Εθνική Ομάδα - Επικαιρότητα

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
SteveNashidis

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Steve Nash, Devin Booker
Αγαπημένη ομάδα: Phoenix-Suns
Αγαπημένη ομάδα: Εθνική Ελλάδας
Προειδοποιήσεις: 0

Τρί Ιούλ 29, 2025 6:43 pm

Όποιος ασχολείται με το μπάσκετ στη χώρα σε οποιοδήποτε επίπεδο θα δει μια τεράστια νευρικότητα σε όλα όσα αφορούν το άθλημα. Εκτός αυτών που βλέπουν μόνο την ομάδα τους ως οπαδοί (καλώς ή κακώς δε θα κριθούν από εμένα), οι υπόλοιποι που βλέπουν και λίγο μπλε διακρίνουν μια κατάσταση που δεν θυμίζει ότι έχει εξαγγελθεί.

Επειδή βρισκόμαστε στην 2η θητεία Λιόλιου η κρισιμότητα των αποφάσεων δε συγκρίνεται με την την τελευταία θητεία του Βασιλακό αλλά με τις επιτυχίες του παρελθόντος και το φως στο τούνελ που αργεί να έρθει. Αργεί γιατί ασχολούμαστε με πράγματα που δεν μας αφορούν για να προοδεύσει το άθλημα. Και ναι η ΕΟΚ δε θα έπρεπε να ασχολείται με την διαιτησία του ΕΣΑΚΕ γιατί το ελληνικό μπάσκετ δεν είναι οι τελικοί της Α1.

Η πίεση είναι μεγάλη και το έγραψα σε άλλο νήμα των εθνικών ομάδων. Όποιος παρακολουθεί Εθνική Γυναικών ή τις μικρότερες εθνικές θα παρατηρήσει κάτι. Ένταση στους πάγκους. Τώρα η ένταση ήρθε στον Βασίλη Σπανούλη. Θα πρέπει να διαχειριστεί μια προβληματική κατάσταση η οποία δεν θα εξαρτάται από αυτόν.

Ποια θα είναι η αντίδραση του Λιόλιου, του Διαμαντίδη, του Ζήση, του Τσαρτσαρή, των υπολοίπων μελών του ΔΣ της ΕΟΚ, της κυβέρνησης ;;
Θα μπορέσουν οι δημοσιογράφοι να πάρουν δηλώσεις τους ή θα λυθεί εξωπαρασκηνιακά και σε κλειστές πόρτες;

Αυτά δεν αφορούν την Εθνική ομάδα αλλά την επηρεάζουν. Οι σχέσεις μεταξύ των παικτών είναι πιο δυνατές και χαλάνε μόνο όταν μπλέκονται εξωαγωνιστικοί. Οπότε αν προστατευτεί η ομάδα οι παίκτες είμαι παραδόξως αισιόδοξος. Και θα έπρεπε να απομονωθούν οι φωνές που επιθυμούν την διάλυση της εθνικής. Είναι αισχρό να επιθυμείς να αποτύχει η Εθνική ομάδα. Ευτυχώς είναι μειοψηφία.

Steve Nash. 2× NBA ΜVP (2005, 2006)SSOL- Seven Second or Less Len - 2006-07 : True champions
Εικόνα
Basketforum Fantasy Champion 2025-26🏆
Άβαταρ μέλους
steph.larry

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG, PF
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Mood:

Τρί Ιούλ 29, 2025 6:59 pm

JohnnyPao έγραψε:
Τρί Ιούλ 29, 2025 6:00 pm
steph.larry έγραψε:
Τρί Ιούλ 29, 2025 5:51 pm

Δε το βρίσκω απαραίτητο, αν και καταλαβαίνω γιατί το λες ως κάτι το αναμενόμενο. Το θέμα είναι ότι αυτά που γράφονται στην επιστολή προφανώς δεν είναι ούτε πρωτοβουλία ούτε αυτούσια άποψη αυτών που υπογράφουν. Εκτός αν ο Τολιό πρόλαβε και βίωσε κάποια κατάφωρη αδικία εις βαρος του ή σε βάθος 4ετίας ο Σλούκας και ο Μήτογλου ως παίχτες του ΟΣΦΠ (του κατηγορούμενου ως ευννοημένου) και της Αρμάνι αντίστοιχα. Δε γίνεται λοιπόν να πας να διεκδικήσεις σοβαρά ένα τουρνουά (μη μου πείτε ότι κάποιος εκ των δύο μεγάλων ή και των υπολοίπων παιδιών θα παίξει για τη χαρά της συμμετοχής) όταν έχεις βάλει τη τζίφρα σου σε κάτι που αποκαλεί εν ολίγοις τον συμπαίχτη σου (λεγε τον Παπ, Λαρυ, Ντόρσεϊ) στημένο.

Αν συμφωνούμε σε κάτι πάντως, είναι ότι η Εθνική αποτελεί εύκολο πεδίο τέτοιας διένεξης και ιδανικό μέσο άσκησης πίεσης, τουλάχιστον σε επικοινωνιακό επίπεδο.
Αυτά που λες δεν ευσταθούν, κανείς δεν κατηγορεί τον Παπανικολάου ή τον Ντόρσεϊ για όσα γίνονται στο ελληνικό μπάσκετ. Η κατηγορία περί στησίματος αφορά τους Αφους και τον Λιολιο, οι παίχτες τι φταίνε? Εκτός αν ο κάθε εργαζόμενος σε κάθε εταιρεία είναι ηθικά υπεύθυνος για κάθε πράξη του αφεντικού του. Ή λες και αν ένα σωματείο καταγγέλλει την εργοδοσία σε μια εταιρεία, η καταγγελία αφορά όλους τους εργαζόμενους, δηλαδή τους συναδέλφους τους. Δεν θεωρώ ότι θα προκαλέσει κάποιο πρόβλημα στη χημεία της ομάδας η επιστολη, ούτε βέβαια θα αλλάξει κάτι στο ελληνικό μπάσκετ. Το μόνο που κάνει είναι να μας δίνει αφορμή για σχολιασμό και στους δημοσιογράφους αφορμή για εκπομπές και ειδήσεις. Κατά τα άλλα απλά γίνονται λίγο ρεζίλι οι παίχτες που ξαναλέω το προτιμώ χίλιες φορές από το να απείχαν εντελώς απτην εθνική, όπως έκαναν κάποτε οι παίχτες του οσφπ δυστυχώς, επι Πιτινο, ποιον τον Πιτινο... Αυτά τα καραγκιοζιλικια γίνονται κι απτις δύο πλευρές, άλλωστε και οι παίχτες του οσφπ που αποχώρησαν στο 40-25 και στήριξαν το μέχρι τέλους δεν νομίζω ότι ήταν και πολλά περισσότερα χρόνια στην ομάδα σας, γιατί και οι Αφοί τότε μιλούσαν για πολυετή αδικία και οχι μόνο ένα μεμονωμένο ματς. Νομίζω δεν υπάρχει κσνενα νόημα να χαρακτηρίζουμε και να κατηγορούμε λοιπόν τους παιχτες του παο επειδή έκαναν ότι θα έκανε οποιοσδήποτε άλλος στη θέση τους.

Και προτείνω στους mods οποια τέτοια σχόλια να σβήνονται ή να τιμωρούνται, εδώ μιλάμε για την εθνική.
Κανένας εκ των 5 δεν έχει νόημα να καταγγέλει τη διατησία (με τελικό αποδεκτη τον Ολυμπιακό, ας μην κοροϊδευόμαστε) για στήσιμο σε βάθος 4ετίας κιόλας, όταν πχ ο Σλούκας ήταν μέλος αυτης της ομάδας τα 2 από τα 4 αυτα χρόνια, ο Τολιο δεν είχε σχέση με τους αιώνιους και ο Μήτογλου τα μισα χρόνια δεν επαίζε καν (ευχαριστωντας μάλιστα την ΕΟΚ για την υποστήριξη της στα νομικά θέματα που είχε με την υπόθεση ντόπινγκ. Οπότε αυτό που λεώ είναι ότι απλώς χρησιμοποιείται το η υπογραφή του ονόματος τους για επιστολή που δεν είναι δικιά τους, αλλά έχουν γνώση της. Η ανάγνωση μου στην κατάσταση λέει επίσης πως τo timing αυτής της επιστολής της ΚΑΕ ΠΑΟ στον πρωθυπουργό μέσω 5 παιχτών της είναι αγωνιστική τρικλοποδιά σε όλους όσους θα εκπροσωπήσουν την χώρα στο ευρωμπάσκετ (συμπεριλαμβανομένων και των 5 αυτων παιχτών). Τώρα ΑΝ θεωρείς πως κάτι από όλα αυτά δεν ευσταθεί, δικαίωμα σου.

Πάμε τώρα στα υπόλοιπα. Για πολλοστή φορά κακώς μπλέκουμε εταιρείες και εργαζόμενους με τον επαγγελματικό αθλητισμό, καθώς πρόκειται για κάτι διαφορετικό. Οι αθλητές δεν είναι μεροκαματιάρηδες ή συμβασιούχοι ώστε να κρίνονται με τα ίδια φίλτρα. Οπότε κατά τη γνώμη μου δεν τίθεται θέμα συγκρισης με εταιρείες και εργαζομένους έτσι γενικά και αόριστα. Το σωματείο στο οποίο αγωνίζεται ο εκάστοτε αθλητής εκπροσωπείται και από τον ίδιο, είτε λίγο είτε πολύ, λόγω και της μαζικής λαϊκής απήχησης των αθλημάτων. Σίγουρα πολύ περισσότερο από ότι ένας μεσος εργαζόμενος των 1000-1500 ευρώ εκπροσωπεί τον εργοδότη του εκεί έξω. Οπότε αν πούμε ότι κλέβει ο Λιόλιος, οι αφοί, ο τσάκος και τα νερά Αρρένα, κατ΄ επέκταση κλέβουν έστω και παρά τη θέληση τους και οι παίχτες του ΟΣΦΠ. Δεν υπάρχει έδω τρόπος να λέμε ναι μεν αλλά, για να εξομαλύνουμε και να ωραιοποιούμε καταστάσεις.

Ακόμα και αν ικανοποιούν τα θέλω του εκάστοτε κακομαθημένου εργόδοτη τους, επειδή προστατεύουν το συμβόλαιο τους, όπως πιστεύω ότι έγινε και σε αυτήν την περίπτωση, ο επηρεασμός τους στις αγωνιστικες υποχρεώσεις είναι κάτι πολύ πιθανό, αν όχι δεδομένο. Ειδάλλως, δε θα είχαμε τόσα παραδείγματα όπου οι αθλητές έχουν χάλασει το μυαλό τους, ανοίγοντας πάρε δώσε με αντιπάλους, κέρκιδες κτλ.

Άβαταρ μέλους
steph.larry

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG, PF
Mood:

Τρί Ιούλ 29, 2025 7:04 pm

polykos έγραψε:
Τρί Ιούλ 29, 2025 6:27 pm
Το θέμα είναι ότι όταν δει ο Μητσοτάκης την επιστολή, το πρώτο πράγμα που θα πει είναι... Δεν το γνώριζα. Το δεύτερο θα υποσχεθεί.....το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο.
Ο τρόπος όμως δεν ξέρω ποιος θα είναι. Με προανακριτική ή με εξεταστικη
Τελική κατάληξη θα είναι να ανακοινωθεί στην ερχόμενη ΔΕΘ το καινοτόμο GBLBasketPass όπου με προπληρωμένες χρεωστικές θα μπορεί ο κάθε παίχτης να εισηγηθεί αναλόγως για τη διατήσια ενός αγώνα, για όσο φυσικά είναι φορτισμένη η κάρτα.

JohnnyPao

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG
Αγαπημένος παίκτης: Bogdan Bogdanovic
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 4

Τρί Ιούλ 29, 2025 7:06 pm

steph.larry έγραψε:
JohnnyPao έγραψε:
Τρί Ιούλ 29, 2025 6:00 pm

Αυτά που λες δεν ευσταθούν, κανείς δεν κατηγορεί τον Παπανικολάου ή τον Ντόρσεϊ για όσα γίνονται στο ελληνικό μπάσκετ. Η κατηγορία περί στησίματος αφορά τους Αφους και τον Λιολιο, οι παίχτες τι φταίνε? Εκτός αν ο κάθε εργαζόμενος σε κάθε εταιρεία είναι ηθικά υπεύθυνος για κάθε πράξη του αφεντικού του. Ή λες και αν ένα σωματείο καταγγέλλει την εργοδοσία σε μια εταιρεία, η καταγγελία αφορά όλους τους εργαζόμενους, δηλαδή τους συναδέλφους τους. Δεν θεωρώ ότι θα προκαλέσει κάποιο πρόβλημα στη χημεία της ομάδας η επιστολη, ούτε βέβαια θα αλλάξει κάτι στο ελληνικό μπάσκετ. Το μόνο που κάνει είναι να μας δίνει αφορμή για σχολιασμό και στους δημοσιογράφους αφορμή για εκπομπές και ειδήσεις. Κατά τα άλλα απλά γίνονται λίγο ρεζίλι οι παίχτες που ξαναλέω το προτιμώ χίλιες φορές από το να απείχαν εντελώς απτην εθνική, όπως έκαναν κάποτε οι παίχτες του οσφπ δυστυχώς, επι Πιτινο, ποιον τον Πιτινο... Αυτά τα καραγκιοζιλικια γίνονται κι απτις δύο πλευρές, άλλωστε και οι παίχτες του οσφπ που αποχώρησαν στο 40-25 και στήριξαν το μέχρι τέλους δεν νομίζω ότι ήταν και πολλά περισσότερα χρόνια στην ομάδα σας, γιατί και οι Αφοί τότε μιλούσαν για πολυετή αδικία και οχι μόνο ένα μεμονωμένο ματς. Νομίζω δεν υπάρχει κσνενα νόημα να χαρακτηρίζουμε και να κατηγορούμε λοιπόν τους παιχτες του παο επειδή έκαναν ότι θα έκανε οποιοσδήποτε άλλος στη θέση τους.

Και προτείνω στους mods οποια τέτοια σχόλια να σβήνονται ή να τιμωρούνται, εδώ μιλάμε για την εθνική.
Κανένας εκ των 5 δεν έχει νόημα να καταγγέλει τη διατησία (με τελικό αποδεκτη τον Ολυμπιακό, ας μην κοροϊδευόμαστε) για στήσιμο σε βάθος 4ετίας κιόλας, όταν πχ ο Σλούκας ήταν μέλος αυτης της ομάδας τα 2 από τα 4 αυτα χρόνια, ο Τολιο δεν είχε σχέση με τους αιώνιους και ο Μήτογλου τα μισα χρόνια δεν επαίζε καν (ευχαριστωντας μάλιστα την ΕΟΚ για την υποστήριξη της στα νομικά θέματα που είχε με την υπόθεση ντόπινγκ. Οπότε αυτό που λεώ είναι ότι απλώς χρησιμοποιείται το η υπογραφή του ονόματος τους για επιστολή που δεν είναι δικιά τους, αλλά έχουν γνώση της. Η ανάγνωση μου στην κατάσταση λέει επίσης πως τo timing αυτής της επιστολής της ΚΑΕ ΠΑΟ στον πρωθυπουργό μέσω 5 παιχτών της είναι αγωνιστική τρικλοποδιά σε όλους όσους θα εκπροσωπήσουν την χώρα στο ευρωμπάσκετ (συμπεριλαμβανομένων και των 5 αυτων παιχτών). Τώρα ΑΝ θεωρείς πως κάτι από όλα αυτά δεν ευσταθεί, δικαίωμα σου.

Πάμε τώρα στα υπόλοιπα. Για πολλοστή φορά κακώς μπλέκουμε εταιρείες και εργαζόμενους με τον επαγγελματικό αθλητισμό, καθώς πρόκειται για κάτι διαφορετικό. Οι αθλητές δεν είναι μεροκαματιάρηδες ή συμβασιούχοι ώστε να κρίνονται με τα ίδια φίλτρα. Οπότε κατά τη γνώμη μου δεν τίθεται θέμα συγκρισης με εταιρείες και εργαζομένους έτσι γενικά και αόριστα. Το σωματείο στο οποίο αγωνίζεται ο εκάστοτε αθλητής εκπροσωπείται και από τον ίδιο, είτε λίγο είτε πολύ, λόγω και της μαζικής λαϊκής απήχησης των αθλημάτων. Σίγουρα πολύ περισσότερο από ότι ένας μεσος εργαζόμενος των 1000-1500 ευρώ εκπροσωπεί τον εργοδότη του εκεί έξω. Οπότε αν πούμε ότι κλέβει ο Λιόλιος, οι αφοί, ο τσάκος και τα νερά Αρρένα, κατ΄ επέκταση κλέβουν έστω και παρά τη θέληση τους και οι παίχτες του ΟΣΦΠ. Δεν υπάρχει έδω τρόπος να λέμε ναι μεν αλλά, για να εξομαλύνουμε και να ωραιοποιούμε καταστάσεις.

Ακόμα και αν ικανοποιούν τα θέλω του εκάστοτε κακομαθημένου εργόδοτη τους, επειδή προστατεύουν το συμβόλαιο τους, όπως πιστεύω ότι έγινε και σε αυτήν την περίπτωση, ο επηρεασμός τους στις αγωνιστικες υποχρεώσεις είναι κάτι πολύ πιθανό, αν όχι δεδομένο. Ειδάλλως, δε θα είχαμε τόσα παραδείγματα όπου οι αθλητές έχουν χάλασει το μυαλό τους, ανοίγοντας πάρε δώσε με αντιπάλους, κέρκιδες κτλ.
Διαφωνώ σε όλα σχεδόν, πέρα απτο ότι οι εκατομμυριουχοι παίχτες μπάσκετ δεν μπορούν να συγκρίνονται με τον μέσο εργαζόμενο. Στα υπόλοιπα δεν θα απαντήσω γιατί νομίζω έχω αναλύσει αρκετά το point μου και δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνομαι. Ελπίζω με την ίδια αυστηρότητα πάντως να κρίνεις και τους παίχτες του οσφπ για την επιστολή που έστειλαν πριν κάποια χρόνια για τον κυριο Πιτινο + την αποχή τους (μαζί με τα μέχρι τέλους κλπ που κι αυτά κακό έκαναν στην εθνική εδώ που τα λέμε). Τουλάχιστον αυτοί του ΠΑΟ θα πάνε να αγωνιστούν στην εθνική, γιατί αν ΕΝΑ πράγμα αληθεύει από όσα γράφονται στην επιστολή, είναι ότι η πλειοψηφία των φίλων του παο δεν θέλουν οι παίχτες της ομάδας μας να στηρίξουν την εθνική υπο καθεστώς Λιολιου. Ο καθένας βέβαια μπορεί να δει τα πράγματα από τη σκοπιά του. Εγώ για όλα κατηγορώ τους παράγοντες και τη διοίκηση της ΕΟΚ, τους παίχτες τους κατηγορώ για το αγωνιστικό.

Jeight

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Kobe
Προειδοποιήσεις: 1

Τρί Ιούλ 29, 2025 7:22 pm

JohnnyPao έγραψε:
Τρί Ιούλ 29, 2025 7:06 pm
steph.larry έγραψε:

Διαφωνώ σε όλα σχεδόν, πέρα απτο ότι οι εκατομμυριουχοι παίχτες μπάσκετ δεν μπορούν να συγκρίνονται με τον μέσο εργαζόμενο. Στα υπόλοιπα δεν θα απαντήσω γιατί νομίζω έχω αναλύσει αρκετά το point μου και δεν χρειάζεται να επαναλαμβάνομαι. Ελπίζω με την ίδια αυστηρότητα πάντως να κρίνεις και τους παίχτες του οσφπ για την επιστολή που έστειλαν πριν κάποια χρόνια για τον κυριο Πιτινο + την αποχή τους (μαζί με τα μέχρι τέλους κλπ που κι αυτά κακό έκαναν στην εθνική εδώ που τα λέμε). Τουλάχιστον αυτοί του ΠΑΟ θα πάνε να αγωνιστούν στην εθνική, γιατί αν ΕΝΑ πράγμα αληθεύει από όσα γράφονται στην επιστολή, είναι ότι η πλειοψηφία των φίλων του παο δεν θέλουν οι παίχτες της ομάδας μας να στηρίξουν την εθνική υπο καθεστώς Λιολιου. Ο καθένας βέβαια μπορεί να δει τα πράγματα από τη σκοπιά του. Εγώ για όλα κατηγορώ τους παράγοντες και τη διοίκηση της ΕΟΚ, τους παίχτες τους κατηγορώ για το αγωνιστικό.
Εγω αν θυμαμαι καλα μια χαρα κατεβηκαν να παιξουν οι παικτες του Ολυμπιακου τοτε

Άβαταρ μέλους
eddiedimitris

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Galis

Τρί Ιούλ 29, 2025 7:29 pm

Το λέω εδώ και 2 χρόνια και δυστυχώς επαληθεύομαι...δεν έχει κανένα νόημα ο Ολυμπιακός να παίζει Ελλάδα όσο απ την άλλη πλευρά υπάρχει ο συγκεκριμένος πρόεδρος...Κάθε χρονο θα βλέπουμε τα ίδια...εξάλλου ο ίδιος έχει δηλώσει εφευρέτης...

Τους παίκτες του Παναθηναϊκού τους δικαιολογώ...Όσο παράλογο και να ε8ναι τους δικαιολογώ ...τολμάς εύκολα να αρνηθείς κάτι τέτοιο?Και αν μετά βγουν τίποτα μηνύματα και διάλογοι σου στη φόρα?Χαζοι είναι?Στην τελική από κει πληρώνονται...

Για μένα ο Σπανουλης αν έχει τα άντερα και είναι σοβαρή προσωπικότητα πρέπει να δηλώσει παραίτηση...έτσι και αλλιώς του την έχουν στημένη αν κάτι δεν πάει καλά οπότε να πάει να παίξει με αυτές τις συνθήκες την υστεροφημία του θα είναι μεγάλο λάθος...επίσης δε γίνεται να κάνει σα να μη συμβαίνει τίποτα...

Απέναντι δεν είναι οι παίκτες οι οποίοι το ξανά λέω δε φταίνε αλλά ο εφευρέτης και όλο το σύστημα που διαχειρίζεται

Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:

Τρί Ιούλ 29, 2025 7:33 pm

eddiedimitris έγραψε:
Το λέω εδώ και 2 χρόνια και δυστυχώς επαληθεύομαι...δεν έχει κανένα νόημα ο Ολυμπιακός να παίζει Ελλάδα όσο απ την άλλη πλευρά υπάρχει ο συγκεκριμένος πρόεδρος...Κάθε χρονο θα βλέπουμε τα ίδια...εξάλλου ο ίδιος έχει δηλώσει εφευρέτης...

Τους παίκτες του Παναθηναϊκού τους δικαιολογώ...Όσο παράλογο και να ε8ναι τους δικαιολογώ ...τολμάς εύκολα να αρνηθείς κάτι τέτοιο?Και αν μετά βγουν τίποτα μηνύματα και διάλογοι σου στη φόρα?Χαζοι είναι?Στην τελική από κει πληρώνονται...

Για μένα ο Σπανουλης αν έχει τα άντερα και είναι σοβαρή προσωπικότητα πρέπει να δηλώσει παραίτηση...έτσι και αλλιώς του την έχουν στημένη αν κάτι δεν πάει καλά οπότε να πάει να παίξει με αυτές τις συνθήκες την υστεροφημία του θα είναι μεγάλο λάθος...επίσης δε γίνεται να κάνει σα να μη συμβαίνει τίποτα...

Απέναντι δεν είναι οι παίκτες οι οποίοι το ξανά λέω δε φταίνε αλλά ο εφευρέτης και όλο το σύστημα που διαχειρίζεται
Κοίταξε είναι μια λύση μια αυτό που προτείνεις, αν ο Ολυμπιακός δεν έπαιζε στην Α1 δεν θα είχανε προβλήματα στην εθνική :mrgreen: - ωστόσο θα ήταν λίγο βαρετή η ζωή χωρίς ντέρμπι αιωνίων.

:bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball:
11/4/1996 : Paris - 20/4/2000 : Thessaloniki
5/5/2002 : Bologna - 6/5/2007 : Athens - 3/5/2009 : Berlin
8/5/2011 : Barcelona - 26/5/2024 : Berlin
Άβαταρ μέλους
eddiedimitris

a1greece
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Galis

Τρί Ιούλ 29, 2025 7:59 pm

kein έγραψε:
eddiedimitris έγραψε:

Κοίταξε είναι μια λύση μια αυτό που προτείνεις, αν ο Ολυμπιακός δεν έπαιζε στην Α1 δεν θα είχανε προβλήματα στην εθνική :mrgreen: - ωστόσο θα ήταν λίγο βαρετή η ζωή χωρίς ντέρμπι αιωνίων.
Ρε φίλε συμφωνώ αλλά αυτό το πράγμα δεν αντέχεται...Πλέον ειδικά όσον αφορά τον Παναθηναϊκό απ τους οπαδούς δεν προκύπτει σχεδόν ποτέ το παραμικρό πρόβλημα και προκύπτει απίστευτη τοξικότητα απ τον πρόεδρο....
Αντίθετα βέβαια με εμάς που συνεχίζουν τα πρωτοπαλίκαρα να αποτελούν το βασικό πρόβλημα της ομάδας...
Ας πάμε να παίξουμε σε κάποια άλλη λίγκα να τελειώνει το θέμα...Από τώρα ξέρουμε πως στους επόμενους τελικούς θα γίνει χαμός....πολύ ψυχοφθόρο....

Υ.Γ.Αν ήθελαν να το κάνουν χωρίς να δημιουργήσουν έντονο πρόβλημα ας το έκαναν μετά το πέρας του Ευρωμπάσκετ που στην τελική τότε ξεκινάει το πρωτάθλημα...αλλά και πάλι λέω τους καταλαβαίνω

Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:

Τρί Ιούλ 29, 2025 9:04 pm

eddiedimitris έγραψε:
Τρί Ιούλ 29, 2025 7:59 pm
kein έγραψε:

Ρε φίλε συμφωνώ αλλά αυτό το πράγμα δεν αντέχεται...Πλέον ειδικά όσον αφορά τον Παναθηναϊκό απ τους οπαδούς δεν προκύπτει σχεδόν ποτέ το παραμικρό πρόβλημα και προκύπτει απίστευτη τοξικότητα απ τον πρόεδρο....
Αντίθετα βέβαια με εμάς που συνεχίζουν τα πρωτοπαλίκαρα να αποτελούν το βασικό πρόβλημα της ομάδας...
Ας πάμε να παίξουμε σε κάποια άλλη λίγκα να τελειώνει το θέμα...Από τώρα ξέρουμε πως στους επόμενους τελικούς θα γίνει χαμός....πολύ ψυχοφθόρο....

Υ.Γ.Αν ήθελαν να το κάνουν χωρίς να δημιουργήσουν έντονο πρόβλημα ας το έκαναν μετά το πέρας του Ευρωμπάσκετ που στην τελική τότε ξεκινάει το πρωτάθλημα...αλλά και πάλι λέω τους καταλαβαίνω
Η τοξικότητα έχει φτάσει σε ένα σημείο που δεν έχει άλλο χώρο να εκτονωθεί και μοιραίως το κύμα θα πάρει. μπάλα και την εθνική. Τα έγραφα εν μέσω τελικών, τα έγραφα και πέρσι μετά του τελικούς, παρότι είχαμε πάρει το πρωτάθλημα. Το πρόβλημα είναι σοβαρό και έχει βαθιές κοινωνικές ρίζες, δεν είναι αμιγώς οπαδικό. Υπάρχει τέτοια πόλωση, αντίστοιχη της κοινωνικοπολιτικής πραγματικότητας που ζούμε, η οποία είναι ιδιαιτέρως τεταμένη κι αυτή.

Για να γίνω κατανοητός, αυτό το δίπολο που "τρέφει" τα σύγχρονα κοινωνικά σύνολα ανά τον πλανήτη, είναι το μοντέλο που βλέπω και στην συμπεριφορά του μέσου οπαδού (πλέον) ακόμα κι εδώ στο φόρουμ. Δηλαδή οι μεν πράσινοι πιστεύουν ότι το κακό όλων είναι η σύμπραξη ΕΟΚ-Ολυμπιακού (ή μάλλον για να το προσωποποιήσω : η σύμπραξη Λιόλιου - Αφών που έχουν τον έλεγχο της διαιτησίας) ενώ οι δε κόκκινοι πιστεύουν ότι το κακό είναι ο ΔΠΓ και μόνον αυτός, που έβαλε τα παιδιά να υπογράψουν ένα μανιφέστο για τις δικές του επιδιώξεις. Μάλιστα η επιχειρηματολογία (όχι από όλους, υπάρχουν άτομα που συζητάμε χωρίς να έχουμε "γραμμή κόμματος") είναι τέτοια που νομίζεις ότι βλέπεις βουλή TV !!!

Εγώ επειδή δεν θέλω να συμπεριφέρομαι σαν πιόνι, και επειδή όταν βλέπω μπάσκετ προσπαθώ να φιλτράρω την πληροφορία και αργότερα με πιο χαμηλούς σφυγμούς : βλέπω ότι αλήθεια δεν είναι κάπου στα άκρα, αλλά μερίδιο ευθύνης έχουν όλες οι πλευρές. Ο καθένας το δικό του ποσοστό. Δεν θα κάτσω να βγάλω το ευθυνόμετρο και να μοιράσω τα φταιξίματα. Όποιος έχει μάτια και ειλικρινή διάθεση να μην κορόιδευε τον εαυτό του, θα βλέπει ολοκάθαρα ότι κανείς δεν στέκεται στο ύψος του, ούτε Ο ΔΠΓ, ούτε οι Αφοί, ούτε η διαιτησία. Και να σου πω την αλήθεια μου δεν με ενδιαφέρει ποιος φταίει περισσότερο, γιατί τόσα χρόνια βλέπω την μπαγκέτα των ευθυνών να γυρνάει από χέρι σε χέρι, και διαιωνίζει αυτή τη φαγωμάρα - ίσως γιατί κάτι εξυπηρετεί. Και για να κλείσω, να σου πω κάτι με όλη την ειλικρίνεια της καρδίας μου, τώρα που τα ζυγίζω, ούτε η Εθνική μου λέει κάτι αν αποτύχει, καρφάκι δεν μου καίγεται, όσο υπάρχει η βια υπάρχει πάνω από τα κεφάλια μας. Ξέρεις κάτι παίζω μπάσκετ με παιδιά ανίψια και παιδιά γειτόνων, και σκέφτομαι ότι δεν μπορώ να τα πάρω να πάμε να δούμε ένα ντέρμπι, γιατί δεν ξέρω αν θα γυρίσουμε σώοι. Όπως έλεγα και σε προηγούμενο ποστ σήμερα, φοβάμαι να φορέσω την εμφάνιση της ομάδας μου και να πάω μια βόλτα να φάω ένα παγωτό, μην βρεθώ μαχαιρωμένος, γιατί τυγχάνει να υπάρχει σύνδεσμος "αντιπάλου ομάδας" σε κοντινή απόσταση. Αυτό είναι το σοβαρό, το τραγικό της υπόθεσης. Όλα τα άλλα είναι χόμπι που τα παίρνουμε πιο σοβαρά από ότι πραγματικά αξίζουν.

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C

Τρί Ιούλ 29, 2025 9:24 pm

ο λογος που εχουν εσοδα οι ομαδες μας ειναι η αντιπαλοτητα και η μεταξυ μας κοντρα..ειδικα με τα τωρινα μπατζετ θα ειναι ταφοπλακα να φυγει ενας απο τους 2.Εδω οταν τα μπατζετ ηταν 10εκ δεν βγαιναν και το ριχναν στο μισο..

βλεπω παντως να κλεινει το τοπικ παιρνει περιεργη τροπη παλι :lol:

Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
Mood:

Τρί Ιούλ 29, 2025 9:26 pm

Να κάνουμε μια τελευταία προσπάθεια να μην το κλειδώσουμε;

Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:

Τρί Ιούλ 29, 2025 9:31 pm

shaq7 έγραψε:
ο λογος που εχουν εσοδα οι ομαδες μας ειναι η αντιπαλοτητα και η μεταξυ μας κοντρα..ειδικα με τα τωρινα μπατζετ θα ειναι ταφοπλακα να φυγει ενας απο τους 2.Εδω οταν τα μπατζετ ηταν 10εκ δεν βγαιναν και το ριχναν στο μισο..

Ρε συ αυτό είναι το ζουμί, αυτό έλεγα πιο πάνω, ότι όλη αυτή η κατάσταση κάτι εξυπηρετεί για να διαιωνίζεται. Αλλά εντάξει έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που δεν πάει άλλο. Ας βρούνε μια λύση ή ας το διαλύσουν. Έλεος πια με την τοξικότητα.

Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:

Τρί Ιούλ 29, 2025 9:33 pm

Conan1982 έγραψε:
Τρί Ιούλ 29, 2025 9:26 pm
Να κάνουμε μια τελευταία προσπάθεια να μην το κλειδώσουμε;
προσπαθούμε κυρ-αστυφύλαξ, προσπαθούμε το βλέπεις :mrgreen:

manos_89

a1greece
Reactions:

Τρί Ιούλ 29, 2025 9:47 pm

shaq7 έγραψε:

Δεν νομίζω τουλάχιστον για εμάς. Τι εννοώ; Ότι όλο το project του Παναθηναϊκού, δηλαδή:
ακριβά εισιτήρια (πανάκριβα για την ακρίβεια)-sold out το ΟΑΚΑ (ακόμα και στα παιχνίδια Α1 πιάνει 10.000+)-χορηγοί = μεγάλα έσοδα (πόσω μάλλον για μπάσκετ)
απαιτεί παικταράδες. Απαιτεί το μπάτζετ να είναι στα 20+ εκατομμύρια, κάτι το οποίο βγαίνει και από τα έσοδα.
Αν επιστρέφαμε ακόμα και σε εποχές Καλάθη (που είχαμε σχετικά μεγάλο μπάτζετ και τότε), δεν θα έβγαινε το παραπάνω.

Τώρα για την επιστολή των παικτών, δεν βλέπω τον λόγο να γίνεται τόσος ντόρος.
Το κλίμα δεν θα χαλάσει (δεν νομίζω ο Παπανικολάου ή ο Λαρεντζάκης να σταματήσουν να μιλάνε στουν Σλούκα), η ΕΟΚ/κυβέρνηση/οποιοσδήποτε δεν θα θορυβηθεί, οπότε δεν θα αλλάξει κάτι σχετικό με τη διαιτησία, στο Eurobasket με το ρόστερ που κατεβάζουμε δεν χτυπάμε μετάλιο ούτως ή άλλως.

Άβαταρ μέλους
shaq7

champion
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, C

Τρί Ιούλ 29, 2025 9:48 pm

ελαχιστοι παντως νοιαζονται πραγματικα για την εθνικη..απο τον πιο ψηλα μεχρι και τον οπαδο..ολοι κοιτανε πως θα επωφεληθουν απο κατι,βαζουν προσωπικα συμφεροντα μπροστα η της ομαδας τους..Ολο αυτο ειχε ξεκινησει απο τον ολυμπιακο που εκανε επιθεση στον βασιλακο και τωρα ο δπγ στον λιολιο..προτιμουν να αποτυχει η εθνικη για να χουν πατημα μετα.Οι παικτες κανουν οτι τους πουν ενω αν εχουν και καποια κοντρα στα τετοια τους απλα δεν ερχονται.. Ολως τυχαιως απο τοτε εξαφανιστηκαν και οι επιτυχιες..Αυτο μας αξιζει ομως,απορω πως και σαν ελληνες ζησαμε χρυσες αγαπημενες εποχες..

Απάντηση

Επιστροφή στο “Εθνική Ανδρών”