Ολυμπιακός - Προτάσεις για ροστερ και μεταγραφές 2025-2026
Συντονιστής: Captains
-
Slow horses 7

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: PG
- Αγαπημένος παίκτης: Stef Curry
- Αγαπημένη ομάδα:

- Αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός
- Προειδοποιήσεις:
2
Αν σου πω ότι προσωπικά ούτε που το ήξερα ότι τον είχαν αναφέρει οι shot clock…..θα με πιστέψεις?? Ελπίζω ναι. Για να απαντήσω λοιπόν στην εύλογη απορία σου, απάντησα με βάση αυτά που είπε ο Σάκαρος σε προηγούμενο ποστ και με βάση να αναδείξω στο πως αντιλαμβάνομαι και ποιά ειναι εν τέλει τα κριτήρια ή τα διάφορα επιχειρήματα με τα οποία κρίνω εγώ κάποιον μπασκετικά , το πόσο ταιριάζει στην ομάδα μου ( ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ) , ειδικά στην πολύπαθη θέση του Σέντερ!!! Για εμένα λοιπόν κάποιος που……nikolas_asteri έγραψε: ↑Τετ Ιουν 18, 2025 6:46 pmΟι shot clock τον είχαν "προμοτάρει" πέρυσι και εγώ είχα γράψει πόσο εντύπωση μου κάνει γιατί γενικά ξέρουν πέντε πράγματα. Μήπως μπέρδεψες εκείνο το ποστ θεωρώντας ότι τον προτείνουν;
1) Ψάχνοντας στον Ολυμπιακό έναν Σέντερ και ως πρώτο , λόγω ευπάθειας του Μίλου, μου ικανοποιεί που έχει ως κύρια χαρακτηριστικά να μου δίνει πιο rim protection στοιχεία από τον Μιλού και γενικά , είναι πιο above the rim παίκτης……
2) Μου τικάρει το κουτάκι της αθλητικότητας σε συνάρτηση και με μέγεθος και μάλιστα υψηλή αναλογία blocks n’ rebs per game
3) Μου έχει εμπειρία σε 280+ παιχνίδια στο USA, χωρίς να είναι κανένας παππούλης
………sorry αλλά εμένα μου κάνει και μου παρακάνει!! Επαναλαμβάνω είναι η προσωπική μου άποψη με βάση πάντα του τι μπάσκετ παρακολουθώ τόσα χρόνια και πως το αντιλαμβάνομαι και φυσικά είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟ αν τον έχει προτείνει ο hoopfellas, o Συρίγος, οι Shot clock…..κοκ!!!
Ελπίζω αδερφέ να σε κάλυψα και να μην σε μπέρδεψα παραπάνω!!!
- nikolas_asteri

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Δεκτό να σου αρέσει και αφού έχεις και δύο-τρία επιχειρήματα που το εξηγείς δεν μπορώ να πω κάτι. Η δική μου γνώμη είναι ότι αυτός ο παίκτης δεν θα τα καταφέρει στην Ευρώπη. Μπορεί να δώσει μερικά highlight φυστίκια αλλά γενικά δεν. Θα είναι μόνιμα χαμένος και θα κάνει φάουλ πιο γρήγορα και από τον Γκάμπριελ.Slow horses 7 έγραψε: ↑Τετ Ιουν 18, 2025 7:08 pm1) Ψάχνοντας στον Ολυμπιακό έναν Σέντερ και ως πρώτο , λόγω ευπάθειας του Μίλου, μου ικανοποιεί που έχει ως κύρια χαρακτηριστικά να μου δίνει πιο rim protection στοιχεία από τον Μιλού και γενικά , είναι πιο above the rim παίκτης……
2) Μου τικάρει το κουτάκι της αθλητικότητας σε συνάρτηση και με μέγεθος και μάλιστα υψηλή αναλογία blocks n’ rebs per game
3) Μου έχει εμπειρία σε 280+ παιχνίδια στο USA, χωρίς να είναι κανένας παππούλης
………sorry αλλά εμένα μου κάνει και μου παρακάνει!! Επαναλαμβάνω είναι η προσωπική μου άποψη με βάση πάντα του τι μπάσκετ παρακολουθώ τόσα χρόνια και πως το αντιλαμβάνομαι και φυσικά είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΟ αν τον έχει προτείνει ο hoopfellas, o Συρίγος, οι Shot clock…..κοκ!!!
Ελπίζω αδερφέ να σε κάλυψα και να μην σε μπέρδεψα παραπάνω!!!

- yawn.brigade

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
εμένα πάντως δε θα μου κάνει καμία εντύπωση το να μη θέλει να μείνει ο Ντόρσεϊ, έχει εκφραστεί και δημόσια μετά το φάιναλ 4. αν βρει κάνα καλό συμβόλαιο αλλού γιατί να κάτσει;
το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους που είτε έπαιζαν λίγο είτε μειώθηκε αισθητά ο χρόνος τους π.χ. Πίτερς. έχουν λόγους να θέλουν να φύγουν άσχετα αν τελικά θα το κάνουν.
και να υπενθυμίσω ότι έχουν φύγει ήδη ο Γκος και ο Ράιτ για να πάνε κάπου να παίζουν περισσότερο.
είναι το αρνητικό του μεγάλου ρόστερ αυτό.
μόνο τον Βιλντόζα δε τον νοιάζουν τέτοια πράγματα. όχι απλά δε τον νοιάζουν, ξαναβρήκε το χαμόγελο του στην ομάδα μας
- shaq7

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: SG, C
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
βιλντοζα ειπε και δηλωσαρα..θελω να μεινω με μεγαλυτερο ρολο,το μονο που με αγχωνει αυτο το καλοκαιρι ειναι ο γαμος μου
που να βρει μεγαλυτερο ρολο που φτερνιζεται και μενει 3 μηνες εξω..
Στο τουιτερ οντως υπαρχει μια παρανοια οτι διωχνουμε ντορσει για να κρατησουμε βιλντοζα ξερω γω..ουτε σε εναν δεν περασε απο το μυαλο οτι θελει να φυγει απο μονος του.
Στο τουιτερ οντως υπαρχει μια παρανοια οτι διωχνουμε ντορσει για να κρατησουμε βιλντοζα ξερω γω..ουτε σε εναν δεν περασε απο το μυαλο οτι θελει να φυγει απο μονος του.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος shaq7 την Τετ Ιουν 18, 2025 7:24 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- tokalytero3d

- Reactions:
- Προειδοποιήσεις:
2
Ο βιλντοζα ιδανικά θα ήθελε να παίζει ακόμη λιγότεροyawn.brigade έγραψε: ↑Τετ Ιουν 18, 2025 7:18 pmεμένα πάντως δε θα μου κάνει καμία εντύπωση το να μη θέλει να μείνει ο Ντόρσεϊ, έχει εκφραστεί και δημόσια μετά το φάιναλ 4. αν βρει κάνα καλό συμβόλαιο αλλού γιατί να κάτσει;
το ίδιο ισχύει και για τους υπόλοιπους που είτε έπαιζαν λίγο είτε μειώθηκε αισθητά ο χρόνος τους π.χ. Πίτερς. έχουν λόγους να θέλουν να φύγουν άσχετα αν τελικά θα το κάνουν.
και να υπενθυμίσω ότι έχουν φύγει ήδη ο Γκος και ο Ράιτ για να πάνε κάπου να παίζουν περισσότερο.
είναι το αρνητικό του μεγάλου ρόστερ αυτό.
μόνο τον Βιλντόζα δε τον νοιάζουν τέτοια πράγματα. όχι απλά δε τον νοιάζουν, ξαναβρήκε το χαμόγελο του στην ομάδα μας![]()
- coach blue

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Εννοεί ότι θέλει να γίνει πατέρας. Υπάρχει μεγαλύτερος ρόλος για έναν άνδρα;shaq7 έγραψε: ↑Τετ Ιουν 18, 2025 7:21 pmβιλντοζα ειπε και δηλωσαρα..θελω να μεινω με μεγαλυτερο ρολο,το μονο που με αγχωνει αυτο το καλοκαιρι ειναι ο γαμος μου![]()
- coach blue

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
- shaq7

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: SG, C
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
ε ναι αν θελει 20' ο ντορσει που θα τα βρει?γιαυτο και εγω το θεωρω πιθανο να φυγει..
Ας πουμε οτι ερχεται μισιτς/τζειμς..θα παιζουν σιγουρα 25λ ο γουοκαπ θα παιζει αλλα 20..ο φουρνιε αλλα 25 και ο εβανς αλλα 15-20.
Για να μεινει ο ντορσει 2 λυσεις υπαρχουν..
α) δεν φερνουμε ασσο και κανουμε τον σταυρο μας με τον εβανς.
β)δεν κρατας τον εβανς και τον λι για να εχει χωρο ο ντορσει.
προσωπικα ειδικα το πρωτο το θεωρω καταστροφικο..για το δευτερο σεναριο ειναι περιεργη η φαση γιατι αν δεν παιξει τιποτα ο εβανς θα λεμε γιατι διωξαμε τον ντορσει..αν διωξουμε τον εβανς και αυτος επανερθει αλλου θα λεμε τι καναμε..
Ας πουμε οτι ερχεται μισιτς/τζειμς..θα παιζουν σιγουρα 25λ ο γουοκαπ θα παιζει αλλα 20..ο φουρνιε αλλα 25 και ο εβανς αλλα 15-20.
Για να μεινει ο ντορσει 2 λυσεις υπαρχουν..
α) δεν φερνουμε ασσο και κανουμε τον σταυρο μας με τον εβανς.
β)δεν κρατας τον εβανς και τον λι για να εχει χωρο ο ντορσει.
προσωπικα ειδικα το πρωτο το θεωρω καταστροφικο..για το δευτερο σεναριο ειναι περιεργη η φαση γιατι αν δεν παιξει τιποτα ο εβανς θα λεμε γιατι διωξαμε τον ντορσει..αν διωξουμε τον εβανς και αυτος επανερθει αλλου θα λεμε τι καναμε..
- Coach Periklis

- Reactions:
- Αγαπημένη θέση: SG
- Αγαπημένος παίκτης: Σπανούλης , Kobe Bryant
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Ναι
δεν θα κριθούν το ίδιο οι φωστήρες της δημοσιογραφίας με τους φίλους μας από το φόρουμHeisenberg έγραψε: ↑Τετ Ιουν 18, 2025 9:46 amΔεν μπορουν παντα να πεφτουν μεσα σε οσα λενε insiders και δημοσιογραφοι. αλλιως θα ηταν προφήτες.καποιοι μπορει να εχουν πληροφοριες, οπως π.χ ο Διαμαντοπουλος καποιοι οχι και κανουν οτι ξερουν (ιωαννου, μελαγιες κλπ)
ο Μιροτιτς ειχε συμφωνησει σε ολα, το εμαθε ο Διαμαντοπουλος και το ειπε με σιγουρια(αυτο ηταν το λαθος του), που να ηξερε οτι θα χαλασει στη συνεχεια. ετσι πανε αυτα, συμφωνιες χαλανε, διαβεβαιωσεις παιρνονται πισω και ολα ειναι ρευστα στην τελικη.
Ο διαμαντοπουλος αλλη φορα ειχε διαρρευσει σωστα οτι θα παιρναμε Ντορσει (την πρωτη φορα που ηρθε) το ιδιο ειχε γινει και τοτε, ο ντορσει ειχε συμφωνησει οπως και ο Μιροτιτς.
Αυτα αλλαζουν απο ωρα σε ωρα, κανεις δεν πεφτει μεσα 100%.
Και καλο ειναι οτι μαθαινει καποιος και το μοιραζεται εδω μεσα να μην αντιμετωπιζεται με ειρωνια.
Ναι δεν βγαινουν ολα προφανως αλλα αυτο ειναι το λογικο να συμβαίνει.
"ο Ολυμπιακός δεν αγοράζεται, είναι κάτι τεράστιο, είναι μία ιδέα"
-
Stam Tziant

- Reactions:
- Αγαπημένη ομάδα:

- Προειδοποιήσεις:
0
Στα guard υπάρχουν αστερίσκοι.
Ο πρώτος είναι ο Έβανς. Ο Έβανς ιατρικά πιθανόν είναι εδώ και κανένα 3μηνο οκέι. Ο αστερίσκος, κρίνοντας από αντίστοιχες περιπτώσεις με τον ίδιο τραυματισμό, δε μπαίνει στο πώς θα γυρίσει αγωνιστικά τόσο. Το ότι χειρουργήθηκε άμεσα, το ότι δεν βιάστηκε (το αντίθετο μάλιστα) να επανέλθει, σύμφωνα με τις λίγες επίσημες έρευνες που είναι διαθέσιμες, δείχνουν να είναι θετικά. Αγωνιστικά νομίζω αργά ή γρήγορα θα επανέλθει σε τοπ επίπεδο. Ο αστερίσκος μπαίνει στο ότι θα χρειαστεί load management. Δε θα είναι καλό για αυτόν να παίζει πολλά λεπτά (23+ πχ) ή να παίζει συχνά σε διαβολοβδομάδες. Τουλάχιστον τους πρώτους μήνες. Είναι αρκετά πιθανό στην αρχή να βγάλει κάποιους μικροτραυματισμούς επίσης. Οπότε δεν θα πρέπει να λογίζεται τουλάχιστον στην αρχή ως βασική επιλογή. Νομίζω ένας ρόλος φετινού Βιλντόζα θα ήταν ιδανικός για αρχή. Με κάποιον Λι(;), Ντόρσεϊ(;), ΜακΚίσικ(;) να συμπληρώνει τα ρεπά του.
Ο δεύτερος αστερίσκος αφορά τον Γουόκαπ. Ο Γουόκαπ αν δεν έπινε θάλασσα στα Final Four θα ήταν στο μυαλό μου ο πιο κομβικός παίκτης της ομάδας. Ακόμα κι έτσι όμως είναι από τους πιο κομβικούς. Κι αυτός όμως είχε ένα μεγάλο διάστημα απουσίας, λόγω προβλήματος στη μέση. Ένα αρκετά ύπουλο σημείο. Φυσικά και δεν έχω καμία εικόνα του πόσο σοβαρό είναι, αλλά αν συνεχίσει να τον ταλαιπωρεί και την ερχόμενη σεζόν αυτό μπορεί να είναι μεγάλο πρόβλημα. Απόντος Γκος (και Κάνααν πέρσι θα πω εγώ), και με τον Παπ άλλον ένα χρόνο μεγαλύτερο, η περιφερειακή άμυνα είναι αρκετά αδυνατισμένη. Και αν ο Γουόκαπ δεν είναι στο 100%, θα μπορούσε να είναι έως και ανύπαρκτη. Ο Γουόρντ θεωρητικά έρχεται να δώσει βοήθειες αλλά προφανώς δεν αρκεί, γιατί αν πάρει τα λεπτά κάποιου, αυτός θα είναι ο Παπ. Σε αυτό έρχεται να προστεθεί και η παρουσία του Μίλου αντί του Φαλ στο 5, που στην 2 vs 2 άμυνα, είναι downgrade.
O τρίτος αστερίσκος είναι το ποιοι θα είναι οι παίκτες που θα συμπληρώσουν το παζλ. Θα είναι ο Λι; Ο Ντόρσεϊ; Ο Βιλντόζα, που θέλει και μεγαλύτερο ρόλο
; Δε νομίζω ότι μπορούν να είναι όλοι.
Η μόνη σταθερά στην περιφέρεια λέγεται Εβάν Φουρνιέ. Άσχετο αλλά μέχρι το Δεκέμβρη επιβάλλεται να έχει υπογράψει επέκταση και εκεί θα πρέπει να πληρωθεί καλά, γιατί τα 2,3 είναι αστείο ποσό και το ξέρει και ο ίδιος. Ο Φουρνιέ είναι ένα επιθετικό υπερόπλο. Μπορεί να παίξει με ή χωρίς τη μπάλα, είναι εξαιρετικός στο P&R, μπορεί να ζεσταθεί σε δευτερόλεπτα και να σου πάρει ένα παιχνίδι.
Αλλά.
1. Πρέπει να παίρνει τη μπάλα μετά το μισό του γηπέδου και όχι να σπαταλά ενέργεια στο να κατεβάσει, γιατί καταλήγει σε λάθη.
2. Χρειάζεται βοήθεια στην άμυνα. Δεν νοείται παίκτης με αυτό το ταλέντο να σπαταλά όλη του την ενέργεια αμυντικά, ακόμα κι αν μπορεί να είναι καλός σε αυτό το κομμάτι. Τον θες φρέσκο μπροστά.
3. Χρειάζεσαι έναν ακόμη ποιοτικό επιθετικά παίκτη δίπλα του. Όχι νο1 απαραίτητα, δε χρειάζεται να μπερδευτούν οι ρόλοι. Έναν παίκτη που θα μπορεί να προσφέρει βοήθειες στο σκορ, να παίξει άμυνα, να κατεβάσει με ασφάλεια.
Προφανώς η ίδια η ομάδα θα πρέπει να αξιολογήσει τους αστερίσκους και να δει ποια σύνθεση ταιριάζει τελικά καλύτερα. Προσωπικά μου φαίνεται πολύ δύσκολος γρίφος και δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα φτιαχτεί μια περιφέρεια χωρίς εμφανείς αδυναμίες.
Υ.Γ. Ερωτηματικό που επηρεάζει και την περιφέρεια είναι και η θέση 5 κυρίως αμυντικά. Γιατί αν δεν αποκτηθεί κάποιος εξαιρετικός αμυντικός εκεί, τότε οι όποιες αμυντικές αδυναμίες στην περιφέρεια θα φαίνονται επί 2.
Ο πρώτος είναι ο Έβανς. Ο Έβανς ιατρικά πιθανόν είναι εδώ και κανένα 3μηνο οκέι. Ο αστερίσκος, κρίνοντας από αντίστοιχες περιπτώσεις με τον ίδιο τραυματισμό, δε μπαίνει στο πώς θα γυρίσει αγωνιστικά τόσο. Το ότι χειρουργήθηκε άμεσα, το ότι δεν βιάστηκε (το αντίθετο μάλιστα) να επανέλθει, σύμφωνα με τις λίγες επίσημες έρευνες που είναι διαθέσιμες, δείχνουν να είναι θετικά. Αγωνιστικά νομίζω αργά ή γρήγορα θα επανέλθει σε τοπ επίπεδο. Ο αστερίσκος μπαίνει στο ότι θα χρειαστεί load management. Δε θα είναι καλό για αυτόν να παίζει πολλά λεπτά (23+ πχ) ή να παίζει συχνά σε διαβολοβδομάδες. Τουλάχιστον τους πρώτους μήνες. Είναι αρκετά πιθανό στην αρχή να βγάλει κάποιους μικροτραυματισμούς επίσης. Οπότε δεν θα πρέπει να λογίζεται τουλάχιστον στην αρχή ως βασική επιλογή. Νομίζω ένας ρόλος φετινού Βιλντόζα θα ήταν ιδανικός για αρχή. Με κάποιον Λι(;), Ντόρσεϊ(;), ΜακΚίσικ(;) να συμπληρώνει τα ρεπά του.
Ο δεύτερος αστερίσκος αφορά τον Γουόκαπ. Ο Γουόκαπ αν δεν έπινε θάλασσα στα Final Four θα ήταν στο μυαλό μου ο πιο κομβικός παίκτης της ομάδας. Ακόμα κι έτσι όμως είναι από τους πιο κομβικούς. Κι αυτός όμως είχε ένα μεγάλο διάστημα απουσίας, λόγω προβλήματος στη μέση. Ένα αρκετά ύπουλο σημείο. Φυσικά και δεν έχω καμία εικόνα του πόσο σοβαρό είναι, αλλά αν συνεχίσει να τον ταλαιπωρεί και την ερχόμενη σεζόν αυτό μπορεί να είναι μεγάλο πρόβλημα. Απόντος Γκος (και Κάνααν πέρσι θα πω εγώ), και με τον Παπ άλλον ένα χρόνο μεγαλύτερο, η περιφερειακή άμυνα είναι αρκετά αδυνατισμένη. Και αν ο Γουόκαπ δεν είναι στο 100%, θα μπορούσε να είναι έως και ανύπαρκτη. Ο Γουόρντ θεωρητικά έρχεται να δώσει βοήθειες αλλά προφανώς δεν αρκεί, γιατί αν πάρει τα λεπτά κάποιου, αυτός θα είναι ο Παπ. Σε αυτό έρχεται να προστεθεί και η παρουσία του Μίλου αντί του Φαλ στο 5, που στην 2 vs 2 άμυνα, είναι downgrade.
O τρίτος αστερίσκος είναι το ποιοι θα είναι οι παίκτες που θα συμπληρώσουν το παζλ. Θα είναι ο Λι; Ο Ντόρσεϊ; Ο Βιλντόζα, που θέλει και μεγαλύτερο ρόλο
Η μόνη σταθερά στην περιφέρεια λέγεται Εβάν Φουρνιέ. Άσχετο αλλά μέχρι το Δεκέμβρη επιβάλλεται να έχει υπογράψει επέκταση και εκεί θα πρέπει να πληρωθεί καλά, γιατί τα 2,3 είναι αστείο ποσό και το ξέρει και ο ίδιος. Ο Φουρνιέ είναι ένα επιθετικό υπερόπλο. Μπορεί να παίξει με ή χωρίς τη μπάλα, είναι εξαιρετικός στο P&R, μπορεί να ζεσταθεί σε δευτερόλεπτα και να σου πάρει ένα παιχνίδι.
Αλλά.
1. Πρέπει να παίρνει τη μπάλα μετά το μισό του γηπέδου και όχι να σπαταλά ενέργεια στο να κατεβάσει, γιατί καταλήγει σε λάθη.
2. Χρειάζεται βοήθεια στην άμυνα. Δεν νοείται παίκτης με αυτό το ταλέντο να σπαταλά όλη του την ενέργεια αμυντικά, ακόμα κι αν μπορεί να είναι καλός σε αυτό το κομμάτι. Τον θες φρέσκο μπροστά.
3. Χρειάζεσαι έναν ακόμη ποιοτικό επιθετικά παίκτη δίπλα του. Όχι νο1 απαραίτητα, δε χρειάζεται να μπερδευτούν οι ρόλοι. Έναν παίκτη που θα μπορεί να προσφέρει βοήθειες στο σκορ, να παίξει άμυνα, να κατεβάσει με ασφάλεια.
Προφανώς η ίδια η ομάδα θα πρέπει να αξιολογήσει τους αστερίσκους και να δει ποια σύνθεση ταιριάζει τελικά καλύτερα. Προσωπικά μου φαίνεται πολύ δύσκολος γρίφος και δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα φτιαχτεί μια περιφέρεια χωρίς εμφανείς αδυναμίες.
Υ.Γ. Ερωτηματικό που επηρεάζει και την περιφέρεια είναι και η θέση 5 κυρίως αμυντικά. Γιατί αν δεν αποκτηθεί κάποιος εξαιρετικός αμυντικός εκεί, τότε οι όποιες αμυντικές αδυναμίες στην περιφέρεια θα φαίνονται επί 2.

BasketForum – Ιστορικό Αρχείο