Ελληνοποίηση ξένων αθλητών

Συντονιστής: Captains

Απάντηση

Συμφωνείτε με την ελληνοποίηση ξένων αθλητών?

ΝΑΙ
21
29%
ΟΧΙ
42
58%
ΑΔΙΑΦΟΡΟ
10
14%

Σύνολο ψήφων: 73
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions: 3647
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: JO Morant, Luka Doncic
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 0

Τετ Ιουν 25, 2025 10:41 pm

SteveNashidis έγραψε:
Τετ Ιουν 25, 2025 10:27 pm

Τι διαφορετικό κάνουν οι Αμερικανοί στην εκγύμναση λόγου χάρη, από Γυμνάσιο και δε μπορούμε να το αντιγράψουμε;
Εκεί θα έλεγα να εστιάσουμε.
Έχουν μαζικότητα αυτή είναι η διαφορά θεωρώ, παιδιά που παλεύουν να πάρουν μια υποτροφία στο κολλέγιο και μετά μια θέση στο ΝΒΑ. Όταν στην Ελλάδα όλοι ασχολούμασταν με το μπάσκετ βγάζαμε υπεραρκετους παίκτες αναλογικά με τον πληθυσμό μας. Αυτό είναι το βασικό και μετά έρχονται οι συνθήκες και η τεχνογνωσία. Αν αύριο όλα τα παιδιά αφήσουν τα κινητά και αρχίζουν να.χτυπανε την μπάλα σε μερικά χρόνια θα έχουμε ξανά παραγωγή παικτών.

5
5 Εικόνα
polykos

nba
Reactions: 793

Τετ Ιουν 25, 2025 11:21 pm

Κι αν η Αμερική είναι μακριά, ας κυτταξουμε τη Λιθουανία

4
4 Εικόνα
Manager FREE Zone
Old-school For Ever
Άβαταρ μέλους
nikolas_asteri

allstar
Reactions: 3209
Αγαπημένη ομάδα: New-York-Knicks

Τετ Ιουν 25, 2025 11:25 pm

Conan1982 έγραψε:
Αν αύριο όλα τα παιδιά αφήσουν τα κινητά και αρχίζουν να.χτυπανε την μπάλα σε μερικά χρόνια θα έχουμε ξανά παραγωγή παικτών.
Συγγνώμη φίλε Κόναν αλλά η τεχνολογία δεν έχει να κάνει με την πρόσβαση στον αθλητισμό. Αν θέλεις μπορώ να γράψω ένα μεγαλύτερο ποστ για το θέμα αλλά το συγκεκριμένο ακούγεται λίγο σαν boomer παράπονο για τη "σημερινή νεολαία" :sorry:

0
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin

Τετ Ιουν 25, 2025 11:34 pm

nikolas_asteri έγραψε:
Conan1982 έγραψε:
Αν αύριο όλα τα παιδιά αφήσουν τα κινητά και αρχίζουν να.χτυπανε την μπάλα σε μερικά χρόνια θα έχουμε ξανά παραγωγή παικτών.
Συγγνώμη φίλε Κόναν αλλά η τεχνολογία δεν έχει να κάνει με την πρόσβαση στον αθλητισμό. Αν θέλεις μπορώ να γράψω ένα μεγαλύτερο ποστ για το θέμα αλλά το συγκεκριμένο ακούγεται λίγο σαν boomer παράπονο για τη "σημερινή νεολαία" :sorry:
οκ, άλλαξε το με ότι θέλεις, αν αύριο άλλαζαν οι συνθήκες και τα γηπεδακια στις γειτονιές γέμιζαν πάλι με παιδιά που το απόγευμα έπαιζαν μπασκετ αντί του οτιδήποτε άλλο κάνουν , φροντιστήρια, δραστηριότητες και ότι άλλο αγνοω.

3
3 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
montechristo

euroleague
Reactions: 2032
Προειδοποιήσεις: 3

Τετ Ιουν 25, 2025 11:53 pm

Δεν ξέρω αν αυτό που είπε ο Κόναν είναι "παράπονο boomer", πάντως είναι γεγονός ότι μέχρι πριν από 20+ χρόνια τα πιτσιρίκια παίζανε μπάσκετ με σπασμένες μπασκέτες, από το πρωί μέχρι το βράδυ, και τσακώνονταν ποιός θα είναι ο Φάνης, ποιός ο Γιαννάκης και ποιός ο Γκάλης. Δεν είναι τυχαίο ότι τότε βγαίνανε παίκτες. Τώρα τα πιτσιρίκια βλέπουνε highlights στο τικ τοκ για 8 δευτερόλεπτα και κουράζονται. Το μπάσκετ έχει ιδρώτα, όχι μόνο φίλτρα και stories.
Γίνεται να βγούνε οι πιτσιρικάδες να χτυπάνε τη μπάλα στις πλατείες πάλι, όπως χτυπάνε το κινητό τους; Τότε σε πέντε χρόνια θα έχουμε ξανά παίκτες.
Για να μην παρεξηγηθώ: δεν θέλω να πω ότι αυτός είναι ο μόνος λόγος. Είναι όμως πολύ σημαντικός.
Εξίσου σημαντικό είναι και το τι μαθαίνουν αυτά τα παιδιά που ασχολούνται. Πονεμένη ιστορία και αυτή. Αντί να μαθαίνουν τα βασικά του μπάσκετ, ντρίμπλα και σουτ, κάθονται και τους μαθαίνουν "τακτικές". Γιατί το ζητούμενο των περισσότερων προπονητών στα παιδιά δεν είναι να τους μάθουν το άθλημα, αλλά να νικήσουν την αντίπαλη ομάδα εφαρμόζοντας τακτική (δηλ. άμυνα και άγιος ο Θεός).

1
1 Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin

Πέμ Ιουν 26, 2025 8:54 am

nikolas_asteri έγραψε:
Conan1982 έγραψε:
montechristo έγραψε:
Δεν ξέρω αν αυτό που είπε ο Κόναν είναι "παράπονο boomer", πάντως είναι γεγονός ότι μέχρι πριν από 20+ χρόνια τα πιτσιρίκια παίζανε μπάσκετ με σπασμένες μπασκέτες, από το πρωί μέχρι το βράδυ, και τσακώνονταν ποιός θα είναι ο Φάνης, ποιός ο Γιαννάκης και ποιός ο Γκάλης. Δεν είναι τυχαίο ότι τότε βγαίνανε παίκτες. Τώρα τα πιτσιρίκια βλέπουνε highlights στο τικ τοκ για 8 δευτερόλεπτα και κουράζονται. Το μπάσκετ έχει ιδρώτα, όχι μόνο φίλτρα και stories.
Γίνεται να βγούνε οι πιτσιρικάδες να χτυπάνε τη μπάλα στις πλατείες πάλι, όπως χτυπάνε το κινητό τους; Τότε σε πέντε χρόνια θα έχουμε ξανά παίκτες.
Για να μην παρεξηγηθώ: δεν θέλω να πω ότι αυτός είναι ο μόνος λόγος. Είναι όμως πολύ σημαντικός.
Έχει ένα δίκιο ο Νικόλας, το σκεφτόμουν χθες βράδυ, λέμε ότι έχουμε ανοικτό μυαλό, δεν θα κάνουμε τα ίδια που έκαναν οι προηγούμενες γενιές κλπ, και τελικά πέφτουμε, αναμενόμενα ίσως, στο ίδιο τριπάκι, όπου στην εποχή μας ήταν καλύτερο το μπάσκετ, τα φαγητά πιο νόστιμα και πάει λέγοντας.
Δεν ήταν παράπονο πάντως ειδικά για τους νέους το συγκεκριμένο, είναι μια πραγματικότητα που βλέπω και μας αφορά όλους, δεν είναι δηλαδή ότι βλέπω την νεολαία με τα κινητά και εμάς να καθόμαστε να φιλοσοφούμε, το θεωρώ γενικευμένο το πρόβλημα, ακόμα κι εγώ βρίσκω τον εαυτό μου να αναρωτιέται πόσο χρόνο χάνω σαχλαμοαρίζοντας μπροστά στην οθόνη, απλώς εγώ δεν έχω πολλές ελπίδες πλέον να ασχοληθώ με το μπάσκετ επαγγελματικά.

0
Άβαταρ μέλους
Airman

euroleague
Reactions: 996
Αγαπημένη θέση: PG, SG
Αγαπημένος παίκτης: N.Calathes &J.Hernangómez
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos BC

Πέμ Ιουν 26, 2025 9:45 am

Conan1982 έγραψε:
Πέμ Ιουν 26, 2025 8:54 am
nikolas_asteri έγραψε:

montechristo έγραψε:
Έχει ένα δίκιο ο Νικόλας, το σκεφτόμουν χθες βράδυ, λέμε ότι έχουμε ανοικτό μυαλό, δεν θα κάνουμε τα ίδια που έκαναν οι προηγούμενες γενιές κλπ, και τελικά πέφτουμε, αναμενόμενα ίσως, στο ίδιο τριπάκι, όπου στην εποχή μας ήταν καλύτερο το μπάσκετ, τα φαγητά πιο νόστιμα και πάει λέγοντας.
Δεν ήταν παράπονο πάντως ειδικά για τους νέους το συγκεκριμένο, είναι μια πραγματικότητα που βλέπω και μας αφορά όλους, δεν είναι δηλαδή ότι βλέπω την νεολαία με τα κινητά και εμάς να καθόμαστε να φιλοσοφούμε, το θεωρώ γενικευμένο το πρόβλημα, ακόμα κι εγώ βρίσκω τον εαυτό μου να αναρωτιέται πόσο χρόνο χάνω σαχλαμοαρίζοντας μπροστά στην οθόνη, απλώς εγώ δεν έχω πολλές ελπίδες πλέον να ασχοληθώ με το μπάσκετ επαγγελματικά.

Φίλε μου, το ζήτημα που θέτεις είναι πολύ σοβαρό και πολύ μεγάλο. Νομίζω ότι πέφτουμε και στην παγίδα να βάζουμε τα παιδιά σε μία υπερφόρτωση δραστηριοτήτων, μαθήσεων κτλ τα οποία πραγματικά τα υπερφορτώνει και τα απωθεί από το νόημα της παιδικής ηλικίας, που είναι επί της ουσίας να πάρουν μία μπάλα και να βγουν έξω. Εγώ είμαι του 84 και μπορώ να με θυμηθώ να παίζω άπειρες ώρες στο χωριό της γιαγιάς μου τα καλοκαίρια μπάσκετ σε μία αυτοσχέδια μπασκέτα. Χωριό που πλέον σχεδόν έχει ερημώσει και το παιδί μου πιθανότατα δεν θα το γνωρίσει ποτέ. Θυμάμαι να έχουμε στην εποχή μας αρχικά ένα ταπεινό ΑΤΑΡΙ (αν θυμάται κανείς) και τίποτα περισσότερο. Τώρα οι επιλογές για αποχαύνωση στην οθόνη είναι άπειρες και πολλές φορές η επιλογή τους βολεύει και εξυπηρετεί και τους γονείς. Το πρόβλημα όμως δεν είναι μόνο εκεί. Είναι νομίζω και μία διαφοροποίηση στην ταυτότητά μας σαν μπάσκετ, είναι αυτό που μαθαίνουμε στα παιδιά. Είναι τυχαίο το γεγονός πχ ότι δεν βγάζουμε σουτέρ πλέον; Οχι. Εχουν μπει οι προπονητές των παιδικών ηλικιων (και το γράφω με γνωστό μου παράδειγμα παιδιού που πλέον στα 15 του ανήκει στο Περιστέρι) σε μία διαδικασία να φορτώνουν τα παιδιά από τα 15 τους με τακτικές, με τεχνικούς όρους, με πράγματα που σε παλιότερες γενιές τα μάθαιναν τα παιδιά αργότερα, όταν είχαν ενταχθεί σε επαγγελματικό πλαίσιο. Με αυτόν τον τρόπο χάνεται επί της ουσίας, το βασικότερο όλων. Η καλλιέργεια του ταλέντου. θα βγάλουμε Καλαιτζάκη επειδή οι προπονητές του του φώναζαν άμυνα, άμυνα, άμυνα, πάθος κτλ...και δεν του είπαν το προφανές. Αγόρι μου, πάρε τη μπάλα και κάνε 1000 σουτ. Βγάζουμε λοιπόν Καλαιτζάκη, αλλά δεν βγάζουμε Ναν. Επίσης, ενα άλλο λάθος που εγώ βλέπω είναι μία μανία των γονιών να γράψουν το βλαστάρι τους σε μεγάλη ομάδα. Αυτό είναι λάθος. Δεν θα παίξουν εκεί. Δεν θα πάρει την ευκαιρία που πρέπει ακόμα και αν είναι καλός. Δεν θα αφήσει ο ΠΑΟ έξω τον Σορτς για να παίξει ο Μήτσος, αν ο Μητσος δεν είναι Διαμαντίδης. Πηγαίνετε τα παιδάκια σας σε μικρότερα κλαμπ, που υπάρχει μία προοπτική. Είναι πολλά τα θέματα πιστεύω που υπάρχουν και δεν βλέπω και μεγάλη προοπτική για τις επόμενες γενιές.

3
3 Εικόνα
tarp7

allstar
Reactions: 2134

Πέμ Ιουν 26, 2025 9:52 am

Αυτό το καλαμπούρι με τις μεταγραφές ξένων παικτών στις εθνικές ομάδες θα πρέπει να σταματήσει

3
2 Εικόνα 1 Εικόνα
Απάντηση

Επιστροφή στο “Εθνική Ανδρών”