Stam Tziant έγραψε: ↑Δευ Ιουν 16, 2025 12:39 pm
Πέρα από τις δηλώσεις στο Φάιναλ Φορ, που στην ουσία ήταν μια απάντηση σε μια προβοκατόρικη δημοσιογραφικά ερώτηση και τίποτα παραπάνω, ο Πίτερς δεν έχει δείξει τάσεις φυγής. Ούτε με τη στάση του, ούτε ρεπορταζιακά. Δεν αποκλείεται να υπάρχουν πράγματα που δεν ξέρουμε, αλλά δεν έχει και νόημα να κάνουμε εικασίες αυτή τη στιγμή.
Του χρόνου τα παιχνίδια αυξάνονται. Πράγμα που σημαίνει ότι ο χρόνος του κάθε Βεζένκοφ, θα πρέπει να μειωθεί κατά 10% μέσο όρο (δηλαδή από 30 λεπτα σε 27) για να διατηρηθεί ο συνολικός χρόνος στα ίδια επίπεδα με πέρσι. Άρα περισσότερα λεπτά για τον Πίτερς. 16 λεπτά στη Euroleague είχε πέρσι και 20 λεπτά στο πρωτάθλημα κατά μέσο όρο. Νομίζω ότι του χρόνου θα μπορούσαν να είναι 18 και 22 αντίστοιχα. Προφανώς θα μπορούσε να παίζει 25-26 σε καμιά Ρεάλ, αλλά αν είναι χαρούμενος γενικά στην Ελλάδα και στο Ολυμπιακό, δε νομίζω ότι είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα γι' αυτόν. Άλλωστε πέρσι το είχε δηλώσει ότι δεν ήταν πολύ χαρούμενος με την επιστροφή Βεζένκοφ. Προφανώς και ήξερε τι θα συναντήσει.
Τώρα περί μη εμπιστοσύνης Μπαρτζώκα, δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα. Απλά ο Βεζένκοφ είναι ένα κλικ πάνω σαν παίκτης. Ναι και ο Πίτερς αν ήταν βασικός θα έγραφε καλά νούμερα και είναι και παιχταράς και καλύτερος σουτέρ, συμφωνούμε. Αλλά το συνολικό πακέτο και τη βαρύτητα του Βεζένκοφ, δε την έχει ο Πίτερς. Ο Πίτερς δε θα έχει ποτέ μια άμυνα προσαρμοσμένη πάνω του, αφήνοντας χώρο για τους υπόλοιπους.
Προφανώς και ο Σάσα είναι όχι ένα κλικ, αλλά παραπάνω από Πίτερς. Εμένα η διαφωνία μου είναι ότι ο Πίτερς θα έπρεπε να είναι ο 6ος παίκτης της ομάδας στα πρότυπα του 6ου παίκτη από NBA. Δηλαδή θα έπρεπε να βρεθεί τρόπος να μπαίνει στο παρκέ πάνω από 7-10 λεπτά σε ματς φωτιά και όχι να παίζει 20+ λεπτά σε αδιάφορα ματς του Ελληνικού πρωταθλήματος ή σε ματς Ευρωλίγκας που έχει κριθεί το παιχνίδι ή έχουμε πάρει διαφορά.
Αν ο Μπι ρίσκαρε πχ να χάσει ένα δυο ματς που ήταν στον πόντο (με Άλμπα, Μακάμπι πχ και αλλά πολλά) και έδειχνε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον παίκτη, τότε ο παίκτης θα ήταν και αυτός πιο αποδοτικός. Δηλαδή θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερο impact ακόμα και στα 7 λεπτά που θα έπαιζε με ΠΑΟ ή Μονακό στον ημιτελικό, αν ένιωθε ότι χαίρει της εμπιστοσύνης του προπονητή, και δεν θα βγει να σκουπίσει τον πάγκο όταν απλά τελειώσει ο χρόνος του.
Για να το κάνω πιο λιανά, θα ήθελα να δω σε 4-5 ματς μέσα στην σεζόν αυτό που κάνει ο Άταμαν με το Μήτογλου-Χουάντσο. Δλδ σε ματς που τον πάει τον Μήτογλου, τον αφήνει μέσα 25+ λεπτά και ο Χουάντσο δεν παίζει σε εκείνα τα παιχνίδια πολύ.
Αυτό δεν έγινε πότε στον Ολυμπιακό. Ο Πίτερς έπαιζε είτε σε ματς που ήταν αδιάφορα (Α1, μικρός τελικός) είτε σε ματς που έχει κριθεί το αποτέλεσμα. Μόνο όταν μπήκε αναγκάστηκα πέντε τον είδαμε περισσότερο και να αποδίδει καλύτερα.