Ο Σάσα πέρσι παραιτήθηκε από ολόκληρο(!) το συμβόλαιο του (6,9 μύρια αν θυμάμαι καλά). Αυτό σημαίνει όχι μόνο ότι δεν πήρε τα 3μιση-4 που δικαιούταν, αλλά πλήρωσε ουσιαστικά και την εφορία του συμβολαίου. Γιαυτό και κατά τη γνώμη μου το συμβόλαιο του στον Ολυμπιακό ήταν τόσο ψηλό. Κάπως έπρεπε η ομάδα να του ανταποδώσει αυτα τα χρήματα.
Το συμβόλαιο του Μισιτς είναι 8,1 μύρια. Χοντρικά 4μιση θα πάνε στον Μίσιτς και 3,6 η εφορία πες. Προσωπική εκτίμηση οι δύο υποθέσεις δεν είναι ίδιες.
1. Δεν ξέρω αν ο Μίσιτς έχει τέτοια κάψα να παίξει Ευρώπη, που θα αφήσει 4,5 μύρια για να υπογράψει εδώ με λιγότερα.
2. Δεν ξέρω αν θα βρεθεί ομαδα να του δώσει 4,5 στην Ευρώπη και ποια θα είναι αυτή.
3. Πιθανόν η ομάδα που θα υπογράψει στην Ευρώπη να πρέπει να του "δώσει" και τα 3μιση (της εφορίας) που πρέπει να χαρίσει στους Χορνετς, για να τον πάρει.
Με απλά λόγια για να μη χάσει λεφτά ο Μίσιτς, πρέπει να πάρει στην Ευρώπη πάνω από 5μιση εκατομμύρια το χρόνο, για 3ετες.
Ένα δεύτερο σενάριο είναι οι Χορνετς να αποφασίσουν οι ίδιοι να τον αποδεσμεύσουν. Σε αυτή την περίπτωση του πληρώνουν κανονικά το συμβόλαιο (αν δε τον πάρει κάποια άλλη ομάδα από τους waivers) και ο παίκτης είναι ελεύθερος. Σε συμβόλαιο 8,1 εκατομμυρίων επίσης δε το θεωρώ τόσο πιθανόν. Δεν είναι Πετρουσεφ που έπερνε ψίχουλα δηλαδή. Επίσης στο ρόστερ των Χορνετς έχει ξεκάθαρη θέση αυτή τη στιγμή πίσω από Λαμελο (μόνιμα τραυματίας) και Τρε Μαν που είναι περισσότερο 2αρι που παίζει και στο 1. Κάτι σαν 2-3ος point guard δηλαδή. Οπότε δύσκολο να τον πληρώσουν για να φύγει.
Τρίτο σενάριο είναι ένα νέο trade, αλλά αυτό είναι κάτι που χρονικά δε μπορείς να το προσδιορίσεις. Δεν εξαρτάται καν από τον Μίσιτς ουσιαστικά. Και εκεί πάλι θα πρέπει να δούμε σε ποια ομάδα θα πάει. Αν η ομάδα αυτή θα έχει κάποιο ρόλο για εκείνον ή απλά θα είναι ένας salary filler. Αυτό μπορεί να τραβήξει μέχρι και Φλεβάρη.
Σε καθε περίπτωση δε βλέπω πιθανό η περίπτωση να ξεκαθαρίζει σύντομα. Ξαναλέω τα παραπάνω είναι προσωπικές εκτιμήσεις από τα όσα γνωρίζω για το ΝΒΑ. Δε γνωρίζω όμως τον παικτη, τι έχει στο μυαλό του και τα λοιπά. Μπορεί να ναι τόσο ψημένος για Ευρώπη που θα βάλει λεφτά απτην τσέπη, για να μείνει ελεύθερος.