Προημιτελικός: Λιθουανία - Ελλάδα (09/09, 21:00)

Συντονιστής: Captains

Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:
Αγαπημένη ομάδα: Panathinaikos7star
Προειδοποιήσεις: 0

Τρί Σεπ 09, 2025 9:08 am

Το ματς είναι δύσκολο και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα αισιοδοξίας που κυριαρχεί στα σόσιαλ και στα αθλητικά site δεν συνάδει με την πραγματικότητα. Αυτό το χούι το έχουμε επανειλημμένα λουστεί με συνεχόμενους αποκλεισμούς στους 16 ή 8 , σε ματς που "υποτίθεται" ότι τα έχουμε και μετά (οπως προαναφέρουν οι φίλοι : Μοντεκρίστο και Μπίλυ) έρχεται η ανώμαλη προσγείωση.
Με λίγα λόγια η Λιθουανία είναι δύσκολη ομάδα, με αφύσικα χαμηλό ποσοστό στο τρίποντο, που ελπίζω να μην κάνει το ξέσπασμα σήμερα. Εμείς για να κερδίσουμε θα πρέπει να ρίξουμε ξύλο. Κάτι που δεν το έχουμε κάνει σε ικανοποιητικό βαθμό μέχρι τώρα.
Κάτι μου λέει ότι η αρχική πεντάδα θα έχει και Ντίνο και Γιάννη.

:bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball: :bball:
11/4/1996 : Paris - 20/4/2000 : Thessaloniki
5/5/2002 : Bologna - 6/5/2007 : Athens - 3/5/2009 : Berlin
8/5/2011 : Barcelona - 26/5/2024 : Berlin
Jeight

euroleague
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Kobe
Αγαπημένη ομάδα: Olympiacos
Προειδοποιήσεις: 1

Τρί Σεπ 09, 2025 10:05 am

Conan1982 έγραψε:
Τρί Σεπ 09, 2025 8:47 am
Η Λιθουανία πέραν του μεγαλύτερου ροτέιτον που κάνει σε σχέση με τις άλλες ομάδες μοιράζοντας τον χρόνο σε σχεδόν όλους τους παίκτες είναι και η ομάδα στο τουρνουά που σουτάρει τα λιγότερα τρίποντα, μόλις 20,3 ανά παιχνίδι, ένα νούμερο πολύ χαμηλό στις μέρες μας και με ποσοστό ευστοχίας μόλις 27%, επίσης πολύ χαμηλό, ειδικά για την Λιθουανία.
Αυτο ειναι γιατι εχουν μονο εναν κλασικο σουτερ, τον Σιρβιντις. Γενικα το λιθουανικο μπασκετ τα τελευταια χρονια δεν βγαζει "σουτερ" οπως το θεωρουσαμε τοσα χρονια που ειχαν την φημη. Τα μεγαλυτερα ταλεντα τους οπως ο Γιοκου και ο Μπουτκεβιτσιους δεν ειναι καλοι σουτερ απο μακρια, η τουλαχιστον δεν ειναι σταθεροι.

fotis vlachopoulos

nba
Reactions:

Τρί Σεπ 09, 2025 10:31 am

kein έγραψε:
Το ματς είναι δύσκολο και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα αισιοδοξίας που κυριαρχεί στα σόσιαλ και στα αθλητικά site δεν συνάδει με την πραγματικότητα. Αυτό το χούι το έχουμε επανειλημμένα λουστεί με συνεχόμενους αποκλεισμούς στους 16 ή 8 , σε ματς που "υποτίθεται" ότι τα έχουμε και μετά (οπως προαναφέρουν οι φίλοι : Μοντεκρίστο και Μπίλυ) έρχεται η ανώμαλη προσγείωση.
Με λίγα λόγια η Λιθουανία είναι δύσκολη ομάδα, με αφύσικα χαμηλό ποσοστό στο τρίποντο, που ελπίζω να μην κάνει το ξέσπασμα σήμερα. Εμείς για να κερδίσουμε θα πρέπει να ρίξουμε ξύλο. Κάτι που δεν το έχουμε κάνει σε ικανοποιητικό βαθμό μέχρι τώρα.
καλημερα !Για να πω την αληθεια εγω το σημερινο το φοβαμαι ,αφ'ενος λογω του κλιματος ενθουσιασμου μετα τη νικη επι του Ισραηλ , αφέτερου γιατι οι λιθουανοι δεν ειναι καμαι ομαδιτσα της σειρας, το χαμηλο ποσοστο στο τριποντο δεν μου λεει κατι αφου σε νοκ αουτ αγωνα ολα ειναι πιθανα μπορει να αρχιζουν να τα πετανε και να μπαινουν λες και ειναι τηλεκατευθυνομενα( εχει συμβει στο παρελθον ) . Αν οι δικοι μας μπουν υποψιασμενοι και σοβαροι πιστευω οτι ευκολα η δυσκολα (μαλλον δυσκολα) θα το παρουμε το ματσακιον . Αντε να δουμε ρε παιδες ποσες τριχες θα ασπρισουν και σημερα...

τα τρια μου μεγαλυτερα ελλατωματα ειναι η αναβλητικοτητα και... τα αλλα δυο θα τα γραψω μια αλλη φορα
Άβαταρ μέλους
golitog7

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: Bench
Αγαπημένος παίκτης: Spanoulis, Diamantidis

Τρί Σεπ 09, 2025 10:41 am

Πιστεύω σήμερα θα κερδίσουμε εύκολα. Η Λιθουανία άντεξε την απώλεια του Γιοκου για ένα ματς αλλά δεν μπορεί να πάει μακριά έτσι.
Έχουμε καλύτερο παίκτη στο 1 και στο 5.
Προβλέπω μια διαφορά 10-15 πόντων

Άβαταρ μέλους
Conan1982

Site Admin
Reactions:
Αγαπημένη θέση: PG
Αγαπημένος παίκτης: Ja Morant, Luka Doncic
Mood:

Τρί Σεπ 09, 2025 10:41 am

Δεν βλέπω από που προκύπτει ότι η ομάδα θεωρεί χαλαρό το ματς και ειδικά όταν θα παίζουμε "εκτός έδρας".
Δεν αναιρείται το γεγονός ότι είμαστε καλύτεροι από τους Λιθουανούς και δεν σημαίνει ότι έχουμε κερδίσει χωρίς να παίξουμε.
Οι Λιθουανοί θα βάλουν την μπάλα μέσα, θα προσπαθήσουν να μας φθείρουν με φάουλ και να ανανεώσουν επιθέσεις με τα ριμπάουντ. Εμείς θα προσπαθήσουμε ομοίως να τους φθείρουμε με τον Γιάννη τους ψηλούς και να τρέξουμε, θα πιέσουμε στο κατέβασμα της μπάλας και λογικά θα σουτάρουμε αρκετά τρίποντα.

Άβαταρ μέλους
GK_23

champion
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: SGA, Andrew Bogut

Τρί Σεπ 09, 2025 11:10 am

kein έγραψε:
Το χαμηλό ποσοστό της Λιθουανίας στα τρίποντα δεν θα το χαρακτήριζα αφύσικο μιας και οι Λιθουανοί είναι streaky ομάδα από το τρίποντο. Στο Ευρωμπάσκετ του 2022 σούταραν με 33,8% και στο περσινό προολυμπιακό με 32,7%. Από την άλλη στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023 ήταν η κορυφαία(!) ομάδα σε ευστοχία στα τρίποντα με 42,2% αλλά όλοι οι παίκτες που σούταραν τότε με ποσοστό άνω του 40% (Brazdeikis, Jokubaitis, Kuzminskas, Kariniauskas) δεν βρίσκονται στο φετινό ρόστερ. Με το ρόστερ μάλιστα που θα παρατάξουν απόψε θα τους χαρακτήριζα μετριόκακη ομάδα στο τρίποντο, ούτε καν streaky.

Έμεις έχουμε πλέον φτάσει σε μια flat κατάσταση όπου έχουμε επιτύχει τον minimum στόχο (είσοδος στην 8άδα), με καλή παρουσία ως τώρα στη διοργάνωση, χωρίς όμως να μπορούμε να κάνουμε ακόμα λόγο για επιτυχημένη πορεία. Κακά τα ψέματα, με δεδομένη την απουσία του Jukobaitis αλλά και το ειδικό βάρος του αντιπάλου (η φετινή Λιθουανία δεν είναι ούτε η Γερμανία του 2022 αλλά ούτε και η Ισπανία του 2015), έχουμε μεγάλη ευκαιρία να μπούμε σε 4άδα Ευρωμπάσκετ μετά από 16 χρόνια. Το ματς προφανώς δεν είναι εύκολο και όσοι παρακολουθούν μπάσκετ εθνικών ομάδων δεν θα προσγειωθούν ανώμαλα αν η Λιθουανία μας κερδίσει απόψε.

Να "ρίξουμε ξύλο" είναι εύκολο να το λέμε αλλά δύσκολο να γίνει με τους παίκτες που διαθέτουμε, ειδικά στην περιφέρεια. Παίζει να είμαστε από τις χειρότερες ομάδες στην πικ εν ρολ άμυνα στο Ευρωμπάσκετ και αυτό διότι οι guards που διαθέτουμε δεν μπορούν να "σπάσουν" δυναμικά κανένα screen. Η απουσία του Jokubaitis είναι πραγματικά πολύ ευνοϊκή συνθήκη για εμάς. Το μεγάλο ζήτημα απόψε θα είναι ο έλεγχος των rebounds μιας και η Λιθουανία είναι η κορυφαία ομάδα του τουρνουά σε RPG και η 3η καλύτερη ομάδα σε ORPG. Εμείς είχαμε μεγάλο πρόβλημα στον τομέα αυτό κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας αλλά στα ματς απέναντι σε Ισπανία και Ισραήλ εμφανίστηκαμε πολύ βελτιωμένοι.

Αν σουτάρουμε τρίποντα με ένα ποσοστό κοντά στο 35% και ελέγξουμε το αμυντικό rebounds τότε θα έχουμε τον πρώτο λόγο για την νίκη.

Giannis83

junior
Reactions:

Τρί Σεπ 09, 2025 12:21 pm

Κωλοπαίχνιδο μεν, είμαστε το φαβορί δε.
Προφανώς όμως το να είσαι το φαβορί δεν σημαίνει ότι θα κερδίσεις. Απλώς ξεκινάς με περισσότερες πιθανότητες.

- Η πίεση μέχρι εξόντωσης στον Βελίτσκα είναι κάτι το οποίο νομίζω είναι απαραίτητο. Καλαϊτζάκης, ακόμη και Κατσίβελης για κάποια λεπτά, θα πρέπει να αναλωθούνε σε αυτή τη δουλειά.

- Ο Βαλαντσιούνας δεν είναι παίχτης που μπορεί να δημιουργήσει για τον εαυτό του. Είναι εξαρτώμενος από τον δημιουργό της ομάδας. Ο ευκολότερος τρόπος να τον περιορίσεις, είναι να τον αποκόψεις από τα γκαρντ της Λιθουανίας. Όχι προφανώς να τον σπρώξεις στη ρακέτα όταν πάρει τη μπάλα. Ειδικά χωρίς τον Γιοκουμπάιτις, σε αυτό πρέπει να στοχεύουμε.

- Στην επίθεση θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να πάρουμε ότι μας δώσουν οι Λιθουανοί. Είτε αυτό είναι παιχνίδι κοντά στο καλάθι, είτε είναι ελεύθερα σουτ. Αν μας δώσουν τα σουτ, είναι κρίσιμο κάποιοι σουτέρ ψυχολογίας που έχουμε (Ντόρσεϊ, Λαρεντζάκης, Τολιόπουλος) να βάλουν τα πρώτα σουτ.

- Πάρα πολλά τα 16 λάθη που κάναμε με το Ισραήλ. Τα περισσότερα χωρίς καθόλου πίεση μάλιστα. Εντελώς αβίαστα. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα για μια ομάδα που ξεκινά ως φαβορί αλλά αγωνίζεται σε εχθρική έδρα από το να χάνει κατοχές και να δίνει πόντους στον αιφνιδιασμό από λάθη στον αντίπαλο. Μπορεί να γυρίσει όλη η λογική και η ψυχολογία του αγώνα εναντίον μας. Προσοχή λοιπόν στα λάθη.

- Νομίζω ότι οι αμυντικές μας 5άδες με Κώστα, Θανάση και Καλαϊτζάκη θα πρέπει να χρησιμοποιούνται περισσότερο σε αρχές δεκαλέπτων, πριν συμπληρώσουμε ομαδικά φάουλ ώστε να μπορούν να παίξουν πιο ελεύθερα στο όριο του φάουλ. Προχθές είδαμε τον Θανάση σε 7 λεπτά συμμετοχής να κάνει 3 φάουλ χαμηλά, τα οποία όμως οδήγησαν όλα σε βολές των Ισραηλινών. Το ίδιο κι ο Καλαϊτζάκης που επιχειρεί συνεχώς να κλέψει μπάλα (και καλά κάνει).

Αυτά και καλή μας επιτυχία!

Άβαταρ μέλους
ssoulliss

champion
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Φάνης Χριστοδούλου
Αγαπημένη ομάδα: Detroit-Pistons
Mood:

Τρί Σεπ 09, 2025 12:37 pm

- Οι Λιθουανοί σουτάρουν με 28/113 (έχω αφαιρέσει το 5/9 του Jokubaitis), δηλαδή με 24.77% πολύ χαμηλό ίσως και κομματάκι αφύσικο. Καλύτερος των υπολοίπων ο Sedekerskis με 4/8, οι υπόλοιποι κυριολεκτικά τουβλάρουν.

- Μην περιμένετε να πάρουμε τα ριμπάουντς, ξεχάστε το. Όσο έκπληξη θα είναι οι αντίπαλοι μας να σουτάρουν καλά, άλλο τόσο θα είναι στο φινάλε του αγώνα να έχουμε περισσότερα ριμπάουντς. Η Γερμανία τους έριχνε 20 σταθερά από τις αρχές του β' μέρους και στο φινάλε είχαν 7 ριμπάουντ λιγότερα και οι Λιθουανοί 14 επιθετικά! Το ματς θα το πάρουμε από την επίθεση, αν ανεβεί ψηλά το σκορ αλλιώς θα το έχουν φέρει στα μέτρα τους.

Άβαταρ μέλους
karamelitsa

nba
Reactions:
Αγαπημένος παίκτης: Ζιοβάνι
Αγαπημένη ομάδα: Ολυμπιακός

Τρί Σεπ 09, 2025 1:55 pm

Γνώμη μου είναι ότι θα κερδίσουμε σήμερα, η Λιθουανία χωρίς τον Γιακουμπάιτις και χωρίς τον Σαμπόνις γίνεται απλά μια καλή ομάδα, ο Γιάννης θα κάνει πάλι εξαιρετική εμφάνιση, αν βάλουμε και μερικά σουτ από μακριά, δεν βλέπω πως θα χάσουμε από αυτή την ομάδα, οπότε έστω και δύσκολα το βράδυ θα είμαστε στους 4.

Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:

Τρί Σεπ 09, 2025 1:56 pm

Η FIBA ανακοίνωσε τους διαιτητές τους διαιτητές του αγώνα της Ελλάδας με τη Λιθουανία. Συγκεκριμένα, ορίστηκαν οι Μάθιου Κάλιο από τον Καναδά, ο Αντόνιο Κόντε από την Ισπανία και ο Μάρτιν Βούλιτς από την Κροατία.

Το ότι είναι ο Καναδός πρώτος διαιτητής δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό. Αν δηλαδή θα αφήσει το ξύλο πάνω στον Γιάννη ή θα είναι ο πρώτος που θα τον προστατεύσει. Δεν έχω ιδέα δηλαδή πως σφυράει ο συγκεκριμένος.

Άβαταρ μέλους
Reaper

allstar
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SG, Bench
Αγαπημένος παίκτης: Luka Doncic

Τρί Σεπ 09, 2025 2:00 pm

kein έγραψε:
Η FIBA ανακοίνωσε τους διαιτητές τους διαιτητές του αγώνα της Ελλάδας με τη Λιθουανία. Συγκεκριμένα, ορίστηκαν οι Μάθιου Κάλιο από τον Καναδά, ο Αντόνιο Κόντε από την Ισπανία και ο Μάρτιν Βούλιτς από την Κροατία.

Το ότι είναι ο Καναδός πρώτος διαιτητής δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό. Αν δηλαδή θα αφήσει το ξύλο πάνω στον Γιάννη ή θα είναι ο πρώτος που θα τον προστατεύσει. Δεν έχω ιδέα δηλαδή πως σφυράει ο συγκεκριμένος.
Εμένα ο Ισπανός δε μου αρέσει, ο συμπατριώτης του Καστίγιο ήταν αρκετά εχθρικός εναντίον μας σε 2 προηγούμενα ματς...

Noone remembers how. Everyone remembers if you won or you lost.
Άβαταρ μέλους
tokalytero3d

allstar
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 2

Τρί Σεπ 09, 2025 2:03 pm

Αν μπουν με το μαχαίρι στα δόντια όπως με το Ισραήλ, μπουν δεν μπουν τα σουτ θα περάσουμε. Εκτός κι αν βρουν τρόπο να σταματήσουν τον Γιάννη.
Το μόνο που φοβάμαι είναι την έδρα με αυτούς τους κατσαπλιαδες που σφυρίζουν.

Άβαταρ μέλους
kein

allstar
Reactions:

Τρί Σεπ 09, 2025 2:07 pm

Reaper έγραψε:
Τρί Σεπ 09, 2025 2:00 pm
kein έγραψε:

Εμένα ο Ισπανός δε μου αρέσει, ο συμπατριώτης του Καστίγιο ήταν αρκετά εχθρικός εναντίον μας σε 2 προηγούμενα ματς...
Ο Καναδός είναι ο πρώτος διαιτητής όχι ο Ισπανός.

Άβαταρ μέλους
Sharp Shooter

a1greece
Reactions:
Αγαπημένη θέση: SF
Αγαπημένος παίκτης: Nashty

Τρί Σεπ 09, 2025 4:01 pm

Παίζουμε με μια από τις ίσως λιγότερο «λιθουανικές» ομάδες που έχει κατεβάσει αυτή η χώρα. Ούτε σβέλτοι χεράδες γκαρντ, ούτε forward με επιθετική πληρότητα, ούτε τρομερό ταλέντο σαν ρόστερ. Σε παλιότερες «εκδόσεις» του μοντέλου αυτού, ο Γιοκουμπάιτις που παρουσιάζεται σαν τρομακτική απώλεια (και είναι) θα ήταν βαριά ο 8ος παίκτης.

Προφανώς και εμείς έχουμε τα δικά μας «θέματα», μιας και πέραν των γνωστών πυλώνων, είμαστε πολύ μετριοι σε βάθος και ποιότητα συν ότι θα παίξουμε και ουσιαστικά εκτός έδρας.

Ομως, για το θεό, όταν σου αρκεί μια νίκη εναντίον αυτής της λιθουανικής ομάδας, που έχει χάσει και έναν από τους ποιοτικότερους παίκτες της για να μπεις ζώνη μεταλλίων μετά από 16 χρόνια, την αρπάζεις από τα μαλλιά.

Γιατί, χωρίς να θέλω να γίνω μάντης κακών, δεν θεωρώ πολύ εύκολο να βρεθούμε σε παρόμοια συνθήκη στο άμεσο ή και λιγότερο άμεσο μέλλον…

Περιμένω μεγάλο ματς από τους last dancers Παπ & Σλούκα. Από τον Γιάννη δεν χρειάζεται να περιμένουμε τίποτα, ο τύπος είναι εξωγήινος και είναι δεδομένο ότι θα είναι καλος. Ομως για τη νίκη, πρέπει να βγει και ακόμα ένας μπροστά (Tyler ακούς παιδί μου..;) ή να προκύψει X-Factor όπως ο Σάμο με το Ισραήλ.

Θα μου κάνει εντύπωση ο αγώνας αυτός να κριθεί σε κάτι παραπάνω από +/- 6 πόντους. Οι λιγότερο ψύχραιμοι προετοιμαστείτε.

“Maybe now you could say I didn't play a second, but in five years, you guys are going to forget. In ten years I'll still be a champion. In 20 years I'll tell my kids I probably started, and in 30 years I'll probably tell them I got the MVP.”
abovetherim

a1greece
Reactions:
Προειδοποιήσεις: 1

Τρί Σεπ 09, 2025 4:41 pm

Διαβάζω όλα τα ποστ με προσοχή και σεβασμό, διαβάζω τα άρθρα και τις ανταποκρίσεις από τη Ρίγα και τολμώ να πω ότι δεν συμμερίζομαι καθόλου τον ενθουσιασμό και την ταμπέλα του φαβορί. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω από που προκύπτει, έχω όλη την καλή διάθεση, αλλά δεν μου βγαίνει. Συν, ότι θα παίξουμε και εκτός έδρας, η Ρίγα είναι δίπλα στους Βαλανσιούνες και τους Βελίτσκες.
Μακάρι, όλα τα μακάρι του κόσμου, να βγω ψεύτης. Εννοείται.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Eurobasket 2025”