Ελληνοποίηση ξένων αθλητών

Συντονιστής: Captains

Συμφωνείτε με την ελληνοποίηση ξένων αθλητών?

ΝΑΙ
21
29%
ΟΧΙ
42
58%
ΑΔΙΑΦΟΡΟ
10
14%
 
Σύνολο ψήφων: 73
Erether

 junior
Reactions: 105
Δημοσιεύσεις: 196
Εγγραφή: Δευ Μάιος 26, 2025 10:47 am
Τοποθεσία: Αθηνα
Αγαπημένος παίκτης: Μακκολουμ
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 1

Τετ Ιουν 25, 2025 9:08 am

GK_23 έγραψε:
Τετ Ιουν 25, 2025 8:42 am
Erether έγραψε:
Τετ Ιουν 25, 2025 8:30 am
Ασχετο, μιας και το αναφεραμε. Διαβασα τωρα δηλωσεις του Αταμαν απο τον Νοεμβριο οτι φετος ο Λαρκιν θα ξαναπαιξει στην εθνικη μετα απο 3 σεζον
O Larkin έπαιξε ήδη ξανά με την εθνική Τουρκίας στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ, τον περασμένο Φεβρουάριο.
Δεν ισχύει επίσης πως του είχε αφαιρεθεί το τουρκικό διαβατήριο. Και η σελίδα της τουρκικής ομοσπονδίας, τον δείχνει να αγωνίζεται ως "Τούρκος" και όχι ως "Αμερικάνος" στο φετινό πρωτάθλημα.

https://www.tbf.org.tr/ligler/bsl-2024- ... tay/442131
Κοιταζοντας τα στατιστικα των αγωνων του τουρκικου πρωταθληματος, νομιζω οτι περυσι επαιξε σαν ξενος. Προπερσι οχι. Η Εφες δεν ειχε σε κανενα αγωνα εκεινης της σεζον 5 ξενους στη 12αδα συν τον Λαρκιν. Στο σαιτ που εστειλες λογικα εχουν αλλαξει την εθνικοτητα του παικτη στις σελιδες ολων των σεζον.
Λογικα δεν του αφαρεθηκε το διαβατηριο διαπαντως, αλλα ισως επιβληθηκαν περιορισμοι για ενα διαστημα.

Φετος ουτως ή αλλως αυξηθηκε το οριο στους 7 ξενους.

https://www.tblstat.net/games/2324

1
1 Εικόνα
Erether

 junior
Reactions: 105
Δημοσιεύσεις: 196
Εγγραφή: Δευ Μάιος 26, 2025 10:47 am
Τοποθεσία: Αθηνα
Αγαπημένος παίκτης: Μακκολουμ
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 1

Τετ Ιουν 25, 2025 9:19 am

SteveNashidis έγραψε:
Τετ Ιουν 25, 2025 9:06 am
Αλλάζω κουβέντα από τα χιλιοειπωμένα.

Χθες ο Στέφανος Μακρής του Sport24 είπε ότι στην ACB οι ομάδες πηγαίνουν στα u16 παγκοσμια πρωταθλήματα και προσελκύουν παίκτες να παίξουν στις ακαδημίες τους. Μόλις συμπληρώσουν τριετία παραμονής ή εκπαίδευσης λογίζονται "Ισπανοί" στο εγχώριο πρωτάθλημα και όχι ξένοι. Δεν είναι Ισπανοί για την εθνική τους ομάδα.

Οπότε το όλο θέμα που συζητάτε είναι ξανά θέμα ΕΣΑΚΕ.

Άλλο λοιπόν τι γίνεται με την Εθνική και άλλο με τον ΕΣΑΚΕ και προφανώς εμείς δεν ζούμε ξεκομμένοι από την πραγματικότητα για την στελέχωση των εθνικών ομάδων.
Γενικα στην Ελλαδα δεν κατανοουμε ή δεν σεβομαστε το διαχωρισμο των θεσμων. Σε ολα τα επιπεδα. Δικαστικη-εκτελεστικη εξουσια κλπ.

0
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions: 3654
Δημοσιεύσεις: 7190
Εγγραφή: Πέμ Ιουν 12, 2014 1:43 pm
Τοποθεσία: Κρήτη
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Τετ Ιουν 25, 2025 9:25 am

SteveNashidis έγραψε:
Τετ Ιουν 25, 2025 9:06 am
Αλλάζω κουβέντα από τα χιλιοειπωμένα.

Χθες ο Στέφανος Μακρής του Sport24 είπε ότι στην ACB οι ομάδες πηγαίνουν στα u16 παγκοσμια πρωταθλήματα και προσελκύουν παίκτες να παίξουν στις ακαδημίες τους. Μόλις συμπληρώσουν τριετία παραμονής ή εκπαίδευσης λογίζονται "Ισπανοί" στο εγχώριο πρωτάθλημα και όχι ξένοι. Δεν είναι Ισπανοί για την εθνική τους ομάδα.

Στην Ισπανία είναι εδώ και χρόνια λίγο παράξενο το καθεστώς, υπάρχει η τριετία παραμονής για τους νέους παίκτες, ενώ λογαριάζονται και ως κοινοτικοί παίκτες όχι μόνο οι παίκτες από την Ε.Ε αλλά και όσοι έχουν το λεγόμενο Cotonou Passport,

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
yawn.brigade

 a1greece
Reactions: 697
Δημοσιεύσεις: 573
Εγγραφή: Τετ Μάιος 22, 2024 10:57 pm
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Τετ Ιουν 25, 2025 10:27 am

nikolas_asteri έγραψε:
Τετ Ιουν 25, 2025 1:44 am
yawn.brigade έγραψε:
Τετ Ιουν 25, 2025 1:21 am
είναι λίγο αντιφατικά αυτά που λες. η σωστή παραδοχή ότι στο φόρουμ χρησιμοποιείται το "εμείς" και το "εσείς" ως τσουβάλιασμα των φιλάθλων κάθε ομάδας καταλήγει σε ακριβώς αυτό το τσουβάλιασμα, ότι τότε οι Ολυμπιακοί δεν έλεγαν τίποτα γιατί αυτό θα τους έφερνε απέναντι στην πλειοψηφία.

δεν είμαι σίγουρος για το τι γράφτηκε τότε, δε θυμάμαι καν αν έμπαινα στο φόρουμ ώστε να έχω άποψη, σίγουρα όμως κατά καιρούς έχω διαβάσει αρκετά σχόλια κατά της ελληνοποίησης του Γουόκαπ από Ολυμπιακούς, συνήθως στα θέματα της Εθνικής.

σε κάθε περίπτωση αυτή η τάση να πας με το ρεύμα της πλειοψηφίας νομίζω δεν υπάρχει ιδιαίτερα στο φόρουμ, ούτε στους Ολυμπιακούς ούτε στους Παναθηναϊκούς, το αντίθετο μάλλον συμβαίνει. "σφαζόμαστε" για τα πάντα, για συγκεκριμένους παίκτες, για προπονητές, για διαιτησία, για την ΕΟΚ, για την Ευρωλίγκα, έτσι γινόταν όσο τουλάχιστον μπαίνω εγώ εδώ και έτσι είναι και το ωραίο να γίνεται κατά την άποψη μου.
Μπορεί να το είπα λάθος; Δεν ξέρω στο μυαλό μου ήταν πιο ξεκάθαρο :D Το "τσουβάλιασμα" για το οποίο μιλάω έχει να κάνει όταν απευθύνεται ένας φίλος της ομάδας Α σε κάποιον της ομάδας Β. Δηλαδή γράφει κάποιος "τότε λέγατε άλλα όμως" μην έχοντας στοιχεία για το τι έλεγε ο συγκεκριμένος συνομιλητής. Στο δικό μου σχόλιο αναφέρομαι σε μια γενικότερη τάση που υπήρχε τότε kai κρατάω ένα μικρότερο τσουβαλάκι για εκείνους που λένε "Α εγώ φυσικά και είμαι κατά", διότι ενώ τώρα (εκ των υστέρων) μοιάζουν πολλοί, η επικρατούσα άποψη τότε ήταν "ε μα το καλό της εθνικής", "το κάνουν και άλλοι γιατί όχι εμείς;", "αν έκαναν παίκτη του παναθηναικού τα ίδια θα λέγατε. Είναι λογικό να είσαι κατά ραντομ ελληνοποιήσεων διασήμων αν έχεις ελάχιστες κοινωνικές ανησυχίες όμως σου ξαναλέω πως τότε απλά επέλεγαν τη σιωπή ή το "ε τι να κάνουμε τώρα". Δεν λέω ότι όλοι τότε συμφωνούσαν, λέω ότι δεν υπήρχε το ρεύμα έντονης αντίρρησης που βλέπουμε τώρα. Και δεν ξέρω πόσο νόημα έχει εκ των υστέρων να εμφανίζεται σαν να υπήρχε τότε πολύ ισχυρή αντίθεση.

Για το αν πας με ή ενάντια στο ρεύμα της πλειοψηφίας έχει να κάνει με την συμμετοχή. Όντως θα βρίσκουμε κάθε λογής αίτιο να τσακωνόμαστε όμως όταν το θέμα βρίσκει τις δύο ομάδες αντίπαλες τότε οι απόψεις παίρνουν πολύ εύκολα χρώμα. Δεν θέλω να το πάρεις ως μομφή προς τα εσένα. Δεν αναφερόμουν σε εσένα όταν τα λέω αυτά. Με τα παιδιά που γράφουν συχνά εδώ είναι πιο εύκολο να ξέρεις/θυμάσαι τις θέσεις τους και όταν απευθύνεσαι σε αυτούς να είσαι πιο συγκεκριμένος.
ναι μωρέ δε το εξέλαβα ως μομφή προς τα εμένα που και πάλι δε θα με ενοχλούσε, κουβέντα κάνουμε :)

εν τω μεταξύ τώρα που μεταφέρθηκαν τα σχόλια στο τόπικ "Ελληνοποίηση ξένων αθλητών" είναι εύκολο να διαβάσει κάποιος τη γνώμη πολλών Ολυμπιακών του φόρουμ για την ελληνοποίηση του Γουόκαπ τη στιγμή που έγινε.

0
JohnnyPao

 champion
Reactions: 2528
Δημοσιεύσεις: 6033
Εγγραφή: Τετ Ιουν 06, 2018 10:06 pm
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 2

Τετ Ιουν 25, 2025 10:51 am

Coach Periklis έγραψε:
Τετ Ιουν 25, 2025 5:50 am
JohnnyPao έγραψε:
Τετ Ιουν 25, 2025 2:33 am


Άρνηση είναι να παίζεις στους τελικούς και μετά να λες πως δεν μπορείς. Δεν του λέει κανείς να παίξει με το ζόρι, αλλά αφού δεν παίζει να δωσει πίσω το διαβατήριο. Απλά τα πράγματα... Ή τέλος πάντων να ελληνοποιησουν όποιον γουσταρουν για την εθνική (ο Ναν ταιριάζει λες?) αλλά να μην μετράει σαν Έλληνας στην Α1. Απλό κι αυτό.
κοίτα να δεις τι μου θυμίζει αυτό τώρα .........

βρε οκ, να παραδώσει πίσω το διαβατήριο, εντάξει . Μακάρι να το παρέδιδε ο ίδιος και να έλεγε εγώ τόσο μπορούσα τόσο προσφερα . Αλλά να αναλωνόμαστε 5-6 σελίδες να συζητάμε αν ο τραυματισμός στη μέση είναι ΑΡΝΗΣΗ ενώ είναι ΑΔΥΝΑΜΙΑ είναι αν μη τι άλλο κακεντρεχές και ντροπή . Αυτονόητα πράγματα .

Να κάτσω να εξηγήσω σε κάποιον που πόσταρε εμετικό αρθρο Μπούκουρα ότι το "δεν μπορώ" δεν σημαίνει "δεν θέλω", αρνούμαι να το κάνω . Τα ίδια έγιναν και πέρυσι και όσο και να ψάξεις θα δεις ότι δεν μπήκα στο τρυπάκι , ειδικά εφόσον δεν πήγε ΟΑ τρώγοντας τη θέση κάποιου που δικαιωματικά άξιζε να πάει , ήμουν πολύ οκ με τη στάση

Ειδικά και μόνο για το κατάπτυστο άρθρο Μπουκουρα που τον παρουσιάζει ως ΥΓΙΗ , θέλω Γουοκαπ μέχρι τα 40 στο λιμάνι με ελληνικό διαβατήριο παρέα με Μιλου και κάθε χρόνο να λέει ότι πονάει γιατί μέχρι εδώ ήταν τα όρια μου
Μωρέ το ξέρουμε ότι αυτά είναι τα πραγματικά σας πιστεύω. Στην αρχή το παίζετε πως είστε 50-50 και λίγο να σας τσιγκλήσει κάποιος αποκαλύπτετε πως δεν έχετε κανέναν πρόβλημα με το 100-0, το μόνο που έχει σημασία είναι να νικάει ο οσφπ, δεν υπάρχουν ηθικοί φραγμοι πουθενά. Συνέχισε έτσι λοιπόν, δεν με εκπλήσσεις! Αλλά γιατί διαβατήρια μόνο οι Γουοκαπ και Μιλουτινοφ? Εγώ στη θέση σας θα έδινα και στον Σαμπιεν Λι, ποτέ δεν ξέρεις, θέλει βάθος η σεζόν...

:wave:

2
1 Εικόνα 1 Εικόνα
JohnnyPao

 champion
Reactions: 2528
Δημοσιεύσεις: 6033
Εγγραφή: Τετ Ιουν 06, 2018 10:06 pm
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 2

Τετ Ιουν 25, 2025 10:53 am

Erether έγραψε:
Τετ Ιουν 25, 2025 7:46 am
JohnnyPao έγραψε:
Τετ Ιουν 25, 2025 2:37 am


Αν έβαζε 25αρες δεν θα είχαμε κανένα απολύτως πρόβλημα, ακόμα κι αν ήταν δικός σας παίχτης. Πχ αν έπαιζε ως Έλληνας ο υγιής Κιναν Έβανς εγώ θα πέταγα τη σκουφια μου. Το θέμα είναι ότι από όλους τους διαθέσιμους παίχτες δώσαμε διαβατήριο σε μια μετριατζα που δεν ταιριάζει και καθόλου δίπλα στον Γιάννη, μόνο και μόνο για να εξυπηρετηθεί μια ΚΑΕ.
Μα δε λέτε ποιον άλλο μπορούσαν να φέρουν. Επαναλαμβάνω το 2023. Όχι τωρα. Παίκτη ελληνικής ομάδας. Η απάντηση σου σε αυτή την ερώτηση ήταν ότι δεν έπρεπε να φέρουν κανενα. Δηλαδή να μην το πάλευαν καθόλου και να πήγαιναν στη διοργάνωση να χάσουν με κάτω τα χέρια όλα τα ματς. Τώρα όμως θα ήθελες παικτη. Κούρασες φίλε, ειλικρινά.

Τι να κάνουμε; Ο μπετατζης το 2023 προερχόταν από φοβερή σεζόν, ήταν στην πιο παραγωγική ηλικία και ταιριαζε πολύ καλά με τον Σλουκα με τον οποίο τότε ήταν ακόμα συμπαίκτες, είχαν άλλες σχέσεις και ο οποίος Σλούκας ακόμα δεν ειχε ακόμα δηλώσει ότι δε θα πάει στο τουρνουά εκείνου του καλοκαιριού :)
Το 2023 προτιμούσα τον Dorsey, όπως και τον προτιμώ τώρα. Αν ήθελαν να ελληνοποιησουν κάποιον ας έβρισκαν έναν καλό όπως βρήκε η Ισπανία τον Λορενζο χωρίς να κάνει χατίρια σε κάποια ΚΑΕ. Κουράζει η πραγματικότητα όταν δεν βολεύει το καταλαβαίνω.

0
Άβαταρ μέλους
GK_23

allstar
Reactions: 2670
Δημοσιεύσεις: 4682
Εγγραφή: Τρί Απρ 07, 2009 1:20 am
Τοποθεσία: Patras, Greece
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: SGA, Andrew Bogut
Προειδοποιήσεις: 0

Τετ Ιουν 25, 2025 10:54 am

SteveNashidis έγραψε:
Τετ Ιουν 25, 2025 9:06 am
Πάμε στο δια ταύτα. Ο Ντόρσει δεν θα έπρεπε να είναι νατουραλιζέ. Εγκληματικό λάθος της προηγούμενης διοίκησης. Ο Βεζενκοφ όπως υπονόησε ο Καβαλιεράτος είχε μια άσχημη συμπεριφορά από την επίσης προηγούμενη διοίκηση όταν ο Άρης πήρε το προηγούμενο πανελλήνιο κάπου στο 2013 και τότε αποφάσισε ότι δεν θέλει να ασχοληθεί με την Εθνική Ελλάδος. 2ο εγκληματικό λάθος. Όλα αυτά δημιουργούν προβλήματα στην ανταγωνιστικότητα της Εθνικής σε σχέση με άλλες χώρες.

https://en.wikipedia.org/wiki/France_me ... tball_team
Αν τσεκάρουμε για παράδειγμα την Γαλλία, τι χρησιμοποίησε στα παράθυρα , θα βρούμε:
Strazel από Γουαδελούπη
Amine Noua ρίζες από Μαρόκο και Αλγερία
Τheo Maledon ρίζες από Γουαδελούπη
Cordinier ρίζες του πατέρα του από Μαρτινίκα
Αlbicy η μαμά του από Μαρτινίκα
Luwawu-Cabarrot ρίζες από Κονγκό του πατέρα του
Okobo ρίζες από Κονγκό
και δεν με βοηθάει η Wikipedia να δω από που είναι οι Sako, Massa, Moukoundou.

Ολόκληρη Γαλλία στηρίζεται σε γενιές πρώτων, δεύτερων και τρίτων γενεών μεταναστών. Και τα παιδιά καλά κάνουν και νιώθουν ή παίζουν ως Γάλλοι με την εθνική τους ομάδα.
Είναι άτοπη η σύγκριση του Dorsey με τους παραπάνω παίκτες που έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στη Γαλλία και είναι Γάλλοι πολίτες από τη γέννησή τους. Αν έπρεπε να συγκρίνουμε τις περιπτώσεις των Γάλλων παικτών με περιπτώσεις δικών μας παικτών, αυτοί θα ήταν τα αδέρφια Αντετοκούνμπο, ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς, ο Ντούσαν Σάκοτα, ο Αντρέι Στογιάκοβιτς, ο Βενιαμίν Αμπόσι, ο Σαμοντούροφ, η Έλενα Τσινέκε και η Σύνθια Εζέτζα. Στο βαθμό λοιπόν που μπορούμε, μια χαρά έχουμε αξιοποιήσει παίκτες με μεικτή ή διαφορετική καταγωγή στις εθνικές μας ομάδες.

Ο Dorsey θεωρείται δικαίως νατουραλιζέ, όπως νατουραλιζέ θεωρεί η FIBA τον Brazdeikis, τον Garza, τον Clarkson, τον Kuzmic, τη Jacki Gemelos, τον Mike Bramos, τους αδερφούς Μήτρου-Long και δεκάδες άλλους παίκτες της ίδιας κατηγορίας. Τα περί εγκληματικού λάθους της διοίκησης Βασιλακόπουλου στην περίπτωση του Dorsey δεν ευσταθούν.

Ο Καβαλιεράτος πριν 1-2 χρόνια έπαιρνε συνέντευξη στον Ζαγκλή, του εξηγούσε ο Ζαγκλής τα player eligibility rules της FIBA και αυτός έδειχνε να μην καταλαβαίνει κουβέντα από όσα του έλεγε.

3
3 Εικόνα
JohnnyPao

 champion
Reactions: 2528
Δημοσιεύσεις: 6033
Εγγραφή: Τετ Ιουν 06, 2018 10:06 pm
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 2

Τετ Ιουν 25, 2025 10:56 am

Erether έγραψε:
Τετ Ιουν 25, 2025 8:11 am
JohnnyPao έγραψε:
Τετ Ιουν 25, 2025 2:35 am


Εκείνη τη χρονιά σταμάτησαν να λογίζονται ως Τούρκοι στο εγχώριο πρωτάθλημα τους. Επόμενη ερώτηση για να μπορείτε να έχετε έναν ακόμα "Έλληνα" στους τελικούς της Α1?
Δεν σταμάτησαν να λογίζονται ως γηγενείς στο πρωτάθλημα. Τους αφαιρέθηκαν τα διαβατήρια. Ωραία και δημοκρατικα, όπως ξέρουν εκεί. Έχει διαφορά.
Αυτό το σχόλιο δείχνει το πως σκέφτεσαι και λειτουργείς. Γράφεις πράγματα που δεν ισχύουν και μάλιστα με απόλυτη σιγουριά κι ολας. Χαχαχ τι να πω, προσπάθησε να με αγνοείς από εδώ και πέρα και μην απαντάς στα σχόλια μου, θα κάνω κι εγώ το ίδιο με τα δικά σου. Δεν έχω πρόβλημα να συζητάω με κάποιον που διαφωνώ, αλλά η συζητήσω δεν έχει νόημα με κάποιον που αντιστρέφει τη πραγματικότητα για να πείσει πως έχει δίκιο. Όπως σου απάντησαν κι άλλοι παραπάνω, κανείς δεν πήρε τα διαβατήρια των Λαρκιν και Γουιλμπεκιν, ίσα ίσα που ο Λαρκιν έπαιξε ξανά με την εθνική Τουρκίας αργότερα.

1
1 Εικόνα
JohnnyPao

 champion
Reactions: 2528
Δημοσιεύσεις: 6033
Εγγραφή: Τετ Ιουν 06, 2018 10:06 pm
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 2

Τετ Ιουν 25, 2025 10:59 am

GK_23 έγραψε:
Τετ Ιουν 25, 2025 8:18 am
Το θέμα δεν είναι η ελληνοποίηση του Walkup αλλά αν ο Walkup ή ένας παίκτης με παρόμοια χαρακτηριστικά είναι ταιριαστός στις ανάγκες της ομάδας.

Για εμένα τουλάχιστον είναι προφανές πως όσοι λένε ότι η εθνική δεν θέλει τέτοιου στυλ παίκτη ή πως η εθνική έχει επιθετικό πρόβλημα ή πως ο Τολιόπουλος θα παίζει πεντάλεπτα (πέρυσι έπαιξε σχεδόν 19 λεπτά στους ΟΑ) δεν έχουν δει αγώνα της εθνικής ομάδας τα τελευταία 3-4 χρόνια.

Με τον Καλάθη στα 36 του και τραυματία σχεδόν όλοκληρη τη σεζόν, τον Σλούκα στα 35 του και με αρκετούς τραυματισμούς την τελευταία διετία, τον Παπανικολάου επίσης στα 35 του και τον Τολιόπουλο που δεν έχει μέγεθος και είναι μέτριος αμυντικός, το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η εθνική στην περιφέρειά της είναι ένας παίκτης που παίζει για τα στατιστικά του στην επίθεση και το 2022 προκάλεσε μια φάση που έγινε αφορμή να χαλάσει το κλίμα στην ομάδα (αυτό το είπε ο Γιάννης, δεν το έβγαλα από το μυαλό μου).

Επομένως, όσο και αν δεν αρέσει σε ορισμένους, ένας παίκτης που μπορεί να σπάσει τον τσαμπουκά στους αντίπαλους περιφερειακούς όπως ο Walkup ή ο Jerian Grant, είναι πολύ καλύτερο fit από τον Dorsey σε αυτήν την ομάδα.
Τα τελευταία 5 χρόνια ενδέχεται να μην έχω χάσει ούτε μισό αγώνα της εθνικής και είμαι από αυτούς που θεωρούν τον Γουοκαπ τραγικό φιτ για την ομάδα. Τόσοι παιχτες υπάρχουν, έναν Λορέντζο Μπράουν ας έβρισκαν, έναν Κιναν Έβανς, ο Τζεριαν Γκραντ που λες θα ήταν επίσης χίλιες φορές πιο ταιριαστός.

0
Erether

 junior
Reactions: 105
Δημοσιεύσεις: 196
Εγγραφή: Δευ Μάιος 26, 2025 10:47 am
Τοποθεσία: Αθηνα
Αγαπημένος παίκτης: Μακκολουμ
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 1

Τετ Ιουν 25, 2025 11:28 am

JohnnyPao έγραψε:
Τετ Ιουν 25, 2025 10:56 am
Erether έγραψε:
Τετ Ιουν 25, 2025 8:11 am

Δεν σταμάτησαν να λογίζονται ως γηγενείς στο πρωτάθλημα. Τους αφαιρέθηκαν τα διαβατήρια. Ωραία και δημοκρατικα, όπως ξέρουν εκεί. Έχει διαφορά.
Αυτό το σχόλιο δείχνει το πως σκέφτεσαι και λειτουργείς. Γράφεις πράγματα που δεν ισχύουν και μάλιστα με απόλυτη σιγουριά κι ολας. Χαχαχ τι να πω, προσπάθησε να με αγνοείς από εδώ και πέρα και μην απαντάς στα σχόλια μου, θα κάνω κι εγώ το ίδιο με τα δικά σου. Δεν έχω πρόβλημα να συζητάω με κάποιον που διαφωνώ, αλλά η συζητήσω δεν έχει νόημα με κάποιον που αντιστρέφει τη πραγματικότητα για να πείσει πως έχει δίκιο. Όπως σου απάντησαν κι άλλοι παραπάνω, κανείς δεν πήρε τα διαβατήρια των Λαρκιν και Γουιλμπεκιν, ίσα ίσα που ο Λαρκιν έπαιξε ξανά με την εθνική Τουρκίας αργότερα.
Λες να τους αφηναν να χρησιμοποιουν κανονικα το διαβατηριο για προσωπικους σκοπους; Μπορει ναι, μπορει οχι. Δεν ειμαστε αρμοδιοι για να το γνωριζουμε. Μια χρονια δεν επαιξαν λοιπον σαν Τουρκοι στο πρωταθλημα, οπως καταλαβες, αλλα το προσπερνας. Εσενα και οσους σκεφτονται σαν εσενα, θα σας βολευε φυσικα να γινει διαπαντως στην περιπτωση του Γουοκαπ.

Εχουμε γραψει 100 φορες οτι η ομοσπονδια δεν μπορει λογω χρηματων ή δε θελει να ελληνοποιησει παικτη εκτος ελληνικου πρωταθληματος και εσυ συνεχιζεις να γραφεις ασχετα. Η αληθεια ειναι οτι δεν μπορεις να βρεις καποιον αλλο παικτη που να ταιριαζε περισσοτερο απο τον Γουοκαπ εκεινη την περιοδο. Δεν ειναι κακο να το παραδεχτεις. Ο Ντορσευ δεν ενδιαφεροταν να παιξει στην εθνικη μετα τη φυγη του απο τον Ολυμπιακο. Αν υπηρχε καλη θεληση απο την πλευρα του Παναθηναικου, θα ελληνοποιουταν παικτης του φετος, οποτε δεν καταλαβαινω γιατι σκουζεις περι αδικιας.

Οπως βλεπεις δεν σε αγνοω. Καλη συνεχεια.

1
1 Εικόνα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Erether την Τετ Ιουν 25, 2025 11:40 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions: 3654
Δημοσιεύσεις: 7190
Εγγραφή: Πέμ Ιουν 12, 2014 1:43 pm
Τοποθεσία: Κρήτη
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Τετ Ιουν 25, 2025 11:34 am

Ευγενική υπενθύμιση. Μεταφέράμε ποστ από την Επικαιρότητα στο τόπικ των Ελληνοποιήσεων, δεν σημαίνει όμως ότι θα αφήσουμε να εκφυλιστεί το ένα ή το άλλο τόπικ σε διαμάχη Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού. Οπότε παρακαλώ να παραμείνουμε on topic, να αποφύγουμε προσωπικές διαμάχες, flame post περί ηθικής της μιας ή της άλλης μεριάς για να μην έχουμε διαγραφές ποστ, αποκλεισμούς και άλλα ωραία άνευ λόγου και αιτίας.

1
1 Εικόνα
Delpo1987

senior
Reactions: 350
Δημοσιεύσεις: 362
Εγγραφή: Πέμ Αύγ 10, 2023 9:41 pm
Τοποθεσία: Πατρα
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Τετ Ιουν 25, 2025 11:36 am

Erether έγραψε:
Τετ Ιουν 25, 2025 11:28 am
JohnnyPao έγραψε:
Τετ Ιουν 25, 2025 10:56 am


Αυτό το σχόλιο δείχνει το πως σκέφτεσαι και λειτουργείς. Γράφεις πράγματα που δεν ισχύουν και μάλιστα με απόλυτη σιγουριά κι ολας. Χαχαχ τι να πω, προσπάθησε να με αγνοείς από εδώ και πέρα και μην απαντάς στα σχόλια μου, θα κάνω κι εγώ το ίδιο με τα δικά σου. Δεν έχω πρόβλημα να συζητάω με κάποιον που διαφωνώ, αλλά η συζητήσω δεν έχει νόημα με κάποιον που αντιστρέφει τη πραγματικότητα για να πείσει πως έχει δίκιο. Όπως σου απάντησαν κι άλλοι παραπάνω, κανείς δεν πήρε τα διαβατήρια των Λαρκιν και Γουιλμπεκιν, ίσα ίσα που ο Λαρκιν έπαιξε ξανά με την εθνική Τουρκίας αργότερα.
Λες να τους αφηναν να χρησιμοποιουν κανονικα το διαβατηριο για προσωπικους σκοπους; Μπορει ναι, μπορει οχι. Δεν ειμαστε αρμοδιοι για να το γνωριζουμε. Μια χρονια δεν επαιξαν λοιπον σαν Τουρκοι στο πρωταθλημα, οπως καταλαβες, αλλα το προσπερνας. Εσενα και οσους σκεφτονται σαν εσενα, θα σας βολευε φυσικα να γινει διαπαντως στην περιπτωση του Γουοκαπ.

Εχουμε γραψει 100 φορες οτι η ομοσπονδια δεν μπορει λογω χρηματων ή δε θελει να ελληνοποιησει παικτη εκτος ελληνικου πρωταθληματος και εσυ συνεχιζεις να γραφεις ασχετα. Η αληθεια ειναι οτι δεν μπορεις να βρεις καποιον αλλο παικτη που να ταιριαζε περισσοτερο απο τον Γουοκαπ εκεινη την περιοδο. Δεν ειναι κακο να το παραδεχτεις. Αν υπηρχε καλη θεληση απο την πλευρα του Παναθηναικου, θα ελληνοποιουταν παικτης του φετος, οποτε δεν καταλαβαινω γιατι σκουζεις περι αδικιας.

Οπως βλεπεις δεν σε αγνοω. Καλη συνεχεια.
Δε νομίζω ότι ήταν θέμα θέλησης του ΠΑΟ , ανεξάρτητα τα επικοινωνιακά κόλπα του DPG, απλά ο Ναν και ο Γκραντ αρνήθηκαν , όπως ο Ναν αρνήθηκε και την πρόταση της Τουρκίας.

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions: 3654
Δημοσιεύσεις: 7190
Εγγραφή: Πέμ Ιουν 12, 2014 1:43 pm
Τοποθεσία: Κρήτη
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Τετ Ιουν 25, 2025 12:12 pm

Erether έγραψε:
Τετ Ιουν 25, 2025 11:28 am
JohnnyPao έγραψε:
Τετ Ιουν 25, 2025 10:56 am

Όπως σου απάντησαν κι άλλοι παραπάνω, κανείς δεν πήρε τα διαβατήρια των Λαρκιν και Γουιλμπεκιν, ίσα ίσα που ο Λαρκιν έπαιξε ξανά με την εθνική Τουρκίας αργότερα.
Λες να τους αφηναν να χρησιμοποιουν κανονικα το διαβατηριο για προσωπικους σκοπους; Μπορει ναι, μπορει οχι. Δεν ειμαστε αρμοδιοι για να το γνωριζουμε. Μια χρονια δεν επαιξαν λοιπον σαν Τουρκοι στο πρωταθλημα
Είναι ξεκάθαρο τι έγινε παιδιά.
Ο Λάρκιν και ο Γουιλμπεκίν αρνήθηκαν να παίξουν, τιμωρήθηκαν με πρόστιμα και η Τούρκικη Ομοσπονδία τους άλλαξε ως επιπλέον τιμωρία το στάτους στην Τούρκικη Λίγκα ως ξένους:
https://www.eurohoops.net/en/tbl/154552 ... sh-league/

Προφανώς δεν ήταν αρμοδιότητα της ούτε είχε την δικαιοδοσία να τους αφαιρέσει τα διαβατήρια.

Το ερώτημα είναι γιατί μπορούσε η Ομοσπονδία να το κάνει ενώ δεν θα μπορούσε στην Ελλάδα (υποθετικά), αγνοόντας τι θα συνέβαινε αν το κυνηγούσαν δικαστικά οι παίκτες η διαφορά εδώ είναι ότι ο ΕΣΑΚΕ είναι ανεξάρτητος από την ΕΟΚ, δεν διοργανώνει η ΕΟΚ το πρωτάθλημα της Α1. Αντίθετα στην Τουρκία η Ομοσπονδία διοργανώνει το αντίστοιχο πρωτάθλημα. Εδώ την αντίστοιχη απόφαση θα έπρεπε να την πάρει ο ΕΣΑΚΕ.

2
2 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
ssoulliss

 champion
Reactions: 757
Δημοσιεύσεις: 6782
Εγγραφή: Τρί Απρ 19, 2011 10:38 pm
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons
Προειδοποιήσεις: 0

Τετ Ιουν 25, 2025 12:41 pm

Conan1982 έγραψε:
Τετ Ιουν 25, 2025 8:37 am
GK_23 έγραψε:
Τετ Ιουν 25, 2025 8:18 am
Το θέμα δεν είναι η ελληνοποίηση του Walkup αλλά αν ο Walkup ή ένας παίκτης με παρόμοια χαρακτηριστικά είναι ταιριαστός στις ανάγκες της ομάδας.

Για εμένα τουλάχιστον είναι προφανές πως όσοι λένε ότι η εθνική δεν θέλει τέτοιου στυλ παίκτη ή πως η εθνική έχει επιθετικό πρόβλημα ή πως ο Τολιόπουλος θα παίζει πεντάλεπτα (πέρυσι έπαιξε σχεδόν 19 λεπτά στους ΟΑ) δεν έχουν δει αγώνα της εθνικής ομάδας τα τελευταία 3-4 χρόνια.

Με τον Καλάθη στα 36 του και τραυματία σχεδόν όλοκληρη τη σεζόν, τον Σλούκα στα 35 του και με αρκετούς τραυματισμούς την τελευταία διετία, τον Παπανικολάου επίσης στα 35 του και τον Τολιόπουλο που δεν έχει μέγεθος και είναι μέτριος αμυντικός, το τελευταίο πράγμα που χρειάζεται η εθνική στην περιφέρειά της είναι ένας παίκτης που παίζει για τα στατιστικά του στην επίθεση και το 2022 προκάλεσε μια φάση που έγινε αφορμή να χαλάσει το κλίμα στην ομάδα (αυτό το είπε ο Γιάννης, δεν το έβγαλα από το μυαλό μου).

Επομένως, όσο και αν δεν αρέσει σε ορισμένους, ένας παίκτης που μπορεί να σπάσει τον τσαμπουκά στους αντίπαλους περιφερειακούς όπως ο Walkup ή ο Jerian Grant, είναι πολύ καλύτερο fit από τον Dorsey σε αυτήν την ομάδα.
Εγώ πιστεύω ότι οι παίκτες μπορούν να αλλάξουν, έγινε κάτι το 2022, μου φαίνεται και υπερβολή να χάλασε όλο το κλίμα από μια μόνο φάση και μόνο έναν παίκτη. Έχουν περάσει 3 χρόνια, το ίδιο και με τον Ρογκαβόπουλο, δεν θυμόμουν τα προκριματικά αλλά και εκεί πέρασε καιρός, μεγάλα παιδιά είναι, μπορούν να αφήσουν στην άκρη τα προσωπικά αν υπάρχουν και να τα βρουν, καλό είναι για όλους.
Αγωνιστικά και για φέτος το ζήτημα είναι ότι ο Γουόκαπ δεν είναι διαθέσιμος όπως και να έχει, δεν τίθεται κάποιυ είδους δίλλημα μεταξύ Γουόκαπ και Ντόρσεϊ, για φέτος τουλάχιστον. Οπότε αν ο Ντόρσεϊ θέλει να έρθει υπάρχει καλύτερη εναλλακτική άραγε; Είναι καλύτερα να πάμε με κάποιον άλλον;
Σε αυτό που γράφεις δεν έχεις άδικο. Πράγματι μπορεί ένας παίκτης να αλλάξει στο μεσοδιάστημα - μη λησμονούμε ότι ο Tyler έγινε πατέρας λίγους μήνες μετά και αυτό μπορεί να τον έχει έστω και λίγο ωριμάσει - όμως η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν τον ήθελαν και ποτέ δεν ήταν ιδιαίτερα ζεστός να παίξει. Μπορεί να έχει συμβεί κάτι κατα το παρελθόν που να μην το γνωρίζουμε και να έχει ξενερώσει ή π.χ. να έχει αρπαχτεί άγρια με κάποιον συμπαίκτη του ή να βρωμάει ο τέτοιος του και να μην τον θέλει κανείς :P . Σημασία έχει ότι από το παγκόσμιο των εφήβων και μετά αυτή η συνεργασία δεν είχε διαρκεια και καλή συνεργασία.

0
Άβαταρ μέλους
SteveNashidis

Site Admin
Reactions: 3448
Δημοσιεύσεις: 8760
Εγγραφή: Τρί Σεπ 21, 2010 2:36 am
Τοποθεσία: Arizona
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Steve Nash, Devin Booker
Αγαπημένη ομάδα: Phoenix-Suns
Προειδοποιήσεις: 0

Τετ Ιουν 25, 2025 10:27 pm

GK_23 έγραψε:
Τετ Ιουν 25, 2025 10:54 am
SteveNashidis έγραψε:
Τετ Ιουν 25, 2025 9:06 am
Πάμε στο δια ταύτα. Ο Ντόρσει δεν θα έπρεπε να είναι νατουραλιζέ. Εγκληματικό λάθος της προηγούμενης διοίκησης. Ο Βεζενκοφ όπως υπονόησε ο Καβαλιεράτος είχε μια άσχημη συμπεριφορά από την επίσης προηγούμενη διοίκηση όταν ο Άρης πήρε το προηγούμενο πανελλήνιο κάπου στο 2013 και τότε αποφάσισε ότι δεν θέλει να ασχοληθεί με την Εθνική Ελλάδος. 2ο εγκληματικό λάθος. Όλα αυτά δημιουργούν προβλήματα στην ανταγωνιστικότητα της Εθνικής σε σχέση με άλλες χώρες.

https://en.wikipedia.org/wiki/France_me ... tball_team
Αν τσεκάρουμε για παράδειγμα την Γαλλία, τι χρησιμοποίησε στα παράθυρα , θα βρούμε:
Strazel από Γουαδελούπη
Amine Noua ρίζες από Μαρόκο και Αλγερία
Τheo Maledon ρίζες από Γουαδελούπη
Cordinier ρίζες του πατέρα του από Μαρτινίκα
Αlbicy η μαμά του από Μαρτινίκα
Luwawu-Cabarrot ρίζες από Κονγκό του πατέρα του
Okobo ρίζες από Κονγκό
και δεν με βοηθάει η Wikipedia να δω από που είναι οι Sako, Massa, Moukoundou.

Ολόκληρη Γαλλία στηρίζεται σε γενιές πρώτων, δεύτερων και τρίτων γενεών μεταναστών. Και τα παιδιά καλά κάνουν και νιώθουν ή παίζουν ως Γάλλοι με την εθνική τους ομάδα.
Είναι άτοπη η σύγκριση του Dorsey με τους παραπάνω παίκτες που έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στη Γαλλία και είναι Γάλλοι πολίτες από τη γέννησή τους. Αν έπρεπε να συγκρίνουμε τις περιπτώσεις των Γάλλων παικτών με περιπτώσεις δικών μας παικτών, αυτοί θα ήταν τα αδέρφια Αντετοκούνμπο, ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς, ο Ντούσαν Σάκοτα, ο Αντρέι Στογιάκοβιτς, ο Βενιαμίν Αμπόσι, ο Σαμοντούροφ, η Έλενα Τσινέκε και η Σύνθια Εζέτζα. Στο βαθμό λοιπόν που μπορούμε, μια χαρά έχουμε αξιοποιήσει παίκτες με μεικτή ή διαφορετική καταγωγή στις εθνικές μας ομάδες.

Ο Dorsey θεωρείται δικαίως νατουραλιζέ, όπως νατουραλιζέ θεωρεί η FIBA τον Brazdeikis, τον Garza, τον Clarkson, τον Kuzmic, τη Jacki Gemelos, τον Mike Bramos, τους αδερφούς Μήτρου-Long και δεκάδες άλλους παίκτες της ίδιας κατηγορίας. Τα περί εγκληματικού λάθους της διοίκησης Βασιλακόπουλου στην περίπτωση του Dorsey δεν ευσταθούν.

Ο Καβαλιεράτος πριν 1-2 χρόνια έπαιρνε συνέντευξη στον Ζαγκλή, του εξηγούσε ο Ζαγκλής τα player eligibility rules της FIBA και αυτός έδειχνε να μην καταλαβαίνει κουβέντα από όσα του έλεγε.
Ρίζες ελληνικές Ντόρσεϊ άρα δεν είναι νατουραλιζε.
Είναι πιο απλά τα πράγματα GK 23. Τουλάχιστον έτσι τα βλέπω.

Δεν έζησαν όλοι οι Γάλλοι αυτοί από την αρχή στην Γαλλία.

Το τι έλεγε ο Ζαγκλης πραγματικά με αφήνει αδιάφορο. Δεν μπορεί να ορίζονται σε κάποιες μικρές χώρες να παίρνουν ΝΒΑερς αλλάζοντας την φιλοσοφία του νατουραλιζε απλά για να μεγαλώσουν τα έσοδα της Φιμπα στις μικρές αυτές χώρες( ανάπτυξη αθλήματος).
Ή να επιτρέπεται η αφαίμαξη της Αφρικής από τις υπόλοιπες Ηπείρους.

Στο δια ταύτα για να μην επαναλαμβανομαστε.

Το ποδόσφαιρο το έστρωσε το πράγμα. Το μπάσκετ δημιουργεί προβλήματα στον εαυτό του. Περιορισμοί στα εθνικά πρωταθλήματα, στις εθνικές, στα παράθυρα κτλπ. Αντί να σκεφτούν ιδέες να απογαλακτιστει το άθλημα από τους Αμερικανούς που είναι top παίκτες σε όλα τα εθνικά πρωταθλήματα της Ευρώπης ασχολούμαστε με ημερομηνίες διαβατηρίου.

Τι διαφορετικό κάνουν οι Αμερικανοί στην εκγύμναση λόγου χάρη, από Γυμνάσιο και δε μπορούμε να το αντιγράψουμε;
Εκεί θα έλεγα να εστιάσουμε.

1
1 Εικόνα
Steve Nash. 2× NBA ΜVP (2005, 2006)SSOL- Seven Second or Less Len - 2006-07 : True champions
Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εθνική Ανδρών”