συμφωνω πως καποιοι παικτες ειναι πως θα κουβαλησουν περισσοτερο στα φαιναλ φορ.απλα για να τους βοηθησεις αυτους τους παικτες χρειαζεται διπλα τους να εχεις ενα σιμον που θα μπορει αν χρειαστει να βαλει 2 ελευθερα σουτ,που θα κανει ενα ντραιβ,που εν παση περιπτωσει δεν θα τον αφηνουν επιδεικτικα ελευθερο στα 3μ.η εφες ειχε εναν ντανστον πχ που μπορουσε να κανει βασικα πραγματα.που να μπορει αν χρειαστει να ποσταρει σε 5-6 φασεις να βαλει 10-12 ποντακια.εμεις αυτα τα βασικα πραγματα με γουοκαπ και φαλ τα στερουμασταν σε ολα τα μεγαλα ματςRivers15 έγραψε: ↑Σάβ Αύγ 16, 2025 12:38 amΜου λες οτι το προβλημα ειναι στα F4 αλλα δεν μπορεις να κρινεις την αποδοση του Σασα στο F4...γιατι μας κουβαλησε στην main season και φτασαμε στο F4. Τον Μπαρτζωκα που σε πηγε F4 ομως τον κρινεις.basilis_.kts έγραψε: ↑Παρ Αύγ 15, 2025 7:35 pm
πολυ επιφανειακα θελω να σε ρωτησω κατι
Πρακτικα εχουμε παει σε 4 φαιναλ φορ,στα οποια ο βασικος σου ασσος γουοκαπ και το βασικο σου 5αρι φαλ ειναι σχεδον αποντοι στα παιχνιδια[βαζουν 2-4 ποντους μεσο ορο]
εγω λοιπον θεωρω κοινο παρονομαστη της μη κατακτησης της ευρωλιγκας οτι-στην επιθεση παιζαμε ουσιαστικα με -2 παικτες...επειδη λοιπον εγω το 23 δεν μπορω να ριξω ευυθυνες στον καναν με 21 ποντους,στον βεζενκοφ με 29 ή ακομα και στον σλουκα που εκανε κακο παιχνιδι αλλά μεσα στην χρονια σε πολλα παιχνιδια ειχε κουβαλησει την ομαδα.επισης το 25 φετος δεν μπορω να ριξω ευθυνες στον φουρνιε που εβαλε 31 και δεν μπορω να ριξω ευθυνες στον βεζενκοφ που ηταν κακος αλλά πολλα παιχνιδια τα επαιρνε μονος του μεσα στην σεζον.
ΕΝ κατακλειδι δεν γινεται να παιζουν 5vs5 και σε μια ομαδα να απαιτεις για να κερδισεις οι 3 σου παικτες να βαζουν 25+ ποντους για να κερδισεις επειδη οι αλλοι 2 δεν ξερουν τι παει να πει καλαθι.γιατι εκει καταληγουμε.αν πεις πως επιθετικα εχω 2 παικτες που δεν σκοραρουν ντεφακτο,πρεπει για να φτασω 80 ποντους στοιχειωδως οι 3 να βαρανε 25+ποντους.
Σε μια ομαδα ολοι συμμετεχουν στην επιθεση και ολοι συμμετεχουν στην αμυνα.συμφωνω πως καποιοι ειναι καλυτεροι σε καποιο κομματι και αλλοι σε αλλο.απλα η κατασταση με γουοκαπ-φαλ ειδικα τα 2 τελευταια χρονια εχει ξεφυγει με τον γουοκαπ να τον παιζουν αντερ στα 3 μετρα και τον φαλ να πεταει την μπαλα εξω και να μην μπορει να ποσταρει ουτε τον καμπατσο.εγω λοιπον πιστευω πως ο βασικος λογος που αποτυγχαναμε ειναι πως 2 βασικοι μας παικτες δεν σκοραρουν.
Οποτε ερχομαι να ρωτησω εσενα.εσυ τι πιστευεις πως φταιει και χασαμε και τα 4 φαιναλ φορ?εκτος αν πιστευεις πως δεν φταιει κατι και απλα σε ολα ηταν θεμα τυχης.
Δεν θεωρεις αδικο για τον βεζενκοφ,για τον σλουκα,για τον κανααν το 23,για τον φουρνιε να εχουν διπλα τους παικτες που λενε οτι ξερετε παιδια φροντιστε να βαλετε ο καθενας απο 25-30 ποντους γιατι εγω[γουοκαπ-φαλ] δεν μπορω να σκοραρω.εγω μονο αμυνα παιζω και φροντιστε εσεις να κανετε οτι καταλαβαινετε γιατι εγω δεν μπορω να βοηθησω.δεν μπορω να κανω ντραιβ[γουοκαπ],δεν μπορω να ποσταρω[φαλ] οποτε στην επιθεση παιζαμε μονιμως 3vs5
Μου λες οτι παιζουμε 3 vs 5 στην επιθεση ομως η Εφες με 3 παικτες πηρε ευρωλιγκα το 2021-22. 52 στους 58 ποντους απο 3 παικτες στον εναν αγωνα και 64 απο 77 ποντους απο 4 παικτες στο δευτερο αγωνα. Ο Παναθηναικος το 2024 ειχε στον τελικο 62 απο τους 95 ποντους απο 3 παικτες επισης. Οποτε μια χαρα γινεται η δουλεια.
Οσον αφορα το τι εφταιξε στα F4 θα σου πω. Στα 3 απο τα 4 F4 απλα δεν ειχες την καλυτερη ομαδα για να το κατακτησεις και δεν σταθηκες τυχερος παρ ολα αυτα ωστε να κατακτησεις καποιο. Σε ενα F4 το εχασες πιθανοτατα απο λαθος κοουτσαρισμα στο πιο κρισιμο σημειο του αγωνα πιθανον κ απο υπερβολικο αγχος την πιο κρισιμη στιγμη.
Αυτο δεν κανει την ομαδα αποτυχημενη ουτε τους παικτες και τον προπονητη της.
τεσπα αν ειχαμε 2 παικτες[στο 1 και στο 5] που στοιχειωδως θα μπορουσαν επιθετικα να ειναι απειλητικοι τα πραγματα θα ηταν διαφορετικα...οπως πχ ηταν ο γκραντ στον παναθηναικο.που ναι μεν δεν ειναι σταρ αλλά αμα τον αφησεις ελευθερο θα το πληρωσεις.το θεμα ειναι η αντιπαλη αμυνα να υπολογιζει τους παικτες ακομα και αν δεν βαζουν τους πολλους ποντους,ωστε η επιθεση να λειτουργει σωστα με αποστασεις και να βγαινουν καλες προσπαθειες.και στα 4 φαιναλ φορ το βασικο μας χαρακτηριστικο ηταν η ελλειψη ευκολου σκορ και οχι οτι δεν παιζαμε καλη αμυνα.
τεσπα διαφωνουμε,εχουμε διαφορετικες αποψεις και προχωραμε

BasketForum – Ιστορικό Αρχείο