Α2 , Αγωνιστική Περίοδος 2025-2026

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
gspara

Moderator
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Λεωνιδας Ζουπας
Προειδοποιήσεις: 0

Πέμ Σεπ 04, 2025 12:27 pm

Ερυθραια-Λαυριο 84-97 (49-49)

Δυνατο φιλικο με ωραιο θεαμα,ειδικα για τα δεδομενα της εποχης.Με αρχικη 5αδα Νικολαιδη-Ιωαννιδη-Καμαρα-Σταματογιαννη-Victor η Ερυθραια βρηκε γρηγορα ρυθμο και ειχε καλυτερη ισορροπια μεσα-εξω ,με τον Victor να δεσποζει στην ρακετα(απουσιαζε ο Ματαλιωτακης).
Το Λαυριο ξεκινησε με Στασινο(σχετικα ανετοιμος)-Leffew-Προισκο-Καλογηρο-Αnderson.Καλη κυκλοφορια και απειλη κυριως απο το 3ποντο με τον Leffew να ξεκιναει καυτος και τον Προισκο με τον Τολια μετεπειτα,να ειναι οι κορυφαιοι της ομαδας τους.
Ο ΗIlaire με σκαρτη μια προπονηση,επαιξε κυριως στο 2ο ημιχρονο με βασικο στοχο σε αυτο το διαστημα την προσαρμογη του στην ομαδα.Αυτο μπερδεψε καπως την Ερυθραια και το Λαυριο με διδυμο γκαρντ Σιγαλα-Παναγιωτοπουλο(εξαιρετικοι),εκανε ξεσπασμα και προσπερασε.
Το παρων στην εξεδρα εδωσαν Σερελης,Καμπεριδης,Μουρατος.

Αν καταφερουμε σημερα το απογευμα,ισως βολταρουμε απο Σαλουν να παρουμε και μια πρωτη γευση απο Στρατηγους vs Λιμνιατη............

Γιαννης

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Psyxiko

Πέμ Σεπ 04, 2025 4:16 pm

Ξεχαρμανιασες λίγο.Ο Παναγιωτόπουλος του ΚΑΟΧ είναι;

Άβαταρ μέλους
gspara

Moderator
Reactions:

Πέμ Σεπ 04, 2025 4:29 pm

Γιαννης έγραψε:
Πέμ Σεπ 04, 2025 4:16 pm
Ξεχαρμανιασες λίγο.Ο Παναγιωτόπουλος του ΚΑΟΧ είναι;
Xαχα οντως.Αρκετα ειδαμε Μαρκανεν και Σενγκουν,θελαμε και λιγο πραγματικο μπασκετακι :D

Παναγιωτοπουλος ναι σωστα του ΚΑΟΧ,η πουλεναρα σου.Παλικαρος πραγματικος,εχει τσαγανο,θα παρει χρονο με την αξια του απο Συμεωνιδη!!

Γιαννης

euroleague
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Psyxiko

Πέμ Σεπ 04, 2025 4:39 pm

Στην Εθνική εφήβων δεν τους έκανε!!!!!!

Άβαταρ μέλους
gspara

Moderator
Reactions:

Πέμ Σεπ 04, 2025 10:14 pm

Πολύ καλός ο Παπάγου στην φιλική ήττα (79-93) από Προμηθέα.Caleb Scott όπως μου το είχαν πει,πραγματικός δυναμίτης,θα κάψει καρδιές!!
Εξαιρετικός και ο Αdderton.Σκορερ ,αλλά μου έκανε εντύπωση και η άμυνα του αλλά και ότι είναι υπέρμετρα αλτρουιστης.22-23 χρόνων και οι δύο,πολύ καλές επιλογές!!

General for ever

sophomore
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PF
Αγαπημένος παίκτης: Nick Galis
Αγαπημένη ομάδα: Papagou

Παρ Σεπ 05, 2025 3:03 pm

Καλησπέρα στην παρέα!

Πρώτο φιλικό για την Παπαγάρα μας με πολύ κόσμο απέναντι στον Προμηθέα Πατρών. Η ομάδα άφησε πάρα πολλές καλές εντυπώσεις. Μακάρι να είναι όλοι οι παίκτες υγιείς για να μας χαρίσουν στο Σαλούν ωραίες στιγμές! Οι δύο ξένοι (Scott και Anderton) πολύ καλές επιλογές και φαίνεται να έχουν προσαρμοστεί γρήγορα. Επίσης, θετικές εντυπώσεις άφησαν και οι Έλληνες παίκτες που ήρθαν φέτος στην ομάδα μας (Αγγελή, Μυρμίγκης, Σκούρτης). Καλά για τον Ματσάγγο γνωρίζαμε απο πρόπερσι που ήταν πάλι στο ρόστερ

Άβαταρ μέλους
Giwrgos_AEK

nba
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Aek

Παρ Σεπ 05, 2025 7:38 pm

Δάφνη, Παπάγου, ...ομάδες των προαστίων που όπως και οι αθηναϊκές Σπόρτινγκ, Παγκράτι έγραψαν τη δική τους ιστορία στην Α1 στα 1988-1996. Ενίοτε είχαν κάνει και κηδείας στους μεγαλους

Άβαταρ μέλους
gspara

Moderator
Reactions:

Σάβ Σεπ 06, 2025 8:15 pm

ΑΙΓΑΛΕΩ-ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ 66-54 (37-28)

Το παλευει ηρωικα ο κοουτς Παπαδοπουλος και το Σιτυ παρουσιασε πολυ μαχητικο προσωπο με ενεργεια και παθος στην αμυνα.Με σημαντικες απουσιες μαλιστα,αφου οι Αμερικανοι ακομα δεν εχουν ερθει Ελλαδα,ενω δεν αγωνιστηκαν ουτε Νικολαιδης-Μαντικος.Επιπροσθετα ο Κουφοπουλος λογω ενοχλησεων στην μεση,αγωνιστηκε μονο στο 1ο ημιχρονο.Κορυφαιος ο Ζαραιδωνης και αποκαλυψη ο Κουστενης !!

Άβαταρ μέλους
kojito

Captain
Reactions:

Τρί Σεπ 16, 2025 1:41 pm

Παίρνοντας πάσα από τον gspara ας γράψω κι εγώ μια πρώτη εκτίμηση των power rankings, αν και μερικές ομάδες κοιτάνε ακόμα για 2-3 προσθήκες για να κλείσουν το ρόστερ. Όταν φτάσουμε και την έναρξη του πρωταθλήματος, θα γράψω και δύο λόγια για κάθε ομάδα

Group A (1-4)
Βίκος Ιωαννίνων
ΑΓΕ Χαλκίδας
ΝΕ Μεγαρίδας
Λαύριο

Group Β (5-8)
Πρωτέας Βούλας
ΑΕ Ψυχικού
Κόροιβος Αμαλιάδας
Τρίκαλα Basket

Group C (9-12)
Πανερυθραϊκός
Παπάγου
Δόξα Λευκάδας
ΑΟ Δάφνης

Group D (13-16)
Σοφάδες
Αιγάλεω
Νίκη Βόλου
Μαχητές Πεύκων

Άβαταρ μέλους
yorgos

Honorary
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Στηβ Νας
Αγαπημένη ομάδα: Peristeri

Πέμ Σεπ 18, 2025 1:06 pm

Πήγα να δω το Παπάγου-Νίη Βόλου.

Ψιλοέπαθα πλάκα με τον Άντερτον. Καταρχήν το παιδί έπαιξε σε θέση που δεν είναι αυτή για την οποία προορίζεται και ήταν εξαιρετικός στα οργανωτικά (ήταν τραυματίας ο Μπιλάλης, θλάση απ' ό,τι μου είπαν). Σουτάρα φοβερή με εξαιρετικό μηχανισμό, τρομερές αντοχές αλλά το πιο εντυπωσιακό ήταν η άμυνά του, που δεν την περιμένεις από σταρ ομάδας.

Για το Σκοτ: εντυπωσιακή σωματοδομή (ντουλάπα, με πόδια παλαιστή και ώμους δισκοβόλου, ΤΑΝΚ κανονικό) με ύψος όμως μόλις 1.97 . Για αυτό το επίπεδο θα είναι τρόμος, θα δείρει πολύ κόσμο κι έχει και κινήσεις. Από σουτ δράμα καια ρνητική έκπληξη η αφηρημάδα έως αδιαφορία του στην άμυνα, μακάρι να βελτιωθεί σε αυτό. Παπάγου θα δώσει πολύ χρόνο σε πιτσιρικάδες, δυο-τρεις είναι ενδιαφέρουσες περιπτώσεις, όπως και 2 από τη Νίκη Βόλου. Από τον Παπάγου δεν ξέρω πόσο χρονών είναι το #40, εντυπωσιακό μυσικό σύστημα, πολύ πισετικός στην άμυνα, καλός οργανωτικά, ο Καρακώστας πολλή φωνή στον (αγύμναστο) αμούστακο με τις μαύρες κάλτσες ονόματι Γρηγόρη, που το' χει το σουτάκι, συνήθως τόσο μπινελίκι σημαίνει αδυναμία και το παιδί σουτάρει ΚΑΛΑ.

Οι ξένοι της Νίκης Βόλου περίεργες περιπτώσεις: το μεν δυάρι (Τάιλερ στο μικρό, δεν ξέρω επώνυμο) πήρε πολλά σουτ, γυρίζει η μπάλα για την πάρει, δε με τρέλανε κιόλας. Ο άλλος, ένα τεσσάρι που με σπινθηροβόλο βλέμμα αγελάδας, σώμα συνδικαλιστή ΠΑΣΟΚ στη ΔΕΗ του 86' και διάθεση δημοσίου υπαλλήλου σε ΚΕΠ τελευταία εργάσιμη πριν από τριήμερο ήταν lost in space. Πανέρι μου μυρίζει.

Πολύ πολύ πειθαρχημένος τακτικά ο Παπάγος, η Νίκη εντάξει έχει 1-2 βετεράνους που ξέρουν τι κάνουν αλλά μέχρι εκεί, λογικά έχουν μικρότερο μπάτζετ δεν τους βλέπω και πολύ καλά, αλλά κρίνω με βάση το επίπεδο προηγουμένων ετών, δεν έχω δει καμία άλλη ομάδα φέτος.

Θα παρακολουθώ φέτος Α2 όσο μπορώ, επειδή έχω χρόνια να ασχοληθώ μου γράφει κάποιος το σύστημα; Ξέρω ότι ο Παπάγος έχει βάλει στόχο τα πλέι οφ αλλά δε μου είναι ξεκάθαρο το σύστημα ανόδου-υποβιβασμού. Ευχαριστώ.

Zάμπια, Ζιμπάμπουε, Μποτσουάνα
https://www.travelstories.gr/community ... %9F.71109/
Redoctor_33

a1greece
Reactions:

Πέμ Σεπ 18, 2025 2:05 pm

Μένουμε Ελλάδα @yorgos φετος;

Άβαταρ μέλους
gspara

Moderator
Reactions:

Πέμ Σεπ 18, 2025 2:20 pm

Καταρχας Γιωργαρε ,αν κρατησεις την υποσχεση σου ,να μας τιμησεις με την παρουσια σου,εδω στα ταπεινα χαμηλα στρωματα,θα χυσω ατελειωτα δακρυα χαρας κ συγκινησης απο τωρα :obey:
Από τον Παπάγου δεν ξέρω πόσο χρονών είναι το #40, εντυπωσιακό μυσικό σύστημα, πολύ πισετικός στην άμυνα, καλός οργανωτικά,
Λατρεμενη πουλεναρα ο Ανδρεας Σκουρτης που ηρθε φετος απο ΑΕΝΚ και μολις 20 ετων !!
ο Καρακώστας πολλή φωνή στον (αγύμναστο) αμούστακο με τις μαύρες κάλτσες ονόματι Γρηγόρη, που το' χει το σουτάκι, συνήθως τόσο μπινελίκι σημαίνει αδυναμία και το παιδί σουτάρει ΚΑΛΑ.
Γρηγορης Γιαννακης,18 ετων !!
Θα παρακολουθώ φέτος Α2 όσο μπορώ, επειδή έχω χρόνια να ασχοληθώ μου γράφει κάποιος το σύστημα; Ξέρω ότι ο Παπάγος έχει βάλει στόχο τα πλέι οφ αλλά δε μου είναι ξεκάθαρο το σύστημα ανόδου-υποβιβασμού. Ευχαριστώ.
Οι πρωτοι 8 πηγαινουν πλει-οφ και οι νικητες των 4 ζευγαριων πηγαινουν σε final-4 για να ανεβουν τελικα 2 ομαδες.
Υποβιβαζονται συνολικα 4 ομαδες.Απευθειας οι 2 τελευταιες ομαδες και αλλες 2 που θα προκυψουν απο play-out των ομαδων 11-14.Θα τα λεμε και πιο αναλυτικα στην πορεια.......

Άβαταρ μέλους
yorgos

Honorary
Reactions:

Πέμ Σεπ 18, 2025 3:22 pm

Redoctor_33 έγραψε:
Πέμ Σεπ 18, 2025 2:05 pm
Μένουμε Ελλάδα @yorgos φετος;
Εντάξει κυρίως μένουμε Κούβα, αλλά ας πούμε πως για φέτος τουλάχιστον ...πηγαινοερχόμαστε Ελλάδα. Κάποιες μέρες (κάποιες φορές... 3, άλλες 12) ΚΑΘΕ μήνα θα είμαι Ελλάδα, όποτε μπορώ θα πηγαίνω σε ό,τι έχει στην Αττική και με ενδιαφέρει η κατηγορία περισσότερο από την Α1. Οπότε να μαζευτούμε να γίνουμε πολλές, αν κανονίζετε εσείς και πάτε να δείτε κάτι εντός Αττικής κάθε αγωνιστική με χαρά να σας γράψω πότε θα είμαι να πάμε και σε κανά ματς παρέα σαν καλοί θείοι να κάτσουμε σε μια γωνιά με τη νεολαία.

Άβαταρ μέλους
yorgos

Honorary
Reactions:

Πέμ Σεπ 18, 2025 3:29 pm

Καταρχας Γιωργαρε ,αν κρατησεις την υποσχεση σου ,να μας τιμησεις με την παρουσια σου,εδω στα ταπεινα χαμηλα στρωματα,θα χυσω ατελειωτα δακρυα χαρας κ συγκινησης απο τωρα :obey:
Έχυσε όλη η Ελλάδα, που έλεγε κι ένα πρωτοσέλιδο... αναφερόμενο στα δάκρυα χαράς.
Λατρεμενη πουλεναρα ο Ανδρεας Σκουρτης που ηρθε φετος απο ΑΕΝΚ και μολις 20 ετων !!
Εκεί τον έκανα. Ωραίος, τσαγανό, κορμάρα που μυρίζει επαγγελματισμό (τρομεροί δελτοειδείς, στεγνός, σίγουρα κάνει διατροφή, γάμπα ΠΟΛΛΗΣ γυμνιαστικής), αντέχει στην πίεση, Φλιώνης type of player, το έχει. I'll be watching.

Γρηγορης Γιαννακης,18 ετων !!
Θελεί πολλή δουλειά αυτός, αλλά ακούει, τρέχει και κυρίως ΣΟΥΤΑΡΕΙ σωστά. Το χάρηκα που τον έψεξαν ΔΥΟ φορές επειδή ΔΕΝ σούταρε. Τέτοια θέλουμε. Σουτάρετε κι ας έχει παίχτες, έτσι μπαίνουν τα γκολ που έλεγε κι ο Αλκέτας.
Οι πρωτοι 8 πηγαινουν πλει-οφ και οι νικητες των 4 ζευγαριων πηγαινουν σε final-4 για να ανεβουν τελικα 2 ομαδες.
Υποβιβαζονται συνολικα 4 ομαδες.Απευθειας οι 2 τελευταιες ομαδες και αλλες 2 που θα προκυψουν απο play-out των ομαδων 11-14.Θα τα λεμε και πιο αναλυτικα στην πορεια.......
Ω ρε φίλε δηλαδή όλη η χρονιά παίζεται σε έναν ημιτελικό; Σκληρό. Και διαιτητικώς δύσκολο.

Λοιπόν στον Παπάγου λένε ότι στόχος είναι τα playoff. Και φαντάζομαι να δώσουν χρόνο στα παιδάκια.

Ρε συ @gspara το 13 της Νίκης ποιος είναι; Πρέπει να είναι 22-24, αλλά πολλή εμπειρία, έξυπνος, βλέπει γήπεδο. Επίσης το ελληνοπεντάρι τους ποιος είναι; Θέλω φροντιστήριο έχω πολύ πολύ καιρό να δω την κατηγορία.

Άβαταρ μέλους
gspara

Moderator
Reactions:

Πέμ Σεπ 18, 2025 4:08 pm

yorgos έγραψε:
Πέμ Σεπ 18, 2025 3:29 pm

Ρε συ @gspara το 13 της Νίκης ποιος είναι; Πρέπει να είναι 22-24, αλλά πολλή εμπειρία, έξυπνος, βλέπει γήπεδο. Επίσης το ελληνοπεντάρι τους ποιος είναι; Θέλω φροντιστήριο έχω πολύ πολύ καιρό να δω την κατηγορία.
Πολυ σωστος,22 στα 23 ειναι ο Παναγιωτης Δημος,περυσι Σοφαδες.Και πολυ σκληρο παιδι,μπορει να μαρκαρει ολες τις θεσεις της περιφερειας.
Τον ψηλο,λογικα εννοεις τον Ανασταση Σπυροπουλο,θα τον θυμασαι ισως απο την Λαρισα στην Α1 παλιοτερα.

Απάντηση

Επιστροφή στο “A2 Εθνική-Elite League”