατησουν? προτιμω Μπαμπ στην θεση του Λι γιατι ο Λι αφοπλιζεται στο συστημα μπαρτζωκα, ο γουοκαπ μεγαλωνει, συν οτι ο μπαμπ και καλυτερος αμυντικος ειναι και σουτερ απο τον Λι και μπορει να υπηρετησει καλυτερα την μοσιον.
Νομιζω με τις λυσεις περιορισμενες εως ανυπαρκτες στα τοπ γκαρντ οτι θα παμε για καλο pg απο ΝΒA εφοσον ο μισιτς παει Φενερ.
και οι στοχοι απo Αμερικη εχουν εντοπιστει αυτα ξερω. η πηγη που εχω ειναι σε αδεια τωρα,δεν εχω πληροφορηση συνεχη. o slow horses δεν ξερω τι λεει...

Γνωμη μου αν δεν βρεθει κατι εξαιρετικο απο ΝΒΑ να παρουμε εναν ανερχομενο pg απο το NCAA
ή κατι δυνατο και αθλητικο απο G-league. το προτιμω απο μέτριους ευρωλιγκάτους

1
1 Εικόνα
Rivers15

junior
Reactions: 83

Δευ Ιουν 09, 2025 1:27 pm

Dimmitz έγραψε:
Δευ Ιουν 09, 2025 9:48 am
Ο Μελάγιες ανέβασε τώρα άρθρο στο sport24 και παραθέτει τα εξής δεδομένα με σιγουριά:

1. Ο Μίλου δεν θα συνεχίσει (έχει υπογράψει με Μιλάνο)
2. Ο Βιλτόζα φεύγει
3. Μακίσικ μπορεί να μείνει για έναν ακόμη χρόνο σε συμπληρωματικό ρόλο
4. Ντόρσει μάλλον θα μείνει αλλά με αναπροσαρμογή;
5. Λι μένει και υπολογίζεται;
6. Μεταγραφές Ward, Μπαμπ και ίσως ένα γκάρντ ακόμη
7. Έβανς μένει και υπολογίζεται για μεγάλο ρόλο
8. Στους ψηλούς θα γίνουν συζητήσεις με Πετρούσεφ τώρα που άνοιξαν θέσεις
9. Πίτερς μένει, Λονγκ φεύγει
Οντως φευγει ο Νικολα; Θα ειναι tragic αν ισχυει...
Ο Λι δεν ξερω τι του ειδαν και τον υπολογιζουν για τη νεα σεζον. Στην καλυτερη περιπτωση μετριος σε ολα.

0
Stam Tziant

junior
Reactions: 113

Δευ Ιουν 09, 2025 1:29 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Δευ Ιουν 09, 2025 9:56 am
Dimmitz έγραψε:
Δευ Ιουν 09, 2025 9:48 am
8. Στους ψηλούς θα γίνουν συζητήσεις με Πετρούσεφ τώρα που άνοιξαν θέσεις
Είναι λίγο περίεργη φάση με τον Βεζένκοφ. Ενώ γενικά γράφει τοπ νούμερα, έχει κάτι που με χαλάει, ειδικά για do or die παιχνίδια. Δηλαδή θέλω να γράψω "νομίζω πως ο Βέζε παίρνει πάρα πολλά λεφτά για αυτό που τελικά προσφέρει" αλλά αν πάω να ξαναδώ τα στατιστικά του, δεν βγάζει νόημα αυτή η πρόταση. Παρ'όλα αυτά κάτι με χαλάει. Ίσως είναι αυτή η σοφτίλα και η κακομοιριά που βγάζει στις μεγάλες στιγμές; Δεν ξέρω.

Όλα αυτά γιατί θέλω να πω το παρακάτω: Αν ήμουν ο Ολυμπιακός, θα έταζα τον ρόλο του Βέζε στον Φίλιππο. Νομίζω δεν θα έκανε μεγάλη διαφορά στη σούμα και θεωρώ τον Πετρούσεφ πιο ολοκληρωμένο παίκτη.
Καταρχάς να με συγχωράς εκ των προτέρων, ο, τι πω το λέω 100% με φιλική διάθεση. Αλλά δε μπορώ να μην τραβήξω τα μαλλιά μου διαβάζοντας το σχόλιο αυτό. Ρε αδερφέ, αν ήσουν Ολυμπιακός θα έδινες το ρόλο του Σάσα στον Πετρούσεφ; Δηλαδή αν ήσουν Παναθηναϊκός τι θα έκανες; Επίσης αυτή η γενικότητα με την "κακομοιριά στις μεγάλες στιγμές", μήπως πρέπει να φιλτραριστεί πριν ειπωθεί; Θέλω να πω, όταν βάζει 25 στο game 3 στο ΟΑΚΑ για να δώσει ουσιαστικά πρωτάθλημα, ποια κακομοιριά βλέπεις; Όταν έχει 19 και 29 πόντους σε ημιτελικό και τελικό αντίστοιχα στο final four το 2023, ποια κακομοιριά βλέπεις; Και να πω ότι θα έδινες το ρόλο του στον Durant να πω έχει δίκιο. Αλλά στον Πετρούσεφ; Με όλο το σεβασμό στον άνθρωπο, παικταράς είναι, αλλά δεν μπορεί να κάνει ούτε τα μισά απ' όσα κάνει ο Σάσα. Δε θα πω καν για διαβατήρια κλπ γιατί το θεωρώ γελοίο να πάμε σε τέτοια επιχειρήματα, όταν υπάρχει τέτοια ποιοτική διαφορά. Τώρα για το "πιο ολοκληρωμένος παίκτης ο Πετρούσεφ" θα μου επιτρέψεις να μην κάνω σχόλιο. Θα πω απλά ότι με την ίδια λογική ο Grant είναι πιο ολοκληρωμένος απ' τον Nunn. Μάντεψε αν έχει σημασία...

4
3 Εικόνα 1 Εικόνα
Jeight

junior
Reactions: 95
Αγαπημένος παίκτης: Kobe

Δευ Ιουν 09, 2025 1:32 pm

Ο σασα ειναι ο τελευταιος που πρεπει να τα ακουσει. Ποσα 4 στην Ευρωλιγκα μπορουν να βαλουν την μπαλα κατω? Ελαχιστα. Προφανως και δεν μπορεις να εξαρτηθεις απο τον power forward την τελευταια περιοδο σε ματς φωτια, δεν φταινε απαραιτητα οι παικτες.

2
2 Εικόνα
todorris

senior
Reactions: 118

Δευ Ιουν 09, 2025 1:33 pm

Jeight έγραψε:
Ο σασα ειναι ο τελευταιος που πρεπει να τα ακουσει. Ποσα 4 στην Ευρωλιγκα μπορουν να βαλουν την μπαλα κατω? Ελαχιστα. Προφανως και δεν μπορεις να εξαρτηθεις απο το 4 η το 5 σε ματς φωτια, δεν φταινε απαραιτητα οι παικτες.
Δημοσιεύματα ότι ψάχνεται να φύγει ο Τζέιμς,λέτε να τον κοιτάξετε?

0
Jeight

junior
Reactions: 95
Αγαπημένος παίκτης: Kobe

Δευ Ιουν 09, 2025 1:38 pm

todorris έγραψε:
Δευ Ιουν 09, 2025 1:33 pm
Jeight έγραψε:
Ο σασα ειναι ο τελευταιος που πρεπει να τα ακουσει. Ποσα 4 στην Ευρωλιγκα μπορουν να βαλουν την μπαλα κατω? Ελαχιστα. Προφανως και δεν μπορεις να εξαρτηθεις απο το 4 η το 5 σε ματς φωτια, δεν φταινε απαραιτητα οι παικτες.
Δημοσιεύματα ότι ψάχνεται να φύγει ο Τζέιμς,λέτε να τον κοιτάξετε?
Προφανως και θα τον κοιταξουμε. Για να του πουμε ωρα καλη στην πρυμνη του και αερα στα πανια του.

3
2 Εικόνα 1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
berry

allstar

Δευ Ιουν 09, 2025 1:45 pm

0
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar
Reactions: 2880
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Δευ Ιουν 09, 2025 1:46 pm

Stam Tziant έγραψε:
Δευ Ιουν 09, 2025 1:29 pm
nikolas_asteri έγραψε:
Δευ Ιουν 09, 2025 9:56 am

Είναι λίγο περίεργη φάση με τον Βεζένκοφ. Ενώ γενικά γράφει τοπ νούμερα, έχει κάτι που με χαλάει, ειδικά για do or die παιχνίδια. Δηλαδή θέλω να γράψω "νομίζω πως ο Βέζε παίρνει πάρα πολλά λεφτά για αυτό που τελικά προσφέρει" αλλά αν πάω να ξαναδώ τα στατιστικά του, δεν βγάζει νόημα αυτή η πρόταση. Παρ'όλα αυτά κάτι με χαλάει. Ίσως είναι αυτή η σοφτίλα και η κακομοιριά που βγάζει στις μεγάλες στιγμές; Δεν ξέρω.

Όλα αυτά γιατί θέλω να πω το παρακάτω: Αν ήμουν ο Ολυμπιακός, θα έταζα τον ρόλο του Βέζε στον Φίλιππο. Νομίζω δεν θα έκανε μεγάλη διαφορά στη σούμα και θεωρώ τον Πετρούσεφ πιο ολοκληρωμένο παίκτη.
Καταρχάς να με συγχωράς εκ των προτέρων, ο, τι πω το λέω 100% με φιλική διάθεση. Αλλά δε μπορώ να μην τραβήξω τα μαλλιά μου διαβάζοντας το σχόλιο αυτό. Ρε αδερφέ, αν ήσουν Ολυμπιακός θα έδινες το ρόλο του Σάσα στον Πετρούσεφ; Δηλαδή αν ήσουν Παναθηναϊκός τι θα έκανες; Επίσης αυτή η γενικότητα με την "κακομοιριά στις μεγάλες στιγμές", μήπως πρέπει να φιλτραριστεί πριν ειπωθεί; Θέλω να πω, όταν βάζει 25 στο game 3 στο ΟΑΚΑ για να δώσει ουσιαστικά πρωτάθλημα, ποια κακομοιριά βλέπεις; Όταν έχει 19 και 29 πόντους σε ημιτελικό και τελικό αντίστοιχα στο final four το 2023, ποια κακομοιριά βλέπεις; Και να πω ότι θα έδινες το ρόλο του στον Durant να πω έχει δίκιο. Αλλά στον Πετρούσεφ; Με όλο το σεβασμό στον άνθρωπο, παικταράς είναι, αλλά δεν μπορεί να κάνει ούτε τα μισά απ' όσα κάνει ο Σάσα. Δε θα πω καν για διαβατήρια κλπ γιατί το θεωρώ γελοίο να πάμε σε τέτοια επιχειρήματα, όταν υπάρχει τέτοια ποιοτική διαφορά. Τώρα για το "πιο ολοκληρωμένος παίκτης ο Πετρούσεφ" θα μου επιτρέψεις να μην κάνω σχόλιο. Θα πω απλά ότι με την ίδια λογική ο Grant είναι πιο ολοκληρωμένος απ' τον Nunn. Μάντεψε αν έχει σημασία...
Δεν έχω θέμα με τον αντίλογο. Ξέρω μάλιστα πως η άποψη που έγραψα είναι λίγο hot take. Επίσης έγραψα ότι αναγνωρίζω πως είναι δύσκολο να την στηρίξω σε νούμερα (γιατί δείχνουν το αντίθετο) και ήταν περισσότερο μια αίσθηση της οποίας την ρίζα δεν μπορώ να βρω με μεγάλη ακρίβεια.

Υπάρχουν τα μεγάλα παιχνίδια και οι μεγάλες στιγμές (οι οποίες είναι υποσύνολο των μεγάλων παιχνιδιών). Δεν θυμάμαι τον Σασα να έχει βγει μπροστά σε μεγάλες στιγμές. Ή έστω να είναι περισσότερες οι φορές που βγήκε μπροστά παρά να χάθηκε. Είναι και λίγο που είναι κώνος στην άμυνα, είναι και λίγο που είναι εντελώς ετερόφωτος. Δεν ξέρω. Είναι απλά μια άποψη που έχω. Δεν τον ήθελα και στον Παναθηναϊκό δηλαδή πέρυσι που ήταν να γυρίσει Ευρώπη.

Προτιμήσεις είναι αυτές βέβαια, δεν χρειάζεται να έχουμε τις ίδιες.

Τον Πετρουσεφ τον αναφέρω γιατί ανήκει ήδη στον Ολυμπιακό και γιατί έχει τα φόντα να γίνει ένας μελλοντικός MVP. Δεν λέω πως είναι ο Λεμπρόν.

Τεσπα, απλά είπα εγώ ο GM του καναπέ τι θα έκανα, δεν χρειάζεται να γραφτείς στο newsletter μου :D

0
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μεταγραφές 2025-2026”